Διυλιστήριο: 12/16/13
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

1819, Ιανουαρίου 10, Κωνσταντινούπολις. ("Αφιερωτικό γράμμα" Φιλικής Εταιρείας)

Ένα από τα "Αφιερωτικά γράμματα" της Εταιρείας των Φιλικών (Φιλικής Εταιρείας). Χωρίς σχόλιο...
 
1819, Ιανουαρίου 10, Κωνσταντινούπολις

9 Δημήτριε Ανάγνο,

Καταντήσας εις ηλικίαν χρόνων 38 δεν ημπόρεσα να φανώ εις το σχολείον της πατρίδος ωφέλιμος, τώρα δε ευκολυνθείς, χάριτι θεία, σας στέλνω δια του κυρ Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου (σ.σ. ιδρυτικό μέλος της Φ.Ε. από την Ανδρίτσαινα Αρκαδίας) γρόσια εκατόν πεντήκοντα, τα οποία λαμβάνοντες παρά του ιδίου θέλετε να μεταχειρισθή εις βοήθειαν των πτωχών νέων της πατρίδος μας, υποσχόμενος αυτοίς ακολούθως (όταν με πληροφορήση δια την ευκταίαν απόδοσίν των) ότι θέλω τους βοηθήσει μ' όλην την δύναμιν και κατάστασίν μου, και είθε ο Κύριος να με αξιώση να εκτελέσω την υπόσχεσίν μου.

Σας ασπάζομαι μ' όλο το σέβας και μένω
πρόθυμος εις τους ορισμούς της
Δημήτριος Δόρδος

Από το βιβλίο της Ακαδημίας Αθηνών "Η Φιλική Εταιρεία -υπό Ε.Γ. Πρωτοψάλτη" (1964). Αγαπητοί μου φίλοι, συγχωρήστε μου που έκανα την αντιγραφή στο μονοτονικό. Η φωτογραφία είναι από το ανωτέρω βιβλίο (πρόκειται για φωτοτυπία από το Γενικό Αρχείο του Κράτους).

Για την αντιγραφή,
Γιώργος Σ.
Λωζάννη
twitter.com/sgourdos  

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Προφητεία Του Βασίλη Λεβέντη 29/4/1993 (Βίντεο)

Α ρε Βασίλη.. τ' είχες εδώ που τα λέμε κι εσύ λίγο το στυλάκι.....δεν χρειάστηκε πολύ να σε κάνουν τελείως γραφικό.. Αλλά η αλήθεια είναι, όσο κι αν πονάει, οτί ήταν πασιφανές δεν ήταν προφητεία, απλά  ήμασταν  κι εμείς απασχολημένοι τότε... ξερογλείφαμε το κοκαλάκι μας.www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μηταράκης: Κατέχει τίτλους σε εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον ελληνικό χρυσό

Δυο μείζονα πολιτικά θέματα προκύπτουν με το πόθεν έσχες του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκης.

Αφενός, ο κ. Μηταράκης δηλώνει ότι να κατέχει τίτλους αξίας άνω των 155.000 λιρών Αγγλίας, της εταιρείας Fil UK Pension Plan, θυγατρική του ομίλου Fidelity ο οποίος όμως έχει εξασφαλίσει -μέσω της συμμετοχής της στον επιχειρηματικό όμιλο «Eldorado Gold»- άδειες για την εκμετάλλευση των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και στον Έβρο.

Προκύπτει σαφώς σοβαρό πολιτικό και νομικό ζήτημα καθώς ο κ. Μηταράκης ειναι μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υφυπουργός και για τις επενδύσεις χρυσού στη χώρα μας. Μάλιστα, επί των ημερών του εγκρίθηκαν και οι σχετικές άδειες. Δημιουργούνται τουλάχιστον σοβαρά ερωτηματικά για τον ρόλο που πιθανά να διαδραμάτισε ο κ. Μηταράκης απο τη θέση του αρμόδιου υφυπουργού προκειμένου να διευκολυνθεί η επένδυση εταιρείας στην οποία ο ίδιος ειναι μέτοχος.

Το έτερο ζήτημα που γεννάται ειναι σχετικά με την αγορά ακινήτου αξίας άνω του 1,3 εκατ. ευρώ απο τον κ. Μηταράκη στο Λονδίνο. Το ερώτημα που τίθεται στη προκειμένη περίπτωση είναι το "πόθεν", δηλαδή απο ποια πηγή ο υφυπουργός εξασφάλισε αυτο το τεράστιο ποσό για την αγορά του ακινήτου. Τίθεται λοιπόν για μια ακόμη το πολιτικό ερώτημα εάν η Βουλή εκτός απο το "έσχες" θα αναζητήσει και το "πόθεν" των πολιτικών της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αισχος! Έκλεισε η Αλουμύλ στην Ξάνθη και μετακόμισε… στην γειτονική Τουρκία!

Στη θυγατρική του εταιρία στη Τουρκία, την Alumil Turkey μετέφερε τις δραστηριότητές του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αλουμύλ κ. Γιώργος Μυλωνάς, μετά το λουκέτο στην οικογενειακή μονάδα της ΒΑΛΒΕ στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με αναφορές, λίγες ημέρες μετά το λουκέτο στην πατρογονική εταιρία ΒΑΛΒΕ (η εταιρία του πατέρα του κ. Μυλωνά που μετέπειτα εξελίχθηκε σε εταιρία βαφών αλουμινίων της Αλουμύλ) στην πόλη της Ξάνθης οι δραστηριότητες μεταφέρθηκαν όλες στις θυγατρική εταιρία της Τουρκίας.
Πρόκειται για μια εταιρία στην οποία ο κ. Μυλωνάς δεν κατέχει το σύνολο των μετοχών, αλλά το πλειοψηφικό ποσοστό 51% από κοινού με τον τοπικό παίκτη της Has Metal.
Η μονάδα που δημιουργείται εκεί θα αναλάβει πλέον τις εργασίες βαφής αλουμινίων και θα στερήσει έτσι από τη δοκιμαζόμενη Βόρεια Ελλάδα μια σημαντική δραστηριότητα.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο επιχειρηματίας τόνιζε πως η Τουρκία είναι μια εξόχως ανοδική αγορά, όπου η αύξηση πωλήσεων ξεπερνά πολλές φορές και το 20%.
Υπενθυμίζεται πως με το κλείσιμο του εργοστασίου στην Ξάνθη 132 εργαζόμενοι έμειναν στην κυριολεξία στον δρόμο, ενώ τους προτάθηκε να απασχοληθούν στο Κιλκίς.
Η ΒΑΛΒΕ
Η εταιρία ΒΑΛΒΕ ήταν οικογενειακή επιχείρηση και απασχολούσε 130 εργαζόμενους. Ο κ. Μυλωνάς δεν θέλησε να τη συνεχίσει και έτσι το 1988 δημιούργησε τον δικό του όμιλο στο Αλουμίνιο.
Από τη δεκαετία του 1990 η εταιρία ακολουθούσε φθίνουσα πορεία, ενώ ποτέ δεν υπήρξε βασική ως προς τις συνολικές δραστηριότητες του γκρουπ Αλουμύλ - είχε απλώς συμπληρωματικό ρόλο. Ο κ. Μυλωνάς πολλές φορές βρέθηκε στα όρια του να την πουλήσει, όμως οικογενειακοί λόγοι δεν τον άφησαν. Να όμως που το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για μια πολύ δραστική απόφαση, η οποία άλλαξε τα δεδομένα όχι μόνο στον όμιλό του αλλά και στο σύνολο μιας ευαίσθητης περιοχής όπως η Ξάνθη
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤΟ ΝΕΟ ΣΠΟΤ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ - Χαβιέ Μπαρδέμ: Μια σπαρακτική κραυγή του για τον πόνο του άλλου (video)

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ «ουρλιάζει» για όλους τους Ελληνες! Για την Ελλάδα της κρίσης που καθημερινά αγωνίζεται να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να τραβήξει μπροστά...

Το νέο διαφημιστικό σποτ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που προβάλλεται από την αρχή της εβδομάδας, με πρωταγωνιστή και πάλι τον διάσημο Ισπανό ακτιβιστή ηθοποιό, συγκλονίζει για μια ακόμη χρονιά.

Στην περσινή εκστρατεία της οργάνωσης ο Μπαρδέμ είχε μιλήσει ελληνικά, συμβολικά, ώστε να δείξει ότι η αλληλεγγύη «για τον πόνο του άλλου» δεν έχει σύνορα. Φέτος η διαφήμιση ξεκινά με τον καταξιωμένο ηθοποιό να εμφανίζεται στο πλάνο κι ενώ ξεκινά να ουρλιάζει σπαρακτικά δεν ακούγεται τίποτα. Σαν ο πρωταγωνιστής να μπαίνει στο μυαλό και στο σώμα μας και να προσπαθεί να μας ξυπνήσει από τον εφιάλτη. «Αν κι εσύ πονάς επειδή εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, ούρλιαξε. Ούρλιαξε τώρα!» μας προτρέπει ο εκφωνητής. Κι είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή που ο Μπαρδέμ ξεσπά με όλη του τη δύναμη σε ουρλιαχτό. Κραυγή διαπεραστική, από τα βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης. Που, επιτέλους, αναδύεται στην επιφάνεια για όλους εκείνους τους ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά τον εφιάλτη της εξαθλίωσης, της φτώχειας και της ανέχειας, που υποφέρουν αλλά η φωνή τους δεν βρίσκει «ευήκοα ώτα».

Η συμμετοχή του Χαβιέρ Μπαρδέμ στην εκστρατεία «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχει τεράστια απήχηση. Χωρίς αμφιβολία, ο σπουδαίος ηθοποιός δημιούργησε μια πραγματική επανάσταση αλληλεγγύης! Οπως δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής», «συγκινήθηκα πραγματικά και σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός που αξίζει τέτοια εκδήλωση αγάπης και υποστήριξης. Θα ήθελα να μεταφέρω τις ευχαριστίες και τον ειλικρινή θαυμασμό μου σε όλους τους Ελληνες!».

Και αν κάποιοι αναρωτιούνται γιατί αυτός ο μεγάλος ηθοποιός είναι υπέρμαχος της προσπάθειας αυτής σε Ελλάδα και Ισπανία, που τόσο πλήττονται από την κρίση, ο ίδιος απαντά με ξεκάθαρο τρόπο: «Συμμετέχω γιατί μου το πρότειναν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, μια οργάνωση που αξίζει την απόλυτη εμπιστοσύνη και εκτίμησή μου. Με αυτή την απίστευτη και ευρηματική ιδέα, οι Γιατροί μάς εξοικειώνουν με πολύ απλό τρόπο με τη σύνθετη πραγματικότητα των ''ξεχασμένων'' ασθενών. Επίσης, είναι μια οργάνωση αποτελεσματική. Υποστηρίζοντάς την, με ελάχιστη προσωπική προσπάθεια, το αποτέλεσμα είναι άμεσο και το έργο της τεράστιο. Η είδηση πως στην Ισπανία κατάφερε τόσος κόσμος να συνεισφέρει στην ανακούφιση χιλιάδων ασθενών -ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, αλλά και ως μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας- είναι από μόνη της ικανή να φέρει ''συμπτώματα'' πόνου για τον άλλο και στην Ελλάδα».

Αυτός είναι ο Μπαρδέμ... Ενας βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός που θέλει να πει και στους Ελληνες ότι στα δύσκολα αυτό που έχει σημασία είναι να δείχνουμε αλληλεγγύη, να μένουμε άνθρωποι. Και μπορεί να μην έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να επισκεφθεί την πατρίδα μας, αλλά το συνεργείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βρέθηκε μαζί του στα γυρίσματα στη Μαδρίτη τού έκανε πολλά δώρα με άρωμα... Ελλάδας. Ενα αγαλματίδιο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, λικέρ μαστίχα από τη Χίο, γλυκό βύσσινο από τη Νάξο και φυσικά οι παστίλιες με μέλι και θυμάρι ήταν τα πολύτιμα δώρα της ελληνικής αποστολής.

Αντιστάρ
Από τη φύση του ο Μπαρδέμ είναι άνθρωπος ελεύθερος, πολιτικοποιημένος, ανήσυχο πνεύμα, αλλά χωρίς σταριλίκια, εγωκεντρικούς καθωσπρεπισμούς και παράλογες συμπεριφορές. Ακόμα και χαλαρώνοντας μετά τα γυρίσματα της διαφημιστικής καμπάνιας, όπως μας αποκάλυψαν οι Ελληνες Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ο Χαβιέρ συζητούσε μαζί τους για την κατάσταση στη χώρα μας, τη Συρία και την Παλαιστίνη. Πρόκειται για έναν οξυδερκή άνθρωπο, πολύ καλά ενημερωμένο και βαθιά ευαισθητοποιημένο για τους ανθρώπους που υποφέρουν.

Ηταν μάλιστα και στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων στην Ισπανία του περασμένου Ιουλίου, μαζί με άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Δεν θα υπάρξει ειρήνη», «Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια» και «Η δική μας περικοπή θα γίνει με γκιλοτίνα!». Ο ηθοποιός είχε προχωρήσει και σε σκληρές δηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ραχόι, λέγοντας ότι «είναι άδικο γιατί η κυβέρνηση, αντί να υποχρεώσει τον χρηματοοικονομικό τομέα να πληρώσει για ό,τι έκανε, ρίχνει όλο το βάρος στους ανέργους, τους ασθενείς, τους συνταξιούχους. Σκοτώνουν το μέλλον μιας γενιάς».

Η στάση του Μπαρδέμ προς τα πολιτικά δρώμενα δεν είναι τυχαία, αφού προέρχεται από αριστερή οικογένεια. Ο θείος του, Χουάν Αντόνιο Μπαρδέμ, φυλακίστηκε από τον δικτάτορα Φράνκο για τις αντιφασιστικές του ταινίες κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου.

Οι έξι «καραμέλες... αλληλεγγύης» που περιέχει κάθε συσκευασία αποτελούν μια ανάσα αισιοδοξίας προερχόμενη από τον φτωχό ευρωπαϊκό Νότο. Το χαρακτηριστικό τους: «Εμείς τις παίρνουμε, κάποιοι άλλοι σταματούν να πονάνε!»... Είναι ο τρόπος που μπορούμε να βοηθήσουμε (με την αγορά κάθε συσκευασίας) τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον κόσμο.

ΧΟΡΧΕ ΜΑΡΤΙΝΕΘ (διαφημιστής και εμπνευστής της ιδέας)
Η φωνή μας θα γίνει μία τεράστια κραυγή και θα φτάσει παντού

Αναμφίβολα οι δημιουργικές ιδέες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Εν καιρώ κρίσης όμως μια δημιουργική ιδέα αρκεί για να αρχίσει ένα καινούργιο ταξίδι σε μια νέα «Ιθάκη». Ο Χόρχε Μαρτίνεθ, διαφημιστής και δημιουργός της συγκεκριμένης εκστρατείας, μας αποκαλύπτει πώς ξεκίνησε η όμορφη αυτή ιστορία.

«Την ιδέα μού την ενέπνευσε μια έκθεση φωτογραφίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τον τίτλο: ''Μάρτυρες της Λήθης''. Μιλούσε για τα προβλήματα εκατομμυρίων ασθενών ανά τον κόσμο που πάσχουν από τις λεγόμενες ξεχασμένες ασθένειες, όπως ασθένεια του ύπνου, ελονοσία, φυματίωση...

Σκέφτηκα βλέποντάς την ότι υπάρχουν εκατοντάδες φάρμακα που μπορούν να απαλύνουν οποιονδήποτε δικό μας φυσικό πόνο. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως όταν πονάμε για τους άλλους, για όλους εκείνους που βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κενά του συστήματος υγείας, σε διαλυμένες δομές; Και πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε με έναν οικονομικό τρόπο, προσιτό σε όλους μας; Ετσι γεννήθηκαν οι παστίλιες.

Παστίλιες και εφαρμογή τους
Στο βάθος αυτής της ιδέας υπάρχει το κίνητρο του να κάνεις τον κόσμο καλύτερο, υπάρχει δηλαδή μια ουτοπική, επαναστατική σχεδόν διάθεση κι αυτό είναι κάτι που όλοι το έχουμε ανάγκη. Η διαφορά με τις άλλες καμπάνιες είναι ότι ουσιαστικά οι παστίλιες δεν είναι καμπάνια. Είναι ένα προϊόν, έστω συμβολικό, ιδιαίτερο, επαναστατικό. Η καμπάνια έρχεται δευτερευόντως να στηρίξει αυτό το προϊόν, να το διαδώσει, να κάνει σαφή τα μηνύματά του».

Για το γεγονός ότι η χώρα μας ανταποκρίθηκε εντυπωσιακά σ' ένα μήνυμα που «χτίσθηκε» στην Ισπανία, τον ίδιο δεν φαίνεται να τον εντυπωσιάζει. Οπως μας εξηγεί, «οι παστίλιες, ακριβώς επειδή είναι μια ιδέα τόσο πρωτότυπη όσο και απλή, μπορεί να λειτουργήσει παντού όπου υπάρχουν άνθρωποι που συναισθάνονται τον πόνο των άλλων ανθρώπων. Με αυτή την έννοια, θα μπορούσε να εφαρμοστεί παντού, σε οποιαδήποτε κοινωνία και χώρα. Ωστόσο, χάρηκα όταν έμαθα ότι η Ελλάδα ήταν η δεύτερη χώρα που θα υιοθετούσε την καμπάνια, γιατί οι Ισπανοί και οι Ελληνες μοιραζόμαστε κάτι κοινό αυτόν τον καιρό: την αγωνία μας για τα όσα συμβαίνουν στις ίδιες μας τις κοινωνίες.

Οταν πονάω φωνάζω
Αυτή η αγωνία μας δυνάμωσε ακόμα περισσότερο το συναίσθημα αλληλεγγύης μας για όσους υποφέρουν.

Η ''Κραυγή'' γεννήθηκε μέσα από τη σκέψη ότι όταν πονάω (για τον άλλο) φωνάζω. Αν φωνάξω εγώ, φωνάξεις κι εσύ, φωνάξουμε όλοι, τότε θα σχηματίσουμε μια τεράστια κραυγή που θα μπορεί να φτάσει παντού.Ελληνες και Ισπανοί μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για τις κοινωνίες μας».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
Ο Μπαρδέμ μας βοήθησε να μιλήσουμε στην ελληνική κοινωνία

«Η συμμετοχή του Μπαρδέμ μάς έδωσε τη δυνατότητα να μιλήσουμε στην ελληνική κοινωνία, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, για την αλληλεγγύη που οφείλουμε να δείξουμε στους ''ξεχασμένους'' και αποκλεισμένους από τη θεραπεία συνανθρώπους μας» λέει ο Χρήστος Χρήστου, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και συνεχίζει.

«Το σποτ μεταδόθηκε δωρεάν περισσότερες από 1.000 φορές. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Παστίλιες και ο Μπαρδέμ ήταν για μέρες στην επικαιρότητα. Χάρη στο κοινό που μίλησε και τις αγόρασε, μέσα σε λίγους μήνες την πρώτη χρονιά, πωλήθηκαν περισσότερα από 350.000 κουτιά σε όλη τη χώρα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διέθεσαν 175.000 ευρώ στα προγράμματά τους στην Αθήνα και στον Εβρο, 60.000 στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, 65.000 στο Κονγκό και 50.000 στην εμπόλεμη Συρία.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Μπαρδέμ. Αυτό όμως που είναι η πραγματική επιτυχία της εκστρατείας είναι η συνεργασία πολλών και διαφορετικών φορέων.

Οι Παστίλιες δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, αν δεν είχαμε μαζί μας μεγάλη ελληνική εταιρεία φυσικών καλλυντικών, τους προμηθευτές της και φυσικά τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι χωρίς κανένα απολύτως κέρδος, δημιούργησαν μια μοναδική αλυσίδα αλληλεγγύης».
 


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ν. Μηταράκης: Αγόρασε το 2010 διαμέρισμα στο Λονδίνο αξίας 1.319.023,92 ευρώ.

Διαμέρισμα 139 τ.μ. στο Λονδίνο αγόρασε το 2010 ο νυν υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης καταβάλλοντας ποσό 1.319.023,92 ευρώ.
 
Υπενθυμίζεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει λίστα με όσους αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο την περίοδο της κρίσης προκειμένου να ερευνηθεί εάν μέσω της αγοράς φυγαδεύτηκαν αδήλωτες καταθέσεις. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι κρίνεται ύποπτη η αγορά από τον κ. Μηταράκη, θα είχε όμως ενδιαφέρον να διαπιστωθεί εάν περιλαμβάνεται το όνομά του στην περίφημη λίστα.

Κατά τα άλλα, ο κ. Μηταράκης εμφανίζει εισοδήματα: 369.769,04 ευρώ και η σύζυγός του 46.892,06 ευρώ το 2010. Το 2011 τα εισοδήματά του κατακρημνίζονται σε 159.571 ευρώ και το 2012 εμφανίζει εισόδημα 53.144 ευρώ - απώλειες περίπου 310.000 ευρώ σε σχέση με το 2010!

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι τα εισοδήματα του 2012 προέρχονται αποκλειστικά από την βουλευτική του αποζημίωση που δείχνει ότι η ενασχόληση με την πολιτική είχε κόστος.

Αναφορικά με την ακίνητη περιουσία, εκτός του ακινήτου στο Λονδίνο, εμφανίζει να έχει ένα διαμέρισμα 42 τμ στην Αθήνα, ένα αγροτεμάχιο 1,6 στρέμματος στη Φωκίδα και δικαιώματα σε 3 ακίνητα.

Το χαρτοφυλάκιό του εμφανίζει 100 Χρυσές Λίρες Αγγλίας με αξία κτήσης 5.000 ευρώ, μετοχές αξίας 155.172 λιρών Αγγλίας της Fil Uk Pension Plan και μετοχές της Coutts & Co αξίας κτήσης 250.000 λιρών Αγγλίας.

Διαθέτει 7 τραπεζικούς λογαριασμούς με περίπου 19.000 ευρώ και περίπου 100.000 λίρες Αγγλίας και ένα ΙΧ 3.000 κ.ε.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.com/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ν.Δ. ΤΟ 2011. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ....

 
Αναδημοσιεύουμε από το επίσημο site της Νέας Δημοκρατίας. Για να μην ξεχνάμε τι έλεγαν και τι έκαναν

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ν.Δ.

25/02/11


ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Το Ρεσιτάλ Αναξιοπιστίας του «Μοιραίου» Υπουργού Οικονομικών

Ακόμη και οι μεγαλύτεροι υπέρμαχοι της πολιτικής του Μνημονίου παραδέχονται και δημόσια πλέον την επώδυνη αλήθεια: Η συνταγή αυτή απέτυχε παταγωδώς. Η χώρα βαλτώνει στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και του χρέους. Το αύριο διαγράφεται ακόμη πιο ζοφερό. Νέα σκληρότερα μέτρα με μορφή καταιγίδας προαναγγέλλονται από το οικονομικό επιτελείο και την …Τρόικα. Ο πρωθυπουργός, των υψηλών διασυνδέσεων, επιστρέφει μετά τις διεθνείς επαφές του, στη χώρα με άδεια χέρια.

Κι όμως, η κατάληξη της πολιτικής τους ήταν προδιαγεγραμμένη. Η κριτική που έγινε στην κυβέρνηση, έγκαιρα και υπεύθυνα, από τη Νέα Δημοκρατία, τόνιζε ότι το Μνημόνιο ούτε μονόδρομος ήταν και ούτε οδηγούσε σε έξοδο από την κρίση.

Αρνούνταν να ακούσουν. Οχυρωμένοι στην αλαζονεία της εξουσίας που έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και την κοινωνία επέμεναν στις λανθασμένες επιλογές τους.

Σήμερα η κριτική που ακούγεται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα: «Ανησυχούμε, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», «δεν έχουμε σχέδιο, δεν βλέπουμε αποτελέσματα», «δεν υπάρχουν μονόδρομοι», «υπάρχει έλλειψη συντονισμού», είναι λίγα απ’ όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση της ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Όλους αυτούς τους μήνες στο μόνο τομέα που διέπρεψε η κυβέρνηση ήταν στη συστηματική παραπλάνηση των πολιτών. Με κορυφαίο σε αυτόν το ρόλο το «μοιραίο» για τη χώρα υπουργό των οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, που χωρίς αιδώ και αναστολές αλλοιώνει εξοργιστικά την αλήθεια. Η μικρή παράθεση δηλώσεών του δεν χρειάζεται καν σχολιασμό:
Στις 24 Ιουνίου 2010, «είναι η στιγμή που είμαστε πιο αισιόδοξοι. Περάσαμε τα πιο δύσκολα…» (Γενική συνέλευση της ΕΕΤ)
Στις 05 Αυγούστου 2010: « πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει νέο μνημόνιο. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα.» (Συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με κλιμάκιο της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ)
Στις 31 Οκτωβρίου 2010: «όσο προχωράμε επιτυγχάνοντας τα ορόσημα του προγράμματος, τόσο θα επιχειρούμε να επιστρέφουμε μέρος του μερίσματος της επιτυχίας […] Οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι αποτελούν άμεση προτεραιότητα για την ενίσχυση των εισοδημάτων τους.» (Κ. Ελευθεροτυπία)
Στις 9 Νοεμβρίου 2010: «πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις ή να αυξάνουμε τη φορολογία, καθώς η οικονομία βρίσκεται σε μια κατάσταση που τυχόν νέα αύξηση των φόρων θα είχε αποτελέσματα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα» ( CNN )
Στις 12 Νοεμβρίου 2010: «δεν έχουμε πέσει καθόλου έξω. Εμείς πιστεύουμε ότι τα μέτρα που έχουμε δεσμευθεί και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και στο μνημόνιο τα 9,1 δις είναι μέτρα που είναι αρκετά.» (Mega)
Στις 23 Νοεμβρίου 2011: «παραμένει στόχος η έξοδος στις αγορές το 2011 και εμείς κάνουμε τη δουλειά μας.»
Και τελικά, στις 24 Φεβρουαρίου 2011, και ενώ παρουσιάζει το Μνημόνιο Νο 4 (!) παραδέχεται ότι απέτυχε λέγοντας «είμαστε στο μέσον της ύφεσης.» (Συνέντευξη Τύπου)

Μετά απ’ όλα αυτά, το να υπενθυμίσουμε στον κ. Παπακωνσταντίνου τη δήλωσή του, από τις 11 Μαΐου 2010, ότι «αν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει, γιατί δεν έχω καταφέρει να συγκρατήσω τις δαπάνες, να αυξήσω τα έσοδα και να δρομολογήσω μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές» (ΣΚΑΪ), και την υποχρέωσή του απέναντι στην ελληνική κοινωνία να πράξει αυτό για το οποίο δεσμεύεται, είναι αμφίβολο ότι θα βρει ανταπόκριση.

Οι πολίτες, όμως, έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματά τους τόσο για τον ίδιο, όσο και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Φρένο» από την Ελληνική νομοθεσία σε επαναστατικό όχημα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Το αυτοκίνητο είναι 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής και «γεννήθηκε» στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Κινείται με υδρογόνο και με εξωπραγματικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού χρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα!.
Το Eco Racer θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή με κάποιες τροποποιήσεις, ακόμη και με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να κατασκευάζεται πλήρως στη χώρα μας και να εξάγεται, αλλά οι αγκυλώσεις της ελληνικής νομοθεσίας, αποτελούν τροχοπέδη στην εμπορική του εξέλιξη, ακόμα κι αν εμφανιστεί επενδυτής για να χρηματοδοτήσει το project…
Το αμάξωμα του Eco Racer είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να έχει χαμηλό βάρος, διαθέτει σασί αλουμινίου από ειδικά κράματα και κινείται από κυψέλες υδρογόνου, είναι αθόρυβο, και αυτό που παράγει ως αποτέλεσμα της κίνησης του είναι απλώς νερό, δηλαδή εκπέμπει μηδενικούς ρύπους. Το όχημα έχει διαπρέψει σε δοκιμασίες ασφάλειας και οικονομίας και έχει πάρει παγκόσμια την δεύτερη θέση.
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ευρώπη «βράζει». Η Ελλάδα βλέπει MEGA- Ξέσπασμα οργής σε Ισπανία - Ιταλία ( video)

Ξέσπασμα οργής σε Ισπανία και Ιταλία προκαλούν οι πολιτικές λιτότητας αλλά και o περιορισμός κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων όπως αυτό της διαμαρτυρίας. Στη Μαδρίτη, χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους κατά του νόμου - φίμωτρο και προσπάθησαν να περικυκλώσουν το κτήριο της βουλής. Η διαδήλωση τους ήταν παράνομη, μιας και ο Δήμος της πόλης, ανακοίνωσε πως δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τη διεξαγωγή της. Οι συγκρούσεις με την αστυνομία δεν έλειψαν όπως και οι τραυματισμοί. Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα, 23 τραυματίστηκαν, ανάμεσα τους και αστυνομικοί ενώ συνελήφθησαν 7 άτομα. Στα πλακάτ και τα πανό των διαδηλωτών κυριαρχούσαν τα συνθήματα « ελευθερία στη διαμαρτυρία» «το Λαικό κόμμα της χώρας είναι η ντροπή της Ισπανίας». Ο νόμος της κυβέρνησης, προβλέπει μεταξύ άλλων, πρόστιμα για όσους διοργανώνουν διαμαρτυρίες χωρίς την έγκριση των αρχών αλλά και για αυτούς που δημοσιεύουν φωτογραφίες των αστυνομικών. Η διαδήλωση κοντά στη Βουλή, χωρίς άδεια μπορεί να επιφέρει πρόστιμο έως 600.000 ευρώ ενώ το πρόστιμο για εξύβριση αστυνομικού μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 30.000 Ευρώ.
Ξεχειλίζει η οργή στην Ιταλία

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν δρόμοι σε Ρώμη Τορίνο και Βενετία ενώ συνεχίστηκαν και οι κινητοποιήσεις του κινήματος Φορκόνι, το οποίο προκαλεί μεγάλο προβληματισμό καθώς στις τάξεις του, πέραν των αγροτών και των φορτηγατζήδων, αγανακτισμένων και ανέργων, έχουν βρει καταφύγιο και ακροδεξιές ομάδες.
Τα μέλη του κινήματος των Forconi που γεννήθηκε πριν από ένα 1 1/2 χρόνο στη Σικελία, γεμίζουν τις πλατείας της Ιταλίας διαδηλώνοντας κατά της πολιτικής λιτότητας.
Λένε ότι δεν θα φύγουν από εκεί, μέχρι να πέσει η κυβέρνηση.
Ωστόσο, παρότι αυτοαποκαλούνται ένωση αγροτών, κτηνοτρόφων και «φορτηγατζήδων», στους κόλπους τους θα βρει κανείς από στοιχεία της ακροδεξιάς, όπως η «Casa Pound» και η «Forza Nuova» μέχρι χούλιγκανς της Λάτσιο.
Την περασμένη Παρασκευή, στο Τορίνο, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση κατά των Φορκόνι, στην οποία πήραν μέρος και μέλη του κομμουνιστικού κόμματος.

Χρωμοβόμβες κατά των αστυνομικών στο Τορίνο

Στο Τορίνο, εστία διαδηλώσεων κατά της οικονομικής πολιτικής τις τελευταίες μέρες, φοιτητές εκτόξευσαν χθες χρωμοβόμβες εναντίον των αστυνομικών που περιφρουρούσαν το κτήριο το περιφερειακού συμβουλίου Palazzo della Ragione.
Και στη Ρώμη, μέλη του ακροδεξιού Casa Pound φορώντας μάσκες στα χρώματα της Ιταλίας και μαύρες κουκούλες προσπάθησαν να κατεβάσουν τη σημαία της ευρωπαικής ένωσης από τα γραφεία της Κομισιόν. Και τα κατάφεραν. Ο νούμερο 2 πάντως της Casa Pound στην περιοχή συνελήφθη.
Στη Βενετία οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να σταματήσουν τις συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών της Forza Nuova και αντιφασιστών διαδηλωτών κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
Η κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση.
Χαρακτηριστική και δήλωση υπουργού Εσωτερικών Angelino Alfano ο οποίος προειδοποίησε ότι το κύμα διαδηλώσεων κατά των μέτρων λιτότητας φέρνει στη χώρα στο χείλος της εξέγερσης.
Αναλυτές και πολιτικοί επιστήμονες ερμηνεύουν διαφορετικά την οργή και εντοπίζουν ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και την κοινωνία
 Όλοι αυτοί οι άνθρωποι από διαφορετικές ομάδες που κατεβαίνουν στους δρόμους αισθάνονται οργή διότι κανείς δεν τούς ακούει. Ένα μεγάλο κομμάτι της ιταλικής κοινωνίας δεν αισθάνεται ότι εκπροσωπείται από πουθενά. Ούτε από κόμματα ούτε από συνδικάτα λέει στον Guardian, ο Duncan McDonnell πολιτικός επιστήμονας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας.
 


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ελένη Αντωνιάδου: Η 25χρονη επιστήμονας της NASA, γυναίκα της χρονιάς

Είναι μόλις 25 χρονών και εργάζεται για τη NASA. Η Ελένη Αντωνιάδου από τη Θεσσαλονίκη, αναδείχθηκε σε πρόσωπο της χρονιάς σε μία διοργάνωση – θεσμό στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε συνεργασία με την συμφοιτήτρια της, Claire Crowley, δημιούργησαν μια τεχνητή τραχεία και το επιχειρηματικό σχέδιο ώστε αυτό το ερευνητικό – πειραματικό μοντέλο να μετατραπεί σε κλινικό προϊόν.

Η νεαρή ερευνήτρια στο τμήμα Βιοεπιστημών της NASA, τιμήθηκε για το ερευνητικό της έργο σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «2013 FDM Everywoman in Technology Awards».

Πρόκειται για τα Βραβεία που διοργανώνει κάθε χρόνο, ο μεγαλύτερος Οργανισμός της Βρετανίας για να τιμήσει τις γυναίκες που διαπρέπουν στις Επιστήμες, την Τεχνολογία και την Επιχειρηματικότητα.

Από μικρή είχε τρέλα με το διάστημα. Έγινε μέλος σε λέσχες αεροδιαστημικής και παρακολούθησε μαθήματα για να πιλοτάρει μικρά αεροσκάφη και να βρίσκεται πιο κοντά στο αγαπημένο της αντικείμενο.

Το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής της όμως, παραδέχεται ότι είναι ο εθελοντισμός. Η ζωή της άλλαξε ριζικά στο πρώτο εθελοντικό ταξίδι που έκανε ως επικεφαλής της ιατρικής αποστολής σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ανακούφισης του Πόνου των Παιδιών, στη Λατινική Αμερική.

H NASA επέλεξε την Ελένη το 2012 μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy. Σήμερα, εργάζεται στον «Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη» στη Σίλικον Βάλεϊ.

Ο κατάλογος των διακρίσεων της δεν έχει τέλος μιας και είναι υποψήφια διδάκτωρ στη βιο-μηχανική και φιναλίστ στο πρόγραμμα «The Lemelson-MIT» που επιβραβεύει νέους για τα καινοτόμα επιτεύγματά τους.

Πλέον, μελετάει το πώς επηρεάζει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου η ακτινοβολία, αλλά παράλληλα ασχολείται με την νανοτεχνολογία και την ιατρική στον τομέα των μεταμοσχεύσεων οργάνων από βλαστοκύτταρα των ίδιων των ασθενών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι αρχικά είχε περάσει για τις προπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, το οποίο δεν υπάρχει πια. Στη συνέχεια έφυγε στη Βρετανία για να ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές της.

Λίγο μετά, ήρθε η πρόταση από τη NASA και κάπως έτσι βρέθηκε στην Καλιφόρνια. Τώρα ασχολείται με τη δική της εταιρεία ανάπτυξης «μοσχευμάτων χωρίς δότες» και παράλληλα συνεργάζεται με τη NASA.

«Με τις τεχνικές που μελετάμε θα αλλάξει ο τρόπος που γίνονται οι επεμβάσεις όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, θα αλλάξει εν γένει η ιατρική», λέει η ίδια.

«Ανταγωνισμός υπάρχει στην επιστήμη και μερικές φορές σε αντιμετωπίζουν σαν αριθμό. Από την άλλη όμως, έτσι είναι όλες οι δουλειές. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, προσαρμοστικότητα και σκληρή δουλειά», συμβουλεύει η Ε. Αντωνιάδου. Το μέλλον, είναι δικό της.
 


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η πιο χυδαία, κρατικοδίαιτη και διαπλεκόμενη συντεχνία... Η κυβέρνηση κερνάει τους καναλάρχες με λεφτά των φορολογουμένων... για ακόμη μία φορά!

το Διυλιστήριο λέει: οι εχθροί του λαού!..

Υπουργική τροπολογία μεταθέτει για έναν ακόμη χρόνο την επιβολή του ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση, την ώρα που η διαφημιστική δαπάνη σημειώνει αύξηση 23,55%. Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν πάλι τη συνεπακόλουθη απώλεια εσόδων

Ό,τι μπορεί κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να διασώσει οικονομικά τους εργολάβους της εγχώριας μνημονιακής παραπληροφόρησης, βασικό της στήριγμα στην προσπάθεια επιβολής των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών των...

μνημονίων. Μετά τα δάνεια από τράπεζες, με πολιτικές αποφάσεις, τα στραβά μάτια για χρέη σε εργαζόμενους και ταμεία, το χάρισμα των ψηφιακών συχνοτήτων και το κλείσιμο της ΕΡΤ, ένα νέο δωράκι έρχεται να προστεθεί στη λίστα.


Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις» από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, αποφασίστηκε η μετάθεση από την 1.1.2014 στην 1.1.2015 της εφαρμογής της διάταξης που προβλέπει την επιβολή του ειδικού φόρου 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση.


Όλα αυτά την ώρα που η διαφημιστική πίτα των καναλιών για το μήνα Νοέμβριο σημείωσε αύξηση 23,55%σε σχέση με πέρυσι, πράγμα που μας κάνει διαφημιστική δαπάνη 58.763.703 ευρώ για τον περασμένο μήνα από 47.563.076 ευρώ τον Νοέμβριο του 2012 και ενώ οι μεγάλοι μιντιακοί όμιλοι εμφανίζουν υποχρεώσεις 818 εκατ. ευρώ με δάνεια ύψους 579 εκατ. ευρώ. Δάνεια τα οποία κανενός άλλου κλάδου επιχείρηση δε θα μπορούσε να εξασφαλίσει παρουσιάζοντας τέτοια οικονομικά στοιχεία και τα οποία, τελικά, επίσης φορτώνονται στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Πιο συγκεκριμένα:

Πρόκειται για διάταξη του Ν. 3845/2010 με την οποία προβλέφθηκε η επιβολή ειδικού φόρου ύψους 20% στις διαφημίσεις, που προβάλλονται από την τηλεόραση. Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας, «η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων φορέων, και δη των επιχειρήσεων, που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων».

Αρχικά η έναρξη ισχύος της διάταξης μετατέθηκε για την 1.1.2012 με τον Ν.3899/2010, στη συνέχεια μετατέθηκε για την 1.1.2013 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2011 και τέλος μετατέθηκε την 1.1.2014 με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2012.

«Οι λόγοι που επέβαλαν τη μετάθεση της έναρξης ισχύος τής εν λόγω διάταξης μέχρι σήμερα δεν έχουν εκλείψει, αντίθετα επεκτείνονται διαρκώς με αποτέλεσμα τυχόν εφαρμογή της από 1.1.2014 να δύναται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών και των διαφημιστικών εταιρειών, με κίνδυνο σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας τους, να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, καθώς και σημαντικά έσοδα για το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση και ακόμη ότι «με βάση τα ανωτέρω δεδομένα, κρίνεται σκόπιμη η εκ νέου μετάθεση της έναρξης ισχύος της διάταξης για έναν επιπλέον χρόνο».

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν αναφέρεται συγκεκριμένο ποσό για τις απώλειες εσόδων για το έτος 2014 από τη μετάθεση της επιβολής του ειδικού φόρου 20% στις τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Αναφέρεται, όμως, ότι η απώλεια εσόδων θα αναπληρωθεί από άλλες πηγές του κρατικού προϋπολογισμού.

Με λίγα λόγια, για όσο θα περνάει από το χέρι αυτής της κυβέρνησης, οι φορολογούμενοι θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, ώστε να μπορούν απερίσπαστα οι "παπαγάλοι" που ευδοκιμούν σε αυτούς να κουνάνε το δάκτυλο απέναντι σε κάθε κλάδο που αντιδρά στις βάρβαρες πολιτικές λιτότητας, απαγγέλωντας μάλιστα κατηγορίες για συντεχνιακά συμφέροντα κρατικοδίαιτων. Ποιοι; Η πιο χυδαία, κρατικοδίαιτη και διαπλεκόμενη συντεχνία.

Από left
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χάλια η μπλόφα σου Αντωνάκη!..

Με μία επικοινωνιακή μπλόφα της συμφοράς, έχει βαλθεί η μνημονιακή-αντιδημοκρατική κυβέρνηση να μας πείσει πως διώκει και αντιμάχεται το άλλο ακροδεξιό κοινοβουλευτικό κόμμα, προς όφελος της δημοκρατίας!
Εδώ καγχάζουμε: χά!

Θέλει ο ''πρωθυπουργός'' να πείσει ότι η καταρρέουσα και λαομίσητηκυβέρνησή του, εκτός απόανθρωποφάγος είναι και κανιβαλική:ότι ''τρώει'' τους ομοίους της!

Δηλαδή κύριε ''πρωθυπουργέ'' τώρα που τα ποσοστά του Πολιτικού Χειμώνα σας γκρεμίζονται, και του συνεταίρου σας το κόμμα βρίσκεται υπό διάλυση, θέλετε να πιστέψουμε ότι θα ρισκάρετε την διάλυση, του επίσημα ακροδεξιού κοινοβουλευτικού κόμματος;

Θα ρισκάρετε την διάχυση 500.000 ψήφων (μη φασιστικών ή ναζιστικών στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αλλά διαμαρτυρίας) προς άλλους αντιμνημονιακούς χώρους και κόμματα που..
..η έστω και η ελάχιστη ακόμα ενίσχυσή τους θα σημάνει για σας την επιστροφή στην ''τοιχοσκοπία'' του σπιτιού σας;

Ή νομίζετε ότι είμαστε τόσο αφελείς ώστε να πιστέψουμε, πως εσείς πιστεύετε ότι αυτοί οι ψήφοι θα κατευθυνθούν προς εσάς;
Δεύτερος, ισχυρότερος καγχασμός: χά! χά!

Ξέρετε (και ξέρουμε) πολύ καλά πόσο πολύ σας εξυπηρετεί η ύπαρξη του ακροδεξιού κόμματος, σαν ανάσχεση της κατεύθυνσης της αρνητικής ψήφου των πολιτών προς άλλους χώρους!
Και επίσης ξέρετε (και ξέρουμε καλύτερα), ότι οι πολίτες που ψήφισαν κάτι που δεν τους εκφράζει μόνο και μόνο για να δείξουν την απέχθειά τους προς εσάς και την πολιτική σας δεν γυρίζουν πίσω!
Ξεχάστε τους! Αλλού θα πάνε, σε σας δεν έρχονται!

Εκτός κι αν σκοπεύετε να διαλύσετε και τα υπόλοιπα κόμματα, πράγμα που πολύ καλά ταιριάζει με την ''δημοκρατική'' σας ιδιοσυγκρασία!

Αφήστε λοιπόν τις μπλόφες και τα παπατζηλίκια, και προσπαθήστε να αποχωρήσετε όσο το δυνατόν γίνεται με αξιοπρέπεια(;) και πιό ανώδυνα..
Πιό ανώδυνα όχι για σας (πολύ λίγο μας ενδιαφέρει), αλλά για τον τόπο..

Η άκρη του τούνελ για σάς, πλησιάζει..
Και είναι τσιμενταρισμένη..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....