Διυλιστήριο: 02/01/15
ροη αναρτησεων

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Για ποιο λόγο επιλέξατε την Lazard κ.Βαρουφάκη;

Στην εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων Lazard αναθέτει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης το ρόλο του συμβούλου του υπουργείου σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Ποιο το κακό θα πει κάποιος.....ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
Η Lazard εμφανίστηκε στα ελληνικά πράγματα με την υπόθεση της σκανδαλώδους σύμβασης των υποβρυχίων Type 214 του Σεπτεμβρίου του 2010,όταν από τον Οκτώβριο ήδη του 2009 είχε αναλάβει να "αξιολογήσει" τους υποψήφιους αγοραστές σε μια υπόθεση όπου η λέξη σκάνδαλο είναι πολύ μικρή για να περιγράψει τα πραγματικά γεγονότα.
Η εταιρία αυτή ήταν σύμβουλος του ΓΑΠ και μετέπειτα της κυβέρνησης Παπαδήμου, κι είχε μάλιστα αναλάβει να "τρέξει" το PSI.

Aς δούμε ερώτηση του Τσίπρα για την Lazard  το 2011 στο τότε υπουργό εξωτερικών.


Μετά την ομολογία του γραφείου εσωτερικού ελέγχου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι το ελληνικό Μνημόνιο του 2010 δεν πληρούσε τους όρους του καταστατικού του Ταμείου που απαιτεί την χρηματοδότηση κρατών μόνο εφόσον το χρέος είναι βιώσιμο και ότι ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής υπολογίσθηκε λάθος με αποτέλεσμα να προκληθεί ύφεση και ανεργία που αντιστοιχούν σε συνθήκες… πολέμου, καθώς και την καταγγελία του Ταμείου πως τελικά, όπως αποδείχθηκε, το ΔΝΤ  δεν συμμετείχε σε διάσωση του ελληνικού κράτους αλλά σε διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών, επειδή η τότε κυβέρνηση δεν απαίτησε αναδιάρθρωση των ομολόγων τους ερωτάται ο κ. Υπουργός από τους Παναγούλη και  Αθανασίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει αναφορά για την εταιρία και από τον Καμμένο στο προφίλ του στο Facebook επισυνάπτει ένα άρθρο της Defence.net.(μπορείτε να το δείτε εδώ)Και τέλος ας δούμε από ποιους διοικείται και ποιων συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η εταιρία.


Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν είναι μια κίνηση που  μας προβληματίζει και θα θέλαμε να τοποθετηθούν επί του θέματος ο Βαρουφακής, ο Σύριζα και οι Αν.ΕΛ.

www.diulistirio.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Για όσους ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο ...

Τι άλλο θέλουμε για να καταλάβουμε την ''μικρότητα'' του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά; Διατείνεται παντού ότι είναι ευχαριστημένος με τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας. Δεν του εξήγησε κανείς ότι δεν ήταν ποτέ αυτά τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά πράγματι είναι μεγάλα τα ποσοστά για Πολιτική Άνοιξη.
Έχοντας όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να τον υποστηρίζουν, όλους τους δημοσιογράφους να κάνουν τα παπαγαλάκια και να μιλούν για καταστροφές, λοιμούς και καταποντισμούς, μην επιτρέποντας να ψηφίσουν 100.000 νέοι που σίγουρα δεν θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, μην επιτρέποντας να αφήσουν να ψηφίσουν οι Έλληνες μετανάστες που τους έδιωξε η πολιτική του κύριου Σαμαρά και του κύριου Βενιζέλου, οι οποίοι σίγουρα δεν θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, δίνοντας την Ελληνική Ιθαγένεια σε 30.000 αλλοδαπούς μία βδομάδα πριν τις εκλογές, και παρόλο αυτά νιώθει τρελά ευχαριστημένος από το ποσοστό που πήρε.

Αλλά για να μάθουμε την νεότερη Ιστορία :

1. Στις 12 Οκτωβρίου του 1993 ο Κ.Μητσοτάκης χάνει τις εκλογές με ποσοστό 39,30%, παραιτείται και παραδίδει στον Α.Παπανδρέου

2. Στις 22 Σεπτεμβρίου του 1996 ο Μ.Έβερτ χάνει τις εκλογές με ποσοστό 38,12% παραιτείται και αναλαμβάνει ο Κ.Καραμανλής

3. Το 2004 ο Κ.Σημίτης χάνει τις εκλογές με ποσοστό 40,55% παραιτείται και παραδίδει στον Κ.Καραμανλή

4.Τον Οκτώβριο του 2009 ο Κ.Καραμανλής χάνει τις εκλογές με ποσοστό 33,47%, παραιτείται και παραδίδει στον Γ.Παπανδρέου.

5. Τον Ιανουάριο του 2015 ο Σαμαράς χάνει τις εκλογές με ποσοστό 27,81% ΔΕΝ παραιτείται ΔΕΝ παραδίδει στον Α.Τσίπρα.

Τι άλλο θέλουμε για να καταλάβουμε την ''μικρότητα'' του πρώην Πρωθυπουργού ;
Πολύ σύντομα τα ποσοστά της ΝΔ μόλις που θα ξεπερνούν τα παλιά ποσοστά της Πολιτικής Άνοιξης.

Καλή επιτυχία στην μοναξιά του χρονοντούλαπου της Ιστορίας .....http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....