Διυλιστήριο: 10/14/17
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Κατάθεση φωτιά καίει τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ :«Μου ζήτησε λεφτά για να πάρω δάνειο από την ΑΤΕ»Κατάθεση-φωτιά καίει Ανθόπουλο

Ως μια καλοστημένη επιχείρηση, που οδηγούσε σε πρακτικές δανεισμού από την Αγροτική Τράπεζα αντί αμοιβής, παρουσίασε μάρτυρας στο Εφετείο Αθηνών τη δραστηριότητα του πάλαι ποτέ προβεβλημένου στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γ. Ανθόπουλου (φωτό), σε υπόθεση τοκογλυφίας.

Ο Γιάννης Ανθόπουλος, που είχε διατελέσει υφυπουργός Παιδείας και Εθνικής Οικονομίας, δικάζεται μαζί με τους υπευθύνους της εταιρίας Namaco -μετέπειτα Gennet- Κωνσταντίνο Τσουκαλίδη, Αλέξανδρο Μαρτίνη και Κωνταντίνο Υφαντή για υπόθεση τοκογλυφίας. Οι υπεύθυνοι κατηγορούνται για τοκογλυφία από κοινού κατ' επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο Γιάννης Ανθόπουλος για συνέργεια σε τοκογλυφία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σε βάρος του κατέθεσε χθες η καπνέμπορος από την Καβάλα Οδέττη Πετρίδη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Υποστήριξε ότι απευθύνθηκε σε αυτόν επειδή ήταν οικογενειακοί φίλοι, για να μεσολαβήσει ως πολιτικός στην Αγροτική Τράπεζα οποία είχε πάψει να τη δανείζει, καθώς είχε μπει στον Τειρεσία. Αρχικά, όπως είπε, της ζήτησε 500.000.000 δραχμές (περίπου 1.500.000 ευρώ) για να τα δώσει στην τράπεζα ως εγγύηση.

Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε, ο κατηγορούμενος την έφερε σε επαφή με την εταιρία Namaco, προκειμένου να τη δανείζει με εικονικές συμβάσεις αγοραπωλησίας καπνού. Οπως υποστήριξε η μάρτυρας, κάθε φορά που εκταμιευόταν ένα ποσόν έδινε στον Γιάννη Ανθόπουλο ποσοστό 10%. Συνολικά έδωσε ποσό 1.700.000 ευρώ, χωρίς να πουληθεί «ούτε κιλό καπνού».


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πλειστηριασμοί πλουσίων ματαιώνονται συνεχώς -Τι συμβαίνει με τις συλλογικότητεςΣτη δημοσιοποίηση των πλειστηριασμών που ματαιώνονται με υπαιτιότητα των λεγόμενων συλλογικοτήτων προχωρούν για δεύτερη εβδομάδα οι συμβολαιογράφοι.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει τέσσερις πλειστηριασμούς που ματαιώθηκαν χθες, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, για συνολικές οφειλές 39.079.643 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, οι πλειστηριασμοί που δεν έγιναν χθες, μετά από τη δράση των συλλογικοτήτων, ήταν:
  • Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Πειραιά για πλοίο υπό ιταλική σημαία ιδιοκτησίας κυπριακής εταιρείας, για συνολικές οφειλές 12.336.000 €, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και απαιτήσεις ναυτεργατών.
  • Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για οικόπεδο και κτίριο γραφείων, καθώς και για κάθετη ιδιοκτησία (τμήμα οικοπέδου χωρίς κτίσμα) στον δήμο Χαλανδρίου, ιδιοκτησίας ανωνύμου εταιρείας, για συνολικό ύψος οφειλών 21.150.000 €, από τα οποία 9.000.000 € ήταν απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τέσσερις οριζόντιες ιδιοκτησίες στον δήμο της Αθήνας, στην περιοχή Ψυρρή, ιδιοκτησίας φυσικού προσώπου, για συνολικές οφειλές 2.500.000 €.
  • Πλειστηριασμός στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για μεζονέτα στη Βούλα Αττικής, για χρέη ανωνύμου εταιρείας, για συνολικές οφειλές της 3.093.643 €.

Πηγή: iefimerida.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επιστροφή εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ μέχρι και 3.000 €!

Οριστικό! Θα επιστραφούν στη σύνταξη Ιανουαρίου τα ποσά που κακώς παρακρατήθηκαν

❱❱ Η κυβέρνηση διορθώνει το λάθος με τις εισφορές στον ΕΟΠΥΥ για 1.000.000 δικαιούχους

Θα δοθούν αυτόματα σε πάνω από 1.000.000 συνταξιούχους λίγο πριν από τα Χριστούγεννα δίχως να χρειάζεται να γίνουν αγωγές

Της Αγγελικής Μαρίνου

Με τη σύνταξη Ιανουαρίου, που θα δοθεί λίγο πριν από τα φετινά Χριστούγεννα, ξεκινάει η αναδρομική επιστροφή των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ σε πάνω από 1.000.000 συνταξιούχους από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι επιστροφές, οι οποίες ανάλογα με το ποσό της σύνταξης μπορεί να φτάσουν ως και τα 3.000 ευρώ (συνολικά φτάνουν τα 300.000.000 ευρώ), θα δοθούν στους δικαιούχους αυτόματα, δίχως να απαιτούνται αγωγές εκ μέρους τους.

«Δεν χρειάζεται καμία νομική ή διοικητική ενέργεια για την επιστροφή αναδρομικών από τον κλάδο υγείας, ούτε καν αίτηση» δηλώνει στη «δημοκρατία» η γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Στέλλα Βρακά, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα παραγραφής του ποσού.

«Η Πολιτεία το έχει ήδη αναγνωρίσει, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εγγράφως αναγνώρισε την αδικία και έχει δεσμευτεί ότι θα επιστραφεί. Τον τρόπο καταβολής θα τον ανακοινώσει ο αρμόδιος υφυπουργός μέσα στο προσεχές διάστημα» τόνισε η κυρία Βρακά.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα των εισφορών υγείας επί του ονομαστικού ποσού της σύνταξης και όχι επί του καθαρού είχε αναδείξει πρώτη η «δημοκρατία» στο πρωτοσέλιδο της 29ης Ιουνίου, ενώ λίγους μήνες αργότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου, ο κ. Πετρόπουλος είχε αποκαλύψει το σχέδιο επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών.

Μάλιστα, ο υφυπουργός ανέθεσε στην ΗΔΙΚΑ να υπολογίσει πόσα χρήματα κρατήθηκαν παρανόμως όλα αυτά τα χρόνια και πόσα είναι τα οφειλόμενα για κάθε συνταξιούχο και να του παραδώσει το πόρισμα άμεσα, προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία των επιστροφών.

Οι κρατήσεις στις συντάξεις υπέρ υγείας που έγιναν τα τελευταία 4,5 χρόνια κρίθηκαν παράνομες, καθώς οι συνταξιούχοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα επιβαρύνονταν με 4% εισφορές (και αργότερα 6%) υπέρ του ΕΟΠΥΥ, με βάση την πλασματική και όχι την πραγματική σύνταξή τους.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....