Διυλιστήριο: 09/17/16
ροη αναρτησεων

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

To FBI προτείνει να καλύψετε τις webcam σας



O διευθυντής του FBI, James Comey, αποκάλυψε σε πρόσφατη ομιλία του στο πλαίσιο συνεδρίου πως καλύπτει την webcam στον υπολογιστή του με ταινία και μάλιστα, προέτρεψε και τους ακροατές να κάνουν το ίδιο.

Παρομοίασε δε αυτό το μέτρο με το κλείδωμα του αυτοκινήτου και της πόρτας του σπιτιού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν ορισμένα προσωπικά δεδομένα που πρέπει να παραμείνουν ιδιωτικά. Ειδικά για μένα, δεν γίνεται να μπαίνω σε ένα κυβερνητικό γραφείο και να έχω μια μικρή κάμερα στο πάνω μέρος της οθόνης να με κοιτάει».

Τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό και λόγω της εκτενούς χρήσης φορητών υπολογιστών, που φέρουν κάμερες που «κοιτούν» το χρήστη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. «Αν οι hackers μπουν στο σύστημά σας, μπορούν να σας κάνουν τη ζωή κόλαση», τόνισε επί λέξει, αναφέροντας ακόμη πολλά περιστατικά εκβιασμών που έχουν αναφερθεί στην υπηρεσία.

Το 2014 μάλιστα, υπήρχε ιστοσελίδα που έδειχνε -σε ζωντανή σύνδεση- υλικό από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων, ενώ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις όπου χρήστες (και διάσημοι) είδαν στιγμές της ζωής τους να ανεβαίνουν σε υπηρεσίες video streaming όπως το YouTube.

Αφορμή για το σχόλιο αυτό του Comey είναι το γεγονός ότι σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε, φαινόταν ο υπολογιστής του και η ταινία που κάλυπτε την κάμερα του προσωπικού του υπολογιστή.

ΠΗΓΗ: Πηγή: e-pcmag.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η Alibaba ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα - Πώς θα βοηθήσει χιλιάδες επιχειρηματίες


Κατά την επιστροφή του απο την επίσκεψη στο Πεκίνο, ο Αλέξης Τσίπρας εκτός απο το ποδήλατο που του χάρισαν οι Κινέζοι επιχειρηματίες έφερε στις «αποσκευές» του και μια συμφωνία στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό εμπόριο και την επιχειρηματικότητα με έναν διεθνή κολοσσό στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Alibaba, δυο μήνες μετά, έφθασε στην Ελλάδα προκειμένου να εχει στενότερες επαφές με τους επαγγελματικούς φορείς και, όπως φάνηκε απο τη συμμετοχή των Ελλήνων επιχειρηματιών στο σημερινό φόρουμ που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Χιλτον, ήρθε για να μείνει. Περισσότεροι απο 700 Έλληνες επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Alibaba και ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους θα φτάσουν μέχρι την Άπω Ανατολή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που παρέχει η κινεζική εταιρεία.

Πως λειτουργεί η πλατφόρμα της Alibaba και σε ποίους επιχειρηματίες απευθύνεται;


Όπως εξηγεί στο Newsit ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του φόρουμ της Alibaba στο Χίλτον, η κινεζική ιστοσελίδα παρέχει στη μικρή και στην πολυ μικρή επιχείρηση τη δυνατότητα να εχει πρόσβαση σε εξαγωγές με μια μικρή προμήθεια, το κόστος της οποίας ξεκινά απο τα 1.500 ευρώ το χρόνο και κυμαίνεται ανάλογα με το ύψος των συναλλαγών. Για πρώτη φορά ο Έλληνας μικροέμπορος με την εγγραφή του στην πλατφόρμα της Alibaba και ενα μικρό commission θα μπορεί να διαθέσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του σε μια αγορά η οποία ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια καταναλωτές και τα 500 δις τζίρο ετησίως.


«Λάδι, κρασί, όλες αυτες οι μικρές επιχειρήσεις δεν εχουν τη δυνατότητα διόδου στις μεγάλες αγορές όπως είναι η Κίνα, όπως είναι η Άπω Ανατολή. Με αυτή την πρωτοβουλία και ερχόμενα υψηλόβαθμα στελέχη αυτής της εταιρείας εδω μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή με μικρές και πολυ μικρές επιχειρήσεις ούτως ώστε μήπως βρεθεί διέξοδος στο εξαγωγικό κομμάτι αυτών των επιχειρήσεων που έχουν ενα είδος που μπορούν να εξάγουν», διευκρινίζει ο κ.Κογιουμτσής και τονίζει πως η Alibaba διευρύνει τις δυνατότητες και για τον ελληνικό τουρισμό με τουριστικά καταστήματα της Σαντορίνης, της Ζακύνθου και της Μυκόνου να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για συνεργασία με την ιστοσελίδα.

Η συνεργασία με την Alibaba αναμένεται να σώσει χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις απο το «λουκέτο» με την ανταπόκριση των Ελλήνων εμπόρων να ξεπερνά τις 700 εγγραφές στο σημερινό φόρουμ ενώ σημαντικά θα είναι τα οφέλη για την επιχειρηματικότητα και απο τον συνεταιρισμό που προωθεί η Alibaba απαιτώντας μεγαλύτερη φερεγγυότητα για τους ηλεκτρονικούς της πωλητές. Η μικρή επιχείρηση κάνει check in με προορισμό την Κίνα και η Alibaba υπόσχεται μια ασφαλή «πτήση» για τα ελληνικά προϊόντα μέχρι τον Ειρηνικό.

Πηγή www.newsit.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....