Διυλιστήριο: 02/04/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

586,94 κοροϊδίες..



Το συγκλονιστικό ποσό των 586,94 ευρώ θα δοθεί σαν επιδότηση στους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς!
Ανά οικογένεια βεβαίως, όχι ανά άτομο, διότι αλλοιώς δεν θα έφτανε ούτε το δάνειο των 95 εκατομμυρίων που πήρε το μεγκάλο κανάλι!

Όμως γιατί τόσο ''κατσαρό'' ποσό; Γιατί όχι 550 ή 600 ευρώ που είναι πιό ''στρογγυλό'';
Εδώ υπάρχει η υποψία ότι στην αρχή ήταν 600 ευρώ και υπήρξε κάποια παρακράτηση 13,06 ευρώ σαν κάποιο είδος φόρου, ή κράτησης,ή ΦΠΑ!!

Καταλάβαμε όλοι;
Πρέπει να έγινε κάποιου είδους παρακράτηση σε κρατικό επίδομα έκτακτης ανάγκης!
Σαν να ήταν δηλαδή εισόδημα! Σαν να τα ''κονόμησαν'' οι σεισμοπαθείς και πρέπει να φορολογηθούν!
Τέτοια διεστραμμένη σκέψη μόνο το κεφάλι του υπουργού οικονομικών, ή του γενικού γραμματέα εσόδων μπορεί να γεννήσει!
Μιλάμε για κεφάλια-βράχους, αγνώστου περιεχομένου, που όμως υπάρχει η υποψία πως αν ένα από αυτά σπάσει τυχαία, θα πλημμυρίσει με μπόχα η μισή Ελλάδα. (γι αυτό μην τα σπάσετε, αφήστε τα να σαπίσουν στην φυλακή αργότερα!)

Αφήστε που υπάρχει η ακόμα πιό βάσιμη υποψία, πως κάποια στιγμή (μετά βεβαίως από τις εκλογές), σε πολλούς από τους σεισμοπαθείς και με διάφορες προφάσεις, θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν το ποσό (των 600 ευρώ ολόκληρο) με τις κατάλληλες βέβαια προσαυξήσεις!
Ή, ακόμα καλύτερα, θα το χρεώσουν στην εφορία ως ληξιπρόθεσμο χρέος, και αφού θα έχουν ήδη περάσει δύο μήνες ή παραπάνω, θα βάλουν και το πρόστιμο του 20% , του 30%, ή ό,τι άλλο τους καπνίσει εκείνη την ώρα!
Και έτσι θα αυξηθεί και το πρωτογενές πλεόνασμα του ''πρωθυπουργού''.
Πρωτογενές πλεόνασμα κοροϊδίας βεβαίως και ξετσιπωσιάς!

Διότι κοροϊδία και success story πάνε μαζί κι αλληλοσυμπληρώνονται!

Όπως μαζί και χέρι-χέρι πάνε η Αυτού Χυδαιότης και ο τσικ-λεβέντης προς τον γκρεμό!
Αμήν!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ - Χαμός στο Ληξούρι: Γιούχαραν τον Δένδια

Πριν λίγο στο πεζόδρομο της πόλης έφτασε ο υπουργός. Ο κόσμος άρχισε να τον γιουχάρει και να του φωνάζει εξαγριωμένος.

Όλο το Ληξούρι είναι ανάστατο αφού βλέπει τις περιουσίες του να καταστρέφονται. Πριν λίγο στο πεζόδρομο της πόλης έφτασε ο υπουργός. Ο κόσμος άρχισε να τον γιουχάρει και να του φωνάζει εξαγριωμένος.
«Δεν είναι δυνατόν να δίνεις 4 εκατομμύρια για να πιάσεις τον Ξηρό και εδώ οι άνθρωποι να μη μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, να έχει πέσει το λιμάνι και να μην κάνετε τίποτα», είπαν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι στον υπουργό.

Στο τέλος ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας στο κτίριο του ΤΕΙ στο Αργοστόλι.



Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ : Ζητούν νέες γραπτές εγγυήσεις από τη ΝΔ αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις προλειαίνοντας τον δρόμο για ένα νέο, τρίτο Μνημόνιο για την Ελλάδα.

Η συνάντηση στις Βρυξέλλες «πρωτοστατούντος» του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε αλλά ΧΩΡΙΣ να έχει προσκληθεί εκεί ο καθ' ύλην αρμόδιος Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, καταδεικνύει για άλλη μία φορά ότι οι μεγάλες αποφάσεις που αφορούν την χώρα μας λαμβάνονται από τους δανειστές μας εν τη απουσία της Ελλάδας.

Το ίδιο έργο είδαμε να παίζεται και το Νοέμβριο του 2012 όταν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ τσακώνονταν για το ελληνικό χρέος με την ελληνική πλευρά να αποποιείται πάσας ευθύνης, και να λέει το αμίμητο ότι...δεν εμπλέκεται σε μία διαμάχη που αφορά την ίδια!

Επιτρέποντας έτσι στους Ευρωπαίους να λαμβάνουν ως δεδομένο ότι έχουν την λευκή εξουσιοδότηση να λαμβάνουν τις μεγάλες αποφάσεις για την Ελλάδα χωρίς να ακούν καν την γνώμη της Ελλάδας. Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση δεν μιλάμε απλά ότι δεν εκλήθη ο εκπρόσωπος της χώρας μας, αλλά της χώρας που ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Την ώρα που τέτοιες αντιθεσμικές συμπεριφορές από μέρους των Ευρωπαίων δείχνουν την έπαρση και την αλαζονεία με την οποία μεταχειρίζονται την χώρα μας, δηλαδή σαν κοινοί τοκογλύφοι, το Νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να γράφεται ώστε τον Ιούνη, μετά τις ευρωεκλογές και το πέρας της ελληνικής προεδρίας, να ...«φορεθεί καπέλο» στην Ελλάδα.

Όπως όλα δείχνουν αυτό θα αποτελέσει και την κορύφωση του πολιτικού «δράματος» στην Ελλάδα, αφού οι Ευρωπαίοι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες προσανατολίζονται να επαναλάβουν τα όσα είχαν κάνει το Νοέμβριο του 2011 ζητώντας δεσμευτικές εγγυητικές επιστολές από τους αρχηγούς το δύο τότε μεγαλύτερων κομμάτων εξουσίας.

Στο παιχνίδι αυτό σκοπεύουν να εμπλέξουν τώρα και τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ετοιμάζονται να δημιουργήσουν νέα αδιέξοδα και να εκδώσουν νέα τελεσίγραφα προς το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, αντίστοιχα με εκείνα που είχαν εκδώσει τότε περί του ευρώ ή δραχμή, μνημόνιο ή χρεοκοπία.


Η απόφαση φέρεται να έχει ληφθεί ήδη από τον Σόιμπλε και τους Βορειοευρωπαίους ώστε το Νέο Μνημόνιο να αποτελέσει μία νέα προσπάθεια να καμφθεί κάθε αντιμνημονιακή αντίσταση στην χώρα. Αυτό που πρέπει να περιμένουμε πάντως είναι ότι ακόμα και στην περίπτωση που δεν υποχωρήσει ο Τσίπρας, τότε δεν σημαίνει ότι οδηγούμαστε αυτόματα στις εκλογές ή την χρεοκοπία. Οι Ευρωπαίοι θα ζητήσουν να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση από απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών και όχι ενισχυμένη των 180, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες εξαιτίας του νέου Μνημονίου.

Το ανησυχητικό πάντως είναι ότι οι δανειστές μας δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αφήσουν την Ελλάδα στην ησυχία της, ώστε να προσπαθήσει να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη. Αντ' αυτού είναι σαν οι ίδιοι να πυρπολούν αυτά που κάθε φορά η Ελλάδα χτίζει.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βερολίνο : ''Ελληνική μυθολογία, δανεισμός, χωρίς νέο μνημόνιο''.

-Εκβιάζουν και πάλι οι δανειστές ζητώντας νέα σκληρά μέτρα. -Προβληματισμός στην κυβέρνηση που σχεδιάζει την αντίδρασή της.

Με το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος να απορρίπτεται, κυβέρνηση και δανειστές αναζητούν τη χρυσή τομή στα διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.

Το Βερολίνο, με τη διαπίστωση ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι τεράστιες, αλλά δεν φθάνουν για να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα της επιτυχίας τους, σχεδιάζει μέτρα για την αναδιάρθρωση της ελληνική οικονομίας.

Η συζήτηση για τη σύναψη ενός νέου δανείου προς την Ελλάδα έχει αρχίσει και ήδη οι δανειστές σχεδιάζουν τα ανταλλάγματα που θα ζητήσουν από την Αθήνα.

Πηγές των Βρυξελλών, σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς για πρόσθετο δανεισμό, δέκα δισεκατομμυρίων, χωρίς την σύναψη μνημονίου οικονομικής πολιτικής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, έκαναν λόγο για: «ελληνική μυθολογία».

Είναι λοιπόν προφανές πως οι δανειστές ναι μεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν και άλλα χρήματα στην Ελλάδα, αλλά παράλληλα ετοιμάζουν ακόμα ένα σκληρό μνημόνιο το οποίο είναι βέβαιο πως θα περιλαμβάνει νέα μέτρα.

Η εντύπωση που επικρατεί στην Αθήνα είναι ότι οι διαρροές εγγράφων μόνον τυχαίες δεν μπορεί να θεωρηθούν. Ήδη τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωση παίζουν του ρόλο του… λαγού, με συνεχή δημοσιεύματα. Οι διαψεύσεις που ακολουθούν, όπως και οι τοποθετήσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων, δείχνουν ότι στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης έχει ανοίξει συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Η ιστορία είναι «καρμπόν» με τις προηγούμενες φορές που οι δανειστές ετοίμαζαν «πακέτο» προς την Ελλάδα.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αποφεύγουν τις επίσημες τοποθετήσεις και ανεπισήμως επαναλαμβάνουν τα όσα έχει επανειλημμένα διακηρύξει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ότι «η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από δανεικά» και, σε κάθε περίπτωση, «δεν πρόκειται να δεχθεί μέτρα περαιτέρω περιορισμού των εισοδημάτων».

Ωστόσο, ο χρόνος τελειώνει και είναι εις βάρος της ελληνικής κυβέρνησης. Ομόλογα 11 δισ. λήγουν τον Μάιο και αν η Ελλάδα μέχρι τότε δεν καταφέρει να πάρει επιπλέον χρήματα τότε τα σενάρια θα αρχίσουν κα πάλι να φουντώνουν.

Άλλωστε, κύκλοι των Βρυξελλών επισημαίνουν πως η τρόικα δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα αν η ελληνική κυβέρνηση δεν δεχθεί, έστω μέσω mail, να συζητήσει για νέα μέτρα.



ΥΠΟΙΚ: Είμαστε «θετικοί» σε κάθε συζήτηση για νέο πακέτο

«Είμαστε θετικοί σε κάθε συζήτηση για νέο πακέτο, εφόσον δεν υπάρχουν δημοσιονομικά και εισπρακτικά μέτρα, αλλά μόνο μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα», τόνισε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε πως ήταν για το καλό της Ελλάδας η συνάντηση της περασμένης Δευτέρας στις Βρυξέλλες, μεταξύ των επικεφαλής της τρόικας και των υπουργών οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας. «Θα δείτε ότι ήταν για καλό...», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαουζ, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για ένα τρίτο πακέτο βοηθείας για την Ελλάδα, το ύψος του οποίου θα γίνει γνωστό στα μέσα του έτους.

Ο ίδιος διέψευσε ωστόσο το ενδεχόμενο ενός κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, μετά τις δηλώσεις τα σπρεντ των ελληνικών δεκαετών ομολόγων κατέγραψαν μικρή πτώση, ενώ άνοδος 2,65% καταγράφηκε στο χρηματιστήριο της Αθήνας.

http://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θεοχάρης : Δηλώσεις κάθε μήνα στο Taxisnet.

Λογιστή– φοροτεχνικό θα πρέπει να αναζητήσουν σύντομα εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιτηδευματίες για να μπορέσουν να τα... βγάλουν πέρα και να ανταποκριθούν στις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Κάθε μήνα, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet τα στοιχεία για όλες τις συναλλαγές τους, ακόμη και του ενός ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, με την οποία αποσαφηνίζεται το νέο σύστημα υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων, θα υπάρξει τρίμηνη μεταβατική περίοδος προσαρμογής.

Δηλαδή, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα μπορούν να υποβάλουν τα στοιχεία για τα τιμολόγια του πρώτου τριμήνου 2014 Ιανουαρίου – Μαρτίου μέχρι τον Απρίλιο. Ωστόσο, ο κ. Θεοχάρης σπεύδει να δηλώσει μέσω του twitter ότι η απόφαση θα διορθωθεί και τελικά θα υπάρξει τετράμηνη περίοδος προσαρμογής.

Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα τον Μάιο να υποβάλουν τις συγκεντρωτικές του πρώτου τετραμήνου Ιανουαρίου - Απριλίου. Από τον Ιούνιο και μετά η υποβολή των καταστάσεων πελατών θα γίνεται ανά μήνα από όλους τους υπόχρεους, ενώ η υποβολή των καταστάσεων προμηθευτών θα γίνεται ανά μήνα από όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ΄ κατηγορίας) και ανά τρίμηνο από όσους τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην Β΄ κατηγορίας).

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων άνοιξε από χθες στη ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) ενώ σύμφωνα με την υπουργική απόφαση προβλέπονται τα εξής:

1. Κάθε φυσικό πρόσωπο με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, κάθε νομικό πρόσωπο και νομική οντότητα, καθώς και οι αγρότες που υπάγονται στο άρθρο 41 του Κώδικα ΦΠΑ υποβάλλει καταστάσεις φορολογικών στοιχείων, πελατών και προμηθευτών, για τα εκδοθέντα και τα ληφθέντα φορολογικά στοιχεία, αποκλειστικά ηλεκτρονικά ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης αυτών (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα).

2. Στις καταστάσεις καταχωρίζονται:

- Ο ΑΦΜ του πελάτη ή του προμηθευτή.

- Το πλήθος των εκδοθέντων και ληφθέντων φορολογικών στοιχείων.

- Η αξία της συναλλαγής, προ ΦΠΑ.

- Ο ΦΠΑ που επιβαρύνει τη συναλλαγή.

- Η ένδειξη για το εάν ο αντισυμβαλλόμενος είναι υπόχρεο πρόσωπο (μόνο για τους προμηθευτές).

Τρόπος καταχώρισης

3. Στην κατάσταση πελατών καταχωρίζονται ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλομένου, με μία κατ' ελάχιστο εγγραφή, κατά περίπτωση:

- Τα τιμολόγια και κάθε έγγραφο που υπέχει θέση τιμολογίου, πλην πιστωτικών, που αφορούν συναλλαγές με πρόσωπα που διαθέτουν στο εσωτερικό της χώρας ΑΦΜ.

- Τα πιστωτικά τιμολόγια

Επίσης καταχωρίζονται συγκεντρωτικά (καθαρή αξία), χωρίς αναγραφή του ΑΦΜ του αντισυμβαλλομένου:

- Τα στοιχεία λιανικών συναλλαγών, με μια εγγραφή ανά αριθμό μητρώου ΦΤΜ.

- Τα λοιπά μηχανογραφικά ή χειρόγραφα εκδιδόμενα στοιχεία λιανικών συναλλαγών, συμψηφισμένα με τις αποδείξεις επιστροφής, με μια εγγραφή.

4. Στην κατάσταση προμηθευτών καταχωρίζονται ανά ΑΦΜ αντισυμβαλλόμενου, με μία κατ' ελάχιστο εγγραφή αναλόγως, παραστατικά αγορών αγαθών ή υπηρεσιών.

Λογαριασμοί ΔΕΗ

5. Καταχωρίζονται συγκεντρωτικά, χωρίς αναγραφή του ΑΦΜ του αντισυμβαλλομένου, ληφθέντα παραστατικά, που έχουν εκδοθεί στο όνομα τρίτου προσώπου (π.χ. λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.), στις καταστάσεις του προσώπου που αφορά πραγματική δαπάνη ή που αφορούν αγορές αγαθών ή λήψεις υπηρεσιών και έχουν εκδοθεί στοιχεία λιανικής.

Χρόνος υποβολής

6. Οι καταστάσεις των φορολογικών στοιχείων υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά ως εξής:

- Από τον εκδότη μηνιαίως, ανεξαρτήτως κατηγορίας των τηρούμενων βιβλίων του (απλογραφικά ή διπλογραφικά) ή της απαλλαγής του από τήρηση και το αργότερο τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ για τους τηρούντες διπλογραφικά βιβλία.

- Από τον λήπτη μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της περιοδικής δήλωσης που αφορούν (μήνα ή τρίμηνο) και εφόσον δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής περιοδικής δήλωσης, μέχρι την εικοστή ημέρα του μήνα που ακολουθεί τη λήξη κάθε ημερολογιακού εξάμηνου που αφορούν.

7. Στην περίπτωση υποβολής διορθωτικής κατάστασης, μπορεί να καταχωρίζονται μόνο οι εγγραφές του πίνακα που τροποποιούνται.

8. Οι καταστάσεις υποβάλλονται είτε ενιαία για την έδρα και τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης είτε για την έδρα και κάθε εγκατάσταση ξεχωριστά.

Διασταυρώσεις και εκκαθάριση

9. Κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, τα υποβληθέντα στοιχεία των καταστάσεων πελατών−προμηθευτών διασταυρώνονται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και οι ασυμφωνίες και αποκλίσεις αναρτώνται στους «λογαριασμούς» των υπόχρεων προσώπων, που τηρούνται στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα προσαρμογής και περαιτέρω διόρθωσης αυτών.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης επιβεβαιώνει τον Καμμένο για το επαχθές χρέος! (Βίντεο)

Για το παρασκήνιο πριν από το πρώτο μνημόνιο, αλλά και για τις "διαστάσεις" του ελληνικού χρέους μίλησε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ,Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Ο κ. Ρουμελιώτης είπε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή, τόνισε ότι οι ξένες τράπεζες ήταν εκείνες που μπλόκαραν την αναδιάρθρωση πριν από το πρώτο μνημόνιο και υπογράμμισε πως το χρέος σήμερα υπολογίζεται στα 186 δισ. ευρώ.

Δείτε το βίντεο από το Mega:



Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

EINAI ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ... ΒΟΜΒΑ: O Κουβέλης επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Βουδούρης ήταν μόνο η αρχή σ΄αυτή την ιδιάζουσα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με πρώην πασόκους-δημαρίτες κλπ φρούτα που έγιναν συριζαίοι....

Σύμφωνα με πληροφορίες η μετεγγραφή βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο ίδιος ο Πάστορας Κουβέλης!

Ο Τσίπρας τον προετοιμάζει για επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου ώστε ο Κουβέλης αφού εκλεγεί να εντυπωσιάσει και τους ευρωβουλευτές με το ταμεραμέντο του. Γι αυτό και ο Αλέξης δεν είχε ιδιαίτερο άγχος με την αντίδραση του Λαφαζάνη, τον οποίο και έμμεσα απείλησε:

-Θα δώσουμε την μάχη όλοι μαζί (ή θα φύγεις)!

Ξέρει πως τρέχουν τα σάλια του Κουβέλη, ο οποίος σε λίγο δεν θα έχει κόμμα για να επιστρέψει στο πρώην μαντρί του Συνασπισμού, αφού στο μεταξύ τα έχει σκατώσει συμμετέχοντας στην συγκυβέρνηση.

Η προσμονή της επιστροφής του Κουβέλη αλλά και διάφορα λιγούρια βουλευτές άλλων κομμάτων που εκλοπαρούν να ενταχθούν στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει την δυνατότητα στον Τσίπρα να αγνοεί τις εμμονές Λαφαζάνη στην σκληρή αντιμνημονιακή γραμμή.

Η συγκεκριμένη στάση του Τσίπρα παραπαίμπει στους macho ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που διέγραφαν όποιον γούσταραν και γενικά πηδούσαν και έδερναν χωρίς να δίνουν λογαριασμό όπως παρατηρεί ο Γιάννης Μακρυγιάννης στο Πρώτο Θέμα:

Η κόντρα λαμβάνει διαστάσεις, καθώς σε αυτή ενεπλάκη ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αντιπαρατιθέμενος με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη της αριστερής πλατφόρμας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να υιοθετεί διαδικασίες επιβολής της ηγετικής άποψης, βαδίζοντας στα χνάρια κομμάτων του παλαιού δικομματισμού, με τα αρχηγικά μοντέλα!

Η «πέτρα του σκανδάλου» στη συνεδρίαση της ΚΕ το Σαββατοκύριακο ήταν κυρίως η πρόταση της ηγεσίας να είναι υποψήφιος ο Οδυσσέας Βουδούρης για την Πελοπόννησο και δευτερευόντως οι εισηγήσεις για τον Θόδωρο Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία και τον Σπύρο Μπενέτο στο Νότιο Αιγαίο.

Η Αριστερή Πλατφόρμα διαφώνησε, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων ότι ο κ. Βουδούρης έχει ψηφίσει μνημόνια και προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά. Μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι «στέλνουμε λάθος μήνυμα στο λαό» με υποψηφιότητες που δεν σηματοδοτούν ανοιχτά τον αντιμνημονιακό αγώνα.

Τα αίματα άναψαν όταν ήλθε η ώρα της ψηφοφορίας. Η ηγεσία ζήτησε να γίνει μία ψηφοφορία «πακέτο» και για τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και στις 13 περιφέρειες και όχι για κάθε μία χωριστά. Σημειωτέον ότι για τις υπόλοιπες δέκα δεν υπήρχαν ουσιαστικές διαφωνίες μεταξύ των εσωκομματικών πλευρών. Η διάθεση της ηγεσίας όμως να «κρύψει» τις επίμαχες υποψηφιότητες στο ίδιο τσουβάλι με όσες είχαν την πλήρη έγκριση του κόμματος, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων καθώς πολλοί θυμήθηκαν ότι κάπως έτσι κάνει και η κυβέρνηση στη Βουλή με τις σκληρές μνημονιακές διατάξεις, τις οποίες βάζει σε ένα άρθρο με άλλες ρυθμίσεις και υφαρπάζει την ψήφο των βουλευτών.

Για να ελέγξει τις αντιδράσεις παρενέβη ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που απευθύνθηκε στον κ. Λαφαζάνη ρωτώντας τον εάν θα «δώσουμε την μάχη όλοι μαζί». Ο ηγέτης της αριστερής πλατφόρμας απάντησε πως «αυτό είναι αυτονόητο», όμως ο Στάθης Λεωτσάκος, στέλεχος της ίδιας πτέρυγας, απηύθυνε με νόημα το ίδιο ερώτημα στον πρόεδρο του κόμματος.
Ο Νίκος Βούτσης, εκ των στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα μίλησε για δυσανεξία εκ μέρους της αριστερής πτέρυγας και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανοίγει φακέλους σε όσους προσεγγίζουν το κόμμα για κοινή πορεία.

Τελικά τέθηκε σε ψηφοφορία το εάν θα ψηφιστεί η πρόταση της ηγεσίας ως πακέτο ή θα εγκριθεί μία μία η υποψηφιότητα. Υπερίσχυσε μεν η άποψη της προεδρικής πτέρυγας, με ψήφους 96 υπέρ και 67 κατά, συσχετισμός, που έδειξε ότι η θέση της αριστερής πτέρυγας είχε ευρύτερη απήχηση απ’ όσο η γενική επιρροή της στο σώμα.

Στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία, σε ένα διαλυμένο σώμα και χωρίς καταμέτρηση, για το εάν εγκρίνεται το πακέτο των υποψηφιοτήτων, κάτι που βέβαια ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα.

Σημειωτέον ότι στους κόλπους της αριστερής πτέρυγας διατυπώνεται η εκτίμηση ότι υπάρχει μυστική συμφωνία με τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία και σε άλλα πεδία πολιτικής δράσης, όπως οι εθνικές εκλογές, και γι’ αυτό η ηγεσία επέμεινε τόσο πολύ σε μία άκρως αμφιλεγόμενη περίπτωση όπως ο κ. Βουδούρης.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις περιφέρειες είναι και τυπικά οι εξής:

Αττική, η βουλευτής η βουλευτής κυρία Ρένα Δούρου
Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής κυρία Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Δυτική Μακεδονία ο δημοσιογράφος κ. Θ. Καρυπίδης.
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Κ. Μορφίδης.
Ιόνιο ο κ. Θ. Γαλιατσάτος, υποψήφιος και το 2010, περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς.
Πελοπόννησο ο βουλευτής κ. Οδ. Βουδούρης
Νότιο Αιγαίο ο κ. Μπενέτος Σπύρου, δήμαρχος Λειψών
Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος κυρία Αγλαΐα Κυρίτση
Κεντρική Ελλάδα ο βουλευτής κ. Ευ. Αποστόλου
Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας κ. Β. Χατζηλάμπρου
Θεσσαλία η βουλευτής κυρία Ηρώ Διώτη
Κρήτη ο βουλευτής κ. Μ. Κριτσωτάκης
Ηπειρος η βουλευτής κυρία Όλγα Γεροβασίλη

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....