Διυλιστήριο: 05/02/18
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Ένοχος του «ηλεκτρονικού πολέμου» ο Θ. Λιακουνάκος



Ποινές κάθειρξης από 10 έως 16 ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας το οποίο έκρινε ένοχους και τους 17 κατηγορούμενους, με βασικούς πρωταγωνιστές τον Θωμά Λιακουνάκο και πρώην στελέχη του ΥΠΕΘΑ, για την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Ειδικότερα καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή οι Θωμάς Λιακουνάκος και Ηλίας Αρκουμανέας, πρώην ιδιοκτήτης και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak, αντιστοίχως.

Επίσης σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή, οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος.

Σε κάθειρξη 10 ετών με αναστολή, καταδικάστηκαν όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, Κάντας (πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών), Αρβανιτάκης, Βλάχος, Χατζηνάκης, Πετρόπουλος, Αντωνακόπουλος, Δελατόλλας, Κουλούρας, Λεονταρίτης, Ηρακλείδης, Ντούμας, Κλάρας, Πατσιαούρας.

Το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο υλική ζημία της τάξης των 48.408.000 ευρώ καθώς και ηθική βλάβη στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο, ποσού 100.000 ευρώ σε έναν έκαστο. Ομοίως, 50.000 ευρώ για τους υπόλοιπους . Επέβαλε επίσης σε όλους ανεξαιρέτως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, η οποία ήταν απαλλακτική για όλους.

Πηγή www.efsyn.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Stick με «γαλάζιες εταιρίες-πλυντήρια» ήρθε στα χέρια… Τσίπρα-Τουλουπάκη!



Mία λίστα – «ωρολογιακή βόμβα» μέσα σε stick, που περιέχει όλες τις offshore που διαχειρίστηκε γνωστός τεχνοκράτης της ΝΔ, έχει πλέον στα χέρια του ο Πρωθυπουργός, την οποία έχει εδώ και 10-12 ημέρες διαβιβάσει στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Κατ’ ουσίαν το γεγονός αποτελεί μία ακόμη μεγάλη επιβεβαίωση για τα Piperata.gr καθώς σε ανύποπτο χρόνο (προ πολλών μηνών) σας είχα αποκαλύψει ότι γινόταν όλη απαιτούμενη προεργασία, τόσο από τον ίδιον τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και από τη στενή του συνεργάτιδα, τέως προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. Έτσι το επίμαχο υλικό εστάλη από χώρα της κεντρικής Ευρώπης και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, θα ακολουθήσει κι άλλο, τόσο από την Ευρώπη όσο και από την άλλη πλευρά του ατλαντικού…

Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, το stickάκι ήδη βρίσκεται και στα χέρια της κυρίας Τουλουπάκη, προκειμένου να πράξει τα δέοντα, τα οποία πρόκειται να τινάξουν… όλο το παλαιό πολιτικό προσωπικό της χώρας στον «αέρα»!

Σε συνέχεια των όσων σάς είχα γράψει, το γεγονός αποδεικνύει ότι οι Ευρωπαίοι, οι ξένοι γενικότερα, πρωτίστως δε οι Αμερικανοί, που έχουν και την αναγκαία τεχνογνωσία, στέλνουν στοχευμένα πια στις ελληνικές αρχές στοιχεία, με τα οποία δύναται να καθαρίσει το σύστημα…

Ήταν βέβαιο όπως σας είχα προαναγγείλει, αλλά και τώρα είναι ηλίου φαεινότερο, πως μπαίνουμε σε πραγματικά εποχή «σκληρού ροκ» στην πολιτική και τη δημόσια ζωή της χώρας, καθώς το επίμαχο υλικό στο επίμαχο stickάκι έχει όλες τις offshore που διαχειρίστηκε τεχνοκράτης της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος όπως διαφαίνεται κρύβει μεγάλα πολιτικά πρόσωπα από πίσω, ακόμη και έναν πρώην πρωθυπουργό!

Ήθελε κάποιος κορυφαίος «γαλάζιος» (ίσως και «πράσινος») να ανοίξει offshore εταιρεία για να εισρεύσει «μαύρο χρήμα» από μίζες και όχι μόνο, κάποιος έπρεπε να στην «τρέχει» και να τη διαχειρίζεται… Ε, όλοι πήγαιναν μετά από άνωθεν συστάσεις στον συγκεκριμένο «γαλάζιο γκουρού», ο οποίος είναι έμπειρος σε αυτά, αφού είχε ήδη διαχειριστεί αμέτρητο (τέτοιο) χρήμα… μέσω offshore εταιρειών»!

Το ακόμη χειρότερο για την αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά για τον αρχηγό της, είναι ότι η «καυτή λίστα» ήρθε από κράτος που έχει κυβέρνηση κόμματος που ανήκει στο ΕΛΚ, του οποίου ΕΛΚ μέλος είναι η ΝΔ! Κι όμως, έστειλε το αποκαλυπτικό «stick-βόμβα» στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να ξέρει το παραμικρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο «γαλάζιος» πρώην πρωθυπουργός!

Πηγή www.piperata.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο «σφυρί» το διαμέρισμα του Ψυχάρη στο Κολωνάκι



Σε πλειστηριασμό βγαίνει την Τετάρτη 2 Μαϊου, το διαμέρισμα του Σταύρου Ψυχάρη στο Κολωνάκι. Το σπίτι του πρώην «ισχυρού άνδρα» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη «βγαίνει στο σφυρί» από την Alpha Bank.

Tο εκπλειστηριαζόμενο ακίνητο στο Κολωνάκι, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί μία από τις κατοικίες του ζεύγους Ψυχάρη και πρόκειται για ένα διαμέρισμα 154 τετραγωνικών μέτρων, με μεγάλες βεράντες, που βρίσκεται στον πέμπτο όροφο, στην οδό Φωκυλίδου 18.

Ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό αύριο από την Alpha Bank είναι η σύζυγος του πρώην εκδότη, κυρία Χριστίνα Τσούτσουρα.

Η αξία του διαμερίσματος ορίστηκε στα 478.000 ευρώ.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Απίστευτη πρόκληση από τους Θρακιώτες εθνοπατέρες, ενώ τα δύο στελέχη είναι ακόμη υπό κράτηση



Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ξεφαντώνουν» ενώ οι δύο στρατιωτικοί μας είναι στη φυλακή

Από κοντά και μουσουλμάνοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη και την Ξάνθη, που «ακύρωσαν» ψήφισμα-καταδίκη της Αγκυρας, αποχωρώντας από συνεδρίαση


Στον δικό τους κόσμο φαίνεται ότι ζουν Θρακιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί συμπληρώνουν 60 ημέρες ομηρίας στις φυλακές της Αδριανούπολης, αυτοί, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, γλεντούν προκλητικά υπό τον ήχο τουρκικών τραγουδιών.
Βάζοντας προφανώς πάνω απ' όλα τις ψήφους και παρά το γεγονός ότι η ίδια κατάγεται από την Ορεστιάδα, ούσα συντοπίτισσα με τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη (ένας εκ των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται στην Τουρκία), η βουλευτής Εβρου Νατάσα Γκαρά με περισσή αδιαφορία εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό (υπάρχει και σχετικό βίντεο παρακάτω) να «ξεφαντώνει» σε τραπέζι μαζί με τον μουσουλμάνο βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ!

Και όλα αυτά σε μια εποχή που ο Ερντογάν απειλεί καθημερινά την Ελλάδα με σειρά δηλώσεων και προκλήσεων... Οσο κι αν θέλει κάποιος να φανεί... προοδευτικός οφείλει να είναι προσεκτικότερος για να μη στέλνει λάθος μηνύματα. Αυτός, μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα evros-news.gr, είναι που διοργάνωσε το τραπέζι, τραγουδά γνωστό τουρκικό τραγούδι και παίζει το παραδοσιακό τουρκικό μουσικό όργανο σάζι, ενώ όλη η παρέα δείχνει να διασκεδάζει με την ψυχή της, πιθανόν στο χωριό της Ροδόπης Αμάραντα, απ’ όπου κατάγεται.

Φίλος

Μαζί τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή, διασκέδαζε και το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Γιάννης Νενεδάκης, τον οποίο η κυβέρνηση διόρισε στην ΕΒΖ επειδή είναι γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Εβρου, προσωπικός φίλος της Νατάσας Γκαρά. Μάλιστα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Νενεδάκης αναφέρει, επίσης προκλητικά και προκαλώντας εύλογα ερωτήματα: «Αλλοι το λένε εσχατιά... Εμείς το λέμε “ο τόπος μας, οι μουσικές μας, οι παρέες μας, οι μυρωδιές μας, η Θράκη μας”».

Τώρα, το να διαγράφεις τον πολιτισμό και την ιστορία της Θράκης και να ανακαλύπτεις ότι το άρωμα της περιοχής είναι τα τουρκικά τραγούδια, διαγράφοντας αιώνες πολιτισμού πριν από την εγκατάσταση των Τούρκων στην περιοχή, είναι απορίας άξιον...

Κόλπα από χριστιανούς και μουσουλμάνους περιφ. συμβούλους

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στις 26 Απριλίου και ενώ είχε προαναγγελθεί ότι ως τελευταίο θέμα θα εγκρινόταν ψήφισμα υπέρ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αρχικά κάποιοι χριστιανοί περιφερειακοί σύμβουλοι και στο τέλος -με επιδεικτικό μάλιστα τρόπο- οι μουσουλμάνοι περιφερειακοί σύμβουλοι αποχώρησαν από την αίθουσα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον απαρτία, και έτσι το ψήφισμα δεν εγκρίθηκε!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τοπική ιστοσελίδα evros-news.gr, στη διάρκεια της συνεδρίασης και της συζήτησης των άλλων θεμάτων η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ελένη Δημούδη ανακοίνωσε ότι στο τέλος θα υπάρξει ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ των Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη και καταδίκης της συνεχιζόμενης κράτησής τους με παράνομο τρόπο από την Τουρκία. Λίγο πριν συμβεί αυτό, αρχικά, σε μια κίνηση-ντροπή, αποχώρησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, επειδή διαφώνησαν με κάποια άλλα θέματα. Υπήρχε όμως και πάλι απαρτία με τους 16 συμβούλους της παράταξης του υποστηριζόμενου από τη Ν.Δ. περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Από αυτούς οι οκτώ ήταν μουσουλμάνοι από Ροδόπη και Ξάνθη και άρχισαν επιδεικτικά να αποχωρούν ένας ένας, ελάχιστα πριν από τη συζήτηση και ψήφιση του τελευταίου θέματος. Ετσι με τους οκτώ που απέμειναν στην αίθουσα δεν υπήρχε πλέον απαρτία και δεν εγκρίθηκε το ψήφισμα υπέρ των φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών και καταδίκη της Αγκυρας.

Η κυρία Δημούδη σε δηλώσεις της στη συνέχεια κατήγγειλε δύο περιφερειακούς συμβούλους, τους Φώτη Καραλίδη και Μενέλαο Μαλτέζο, ότι ενώ κάθονταν στην πόρτα της αίθουσας δεν μπήκαν μέσα για να ψηφίσουν στο θέμα των δύο στρατιωτικών. Από την πλευρά του, ο κ. Καραλίδης επέρριψε τις ευθύνες στην πρόεδρο του συμβουλίου επειδή -όπως είπε- δεν έφερε νωρίτερα για συζήτηση και ψήφιση το συγκεκριμένο θέμα!



Παραλήρημα Ερντογάν: «Οι Ελληνες έκαψαν τη Σμύρνη»!

Προκαλεί και διατηρεί ψηλά την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, παραχαράζοντας και την Ιστορία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εφτασε στο σημείο ο Τούρκος πρόεδρος να δηλώσει ότι την καταστροφή της Σμύρνης την προκάλεσαν οι Ελληνες στρατιώτες τη στιγμή της υποχώρησής τους και όχι οι Τούρκοι, όπως κατηγορούνται... Το ρεσιτάλ θράσους, πρόκλησης και αλλοίωσης της ιστορικής πραγματικότητας ο κ. Ερντογάν το έδωσε κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του, εν όψει των προεδρικών εκλογών της 24ης Ιουνίου, σε ομιλία που πραγματοποίησε στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης. «Το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε σε αυτή την ωραία πόλη είναι από τους Ελληνες στρατιώτες, που έκαψαν τη Σμύρνη την ώρα που υποχωρούσαν. Μην κοιτάζετε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έκαναν αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή» ήταν τα λόγια του κ. Ερντογάν.

Τακτική

Η Σμύρνη θεωρείται προπύργιο της αντιπολίτευσης και ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το Σάββατο ένα δείγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει στον δρόμο προς τις κάλπες, αλλά και πώς εννοούσε το κάλεσμα ειρήνης που απηύθυνε πρόσφατα στην Ελλάδα. Συνέχισε, μάλιστα, την επίθεσή του προς τη χώρα μας, λέγοντας ότι «οι πρόγονοί μας δεν θέλησαν να καταστρέψουν, να κάψουν. Επεδίωκαν πάντοτε να χτίσουν, να δημιουργήσουν» και αυτό, όπως είπε, «φάνηκε από την ανάπτυξη της Σμύρνης μετά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας». Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν, όσο περνούν οι μέρες προς τις εκλογές, θα επιτίθεται όλο και πιο έντονα στην Ελλάδα, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο και μιλώντας για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης και «Τούρκους» στη δυτική Θράκη.

Το πόσο δε θα κλιμακώσει την ένταση θα εξαρτηθεί από τα ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκόποι. Αν αυτά δεν του αρκούν ή βλέπει ότι κερδίζει την προεδρία στο νήμα, τότε δεν αποκλείεται να προκαλέσει ακόμη και θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Είναι ένα ενδεχόμενο για το οποίο οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Ανδρ. Κούτρας


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....