Διυλιστήριο: 02/20/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Αρχίζει την Τετάρτη η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου

Η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο Ειδικό Δικαστήριο, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου.

Η δίκη θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, εκεί που πριν 24 χρόνια δικάστηκαν οι Ανδρέας Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας, Δημήτρης Τσοβόλας, Γιώργος Πέτσος και Γιώργος Κοσκωτάς. Η έναρξη της δίκης θα γίνει πρωί, αλλά όλες οι επόμενες συνεδριάσεις θα ξεκινούν αργά το μεσημέρι και θα ολοκληρώνονται το βράδυ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 για τους καταχραστές του Δημοσίου και το επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα (λόγω των επιβαρυντικών διατάξεων του Ν. 1608/1950) της απόπειρας απιστίας.

Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου έχουν κληρωθεί από την Βουλή και πρόεδρος είναι ο αρχαιότερος των αρεοπαγιτών Νικόλαος Πάσσος και εισαγγελέας η Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου.

Πάντως, το νομικό παράδοξο του νόμου περί ευθύνης υπουργών, όπως έλεγαν νομικοί, είναι ότι στην σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου κληρώθηκαν και μετέχουν δύο αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας (και ένας αναπληρωματικός αντιπρόεδρος του ΣτΕ), αλλά πρόεδρος του δικαστηρίου είναι αρεοπαγίτης. Δηλαδή, στην πυραμίδα της Δικαιοσύνης ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου είναι χαμηλότερου βαθμού από αυτόν που κατέχουν οι δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ.

Οι δικαστές
Από το Συμβούλιο της Επικρατείας μετέχουν στο Ειδικό Δικαστήριο τα εξής τακτικά μέλη:

Αγγελική Θεοφιλοπούλου, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ. Γεννήθηκε στον Πειραιά και τον ερχόμενο Ιούνιο εγκαταλείπει το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εισήχθη στο δικαστικό σώμα τον Απριλίου 1997. Προήχθη σε αντιπρόεδρο τον Ιούλιο του 2010. Από νέα ασχολήθηκε με τα συνδικαλιστικά δρώμενα του ΣτΕ. Ξεκίνησε το 1982 ως γραμματέας της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, το 1993 εκλέγεται αντιπρόεδρος της Ένωσης και την τριετία 1996-1999 πρόεδρος.

Δημοσθένης Πετρούλιας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ. Το απολυτήριο του εξατάξιου Γυμνασίου το έλαβε από το Κοπανάκι Μεσσηνίας. Εισήχθη στην Νομική Σχολή Αθηνών και το 1973 έλαβε το πτυχίο του. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών το 1977 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (D.E.A.) από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris I), ενώ την διετία 1983-1984 παρακολούθησε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Paris I σε θέματα Δημοσίου και Κοινοτικού Δικαίου. Τον Ιανουάριο του 1978 εισήχθη στο δικαστικό σώμα και στο βαθμό του αντιπροέδρου προήχθη τον Ιούλιο του 2009. Διετέλεσε πρόεδρος του ΣΤ΄ Τμήματος (2010-2011) και του Γ΄ Τμήματος (2011-2013). Την τριετία 2009-2012 διετέλεσε μέλος της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών. Ήταν πρόεδρος της ¨Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ την διετία 1987-1988.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, σύμβουλος Επικρατείας. Ο πατέρας της, ο αείμνηστος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, συμμετείχε ως μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου στην δίκη του Ανδρέου Παπανδρέου (Μάρτιο του 1991). Κατάγεται από την Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα πρώτα χρόνια δικηγόρησε στην Αθήνα (1980-1982), αλλά στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του 1982, εισήχθη στο δικαστικό σώμα. Στον βαθμό τής συμβούλου Επικρατείας προήχθη το 2000. Το μεγαλύτερο μέρος της δικαστικής της σταδιοδρομίας υπηρέτησε στο Ε΄ Τμήμα (υπηρετεί και σήμερα). Ήταν εισηγήτρια σε μεγάλες υποθέσεις περιβαλλοντικού κατά κανόνα ενδιαφέροντος, τόσο στην Ολομέλεια του ΣτΕ, όσο και στο Ε΄ Τμήμα. Το 1989 παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris I. Δύο θητείες (1993-1995 και 2000-2001) διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.

Μαρίνα Παπαδοπούλου, σύμβουλος Επικρατείας. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά το εξατάξιο Γυμνάσιο πέτυχε στην Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1983 έλαβε το πτυχίο της. Δικηγόρησε στην Αθήνα, αλλά στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 1985, εισήλθε στον δικαστικό κλάδο και το 2009 προήχθη στο βαθμό του συμβούλου Επικρατείας. Σήμερα είναι ενταγμένη στην δύναμη του ΣΤ΄ Τμήματος. Την διετία 2003-2004 παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στην Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο.

Κωνσταντίνος Πισπιρίγκος, σύμβουλος Επικρατείας. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά το εξατάξιο Γυμνάσιο πέτυχε στην Νομική Σχολή Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1976. Την επταετία 1979-1986 δικηγόρησε στην Αθήνα. Τον Ιανουάριο του 1987 εισήλθε στο δικαστικό σώμα και τον Αύγουστο του 2010 προήχθη στον βαθμό του συμβούλου Επικρατείας. Υπηρετεί στο Δ΄ Τμήμα και είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η πολιτική σκέψη του Θουκυδίδη».

Ταξιαρχία Κόμβου, σύμβουλος Επικρατείας. Είναι απόφοιτος του Αρσακείου και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Ιούλιο του 1989 εισήλθε στο χώρο της Δικαιοσύνης και τον Σεπτεμβρίου 2011 προήχθη στον βαθμό του συμβούλου Επικρατείας. Υπηρετεί στο Α΄ Τμήμα του ΣτΕ. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Δικαίου Τεχνολογίας και Κατασκευών και της Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για την Δημοκρατία και της Ελευθερίες. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ταμίας) της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ.

Παράλληλα, από το ΣτΕ έχουν κληρωθεί τρία αναπληρωματικά μέλη τα οποία είναι ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του ΣΤ΄ Τμήματος Αθανάσιος Ράντος και οι σύμβουλοι Επικρατείας Ηρακλής Τσακόπουλος και Εμμανουήλ Κουσιούρης.

Από τον Άρειο Πάγο στο Ειδικό Δικαστήριο συμμετέχουν τα εξής τακτικά μέλη:
Νικόλαος Πάσσος, αρεοπαγίτης και πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου. Γεννήθηκε Στην Αθήνα και έλαβε το πτυχίο του από την Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Απρίλιο του 1977 εισήχθη στο δικαστικό σώμα και στον βαθμό του αρεοπαγίτη προήχθη τον Αύγουστο του 2008.

Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου. Κατάγεται από το Αίγιο και είναι πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στον εισαγγελικό κλάδο εισήχθη τον Νοέμβριο του 1978 και προήχθη στην θέση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου τον Αύγουστο του 2012.

Κωνσταντίνος Τσόλας, αρεοπαγίτης. Γεννήθηκε στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στις Χαλκιάδες Άρτας. Τον Μάιο του 1978 εισήχθη στο δικαστικό σώμα και τον Αυγούστου του 2009 ανέλαβε καθήκοντα αρεοπαγίτη.

Δημήτριος Κράνης, αρεοπαγίτης. Γεννήθηκε στη Λαμία και το πτυχίο του το έλαβε από την Νομική Σχολή Αθηνών. Από τις 10 Μαΐου του 1978 είναι στον δικαστικό κλάδο και στον βαθμό του αρεοπαγίτη προήχθη τον Αύγουστο του 2010.

Δημήτριος Κόμης, αρεοπαγίτης. Γεννήθηκε στην Κηφισιά Αττικής και έλαβε το πτυχίο του από την Νομική Σχολή Αθηνών. Στο δικαστικό σώμα εισήχθη τον Αύγουστο του 1978 και τον Ιούλιο του 2010 ανέλαβε καθήκοντα αρεοπαγίτη.

Αντώνης Ζευγώλης, αρεοπαγίτης. Γεννήθηκε στην Απείρανθο της Νάξου και έλαβε το πτυχίο τους από την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στις 23 Αυγούστου 1978 εισήχθη στο δικαστικό σώμα και μετά από 32 χρόνια κατέλαβε τη θέση του αρεοπαγίτη.

Αργύριος Σταυράκης, αρεοπαγίτης. Γεννήθηκε στην Κοινότητα Λόγγα Μεσσηνίας. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον Αύγουστο του 1978 και τον Νοέμβριο του 2010 έλαβε το βαθμό του αρεοπαγίτη.

Μαρία Γαλάνη-Λεοναρδοπούλου, αρεοπαγίτης. Γεννήθηκε στην Καβάλα και έλαβε το πτυχίο της από την Νομική Σχολή Αθηνών. Η είσοδος της στο δικαστικό σώμα έγινε τον Νοέμβριο του 1978 και το 2012 προήχθη στον βαθμό του αρεοπαγίτη.

Να επισημανθεί ότι οι αρεοπαγίτες (εκτός του προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου κ. Πάσσου) εισήλθαν όλοι στο δικαστικό σώμα το 1978.

Αναπληρωματικά μέλη από τον Άρειο Πάγο είναι οι αρεοπαγίτες, Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Κωνσταντίνος Φράγκος και Ερωτόκριτος Καλούδης, ενώ αναπληρωματικός εισαγγελέας είναι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μπομπόλης.

Οι πρώτοι μάρτυρες
Ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου κ. Πάσσος συνέταξε τον κατάλογο των μαρτύρων, όπως προβλέπει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας θα προταθούν στο δικαστήριο και άλλα ονόματα μαρτύρων

Οι πρώτοι μάρτυρες είναι:
Νικηφόρος Διαμαντούρος, ακαδημαϊκός και Ευρωπαϊκός Διαμεσολαβητής (European Ombudsman -Στρασβούργο),

Νικόλαος Αλιβιζάτος, υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών (2004) και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών,

Δημήτριος Μασίνας, διευθυντής του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ),

Απόστολος Δελτσίδης, πραγματογνώμονας αξιωματικός της ΕΛΑΣ,

Παναγιώτης Μαντούβαλος, στέλεχος του ΣΔΟΕ αρμόδιος για τον έλεγχο της Λίστα Λαγκάρντ,

Χρυσή Χατζή, πρόσωπο του στενού πυρήνα του κ. Παπακωνσταντίνου και διευθύντρια του γραφείου του,

Γεώργιος Αγγελόπουλος, εξειδικευμένος συνεργάτης του υπουργείου σε θέματα πληροφορικής,

Σοφία Ρίτσου, ειδική σύμβουλος του κ. Παπακωνσταντίνου επί θεμάτων ληξιπρόθεσμων οφειλών και

Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Προωθούμε πρωτοβουλίες για λογιστικό έλεγχο του χρέους



«Έχουμε δρομολογήσει πρωτοβουλίες για λογιστικό έλεγχο του χρέους» δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων μιλώντας σε εκδήλωση έγινε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, το κοινοβούλιο θα τιμήσει την ανάγκη του ελληνικού λαού να μάθει για το χρέος.

Ακόμη εξέφρασε την δέσμευση της κυβέρνησης και της ιδίας ως Προέδρου της Βουλής ότι θα διεκδικήσει για τον ελληνικό λαό αξιοπρέπεια, δημοκρατία και δικαιοσύνη.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο ΝΕΥΤΩΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΚΕΜΠΡΙΤΖ

Το πανεπιστήμιο Κέμπριτζ, όπου δίδασκε ο διάσημος φυσικός και μαθηματικός Ισαάκ Νεύτων, επιτρέπει πλέον για πρώτη φορά τη διαδικτυακή πρόσβαση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου στα ψηφιοποιημένα χειρόγραφα και πρωτότυπα τυπωμένα έργα του μεγάλου επιστήμονα.



Μεταξύ αυτών βρίσκεται η πρωτότυπη τυπωμένη έκδοση του αριστουργήματός του «Principia Mathematica» (Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας), μαζί με τις εμβόλιμες σχετικές χειρόγραφες σημειώσεις και απαντητικά σχόλια στους επικριτές του, που ο ίδιος είχε κάνει πάνω στο δικό του...αντίτυπο.


Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», περισσότερες από 4.000 σελίδες, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο του αρχείου του Νεύτωνα, που διατηρεί το φημισμένο πανεπιστήμιο, έχουν ψηφιοποιηθεί και είναι προσβάσιμα online στο πλαίσιο ενός προγράμματος, το οποίο θα δώσει στο ευρύ κοινό πρόσβαση στο έργο και άλλων «κολοσσών» της επιστήμης, όπως ο Δαρβίνος.
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση στη βιβλιοθήκη του Κέμπριτζ, Γκραντ Γιανγκ, τα χειρόγραφα του Νεύτωνα αποκαλύπτουν τον τρόπο που σκεπτόταν και σταδιακά προχωρούσε στις σημαντικές ανακαλύψεις του, που σφράγισαν τη σύγχρονη επιστήμη.


Όπως βλέπετε στο ψηφιακό αρχείο στα δεξιά, οι προσωπικές του σημειώσεις ήταν στα Ελληνικά, κάτι που αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.


Για την επαλήθευση της είδησης σας παραθέτουμε τον σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Cambridge University εδώ.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο εχθρός εντός των τειχών..

     Δεν μπήκε.
Ήταν μέσα! Εδώ ήταν τα τελυταία 25 χρόνια.
Εδώ θέριεψε και έγινε ακλόνητος με την δική μας ανοχή και απροσεξία.

Όχι, ο εχθρός δεν είναι έξω. Δεν είναι τελικά η τάχα Ενωμένη Ευρώπη, ούτε τα πρώην κυβερνητικά της φερέφωνα.
Όλοι αυτοί μαζί δεν είναι παρά τα όργανα, τα εργαλεία του πραγματικού εχθρού που είναι εσωτερικός, έχει ονόματα και επώνυμα ελληνικά, ζει και κινείται εδώ.

Πρόκειται για τους τρείς-τέσσερεις, με το ζόρι πέντε επιχειρηματίες, άλλος εφοπλιστής, άλλος πετρελαιάς, άλλος εργολάβος, και άλλος ''λάτρης'' των τεχνών και του αθλητισμού (!),
..που όλοι όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: διαθέτουν εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια, και άλλα μέσα ηλεκτρονικής ''ενημέρωσης''.
Όλα γίνονται για το όφελος και τον παρά φύση πλουτισμό της περίφημης ''διαπλοκής'',
..καθόλου αφηρημένη έννοια, παρά υπαρκτή 100%, με ονοματεπώνυμα και οικογενειακές φωτογραφίες!

Αυτοί ήταν και οι μόνοι ωφελημένοι, από τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων που συνέρρευσαν στην χώρα μας είτε ως επιδοτήσεις, είτε ως προγράμματα βοήθειας, είτε ως δανεικά από την Ε.Ε., ειδικά από το 1990 και μετά.
Αυτοί τα φάγανε! Αυτοί τα κλέψανε! Αυτοί ληστέψανε κάθε ικμάδα και μέλλον της χώρας, με συνεργάτες όλες τις κυβερνήσεις και κυβερνητικούς πολιτικούς, φροντίζοντας να τους πετάνε κι από ένα κομμάτι εξουσίας και μερικά ''ξεροκόμματα'' εκατομμύρια κάθε τόσο.
Και είναι αυτοί που αντιδρούνε με απίστευτη λύσσα σε κάθε προσπάθεια σπασίματος του φαύλου κύκλου εξουσίας-ΜΜΕ-προμηθειών-και εργολαβιών.

Οι ξένοι, οι ευρωπαίοι, ξέρουν τώρα πιά πολύ καλά τί έχει συμβεί.
Θέλουν όμως τα λεφτά τους (όσα αυτοί νομίζουν πως δικαιούνται), που επίσης γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να τα πάρουν πίσω απ' αυτούς που πραγματικά τα καταχράστηκαν.
Γι αυτό και πιέζουν προς άλλες κατευθύνσεις. Γιατί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη σε καμία κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να τα κάνει πλακάκια με την διαπλοκή, αφήνοντάς την ξανά και ξανά στο απυρόβλητο.

Θα ήταν λοιπόν το καλύτερο διαπραγματευτικό ατού για την κυβέρνηση και τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται, μία επίδειξη πυγμής και βούλησης εναντίον της διαπλοκής.
Ας κλείσουν ένα κανάλι για χρέη (εδώ ο άλλος αλήτης έκλεισε την ΕΡΤ με το έτσι θέλω, γιατί έτυχε να είναι ο μόνος κρατικός οργανισμός που ο αριθμός των εργαζομένων του συνέπιπτε με τις 2.500 απολύσεις που είχε τάξει στην τρόϊκα ότι θα κάνει άμεσα!)
Ας συλλάβουν έναν από τα βαρύγδουπα ονόματα της ιδιότυπης αυτής καμόρας. Χίλιοι λόγοι πρέπει να υπάρχουν. Τί διάολο; Με τον σταυρό στο χέρι δεν ''κλέβονται'' τόσα δισεκατομμύρια!

Ας το τολμήσει η νέα κυβέρνηση. Κέρδος θα τόχει.
Αν δεν το τολμήσει όμως,
..σε λίγο,
..δεν θα της έχει μείνει τίποτα (κυριολεκτικά) για να χάσει!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζουράρις: Σιγά τώρα τους κοπραγωγούς Αλεμανούς - ΒΙΝΤΕΟ

"Αυτή η ιστορία εδώ και 15 -20 μέρες λόγω του εκλογικού αποτελέσματος δεν είναι απόδειξη ενός νέου αντάρτικου;" σημείωσε ο Κώστας Ζουράρις σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τις αντιδράσεις του Βερολίνου και των Βρυξελλών στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε χαρακτηριστικά: "Σιγά τώρα τους κοπραγωγούς Αλεμανούς και των Βρυξελλών που θα μας αιφνιδιάσουν" και πρόσθεσε: "Που θα μας στείλουν δηλαδή; Σε μία τί; Πτώχευση; Άρα έχουμε πόλεμο. Μας επιβάλουν πάλι κατοχή και εισβολή. Θα αντισταθούμε".

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αγγέλακας - Πανούσης (VIDEO): Εξισώσουν τους Χρυσαυγίτες με το ΚΚΕ


Eξαιρετικά προσβλητικό όχι μόνο απέναντι στην ηγεσία του ΚΚΕ, αλλά κυρίως απέναντι στην ιστορία, τους αγώνες και τους πάμπολλους λαϊκούς αγωνιστές που παραμένουν στις γραμμές του είναι το βιντεοκλίπ που ανέβηκε στο YouTube με τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Τζίμη Πανούση να τραγουδούν σε ένα στούντιο ηχογράφησης το τραγούδι «Η Κatyusha του ΚΚΕ».

Η μουσική είναι από το ρωσικό τραγούδι «Κατιούσα» η οποία στα χρόνια της Κατοχής χρησιμοποιήθηκε για τον ύμνο του ΕΑΜ. Έξυπνο το λογοπαίγνιο (Η κατιούσα και η «Κατιούσα»), όμως η εξυπνάδα σταματά εδώ για να αρχίσει η ευτέλεια. Χυδαία τα επίθετα, χυδαία και τα ουσιαστικά:

«αριστεριτζήδες πυροσβέστες»
«εργατοπατέρες του λαού»
«λοβοτομημένες μαριονέτες»
«χιλιαστές του Περισσού»
«του Κοινοβουλίου η μαϊμού»
«ορντινάντσα των καπιταλιστών»
«σφραγιδοκράτες νταβατζήδες»

Πολλοί είναι αυτοί που διαφωνούν όχι μόνο με την πολιτική του ΚΚΕ αλλά και με την ιδιοκτησιακή αντίληψη που σφραγίζει τη γραμμή του και τον πολιτισμό του «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας». Ανάμεσά τους και η ιστοσελίδα μας.

Η θλίψη που νιώθουμε για τη στάση του ΚΚΕ απάναντι σε όσες λαϊκές κινητοποιήσεις δεν οργανώνει το ίδιο δεν καταργεί το σεβασμό μας για τους λαϊκούς ανθρώπους που μένουν πιστοί στο «κόκκινο λάβαρο» κι ας μην πληρώνουν σήμερα το ίδιο τίμημα που πλήρωναν παλιά.


Όμως η εξίσωση του ΚΚΕ τους με τους ναζιστές του Μιχαλολιάκου («πλάι πλάι μαζί με χρυσαυγίτες») δεν είναι μόνο εκτός πραγματικότητας, αλλά ισοδυναμεί με βαριά ύβρη. Σαν να λέμε ότι ίδιοι είναι οι απόγονοι των χιτών και των ταγματασφαλιτών με τα παιδιά και τα εγγόνια των εκτελεσμένων και των βασανισμένων. Και ας μην ξεχνάμε τη φονική επίθεση των χρυσαυγιτών κατά των μελών του ΚΚΕ της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Αν ο όρος δεν είχε γίνει η καραμέλα των νεο-σουσούδων της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, θα λέγαμε ότι το τραγούδι αυτό ξεχειλίζει από λαϊκισμό. Το σίγουρο είναι ότι απευθύνεται στα πιο παιδαριώδη για να μην πούμε πρωτόγονα ένστικτα του ακροατή.

Περιμένουμε το επόμενο τραγούδι των δύο καλλιτεχνών για το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τη Νέα Δημοκρατία και την «Ανιούσα» (ή μήπως την ανοιούσα;) των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Ή θα περιμένουμε να αρχίσουν να τραγουδούν την «Κατιούσα» τους έξω από τα δικαστήρια όπου συχνά δικάζονται συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για τη συμμετοχή τους σε απεργίες (όπως κατά σατανική σύμπτωση συμβαίνει σήμερα).

Ο Γιάννης Αγγελάκς το 2013 σε συναυλία ενοχλήθηκε από το σύνθημα «φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες» που παρέσυρε όλο το Θέατρο Βράχων και θεώρησε ανααγκαίο να κάνει παρέμβαση. Ο καλλιτέχνης πήρε το μικρόφωνο για να πει ότι διαφωνεί με το σύνθημα. «Να προέξουμε τον φασισμό που κρύβουμε όλοι μέσα μας» είπε. Ίσως θα έπρεπε να ακούσει τη συμβουλή του γιατί αν σε ενοχλούν τα συνθήματα κατά των φασιστων αλλά αισθάνεσαι ωραία με το να εξισώνεις το ΚΚΕ με αυτούς κάτι κάνεις λάθος.




Πηγή




Διαβάστε περισσότερα.... »
....