Διυλιστήριο: 02/29/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

«Αγαπητέ φίλε από την Ανατολή, βρέθηκες στη φιλόξενη πόλη των Τρικάλων, σε καλωσορίζουμε ...»

Με μία ανοιχτή επιστολή, γραμμένη στα ελληνικά και στα αραβικά, σε μορφή εφημερίδας, υποδέχεται ο δήμος Τρικκαίων τους Σύρους πρόσφυγες, που φιλοξενούνται στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο. Η πρωτοβουλία του δήμου στοχεύει στην καλύτερη επικοινωνία των ντόπιων με τους Σύρους πρόσφυγες και στη καλύτερη διευθέτηση του όποιου προβλήματος ανακύπτει από τα νέα δεδομένα στην περιοχή. Η επιστολή στα ελληνικά: 

«Αγαπητή Φίλη και Φίλε από την Ανατολή,

Στο δύσκολο και μακρινό ταξίδι προς τον προορισμό σου, βρέθηκες στην πόλη μας. Στη φιλόξενη πόλη των Τρικάλων, που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας.

Οι κάτοικοι της πόλης, ο Δήμος και οι Αρχές της, σε καλωσορίζουμε και σου υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η παραμονή σας εδώ να είναι ασφαλής, να έχετε τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής, να έχετε τα γεύματά σας με επάρκεια και σύντομα να σας αποχαιρετήσουμε με χαμόγελο για τη συνέχεια του ταξιδιού σας.

Σε παρακαλούμε να σεβαστείς την προσπάθειά μας, η οποία πηγάζει από την καρδιά των κατοίκων με αγάπη, τη στιγμή που κι εμείς εδώ βιώνουμε τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων πενήντα ετών.

Σε παρακαλούμε να μην σπαταλάς το νερό και τα τρόφιμα που σου προσφέρουμε και να προσπαθείς μαζί μας να κρατάς τους χώρους καθαρούς.

Να μαζεύεις και να πετάς στους κάδους ό,τι δεν χρειάζεσαι.

Να ρωτάς τους υπευθύνους του χώρου για ό,τι χρειάζεσαι και να μας δίνεις λίγο χρόνο για να σου το παρέχουμε.

Να σέβεσαι τους συνταξιδιώτες σου, να είσαι υπομονετικός και να αλληλοβοηθιόμαστε στις καθημερινές δουλειές (καθάρισμα των τραπεζιών μετά το φαγητό, συλλογή μικρών σκουπιδιών από τους κοινόχρηστους χώρους).

Για τα παιδιά σου φροντίζουμε να υπάρχουν εθελοντές που να τα ψυχαγωγούν, προσφέροντάς τους ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη τους και λίγη χαρά στα μάτια τους.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι όλοι εμείς που σας φροντίζουμε, είμαστε εθελοντές και το κάνουμε μέσα από την καρδιά μας, γιατί θέλουμε πραγματικά να σας συμπαρασταθούμε σ' αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής σας.

Όταν με το καλό -ευχόμαστε πολύ σύντομα- φτάσεις στον προορισμό σου, στείλε μας ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: contact@trikalacity.gr ή μέσω του facebook του Δήμου μας https://facebook.com/dimostrikkaion/.

Ειλικρινά, θα χαρούμε πολύ αν μάθουμε ότι έφθασες με ασφάλεια στον προορισμό σου και υγιής, γιατί έτσι θα ξέρουμε ότι οι ευχές μας που σε συνόδεψαν πραγματοποιήθηκαν!

Καλή παραμονή και καλό ταξίδι!

Ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι της πόλης των Τρικάλων».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπλοκάρονται περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμοί του Βγενόπουλου σε ύψος 3,7 δις



Σε μπλοκάρισμα των περιουσιακών στοιχείων του Αντρέα Βγενόπουλου και των συνεργατών του προχωρά η Ελλάδα, με την απόφαση 27/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το μπλοκάρισμα αφορά περιουσιακά στοιχεία ύψους έως 3,79 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή πρακτικά ο Βγενόπουλος δεν έχει δικαίωμα να κινήσει τραπεζικούς λογαριασμούς ή να μεταβάλει οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο, εκτός αν η περιουσία του υπερβαίνει το ποσό των 3,79 δις.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή απόφαση η οποία ίσως δικαιολογεί τον εκνευρισμό του Βγενόπουλου των τελευταίων ημερών αλλά και τις επιθέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Το σημαντικότερο όμως είναι πως η απόφαση δηλώνει πως την ώρα που παράγοντες της Ελληνικής Δικαιοσύνης «αθωώνουν» προκλητικά τον Βγενόπουλο (στο τεύχος του HOT DOC της Πέμπτης θα δείτε με ποια μέθοδο) τα ελληνικά δικαστήρια επισημοποιούν και αποδέχονται πως υπάρχει μια σοβαρή νομική διαδικασία και έρευνα για τον Βγενόπουλο στην Κύπρο.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την απόφασή του αποδέχεται και αναγνωρίζει σχετική απόφαση του δικαστηρίου της Λευκωσίας του Μαΐου του 2014 που επιβάλλει το μπλοκάρισμα των περιουσιακών στοιχείων εντός και εκτός Κύπρου.

Γράφει στην απόφασή του το δικαστήριο:

«Κηρύσσει εκτελεστή στην Ελλάδα την από 23/5/2014 απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας, δυνάμει της οποίας κατέστησαν απόλυτα και ισχύουν μέχρι το πέρας της υπ’ αριθ. 8400/2012 αγωγής που άσκησε η ’Cyprus Popular Bank Public Co Ltd’ ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας, ή μέχρι άλλης διαταγής του ως άνω δικαστηρίου, τα προσωρινά διατάγματα που εκδόθηκαν στις 8/5/2013 από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας, με τα οποία διατάχθηκε και απαγορεύτηκε: α) στον Ανδρέα Βγενόπουλο, κάτοικο Αθηνών, (1) να μετακινήσει εκτός της Κυπριακής Δημοκρατίας οιαδήποτε εκ των περιουσιακών του στοιχείων τα οποία βρίσκονται εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας και (2) να διαθέσει με οιονδήποτε τρόπο, να προβεί σε οιανδήποτε συναλλαγή ή να μειώσει την αξία οιωνδήποτε εκ των περιουσιακών του στοιχείων, είτε αυτά βρίσκονται εκτός, είτε εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας, έως του ποσού των 3,79 δισ. ευρώ».

Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τον Ευθύμιο Μπουλούτα, ο οποίος από τις 15 Φεβρουαρίου είναι πρόσωπο του οποίου ζητείται η έκδοση στην Κύπρο για να βρεθεί στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου, για τον Κυριάκο Μάγειρα και για τη Marfin Investment Group Holdings S.A.

Όπως φαίνεται οι επιθέσεις του Βγενόπουλου έγιναν με φόντο αυτή την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και σε μια προσπάθεια ενοχοποίησης όσων τον ελέγχουν αλλά και της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κυπριακές Αρχές, έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα στην Ελληνική πλευρά, για τις μεθοδεύσεις τμήματος της Ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση Βγενόπουλου.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

O Tσίπρας, ο Ψυχάρης και οι άλλοι

Ένα μυθιστόρημα της διαπλοκής (με τη σφραγίδα μιας… «γάτας Ιμαλαΐων»), η αντεπίθεση ενός εκδότη που διώκεται ποινικά για δάνειο 57 εκατ. χωρίς εξασφαλίσεις κι ένα σκληρό πολιτικό μπλοκ που χωρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έως σύσσωμη τη νυν και πρώην «κεντροαριστερά»: Είναι το διπλό μέτωπο το οποίο κινείται σε τροχιά σφοδρής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εθνική συγκυρία με ανοιχτή την προσφυγική κρίση αλλά και την αξιολόγηση.

Είναι ένα μέτωπο στο οποίο κυβερνητικά στελέχη βλέπουν «παράλληλους, έως και τεμνόμενους δρόμους, συγκοινωνούντα συμφέροντα και, ενίοτε, κοινές επιδιώξεις» και εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα – και όσο προσεγγίζει η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες – θα γίνει ακόμη πιο σκληρό.

Οι «συνήγοροι της διαπλοκής»


Η επίθεση, άλλωστε, του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη κατά Τσίπρα με το δημοσίευμα περί «μυστικών ραντεβού» με τον πρωθυπουργό και υποσχέσεων για χάρισμα δανείων αλλά και του… Mega, έγινε πόλος «συσπείρωσης» πολιτικών πυρών: Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε πρώτη να υιοθετήσει την ιστορία του Βήματος, καταγγέλλοντας «επαναλαμβανόμενες κρυφές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη» και καλώντας τον «αδέκαστο πολέμαρχο», όπως χαρακτηρισε τον Αλέξη Τσίπρα, της διαπλοκής να δώσει εξηγήσεις.

Σκληρή και άμεση ήταν η απάντηση και του Μαξίμου: «Αντί η ΝΔ», τόνισε, «να κάνει με τόσο άκομψο και απροκάλυπτο τρόπο τον συνήγορο της διαπλοκής, καλό θα είναι να απαντήσει ξεκάθαρα:

*Γιατί το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ δεν πλήρωνε επί τόσα χρόνια τον νόμιμο φόρο επί των διαφημίσεων και τα τέλη χρήσης των συχνοτήτων;

*Γιατί ποτέ επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;»

Ανάλογα, κι ακόμη πιο αιχμηρά ερωτήματα αναμένεται να θέσει απόψε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη που θα δώσει στο Star, ενώ κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν την παράλληλη κλιμάκωση που έχουν οι επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από τα συστημικά media και την «ενωμένη αντιπολίτευση».

Τα παράλληλα πυρά

Η ομοβροντία των διακομματικών πυρών που εξαπολύθηκε κατά Τσίπρα από το συνέδριο του Ποταμιού χαρακτηρίζεται ως ενδεικτική, ενώ οι ίδιες πηγές επισημαίνουν την περίοπτη θέση και προβολή που είχε η παρέμβαση Σημίτη (και το «μας κυβερνούν ανόητοι») από τα media του ΔΟΛ.

«Η επίθεση είναι συντονισμένη και γίνεται στην πιο κρίσιμη ίσως πολιτική καμπή για τη χώρα και την κυβέρνηση», σχολίαζε χθες κυβερνητική πηγή, προσθέτοντας: «Είναι φανερό πια, ποιοι και πόσο έχουν ενοχληθεί από την δικαστική έρευνα για υποθέσεις διαφθοράς και από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών αδειών».

«Θα σπάσουμε το τρίγωνο της διαπλοκής: κανάλια, τράπεζες, πολιτικοί», ήταν το μήνυμα που έστειλε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε κυριακάτικη συνέντευξη του, επιβεβαιώνοντας ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδεις θα γίνει εντός των επόμενων 15 ημερών…


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αρχίζει η διαδικασία επαναπροώθησης μεταναστών στην Τουρκία

Επιχειρείται αποσυμφόρηση των κέντρων κράτησης

Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία επαναπροώθησης μεταναστών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Mega, συνολικά 308 παράτυποι μετανάστες που κρατούνται στα κέντρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών σε Κόρινθο και Ταύρο θα μεταφερθούν με λεωφορεία στους Κήπους του Έβρου και θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές.

Κατ' αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα αποσυμφορηθούν τα συγκεκριμένα κέντρα, ενώ ξεκινούν και οι διαδικασίες για fast track επαναπροωθήσεις της Frontex.

Οι επιτελείς ανέφεραν ότι ελπίζουν αυτή τη φορά η Τουρκία να μην κάνει πίσω και να συνεχίσει αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο.

Την ίδια ώρα, το μέτρο της κράτησης και της διοικητικής απέλασης θα επιβάλλεται και στους παράτυπους μετανάστες, από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το είπε και το έκανε ο Καναδάς: Δέχθηκε 25.000 πρόσφυγες




«ΕΧΟΥΜΕ 25.000 ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝΑΔΟΙ»

Ο Καναδάς υποδέχθηκε 25.000 Σύρους πρόσφυγες, τηρώντας το αναθεωρημένο σχετικό χρονοδιάγραμμα κι εκπληρώνοντας την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

«Έχουμε 25.000 λόγους να είμαστε περήφανοι που είμαστε Καναδοί, καλωσορίσατε πρόσφυγες», έγραψε ο Τζον Μακόλουμ, υπουργός Μετανάστευσης του Καναδά, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, μετά την άφιξη το Σάββατο το βράδυ μιας πτήσης τσάρτερ στο Μόντρεαλ.

Ο νυν πρωθυπουργός του Καναδά είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του πως η χώρα θα υποδεχόταν εντός του 2015 συνολικά 25.000 Σύρους πρόσφυγες από τον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία.

Αλλά αυτός ο φιλόδοξος στόχος προσέκρουσε σε διάφορα διοικητικά και επιμελητειακά προβλήματα και, στα τέλη Νοεμβρίου, η καναδική κυβέρνηση παρέτεινε κατά δύο μήνες την προθεσμία για την επίτευξή του.

Από την 11η Δεκεμβρίου, όταν ο Τζάστιν Τριντό υποδεχόταν το πρώτο ναυλωμένο αεροσκάφος το οποίο μετέφερε Σύρους πρόσφυγες στον Καναδά, έγιναν άλλες περίπου 100 ειδικές πτήσεις τσάρτερ στο πλαίσιο αυτής της ανθρωπιστικής επιχείρησης, από τον Λίβανο και την Ιορδανία.

Οι δαπάνες για λίγους περισσότερους από τους μισούς εκ των 25.000 Σύρων προσφύγων θα καλυφθούν από ένα κυβερνητικό πρόγραμμα. Τα κόστη για τους υπόλοιπους θα αναληφθούν από τον ιδιωτικό τομέα και διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, διευκρίνισε ο Καναδός υπουργός Μετανάστευσης.

Η ροή των Σύρων προσφύγων θα συνεχιστεί, αν και με πιο βραδύ ρυθμό. Η καναδική κυβέρνηση σχεδιάζει η χώρα να υποδεχθεί άλλους 12.000 πρόσφυγες ως το τέλος της χρονιάς, στο πλαίσιο του προγράμματός της σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγε (UNHCR), ανέφερε το αρμόδιο υπουργείο.

Οι πρόσφυγες οι οποίοι έχουν φθάσει ήδη στο καναδικό έδαφος έχουν κατανεμηθεί σε περίπου 250 δήμους.

Από την έναρξη της διαδικασίας, η UNHCR έχει έλθει σε επαφή με περίπου 70.000 Σύρους που βρίσκονται σε καταυλισμούς στον Λίβανο και στην Ιορδανία και τους έχει προτείνει να μεταναστεύσουν στον Καναδά. Από αυτούς, λιγότεροι από τους μισούς έδειξαν ενδιαφέρον.

Η κρίση των προσφύγων στην Ευρώπη είχε αποτελέσει ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν έντονα στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών του περασμένου φθινοπώρου, και τα πολιτικά καναδικά κόμματα επιδόθηκαν σε μια πλειοδοσία για των αριθμό των προσφύγων που θα έπρεπε να υποδεχθεί ο Καναδάς μετά τον πνιγμό ενός μικρού Σύρου, του Αϊλάν Κούρντι, η σορός του οποίου ξεβράστηκε σε μια τουρκική παραλία τον Σεπτέμβριο.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελλάς Ελλήνων Τραπεζών..

     Μέχρι το 40% του εισοδήματός μας σε αποδείξεις απαιτεί το υπουργείο Οικονομικών για να επωφεληθούμε απ' το αφορολόγητο και τις όποιες (;) φοροελαφρύνσεις.

Προς το παρόν και μέχρι την ψήφιση του σχετικού φασιστικού νόμου θα γίνονται δεκτές και οι
αποδείξεις που πληρώσαμε με μετρητά.
Μετά την ψήφιση του εκτρώματος, μόνον οι αποδείξεις πλαστικού χρήματος.
Δηλαδή πιστωτικών και χρεωστικών τραπεζικών καρτών.

Ρε συ Τσαλακώτο, είπαμε να είσαι ό,τι είσαι, αλλά ''σύμφωνο συμβίωσης'' με τις τράπεζες; Τόση ανωμαλία πιά;
Ρε σύ απατεώνα Τσαλακώτο, το ξέρεις πως οι τράπεζες είναι ανώνυμες ιδιωτικές κερδοσκοπικές εταιρείες;
Το ξέρεις πως εκτός από τα πάνω από 120 δις ευρώ που πήρανε αυτές οι ιδιωτικές κερδοσκοπικές εταιρείες για ανακεφαλαιοποίηση,
..και που χρεωθήκαμε εμείς ως λαός για να τα ξεπληρώσουμε,
..το ξέρεις πως για κάθε συναλλαγή με πλαστικό χρήμα χρεώνουν προμήθεια, παίρνουν την μίζα τους;

Πώς λοιπόν ρε λωποδύτη Τσαλακώτο υποχρεώνεις τον λαό να περάσει υποχρεωτικά απ' τις τράπεζες, να γίνει υποχρεωτικά πελάτης μιάς κερδοσκοπικής επιχείρησης;
Για να 'κονομήσουν κι άλλο;
Για να πάρετε τις μίζες σας εσύ κι άλλες μουχρίτσες της ροζ κυβέρνησής σου;

Δεν μένει παρά το επόμενο νομοσχέδιο να το ονομάσετε ''Αποφασίζουμε και Διατάσσουμε'' ,
..και να καθορίζετε επακριβώς από ποιά σούπερ μάρκετ πρέπει να ψωνίζουμε, από ποιά πρατήρια καυσίμων, και με ποιά εταιρεία κινητής τηλεφωνίας πρέπει να έχουμε πάρε-δώσε.
Να μας πείτε τέλος πάντων, εκτός από τις τράπεζες ποιοί άλλοι είναι κολλητοί σας, να τους στηρίξουμε,
..να πάρετε κι εσείς την μίζα σας, να πλουτίσετε μιάν ώρα γρηγορότερα,
..να σηκωθείτα να πάτε στον διάολο, επίσης μιάν ώρα ταχύτερα.

Είπαμε να είσαστε αλήτες, να σας δούμε με συμπάθεια.
Να είσαστε απατεώνες, να σας ανεχτούμε. Οι πρώτοι θάσαστε ή οι τελευταίοι;
Αλλά και λωποδύτες;
Λωποδυσία ρε σ' έναν κατεστραμμένο λαό; Που όλοι εσείς καταστρέψατε;

Το καταλαβαίνεις, ρε ειδική κατηγορία Τσαλακώτο, πως έχετε εξαντλήσει όλον τον Ποινικό Κώδικα,
..το Σύνταγμα βεβαίως-βεβαίως,
..και όπου νάναι και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό, και όποιον άλλο κώδικα Δικαίου υπάρχει σ' αυτή την χώρα;

Το αντιλαμβάνεσαι ότι δεν θα βρεθούν δικαστές να σας δικάσουν;
Ότι θα πάτε απ' ευθείας στο απόσπασμα;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

H πρώτη μεταμόσχευση μήτρας στις ΗΠΑ απο τον Κεφαλονίτη Dr Ανδρέα Τζάκη

Ελπίδες σε εκατομμύρια γυναίκες του πλανήτη χάρισε ο Κεφαλλονίτης καθηγητής Ανδρέας Τζάκης με τη πρώτη μεταμόσχευση μήτρα που χειρούργησε, στις ΗΠΑ. Γυναίκες που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν αλλά και γυναίκες που μπορεί να προσβληθούν από τον καρκίνο στη μήτρα μπορούν να ελπίζουν πια σε μεταμόσχευση..

Dr. Andreas G. Tzakis Performs First Uterus Transplant in U.S.
The NY Times
Surgeons at the Cleveland Clinic have performed the first uterus transplant in the United States, the clinic announced Thursday.
The operation, which took nine hours, was performed Wednesday, using a uterus from a deceased organ donor.
The recipient, 26, is not being identified to protect her privacy. A statement from the clinic said that she was in stable condition Thursday afternoon.
The procedure’s purpose is to enable women born without a uterus, or who had theirs removed, to become pregnant and give birth. The patient will have to wait a year before trying to become pregnant, letting her heal and giving doctors time to adjust the doses of medication she needs to prevent organ rejection.

Then she will need in vitro fertilization to become pregnant. Before the transplant, the patient had eggs removed surgically, fertilized with her husband’s sperm and frozen. The embryos will be transferred into her uterus.
The transplant will be temporary: The uterus will be removed after the recipient has had one or two babies, so she can stop taking anti-rejection drugs.
The Cleveland hospital’s ethics panel has given it permission to perform the procedure 10 times, as an experiment. Officials will then decide whether to continue, and whether to offer the operation as a standard procedure. The clinic is still screening women who may be candidates for the operation.

The leader of the surgical team is Dr. Andreas G. Tzakis, who has performed 4,000 to 5,000 transplants of kidneys, livers and other abdominal organs. To prepare for uterus transplants, he traveled to Sweden and worked with doctors at the University of Gothenburg, the only ones in the world to have performed the procedure successfully so far. Nine women have had the operation in Sweden, with the transplants taken from living donors. At least four recipients have had babies, who were born healthy though premature.
About 50,000 women in the United States are thought to be candidates for transplanted uteruses.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....