Διυλιστήριο: 12/14/14
ροη αναρτησεων

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Βαρύτατη μομφή από στέλεχος της ΝΔ στην ηγεσία: Σας ψηφίσαμε για εξεταστική και εσείς γίνατε μνημόνιο. Μήπως θα γίνετε και ΣΥΡΙΖΑ;


Να ξεκαθαρίσει τη στάση της όσο αφορά σε ενδεχόμενη, μετεκλογική συνεργασία της Ν.Δ. με το ΣΥΡΙΖΑ ζητά με επιστολή του στο Γραμματέα του κόμματος το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Αναστάσιος Ιγγλέζος, την οποία ανάρτησε στο Facebook

ΑΘΗΝΑ 14/12/2014
Επιστολή προς τον
Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκο

Κύριε Γραμματέα της Π.Ε της Νέας Δημοκρατίας με έκπληξη διάβασα την σημερινή σας δήλωση »ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ»…με κυρίευσε αβεβαιότητα για την σκοπιμότητα της συγκεκριμένης δήλωσης γιατί εάν πάμε τώρα σε εκλογές πράγματι τελειώνει η συνεργασία σας με το ΠΑΣΟΚ .
Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας το 2012 ψήφισαν ώστε να γίνει και εξεταστική για το μνημόνιο και όχι να καλύψει η Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Όσον αφορά την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και την κυνική δήλωση σας περί ‘’τέλους της συμφωνίας με το ΠΑΣΟΚ’’ σε περίπτωση εθνικών εκλογών, προφανώς επιχειρείτε να προετοιμάσετε την κοινή γνώμη για ένα νέο ακροβατικό πολιτικό εγχείρημα.
.Άλλωστε αυτό έχει ειπωθεί από άλλα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση γιατί δεν χωράει στο νου του Νεοδημοκράτη.
Από τη σημερινή σας δήλωση μου γεννάται το βασανιστικό ερώτημα, εάν τελειώνοντας η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ και πηγαίνοντας προς τις κάλπες, μήπως επιχειρείτε να ανοίξετε εμμέσως ένα νέο κεφάλαιο πολιτικής συνεργασίας και αυτή τη φορά με το ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν μπορεί από το κοινό νου να ερμηνευτεί διαφορετικά η σημερινή δήλωση σας αφού η σημερινή εικόνα που έχουμε όλοι από τη Νέα Δημοκρατία μας δίνει την εντύπωση , ότι η Νέα Δημοκρατία με την λάθος και επιθετική πολιτική που ακολουθεί κατά των νοικοκυριών οδηγείται στην αντιπολίτευση.
Θα είναι απαράδεκτο από πλευράς σας να οδηγήσετε τους οπαδούς ,ψηφοφόρους ,πολίτες σε μία νέου τύπου συνεργασία αυτή τη φορά με το ΣΥΡΙΖΑ (υπάρχει το προηγούμενο με το ΠΑΣΟΚ ,που αντί να το στείλουμε στο ειδικό δικαστήριο για τα αίσχη του με το ΔΝΤ και τα μνημόνια εμείς το καλύψαμε) .
Με το ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει άβυσσος ,και θεωρώ σκόπιμο εκ μέρους σας λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου και άλλων περί συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσετε το θέμα .
Ο Νεοδημοκράτης αυτή τη φορά δεν θα μείνει απαθής σε ένα νέου τύπου μοντέλο υφαρπαγής της αγνής ψήφου του.
Αναμένω την επίσημη τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας.
Αναστάσιος Α. Ιγγλέζος
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
ΥΓ. Όταν δεν λειτουργούν τα όργανα του κόμματος ή τα τηλέφωνα του Γραμματέα προς τα Μέλη της Π.Ε , ευτυχώς που υπάρχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης …


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Οι τούμπες των ''αντιμνημονιακών''....... (Μέρος Α)


Σε αυτό την θεματική ενότητα θέλουμε να αναδείξουμε τις κυβιστήσεις των λεγόμενων ''αντιμνημονιακών'', ''ανεξάρτητων'' βουλευτών και όχι μόνο. Είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τα όνειρα και τις ελπίδες χιλιάδων συμπολιτών μας, ακολουθώντας φυσικά το δρόμο του πρώτου διδάξα στο παιχνίδι της αποστασίας και της σάπιας πολιτικής, του πρωθυπουργού μας Αντώνη Σαμαρά. Φυσικά αυτός αποτελεί ένα θέμα από μόνος του, και για αυτό θα τον παρουσιάσουμε σε διαφορετικό θέμα.

Πραγματικά πολλές φορές αναρωτιόμαστε, ποιοι είναι χειρότεροι, αυτοί που έφεραν τα μνημόνια και τα υποστήριζαν πάντα με θέρμη ή αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τους ψήφους των Ελλήνων και υποστήριξαν αυτήν την πολιτική της εθνικής οικονομικής καταστροφής της Πατρίδας μας ;
Εμείς ελπίζουμε ο λαός να μην τους ξεχάσει και όλους αυτούς να τους οδηγήσει με την ψήφο του στην απόλυτη μοναξιά του τίποτα.
Το Α μέρος περιλαμβάνει video που αποδεικνύουν τα λεγόμενά μας :

1.  Παναγιώτης Μελάς, πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, νυν ''ανεξάρτητος'', ο οποίος κατά τα λεγόμενά του παραιτήθηκε από το κίνημα, διότι δεν τον είχαν ενημερώσει ότι υπήρχε καταγγελία ότι χρηματίστηκε για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Βέβαια, οι επαφές του, στο σπίτι του πρωθυπουργού αλλά και η μετέπειτα στάση του αποδεικνύει ότι μόνο αυτός δεν ήταν ο λόγος.

2. Κασιδιάρης Ηλίας, βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν προφυλακισμένος, ο οποίος την ίδια στιγμή που αναφέρει μέσα στην βουλή την κυβέρνηση σαν κυβέρνηση προδοτών, μιζαδόρων, απατεώνων κτλ την ίδια στιγμή συνομιλούσε με τον γ.γ. της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο. Ακόμα και σήμερα αναρωτιόμαστε αφού είχε το video με το Παναθηναικάκια τόσο καιρό (περίπου ένα χρόνο), γιατί δεν το έδινε στην δημοσιότητα, παρά μόνο λίγες μέρες πριν πέσει η κυβέρνηση;

3. Νταβρής Γιώργος, πρώην βουλευτής ανεξάρτητων Ελλήνων, νυν ''ανεξάρτητος''. Στο video θα τον ακούσετε να ρίχνει μύδρους στην κυβέρνηση στο 1ο Συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και σήμερα να λέει ότι θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας στηρίζοντας με τον τρόπο του την κυβέρνηση αυτή. Τελευταία έχουμε πληροφορίες ότι δεν θέλει να ξανακατέβει σαν υποψήφιος σε εκλογές. Φυσικό είναι, αν ισχύουν οι καταγγελίες στον εισαγγελέα για χρηματισμό βουλευτών για περίπου τρία εκατομμύρια, τότε όλοι καταλαβαίνουμε τον λόγο ..... Μην απορήσετε σε λίγα χρόνια να τον δούμε διευθυντή σε καμία υψηλά αμειβόμενη επιτροπή.

4. Γιώργος Τράγκας, δημοσιογράφος. Πολλά μπορούμε να πούμε και να έχουμε χιλιάδες video κρατώντας το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα πολλή ψηλά και άλλα τόσα μετά τον Σεπτέμβριο και την ξαφνική αλλά δικαιολογημένη κυβίστηση, αφού το όνομά του βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ και μάλιστα για το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Απολαύστε το video

   


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζμπούτσαμ!

του Νίκου Μπογιόπουλου

Ενόψει των εκλογών το παραμύθι ξανάρχισε. Όλο το κυβερνητικό ασκέρι των γελοίων «Παϊσιων» της καταστροφής, όλα τα αλαλάζοντα κύμβαλα της χυδαίας κινδυνολογίας, μας εκβιάζουν με εικόνες «Αποκάλυψης».

Με ανασηκωμένο το φρύδι και με το δάκτυλο προτεταμένο, οι κυβερνώντες και οι μιντιακές πυροβολαρχίες τους απευθύνονται στους ψηφοφόρους. Δηλαδή, στα εκατομμύρια των Ελλήνων που οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι τους άφησαν χωρίς δουλειά, χωρίς μισθό, χωρίς σύνταξη, χωρίς παρόν και μέλλον. Και τι λένε;

«Εάν μας διώξετε, εάν μας καταψηφίσετε, εάν πάψουμε να σας κυβερνάμε, εάν πάψουμε να είμαστε υπουργοί και αφέντες σας, εάν πάψουμε να σας “σώζουμε”, τότε – απειλούν οι κυβερνώντες – οι Αγορές θα “αντιδράσουν”. Τότε η τρόικα θα “εκνευριστεί”. Τότε η Ευρωζώνη θα μας “διώξει”. Τότε ο Γιούνγκερ θα “ενοχληθεί”. Τότε το ΔΝΤ θα “τσαντιστεί”. Τότε οι ντόπιοι και οι ξένοι τραπεζίτες θα “εξοργιστούν”. Τότε οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι εργολάβοι δεν θα… “επενδύσουν”».

Όλα αυτά, λοιπόν, κι αλλά τόσα πολύ χειρότερα και ακατονόμαστα θα μας συμβούν αν πάψουν οι Σαμαροβενιζέλοι να κάθονται στο σβέρκο μας…

Κατόπιν τούτων, επομένως, λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη μας την… φοβέρα ότι οι Αγορές, ο Γιούνγκερ, το ΔΝΤ, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι εργολάβοι, το ΝΑΤΟ, η τρόικα και τα χρηματιστήρια θα «τσαντιστούν», έχουμε μια σκέψη.

Τη σκέψη μας αυτή, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος, την προτείνουμε ως σκαρίφημα απάντησης του λαού προς τα κνώδαλα και των Αγορών, και της Κομισιόν, και της ΕΕ, και του ΝΑΤΟ και των ντόπιων, και των ξένων μονοπωλίων.

Τονίζουμε:
Η απάντηση, που προτείνουμε να δοθεί από τον καθένα μας ξεχωριστά και από όλους μαζί, η απάντηση που αρμόζει σε μια προς μια και σε όλες μαζί τις απειλές των εκβιαστών, η απάντηση για το πού τις έχουμε γραμμένες και τις απειλές τους και την καταστροφολογία τους και την τρομοκρατία τους, είναι βαθιά πολιτική. Και απολύτως φιλοσοφημένη – πριν από μας την είχε επιλέξει ο Μοντεσκιέ.

Και είναι αυτή: «Je m’en fous»! (σ.σ: το ζαμανφού επί το ελληνικότερον προφέρεται και έτσι: ζμπούτσαμ!)πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κρούγκμαν: “Οι Έλληνες είναι τρελοί από θυμό, δεν θα αντέξουν άλλο...”


“Οι Έλληνες έδειξαν προθυμία να δεχθούν τον πόνο των σκληρών μέτρων, έτσι ώστε να φτάσουν στην ανάκαμψη. Έζησαν πολλά χρόνια ταλαιπωρίας για πολύ μικρή ανταμοιβή” - “Εάν γίνουν εκλογές, πιθανός νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος λιτότητας και που μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαράθεση με τη Γερμανία και έξοδο από το ευρώ”

“Μad as Hellas”, λέει ο Πολ Κρούγκμαν σε νέα του παρέμβαση για την ελληνική και κατ' επέκταση την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις στη διεθνή οικονομία.

Ο διάσημος Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος έχει πολλάκις εναντιωθεί στην πολιτική της αυστηρής λιτότητας που πρεσβεύει το Βερολίνο, μια πολιτική την οποία θεωρεί υπαίτια της συνεχιζόμενης κρίσης και της αδυναμίας της Ευρωζώνηςνα μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Και τώρα, στο τελευταίο του άρθρο για την εφημερίδα New York Times, σημειώνει τις- κατά την άποψή του - πραγματικές συνέπειες της ελληνικής κρίσης, υποστηρίζοντας μάλιστα γλαφυρά πως “οι Έλληνες είναι τρελοί (Σ.Σ. λογοπαίγνιο, του τύπου "τρελοί από θυμό") και δεν μπορούν να αντέξουν άλλο”!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η πραγματική καταστροφική επίπτωση της ελληνικής κρίσης ήταν ο τρόπος με τον οποίο αλλοίωσε την οικονομική πολιτική, καθώς σοβαροί -υποτίθεται- άνθρωποι ανά τον κόσμο έσπευσαν να μάθουν τα λάθος συμπεράσματα. Τώρα η Ελλάδα φαίνεται να είναι ξανά σε κρίση. Θα μάθουμε τα σωστά μαθήματα αυτή τη φορά;».

Ο ίδιος διαφωνεί με τις απόψεις και τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ελλάδα και τους Έλληνες πολιτικούς να προσποιούνται για το μέγεθος της κρίσης και της αδυναμίας περαιτέρω πιέσεων. Γράφει χαρακτηριστικά πως “η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε τεράστιες μεταρρυθμίσεις. Έχει μειώσει την απασχόληση στο δημόσιο και τους μισθούς, έχει προχωρήσει σε περικοπές των κοινωνικών προγραμμάτων, έχει αυξήσει τους φόρους”.

Και προσπαθεί μάλιστα να δώσει στους Αμερικανούς αναγνώστες μια τάξη μεγέθους της “ελληνικής υπερπροσπάθειας”: «Εάν θέλετε μια αίσθηση της κλίμακας της λιτότητας, θα ήταν σαν οι ΗΠΑ να είχαν εφαρμόσει περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων ίσες με 1 τρισ. δολάρια ετησίως. Στο μεταξύ, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν βυθιστεί, ενώ το ένα τέταρτο του ελληνικού εργατικού δυναμικού, καθώς και οι μισοί νέοι παραμένουν άνεργοι»...

Επίσης, τονίζει πως η κατάσταση του χρέους μάλλον επιδεινώθηκε, με το ποσοστό του χρέους ως προς το ΑΕΠ να διαμορφώνεται σε ιστορικό υψηλό –κυρίως λόγω της συρρίκνωσης του ΑΕΠ και όχι της αύξησης του χρέους- ενώ ακόμη έκανε την εμφάνισή του ένα πρόβλημα υψηλού ιδιωτικού χρέους, λόγω της ύφεσης και του αποπληθωρισμού. Υπάρχουν και κάποια θετικά, σύμφωνα με τον ίδιο. Η οικονομία αναπτύσσεται κάπως, «επιτέλους», χάρη στην άνοδο του τουρισμού. «Αλλά συνολικά, υπήρξαν πολλά χρόνια ταλαιπωρίας για πολύ μικρή ανταμοιβή».

Κατά τον κ. Κρούγκμαν οι Έλληνες έδειξαν προθυμία να τα περάσουν όλα αυτά, να δεχθούν δηλαδή τον πόνο των σκληρών μέτρων, έτσι ώστε να φτάσουν στην ανάκαμψη. «Και τα νέα που φτάνουν τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι οι Έλληνες μπορεί να έχουν φτάσει στα όριά τους. Οι πληροφορίες είναι περίπλοκες, αλλά ουσιαστικά η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί έναν αρκετά απελπισμένο πολιτικό ελιγμό για να αναβάλει τις γενικές εκλογές. Και εάν αποτύχει, ο πιθανός νικητής των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα της αριστεράς που έχει ζητήσει μια επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος λιτότητας, και που μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαράθεση με τη Γερμανία και έξοδο από το ευρώ».

Όπως εκτιμά ο κ. Κρούγκμαν, το σημαντικό σημείο είναι πως “δεν είναι μόνο οι Έλληνες που είναι τρελοί (λογοπαίγνιο με το όνομα της χώρας, δηλαδή «Mad as Hellas») και δεν μπορούν να αντέξουν άλλο. «Κοιτάξτε την Γαλλία, όπου η Marine Le Pen, ηγέτης του Εθνικού Μετώπου, προηγείται των υποψηφίων των mainstream κομμάτων, από τη δεξιά και την αριστερά. Κοιτάξτε την Ιταλία, όπου οι μισοί ψηφοφόροι υποστηρίζουν ριζοσπαστικά κόμματα όπως η Λίγκα του Βορρά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων. Κοιτάξτε την Βρετανία, όπου τόσο η αντιμεταναστευτική πολιτική ορισμένων όσο και οι Σκωτσέζοι αυτονομιστές, απειλούν την πολιτική τάξη”...

Και καταλήγει: “Δεν έχω ιδέα πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα στην Ελλάδα. Αλλά υπάρχει ένα πραγματικό μάθημα στην πολιτική της αναταραχή, που είναι πολύ πιο σημαντικό από τα ψευδή μαθήματα που πήραν πολλοί λόγω των ιδιαίτερων δημοσιονομικών δεινών της”.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....