Διυλιστήριο: 08/26/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Άνθρωπος του Θεού δεν δηλώνεις αλλά φαίνεσαι….

Έχουμε κουραστεί από τους δήθεν. Από αυτούς που αυτοπροβάλλονται έστω και «ταπεινώ τω τρόπω». Αυτούς που πίσω από το χαμόγελο κρύβουν ακονισμένα για κατάκριση και «ιερές» μάχες δόντια .
Όλους αυτούς που χρησιμοποιούν την εκκλησία για να διαμορφώσουν ένα προφίλ πνευματικότητας ώστε να εξασφαλίσουν την αίσθηση δύναμης που δεν βρήκαν στο κόσμο.
Στην εκκλησία δεν σώζεται ο ισχυρός, ο τέλειος, ο καπάτσος, ο καταφερτζής, εκείνος που τα κατάφερε, που νίκησε, που εξυψώθηκε, αλλά εκείνος που ταπεινώθηκε, που πόνεσε, που δυσκολεύτηκε, που ταλαιπωρήθηκε, λαβώθηκε και στην αγάπη αναστήθηκε.

Η εκκλησία ανήκει στους ταπεινούς αυτού του κόσμου, σε αυτούς που ζουν στα αζήτητα της εξουσίας και της δύναμης. Των υπαρξιακά λαβωμένων, ψυχικά κουρελιασμένων, εκείνων που έγλειψαν τα πατώματα της προσωπικής τους μοναξιάς και οδύνης και αισθάνθηκαν την ολική απογύμνωση της υπάρξεως τους.

Κουραστήκαμε και πολλές φορές λυγίσαμε, κλάψαμε και πενθήσαμε για μια παραχάραξη και παραμόρφωση του εκκλησιαστικού ήθους και της χριστιανικής κατανόησης, που κρατά το περικάλυμμα της παραδόσεως και χάνει με υπαρξιακά εκκωφαντικό ήχο την ουσία της χριστιανικής ζωής.

Για όλους εκείνους που βαπτίζουν αρετές τα πάθη και τις κακίες τους. Αυτούς που ζουν την κατά Χριστώ ζωή με σκοπό και στόχο, δίχως αγάπη, έρωτα και ελευθερία. Που περιμένουν πάντα κάτι να πάρουν, που αισθάνονται ότι κάποιος πάντα τους χρωστά.
Δεν είναι χριστιανικά στήθη αυτά που μετρούν τι δίνουν και τι παίρνουν, μα εκείνα που αγαπούν δίχως να περιμένουν.
Δεν είναι χριστιανή ψυχή εκείνη που νιώθει αυτοδικαιωμένη και ναρκισσιστικά ολοκληρωμένη στην ζάλη της αρετής και της θρησκευτικής δικαίωσης της. 

Ο χριστιανός δεν είναι δικαιωμένος, αλλά αγαπητικά σωσμένος. Η σωτηρία του, είναι καρπός αγάπης, και όχι κατορθωμάτων. Αίσθηση και εμπειρία ότι κάποιος με αγαπάει πολύ κι ας έχω τα χάλια μου, κι ας είμαι αδύναμος και ας μην έχω τίποτε να καυχηθώ πέρα της αγάπης του Θεού.
Ο παράδεισος δεν είναι κατάκτηση αλλά δωρεά. Είναι καρπός σχέσης και όχι κατάκτηση ισχυρών και υψηλών θρησκευτικών επιδόσεων.
Δεν σώζομαι επειδή κάτι σπουδαίο έκανα, αλλά επειδή κάποιον αγάπησα και με αγάπησε.
Όσο και αν το δηλώσεις άνθρωπος του Θεού, δεν θα γίνεις, εάν η χαρά και η ειρήνη δεν κατακλείσουν την ύπαρξη σου. Ας κάνουμε όσες νηστείες θέλουμε, αγρυπνίες και προσευχές, ας έχουμε Γέροντα τον πιο γνωστό πνευματικό της ορθοδοξίας, ας βγάλουμε όσες φωτογραφίες θέλουμε με στάρετς και οσίους, η χάρις δεν θα έρθει εάν δεν σταματήσουμε να την ζητούμε με την εσωτερική αδιάγνωστη πολλές φορές σκοπιμότητα, να κτίσουμε την εικόνα μας, το αυτοειδωλό μας, το εγωιστικό θρησκευτικό προφίλ μας. Για να αισθανθούμε ότι κάτι καταφέραμε και κάποιοι είμαστε.
Η χάρις δεν εκβιάζεται, ούτε εξαγοράζεται, δωρίζεται και εκχέεται αγαπητικά στους ταπεινούς, αφανοίς, πληγωμένους και αγαπητικά στραμμένους προς τον Θεό. Εκείνους που απογυμνώθηκαν και ξαρματώθηκαν από όλες τις αυταπάτες του κόσμου, όλες τις δυνάμεις και εξουσίες, από όλα τα είδωλα ακόμη και το ίδιου τους του εαυτού.





παπά-Λίβυος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δείτε πως πουλάνε τις παραλίες μας !!! Πωλητήριο για τον Άγιο Προκόπη στην Νάξο !!!


Δείτε πως πουλάνε τις παραλίες μας !!! Κανονικό διαφημιστικό πωλητήριο για τον Αγ. Προκόπιο στην Νάξο.  Φυσικά αυτό δεν πρόκειται να το δείξουν τα megaλα κανάλια, ούτε επίσης και τις αντιδράσεις που έφερε στο νησί, όπως δεν έδειξαν για τον συνεχή αγώνα για την μη ρίψη χημικών στην Μεσόγειο από τους Κρητικούς ψαράδες και όχι μόνο, για την συγκέντρωση στην πώληση της παραλίας της Ελαφονήσου στο Σύνταγμα, για τον ασταμάτητες αντιδράσεις στις Σκουριές Χαλκιδικής. Αρκεί να ξέρουμε αν πιάσανε τον κροκόδειλο στην Κρήτη, με αυτό θέλουν να ασχολούμαστε ..... 
Κατά την επίδειξη του συγκεκριμένου εγγράφου στον πρώην βουλευτή του νησιού και τώρα Πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γ.Ανωμερίτη, μας ανέφερε ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι γεμάτο από υπαλλήλους τεχνοκράτες που χωρίς να γνωρίζουν πουλάνε τα πάντα και φυσικά είναι αντίθετος στην πώληση αυτή. Αντίθετοι δηλώνουν και οι άλλοι εκλεγμένοι βουλευτές του νησιού ενώ σιγή ιχθύος κρατάει ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 
Να θυμίσουμε ότι αρχές Ιουλίου είχε σταλεί από ΤΑΙΠΕΔ μηχανικός για να ''μετρήσει'' τον αιγιαλό και είχε διωχθεί από τους κατοίκους του νησιού από τον Πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου και από τον νυν εκλεγμένο δήμαρχο (εδώ), εμποδίζοντας την διαδικασία, απαιτώντας να σταματήσει κάθε ενέργεια και να αποχωρήσει άμεσα.
Να αναφέρουμε επίσης ότι από την συντονιστική επιτροπή που έχει συσταθεί στο νησί έχουν γίνει οι παρακάτω ενέργειες 
- Ενημέρωση Ελλήνων και ξένων τουριστών με μοίρασμα ενημερωτικού φυλλαδίου στων Αγ. Προκόπιο 
- Συλλογή υπογραφών
-24 προσφυγές στο ΣΤΕ όπου θα εκδικασθούν τέλη Οκτωβρίου. 

Αν και εσείς δεν συμφωνείτε στην πώληση της πασίγνωστης και πανέμορφης παραλίας της Νάξου ψηφίστε στον παρακάτω σύνδεσμο  https://secure.avaaz.org/el/petition/TAIPED_MINISTRY_OF_TOURISM_Stop_the_selling_out_of_Agios_Prokopios_beach_Plaka_Kalados_and_the_lakes/?sjMvlgb




http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λαγκάρντ σε Μέρκελ: Σταμάτα πια την λιτότητα

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την ελπίδα πως η Γερμανία θα διαδραματίσει ρόλο κινητήρα στην “επίπονη”, όπως την χαρακτήρισε, οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη, σύμφωνα με συνέντευξή της που μεταδόθηκε σήμερα από
την Ελβετική Ραδιοτηλεόραση (RTS).

“Αυτό που είναι, πιστεύω, πολύ σημαντικό για τη Γερμανία, είναι να συμμετέχει με εντατικό τρόπο στην κίνηση ανάκαμψης. Έχει τα μέσα για να το πράξει”, δήλωσε η Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τη διεθνή αξιωματούχο, η Γερμανία διαθέτει πράγματι “περιθώρια ελιγμών”, όπως έδειξαν οι μισθολογικές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στη χώρα.

“Διαπιστώνει κανείς ότι κατά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις εργοδοτικές οργανώσεις προέκυψαν περιθώρια ελιγμών. Πρέπει να ελπίζουμε ότι αυτή η κίνηση θα διευρυνθεί και θα επιτρέψει να δοθεί ώθηση στην ευρωπαϊκή ανάκαμψη”, πρόσθεσε.

Το Σάββατο, ο υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ υποστήριξε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Λε Μοντ” πως πρέπει “να υψώσουμε τον τόνο” έναντι της Γερμανίας, η οποία “έχει παγιδευτεί στην πολιτική της λιτότητας”.

Ο Μοντεμπούρ πρόσθεσε πως η Γαλλία, όπου η ανάπτυξη καθυστερεί να έρθει, δεν μπορεί πλέον “να άγεται και να φέρεται”.

Ερωτηθείσα από το RTS αναφορικά με τη σχέση ανάμεσα στη “λιτότητα” και την “ανάκαμψη”, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε πως “εφαρμόζεται πολλή λιτότητα. Είχαμε μια πολύ ισχυρή διαδικασία δημοσιονομικής σταθεροποίησης στη διάρκεια των 3 τελευταίων ετών. Ευτυχώς το 2014, 2015, αυτή η δημοσιονομική σταθεροποίηση είναι πολύ πιο ασθενής. (…) Αυτή η ρύθμιση μας φαίνεται ικανοποιητική αυτή τη στιγμή. Δεν πρέπει να κάνουμε περισσότερα γι’ αυτό”.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ευθανασία θα μπορούσε να είναι μια λύση για τους φτωχούς, προτείνει η υπουργός Υγείας στην Λιθουανία.

H νέα υπουργός Υγείας της Λιθουανίας Rimantė Šalaševičiūtė, που ορκίστηκε πριν ένα μήνα προέβη σε σοκαριστική δήλωση σύμφωνα με την οποία οι φτωχοί καλύτερα να πεθάνουν παρά να νοσηλεύονται και να χρεώνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ακριβής δήλωσή της ήταν η εξής: «Η ευθανασία θα μπορούσε να αποτελεί μία χρήσιμη εναλλακτική για όσους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και πάσχουν από βαριές ασθένειες»

Την λύση της ευθανασίας εξάλλου θεωρεί κατάλληλη και για τα μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες.

Μετά την κατακραυγή των δημοσιογράφων της χώρας της που παρευρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου που παρέθεσε, η υπουργός ανασκεύασε και είπε ότι αναφέρεται σε ασθενείς που «δεν θέλουν να ταλαιπωρούν τους συγγενείς τους και να υποφέρουν τόσο αυτοί όσο και οι ίδιοι».

Με αυτόν τον τρόπο η Λιθουανή Υπουργός άνοιξε το θέμα της νομιμοποίησης της ευθανασίας στη χώρα της. Αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τον ιατρικό κόσμο της χώρας όσο και από την Καθολική εκκλησία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η τελευταία πινελιά!..

    Το πρώτο μέλημα κάθε χούντας είναι η φίμωση κάθε αντίθετης άποψης και κάθε κριτικής.

Έτσι στον νέο Ποινικό Κώδικα αναφέρεται πως ποινή έως 10 έτη θα περιμένει όσους ''προκαλούν με εικόνες ή μέσω του Διαδικτύου τη διάπραξη της συγκεκριμένης πράξης''.
Όπου ''συγκεκριμένη πράξη'' είναι η προσβολή πολιτεύματος.

Με τους συγκεκριμένους πολιτικούς που μας κυβερνούν, και που συγχέουν τον εαυτό τους με την Δημοκρατία και την κυβέρνησή τους με Πολίτευμα,
..είναι προφανές ότι σύμφωνα με την ερμηνεία του νόμου που θα δοθεί, όλοι όσοι γράφουν κατά της κυβέρνησης ή των τραπεζών, καλύτερα να αλλάξουν χώρα!

Η χούντα Ψευταρά-Αυτού Χυδαιότητας ετοιμάζεται λοιπόν να βγάλει στην παρανομία και να βάλει στην φυλακή όλους εμάς όσους μέσω blogs, σχολίων, αλλά και απλών αναρτήσεων στο facebook.
Και αν δεν φτάσουν αυτά θα ποινικοποιήσουν και τα ''like''!

(Όμως: με τον νέο Ποινικό Κώδικα καταργούνται τα ισόβια για όσους έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, από δήμαρχο έως πρωθυπουργό! Και η διάταξη αυτή αφορά πολιτικούς, δημόσιους λειτουργούς και γενικότερα όποιον έχει βρεθεί σε θέση να διαχειριστεί λεφτά που προέρχονται από εγχώρια ή ευρωπαϊκά κονδύλια!)

Αυτή είναι και η τελευταία πινελιά στην σύγχρονη εικόνα εκφασισμού του πολιτεύματος,
..που οι ίδιοι όσοι απειλούν εμάς, έχουν διενεργήσει.
Ήταν αναμενόμενο. Μάλιστα σε κατ' ιδίαν συζητήσεις πολλοί αναρωτιόμασταν πώς και ακόμη δεν είχαν νομοθετήσει κάτι τέτοιο.
Κάλιο αργά, όμως, παρά ποτέ!
Με αυτή τους την πράξη δικαιολογούν απόλυτα και αιτιολογούν τους χαρακτηρισμούς ως ''δικτατορίσκους'' και ''φασίστες'' που κατά καιρούς τους έχουμε αποδώσει.

Θα ανακαλύψουν όμως κι αυτοί, όπως και προηγούμενοι χουνταίοι, ότι η δημοκρατία δεν φιμώνεται τόσο εύκολα.
Και προπαντός όχι μόνον με απαγορεύσεις και εκφοβισμούς.
Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν και βία. Και αν κρίνουμε απ' τον βίο και πολιτεία τους, θα χρησιμοποιήσουν. Κι αυτό θα είναι το ολέθριο λάθος τους!

''Απολείπειν ο θεός Αντώνιον'' (Κ.Π.Καβάφης, 1911)

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κυβερνούν μόνο με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Ένας πρόχειρος απολογισμός της θητείας διακυβέρνησης της ΝΔ αρκεί για να καταλάβει όλος ο ελληνικός λαός ότι Σαμαράς και Βενιζέλος κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με e-mails της τρόικας και με νομοσχέδια που έρχονται γραμμένα. απ' έξω , από ξένα δικηγορικά γραφεία.

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) αντικαθιστούν τη νομοθετική εξουσία, (ν)τροπολογίες με οσμή διαπλοκής ψηφίζονται με διαδικασίες-εξπρές, το υπουργικό συμβούλιο είναι διακοσμητικό όργανο, ενώ πληθώρα «σκοτεινών» υποθέσεων προς έλεγχο παραμένει στα συρτάρια.

Επειδή η κυβέρνηση αρέσκεται στο να παρουσιάζει μόνο αυτά που τη συμφέρουν καλό είναι να παραθέσουμε τον κάτωθι που είναι ένα μόνο μέρος του απολογισμού από το έργο που δεν έχει προσφέρει η κυβέρνηση:

Από τον Ιούνιο του 2012 που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, ο Αντώνης Σαμαράς:

-Έχει μιλήσει όλες κι όλες 5 φορές!

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει μιλήσει όλες κι όλες πέντε φορές μέσα στη Βουλή. Αποφεύγει να πηγαίνει διότι όπως λέει ο ίδιος δεν μπορεί να ακούει τις βαριές εκφράσεις που του προσάπτει σε προσωπικό επίπεδο η αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας. Είναι προφανές ότι η δικαιολογία αυτή ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας και πρωτοτυπίας, αφού κανείς Έλληνας πρωθυπουργός δεν την έχει επικαλεστεί ποτέ στο παρελθόν. Αυτό το «Δεν πάω στη Βουλή γιατί με βρίζει ο Τσίπρας.» είναι ομολογουμένως πρωτόγνωρο.

Η τρίτη φορά που είχε μιλήσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή το 2013 ήταν κατά την προ ημερησίας συζήτηση που είχε προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα των αγροτών (26.2.13), ενώ το 2012 «τίμησε» το Κοινοβούλιο μόνο δύο φορές, τις ελάχιστες υποχρεωτικές κατά τον Κανονισμό: μία στις προγραμματικές δηλώσεις τής νέας τότε κυβέρνησης τον Ιούνιο και μία τον Νοέμβριο, κλείνοντας τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013.

-Δεν απαντά σε καμία ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Μηδενική είναι η σχέση του σημερινού πρωθυπουργού και με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Η περίφημη Ωρα του Πρωθυπουργού κάθε Παρασκευή πρωί στη Βουλή άτυπα καταργήθηκε χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι ο Αντ. Σαμαράς είναι ο μόνος επικεφαλής κυβέρνησης στη Μεταπολίτευση που δεν έχει απαντήσει ούτε μία φορά στις επίκαιρες ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

-Δεν συγκαλεί το υπουργικό συμβούλιο

Λάμπουν δια της. απουσίας τους οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου που αποτελεί -θεωρητικά- το ανώτατο όργανο της εκτελεστικής εξουσίας. Όλες κι όλες οι σημαντικές και ουσιαστικές συνεδριάσεις του υπουργικού ήταν μόνον δύο!!!
Οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου μαζί με έναν πυρήνα πολύ στενών συνεργατών τους, ενώ οι υπουργοί καλούνται πολύ συχνά να υλοποιήσουν προειλημμένες αποφάσεις.

Το Υ.Σ. έχει πραγματοποιήσει μόνο δύο κανονικές συνεδριάσεις για πολιτικά ζητήματα: μία για τις σημαντικές αποφάσεις του Eurogroup που προβλέπουν την περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους (28.11.12) και μία για το ΕΣΠΑ (15.2.13). Οι άλλες πέντε συνεδριάσεις έγιναν είτε για εθιμοτυπικούς λόγους (μετά τις εκλογές και μετά τους ανασχηματισμούς) είτε για διαδικαστικούς λόγους (επιλογή ηγεσίας ανωτάτων δικαστηρίων, ελληνική προεδρία της Ε.Ε.).

-Κυβερνά μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (Π.Ν.Π).

Από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα έχει εκδώσει 25 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πάντα με το πρόσχημα των «εκτάκτων συνθηκών» που στα χρόνια του Μνημονίου φαίνεται να έγιναν μόνιμες.

Το Σύνταγμα (άρθρο 44) προβλέπει την έκδοση ΠΝΠ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, μόνο όμως «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης», δηλαδή φυσικών καταστροφών και πολεμικών συρράξεων και όχι για επιβολή «χαρατσιών» και περικοπή εισοδημάτων. Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει σπάσει κάθε ρεκόρ «έκτακτης ανάγκης».

Η 20ή ΠΝΠ ήταν η μοιραία που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις, με αποκορύφωμα την έξοδο της ΔΗΜΑΡ από την έως τότε τρικομματική κυβέρνηση. Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη ΠΝΠ ίσχυσε για τρεις μήνες, όπως προβλέπεται, και στη συνέχεια καταργήθηκε αυτόματα, καθώς δεν κυρώθηκε ποτέ από τη Βουλή.

Εκτός των ΠΝΠ, μόνιμο φαινόμενο έχουν γίνει και οι «φωτογραφικές» τροπολογίες που κατατίθενται την τελευταία στιγμή σε άσχετα νομοσχέδια αλλά και οι ψηφοφορίες επί νομοσχεδίων εκατοντάδων σελίδων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

-Έβαλε στο συρτάρι όλες τις θολές υποθέσεις

Σε ότι αφορά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού περί διαφάνειας και περί μαχών κατά της διαπλοκής αξίζει να σημειώσουμε ότι 90 υποθέσεις δικογραφιών κατά στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μπήκαν στα συρτάρια! Παράλληλα απορρίφθηκαν τρεις προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές (μνημονία, υποβρύχια, ΕΡΤ).

Με βάση τα παραπάνω είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ παραγωγής κυβερνητικού έργου, αφού δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διαχειρίζεται εντολές της τρόικας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....