Διυλιστήριο: 07/24/13
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Διαρροή προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 6 εκ. πολιτών

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια να συγκαλυφθεί η έκταση αλλά και οι ένοχοι της μεγαλύτερης διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών στην ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς ανθρώπων που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, τα θύματα είναι περίπου 6 εκατ. πολίτες, το σύνολο δηλαδή του ενεργού πληθυσμού. Όμως η αρμόδια υπηρεσία, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανέβαλε την εξέταση και τον έλεγχο της πηγής της διαρροής, η οποία είναι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Έτσι, παρ' ότι κλείνουν σχεδόν 8 μήνες από την αποκάλυψη του χωρίς προηγούμενο σκανδάλου, η υπόθεση δεν έχει παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη, ενώ σβήνονται τα ίχνη των ένοχων.


-Τα δηλωθέντα στις φορολογικές δηλώσεις στοιχεία στα έντυπα Ε1 για τα έτη από το 2003 έως το 2009 καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία του 2012.

-Τα στοιχεία υπολογισμού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2008, 2009 και 2012.

-Τα στοιχεία υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς του 2011.

-Τα σημειώματα για τις περαιώσεις που εστάλησαν το 2010 από το Υπουργείο Οικονομικών.

-Στοιχεία των τελών κυκλοφορίας για όλα τα έτη από το 2006 έως το 2012(!) καθώς και στοιχεία συναλλαγών και δηλώσεων πολιτών για πολλές ακόμη χρονιές.

Ειδικοί στους οποίους απευθύνθηκε το Tvxs.gr λένε ότι όσες υπηρεσίες, εταιρείες ή ιδιώτες έχουν στην διάθεση τους τα στοιχεία αυτά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ποικιλοτρόπως, από απλή εμπορική εκμετάλλευση μέχρι και εκβιασμούς σε βάρος πολιτών, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ή αισθάνονται ευάλωτοι από την διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων. Η αξία τους είναι ανυπολόγιστη γιατί από τα στοιχεία προκύπτει το πλήρες προφίλ όλων των πολιτών. Ο ηλεκτρονικός όγκος των αρχείων είναι της τάξης των 70GB.

Κάποιες πλευρές της πολύκροτης υπόθεσης δημοσιοποιήθηκαν εν μέρει τον Φεβρουάριο, όταν η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου τον εντοπισμό ιδιωτικών εταιρειών που είχαν στην κατοχή τους ορισμένα από τα στοιχεία αυτά, χωρίς όμως να προσδιοριστεί η  έκταση της διαρροής καθώς και η πηγή της. Η ΓΓΠΣ (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) καλείται ήδη από τον Δεκέμβριο του 2012 συνεχώς και με επίσημα έγγραφα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να δώσει εξηγήσεις και να προσκομίσει στοιχεία. Η πρώτη αναβάλλει συνεχώς την αποστολή των στοιχείων και εξηγήσεων που της ζητούνται, ενώ η δεύτερη δεχόταν μέχρι πρότινος τις αιτήσεις της για αναβολή συζήτησης της υπόθεσης. Τις αναβολές αποφάσιζε ο κ. Πέτρος Χριστόφορος, πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Tελικώς, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προσήλθε, για να δώσει εξηγήσεις, στην συνεδρίαση της Αρχής που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, 18 Ιουλίου. Στην διάρκεια της, ο γενικός γραμματέας της ΓΓΠΣ κ. Τσαβδάρης παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία διέρρευσαν από την υπηρεσία του και ενημέρωσε τα μέλη της Αρχής Προστασίας ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ η οποία όμως δεν έχει καταλήξει σε πόρισμα και σε απόδοση ευθυνών. Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Τσαβδάρης είπε ότι λόγω έλλειψης κονδυλίων, δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα προστασίας. Σημειώνεται ότι η ΓΓΠΣ ειδοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Αρχή Προστασίας για το πρόβλημα στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. (Το Tvxs επικοινώνησε την Δευτέρα με τον κ. Τσαβδάρη, που δήλωσε ότι θα απαντήσει γραπτώς στις ερωτήσεις που του υπεβλήθησαν την Τετάρτη το μεσημέρι. Οι απαντήσεις του θα δημοσιευθούν αμέσως μετά την παράδοση τους στο Tvxs).

To ερώτημα που ευλόγως προκύπτει είναι γιατί ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν έχει παραπέμψει την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα. Δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για όσους διέρρευσαν τα στοιχεία; Ο κ. Χριστόφορος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Tvxs.gr, με το επιχείρημα ότι αφού η υπόθεση είναι υπό εξέταση και θα εκδοθεί σχετική απόφαση, δεν επιθυμεί να προβεί στην παραμικρή δήλωση. Ειδικοί του ηλεκτρονικού εγκλήματος εκτιμούν ότι με την πάροδο του χρόνου σβήνονται ή αλλοιώνονται κρίσιμα δεδομένα για τον εντοπισμό των ενόχων και εκφράζουν την απορία τους για την τακτική του προέδρου να μην στείλει την υπόθεση στην Δικαιοσύνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Π. Χριστόφορος είναι Επίτιμος Σύμβουλος της Επικρατείας.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ιράκ: 1900 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το τελευταίο τρίμηνο,

Επικίνδυνα κλιμακώνεται η βία στο Ιράκ καθώς τουλάχιστον 1900 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους το τελευταίο τρίμηνο από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων.
Οι συνεχείς αιματηρές επιθέσεις αυξάνουν τους φόβους για την διατήρηση της ενότητας και των εύθραυστων ισορροπιών στο εσωτερικό της χώρας.
Το Ιράκ βυθίζεται όλο και περισσότερο στη θρησκευτική βία. Οι Κούρδοι και οι σιίτες και σουνίτες μουσουλμάνοι δεν έχουν βρει ακόμη μια λύση πολιτικής συνύπαρξης.

Το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της εμφύλιας σύγκρουσης του 2006-7 ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες είναι πλέον πολύ κοντά.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βουλγαρία: Βουλή σε κατάσταση πολιορκίας (vid)

Το κτίριο του κοινοβούλιο της Βουλγαρίας απέκλεισαν εκατοντάδες διαδηλωτές, που ζητούν την παραίτηση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.
Οι συγκεντρωθέντες που συνεπλάκησαν με την αστυνομία, κράτησαν επί ώρες εγκλωβισμένους εντός κοινοβουλίου 100 βουλευτές, υπουργούς και δημοσιογράφους.
Τις πρώτες πρωινές ώρες λύθηκε ο αποκλεισμός του βουλγαρικού κοινοβουλίου.
Υπουργοί, βουλευτές και δημοσιογράφοι έμειναν για αρκετές ώρες παγιδευμένοι στο κτίριο.
Ο κλοιός των περίπου 2.000 συγκεντρωμένων έσπασε με την επέμβαση της αστυνομίας.
Οι εγκλωβισμένοι στη Βουλή φυγαδεύτηκαν με αστυνομικές κλούβες, που δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από το πλήθος.
Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν επτά διαδηλωτές και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
“Για σαράντα ημέρες οι διαδηλώσεις ήταν ήρεμες αλλά δεν μας άκουγαν. μετά τα πνεύματα οξύνθηκαν και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι πιο δραστικό”, είπε ένας διαδηλωτής.
Η λαϊκή οργή ξέσπασε στην Σόφια 40 ημέρες πριν, όταν η ο πρωθυπουργός της χώρας διόρισε επικεφαλής θεμάτων ασφαλείας, γνωστό βαρόνο των μίντια.Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται καθημερινά για τη διαφθορά και το χαμηλό βιοτικό επίπεδο στη χώρα.
Η κυβέρνηση των σοσιαλιστών που αναδείχθηκε μετά τις πρόωρες εκλογές του Μαΐου βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
Ο πρώην πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης.
Η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση Μπορίσοφ είχε εξωθηθεί σε παραίτηση το χειμώνα, εξαιτίας των διαδηλώσεων κατά της λιτότητας.
Το πολιτικό σύστημα της Βουλγαρίας μοιάζει αδύναμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας.
Η αντιπολίτευση ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρχονται κατασχέσεις ακινήτων. Το success story συνεχίζετε .... Περιμένετε φως στο τουνελ .....

Μέτρα-σοκ με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων που δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς τους στην εφορία εντός 30 ημερών φέρνει ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Το νέο ποινολόγιο της εφορίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι όσοι πολίτες καθυστερούν άνω των 30 ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία τότε οι αρχές θα προχωρούσε σε κατασχέσεις ακινήτων, τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων χωρίς δικαστική απόφαση.
Επιπλέον επιβάλλεται σημαντική μείωση των προστίμων για τυπικές και ουσιαστικές φορολογικές παραβάσεις και προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος κατ' εκτίμηση από τις φορολογικές αρχές.
«Ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών εκτείνεται σε όλο το πεδίο της φορολογικής διαδικασίας, της είσπραξης των φόρων καθώς και διοικητικών κυρώσεων και προστίμων. Δεν περιλαμβάνει ποινικές διατάξεις οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα ενταχθούν σε ειδική ποινική νομοθεσία» ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Αναλυτικά το νέο ποινολόγιο:
• Σε περίπτωση μη καταβολής εντός 30 ημερών, από την παραλαβή της ατομικής ειδοποίησης της εφορίας, του φόρου, οι φορολογικές αρχές μπορούν προχωρήσουν στη λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του φορολογούμενου. Πρόκειται για μέτρα, όπως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων κ.ά.
• Σε περιπτώσεις που υπάρχουν πληροφορίες ή υπόνοιες, ότι ο φορολογούμενος θα προβεί σε μεταβίβαση περιουσιακών του στοιχείων ή προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για να εγκαταλείψει τη χώρα, ή σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την είσπραξη του φόρου, η Φορολογική Διοίκηση μπορεί να λαμβάνει επίσης μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, ακόμη και πριν τη νόμιμη ημερομηνία καταβολής της οφειλής.
• Αν ο φορολογούμενος μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία του για να αποφύγει τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, οι φορολογικές αρχές μπορούν να ασκούν αγωγή καταδολίευσης για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.
• Τα πρόσωπα που είναι διευθυντές, διαχειριστές, διευθύνοντες σύμβουλοι, εντεταλμένοι στη διοίκηση και εκκαθαριστές των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων κατά το χρόνο της διάλυσης ή συγχώνευσής τους, ευθύνονται προσωπικά και αλληλέγγυα για την πληρωμή του φόρου, που οφείλεται από αυτά τα νομικά πρόσωπα, καθώς και του φόρου που παρακρατείται, ανεξάρτητα από το χρόνο βεβαίωσής τους.
• Αν κατά τον χρόνο διάλυσης νομικού προσώπου δεν έχουν εξοφληθεί όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις του, περιλαμβανομένων των παρακρατούμενων και επιρριπτομένων φόρων, οι μέτοχοι ή εταίροι, με ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον 5%, ευθύνονται για την καταβολή του οφειλόμενου φόρου, μέχρι του ποσού των αναληφθέντων κερδών ή απολήψεων σε μετρητά ή σε είδος, λόγω της ιδιότητας του μετόχου ή εταίρου κατά τα τρία τελευταία έτη.
• Το δημόσιο υποχρεούται να επιστρέψει φόρους που αχρεωστήτως καταβλήθηκαν από τον φορολογούμενο εντός 90 ημερών.
• Ο φορολογούμενος μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη με προϋπόθεση την καταβολή του 50% της βεβαιωμένης οφειλής.
• Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων δικαιούται να ζητά πληροφορίες ή έγγραφα από λοιπά τρίτα πρόσωπα, όπως ιδίως από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων, τα επιμελητήρια, τους συμβολαιογράφους τους υποθηκοφύλακες, τους προϊσταμένους των κτηματολογικών γραφείων, τους οικονομικούς ή κοινωνικούς ή επαγγελματικούς φορείς ή οργανώσεις, για τον καθορισμό της φορολογικής υποχρέωσης των φορολογούμενων και να λαμβάνει απάντηση εντός 10 ημερών.
Τα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις
• 100 ευρώ, σε περίπτωση μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής
• ισόποσο ποσό με το φόρο εισοδήματος, σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης
• 1.000 ευρώ για κάθε άλλη παράβαση, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα και
• 2.500 ευρώ για κάθε άλλη παράβαση, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.
enikos
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κακλαμάνης για Μόσιαλο: Αυτός ο κοντοπίθαρος - VIDEO

«Κοντοπίθαρο» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος στο παρελθόν είχε παρουσιάσει σχέδιο για την εξυγίανση της ΕΡΤ.

«Ο κοντοπίθαρος που μας τον είχε φέρει ο Γιώργος και γω τον έδιωξα όταν πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας στη βουλή , όπου γίνεται συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αναφερόμενος στην απουσία του κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος υποστήριξε ότι « με ενημέρωσαν οι αρμόδιοι ότι ο κ. Κακλαμάνης μετά την ομιλία του δήλωσε ότι δεν ένιωθε καλά», ο βουλευτής σημείωσε:

«Δεν ψήφισα χθες και κάποιος είπε ότι ήμουν αδιάθετος. Είμαι μια χαρά. Πολλοί θα ήθελαν να μην υπάρχω, όπως έλεγε ο γέρος της Δημοκρατίας - απελπίστηκαν από το λαό και εναπόθεσαν κάποιοι τις ελπίδες τους στον ύψιστο. Θα ζω όσο ο λαός με θέλει να έρχομαι εδώ. Δεν έχω ανάγκη από «χρυσοκάνθαρους» που δεν θέλουν να λειτουργούν δημοκρατικά τα κόμματα, μιλάνε χυδαία και δεν ανέχονται τους αγώνες».
 
real
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αναδιάρθρωση σε ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν τις αγοράσουν Τούρκοι !!!

Η Κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων για να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση των επί σειρά ετών ζημιογόνων κρατικών εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ.

Με τη βοήθεια των συμβούλων και σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους των εταιρειών θα διερευνηθούν υλοποιήσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης.

Τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν την αναγκαία αναδιάρθρωση και προσαρμογή των εταιρειών προκειμένου να καταστούν βιώσιμες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή/και να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους.

Τα σχέδια αυτά θα πρέπει να ελαχιστοποιούν το κόστος των εταιρειών αυτών για τον Έλληνα φορολογούμενο και να είναι συμβατά με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων. 

real 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Σνόουντεν υπακούει τον Πούτιν

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν συμμορφώνεται πλήρως προς την απαίτηση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να σταματήσει να δίνει στην δημοσιότητα απόρρητα στοιχεία σχετικά με την δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, κάτι που όπως είχε δηλώσει ο αρχηγός του ρωσικού κράτους αποτελεί προϋπόθεση για να του χορηγηθεί προσωρινό πολιτικό άσυλο στη χώρα, είπε ο δημοσιογράφος που είχε δημοσιεύσει πρώτος ρεπορτάζ βασισμένα σε στοιχεία που αποκάλυψε ο Αμερικανός πληροφορικός, πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA).

«Ο κ. Σνόουντεν σκοπεύει να τηρήσει τους όρους που έθεσε η ρωσική κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να μείνει στη Ρωσία», είπε ο Γκλεν Γκρίνγουολντ στην εφημερίδα Μοσκόβσκι Κομσομόλετς.

Ο Σνόουντεν παραμένει στο χώρο μετεπιβίβασης στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα της Μόσχας εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Ζήτησε άσυλο στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα και ο δικηγόρος που τον βοήθησε να υποβάλει το αίτημα, ο Ανατόλι Κουτσέρενα, είπε ότι αποδέχθηκε τον όρο που είχε θέσει ο Πούτιν να σταματήσει να βλάπτει τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Ο Κουτσέρενα είχε δηλώσει χθες ότι ο Σνόουντεν ελπίζει να λάβει μια διαβεβαίωση ότι το αίτημά του εξετάζεται ώστε να μπορέσει να φύγει από το αεροδρόμιο και να αναζητήσει κατάλυμα στην Μόσχα.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ζητεί να εκδοθεί ο Αμερικανός πολίτης, τον οποίο κατηγορεί για «κατασκοπεία» διότι δημοσίευσε απόρρητες πληροφορίες.

Ο Γκρίνγουολντ υπερασπίστηκε την απόφαση του Σνόουντεν να ζητήσει άσυλο στην Ρωσία, που όπως είπε είναι «ανάμεσα σε μια χούφτα χώρες που δεν υποκύπτουν στις απαιτήσεις των ΗΠΑ».

Στο μεταξύ το γερμανικό παράρτημα της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια ανακοίνωσε ότι ο Σνόουντεν θα λάβει ένα βραβείο διότι αποκάλυψε την κλίμακα της παρακολούθησης των επικοινωνιών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Αμερικανός πληροφορικός θα λάβει το ‘Whistleblower Prize’, που απονέμεται κάθε δύο χρόνια από την ΔΔ, την Ένωση των Γερμανών Επιστημόνων και το γερμανικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Νομικών Εναντίον των Πυρηνικών Όπλων.  
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φουκουσίμα: Επιχείρηση για τον έλεγχο της μόλυνσης στη θάλασσα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του σταθμού προχώρησε, τη Δευτέρα, στην πρώτη επίσημη παραδοχή για την πιθανότητα διαρροής, μόλις μια ημέρα μετά την ευρεία νίκη του κυβερνητικού συνασπισμού στις εκλογές για τη Γερουσία.
Από την πλευρά της, η ιαπωνική κυβέρνηση τόνισε ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα,
«Είμαστε ενήμεροι για την πιθανή διαρροή μολυσμένου νερού στη θάλασσα από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Το υπουργείο Εμπορίου, Οικονομίας και Βιομηχανίας έχει την εντολή να ενεργήσει άμεσα για να αποτραπεί η διαρροή στον ωκεανό», τόνισε ο Γιοσιχίντε Σούγκα, γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου.
Δημόσια συγγνώμη ζήτησε η εταιρεία που επιβεβαίωσε τα επιστημονικά ευρήματα.
«Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας έχουν ανιχνευθεί στο έδαφος των κτιρίων. Λυπούμαστε βαθύτατα για την ανησυχία που προκαλέσαμε σε πολλούς ανθρώπους και ιδιαίτερα ζητάμε συγγνώμη από τους πολίτες της Φουκουσίμα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΤEPCO.
Ειδικά συνεργεία επιχειρούν με ενέσιμα χημικά διαλύματα στο υπέδαφος να δημιουργήσουν ένα υπόγειο φράγμα στην ακτογραμμή, που θα αποτρέψει την εξάπλωση της μόλυνσης.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, παρά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα, επιθυμεί να ενεργοποιήσει εκ νέου τα πυρηνικά εργοστάσια στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθει ότι το ατύχημα έγινε τον Μάρτιο του 2011;;;!!! Και συχνα πυκνα από τότε, στα ψιλά όμως, ακούγουνται νέες διααροές στον ωκεανό. Μόνο τις εξαγωγές κατεψυγμένου ψαριού που κάνει η Ιαπωνία σε όλο τον κόσμο να σκεφτούμε,δεν θέλουμε και τίποτα άλλο.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....