Διυλιστήριο: 12/11/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Βρυχηθμοί Πούτιν: Όποια δύναμη απειλεί τη Ρωσία στη Συρία θα καταστρέφεται

Μόσχα, Ρωσία
Σε σκληρή προειδοποίηση προς την Τουρκία στη σκιά της κατάρριψης του Su-24, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαμηνύει ότι ο ρωσικός στρατός στη Συρία «θα καταστρέφει άμεσα» οποιαδήποτε δύναμη τον απειλεί. Δίνει εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να απαντούν «άμεσα και με τον πιο σκληρό τρόπο», σημειώνοντας ότι ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία έχει ενισχυθεί με επιπλέον αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας -προαναγγέλλοντας παράλληλα, σε επίδειξη δύναμης, περαιτέρω εκσυγχρονισμό του ρωσικού οπλοστασίου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επικαλείται την προάσπιση της ίδιας της Ρωσίας από την απειλή του Ισλαμικού Κράτους ως κίνητρο της στρατιωτικής επιχείρησης στο έδαφος της Συρίας, ενώ παράλληλα δηλώνει πως οι ρωσικές δυνάμεις στηρίζουν μονάδες του αντιπολιτευόμενου Ελεύθερου Συριακού σε κοινές επιχειρήσεις με τον στρατό του Άσαντ κατά τζιχαντιστών.

Μιλώντας από το βήμα ετήσιας συνόδου της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας στο υπουργείο Άμυνας, ο Πούτιν χαρακτήρισε ως προτεραιότητα-κλειδί την «ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων και την εφαρμογή προγραμμάτων διαστημικής άμυνας».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε από πλευράς του ότι ο στρατός έχει παραλάβει φέτος 35 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, 243 αεροσκάφη, 90 συστήματα αεράμυνας και 1.172 άρματα μάχης και άλλα θωρακισμένα.

Το Ναυτικό έχει επίσης παραλάβει δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια εξοπλισμένα με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, δύο συμβατικά υποβρύχια και οκτώ πολεμικά πλοία, ενώ, όπως ανέφερε, υπάρχουν εξίσου φιλόδοξα σχέδια για τον εκσυγχρονισμού των οπλοστασίων της χώρας για το επόμενο έτος, παρά την αρνητική πορεία της οικονομίας.

Χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στην Τουρκία, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά σε όποιες «επιπλέον προκλήσεις», σημειώνοντας ότι η ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία έχει ενισχυθεί με συστήματα αεράμυνας και επιπλέον αεροσκάφη.

«Σας διατάσσω να ενεργείτε με τον σκληρότερο τρόπο» δήλωσε απευθυνόμενος στη στρατιωτική ηγεσία.

Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη συροτουρκική μεθόριο την 24η Νοεμβρίου -η πρώτη φορά που κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ χτυπά ρωσικό αεροσκάφος σε περισσότερο από μισό αιώνα- έχει οδηγήσει τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις σε σημείο μηδέν με πόλεμο δηλώσεων και σειρά οικονομικών αντιποίνων εκ μέρους της Μόσχας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε ότι η ρωσική στρατιωτική δράση προς υποστήριξη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων συνέβαλε στην μεταβολή της κατάστασης επί του εδάφους. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ρωσίασυνδράμει μονάδες του αντιπολιτευόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατούπου μάχονται τους «τρομοκράτες» στη Συρία, παρέχοντάς τους αεροπορική κάλυψη και παραδίδοντάς τους όπλα και πυρομαχικά.

Κατά τον Πούτιν, η ρωσική αεροπορία συνδράμει «στο να ενωθούν οι προσπάθειες των κυβερνητικών στρατευμάτων και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

«Τώρα αρκετές από τις μονάδες [του Ελεύθερου Συριακού Στρατού] που αριθμούν πάνω από 5.000 άνδρες συμμετέχουν σε επιθέσεις κατά τρομοκρατών μαζί με τις τακτικές δυνάμεις στις επαρχίες Χομς, Χάμα, Χαλέπι και Ράκα» είπε ο Πούτιν. «Τους υποστηρίζουμε από αέρος, όπως και τον συριακό στρατό, τους συνδράμουμε με όπλα, πυρομαχικά και παράσχουμε υλική υποστήριξη» συνέχισε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία δεν υπαγορεύονται από αφηρημένα γεωπολιτικά συμφέροντα, ούτε από την επιθυμία να δοκιμαστεί νέος οπλισμός. »Η επιχείρηση ξεκίνησε γιατί το Νταές [αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) απειλεί άμεσα την Ρωσία» τόνισε.

«Οι στρατιώτες μας στη Συρία πρώτα απ' όλα υπερασπίζονται τη χώρα τους» υπογράμμισε.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο Ρώσος Άμυνας Σερκέι Σόιγκου δήλωσε ότι η επιρροή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία συνεχίζεται να επεκτείνεται. Αυτήν τη στιγμή το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει περίπου το 70% της επικράτειας της Συρίας, είπε προσθέτοντας ότι στη Συρία και του Ιράκ υπάρχουν περίπου 60.000 μαχητές της ISIS.

«Το πεδίο επιρροής του Ισλαμικού Κράτους επεκτείνεται» είπε ο Σεργκέι Σόιγκου, σημειώνοντας ότι «υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης των ενεργειών τους στην κεντρική Ασία και τον Καύκασο». Ο ίδιος ανέφερε ότι τα drone έχουν αποδειχθεί απαραίτητο σκέλος της στρατιωτικής επιχείρησης, επισημαίνοντας ότι η Μόσχα διαθέτει περίπου 1.720 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Κομισιόν πάει στα δικαστήρια τη Γερμανία για τη Mercedes

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραπέμπει τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί δεν κατάφερε να σταματήσει τη χρήση από την αυτοκινητοβιομηχανία Daimler ενός απαγορευμένου ψυκτικού, που είναι επιβλαβές για το περιβάλλον, στα κλιματιστικά των οχημάτων Mercedes.

Η σημερινή κίνηση της Κομισιόν φέρνει το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ σε αντιπαράθεση με το μεγαλύτερο κράτος-μέλος της και το ισχυρό βιομηχανικό λόμπι της Γερμανίας, τρεις μήνες μετά τις αποκαλύψεις των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών ότι η Volkswagen είχε παραποιήσει τις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων, που έχουν προκαλέσει αμηχανία στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για ένα νέο επεισόδιο σε μια μακρόχρονη διαμάχη, με τους επικριτές της Γερμανίας να κατηγορούν της χώρα ότι προστατεύει τους εξαγωγείς της από την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, ενώ η εξέλιξη αυτή προκύπτει την ώρα που κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο προσπαθούν να καταλήξουν στο Παρίσι σε μια συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Κομισιόν είπε ότι παραπέμπει τη γερμανική κυβέρνηση στο ευρωπαϊκό δικαστήριο επειδή δεν κατάφερε να επιβάλει την ευρωπαϊκή νομοθεσία βάσει της οποίας τα οχήματα που εγκρίνονται από τις εθνικές αρχές πιστοποίησης για παραγωγή από το 2011 δεν μπορούν να χρησιμοποιούν φθοριούχα αέρια θερμοκηπίου με δυναμικό θέρμανσης του πλανήτη άνω του 150.

Ωστόσο, η Daimler συνέχισε να χρησιμοποιεί στις μονάδες κλιματισμού των αυτοκινήτων Mercedes το απαγορευμένο ψυκτικό R-134a, αν και τον Οκτώβριο είπε ότι θα το άλλαζε την επόμενη χρονιά.

«Η Επιτροπή ισχυρίζεται ότι η Γερμανία έχει παραβιάσει τη νομοθεσία της ΕΕ επιτρέποντας στην αυτοκινητοβιομηχανία Daimler να διαθέτει στην αγορά της ΕΕ οχήματα που δεν συμμορφώνονταν με την Οδηγία MAC και παρέλειψε να λάβει διορθωτικά μέτρα», ανακοίνωσε η Κομισιόν, αναφερόμενη στη νομοθεσία για κινητά συστήματα κλιματισμού (MAC).

Οι Βρυξέλλες επέκριναν τις γερμανικές αρχές επειδή επέτρεψαν στην Daimler να παραβιάζει τον κανονισμό που απαιτεί από όλους τους Ευρωπαίους κατασκευαστές να εξοπλίσουν τα συστήματα κλιματισμού των νέων τους μοντέλων με το ψυκτικό αέριο R1234yf.

Το συγκεκριμένο αέριο είναι το μοναδικό εγκεκριμένο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λιγότερο ρυπογόνο σε ό,τι αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη σε σχέση με άλλα αέρια που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως.

«Παραπέμποντας τη Γερμανία στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, η Κομισιόν έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι πληρούνται οι περιβαλλοντικοί στόχοι της Οδηγίας MAC και ότι η νομοθεσία της ΕΕ εφαρμόζεται σε όλη την ΕΕ ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες θεμιτού ανταγωνισμού για όλους τους οικονομικούς παράγοντες».

Από την πλευρά της, η Daimler αμφισβητεί την κρίση της Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι η χρήση του αερίου που προβλέπεται από τη συγκεκριμένη οδηγία ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια. Η εταιρία ισχυρίστηκε ότι

το νέο αέριο, που παράγεται από τις αμερικανικές εταιρίες χημικών προϊόντων Dupont και Honeywell, είναι εύφλεκτο σε περίπτωση σύγκρουσης. Τη συγκεκριμένη ανησυχία, ωστόσο, δεν συμμερίζεται καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία και ο ισχυρισμός απορρίπτεται από τη γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας (KBA) καθώς και από τους ειδικούς της ΕΕ, όπως επισημαίνει η Κομισιόν.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δέσμευση όλων των λογαριασμών,κινητής και ακίνητης περιουσίας του Λιακουνάκου

Στη Βουλή αποστέλεται η δικογραφία για την υπόθεση Λιακουνάκου, με σκοπό να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.

Ραγδαίες εξελίξεις στη διερεύνηση της υπόθεσης για τα εξοπλιστικά προγράμματα από τις εισαγγελικές αρχές, καθώς μια νέα δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας Διαφθοράς, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο διώξεων με τις αμφιλεγόμενες και φερόμενες ως επιζήμιες για το ελληνικό δημόσιο συμβάσεις αγοράς οπλικών συστημάτων. Στο επίκεντρο των εισαγγελικών διώξεων, βρίσκεται ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Από την εισαγγελία Διαφθοράς ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην Γενικού Γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικού Επενδύσεων Σπυρίδωνα Τραυλού, καθώς και επτά υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα αδικήματα που διώκονται οι εμπλεκόμενοι, είναι αυτά της απιστίας σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Ακόμη, η εισαγγελία προχώρησε και στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου. Τα νέα αδικήματα που αντιμετωπίζει είναι αυτά της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή στις παραπάνω πράξεις της απιστίας.

Ειδικότερα, η υπόθεση την οποία διερεύνησαν οι επίκουροι εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς Αντώνιος Ελευθεριάνος και Πόπη Παπανδρέου αφορά στη Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 22/2003, τα οποία απορρέουν από την Κύρια Σύμβαση Προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρία Boeing, έναντι συμβατικού τιμήματος $594 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δυο εισαγγελείς στη διάρκεια της έρευνας παράγγειλαν τη διενέργεια ανάλυσης των προγραμμάτων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων από ειδικό επιστημονικό προσωπικό. Από την ανάλυση προέκυψε ότι οι υπογραφές για την επίμαχη σύμβαση έπεσαν κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση, στην σύμβαση προβλεπόταν υποκατασκευαστικό έργο ονομαστικής αξίας χαμηλότερης κατά 14 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με εκείνο που απαιτούσε ο νόμος, ενώ η αναπροσαρμογή λόγω της παρόδου χρόνου της ονομαστικής αξίας των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων πραγματοποιήθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι χαμηλότερη κατά 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με εκείνη που θα προέκυπτε εάν εφαρμόζονταν οι κείμενες διατάξεις.

Ακόμη από την έρευνα προέκυψε ότι τα προγράμματα Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων με αντικείμενο την ανάπτυξη προγράμματος ψηφιοποίησης πυροβολικού μάχης και τον εκσυγχρονισμό-αναβάθμιση του συστήματος «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» εκτελέσθηκαν κατά τρόπο ώστε η αξία των υλικών και υπηρεσιών που προσφέρθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο ήταν χαμηλότερη κατά περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια, αυτή τη φορά. Αντίθετα, ωφελήθηκε η εταιρίας SONAK, ιδιοκτησίας του Θωμά Λιακουνάκου, η οποία απαλλάχθηκε από την υποχρέωση προσφοράς ισάξιων υλικών και υπηρεσιών προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη δικογραφία παίρνει το δρόμο για τη Βουλή, με τα αντίγραφά της να αναμένεται να διαβιβαστούν στο Κοινοβούλιο μέσω της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Η δικογραφία αποστέλλεται προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου.

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του Θωμά Λιακουνάκου

Ύστερα από δύο μήνες που προφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας, κατασχέθηκε όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του.

Κατασχέθηκαν σήμερα οι προσωπικοί λογαριασμοί του, οι μετοχές και τα σκάφη του Θωμά Λιακουνάκου. Την προηγούμενη Κυριακή είχε γίνει γνωστό ότι μετά από δύο μήνες από την προφυλάκιση του, οι λογαριασμοί του δεν είχαν δεσμευτεί.

Πέντε ημέρες μετά, με απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης «παγώνουν» τα στοιχεία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Θωμά.Λιακουνάκου.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! Ποια είναι τα σχέδια του πρώην αρχηγού της ΝΔ

Τα σχέδια του Αντώνη Σαμαρά για να δρομολογήσει τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα στον χώρο της Δεξιάς, αφού πρώτα θα έχει… βοηθήσει στη διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτει η εφημερίδα “Δημοκρατία”.

Με το βασικό πρωτοσέλιδό της, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός “διψάει για εκδίκηση”, και συνδέει το άρθρο που υπέγραψε χθες στο site liberal.gr, με τη στόχευσή του να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή ως πρωταγωνιστής.

Το άρθρο του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις, ενώ συνδέθηκε και με τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Δημοκρατία, και τη μάχη ηγεσίας του κόμματος, καθώς οι στενοί συνεργάτες, οι πολιτικοί φίλοι και βουλευτές που ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ανέδειξε, βρίσκονται στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Bloomberg: Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα απέφεραν κέρδη 18% φέτος

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα απέφεραν τα υψηλότερα κέρδη το 2015 από τα ομόλογα των άλλων αναπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Τα κέρδη για τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων φθάνουν το 18%, μετά τη συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

Και οι 26 αγορές κρατικών ομολόγων, τις οποίες παρακολουθεί το Bloomberg, αναμένεται να κλείσουν με θετικά αποτελέσματα το 2015, καθώς η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκιά της.

Οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο 1%, ενώ άνοδο σημείωσαν οι τιμές και των κρατικών τίτλων της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας και της Ελβετίας.

Με τους επενδυτές να αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας (15-16 Δεκεμβρίου), η ζήτηση για αγορά ομολόγων συνεχίζεται, καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι κοντά στο μηδέν.

«Ο χαμηλός πληθωρισμός είναι ένας από τους λόγους, που η συνολική απόδοση είναι θετική. Έχουμε αβεβαιότητα για την οικονομία το επόμενο έτος.

Οι τιμές των εμπορευμάτων είναι πολύ χαμηλές και η βραδεία ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας», ωθεί τη ζήτηση για ομόλογα, δήλωσε ο υπεύθυνος για τις επενδύσεις στο εξωτερικό του συνταξιοδοτικού ταμείου δημοσίων υπαλλήλων της Νότιας Κορέας.


http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δυο Βολιώτες έφτιαξαν το πρώτο σπίτι του μέλλοντος στην Ελλάδα!Κατασκεύασαν ένα κτίριο που χρειάζεται πετρέλαιο θέρμανσης μια φορά στα 25 χρόνια!

Σχεδόν πέντε χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί τελικά, το εγχείρημα των Στέφανου Χατζούλη και Χριστίνας Γεωργιάδη, να μελετήσουν, να σχεδιάσουν , να υλοποιήσουν και να λάβουν διεθνή πιστοποίηση για το πρώτο «παθητικό κτήριο» στην Ελλάδα. Τα «παθητικά σπίτια» θεωρούνται τα κτίρια του μέλλοντος αφού είναι ενεργειακά ανεξάρτητα και με μηδαμινά έξοδα.

Για να αντιληφθεί κανείς τη σημασία του επιτεύγματος απλά αναφέρουμε ότι από τα περίπου 100.000 τέτοια σπίτια που έχουν κατασκευαστεί παγκοσμίως, μόνο 850 πληρούσαν όλους τους όρους, έλαβαν την διεθνή πιστοποίηση από την αρμόδια αρχή, το«Passive House Institute» και είναι καταχωρημένα στην παγκόσμια βάση δεδομένων παθητικών σπιτιών. Πλέον μεταξύ αυτών των 850 κτιρίων-προτύπων, έχει συμπεριληφθεί και ελληνική κατασκευή, αυτή που έφτιαξαν οι δυο Βολιώτες.

Το συγκεκριμένο κτήριο είναι ένα συγκρότημα τριών μονοκατοικιών και βρίσκεται στην Αγριά Βόλου. Μελετήθηκε και ανεγέρθηκε από την «X-G lab+development» τεχνική εταιρεία με έδρα το Βόλο.

Την κατασκευή διαδέχθηκαν μία σειρά τεχνικών ελέγχων σε όλα τα επίπεδα και διαρκή παρακολούθηση, τόσο από τους ίδιους τους επενδυτές όσο και από κλιμάκιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικών Κτηρίων (Ε.Ι.Π.Α.Κ.) επίσημου εκπροσώπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παθητικών Κτιρίων στην Ελλάδα.

Ελέγχθηκαν οι ενεργειακές επιδόσεις σε πραγματικό χρόνο, για διάστημα πλέον των δύο ετών και τα αποτελέσματα των μετρήσεων ξεπέρασαν τις θεωρητικές προσεγγίσεις, αποδεικνύοντας και στην πράξη την ακρίβεια των αλγόριθμων του λογισμικού PHPP που χρησιμοποιήθηκαν για την ενεργειακή επίλυση του κτηρίου.


Το εξαιρετικά «λιτοδίαιτο» κτήριο εκτός από οικονομία, παρέχει στους χρήστες άριστη ποιότητα διαβίωσης σύμφωνα με διεθνή πρότυπα (comfort class A+ κατά ISO 7730) αλλά και χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Οι εξαιρετικές ιδιότητες θερμικής αδράνειας , του επιτρέπουν να τοποθετεί τα συστήματα θέρμανσης – ψύξης σε δεύτερο ρόλο. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει, πως με τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν δεν χρειάζεται εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης στα μεγέθη που μέχρι σήμερα την αντιλαμβανόμαστε. Κατοικία 200μ2 για παράδειγμα, θερμάνθηκε με επιτυχία με ένα και μόνο απλό σώμα λαδιού, ισχύος μόλις δύο χιλιάδων θερμίδων.

Σε άλλη φάση των πειραματικών δοκιμών, θερμάνθηκε μόνο με τζάκι ή ακόμα και με ένα κλιματιστικό τοίχου, ισχύος 14000ΒΤU. Στην περίπτωση που στο σπίτι υπήρχε εγκατεστημένο λεβητοστάσιο με συνήθη για το μέγεθος του σπιτιού δεξαμενή πετρελαίου τριών τόνων, το πετρέλαιο της δεξαμενής θα τελείωνε μετά από 25 χρόνια!!! Αντίστοιχα το καλοκαίρι, η ως άνω κατοικία μπορεί να παραμένει μοναδικά δροσερή, με τη χρήση ενός και μόνο κλιματιστικού, δυναμικότητας μόλις 14000BTU.

Αξιοσημείωτο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός, πως η συντριπτική πλειοψηφία των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό, παράχθηκαν στην Ελλάδα, καθώς αυτό αποτελούσε βασική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

Στόχος της εταιρείας είναι, όλα τα κτήρια στην Ελλάδα να κατασκευάζονται με αυτές τις αρχές, καθότι αυτός είναι ο οικονομικότερος και ποιοτικός τρόπος υλοποίησης παγκοσμίως, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοσθεί και σε υφιστάμενες κατασκευές, αλλά και σε κτήρια κάθε χρήσης ( ξενοδοχεία, σχολεία, γραφεία, κτλ.).

Στη Μαγνησία μέχρι σήμερα, με τη χρήση των τεχνικών των παθητικών κτηρίων έχουν αναβαθμιστεί και ανεγερθεί περισσότερα από τριάντα κτήρια, τα πορίσματα των οποίων θα παρουσιαστούν από τον κ. Στέφανο Χατζούλη στο Παγκόσμιο συνέδριο παθητικών κτηρίων, τον προσεχή Απρίλιο στη Γερμανία.

Στο ίδιο συνέδριο, αναμένεται να παρουσιαστεί από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου και την ομάδα των Passivistas από την Αθήνα και το πρώτο υφιστάμενο κτήριο της χώρας μας αναβαθμισμένο σε παθητικό με διεθνή πιστοποίηση Passivhaus, η οποία θα ολοκληρωθεί τις ερχόμενες εβδομάδες.

Τόσο τα κτίρια στην Αγριά Βόλου όσο και το κτίριο στου Παπάγου (Αναστάσεως 112) είναι προσβάσιμα σε όποιον θέλει να τα επισκεφθεί και να ενημερωθεί για τις πρακτικές υλοποίησης τέτοιων κτιρίων.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποινικές διώξεις για τα «αντισταθμιστικά» των ApacheΤης Άννας Κανδύλη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την εισαγγελία διαφθοράς κατά του πρώην Γενικού Γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπυρίδωνα Τραυλού και επτά υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, αλλά και σε βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, για ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη.

Η υπόθεση αφορά τη Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 22/2003, τα οποία απορρέουν από την Κύρια Σύμβαση Προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρία Boeing, για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παράλληλα, αντίγραφα της δικογραφίας διαβιβάζονται στη Βουλή των Ελλήνων μέσω της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου, Υπουργού Εθνικής Άμυνας κατά το χρόνο υπογραφής της επίμαχης Σύμβασης.

Η ΕΡΕΥΝΑ

Η προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου και διενεργήθηκε από τους Επίκουρούς της Αντώνιο Ελευθεριάνο και Πόπη Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια αυτής πραγματοποιήθηκε ανάλυση των προγραμμάτων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων από ειδικό επιστημονικό προσωπικό στο Γραφείο της κ.Ράικου και προέκυψε ότι η Σύμβαση 22/2003 υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ζημία στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.

Ειδικότερα, στην εν λόγω σύμβαση προβλεπόταν υποκατασκευαστικό έργο ονομαστικής αξίας χαμηλότερης κατά 14 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με εκείνο που απαιτούσε ο νόμος, ενώ η αναπροσαρμογή λόγω της παρόδου χρόνου της ονομαστικής αξίας των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων πραγματοποιήθηκε έτσι ώστε να είναι χαμηλότερη κατά 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με εκείνη που θα προέκυπτε εάν εφαρμόζονταν οι κείμενες διατάξεις.

Παράλληλα, τα προγράμματα Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων με αντικείμενο την ανάπτυξη προγράμματος ψηφιοποίησης πυροβολικού μάχης και τον εκσυγχρονισμό-αναβάθμιση του συστήματος "ΔΑΙΔΑΛΟΣ" εκτελέσθηκαν κατά τρόπο ώστε η αξία των υλικών και υπηρεσιών που προσφέρθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο να είναι χαμηλότερη κατά περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια, αυτή τη φορά με αντίστοιχη ωφέλεια της εταιρίας SONAK, ιδιοκτησίας του Θωμά Λιακουνάκου.

Η εταιρία του προφυλακισμένου για την υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ της Ericsson επιχειρηματία, απαλλάχθηκε από την υποχρέωση προσφοράς ισάξιων υλικών και υπηρεσιών προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί την τέταρτη περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς για εξοπλιστικό πρόγραμμα στο οποίο έχει εμπλοκή ο Θωμάς Λιακουνάκος, μετά από εκείνες του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου για τον Ελληνικό Στρατό, των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων στο πλαίσιο της προμήθειας των αρμάτων μάχης Leopard 2HEL και των ιπτάμενων ραντάρ.

Όσον αφορά δε τη διερεύνηση της Σύμβασης Κύριας Προμήθειας των 12 ελικοπτέρων AH-64D Apache, αυτή συνεχίζεται.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ουρές για τους… «Έλληνες»Με πρωτοσέλιδα αφιερώματα υποδέχθηκαν τα αμερικανικά ΜΜΕ τη μεγάλη έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα στο Field Museum, στο Σικάγο, το οποίο δέχεται ετησίως περισσότερους από 1,2 εκ. επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Υπομονετικά και για πολλές ώρες, ο κόσμος περιμένει στις ουρές για να θαυμάσει τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, με την έκθεση «Τhe Greeks: Agamemnon to Alexander the Great», που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τέσσερα σημαντικά μουσεία του Καναδά και των ΗΠΑ. Περιλαμβάνει περισσότερα από πεντακόσια εκθέματα, αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας, που προέρχονται από 22 ελληνικά μουσεία, και με την σωστή προβολή που έγινε, αποδείχθηκε ότι ο κόσμος διψάει να δει και να θαυμάσει την τέχνη των αρχαίων Ελλήνων που έδωσαν το φως τους, σε όλο το, δυτικό κόσμο.

Για πρώτη φορά βγήκαν από την Ελλάδα τόσο πολλά αρχαία αριστουργήματα για να γίνει αυτή η έκθεση, που έχει κεντρικό θεματικό άξονα τους Έλληνες σαν μορφές μέσα από τα ανασκαφικά δεδομένα. Ο επιμελητής της έκθεσης στο Σικάγο κ. William Parkinson εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη μεγάλη τιμή να παρουσιάζεται μια τόσο σημαντική έκθεση στο Field Museum, η οποία ξετυλίγει το πανόραμα του ελληνικού πολιτισμού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και διαλέξεις, ενώ, όπως πληροφόρησε ο κ. John Calamos, το National Hellenic Museum, εκτός από την έκθεση για το Αιγαίο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, θα διοργανώσει παράλληλες εκδηλώσεις για την ομογένεια και τους Αμερικανούς πολίτες.Πριν από το Σικάγο η έκθεση παρουσιάστηκε στο Pointe-à-Callière του Μόντρεαλ, καταλύοντας όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας στην ιστορία του Μουσείου.
Μετά το Σικάγο, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο National Geographic Museum στην Ουάσιγκτον (26 Μαΐου 2016 έως 9 Οκτωβρίου 2016).

Με υπομονή, ο κόσμος περιμένει στην ουρά για να μπει στο Μουσείο και να θαυμάσει την έκθεση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Ζευς»: Το ελληνικό F-16 που είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης! Δείτε φωτογραφίες

Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» μπορεί να υπερηφανεύεται όχι μόνο για τις εντυπωσιακές ικανότητες των πιλότων της, αλλά και για το εξίσου εντυπωσιακό σχέδιο που κοσμεί το αεροσκάφος F-16C Block 52+ που χρησιμοποιούν για τις επιδείξεις τους.

Η ομάδα «Ζευς» για πρώτη φορά δίνει στη δημοσιότητα εικόνες από το παρασκήνιο του πώς βάφτηκε στα ελληνικά χρώματα το F-16 της, με ένα σχέδιο το οποίο βραβεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Royal International Air Tattoo.

Πίσω από το αριστοτεχνικό αυτό σχέδιο βρίσκονται οι Δημήτρης Παλάσσης και Αλέξης Κοντίβελης. Σε συνεργασία με στελέχη της Αεροπορίας, ο Κοντίβελης δημιούργησε το σχέδιο και ο Παλάσσης, με τη βοήθεια ειδικών της Αεροπορίας, μεταμόρφωσε το F-16 σε έργο τέχνης.

«Στόχος μας ήταν να αγγίξουμε τις καρδιές των απλών ανθρώπων», δηλώνει στο argunners.com ο Αλέξης Κοντίβελης και προσθέτει: «Ένα αεροσκάφος είναι ένα ιπτάμενο μηχάνημα, και οι πιλότοι και το προσωπικό εδάφους δίνουν την καρδιά τους και την ψυχή τους, κάνοντάς το μοναδικό».

Στις φωτογραφίες, που δημοσιεύονται για πρώτη φορά στο argunners.com, παρακολουθούμε ολόκληρη τη διαδικασία της μεταμόρφωσης αυτής:


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....