Διυλιστήριο: 04/19/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

στο άντρο της Κίρκης


Δεν χρειαζόταν καμιά ΕΥΠ, για να μας αποκαλύψει το εναντίον της πατρίδας μας δολοφονικό σχέδιο, που εκπορεύεται μέσα απ’ το έρεβος του σιωνοναζιστικού μεσαίωνα. Μας το βροντοφωνάζει η ίδια η πραγματικότητα. Άλλο αν κάποιοι «δικοί μας» δεν εννοούν να το εννοήσουν. 
Ούτε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι, ενώ οι δολοπλόκοι συνελήφθησαν με τη γίδα στον ώμο, μας το παίζουν από πάνω και τιμητές. Κατηγορώντας μας ότι υποκλέψαμε δήθεν τα δολοφονικά σχέδια τους. Που σημαίνει ότι το να δολοφονούν αυτοί την πατρίδα μας και το λαό μας είναι απαραβίαστο δικαίωμά τους. Αλλά η πιθανότητα να αποκαλύψαμε εμείς τα σχέδιά τους αποτελεί ιεροσυλία. Και διατείνονται πως η αποκάλυψη αυτή μας εκθέτει παγκοσμίως ως «αχάριστους» απέναντι στους «ευεργέτες» μας. 

Ή μήπως ο αξιότιμος Γ.Γ. του ΝΑΤΟ δεν μας αποκάλυψε το πώς μας αντιμετωπίζουν οι «εταίροι» μας; Όταν ρωτήθηκε, γιατί, ενώ πήραν το μέρος των Τούρκων, που κατέρριψαν το ρωσικό αεροπλάνο, δεν αναγνωρίζουν και στους Έλληνες το ίδιο δικαίωμα, όταν οι Τούρκοι παραβιάζουν χιλιάδες φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο. Λέγοντας ο απίθανος πως το δικαίωμα αυτό το έχουν μόνο οι Γερμανοί! Αφού η Ελλάδα, ως χρεοκοπημένη χώρα, έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία και βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή! 

Και το άκρον άωτον της αδιαντροπιάς είναι πως την κατάπτυστη αυτή δήλωση φαίνεται να την κατάπιαν με περισσή δουλικότητα και τα ντόπια πολιτικά και μιντιακά ανδρείκελα. Ενώ, από καιρού εις καιρόν κάποιοι εξ αυτών αναμηρυκάζουν τις διάφορες εναντίον μας συκοφαντίες των εχθρών μας και μας κουνούν επιτιμητικά το δάχτυλο. Άλλωστε μήπως τόσα χρόνια κάνουν και τίποτε διαφορετικό; Από τη μια μας πίνουν για χάρη των συμφερόντων των δικών τους και των πατρώνων τους το αίμα κι από την άλλη μας εξευτελίζουν ποικιλοτρόπως! …

Ούτε εξάλλου μας εκπλήσσει που οι «σύμμαχοί» μας ισχυρίζονται ότι το ρεσιτάλ αλητείας, που αποκαλύφτηκε το γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Πολύ περισσότερο, αφοί οι αποκαλύψεις αυτές, όπως λένε, είναι παράνομες, δεδομένου ότι συνιστούν υποκλοπή. Αλλά ως προς το σημείο αυτό μας έχουν αρκετά διδάξει. Δεν μας κατέστρεψαν στη διάρκεια της Κατοχής; Και όμως τώρα δεν ιδρώνει το αυτί των νεοναζί απογόνων τους για τις τεράστιες πολεμικέςεπανορθώσεις, που μας οφείλουν. Γιατί ,όπως και τότε εν ονόματι της ανωτερότητας της ναζιστικής κακουργίας, έκαναν ο, τι ήθελαν, έτσι και τώρα μας καταστρέφουν στο όνομα του σιωνοναζιστικού τοκογλυφικού τους «δικαίου».

Εκείνο όμως, που μας εκπλήσσει είναι η συμπεριφορά κάποιων πολιτικών μας ανδρεικέλων, που συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα πλειοδοτήσει σε δουλικότητα και ενδοτικότητα έναντι των εχθρών μας. Κι όταν ακόμη κάποτε παρουσιάζονται να «αστράφτουν και να βροντούν», το αναμενόμενο για το λαό είναι τα απανωτά χαστούκια, που θ’ αστράψουν στο πρόσωπο του. Με τα ολοένα και περισσότερο προκρούστεια «μέτρα» του άμετρου κανιβαλισμού και εξευτελισμού σε βάρος μας. Τα οποία με εκπληκτική δουλικότητα σαν σκύλοι δαρμένοι και κουλουριασμένοι στη γωνίτσα τους αποδέχονται οι άρχοντές μας. Λες και παθαίνουν ο,τι και οι σύντροφοι του Οδυσσέα, όταν η μάγισσα Κίρκη τους χτυπούσε με το μαγικό της ραβδί.

Και θα μπορούσε να πει κάποιος: Εντάξει να τα αποδεχτούμε όλα αυτά, αρκεί να υπήρχε και η παραμικρή έστω ελπίδα ότι κάποτε θα βγούμε απ’ το κρεματόριο της κακουργίας τους. Αλλά δυστυχώς όλα συνηγορούν περί του διαμετρικά αντιθέτου. Δεδομένου ότι η Κίρκη των σιωνοναζιστών και κυρίως οι όπισθεν αυτών κρυπτόμενοι σκηνοθέτες το μόνο που δεν σκέπτονται είναι το πώς θα μας σώσουν. Αντίθετα μάλιστα όλα φωνάζουν πως αγωνίζονται για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταστροφή της πατρίδας μας και την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξόντωσή του λαού μας. Και το να συνεχίζει κάποιος ύστερα από όλα αυτά τα εξόφθαλμα να βάνει «το λύκο πιστικό και το σκύλο τυροκόμο» και να περιμένει ότι θα ιδεί καλό και προκοπή είναι το άκρον άωτον της ανοησίας. 

Εκτός εάν η φαινομενικά τερατώδης αυτή ανοησία αποτελεί, όπως πολλοί ευλόγως υποστηρίζουν, προκάλυμμα ασύγγνωστης δολιότητας και προδοσίας σε βάρος της πατρίδας μας. Και ως εκ τούτου σύμπλευσης με τους εχθρούς μας. Των οποίων, όπως φαίνεται εκλιπαρούν την εύνοια, προκειμένου να προωθούνται και ναδιατηρούνται σε θώκους εξουσίας. Έτσι ώστε να καταδυναστεύουν και να καταληστεύουν το λαό, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πατρώνων τους και τα δικά τους.

Αλλά τέτοιου είδους ηγετικά μηδενικά αποτελούν ντροπή για την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας. Δεδομένου ότι έργο των αληθινών ηγετών είναι να υπηρετούν το λαό. Πράγμα άλλωστε, που υποδηλώνουν μεταξύ άλλων και οι λέξεις υπουργός και πρωθυπουργός. Αλλά που υπογραμμίζει επίσης με ιδιαίτερη έμφαση και η ευαγγελική περικοπή της Ε.΄ Κυριακής των Νηστειών (Μάρκου: 10: 32-45). Σύμφωνα με την οποία χαρακτηριστικό γνώρισμα των σωστών ηγετών είναι να υπηρετούν το λαό και να θυσιάζονται γι’ αυτόν. Κι όχι να θυσιάζουν το λαό για τα δολοφονικά συμφέροντα των εχθρών του και τις μωροφιλοδοξίες τους. Πράγμα που φαίνεται να ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για τους ηγέτες της Εκκλησίας. Αφού κάποιοι, αντί να είναι, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, υπόδειγμα προς μίμηση καταντούν παράδειγμα προς αποφυγή. Δεδομένου ότι συχνά συλλαμβάνονται να αλληθωρίζουν προς τα βελανίδια της Κίρκης. Ιδιαίτερα, όταν στο όνομα της μωροφιλοδοξίας τους αρέσκονται, όχι μόνο να προσφωνούνται, αλλά και να συμπεριφέρονται ως δεσποτάδες. Γεγονός που συνιστά βαρύτατη ύβρη κατά του ευαγγελικού πνεύματος…www.diulistrio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Η Κομισιόν δεν μεταχειρίζεται τις χώρες μέλη ισότιμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι συνεπής στην εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την διατήρηση του ελέγχου των προϋπολογισμών, σύμφωνα με τους ελεγκτές της ΕΕ.

Οι χώρες της ΕΕ υποχρεούνται να τηρούν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα κάτω από το 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος και να περιορίσουν το χρέος τους στο 60% του ΑΕΠ.

Αν το έλλειμμα μιας χώρας είναι πάνω από το ανώτατο όριο ή διαθέτει μεγάλο χρέος που δεν μειώνεται σύμφωνα με τους κανονισμούς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα πρέπει να θέτουν στόχους και προθεσμίες για τη διόρθωση των ανισορροπιών σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπεται για το υπερβολικό έλλειμμα.

Η Κομισιόν «δεν εφαρμόζει την διαδικασία με συνέπεια», αναφέρουν οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι η ευρωπαϊκή αρχή δεν ήταν αποτελεσματική στην συλλογή αξιόπιστων στοιχείων από τις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ δεν τις πιέζει να προβούν στις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε την κριτική, λέγοντας ότι μεταχειρίζεται τις ευρωπαϊκές χώρες ισότιμα.

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΕΣ), το θεσμικό όργανο της ΕΕ που είναι επιφορτισμένο με την παρακολούθηση των οικονομικών των χωρών του μπλοκ, προέτρεψε την Επιτροπή να είναι πιο διαφανής στον τρόπο με τον οποίο αξιολογεί τη συμμόρφωση των χωρών με τους δημοσιονομικούς κανόνες.

«Υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες διαθέσιμες σχετικά με τα δεδομένα της Επιτροπής και των παραμέτρων», ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι «εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη συνολική αξιοπιστία των αξιολογήσεων της».

Στα σχόλια που επισυνάπτονται στην αναφορά του ΕΕΣ, η Κομισιόν απάντησε ότι είναι πλήρως αφοσιωμένη στην διαφάνεια ενώ έδωσε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα κύρια μέτρα.

Η αναφορά ήλεγξε την εφαρμογή των δημοσιονομικών κανονισμών το χρονικό διάστημα 2009-2015 σε έξι χώρες: την Ιταλία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Τσεχία, την Κύπρο και την Μάλτα.

Οι ελεγκτές είπαν πως η Κομισιόν έκανε χρήση «μιας αυξημένης ευελιξίας και διακριτικότητας» για τις περιπτώσεις της Ιταλίας και της Γαλλίας το 2015, αποφασίζοντας να μην ζητήσουν δημοσιονομική προσαρμογή, παρά την παραβίαση «εκ πρώτης όψεως» του κανόνα του χρέους από την Ιταλία, ενώ στην Γαλλία επιτράπηκε περισσότερος χρόνος για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3%.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εμίρ Κουστουρίτσα : Πίσω από την μεταναστευτική κρίση είναι ο Σόρος! (video)


Ο Τζορτζ Σόρος βοήθησε να ανάψει η σπίθα της μεταναστευτικής κρίσης της Ευρώπης μέσω της υποστήριξής του στην ελευθερία της κίνησης, ισχυρίζεται ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα.

Ο σκηνοθέτης μίλησε στο Euronews στις Βρυξέλλες όπου παρακολούθησε την εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Balkan Trafik.

Τα λόγια του αντηχούν αυτά του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban ο οποίος πέρυσι κατηγόρησε τον Σόρος ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τα ευρωπαϊκά έθνη μέσω της ενθάρρυνσης της μετανάστευσης.

Στο video ο Κουστουρίτσα λέει ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα ερχόταν μία ημέρα που θα φοβόταν να έρθει στις Βρυξέλλες. Ο κόσμος αλλάζει δραματικά ειδικά τα τελευταία χρόνια. Θεωρεί ότι η «μεταναστευτική κρίση» είναι φτιαχτή. Ο Σόρος είναι αυτός που με τις open society πολιτικές του δημιουργεί «χρωματιστές επαναστάσεις» . Καταλαβαίνει ότι πάντοτε μετανάστευαν οι άνθρωποι, αλλά αυτό το πράγμα με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων να καταφθάνουν στην Ευρώπη δεν υπήρχε. Ο Σόρος θέλει να φτιάξει μία Ευρώπη χωρίς εθνική ταυτότητα και αυτό δεν είναι «συνωμοσία». Αρκεί να κοιτάξει κάποιος τις ομιλίες του και τις ενέργειές του. Του φαίνεται επίσης, πολύ παράξενο γιατί αραβικές χώρες δεν φτιάχνουν πόλεις για τους πρόσφυγες.

Είπε επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σοβιετικού στυλ από μη εκλεγμένους αξιωματούχους και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιρειών.

Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης προκάλεσε πτώση των δημοκρατικών αρχών σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε ο Κουστουρίτσα,.

Προσέξτε ότι λέει την διακυβέρνηση από την ΕΕ "σοβιετικού τύπου" και όχι "φασιστικού", όπως με μεγάλη ευκολία κάνουν οι περισσότεροι.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπάλληλοι του μετρό έβγαζαν 15 εκατ. ευρώ το χρόνο από κομπίνα με εισιτήριαΣε 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως υπολογίζεται το ύψος ζημιάς για τα δημόσια ταμεία από την καλοστημένη κομπίνα με εισιτήρια που φέρεται να είχαν στήσει υπάλληλοι του μετρό. Οι «μαυραγορίτες» υπάλληλοι αφού απέσυραν τα προς πώληση εισιτήρια με το αιτιολογικό ότι ήταν «ελαττωματικά» και στη συνέχεια τα «έσπρωχναν» οι ίδιοι προς πώληση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής που επικαλείται στοιχεία του πορίσματος που διέταξε η διοίκηση της διαχειρίστριας εταιρείας ΣΤΑΣΥ Α.Ε, αποκαλύπτονται σοβαρές ατασθαλίες στην τήρηση των εντύπων παραλαβής και πώλησης εισιτηρίων.

Επιπλέον, από παράλληλη έρευνα που διεξάγουν -για την ίδια υπόθεση- οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτονται και μεθοδεύσεις για την απόκρυψη στοιχείων.

Το πόρισμα δεν αποσαφηνίζει πότε οι επίορκοι ξεκίνησαν τη δράση τους, ωστόσο, επισημαίνει ότι η διαδικασία που εφαρμοζόταν από το 2009 για τον εσωτερικό έλεγχο της διακίνησης και πώλησης εισιτηρίων άλλαξε αυθαίρετα από τον Τομέα Καταμέτρησης την άνοιξη του 2015, με το αιτιολογικό ότι το προσωπικό της εταιρείας δεν επαρκούσε. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, το ύψος της ζημίας για την ΣΤΑΣΥ Α.Ε. υπολογίζεται στα 15 εκατ. ετησίως

Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο ημέρες πριν ξεκινήσει ο έλεγχος, υπάλληλοι του τομέα Καταμέτρησης τηλεφώνησαν σε συναδέλφους τους στα εκδοτήρια των σταθμών και τους προέτρεψαν να εξαφανίσουν παλιά έντυπα παραλαβής και πώλησης εισιτηρίων. Στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας μάλιστα, εργαζόμενοι στο μετρό (εκδότες και διακινητές εισιτηρίων) φέρονται να κατονόμασαν συναδέλφους τους στα εκδοτήρια σταθμών της γραμμής 3 του Μετρό, που με τη βοήθεια καθαριστριών πέταξαν στα σκουπίδια τα μεταχειρισμένα βιβλία για να εξαφανίσουν τα πειστήρια του «εγκλήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του κυκλώματος συνήθιζαν να «αποσύρουν» μεγάλο αριθμό εισιτηρίων, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα (π.χ. ότι ήταν ελαττωματικά) και στη συνέχεια τα διέθεταν σε σημεία πώλησης εντός των σταθμών, εισπράττοντας οι ίδιοι το αντίτιμο.

Το πόρισμα δεν αποσαφηνίζει πότε οι επίορκοι ξεκίνησαν τη δράση τους, ωστόσο, επισημαίνει ότι η διαδικασία που εφαρμοζόταν από το 2009 για τον εσωτερικό έλεγχο της διακίνησης και πώλησης εισιτηρίων άλλαξε αυθαίρετα από τον Τομέα Καταμέτρησης την άνοιξη του 2015, με το αιτιολογικό ότι το προσωπικό της εταιρείας δεν επαρκούσε. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, το ύψος της ζημίας για την ΣΤΑΣΥ Α.Ε. υπολογίζεται στα 15 εκατ. ετησίως.

Αρκετοί στο εσωτερικό της εταιρείας συσχετίζουν την έρευνα της διοίκησης και των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με το πρόσφατο μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων κουκουλοφόρων σε σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ κυρίως όμως με την ανάρτηση στο Διαδίκτυο μιας λίστας με τα ονόματα 125 ελεγκτών στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Ισχυρίζονται ότι η επίμαχη λίστα διέρρευσε στο Athens Indymedia από τους ίδιους τους εργαζομένους της εταιρείας, καθώς και ότι ο κατάλογος των ονομάτων είναι «προσεκτικά αλλοιωμένος», ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του διαρρέοντος. Την υπόθεση ερευνά η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ενώ η δημοσιοποίηση της επίμαχης λίστας υπήρξε αφορμή για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στο μετρό, την 24η Μαρτίου.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται στις 12 Φεβρουαρίου, όταν από ομάδα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ζητήθηκε να γίνει καταγραφή των βιβλίων – εντύπων παραλαβής και πώλησης εισιτηρίων που υπήρχαν στα εκδοτήρια των σταθμών, για τα έτη 2014-2015. Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας έστειλε -μέσω email- το αίτημα στους τομεάρχες σταθμών των γραμμών 2 και 3, ζητώντας τους να ανταποκριθούν έως το πρωί της 15ης Φεβρουαρίου. «Τη Δευτέρα παρελήφθησαν μέσω fax τα απαντητικά δελτία (…).

Παρατηρήθηκαν σοβαρές και αδικαιολόγητες καταγραφές για μη ύπαρξη των παρακάτω βιβλίων – εντύπων: δελτίο παράδοσης – παραλαβής εισιτηρίων, έντυπο παράδοσης – παραλαβής σάκων ασφαλείας εισπράξεων διακίνησης» αναφέρει το εμπιστευτικό πόρισμα που αποκαλύπτει η «Κ».

Εmails και καταθέσεις

Έπειτα από συνεννόηση του διευθυντή Ασφαλείας με τον διευθύνοντα συμβούλιο της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., συγκροτήθηκε επιτροπή για να διερευνήσει την υπόθεση. Τα μέλη της συγκέντρωσαν έγγραφα, ανέσυραν emails και πήραν καταθέσεις από 30 υπαλλήλους της εταιρείας.

Από το τελικό εμπιστευτικό πόρισμα που συνέταξαν, προκύπτει αρχικά ότι η διαδικασία ελέγχου διακίνησης εισιτηρίων που είχε καθιερωθεί και εφαρμοζόταν από τον Απρίλιο του 2009 καταργήθηκε την άνοιξη του 2015 κατ’ εντολή του τομέα Καταμέτρησης με τον ισχυρισμό ότι το προσωπικό της εταιρείας δεν επαρκούσε για να την εφαρμόζει.

Αντικαταστάθηκε από άλλη, απλούστερη και όπως αποδεικνύεται περισσότερο διαβλητή, η οποία όμως δεν εφαρμόζεται απ’ όλους τους διακινητές εισιτηρίων: «διαπιστώθηκε επίσης ότι τις παραλλαγές της διαδικασίας παράδοσης – παραλαβής εισιτηρίων δεν τις εφάρμοζαν όλοι οι διακινητές (…) σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχουν υπάλληλοι που εφαρμόζουν τη διαδικασία, ενώ άλλοι την εφαρμόζουν κατά βούληση ή σπάνια», αναφέρει το πόρισμα.

Προέκυψε ακόμα ότι τη 10η Φεβρουαρίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν αρχίσει ο έλεγχος των επιθεωρητών, «υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες από τον Τομέα Καταμέτρησης προς τους εν υπηρεσία Εκδότες Εισιτηρίων των Γραμμών 2 και 3 να εξαφανίσουν παλαιά μεταχειρισμένα βιβλία εντύπων που ήταν σε εκδοτήρια».

Από μαρτυρίες αποκαλύπτεται η ταυτότητα των υπαλλήλων που πραγματοποίησαν της επίμαχες τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ προκύπτει ακόμα ότι «οι εκδότες υπηρεσίας με τη βοήθεια καθαριστριών πέταξαν στα σκουπίδια τα μεταχειρισμένα βιβλία».

Πλαστά εισιτήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και συλλήψεις

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται απάτη με εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το 2009 –για παράδειγμα– είχαν βρεθεί στη Θεσσαλονίκη πάνω από 100.000 πλαστά εισιτήρια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της πόλης. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα εισιτήρια – «μαϊμού» είχαν εκτυπωθεί σε εργοστάσιο στη Βουλγαρία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν στην κατοχή ιδιοκτητών περιπτέρου βρέθηκαν 949 πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΘ. Παρόμοιο περιστατικό αποκαλύφθηκε το 2014 στην Αττική, μετά καταγγελία επιβάτη, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο με το αιτιολογικό ότι χρησιμοποιούσε πλαστό εισιτήριο.

Ο επιβάτης είχε, τότε, προσκομίσει στην Υπηρεσία Ελέγχου Κομίστρου το πλαστό εισιτήριο και είχε δηλώσει ότι το προμηθεύτηκε από περίπτερο του Γαλατσίου. Μόλις προχθές, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής συνέλαβε τρεις ιδιοκτήτες καταστημάτων ψιλικών στου Ζωγράφου, με την κατηγορία ότι πωλούσαν πλαστά εισιτήρια για ΜΜΜ.

Στα καταστήματά τους βρέθηκαν 421 πλαστά εισιτήρια. Σχολιάζοντας τα παραπάνω και κυρίως τα ευρήματα του εμπιστευτικού πορίσματος, ο Σπύρος Ρεβύθης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό δήλωσε στην «Κ»: «Εάν υπάρχουν ευθύνες εργαζομένων των ΣΤΑΣΥ σαφώς και να αποδοθούν. Σε περίπτωση όμως που διαπιστωθεί ότι οι καταγγελίες που έχουν γίνει δεν ευσταθούν, θα πρέπει να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες στις διοικήσεις –σημερινές και προηγούμενες– που διακίνησαν αυτές τις καταγγελίες, με αποτέλεσμα να έχουν ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα σε βάρος των εργαζομένων».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΣΣΙΜΗ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το δις εξαμαρτείν..

     Το δις εξαμαρτείν μπορεί να είναι ''ουκ ανδρός σοφού'' όπως λέει το ρητό,
..ή μπορεί να είναι και ανδρός ηλιθίου,
..ή ακόμα, και ανδρός απατεώνος.

Τώρα που οι ''θεσμοί''-τοκογλύφοι και φονιάδες βρήκαν το κόλπο, το εφαρμόζουν και πάλι με την
ελπίδα να ξαναπιάσει.
Πέρσι ο πρωθυπουργός, και η πρώτη φορά τραλαλά κυβέρνηση, αφού έφτασαν μετά από έξη μήνες στην εξουσία, με άδεια ταμεία, σε μιά οιονεί διαπραγμάτευση, εφάρμοσαν στον λαό την τακτική του εκφοβισμού και εκβιασμού,
..ώστε να αποδεχτεί με λιγότερες αντιδράσεις το τρίτο, πρώτη φορά αριστερό μνημόνιο.

Η τακτική του ΔΝΤ και των λοιπών εγκληματιών, απλή:
Δεν σου δίνω φράγκο απ' αυτά που είχαμε συμφωνήσει πως θα σου δώσω,
..τρενάρω τις αξιολογήσεις, τις διαπραγματεύσεις, τα Eurogroups και λοιπά κόλπα, με όλο και καινούργιες απαιτήσεις, υπαναχωρήσεις, τηλεκατευθυνόμενες διαρροές για συμφωνία το επόμενο διάστημα, και..
..εν τω μεταξύ εσύ αδειάζεις τα ταμεία σου πληρώνοντας απ' τη τσέπη του κράτους μισθούς, συντάξεις και όλα τα άλλα έξοδα, συν τις δόσεις που μου πληρώνεις,
..ούτως ώστε όταν θα σου παρουσιάσουν τον τελικό εκβιασμό να μην σου έχει μείνει ούτε σάλιο για να φτύσεις τ' @@@@δια σου.

Η τακτική όμως αυτή, αν και απλή και εύκολη και αποτελεσματική,
..πρέπει να βρεί απέναντί της κάποιον ηλίθιο για να εφαρμοστεί.
Ή απατεώνα.
Δηλαδή κάποιον που θα κάνει τον ηλίθιο, ενώ από πίσω έχει συμφωνήσει εκ των προτέρων με τους εκβιαστές για την εφαρμογή του κόλπου.
Και εμείς, μάλλον υπαγόμαστε σ' αυτή την τελευταία εκδοχή.

Διότι δεν είναι δυνατόν κανείς να πιστέψει πως σε διάστημα λιγότερο από δώδεκα μήνες,
..το ίδιο χοντροκομμένο κόλπο,
..που από πέρσι το είχε αντιληφθεί ο μισός ελληνικός πληθυσμός,
..πιάνει, σ' έναν αριστερό πρωθυπουργό, που κανονικά η ιδεολογία του προϋποθέτει πως θα είναι απόλυτα επιφυλακτικός και πονηρεμένος για τα κόλπα τους διεθνούς νεοφιλελευθερισμού, και της παγκοσμιοποίησης.

Για τον άλλον δεν συζητάμε. Αυτουνού δώστου καρέκλα, φαϊ, και στολή παραλλαγής, και πάρτου την ψυχή. Μπαγλαμάς γεννήθηκε μπουζούκι θα πεθάνει.

Έτσι λοιπόν και φθάνοντας στο Πάσχα,
..μιά εποχή που ο λαός απηυδισμένος πιά απ' όλη την κακουχία του χειμώνα, των φόρων, της ανέχειας και της πολιτικής θρασύτητας, θα ήθελε να ξεκουραστεί για λίγο, να κάνει ένα μικρό διάλλειμα, να ξεχαστεί,
..η συμμορία κυβέρνησης-''θεσμών'' σκοπεύει να του παρουσιάσει τον τελικό εκβιασμό.

Η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους τοκογλύφους-εγκληματίες θα εμφανιστεί ως θύμα των κακών ''εταίρων'', ώστε να τραβήξει την συμπάθεια και την αποδοχή του λαού ως προς τις αποφάσεις της.
Αποφάσεις που θα είναι νέα σκληρότερα μέτρα υποκύπτοντας στις διευρυμένες απαιτήσεις των τοκογλύφων,
..ή νέο μνημόνιο, που θα περιλαμβάνει αυτά τα μέτρα.

Άντε, και καλό Πάσχα!
Για ανάσταση δεν λέμε τίποτα,
..εκτός κι αν!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Γαλλία απειλεί τη Βρετανία με χιλιάδες μετανάστες σε περίπτωση Brexit


Η Γαλλία θα μπορούσε να πάψει να φιλοξενεί μετανάστες και πρόσφυγες στο Καλαί, ενώ θα μπορούσε επίσης να αποπειραθεί να προσελκύσει τους τραπεζίτες να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο και να μετεγκατασταθούν στη δική της επικράτεια εάν η Βρετανία αποχωρούσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Financial Times.

Οι δηλώσεις αυτές δημοσιεύθηκαν μία ημέρα πριν από την ετήσια γαλλοβρετανική σύνοδο, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί το δημοψήφισμα που θα κρίνει εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ή όχι στην ΕΕ.

«Την ημέρα που αυτή η σχέση θα διακοπεί, δεν θα βρίσκονται πλέον μετανάστες στο Καλαί», σημείωσε ο Μακρόν μιλώντας στη βρετανική οικονομική εφημερίδα, διευκρινίζοντας πως το Brexit θα μπορούσε να ακυρώσει τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες που επιτρέπει στο Λονδίνο να διεξάγει ελέγχους στη γαλλική πλευρά των συνόρων.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας πρόσθεσε πως σε περίπτωση Brexit, το ΗΒ δεν θα είχε πλέον πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά και το Παρίσι θα μπορούσε να επιδιώξει να προσελκύσει τους πάροχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να εγκαταλείψουν το Λονδίνο και να εγκατασταθούν στο γαλλικό έδαφος.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε προειδοποιήσει τον περασμένο μήνα ότι το Brexit θα σηματοδοτούσε πιθανόν το τέλος για τους συνοριακούς ελέγχους στο Καλαί και ότι «δεν θα υπήρχε τίποτε για να εμποδίσει χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν τη Μάγχη την επομένη».

Στις αρχές της εβδομάδας, οι γαλλικές αρχές άρχισαν να καταστρέφουν τμήματα του καταυλισμού των μεταναστών και των προσφύγων στο Καλαί, της λεγόμενης «ζούγκλας», όπου στεγάζονται χιλιάδες άνθρωποι που θέλουν να φθάσουν στην Αγγλία. Η Γαλλία επιδιώκει να τους προωθήσει σε κέντρα υποδοχής αλλού, τόσο στο Καλαί όσο και σε άλλες περιοχές της γαλλικής επικράτειας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερευνάται ο Ανδρέας Παπαμιμίκος για σκάνδαλο 2,5 εκατ. σε ΜΚΟ [έγγραφα]


Τον Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, τον πρώην πρύτανη του ΠΑΜΑΚ Η. Κουσκουβέλη και το μέλος ΔΕΠ του ιδίου Πανεπιστημίου, Ν. Βασιλειάδη, ερευνά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας που διενεργείται για τις χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιανατολική Ευρώπη» με δράσεις από το 2001 ως το 2010. Τη συγκεκριμένη περίοδο, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εκτελούσε χρέη επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ. Σήμερα κατέχει τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Η έρευνα αφορά τα εξής αδικήματα: υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, κατ εξακολούθηση απάτη σε βάρος του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες και έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Τα παραπάνω αδικήματα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.
Με 2 έγγραφά του το ΣΔΟΕ ζήτησε καταρχήν την εξακρίβωση της ΜΚΟ ''Δίκτυο για τη δημοκρατία στη νοτιονανατολική ευρώπη'' και των στοιχείων των εμπλεκομένων (Φεβρουάριος 2014) και κατόπιν από την ΥΔΑΣ/ΥΠΕΞ συγκεκριμένα στοιχεία για τα 7 αναπτυξιακά προγράμματα με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η συγκεκριμένη ΜΚΟ την περίοδο 2001-2010. Το ύψος του ποσού είναι 2.492.728,17 ευρώ και σύμφωνα με πληρηφορίες του ΥΠΕΞ, τα προγράμματα αυτά ουδέποτε υλοποιήθηκαν.http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....