Διυλιστήριο: 10/02/13
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς: Εκτός από τη Χρυσή Αυγή, πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο που υποστηρίζει έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ

Στη «θεωρία των δυο άκρων» φαίνεται ότι επιμένει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται δήλωσε ότι εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, φωτογραφίζοντας το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: «Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή».
Ωστόσο, λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση που του τέθηκε από το κοινό έστρεψε τα βέλη του προς την Αριστερά. Τόνισε πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο, ή «ακραία αντιπολίτευση» (extreme opposition, όπως είπε) που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, «κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση».
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ξεπερνά και τον Φαήλο Κρανιδιώτη.Το γεγονός επιβεβαιώνει τόσο ο ρεπόρτερ του ΑΠΕ όσο και ο ανταποκριτής της "Ελευθεροτυπίας" στη Νέα Υόρκη Θανάσης Τσίτσας, που ήταν παρόντες στην ομιλία.

Το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου απάντησαν στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

ΚΚΕ
«Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στις ΗΠΑ, συνεχίζει να προβάλλει στην ουσία την ανιστόρητη, ανυπόστατη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, στοχοποιώντας το λαϊκό κίνημα» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ «για τις δηλώσεις Σαμαρά από τις ΗΠΑ».
«Προσπαθεί να τσουβαλιάσει τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τη θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τη λαϊκή πάλη για να απαλλαγεί ο λαός από αυτές τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις που φέρνουν στους λαούς φτώχεια, πολέμους και αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας» προσθέτει το ΚΚΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
"Επαναφέρει την χρεοκοπημένη μετά τις τελευταίες εξελίξεις θεωρία «των δύο άκρων» με δηλώσεις του από την Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός της άθλιας συγκυβέρνησης Α. Σαμαράς" αναφέρει ανακοίνωση της.
«Δικαιώνει έτσι ο Σαμαράς τις ακραία προκλητικές δηλώσεις Λαζαρίδη, Κρανιδιώτη. Σιωπά για τις πρόσφατες τροχιοδεικτικές βολές περί 'απευκταίου αλλά όχι απίθανου' ενδεχομένου συγκυβέρνησης ΝΔ-ΧΑ του ΓΓ της Κυβέρνησης Μπαλτάκου. Να που σε κάτι έχει δίκιο ο πρωθυπουργός, στο ποια είναι πραγματικά η πόλωση στην ελληνική κοινωνία και ποια τα «άκρα» της", προσθέτει.
"Από την μια ο ανοιχτός, μαζικός, αποφασιστικός αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού, από την άλλη η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της, που θέλουν να βγάλουν στην «παρανομία» τους αγώνες, όπως επιχειρούν να κάνουν με τον αγώνα για ζωή που δίνουν οι κάτοικοι στις Σκουριές" καταλήγωντας: "Με μια μικρή διαφορά.. Ότι στο αντιμνημονιακό, αντι-ΕΕ «πόλο» ανήκει πια ένα τεράστιο κομμάτι, αν όχι η πλειοψηφία του λαού! Να δούμε με αυτό τι θα κάνετε κ. Σαμαρά".

Σχέδιο Β'
«Είναι εμφυλιοπολεμική, επικίνδυνη, εκρηκτική και ανόητη η δήλωση του Πρωθυπουργού Σαμαρά επί αμερικανικού εδάφους, σύμφωνα με τους ανταποκριτές, ότι το ένα άκρο είναι η Χρυσή Αυγή και «το άλλο άκρο (είναι) που μιλάει για έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ». Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έπρεπε να αντιμετωπίζει με πολιτικά επιχειρήματα τις αντίθετες απόψεις, όπως αυτές του Σχεδίου Β, κι όχι με ύβρεις , προσβολές και ανοικτές απειλές", αναφέρει τo Σχέδιο Β' σε ανακοίνωση.
"Πάντως, μια που είναι στην Αμερική ο κ. Σαμαράς, ας ζητήσει από το FBI να συλλάβει τον αμερικανό νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν, που έχει παρόμοιες απόψεις».

Διυλιστήριο: Με λίγα λόγια ο κύριος Σαμαράς μας λέει ότι στην "δημοκρατία" μας δεν χωράνε απόψεις διαφορετικές από αυτές της συγκυβέρνησης. Χμμμ... Δημοκρατικότατη άποψη..... Ετοιμαστείτε...ποιός έχει σειρά;;

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαχάτμα Γκάντι: ο πολιτικός, ο επαναστάτης, ο ακτιβιστής

Ο Μαχάτμα (Μεγάλη Ψυχή) Γκάντι υπήρξε Ινδός πολιτικός, επαναστάτης ακτιβιστής και η ηγετική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία. Ήταν επιπλέον εμπνευστής και πρωτεργάτης της αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας και γι’ αυτό επηρέασε στο σύνολό του το διεθνές ειρηνευτικό κίνημα. Θεωρείται παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής διανόησης του 20ου αιώνα.
Γεννήθηκε σαν σήμερα στις 2 Οκτωβρίου 1869, στο Πορμπαντάρ και δολοφονήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1948, από φανατικός ινδουιστή χιντού, υπερασπιστής του διαμελισμού της χώρας. Το οικογενειακό του περιβάλλον ασπαζόταν τις απόψεις του τοπικού θρησκευτικού κινήματος το οποίο πρέσβευε τις αρχές του μη τραυματισμού οποιουδήποτε ζωντανού πλάσματος. Οι πιστοί δεν έτρωγαν κρέας και θεωρούσαν τη νηστεία ως μέθοδο αυτοκάθαρσης. Μετά το θάνατο του πατέρα του το Νοέμβρη του 1885 ο Γκάντι μετέβη στο Λονδίνο προκειμένου να ακολουθήσει νομικές σπουδές.

Η παραμονή του στο Λονδίνο επηρεάστηκε από την υπόσχεση, που είχε δώσει στη μητέρα του, ενώπιον του μοναχού Becharji της ομάδας Τζαΐν, να απέχει από την κρεοφαγία, την οινοπνευματοποσία και την ερωτική ελευθεριότητα. Επέμεινε στη χορτοφαγία και μάλιστα συμμετείχε στην Ένωση Χορτοφάγων του Λονδίνου η οποία επιπροσθέτως επικέντρωνε τις εργασίες της στη μελέτη της βουδιστικής και ινδικής βραχμανικής λογοτεχνίας. Ο Γκάντι μελέτησε θρησκευτικά έργα και πραγματείες, ακόμη και τη Βίβλο. Από κει και πέρα στη ζωή του κυριάρχησε ο σεβασμός για κάθε θρησκεία αλλά και για την προσωπική θρησκευτική επιλογή.

Επέστρεψε στην Ινδία το 1981. Τελικώς δεν άσκησε παρά μόνο για ελάχιστο χρονικό διάστημα τη δικηγορία καθώς δεν είχε το θάρρος να αγορεύσει στα δικαστήρια και γρήγορα την εγκατέλειψε. Τότε του έγινε μια πρόταση από την εταιρεία Dada Abdulla & Co. να την αντιπροσωπεύσει σε μία δικαστική υπόθεση στη Νότια Αφρική. Ο Γκάντι ενθουσιάστηκε από την προσφορά και ξεκίνησε για την Αφρική τον Απρίλιο του 1893.

Αντιμέτωπος με το απαρτχάιντ


Στη Νότιο Αφρική ήρθε αντιμέτωπος με το καθεστώς του απαρτχάιντ, τους φυλετικούς διαχωρισμούς που κατέληξαν και στη δική του εκδίωξη από αίθουσα των δικαστηρίων επειδή αρνήθηκε να βγάλει το παραδοσιακό του τουρμπάνι. Γρήγορα ο ίδιος αποφάσισε να κινητοποιηθεί πολιτικά ενάντια στο σκληρό καθεστώς και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρέμεινε στη Νότιο Αφρική για 20 χρόνια και βρέθηκε πολλές φορές στη φυλακή για τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του.

Κατά τη διάρκεια τους, επέμεινε στην άρνηση του για τη χρήση βίας και ο ίδιος έλεγε ότι είχε επηρεαστεί από τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού. Κατά τη διάρκεια του πολέμου των Μπόερς ο Γκάντι διηύθυνε μία μονάδα του Ερυθρού Σταυρού. Μετά τη λήξη του πολέμου συνέχισε τους αγώνες του για τα δικαιώματα των Ινδών μεταναστών και μάλιστα ίδρυσε και μια συνεταιριστική παροικία για Ινδούς. Το 1914 η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής παραχώρησε αρκετά από αυτά που ζητούσε ο Γκάντι, όπως την αναγνώριση των ινδικών γάμων και την κατάργηση του κεφαλικού φόρου. Τον ίδιο χρόνο ο Γκάντι επέστρεψε στην Ινδία.

Πίσω στην Ινδία


Εκεί αποφάσισε να αγωνιστεί για το ζήτημα της επαγγελματικής μαθητείας όπου οι φτωχοί και αναλφάβητοι εργάτες εγκατέλειπαν την Ινδία για να δουλέψουν σε άλλες βρετανικές αποικίες. Επιστρατεύοντας και πάλι τη μέθοδο της παθητικής αντίστασης κινητοποίησε τον κόσμο και πίεσε την κυβέρνηση να ορίσει σύντομα ημερομηνία παύσης του συστήματος της επαγγελματικής μαθητείας.
Ο αγώνας για την ανεξαρτησία των Ινδών

Στην περίοδο του Μεσοπολέμου πρωταγωνίστησε και πάλι στον εθνικό αγώνα για την ανεξαρτησία των Ινδών. Το κίνημα σύντομα γιγαντώθηκε και η τακτική της παθητικής αντίστασης υιοθετήθηκε από εκατομμύρια Ινδών. Το 1919 το Βρετανικό Κοινοβούλιο μέσω της πράξης του Rowlatt, παραχώρησε στις αποικιακές δυνάμεις έκτακτες εξουσίες για την αντιμετώπισή του κινήματος. Αυτό έφερε περισσότερους οπαδούς. Ωστόσο, η διαδήλωση εναντίον της συγκεκριμένης πράξης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Αμριτσάρ κατέληξε σε ένα λουτρό αίματος και έμεινε γνωστή στην ιστορία ως η «σφαγή του Αμριτσάρ». Ο Γκάντι πιστός στις αρχές του όρισε την ημέρα εκείνη ως ημέρα νηστείας και προσευχής για τα θύματα.

Το 1920 ο Γκάντι προώθησε μία οργανωμένη εκστρατεία μη συνεργασίας.Παραιτήθηκαν οι Ινδοί κρατικοί αξιωματούχοι, οι πολίτες αρνούνταν τη συμμετοχή σε κρατικούς οργανισμούς και τα παιδιά αποχώρησαν από τα κρατικά σχολεία. Το 1930 ίδρυσε μαζί με τους οπαδούς του το Κίνημα Πολιτικής Ανυπακοής. Αγωνίστηκε κατά της οικονομικής εξαθλίωσης των Ινδών και κατά των βρετανικών καρτέλ που είχαν επιβάλλει οι αποικιοκράτες.

Επιπλέον αγωνίστηκε για την κατάργηση του συστήματος των καστών το οποίο καταπίεζε την ινδική κοινωνία. Το 1942 συγκρότησε ένα νέο κίνημα με στόχο την ανεξαρτησία της Ινδίας. Συνελήφθη και φυλακίστηκε για αρκετά χρόνια. Η ανεξαρτησία της Ινδίας έγινε πραγματικότητα το 1947. Ωστόσο, οι Βρετανοί είχαν ήδη διαμελίσει τη χώρα επικαλούμενοι την έκρηξη του μουσουλμανικού εθνικισμού. Όνειρο του Γκάντι, ωστόσο, ήταν μια ενιαία Ινδία στην οποία ινδουιστές και μουσουλμάνοι θα συνυπήρχαν ειρηνικά.


www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κάτι παραπάνω από μια φωτογραφία.

Όταν η εικόνα γίνεται χίλιες λέξεις.......












Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι

Yπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους ένας κατηγορούμενος μπορεί να κριθεί προφυλακιστέος: αν είναι ύποπτος φυγής ή θεωρείται πιθανό να επαναλάβει το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ή να διαπράξει νέα. Στην τελευταία τροποποίηση των διατάξεων περί προσωρινής κράτησης, προσετέθη και η δυνατότητα προσωρινής κράτησης αν το υπό εξέταση αδίκημα επισύρει μεγάλες ποινές ή έχει προκληθεί βλάβη σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Ένας βουλευτής δεν είναι ύποπτος φυγής, ας το αφήσουμε στην άκρη. Και όπως εξηγούν νομικοί, η μη προφυλάκιση των τριών καλό είναι να εξεταστεί και μέσα από την προφυλάκιση του Λαγού, που ίσως στη συνέχεια της υπόθεσης να αποτελέσει και καταλυτικό στοιχείο.

Photo: Κ. Τσακαλίδης @fosphotos.com  
Έγκυρες πηγές εξηγούσαν στο protagon ότι ο ανακριτής και ο εισαγγελέας, που παρέλαβαν τις απολογίες των βουλευτών, δεν μπορούσαν να εξετάσουν τίποτα παραπάνω από το αυτόφωρο κακούργημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση-για όλα τα υπόλοιπα απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας. Και είναι προφανές, βάσει της προφυλάκισης Λαγού, ότι αυτόφωρο κακούργημα μπορεί να «δεθεί» μόνο γύρω από τη δολοφονία του Φύσσα. Γι' αυτό προφυλακίστηκε ο Λαγός, επειδή υπάρχουν τα τηλεφωνήματα που τον εμφανίζουν σε έναν κύκλο επικοινωνίας με τη συμμετοχή του δράστη και του Πατέλη. Οι άλλοι τρεις δεν εμφανίζονται να συμμετέχουν σε αυτόν τον κύκλο.

Αυτό αποδυναμώνει την κατηγορία για εγκληματική οργάνωση; Πιθανότατα όχι, αν και δεν ξέρουμε το σκεπτικό ανακριτή και εισαγγελέα. Μπορεί να θεώρησαν ότι πλέον οι τρεις βουλευτές δεν είναι σε θέση να διαπράξουν νέα αδικήματα και με αυτό το σκεπτικό να τους άφησαν ελεύθερους. Μπορεί, από την άλλη, να εκτίμησαν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να στείλουν όλους τους βουλευτές στη φυλακή, έστειλαν μόνο τον Λαγό που αδιαμφισβήτητα εμφανίζεται εμπλεκόμενος. Όμως η επιβολή περιοριστικών όρων και η υψηλή χρηματική εγγύηση στον -φερόμενο ως- επιχειρησιακό αρχηγό της Χ.Α. καταδεικνύουν, από την πλευρά της Δικαιοσύνης, την αποδοχή επιβαρυντικών στοιχείων. Ουσιαστικά η εικόνα θα σχηματιστεί μετά και την απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου.  


Προς το παρόν, κυβέρνηση, πολιτικός κόσμος και media παρασύρονται στη δίνη της επικοινωνιακής παθογένειας που θεωρεί την προφυλάκιση ενοχή και τη μη προφυλάκιση αθώωση.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πίεση στην δικαιοσύνη

Η αλφάβηττος της οικονομίας για παιδιά δημοτικού: Καταστροφή της αγοραστικής δύναμης μιάς κοινωνίας,=καταστροφή του εμπορικού κόσμου=λουκέττα=ανεργία=άδεια ασφαλιστικά ταμεία/διάλυση κράτους Πρόνοιας=πείνα=γενοκτονία

Σιγά μην δεν καταλαβαίνουν τί κάνουν.Συνειδητοί γενοκτόνοι είναι, κι ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται, όσοι εφαρμόζουν τέτοια μέτρα.
Εδώ κι ΕΝΑΝ χρόνο λέω,αλλά δεν ακούει κανείς:
Αντί να τρέχουμε σε πλατείες Συντάγματος, καλό θα είναι να βάλουμε μυαλό και να τρέχουμε έξω απ'τους ναούς Δικαιοσύνης και Ενημέρωσης!
Δηλαδή να ασκήσουν πίεση οι πολίτες, ΟΧΙ στους πολιτικούς που έχουν ο καθένας από έναν στρατό μπράβους, αλλά στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και στα κανάλια από κάτω! Αυτές είναι οι εξουσίες που μπορούν να πιεστούν....μόλις δουν τις εκατοντάδες-χιλιάδες λαό απ'έξω, κι από κάτω απ'τα κτίριά τους!

"Μια ελληνίς"

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έκτακτο γεγονός..

 Τόσο πλουραλιστική ενημέρωσηαπ' τα τηλεοπτικά κανάλια είχαμε να δούμε απ' τον καιρό που ο μεγάλος Ηλίθιος πήρε το ''δακτυλίδι''-προεδρία του κόμματός του!

Έβγαινε ο Ηλίθιος να μοιράσει κουραμπιέδες στους δημοσιογράφους που είχαν τσαντηριαστεί έξω απ' το σπίτι του;
Τσουπ! Έκτακτη είδηση: ''Ο πρόεδρος μοίρασε γλυκά..''

Πήγαινε ο Ηλίθιος περιοδεία-νομιμομοίηση της προεδρίας του;
Τσουπ! Έκτακτο γεγονός: '' Ο πρόεδρος σταμάτησε για κατούρημα..''

 Έτσι και τώρα:
 Μπήκαν οι συλληφθέντες για απολογία στον ανακριτή; ¨Έκτακτο γεγονός''!
 Ξαναβγήκαν; ''Έκτακτη είδηση''!
 Ζήτησαν να φάνε πίτσα; Έκτακτο δελτίο ειδήσεων!

Τότε προσπαθούσαν με την επανάληιψη και την πλύση εγκεφάλου να καταξιώσουν στα μάτια του λαού τον μέγα Ηλίθιο ως νόμιμο και ''δημοκρατικά'' εκλεγμένο(!) πρόεδρο της πολιτικά εγκληματικής παράταξής του!

Τώρα προσπαθούν με την μονοθεματική ''επικαιρότητα'' να αποπροσανατολίσουν τον λαό, και να συσκοτίσουν τα μεγάλα και πραγματικά προβλήματα!

Μας ενημέρωσαν μήπως χθες τα κανάλια για τις τρεις νέες αυτοκτονίες συμπολιτών μας;
Μας είπαν τίποτα για την προσπάθεια της ΕυρωπαΙκής Ένωσης(!), να απαγορεύσουν στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις την πρόσληψη εργαζομένων από την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χειμαζόμενες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου;
Θυμήθηκαν να αναφέρουν τους 800 καινούργιους, χθεσινούς μόλις, ανέργους, και το κλείσιμο μεγάλων επιχειρήσεων;
ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠ' ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕ Η ΤΡΟΪΚΑ;

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα νομιμοποιήσουν στην κοινή γνώμη την διαδικασία διάλυσης του ακροδεξιού κόμματος, ώστε να καρπωθούν τα κόμματα της φασιστοειδούς κυβέρνησης τις ΜΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ πεντακοσίων χιλιάδων πολιτών!

Και πώς επίσης, θα ''νομιμοποιήσουν'' τις μεθοδεύσεις που θα γίνουν για να μην μπορούν να διεξάγονται επαναληπτικές αναπληρωματικές εκλογές!

Προς το παρόν τουλάχιστον!
Μετά θα ψάξουν τρόπο να μην γίνονται εκλογές, γενικώς!!!

Με όλα αυτά κατα νού, το πρώτο βήμα για την έξοδο από την κρίση, και ανάκτηση της αυτοδιάθεσης της χώρας, είναι ένα:

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ !
Αφήνουμε τον προπαγανδιστικό φασισμό έξω από τα σπίτια μας..

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος

Ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ αφήνεται ο Ηλίας Κασιδιάρης μετά την απολογία του. Ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα οι Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιάννης Λαγός, όπως αποφάνθηκαν οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί και οι δύο ανακριτές, μετά τις απολογίες των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Το μεσημέρι η απολογία του Ν.Μιχαλολιάκου.
Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβάλλεται απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγύηση 50.000 ευρώ. Στους Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο επιβάλλεται μόνο απαγόρευση εξόδου. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία σε σχέση και με τους 4 βουλευτές, αλλά για τους 3 δεν προκύπτει υποψία φυγής.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν σημαίνει τίποτα επί της ουσίας, καθώς εκκρεμεί η δικαστική διαδικασία, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να είναι αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις για κακουργήματα, σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον Σκάι. Όπως είπε, η διαδικασία είναι μόνο στην αρχή.

Οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι υφίστανται πολιτική δίωξη. Το μεσημέρι ακολουθεί η απολογία του Ν.Μιχαλολιάκου. Περισσότερες από έξι ώρες διήρκεσε η απολογία του Ηλία Κασσιδιάρη, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο ως επιχειρησιακός αρχηγός της οργάνωσης. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστική οργάνωση, ούτε χρησιμοποιεί ναζιστικά σύμβολα. «Δεν είμαστε ναζιστές ούτε εθνοσοσιαλιστές αλλά Έλληνες εθνικιστές». Φέρεται επίσης να είπε ότι το κόμμα χρηματοδοτείται από την κρατική χρηματοδότηση και ότι οι βουλευτές δίνουν το 20% της βουλευτικής αποζημίωσης που λαμβάνουν στο κίνημα. Αναφέρθηκε επίσης σε «μαθήματα αυτοάμυνας» που λαμβάνουν τα μέλη του κόμματος και φέρεται να είπε στους ανακριτές: «Από τη στιγμή που θα θεωρηθούν τα δικά μας μαθήματα αυτοάμυνας παράνομα και επιλήψιμα, τότε και το ΚΚΕ που κάνει μαθήματα αυτοάμυνας θα πρέπει να έρθει εδώ με την ίδια κατηγορία όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα».

Ο κ. Κασιδιάρης ρωτήθηκε από τους ανακριτές ακόμη και το περίφημο «εγέρθητι» και απάντησε ότι ήταν μια αντίδραση γιατί οι δημοσιογράφοι στην προεκλογική εκστρατεία είχαν ταπεινώσει τη Χρυσή Αυγή. Φέρεται επίσης να επισήμανε το «οξύμωρο» να διώκεται η Χρυσή Αυγή για εγκληματική οργάνωση, ενώ στόχος της είναι η εξάλειψη της εγκληματικότητας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη. Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο δεύτερος βουλευτής που απολογήθηκε, επί τρεις ώρες ενώπιον των δύο ανακριτών ήταν ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον συγκατηγορούμενό του βουλευτή Γιάννη Λαγό, τρεις ώρες πριν τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα ήταν κάτι σύνηθες και στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που έχει με όλους τους συναδέλφους του. Απάντησε επίσης σε σχετική ερώτηση ότι δεν γνωρίζει τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του μουσικού, Γιώργο Ρουπακιά και ότι τον έχει δει σε δύο τρεις φωτογραφίες από εκδηλώσεις της ΧΑ. Ο βουλευτής φέρεται να υποστήριξε ότι ολόκληρο το κατηγορητήριο είναι αστείο και ότι στηρίζεται σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά που είναι άσχετα με το κόμμα. Ο κ. Παναγιώταρος τέλος, φέρεται να δήλωσε υπερήφανος που ανήκει στην ΧΑ.

Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τους ανακριτές επί τρεις ώρες, δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με τον βουλευτή η μεγάλη «κινητικότητα» με κλήσεις ήταν γιατί ήθελε να πληροφορηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί στο Κερατσίνι. Υποστήριξε επίσης ότι πρώτη φορά στη ζωή του είδε το καταστατικό της Οργάνωσης που παρουσιάζεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ότι γνωρίζει μόνον αυτό που είναι κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από το Ανώτατο Δικαστήριο και το οποίο απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.

Τέλος ο Νίκος Μίχος υποστήριξε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στα κεντρικά γραφεία δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι.

Οι τέσσερις βουλευτές αναμένεται να μεταφερθούν από την Ευελπίδων.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....