Διυλιστήριο: 02/28/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

VIDEO - Παραπομπή έντεκα ατόμων για την υπόθεση των «Απάτσι» ζητά ο εισαγγελέαςΣε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπει ο εισαγγελέας εφετών Σ. Λογοθέτης έντεκα άτομα για τη Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 22/2003, τα οποία απορρέουν από την Κύρια Σύμβαση Προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Απάτσι από την εταιρία Boeing. Η προμήθεια έγινε για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι συμβατικού τιμήματος 594 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ αυτών που ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά την παραπομπή τους, κατά περίπτωση, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη, είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Με την ίδια πρόταση ο κ. Λογοθέτης ζητά να απαλλαχθεί ένας από τους αρχικώς κατηγορούμενους καθώς και να παύσει η ποινική δίωξη για έναν ακόμα λόγω θανάτου. Η έρευνα για την υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου και διενεργήθηκε από τους Επίκουρούς της Αντώνιο Ελευθεριάνο και Πόπη Παπανδρέου.

Οπως προέκυψε, η επίμαχη σύμβαση υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ζημία στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.

Ποιο είναι το σκάνδαλο με τα ελικόπτερα Απάτσι ; 

Ο Γεν. Διευθυντής εξοπλισμών από το 2006-2010 κ. Ευ. Βασιλάκος σε νέα ένορκη κατάθεσή του (2/3/12) στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Νικ. Ορνεράκη κατηγορεί ιδιαίτερα τους τ. υπουργούς Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκη και Ευάγγελο Βενιζέλο για ατασθαλίες στην προμήθεια πολεμικών ελικοπτέρων….

Μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλάκος αποκαλύπτει στον εισαγγελέα ότι:

Η εισήγηση των ειδικών προς το ΚΥΣΕΑ ήταν να αγοράσουμε 42 πολεμικά ελικόπτερα, αξίας 765 εκ. ευρώ, δηλαδή 18 εκ. ευρώ το ένα. Τελικά έγινε προμήθεια 20 ελικοπτέρων του ίδιου τύπου συνολικού κόστους 658 εκ. ευρώ. Δηλαδή 33 εκ. ευρώ το ένα -διαφορά 15 εκ. ευρώ το ένα.

Παρά το γεγονός ότι η σύμβαση για τα ελικόπτερα Απάτσι παρουσίαζε καθυστέρηση στην παράδοση, λόγω τεχνικών προβλημάτων ( όπως ακριβώς έγινε και με τα υποβρύχια) οι πληρωμές καταβάλλονταν κανονικά με την έγκριση του ΥΠΕΘΑ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Ευαγ. Βενιζέλου στη συνέχεια.

Έτσι παρελήφθησαν ελαττωματικά ελικόπτερα, με αποτέλεσμα τις μετέπειτα τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, λόγω πτώσεων. Κι εμείς πληρώναμε…

Στις δικές μου εισηγήσεις, καταθέτει ο κ. Βασιλάκος ότι έπρεπε να μπλοκαριστούν οι χρηματικές καταβολές και να προχωρήσουμε σε ποινολόγηση της προμηθεύτριας εταιρείας, τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και ο κ. Βενιζέλος μου εδήλωσαν ότι «τους εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους οι ομόλογοί τους υπουργοί Γερμανίας και Γαλλίας».

Επιπλέον ο κ. Βασιλάκος, που υπήρξε επιλογή του κ. Μεϊμαράκη, λέει για τον σημερινό επικεφαλής εκλογικού αγώνα της ΝΔ.

«Ενδεικτικό είναι ότι ενώ ανέφερα στον κ. Μεϊμαράκη να εξετάσουμε την πιθανότητα να κηρυχθεί ο προμηθευτής έκπτωτος μου έλεγε διαρκώς ότι ζήτησε μεγάλη χρηματική αποζημίωση στις διαπραγματεύσεις.

Ακόμη, καταθέτει:

«… διότι το περιβάλλον του τότε υπουργού Μεϊμαράκη- και πιθανόν και ο ίδιος- τορπίλιζαν συστηματικά στο παρασκήνιο την οποιαδήποτε συμφωνία για άγνωστους αλλά πιθανολογούμενους λόγους, ιδίως αν συνυπολογιστεί η στάση του κ. Μεϊμαράκη στην αποτυχία της συμφωνίας για την παροχή δύο δωρεάν υποβρυχίων το 2008.

Άλλο: «Υπήρξε συγκεκριμένος επιχειρηματίας που διατεινόταν ότι συνομιλούσε τακτικά με τον τότε υπουργό Β. Μεϊμαράκη και μου διαμήνυσε μέσω δημοσιογράφου ότι θα με τελειώσει».

Και το «κλου» της κατάθεσης Βασιλάκου, που ασφαλώς ξέρει τι λέει, αφού γνωρίζει πολλά:

«Πρέπει να διερευνηθούν, από την εκκίνηση των διαδικασιών της προμήθειας μέχρι σήμερα, οι τυχόν ποινικές ευθύνες όλων των διατελεσάντων υπουργών Εθνικής Άμυνας, Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στρατιωτικών και πολιτικού προσωπικού που ενεπλάκησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο με την προμήθεια, καθώς και των διατελεσάντων υπουργών Οικονομικών, Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι κυρίαρχες βλαπτικές προς το Δημόσιο συμφέρον ενέργειες αφορούν το συμβατικό κόστος της προμήθειας, το τελικό ύψος του οποίου προέκυψε με αυθαίρετο τρόπο, χωρίς να υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις και ενέργειες που προβλέπονται από τη διαδικασία του νόμου, καθώς και την καταβολή των πληρωμών, για τις οποίες ήταν πάντα ενημερωμένοι οι εκάστοτε υπουργοί Άμυνας και Οικονομικών».Πηγή www.kathimerini.gr

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ικανοποιείται το πάγιο αίτημα των Πομάκων – Αναγνωρίζεται η γλώσσα τους από το Ελληνικό ΚράτοςΠάγιο αίτημα της τουρκικής πλευράς ήταν η πειραματική λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων με την Άγκυρα και το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή να έχουν το θέμα ψηλά στις προτεραιότητες τους. Ο σκοπός δεν ήταν άλλος από το να αποκτήσουν τα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας επαφή μόνο με την τουρκική γλώσσα και να ξεχάσουν την Μητρική τους που στο εσωτερικό της μειονότητας επικρατεί αυτή των Πομάκων και Ρομά.

Έτσι με το Πρόγραμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ θα δημιουργήσει 6 νηπιαγωγεία στην Θράκη όπου θα εισαχθεί η Μητρική γλώσσα των παιδιών της μειονότητας. Από τα 6 νηπιαγωγεία 3 είναι στην Κομοτηνή και 3 στην Ξάνθη. Μάλιστα τα 2 στην Ξάνθη είναι στα Πομακοχώρια και 1 σε οικισμό των Ρομά.

Ουσιαστικά με το πρόγραμμα αυτό αναγνωρίζεται η Πομακική ως επίσημη γλώσσα των Πομάκων αφού ως Πομάκοι δεν μπορούν να έχουν ως μητρική κάποια άλλη. Μάλιστα σε αυτό το γεγονός υπήρχε και ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με τον Χουσεϊν Ζεμπεϊκ να φαίνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτή. Σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σκοπός του προγράμματος είναι «ισορροπημένη γλωσσική ανάπτυξη καθώς και ἡ επιδίωξη της κατάκτησης από τα νήπια τής γνωστικής επάρκειας στην άνετη χρήση δύο γλωσσών, προφορικά και γραπτά» . Είναι σαφής η αναφορά του Χουσεϊν Ζεμπεϊκ για επάρκεια στην γνώση δύο γλωσσών, αυτή της Ελληνικής και αυτή της Πομακικής και Ρομά

Έτσι με αυτό τον τρόπο ικανοποιείται ένα πάγια έτοιμα των Πομάκων να διδαχθούν την δική τους γλώσσα αποκόπτωντας το Τουρκικό προξενείο από την προσχολική εκπαίδευση όπου θα μπορούσε να αποκρύνει τους Πομάκους και τους Ρομά από την Ελληνική.

Λύνεται η «γλώσσα» των αυτοδιοικητικών

Για πολλά χρόνια οι αυτοδιοικητικοί είχαν διαγράψει την λέξη Πομάκος αφού ψηφοθηρικοί λόγοι τους απαγόρευαν να αναφερθούν στις λέξεις Πομακοχώρια και Πομάκοι. Μετά από αυτή την εξέλιξη όμως δεν έχουν κανένα λόγο να μην αναφέρονται αφού με τον πιο επίσημο τρόπο μέσω του προγράμματος, την αναφορά του Κοτζιά στην λέξη Πομάκος αλλά και την ικανοποίηση του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ η λέξη Πομάκος μπαίνει στην καθημερινότητα μας.

Μάλιστα ο Δήμος Ξάνθης θα πρέπει άμεσα αντικαστήσει στα έγγραφα του τον όρο «Ορεινή Περιοχή» με αυτή «Πομακοχώρια»

Ο Δήμαρχος των Πομακοχωρίων θα αντικαταστήσει την ενημέρωση από τα Τουρκικά στα Πομάκικα;

Αυτός όμως που θα ζοριστεί ιδιαίτερα είναι ο δραστήριος Δήμαρχος των Πομακοχωρίων αφού θα κληθεί πλέον να ενημερώνει τους Πομάκους στην Μητρική τους γλώσσα και όχι τουρκική που όπως φαίνεται έκανε λανθασμένα μέχρι σήμερα. Αυτό θα είναι και μια νίκη του Δήμου αφού όλα τα χωριά στα Πομακοχώρια κατοικούνται από Πομακούς οι οποίοι πλέον θα έχουν το Δήμαρχο τους που μπορούν να τον αποκαλούν και Πομάκο Δήμαρχο με περηφάνια

Νίκη των ΑΝΕΛ

Η όλη εξέλιξη όμως δικαιώνει και τους ΑΝΕΛ οι οποίοι δίνουν μάχη εδώ και χρόνια με το Προξενείο και να αναγνώριστει γλώσσα των Πομάκων. Θα ήταν μια οδυνηρή ήττα για αυτούς ως Μητρική γλώσσα των Πομάκων να θεωρηθεί η τουρκική. Μια τέτοια εξέλιξη θα τους υποχρέωνε στην καλύτερη περίπτωση να παραιτηθούν από το κόμμα αν αυτό συνέχιζε να στηρίζει την συγκυβέρνηση

Πηγή  www.xanthipress.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κόκορας “made in Turkey”

Κι εκεί που κάθεσαι και σπαταλάς φαιά ουσία για να σκέφτεσαι αν υπάρχει κάτι που η χώρα σου δεν κάνει σωστά, έρχεται αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος με τη μύτη που θυμίζει μπουγατσομάχαιρο Θεσσαλονίκης και τραγουδούσε κάποτε στην Αττάλεια με τους ομολόγους του «we are the world», να κάνει νέες δηλώσεις με τις οποίες σε κάνει να σκέφτεσαι μήπως πράγματι δεν καταλαβαίνει που του καταλογίζει ο Κοτζιάς.

Όταν οι ίδιοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Ελληνοκύπριο που πήγε να πάρει τη σημαία τους στα κατεχόμενα και σε κάθε ευκαιρία απειλούν Θεούς και δαίμονες θυμίζοντας τη μεγάλη και ένδοξη Τουρκία (καλό είναι αυτό, η ψυχαγωγία είναι ενίοτε χρήσιμη), τι τον κάνει να αμφισβητεί το δικαίωμα, ή μάλλον την υποχρέωση των Ελλήνων, σύμφωνα πάντα με τη δική τους λογική, να μη φύγει ζωντανός όποιος Τούρκος που θα ανέβει σε ελληνικό έδαφος για να παραστήσει ότι ασκεί κυριαρχία;

Ο «κακομαθημένος της κυβέρνησης» Πάνος Καμμένος του φταίει, που του λέει να σε δω πως θα φύγεις άμα ανέβεις, ή το κακό του το κεφάλι; Μετά, ασφαλώς είναι η σειρά τους. Δε διαφωνούμε! Τότε θα έχει έρθει η ώρα να μας δείξει ο πολύς Μεβλούτ «τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός» και δεν δοκιμάζει κανείς την υπομονή του.

Δεν θα του απαντήσουμε «το βλέπουμε», σε ένα άλλο μέτωπο, διότι δεν θέλουμε να τον ξυπνήσουμε από τον λήθαργό του. Δεν μας συμφέρει. Αυτό που είναι βέβαιο όμως, είναι πως είτε είναι βλαξ είτε θέλει φασαρία και στα δυτικά, δεν του φτάνει στα νοτιοανατολικά.

Η δράση έχει αντίδραση και θα έπρεπε να θυμάται ότι μια από τις «ιδέες» που είχαν πέσει στο τραπέζι τότε με τα Ίμια, ήταν η εξαφάνιση των δυο βραχονησίδων από τον χάρτη, μαζί με τους νταήδες πάνω. Μη μας πει ότι δεν καταλαβαίνει πόσο εύκολο είναι αυτό;

Και κάτι τελευταίο: Επειδή βαρεθήκαμε να ακούμε τις βαθυστόχαστες αναλύσεις που συμπεραίνουν ότι η κλιμάκωση δεν έχει καμία σχέση με το εσωτερικό της Τουρκίας και την προεκλογική περίοδο, αλλά πρόκειται για επιδίωξη παγίων στόχων, διότι τα ζητήματα του Αιγαίου δεν παίζουν ψηλά στην ειδησεογραφία στην Τουρκία και πως όποιος τολμήσει να πει κάτι διαφορετικό δεν ξέρει τι λέει, θα τους προτείναμε να το δουν το θέμα λίγο πιο… ολιστικά.

Αρχικά, αφού ηρεμήσουν και πάψουν να κάνουν τους ξερόλες γιατί από τέτοιους πήξαμε, θα πρέπει να κατανοήσουν, επιτέλους, ότι το να προσθέτεις και μια δυνητική εσωτερική διάσταση στην ερμηνεία, δε σημαίνει ότι το κάνεις διότι κατ’ ανάγκη επιθυμείς να απαξιώσεις την άλλη που κάνει λόγο για πάγιες τουρκικές διεκδικήσεις. Ας ξεκολλήσουν αν δεν τους πειράζει, διότι θα έπρεπε να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν μεν δυο βασικές ερμηνείες, αλλά υπάρχουν πολλά επιμέρους ερμηνευτικά της τουρκικής συμπεριφοράς σενάρια.

Όσο αφορά την εσωτερική διάσταση και τη χαλαρή αντιμετώπιση από τα τουρκικά ΜΜΕ, ας θυμούνται, πως όταν μια ενέργεια θα «έβγαζε μάτι» ότι έχει συγκεκριμένο στόχο, τότε θα μπορούσε να φέρει και τα αντίθετα αποτελέσματα διότι απλά στο τέλος θα κατέληγε να μην έπειθε κανέναν, πολλώ δε μάλλον την ομάδα των Τούρκων εθνικιστών, διότι αυτοί είναι ο στόχος.

Άρα, ακόμα και το ότι κρατιέται τόσο χαμηλό προφίλ στην εσωτερική ειδησεογραφία, απλά να επιδιώκει να περάσει το κατάλληλο μήνυμα στον Τούρκο ψηφοφόρο «χαλαρά», για να είναι αποτελεσματικό και να μην προκληθεί πολιτική κλοτσοπατινάδα. Και μάλιστα ίσως να περάσει εμμέσως και το μήνυμα, ότι οι πλειοδοτούντες της αντιπολίτευσης του CHP είναι «ανεύθυνοι και επικίνδυνοι»… άρα το πρόβλημα λύνεται με τον πεφωτισμένο Ερντογάν που ξέρει πόσο να πιέσει και πότε, χωρίς ανόητες υπερβολές και συνενώνει δυο χαρακτηριστικά της «τουρκικής ψυχής», τη φιλοπατρία (βλ. επεκτατικός εθνικισμός) και το Ισλάμ.

Το επιχείρημα εδώ είναι, ότι το να συμπεραίνεις πως δεν υπάρχει εσωτερική διάσταση στην όξυνση που παρατηρείται στα ελληνοτουρκικά επειδή το θέμα δεν παίζει ψηλά στην ειδησεογραφία, είναι απλώς αυθαίρετο, την εποχή της επιτηδευμένης και στοχευμένης επικοινωνίας.

Στο πίσω μέρος του μυαλού μας θα πρέπει βέβαια να έχουμε και την πιο απλή ερμηνεία, ότι ο Τούρκος είναι απλά ο απροσάρμοστος εαυτός του, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αλλιώς πώς να του πεις του Μεβλούτ, «βούλωσέ το μωαμεθανέ μου μπας και ηρεμήσουμε»; Σου απαντάνε τα δημοσιεύματα, «σήκωσε το γάντι». Και φταίμε εμείς μετά που τον λέμε «κόκορα»…

Πηγή Defence-Point

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Σύρος... μπαίνει στο Χόλιγουντ: Πρόταση για μόνιμα στούντιο παραγωγής ταινιώνΕπένδυση τουλάχιστον 6,5 εκατ. ευρώ

 
Το πρότζεκτ υπό τον τίτλο «Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο» έχει την υπογραφή ενός εκ των κορυφαίων σκηνοθετών-παραγωγών του Χόλιγουντ, του Steven BernsteinΆρωμα… Χόλιγουντ θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια η Σύρος, αν προχωρήσει το σχέδιο που γνωστοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα της Κυριακής.

Μία πολύ σοβαρή και τεράστιου βεληνεκούς επενδυτική πρόταση που φιλοδοξεί να βάλει τη Σύρο δυναμικά στο «παιχνίδι» των μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, με τεράστια οφέλη για την οικονομία και τον τουρισμό του νησιού, των Κυκλάδων και του Νοτίου Αιγαίου!

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα καταξιωμένων παραγωγών-σκηνοθετών από το χώρο του Χόλιγουντ κατέθεσε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρόταση δημιουργίας μόνιμων εγκαταστάσεων για μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές.

Το πρότζεκτ υπό τον τίτλο «Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο» έχει την υπογραφή ενός εκ των κορυφαίων σκηνοθετών-παραγωγών του Χόλιγουντ, του Steven Bernstein, ενώ στην επενδυτική ομάδα συμμετέχουν και άλλοι καταξιωμένοι παραγωγοί, σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές όπως οι Richard Gladstein, Andrew Lane, Martin Meunier, George Macropulos και Gary Romolo Fiorelli.

Το ύψος μόνο της αρχικής επένδυσης προϋπολογίζεται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ με δυνατότητες για επιπλέον χρηματοδότηση ακόμη και από ευρωπαϊκά προγράμματα.

«Πρόκεται για την πιο μεγάλη και σοβαρή επενδυτική πρόταση που έχει γίνει για τη Σύρο, η οποία αν όλα πάνε καλά και προχωρήσει θα αποτελέσει οικονομική και τουριστική… επανάσταση για τη Σύρο, τις Κυκλάδες και την χώρα μας γενικότερα» ανέφερε ο κ. Λεονταρίτης και πρόσθεσε:

«Σε αυτό το νησί έχουμε ακούσει πολλές προτάσεις και μεγαλόπνοα σχέδια τα οποία απέτυχαν παταγωδώς. Αυτή είναι η πιο σοβαρή, εμπεριστατωμένη και τεχνοκρατική επενδυτική πρόταση που έχει κατατεθεί ποτέ για τη Σύρο».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Λεονταρίτης, την περασμένη Παρασκευή ο ίδιος και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος μετέφεραν την πρόταση αυτή στην Υπουργό Τουρισμό Έλενα Κουντουρά η οποία ενθουσιάστηκε και δεσμεύθηκε ότι θα «τρέξει» τις απαιτούμενες διαδικασίες που απαιτούνται σε κυβερνητικό επίπεδο για να γίνει αυτή η επένδυση.

Μάλιστα τον Δεκέμβριο, η ίδια και στελέχη του Υπουργείου και της Περιφέρειας θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη για να έχουν επαφές με τους υποψήφιους επενδυτές.

Το βασικό προαπαιτούμενο που έθεσαν οι επενδυτές είναι η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας για τέτοια θέματα με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή, καθώς στην παρούσα φάση είναι απαγορευτική για επενδύσεις, λόγω υπερφορολόγησης, γραφειοκρατίας για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις κλπ.

Η Υπουργός ενημέρωσε τους κυρίους Χατζημάρκο-Λεονταρίτη ότι υπάρχει έτοιμο σχετικό προσχέδιο για την νομοθεσία και δεσμεύθηκε ότι θα φροντίσει να περάσει από τη Βουλή το γρηγορότερο δυνατόν.

Όσον αφορά σε τοπικό επίπεδο, αυτό που ζητούν οι επενδυτές είναι οι συνεργασίες των τοπικών αρχών και φορέων για την οργάνωση και λειτουργία αυτού του τεράστιου πρότζεκτ. Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις, χρειάζονται δύο μεγάλα κτίρια με ύψος τουλάχιστον 12 μέτρα (για την δημιουργία των στούντιο), καθώς ένα μεγάλο μέρος των απαιτούμενων γυρισμάτων θα γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεονταρίτης, ο Steven Bernstein επισκέφθηκε τη Σύρο το καλοκαίρι και ενθουσιάστηκε από την αρχιτεκτονική ομορφιά της, χαρακτηρίζοντάς ένα φυσικό στούντιο.

Αυτή ομορφιά της Σύρου, τα παλιά βιομηχανικά κτίρια και οι καλές καιρικές συνθήκες ήταν άλλωστε το «τρίπτυχο» που οδήγησε τους επενδυτές να επιλέξουν την Σύρο.

Όσον αφορά το πως προέκυψε η ιδέα; Ο Πιερ Οικονομάκος, σύζυγος της Συριανής επιχειρηματία Δέσποινας Παπαφίγκου, διατηρεί φιλικές σχέσεις με τα μέλη της επενδυτικής ομάδας και το καλοκαίρι που τους φιλοξένησε στη Σύρο ενθουσιάστηκαν από αυτό που είδαν και προέκυψε η ιδέα.

Πέραν της δημιουργίας κινηματογραφικού στούντιο, το σχέδιο περιλαμβάνει δημιουργία Σχολής Κινηματογράφου με σπουδαστές από όλο τον κόσμο, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η παραγωγή δύο ταινιών με προϋπολογισμό δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2017!

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα επενδυτικό σχέδιο που θα «απογειώσει» την τοπική οικονομία, μέσω εκατοντάδων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν, ενώ παράλληλα θα έχει και τεράστια οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη της Σύρου.

Πηγή: www.cyclades24.gr

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χυδαίο σκίτσο των Αλβανών με Κολοκοτρώνη και ΜπότσαρηΞεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας και χυδαιότητας οι Αλβανοί. Οργάνωση, η οποία αυτοπροσδιορίζεται «νεοναζιστική» και «ανθελληνική», έφτιαξε και ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σκίτσο που εμφανίζει τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και Μάρκο Μπότσαρη να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το σκίτσο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στην εφημερίδα «Mapo» η οποία στην ιστοσελίδα της έχει σε κεντρική θέση μόνιμα διαφήμιση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Το άκρως προκλητικό σκίτσο αναδημοσίευσε η σκοπιανή οργάνωση macedonianleague.org, η οποία αναφέρει πως η «νεοσυσταθείσα αλβανική, νεοναζιστική οργάνωση» με την ονομασία Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar έχει δημιουργήσει το σκίτσο και το ανάρτησε στο facebook.

Σχέδια

Η μετάφραση της αλβανικής οργάνωσης είναι «Κίνηση για μια ενωμένη Αλβανία» με ηγέτη τον Tahir Veliu, ο οποίος προωθεί ενεργά τον αντιελληνισμό και την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων.

Ο Veliu ενθαρρύνει ανοιχτά και στρατολογεί νεαρούς Αλβανούς στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και σε ολόκληρο τον κόσμο για τη δημιουργία μιας ομάδας πολιτικών οργανώσεων, ενώ παράλληλα απαιτεί όλοι οι Αλβανοί να κάνουν δωρεές για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της οργάνωσης.

Τον αλβανικό αετό, σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού, σχημάτισαν πρόσφατα και επτά στρατιώτες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και τιμωρήθηκαν με φυλακή, ενώ ο εισαγγελέας Ιωαννίνων, που έχει αναλάβει την υπόθεση, δεν έχει αποφανθεί ακόμη ποια θα είναι η τιμωρία τους ως προς το ποινικό σκέλος.

Πηγή www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Καλύτερο εμφιαλωμένο νερό του κόσμου» αναδείχθηκε το ZARO’sΤο νερό του Ψηλορείτη απέσπασε το χρυσό βραβείο στον μεγαλύτερο διαγωνισμό γευσιγνωσίας νερού στον κόσμο, μπροστά από το νερό Artesia των καταρρακτών του Μίσιγκαν και το νορβηγικό Svalbaroi Polar Iceberg Water, το επονομαζόμενο και «νερό των 100 ευρώ».


Το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εμφιαλωμένο Νερό» απέσπασε το Εμφιαλωμένο Φυσικό Μεταλλικό νερό ZARO’S, στο πλαίσιο του 27ου Berkeley Springs International Water Tasting, του παλαιότερου και μεγαλύτερου διαγωνισμού γευσιγνωσίας νερού στον κόσμο.

Η απονομή των βραβείων, που θεωρούνται από τους ειδικούς τα «Όσκαρ Νερού», πραγματοποιήθηκε στο Berkeley Springs της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ενώ στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά περισσότερα από 600 νερά από όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, το ZARO’S, που προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη της Κρήτης, αξιολογήθηκε από 12 κριτές, ανάμεσα στους οποίους διεθνούς φήμης γευσιγνώστες νερού, οι οποίοι έλαβαν υπόψη τους κριτήρια όπως η οσμή, η όψη, η γεύση, η επίγευση και η υφή. Η διαδικασία της αξιολόγησης διήρκησε δύο ημέρες και πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ξεχωριστές δοκιμές για κάθε νερό.

Επισημαίνεται ότι τη δεύτερη θέση, πίσω από το ZARO’S, κατέλαβε το νερό Artesia από τους περίφημους καταρράκτες Crystal τoυ Μίσιγκαν των ΗΠΑ και την τρίτη θέση το επονομαζόμενο και ως «νερό των 100 ευρώ», το νορβηγικό Svalbaroi Polar Iceberg Water.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη διάκριση για το ZARO’S, αφού την περσινή χρονιά κατάφερε να λάβει την κορυφαία διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, λαμβάνοντας το "Βραβείο Ανώτερης Γεύσης iTQi" που απονέμεται από το Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi των Βρυξελλών.

Όπως αναφέρει η εταιρία, οι συνεχείς διακρίσεις επιβεβαιώνουν την αναπτυξιακή πορεία του ZARO’S αφού κατά την περσινή χρονιά, εκτός από τη σημαντική ενίσχυση του μεριδίου του στην ελληνική αγορά, υπήρξε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις με ενδεικτική την αύξηση-ρεκόρ 128% στις εξαγωγές.

Πηγή www.euro2day.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πολεμική δήλωση του αρχηγού του τουρκικού ΜΗΡ Ν.Μπαχτσελί: «Έλληνες θα σας ρίξουμε πάλι στην θάλασσα»

Ο πρόεδρος του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί., το οποίο συνεργάζεται με την κυβέρνηση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και με τον πρόεδρο Ερντογάν ώστε να επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου αναφορικά με την αλλαγή του πολιτεύματος της χώρας προχώρησε και αυτός με την σειρά του σε εμπρηστικές πολεμικές δηλώσεις.

«Εάν θέλετε να χαθείτε [σ.σ οι Έλληνες]πάλι στην θάλασσα, ορίστε, ελάτε. Το τουρκικό έθνος είναι έτοιμο γι’αυτό», είπε ο Μπαχτσελί απαντώντας σε έντονο ύφος στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

« Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει τι συνέβη το 1921 και το 1922 Ένα το 1921 για την ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει τι συνέβη το 1922. Αν εξηγήσουμε το «μαχαίρωμα» που έγινε τότε, θα καταλάβουμε ποιος είχε το προβάδισμα στο Αιγαίο. Πρέπει [σ.σ οι Έλληνες] να διδαχθούν ξανά ιστορία»θα διδάσκονται την ιστορία », είπε ο Μπαχτσελί με μερίδα του τουρκικού τύπου να αποθεώνει τις δηλώσεις τους προς την Ελλάδα.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μποναμάς 1,6 δις Ευρώ από ποσά που έχουν δεσμευθεί από φοροφυγάδες, μιζαδόρους και καταχραστές


Ένα μεγάλο μποναμά έχει για την κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορεί να αποδεσμευθεί και να χρησιμοποιηθεί ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων €, το οποίο τώρα παραμένει αχρησιμοποίητο.
 
Από αυτά τα 900 εκατομμύρια ευρώ είναι ζεστό χρήμα και τα υπόλοιπα 700 εκατ. είναι ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Πρόκειται για ποσά και περιουσία που έχουν δεσμευθεί από φοροφυγάδες, καταχραστές δημόσιας περιουσίας, από μιζαδόρους και άλλες υποθέσεις για τις οποίες η Δικαιοσύνη έχει προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για πράξεις σε βάρος του Δημοσίου.

Μέχρι τώρα λόγω νομικού κενού η κυβέρνηση και η πολιτεία γενικότερα δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα ποσά, ούτε βεβαίως τα άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Τώρα με νομοσχέδιο, που αναμένεται στο προσεχές διάστημα να προωθηθεί στη Βουλή, για ψήφιση από τον κύριο Παπαγγελόπουλο, θα δοθεί το πράσινο φως να χρησιμοποιούνται αυτά τα ποσά από την κυβέρνηση.

Τέλος, οι πληροφορίες λένε πως πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, αρκεί βεβαίως να μην μπλέξουν στα γρανάζια του κουαρτέτου και των τεχνικών κλιμακίων.

Πηγή Θανάσης Λυρτσογιάννης
 
https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κλαίει και οδύρεται ο Γκρουέφσκι: «Θέλουν να μας διαμελίσουν τα Σκόπια»Ο ελληνικής καταγωγής γενίτσαρος πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι (Νικόλας Γρούιος), ένθερμος υποστηρικτής του παραλογισμού ότι οι Σκοπιανοί Σλάβοι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, με ανάρτησή του την Κυριακή το βράδυ στο Facebook ισχυρίζεται ότι «ξένα κέντρα» επιδιώκουν την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος του κρατιδίου του, δηλαδή το «Μακεδονία» και την αλλοίωση της (ανύπαρκτης) εθνικής ταυτότητας των «μαϊμουδομακεδόνων».

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι έγραψε ότι ξένα κέντρα επιδιώκουν την απομάκρυνση του VMRO-DPMNE (του εθνικιστικού κόμματος που ηγείται) από την εξουσία «για να καταστεί δυνατή η αλλαγή του ονόματος της χώρας».

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι, σε ανάρτησή του την Κυριακή το βράδυ στο Facebook και σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγο αργότερα τηλεοπτικό σταθμό SITEL, αναφέρθηκε στις μετεκλογικές εξελίξεις στα Σκόπια και στην προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης με κορμό το SDSM (σοσιαλδημοκράτες), ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι ξένα κέντρα επιδιώκουν την απομάκρυνση του κόμματός του από την εξουσία και τον σχηματισμό κυβέρνησης με επικεφαλής τον ηγέτη του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, με πρωταρχικό στόχο την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

«Ο κύριος λόγος της όλης επιχείρησης για να ανατραπεί η κυβέρνηση του VMRO-DPMNE και να έρθει στην εξουσία ο Ζόραν Ζάεφ, είναι η αποδυνάμωση του κράτους, με στόχο την αλλαγή του ονόματος και της ταυτότητας των “Μακεδόνων”.

»Αυτός είναι ο κύριος και βασικός λόγος για τον οποίο ξεκίνησε η επιχείρηση αποδόμησης του VMRO-DPMNE από κάποια ξένα κέντρα.

»Η διαδικασία αυτή μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του κράτους. Η διγλωσσία (σ.σ καθιέρωση της αλβανικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στα Σκόπια) είναι δευτερεύων στόχος.

»Μετά τη διγλωσσία θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την καντονοποίηση της χώρας, ως επόμενος στόχος. Βήμα προς βήμα…

»Η επιχείρηση έχει τέσσερις φάσεις: η πρώτη ήταν η δημιουργία κρίσης και αποσταθεροποίησης, η δεύτερη ήταν ο εκβιασμός της κυβέρνησης και των θεσμικών οργάνων μέσω ειδικού ψυχολογικού πολέμου, η τρίτη ήταν η διεξαγωγή εκλογών και η αλλαγή της κυβέρνησης και η τέταρτη είναι η υλοποίηση των στόχων» δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

Επίσης, ο Γκρούεφσκι επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του κόμματός του για τις “συνέπειες” που θα υποστούν τα Σκόπια από μία κυβέρνηση συνεργασίας του SDSM με το DUI και άλλα αλβανικά κόμματα (“επαναπροσδιορισμός” του κράτους, “ομοσπονδιοποίηση” κλπ) και πρόσθεσε ότι, «σε περίπτωση που προκύψει μία τέτοια κυβέρνηση, αυτή θα είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών ενός Πρέσβη», ο οποίος, σύμφωνα με τον Γκρούεφσκι, αναμειγνύεται απροκάλυπτα στις εσωτερικές υποθέσεις της πΓΔΜ.

Σημειώνεται ότι ο ηγέτης του VMRO-DPMNE δεν κατονόμασε τον Πρέσβη, στον οποίο αναφέρθηκε, ωστόσο μέρος των ΜΜΕ του κρατιδίου θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Jess Baily.

Ο Γκρούεφσκι κατήγγειλε, ακόμα, ότι στην προεκλογική εκστρατεία του SDSM συμμετείχαν «ξένοι ειδικοί σε θέματα ειδικών ψυχολογικών επιχειρήσεων» και ξοδεύτηκαν πολλά μαύρα χρήματα από το εξωτερικό, με σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών.

Παράλληλα, ο Γκρούεφσκι τόνισε πως όταν το κράτος δέχεται επίθεση, μόνο ο λαός μπορεί να το υπερασπιστεί και συμπλήρωσε ότι «αν ο λαός είναι δραστήριος και επίμονος και να δεν υποκύψει και δεν περιέλθει σε παθητικό ρόλο εξαιτίας της λεπτής προπαγάνδας των ΜΜΕ, τότε η επιχείρηση αυτή δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας».

Τέλος, όπως σημειώνει μέρος των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, ο Γκρούεφσκι, ολοκλήρωσε την ανάρτησή του με “δραματικό τόνο” , αναφέροντας τα εξής:

«Αν ο Ζάεφ θέλει να γίνει πρωθυπουργός με οποιοδήποτε τίμημα, ας μην βλάψει το κράτος και τα εθνικά συμφέροντα.

»Ας υλοποιήσει το εκλογικό του πρόγραμμα, χωρίς επαναπροσδιορισμό του κράτους.

»Ας βάλει εναντίον μας, όχι όμως κατά του κράτους και των θεμελίων του.

»Μάλιστα, εγώ προσφέρομαι ευχαρίστως, εάν κάτι τέτοιο αποτελεί προϋπόθεση για τον Ζάεφ, να συλληφθώ και να οδηγηθώ στη φυλακή και το VMRO-DPMNE να υποστηρίξε τον Ζάεφ να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας όσο καιρό χρειαστεί, μέχρι τις επόμενες εκλογές, τις οποίες θα συμφωνήσουμε από κοινού.

»Ας χτυπήσει εμένα και ας μην πειράξει το κράτος και τα θεμέλια του. Του απευθύνω δημόσια την πρόταση αυτή και ας την αντιληφθεί ως τέτοια» .
 
Αντίδραση SDSM

Το SDSM χαρακτήρισε ως “ψευδείς” τους ισχυρισμούς Γκρούεφσκι περί υποτιθέμενου “επαναπροσδιορισμού” του κράτους και ομοσπονδοποίησης του και πρόσθεσε ότι τα όσα υποστήριξε ο αρχηγός του VMRO-DPMNE προδίδουν τον πανικό του ενόψει της επερχόμενης προσαγωγής του στην δικαιοσύνη, για όλα τα “εγκλήματα” που διέπραξε τα προηγούμενα χρόνια.
 
Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προφυλακίστηκε ο ανταποκριτής της Welt στην Τουρκία – Έντονες αντιδράσεις στη ΓερμανίαΤην προφυλάκιση του ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, ο ο οποίος κατηγορείται για «διασπορά προπαγάνδας υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνηση του κοινού στη βία και υποκίνηση μίσους», αποφάσισαν χθες Δευτέρα οι αρχές στην Τουρκία.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε την είδηση της προφυλάκισης του Ντενίζ Γιουτζέλ «απογοητευτική», προσθέτοντας πως το μέτρο αυτό είναι «δυσανάλογα σκληρό», καθώς ο δημοσιογράφος «παρουσιάστηκε οικειοθελώς στη δικαιοσύνη και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση (των εισαγγελέων που προΐστανται) της έρευνας».

Αρχικά ο Γιουτζέλ, που έχει διπλή –γερμανική και τουρκική– υπηκοότητα, ετέθη υπό κράτηση τη 14η Φεβρουαρίου, αφού έκανε ρεπορτάζ για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αριστεριστές χάκερ υπέκλεψαν από τον προσωπικό λογαριασμό του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας και γαμπρού του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Χθες Δευτέρα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε ο Γιουτζέλ να προφυλακιστεί εν όψει της δίκης του. Είναι ο πρώτος Γερμανός δημοσιογράφος που προφυλακίζεται στο πλαίσιο των εκτεταμένων διωγμών έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών.

Τα υποκλαπέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που δημοσιοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο, ρίχνουν φως στις πολιτικές πιέσεις που ασκεί η τουρκική κυβέρνηση στα ΜΜΕ και τις στρατηγικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους στο πλαίσιο των μαζικών εκκαθαρίσεων της τουρκικής κυβέρνησης στο δημόσιο, στις υπηρεσίες ασφαλείας και στο δικαστικό σώμα, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος. Εξ αυτών περίπου 43.000 έχουν προφυλακιστεί.

Η Άγκυρα διατείνεται ότι τα μέτρα που λαμβάνει είναι απαραίτητα διότι απειλείται.


Ωστόσο χώρες όπως η Γερμανία εκφράζουν φόβους ότι στόχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του είναι στην πραγματικότητα να πατάξουν κάθε διαφωνία. Οι διμερείς σχέσεις έχουν επιδεινωθεί, αλλά το Βερολίνο έχει ανάγκη τη συνεργασία της τουρκικής κυβέρνησης για την εφαρμογή της συμφωνίας με στόχο την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Η σύλληψη του Γιουτζέλ φέρνει την καγκελάριο Μέρκελ σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ απομένουν λιγότεροι από επτά μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές που αναγγέλλονται αμφίρροπες.

«Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η τουρκική δικαιοσύνη, στον τρόπο που θα χειριστεί την υπόθεση Γιουτζέλ θα λάβει υπόψη της την αξία της ελευθερίας του Τύπου σε κάθε δημοκρατική κοινωνία. Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε σε μια δίκαιη μεταχείριση του Ντενίζ Γιουτζέλ βάσει του νόμου και ελπίζουμε πως σύντομα θα ανακτήσει την ελευθερία του», υπογράμμισε η Μέρκελ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ήταν ακόμη πιο επικριτικός τονίζοντας πως η εξέλιξη αυτή ρίχνει ένα «εκτυφλωτικό φως» στις διαφορές των κυβερνήσεων των δύο χωρών σε ό,τι αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την ελευθεροτυπία και την ελευθερία της γνώμης.
 
Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δύο σημαντικές συμφωνίες αλλάζουν τα δεδομένα στον ελληνικό σιδηρόδρομο

Με δύο σημαντικές συμφωνίες στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΡΓΟΣΕ αλλάζει σελίδα και ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα στοχεύοντας στην ανάληψη δράσεων στους τομείς διαχείρισης έργων, κατασκευής σιδηροδρομικών υποδομών, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και παροχή υπηρεσιών εμπορευματικών κέντρων.

Συγκεκριμένα στη συμφωνία με τη Ρωσία που έχει ήδη υπογραφεί περιλαμβάνεται η δυνατότητα ανάληψης από κοινού έργων σε τρίτες χώρες όπου ήδη δραστηριοποιούνται και μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι δύο εταιρείες.

Την ίδια στιγμή στην τελική ευθεία έχει μπει η συμφωνία με τις σιδηροδρομικές Αρχές της Αλβανίας για την επέκταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κρυσταλλοπηγή - Αλβανία.

Η συμφωνία με τη RZD

Η ΕΡΓΟΣΕ είναι η πρώτη ευρωπαϊκή δημόσια εταιρεία που προχώρησε σε συμφωνία με την Ρωσική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (RZD) ανοίγοντας πολλούς νέοyς δρόμους.

Με δύο σημαντικές συμφωνίες στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΡΓΟΣΕ αλλάζει σελίδα και ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα στοχεύοντας στην ανάληψη δράσεων στους τομείς διαχείρισης έργων, κατασκευής σιδηροδρομικών υποδομών, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και παροχή υπηρεσιών εμπορευματικών κέντρων.
Συγκεκριμένα στη συμφωνία με τη Ρωσία που έχει ήδη υπογραφεί περιλαμβάνεται η δυνατότητα ανάληψης από κοινού έργων σε τρίτες χώρες όπου ήδη δραστηριοποιούνται και μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι δύο εταιρείες.
Την ίδια στιγμή στην τελική ευθεία έχει μπει η συμφωνία με τις σιδηροδρομικές Αρχές της Αλβανίας για την επέκταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κρυσταλλοπηγή - Αλβανία.
Το ρωσικό ενδιαφέρον

Τη συμμετοχή τους με τη μορφή ΣΔΙΤ σε τέσσερα σιδηροδρομικά έργα που θα αλλάξουν τη σημερινή εικόνα του σιδηρόδρομου και θα προσελκύσουν σημαντική επιβατική κίνηση έχουν ζητήσει οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι. Πρόκειται για έργα που έχουν προταθεί από την ελληνική πλευρά για ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ και αφορούν:

• Την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία - Κατάκολο και Πύργος Κυπαρισσία - Καλαμάτα μήκους 285 χλμ. Η ΕΡΓΟΣΕ προγραμματίζει την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία - Κατάκολο και Πύργος - Κυπαρισσία - Καλαμάτα στη δυτική Πελοπόννησο μήκους 285 χιλιομέτρων. Στόχος είναι να συνδεθούν με το τρένο τέσσερα λιμάνια κρουαζιέρας (Πάτρα, Κυλλήνη, Κατάκολο και Καλαμάτα) ώστε η περιοχή με επίκεντρο την Ολυμπία να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστικών επενδύσεων. Η γραμμή θα δώσει τη δυνατότητα λειτουργίας Προαστιακού Σιδηροδρόμου μεταξύ Πάτρας - Πύργου και Κυπαρισσίας - Καλαμάτας, ενώ θα υπάρχει απευθείας σύνδεση με Κόρινθο και Αθήνα αλλά και την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 600 εκατομμύρια ευρώ και το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η μελέτη βιωσιμότητάς του.

• Την επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου από Κορωπί ως Λαύριο. Η επέκταση του Προαστιακού θα είναι μήκους 32 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει την κατασκευή υποδομής, επιδομής, ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης της γραμμής από το Κορωπί έως το Λαύριο. Πρόκειται για ένα ενιαίο οδικό, σιδηροδρομικό και λιμενικό έργο που θα επαναφέρει την αίγλη του παλιού λιμανιού του Λαυρίου αναφέρει η Ημερησία. Η σύνδεση του λιμανιού με τον προαστιακό σιδηρόδρομο από το Κορωπί, η οδική σύνδεση με την Αττική Οδό αλλά και η αναβάθμιση του λιμανιού το οποίο μπορεί να γίνει κόμβος επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΡΓΟΣΕ, η οποία προσλαμβάνει σύμβουλο, προκειμένου το έργο να προχωρήσει με τη μέθοδο της μελέτης - κατασκευής. Σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη χάραξης της ΕΡΓΟΣΕ, ο ηλεκτροκινούμενος άξονας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, θα αποτελέσει διακλάδωση του υπάρχοντος ανατολικού κλάδου του προαστιακού σιδηροδρόμου Αττικής με αφετηρία τον κόμβο Κορωπίου και σχεδιάζεται για να εξυπηρετεί ταχύτητες συρμών έως 120 χλμ ανά ώρα. Η γραμμή προγραμματίζεται να είναι διπλή, θα έχει εννέα σταθμούς προαστιακού: Μαρκόπουλο, Καλύβια, Κουβαράς, Κερατέα, «Δασκαλιό 1» - ΒΙΟΠΑ Κερατέας, «Δασκαλιό 2», Θορικό, «Κυπριανός» Λαυρίου και Λιμάνι Λαυρίου και αναμένεται να εξυπηρετεί περίπου 300.000 επιβάτες καθημερινά.

• Την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο - Σύνορα Βουλγαρίας συνολικού μήκους 175 χλμ. Στα έργα που προτείνονται για το πακέτο Γιούνκερ και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των Ρωσικών Σιδηροδρόμων περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα προϋπολογισμού 160 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο αφορά στην τοποθέτηση ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης με παράλληλη αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών. Σύμφωνα με τον κ. Βούρδα, προβλέπεται η λειτουργία ως προαστιακού κατά μήκος του Έβρου ποταμού, καθώς και «η σύνδεση με τον τουρκικό σιδηρόδρομο στο Πύθιο και με τον βουλγαρικό στο Ορμένιο, η μεταφορά εμπορευμάτων προς την ανατολική Ευρώπη και η σύνδεση με το λιμάνι του Μπουργκάς».

Πηγή: Ημερησία

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ


Το Διυλιστήριο λέει : '' .. Την εποχή των μνημονίων, όπου ο Ελληνικός λαός πεινάει, που εργάζεται με μηνιαίο μισθό 400 ευρώ, υπήρχαν άνθρωποι του συστήματος, όπου έπαιρναν μηνιαίο μισθό 52.000. Τώρα καταλαβαίνεται την θέρμη κάποιων στα ΜΜΕ, για να επιβιώσει το κατεστημένο ...''

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει πλέον η υπόθεση της ΑΕΠΙ, μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση ενός πορίσματος-φωτιά που αποκάλυψε ένα πάρτι εκατομμυρίων, το οποίο είχε στηθεί σε βάρος των δημιουργών αλλά και των χρηστών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου, στην υπηρεσία υπήρχε «τρύπα» 50 εκατ. ευρώ μόνο σε 4 χρόνια. Μία από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που σοκάρουν είναι, ενδεικτικά, ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΠΙ έπαιρνε το 2011 μηνιαίο μισθό 52.000 ευρώ, ενώ την ίδια χρονιά μισθός συγγενούς μέλους του Δ.Σ. έφτανε τις 466.256 ευρώ τον χρόνο!

Με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου, το συγκεκριμένο πόρισμα αποστέλλεται στον εισαγγελέα για να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τα τελευταία στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, είναι εμφανές ότι χωρίς την παρέμβαση Εισαγγελέα ο έλεγχος στην ΑΕΠΙ δεν θα γινόταν ποτέ.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016 η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αφού έλαβε γνώση της αναφοράς του Υπουργείου Πολιτισμού, σχετικά με την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί τον προβλεπόμενο από τις διατάξεις του Ν.2121/1993 διαχειριστικό έλεγχο, αλλά και της προσπάθειας μεταφοράς της έδρας της εταιρείας στην Κύπρο, σχημάτισε αυτοτελή δικογραφία και στο πλαίσιο κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε την ΔΟΥ Φ.Α.Ε Αθηνών να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο για τις χρήσεις 2010-2015 με κατάσχεση όλων των βιβλίων και στοιχείων της ΑΕΠΙ.

Παράλληλα, η άρνηση της ΑΕΠΙ να υποστεί το διαχειριστικό έλεγχο του Υπουργείου Πολιτισμού κάμφθηκε μόνο μετά την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που ζήτησε την συνδρομή της Αστυνομίας για τη διεξαγωγή του ελέγχου και διέταξε την τήρηση της αυτοφώρου διαδικασίας σε περίπτωση οιασδήποτε παρεμπόδισης ή δυσχέρανσής του.

Μετά και την κοινοποίηση του πορίσματος διαχειριστικού ελέγχου της ΑΕΠΙ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση περιλαμβάνει τις εξής αξιόποινες πράξεις:

1) Συγκρότηση και ένταξη σε Εγκληματική Οργάνωση (κακούργημα).

2) Διεύθυνση Εγκληματικής Οργάνωσης (κακούργημα).

3) Υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση από κοινού από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας (κακούργημα).

4) Απιστία κατ’εξακολούθηση από κοινού (κακούργημα),

5) Φοροδιαφυγή δια της εκδόσεως εικονικών τιμολογίων (κακούργημα).

6) Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δράστες που ενεργούν κατ’ επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα).

7) Παραβάσεις του Ν.2190/1920 «Περί ανωνύμων εταιρειών» (πλημμέλημα).
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Πρεμιέρα» για το πρώτο Γραφείο Ενημέρωσης Δανειοληπτών την Τετάρτη- Όλες οι λεπτομέρειες


«Πρεμιέρα» κάνει από την Τετάρτη 1η Μαρτίου το πρώτο Γραφείο Ενημέρωσης Δανειοληπτών, το οποίο και θα λειτουργήσει και ως «πιλότος» για τα άλλα 120 που θα ανοίξουν σε όλη την Ελλάδα.

Το Γραφείο θα βρίσκεται στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στο παλιό κτίριο του Κεράνη. Στόχος της λειτουργίας του είναι να διευθετηθούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια πολιτών ύψους 20 δισ. ευρώ και υπολογίζεται πως σε ετήσια βάση θα εξυπηρετούνται 40.000 δανειολήπτες.

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας είναι εντός του Μαρτίου να λειτουργήσουν τα δύο επόμενα Γραφεία σε Αθήνα και Πειραιά και συνέχεια άλλα 12 στις υπόλοιπες πρωτεύουσες των περιφερειών της χώρας. Τελικός στόχος είναι ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017 να λειτουργούν 120 κέντρα εκ των οποίων τα 30 θα μετεξελιχθούν σε Κέντρα Ενημέρωσης και υποστήριξης Δανειοληπτών εντός του δεύτερου εξαμήνου με συντονιστικό ρόλο.

Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης και υποστήριξης Δανειοληπτών θα μπορούν να παρέχουν κάθε δυνατή ενημέρωση και βοήθεια ώστε να γίνει εφικτή η τήρηση των ρυθμίσεων ή διακανονισμών που έχουν κάνει με τις τράπεζες οι δανειολήπτες προκειμένου να εξυπηρετούν χωρίς καθυστερήσεις τις οφειλές τους. Ο αριθμός του τηλεφωνικού κέντρου είναι ‪2132125730.

Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρώην επίτροποι και ευρωβουλευτές στο μισθολόγιο πολυεθνικών

Το Διυλιστήριο λέει : '' Στο σύστημα της μίζας και της διαπλοκής της Ευρωπαικής Ένωσης, κανείς εθελόδουλος δεν χάνετε ....''

Της Μαρίας Δεναξά

Επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα μπερδεύονται πλέον με ανησυχητικό τρόπο στις Βρυξέλλες, με τους μισούς από τους Ευρωπαίους επιτρόπους και σχεδόν το ένα τρίτο των ευρωβουλευτών να διατηρούν σχέσεις με εκπροσώπους ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και λομπίστες.

Στο τέλος της θητείας τους, μάλιστα, καταλήγουν στα γραφεία μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών και λόμπι, αναφέρει έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International TI), που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες.

Ο διεθνής οργανισμός εξέτασε την καριέρα 134 εργαζομένων σε ιδιωτικές εταιρείες, που είναι διαπιστευμένοι στις Βρυξέλλες, και ανακάλυψε ότι το 20% εξ αυτών είχαν περάσει από τα ευρωπαϊκά γραφεία.

Ο οργανισμός ενδιαφέρθηκε και για την τύχη 485 μελών του Ευρωκοινοβουλίου, εκ των οποίων και πολλοί ευρωβουλευτές, καθώς και για την πορεία που ακολούθησαν 27 επίτροποι. Οι περισσότεροι από αυτούς, μέσα σε δυο χρόνια από τη λήξη της θητείας τους το 2014, προσελήφθησαν από πανίσχυρα λόμπι που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες, αλλά και στον ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Βρετανίδα Σάρον Μπόουλς, πρόεδρος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία επέβλεψε μια νέα κανονιστική ρύθμιση για τις χρηματαγορές.

Η Μπόουλς, που συμμετείχε από το 2010 έως το 2014 σε δέκα σημαντικές συναντήσεις με τους επικεφαλής του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, λίγους μήνες μετά τη λήξη της θητείας της απέκτησε υψηλόβαθμο πόστο στη χρηματαγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Παράλληλη πορεία είχε και ο Γερμανός ευρωβουλευτής Χόλγκερ Κράμερ. Επί μία δεκαετία είχε την επίβλεψη και την ευθύνη ρύθμισης για την αγορά, τον ανταγωνισμό και την προστασία του περιβάλλοντος στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σήμερα εργάζεται στην Opel και ασχολείται με ευρωπαϊκά θέματα δημόσιας πολιτικής και τις σχέσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας με τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων των κρατών-μελών.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews.

Πηγή  www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....