Διυλιστήριο: 06/16/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Τέλος στο επίδομα ανεργίας σε όσους διαθέτουν Ι.Χ

Ανατροπές στον τρόπο χορήγησης επιδομάτων σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ.

Νέο σχέδιο καταβολής των επιδομάτων για χιλιάδες πολίτες εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από συζητήσεις με το κλιμάκιο της Τρόικα.
Πλέον τα επιδόματα θα χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια, δηλαδή θα λαμβάνονται υπ' όψιν όχι μόνο τα εισοδήματα που απέκτησε ο ενδιαφερόμενος κατά το εκάστοτε προηγούμενο έτος αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει, δηλαδή τα ακίνητα, τα Ι.Χ. τα δίκυκλα, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά αντικείμενα μεγάλη αξίας που έχει στην κατοχή του.

Για τον προσδιορισμό της πραγματικής οικονομικής κατάστασης, σύμφωνα με τη «Δημοκρατία» κάθε φορολογουμένου θα χρησιμοποιηθεί το ηλεκτρονικό «περιουσιολόγιο», δηλαδή η βάση δεδομένων που δημιουργεί το υπουργείο Οικονομικών καταχωρίζοντας πληροφορίες για όλα τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία και τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων πολιτών.

Επιπλέον θα λαμβάνονται υπόψη και οι αποταμιεύσεις και οι πάσης φύσεως επενδύσεις των χρημάτων του, δηλαδή οι καταθέσεις του στις τράπεζες, τα ομόλογα, οι μετοχές, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και τυχόν άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και παράγωγα στα οποία έχει τοποθετήσει τα χρήματά του.
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νικολόπουλος: «Σαν έτοιμος από καιρό» για συνεργασία με τον Καμμένο !!!

«Σαν έτοιμος από καιρό» για συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, ανακοινώνοντας ότι την προσεχή εβδομάδα θα συγκαλέσει τα όργανα του κόμματός του για να επισφραγιστεί η συνεργασία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι θέλει να χαραχτεί «οπωσδήποτε "ένας οδικός χάρτης", που θα είναι σε όλους μας γνωστός, και αμέσως να ξεκινήσουμε μία μεγάλη πορεία στο λαό, με χρονοδιάγραμμα και στόχους».

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι κανένας μας δεν χάνει τη δική του πολιτική, οργανωτική αυτονομία ως πολιτική οντότητα, και ευτυχώς πάλι γιατί κανένας δεν μιλάει για ένα «άλεσμα ιδεών».

«Είμαι σίγουρος, λοιπόν, ότι μιλάμε για μία έντιμη συνεργασία υπό την κοινή πεποίθηση ότι μείζων στόχος είναι η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Και κοινή μας απόφαση είναι να βάλουμε ένα τέλος στις μνημονιακές λογικές και πρακτικές» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των αντιμνημονιακών δυνάμεων, αλλά όπως λέει «έχουν πάρα πολλούς λόγους να ενωθούν και να ενώσουν τον λαό σε μια νέα πίστη και σε ένα νέο όραμα»

«Παρά τις άλλες επιμέρους διαφορές τους, χώρος και χρόνος για να συζητηθούν όλα τα άλλα, υπάρχει. Χώρος και χρόνος όμως για να ανασάνει αυτή η χώρα, δεν υπάρχει πολύς ακόμα», συνεχίζει καταλήγοντας πως προκειμένου να «απελευθερωθεί η χώρα» - όπως υποστηρίζει ο ίδιος - θα συνεργαστεί «όχι μόνο με τον Πάνο Καμμένο αλλά ακόμα και με τον Αλέξη Τσίπρα».
Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δικαστές προς Κυβέρνηση: Σταματήστε τις παρεμβάσεις στο έργο μας και τους εκβιασμούς

Ζητούν να γίνονται σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις.

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα η Ενωση Διοικητικών Δικαστών εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την σταθερή άρνηση της εκτελεστικής εξουσίας να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Με μια οργισμένη ανακοίνωση οι διοικητικοί δικαστές επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν ακολουθεί εκείνες τις αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της, ενώ στοχεύει φανερά το υπουργείο Οικονομικών.

Κατηγορεί το οικονομικό επιτελείο πως προβαίνει σε κοινωνικούς εκβιασμούς, καθώς, κατά τις πρόσφατες διαρροές από το ΥΠΟΙΚ, αναφέρεται ότι σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές τις περικοπές αποδοχών ή συντάξεων επαγγελματικών κλάδων, τότε το δημοσιονομικό κόστος θα καλυφθεί από πρόσθετα μέτρα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την έντονη ανησυχία των διοικητικών δικαστών για τη σταθερή άρνηση της Εκτελεστικής Εξουσίας να συμμορφώνεται σε δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της.
Στο ίδιο κλίμα, οι διοικητικοί δικαστές αποδοκιμάζουμε τον κοινωνικό εκβιασμό που επιχειρείται δια μέσω των ευρείας δημοσιότητας πρόσφατων διαρροών του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που τα δικαστήρια κρίνουν αντισυνταγματικές περικοπές αποδοχών επαγγελματικών ομάδων ή περικοπές συντάξεων, τότε το προκύπτον δημοσιονομικό κόστος θα καλύπτεται με νέα μέτρα που θα θίγουν τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες στις οποίες αφορούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις σε κάθε περίπτωση και όχι να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μόνο όταν αυτές είναι αρεστές».
Από την ανακοίνωση καθίσταται σαφές ότι οι δικαστές φωτογραφίζουν την υπόθεση των καθαριστριών που δικαιώθηκαν στο Πρωτοδικείο, αλλά το υπουργείο Οικονομικών αγνόησε εντελώς την απόφαση.

Παρέμβασεις και από το ΔΝΤ
 
Ιδιαίτερη αίσθηση αι μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα όσα αναφέρονται στην έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα αναφορικά με τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
«Δεν περιμένουμε πια αρνητικές αποφάσεις σχετικά με ειδικά μισθολόγια ή εισφορές επί των ακινήτων. Παρ' όλα αυτά, εάν υπάρξουν τέτοιες αποφάσεις, έχουμε δεσμευτεί για τη λήψη μέτρων συμψηφισμού» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του ταμείου.
Στο μεταξύ σε άλλο σημείο της έκθεσης επισημαίνεται ότι «Αρνητικοί- δυσμενείς κίνδυνοι περιλαμβάνουν τις δυσμενείς αποφάσεις του Δικαστηρίου σχετικά με περικοπές στο παρελθόν μισθών και εισφορών ιδιοκτησίας, τον αβέβαιο αντίκτυπο των νέων πρωτοβουλιών της φορολογικής πολιτικής, ιδίως εκείνων που εισάγονται στο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, τυχόν υστέρηση των φόρων ακίνητης περιουσίας (το νέο καθεστώς τέθηκε σε ισχύ μόλις στις αρχές του έτους), και των δαπανών στον τομέα της υγείας. Οι αρχές επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα, εάν οι αρνητικοί κίνδυνοι υλοποιηθούν».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο μεσαίωνας του Βησιγότθου..

     Ο σύγχρονος κατακτητής, ο Βησιγότθος κύριος Τόμσεν, μίλησε:
''Η πλήρης κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ελλάδα θεωρείται ως μια από τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να μην ληφθούν άλλα επώδυνα μέτρα''!

Απαιτεί δηλαδή ο υπο-υπάλληλος της τρόϊκας, πλην αφεντικό και ''καπέλο'' της συγκυβέρνησης του αίσχους, να μετατραπεί η χώρα μας σε έναν πλήρη εργασιακό μεσαίωνα,
..χώρα ευκαιρίας και προμηθεύτρια σκλάβων-εργαζομένων για τις επιχειρήσεις τους που θα εγκατασταθούν εδώ μετά την πλήρη καταστροφή (που έρχεται), και το γενικό ξεπούλημα που προχωράει κανονικά, μεθοδικά, κι αθόρυβα!

Στην χώρα του βεβαίως, και στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού βορρά κυριαρχούν οι εντελώς αντίθετες συνθήκες: εργασιακή ασφάλεια, επιδόματα ανεργίας ίσα με τους κατώτερους μισθούς, κατώτατοι μισθοί που ξεκινούν από 1700 ευρώ, και πάει λέγοντας.
Συγχρόνως βέβαια σ' αυτές τις ''υπερπολιτισμένες'' χώρες, όπως π,χ, στην Γερμανία, ψηφίζονται πρόσφατα νόμοι όπου επιτρέπεται η κτηνοβασία, και αποποινικοποιείται ο δημόσιος αυνανισμός!!

Σε τέτοιου είδους ''ανεπτυγμένες'' κοινωνίες φυσικό είναι να ευδοκιμήσουν φυντάνια τύπου Τόμσεν, τύπου Γιούνκερ, Σόϊμπλε,
..όπου τον πολιτισμό και την ευημερία την εστιάζουν στην τσέπη και στα γεννητικά όργανα, δηλαδή σε ό,τι βρίσκεται κάτω από την μέση του ανθρώπου,
..πολύ μακριά από την καρδιά και προπαντός απ' το μυαλό, το όργανο αυτό που μας κατέβασε από τα δέντρα, για να μπορεί ο ''κυριος'' Τόμσεν να αρθρώνει λόγο και όχι να γρυλίζει!
Που όμως τελικά, ο λόγος του σαν γρύλισμα ακούγεται!

Κι από κοντά, θαυμαστές αυτού του είδους του πολιτισμού, ''πρωθυπουργός'', αντιπρόεδρος και τα χανουμάκια-βουλευτές τους,
..παπαγαλάκια-χιμπατζήδες ''δημοσιογράφοι'', καθώς και ορισμένοι ''πνευματικοί άνθρωποι'' (μη @έσω!), σαν τον Πέτρο που πάει (και πηδάει) παντού, τον Μίμη του Μ(ου) εις την Ν(ι), και άλλους παρόμοιους!

Δυστυχώς σε όλους αυτούς είναι εντελώς ανούσιο να απευθύνεσαι με την λογική και τον λόγο.
Πρέπει να του μιλάς με κάτι που μπορούν ν' αναγνωρίσουν,
..με κάτι που βρίσκεται κάτω απ' την μέση:
Με κλωτσιές!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Πάμε φουλ» για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις !!!

«Ο κόσμος το' χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι». Η φράση αυτή ταιριάζει γάντι στις προθέσεις και στις διαθέσεις της τρόικας και τις κυβέρνησης γύρω από τους μισθούς και στις συντάξεις. Άλλωστε η ομολογία του Πολ Τόμσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος της Κυριακής ήταν έμμεση αλλά σαφής αν και... πέρασε στα ψιλά των σχολιασμών.

«Υποστηρίζουμε την επιθυμία των Αρχών να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις» δήλωσε στην συνέντευξή του ο κ. Τόμσεν, όπερ μεταφραζόμενο σημαίνει ότι το σενάριο συζητείται εντόνως και μάλιστα ο «ευαίσθητος» κ. Τόμσεν δεν θέλει «οριζόντιες περικοπές». Πλην όμως, περικοπές θα γίνουν, απλά δεν είναι οριζόντιες...

Πιο σαφής δεν μπορεί να γίνει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πάμε σε νέο κύμα περικοπών και για συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ ενώ στόχος των δανειστών είναι να μειωθούν κι άλλο ο μισθοί και να πέσουν κάτω από τα 500 ευρώ!

Άλλωστε η βασική πεποίθηση του ΔΝΤ είναι ότι επειδή αυξάνει ο αριθμός των συνταξιούχων στην Ελλάδα πρέπει να υπάρξει μείωση των συντάξεων «για να λαμβάνουν όλοι από κάτι». Αυτό το «κάτι» προσδιορίζεται από την ενιαία βασική σύνταξη των 360 ευρώ η οποία θα εφαρμοστεί από τις αρχές του 2015.

Στην συνέντευξή του ο κ. Τόμσεν είπε πολλά και μεταξύ άλλων προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του ταμείου για την αστοχία του προγράμματος. Χρέωσε τις μεγαλύτερες ευθύνες στην πολιτική αστάθεια των προηγούμενων ετών στην Ελλάδα.

«Η πολιτική αναταραχή, που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011 και κράτησε έως τις αρχές του επόμενου έτους, είναι η αιτία για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν εξήλθε ακόμη του Προγράμματος, που επέβαλαν οι Ευρωπαίοι εταίροι της».

Αυτή τη θέση υποστηρίζει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

«Το πρόγραμμα, από την αρχή, ήταν "πλούσιο" σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της παραγωγής και την αποκατάσταση της απασχόλησης.

Ωστόσο, η πρόοδος ήταν άνιση σε αυτόν τον τομέα, εν μέρει λόγω της πολιτικής αναταραχής και της έλλειψης ευρείας στήριξης το 2011 και το 2012.

Είχαμε οπισθοδρόμηση της προόδου, μέχρι να σχηματιστεί ο νέος (κυβερνητικός) συνασπισμός και να είναι σε θέση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Πολ Τόμσεν.

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Ο αξιωματούχος του Ταμείου συμφωνεί με την κυβέρνηση που αρνείται να λάβει οριζόντια μέτρα, αλλά συνδέει άμεσα νέα μέτρα με τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, που ακόμα νοσεί.

«Υποστηρίζουμε την επιθυμία των Αρχών να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Αλλά αυτός είναι και ο λόγος που είναι σημαντικό να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό των δημοσιονομικών θεσμών στην Ελλάδα, όπως είναι η ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης, όπου η πρόοδος εξακολουθεί να υστερεί, έτσι ώστε ο καθένας να πληρώνει το μερίδιο από τους φόρους που του αναλογεί.

Μόνο με την πρόοδο σε αυτούς τους τομείς θα είναι δυνατόν να αποφευχθούν περαιτέρω οδυνηρές περικοπές δαπανών», αναφέρει ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Αναφορικά με το αν είναι πλέον βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ο Πολ Τόμσεν σημειώνει:

«Το συμφωνηθέν πλαίσιο είναι αξιόπιστο, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

Για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει ότι θα εξακολουθήσει να προχωρεί με τις μεταρρυθμίσεις και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ».

Και ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προσθέτει:

«Για τους Ευρωπαίους εταίρους, αυτό σημαίνει παροχή πρόσθετης ελάφρυνσης του χρέους, εάν απαιτείται, για να κρατηθεί το χρέος στην προγραμματισμένη διαδρομή.

Έτσι, αν τηρηθούν τα παραπάνω, το πλαίσιο αυτό θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο».
http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελληνικό : Επένδυση ή κάτι άλλο ;

Νίκος Μπελαβίλας,
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ‐ Εργαστήριο Αστικού ΠεριβάλλοντοςΟμιλία στη Δημόσια Διαβούλευση για το Ελληνικό,
Βουλή των Ελλήνων,29Οκτωβρίου2012

ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Η «πρόταση του Πολυτεχνείου και των Δήμων» όπως συνηθίσαμε να την ονομάζουμε εμείς,
οι άνθρωποι των κινημάτων και οι δημοσιογράφοι δηλαδή η έρευνα “Βασικές αρχές σχεδιασμού Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ»,της ΤΕΔΚΝΑ και των Δήμων,Αλίμου,Αργυρούπολης‐Ελληνικού και Γλυφάδας,στηρίχθηκε αφ'ενός στην πρώτη καταγραφή των πραγματικών δεδομένων του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, με τη σύνταξη του πρώτου κτηματολογίου από τότε που έκλεισε ο αερολιμένας, και στην ανάλυση της σχέσης της έκτασης με το Λεκανοπέδιο και την παράκτια ζώνη του Σαρωνικού και του Λεκανοπεδίου,με την όσο το δυνατόν πιο πλήρη καταγραφή του χώρου.Και αφ'ετέρου στην αναζήτηση ενός σεναρίου υλοποίησης βήμα‐βήμα του πάρκου υψηλού πρασίνου με βάση τα διεθνή standards,το οποίο θα έχει λάβει υπ'όψη αυτά τα πραγματικά δεδομένα.Μα δεν είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε έρευνα ή πρόταση θα πρέπει να έχει λάβει υπ'όψη τα πιο πάνω;Όχι! Η πρόταση ΟΡΣΑ ‐ ΥΠΕΧΩΔΕ τον Νοέμβριο 2007 αλλοίωσε τα πραγματικά δεδομένα της αρχιτεκτονικής μελέτης της γαλλικής ομάδας του πρώτου βραβείου του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού του 2004 ανεβάζοντας το κόστος κατασκευής του πάρκου από περίπου 260 εκατομμύρια € σε 700,θέλοντας να πείσει ότι το πάρκο είναι ακριβό και όχι βιώσιμο.
Η πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης προς το Κατάρ,το φθινόπωρο του 2010 αγνοούσε πλήρως τα θεσμικά και ιδιοκτησιακά δεδομένα του πρώην αεροδρομίου.Αυτή η άγνοια συνέβαλε και στη διάλυση της συμφωνίας λίγους μήνες αργότερα.Η πρόταση Ασεμπίγιο του 2011δεν είχε ουδεμία σχέση με το Ελληνικό ή την Αθήνα εν γένει,όπως δεν είχε και το κυβερνητικό πλαίσιο οδηγιών μέσα στο οποίο έγινε.Ουδείς ασχολήθηκε σοβαρά μαζί της,ούτε καν η ίδια η κυβέρνηση που την παράγγειλε και πλήρωσε.Προλείανε όμως θα λέγαμε το έδαφος για ότι ακολούθησε με το Ν.4062/12
«για την αξιοποίηση του Ελληνικού…».
Δεν θα σας κουράσουμε με την ανάλυση των στοιχείων.Σε 300 περίπου σελίδες και 30
χάρτες οι οποίες είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο στις ιστοσελίδες του ΕΜΠ (www.arch.ntua.gr/envlab) θα δείτε το πλήρες υλικό.Καταγράφονται τα κτίρια και οι υποδομές,
οι σημερινές χρήσεις γης,το ιδιοκτησιακό καθεστώς,οι υφιστάμενες πολεοδομικές ρυθμίσεις,οι συμβάσεις,τα οικονομοτεχνικά δεδομένα,το ιστορικό των μελετών,η πολεοδομική θέση και η σχέση της έκτασης με το Λεκανοπέδιο,καθώς και η διεθνής εμπειρία δημιουργίας μητροπολιτικών πάρκων ως προς το σχεδιασμό,το κόστος κατασκευής και το κόστος συντήρησής.
Με βάση όλα αυτά στη συνέχεια τεκμηριώνεται η αναγκαιότητας της δημιουργίας του πάρκου σε σχέση με την μητροπολιτική ενότητα της πρωτεύουσας και την ακτή του Σαρωνικού και η οργάνωση των λειτουργιών σε αυτό.
Από τα οικονομικά στοιχεία της διαχείρισης του χώρου προκύπτουν και ενδιαφέροντα στοιχεία ως προς τις μελλοντικές δυνατότητες χρήσης του.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
Στο Ελληνικό εν ολίγοις προτείναμε την δημιουργία ενός πάρκου που συνδυάζει υψηλό και χαμηλό πράσινου,μαζί με ελεύθερη και αποκατεστημένη ακτογραμμή,και που περιλαμβάνει χρήσεις μητροπολιτικής εμβέλειας,ισχυρούς πόλους έλξης για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας,και χρήσεις που εξυπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.
.


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το ΣτΕ ενέκρινε 8 αποκρατικοποιήσεις !!! ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ !!! ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ ΠΑΡΕ .....

Με ισχυρές μειοψηφίες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επικύρωσε ουσιαστικά την μεταβίβαση μετοχών οκτώ Δημόσιων φορέων στο ΤΑΙΠΕΔ, αφού απέρριψε ως απαράδεκτες τις προσφυγές των εργαζομένων σε αυτές που επιχείρησαν να τις μπλοκάρουν.

Με 11 αποφάσεις της η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις Σωματείων και εργαζομένων στον ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, «Ελληνικό – Εταιρεία διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.» και «Εγνατία Οδός Α.Ε.» που αντιδρούν στην μεταβίβαση χωρίς αντάλλαγμα χωρίς αντάλλαγμα, στο ΤΑΙΠΕΔ μετοχών τους.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς δεν έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αν και εννέα μέλη είχαν αντίθετη άποψη και μειοψήφησαν.

Παράλληλα, η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι ούτε οι εργαζόμενοι πολίτες που προσέφυγαν στο ΣτΕ έχουν έννομο συμφέρον, γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι αιτήσεις ακυρώσεως τους «θα προσελάμβαναν χαρακτήρα λαϊκής αγωγής».

Ακόμη, όπως σημειώνουν οι δικαστές η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από τις μετοχές των επίμαχων φορέων «δεν συνεπάγεται περιορισμό των δραστηριοτήτων» των φορέων αυτών ώστε να προκύψει κατάργηση θέσεων εργασίας, αλλά είναι και «αβέβαιο αν οι εργασιακές σχέσεις στους φορείς θα επηρεασθούν στο μέλλον καθ΄ οιονδήποτε τρόπο». Και πάλι ως προς το δεύτερο αυτό ζήτημα υπήρξε μειοψηφία καθώς δέκα μέλη του δικαστηρίου τα οποία εξέφρασαν αντίθετη άποψη.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....