Διυλιστήριο: 03/18/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

VIDEO - Γιάννης Ιωαννίδης : '' Μετριότητα εναντίον αξιοκρατίας''


Ένας τολμηρός διανοητής και μετα-ερευνητής

Ο John Ρ.Α. Ioannidis ζει με το σύνθημα «Προωθώντας την αριστεία στην επιστήμη». Ο ίδιος αναζητά μεθόδους και τρόπους για τη βελτίωση της επιστημονικής έρευνας σε μεγάλη κλίμακα. Το άρθρο του που δημοσιεύτηκε το 2005 στο PLoS Medicine με το θέμα «Γιατί τα περισσότερα δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών είναι ψευδή», υπήρξε το άρθρο με τον υψηλότερο αριθμό μεταφορτώσεων στην ιστορία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Επιστήμης (Public Library of Science).

Ο τρέχων δείκτης παραπομπών στο επιστημονικό του έργο τον τοποθετεί ανάμεσα στους 100 επιστημονικούς συγγραφείς με τον μεγαλύτερο αριθμό παραπομπών στο έργο τους ανάμεσα στο σύνολο άνω των 20 εκατομμυρίων συγγραφέων που δημοσιεύουν επιστημονικά άρθρα. O Atlantic τον επέλεξε ως τον Τολμηρό Επιστημονικό Στοχαστή για το έτος 2010 υποστηρίζοντας ότι «πιθανώς είναι ένας από τους πλέον σημαίνοντες επιστήμονες εν ζωή».

Ο John κατέχει σήμερα την Έδρα C.F. Rehnborg στον τομέα της Πρόληψης Νοσημάτων και είναι Καθηγητής της Ιατρικής, Καθηγητής της Έρευνας στον τομέα της Υγείας και της Πολιτικής, Καθηγητής Στατιστικής, Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Πρόληψης του Stanford (SPRC), Συν-διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας Meta-Research του Stanford (METRICS) και Διευθυντής του Διδακτορικού Προγράμματος στην Επιδημιολογία και στην Κλινική Έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Stanford.

Έχει λάβει πολλά σημαντικά βραβεία, έχει παραδώσει πάνω από 350 διαλέξεις ως προσκεκλημένος και τιμώμενος εισηγητής σε 31 χώρες και έχει διατελέσει μέλος της Συντακτικής Επιτροπής για περισσότερα από 20 μεγάλα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το έργο του συνδυάζει τις δεξιότητες στη μεθοδολογία της κλινικής έρευνας και της τεκμηριωμένης ιατρικής με τις προκλήσεις της τρέχουσας μοριακής ιατρικής και της γονιδιωματικής.


Η αναξιοκρατία και η έκπτωση αριστείας «πληγώνουν» την Ελλάδα

Ο καθηγητής σε κάθε ευκαιρία στηλιτεύει την αναξιοκρατία και την έκπτωση της αριστείας στην Ελλάδα, όμως πιστεύει πως η χώρα μας διαθέτει την ικανότητα να γίνει μία από τις πλέον ευημερούσες χώρες του κόσμου, αν αξιοποιήσει το ταλέντο και τις δεξιότητες σοβαρών επιστημόνων και αν εστιάσει αυστηρά στην αξιοκρατία και στην αριστεία.

«Η έλλειψη αριστείας είναι η κύρια αιτία που δεν μπορεί η χώρα μας να αξιοποιήσει τους ανθρώπους της και αυτή είναι μια κατάσταση που δυστυχώς ανατροφοδοτείται. Η έκπτωση της αριστείας δημιουργεί περισσότερη έλλειψη αριστείας.

Νομίζω ότι ζούμε σε εποχή σκοταδισμού. Έχουμε ακόμη δημοκρατία δηλ. μπορούμε να ασκούμε τα δικαιώματά μας, αλλά παρατηρώ ότι οι επικρατούσες δομές εξακολουθούν να είναι ασφαλείς στη φαυλότητά τους και ίσως είναι και πολύ ενδιαφέρον το ότι καταφέρνει να υπάρχει ακόμη αυτή η δημοκρατία. Μοιάζει σχεδόν ειρωνικό.

Σκοπός της δημοκρατίας είναι να αναδεικνύει την αριστεία, η οποία με τη σειρά της υπερασπίζεται τη δημοκρατία.

Αν η δημοκρατία καταστρέψει την αριστεία, τότε ποιος θα την υπερασπιστεί;

Ζούμε ίσως σε μια μορφή εικονικής, μιας άκυρης δημοκρατίας, όπου υπάρχουν τα δικαιώματα αλλά δεν υπάρχει ουσία.

Έτσι ο κόσμος δεν αλλάζει, δεν πάει μπροστά, δεν εξελίσσεται, δεν βελτιώνεται και παραμένει σε τέλμα ανακυκλώνοντας την παθογένεια» , υποστηρίζει ο Έλληνας επιστήμονας.

Σύμφωνα με έρευνά του, από τα περίπου 20 εκατομμύρια επιστήμονες που έχουν κάνει τουλάχιστον μία επιστημονική δημοσίευση, το 1% (περίπου 200.000) έχει ελληνικά ονόματα.

Αν εστιάσει κάποιος μόνο στους κορυφαίους επιστήμονες (εν ζωή ή όχι), το ποσοστό των Ελλήνων πλησιάζει το 3%, που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό δεδομένου ότι οι Έλληνες αποτελούν λιγότερο από το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού. Από αυτούς τους Έλληνες του 3%, μόλις ένας στους επτά (14%) έζησε ή ζει στην Ελλάδα, ενώ όλοι οι άλλοι (86%) στο εξωτερικό».

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί οι Έλληνες επιστήμονες μεγαλουργούν στο εξωτερικό. Υπάρχει απάντηση. Καταρχήν το δείγμα είναι σαφώς επιλεγμένο. Δε φεύγει οποιοσδήποτε. Φεύγει αυτός που έχει και λίγο το δαίμονα μέσα του για να τον σπρώξει να «αποδράσει».

Αυτοί που φεύγουν είναι λοιπόν μάλλον επιλεγμένοι, ανήσυχοι, με περισσότερα ενδιαφέροντα και όρεξη, με διάθεση να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και να ξεκινήσουν από το μηδέν σε ένα περιβάλλον ξένο και εχθρικό πολλές φορές.

Ο άλλος παράγοντας είναι πως αν αυτός ο άνθρωπος βρεθεί στο κατάλληλο περιβάλλον, αν έχει όρεξη, αν διακρίνεται από δημιουργικότητα, αν θέλει να πετύχει κάτι παραπάνω και προτίθεται να δουλέψει από το πρωί ως το βράδυ, τότε έχει τα μέσα, την υποστήριξη, την αναγνώριση, τη χρηματοδότηση και άλλους έξυπνους ανθρώπους γύρω του για να αλληλεπιδράσει , για να τον εμπνεύσουν και να τους εμπνεύσει, υπάρχει το υπόστρωμα για να ανθίσει αυτή η προσπάθεια του.

Αλλά και στην Ελλάδα μπορεί να γίνει αυτό, από ο, τι λέει η προσωπική μου εμπειρία, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο. Όμως σήμερα ο παγκόσμιος ερευνητικός ιστός είναι μια ανοικτή κοινότητα, δεν υπάρχουν στεγανά, μπορεί να κάνει κανείς έρευνα από όποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεται, μπορεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε, δεν είναι περιορισμένος».

Σημασία κατά τον καθηγητή έχει το αν η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα την κάνουν ελκυστική για ανθρώπους που θέλουν να παραμείνουν ή να επιστρέψουν για ρεαλιστικούς και όχι για «ποιητικούς» λόγους.

«Εγώ θεωρώ ότι έμεινα στην Ελλάδα δέκα χρόνια (δίδαξε στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων) για ποιητικούς λόγους και όχι για ρεαλιστικούς.

Έβλεπα το χάος γύρω μου και εμπνεόμουν από αυτό να συνεχίσω, αλλά αυτό είναι μια ψυχοπαθολογική κατάσταση. Δεν μπορείς να περιμένεις από το μέσο άνθρωπο να εμπνέεται από τις δυσκολίες και από το χάος.

Κάποιος που αποφασίζει να γυρίσει στα ελληνικά πανεπιστήμια, τις περισσότερες φορές αποφασίζει να διασχίσει την έρημο Γκόμπι.

Αν εμπνέεται από αυτό (υπάρχουν πολλοί που εμπνέονται κι εγώ εμπνεόμουν από αυτό) διασχίζουν την έρημο Γκόμπι, βιώνουν μια εξαιρετικά πλούσια εμπειρία και την εκμεταλλεύονται με διάφορους τρόπους είτε επιστημονικά είτε γράφοντας ποίηση. Αλλά δε μπορώ να πω στο μέσο άνθρωπο πήγαινε να διασχίσεις την έρημο Γκόμπι. Πρέπει να είμαι ρεαλιστής μαζί του».

Ο καθηγητής δηλώνει πως λατρεύει την πατρίδα του και πως ουσιαστικά δεν την έχει εγκαταλείψει ποτέ, αφού η ψυχή του παραμένει εδώ.

«Στην Ελλάδα θα ήμουν διατεθειμένος να γυρίσω και σωματικά αν έβλεπα ότι η χώρα μου έχει όραμα αριστείας και είναι διατεθειμένη να απαντήσει σε προκλήσεις με έναν τρόπο καινούργιο, δυναμικό, διαφορετικό, καινοτόμο. Θα πήγαινα οπουδήποτε υπάρχει αυτό το περιβάλλον, ένα περιβάλλον όπου αμφισβητείς τον ίδιο σου τον εαυτό σου γιατί θέλεις να πετύχεις το ακόμη καλύτερο. Αυτό, δυστυχώς, δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Υπάρχουν κάποιες νησίδες, κάποιοι άνθρωποι που προσπαθούν, απομονωμένοι, βαλλόμενοι πανταχόθεν, περιθωριοποιημένοι σε καθεστώς διωγμού ή σε μια κατάσταση μόνιμης εσωτερικής εξορίας, αλλά η επικρατούσα δυναμική δεν είναι δυναμική αριστείας, είναι ακριβώς το αντίθετο».

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ελληνική απάντηση στον εκνευρισμό των Τούρκων ....

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τους χθεσινούς απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του Εκπροσώπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με δηλώσεις της Πολιτειακής και Πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, ανέφερε τα εξής :

«Φαίνεται πως η Τουρκία πιστεύει ότι αν η Ιστορία δεν συμφωνεί με όσα αυτή υποστηρίζει, τόσο το χειρότερο για την Ιστορία. Οι στιγμές όμως είναι πολύ κρίσιμες για ανέξοδη και υποκριτική ρητορική. Η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει, προφανώς, να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν. Στο δύσκολο αυτό έργο η Ελλάδα θα είναι στο πλάι της».

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αποφάσισε χθες να δυναμιτίσει το κλίμα με μία πρωτοφανή επίθεση κατά της Ελλάδας και προσωπικά κατά του Α.Τσίπρα και του Π.Παυλόπουλου για τις δηλώσεις τους όσον αφορά το ιστορικά αποδεδειγμένο γεγονός της Γενοκτονίας των Ποντίων. Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνει αιχμηρά ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα εναντίον της Τουρκικής ταυτότητας».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί γενοκτονίας ως «βαρείς ισχυρισμούς» εις βάρος της ίδιας της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας. Επισημαίνει δε ότι η Άγκυρα «ποτέ» δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία τέτοια «παράνομη» γραμμή της Ιστορίας, που είναι «αποσυνδεδεμένη από τις πραγματικότητες, μονομερής και εμμονική».

Η επίθεση των Τούρκων έγινε με αφορμή τις δηλώσεις Π.Παυλόπουλου και Α.Τσίπρα για τη γενοκτονία των Αρμενίων κατά την επίσκεψη του Αρμένιου προέδρου στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Tanju Bilgiç, επί τη ευκαιρία της επίσκεψης του πρoέδρου της Αρμενίας Γιουρίκ Σαρκισιάν, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Αρμενίας, πέραν της επίθεσης που έκανε προσωπικά εναντίον τους παρέδωσε και "μαθήματα φανταστική Ιστορίας" αναφερόμενος στα γεγονότα του 1915-1922 με τις σφαγές και τις γενοκτονίες των χριστιανών της Ανατολής και τόνισε πως αυτές οι απόψεις αποτελούν προσβολή προς την Τουρκία. Υποστήριξε ότι οι Τούκροι ήταν "θύματα" γενοκτονιών από τους Χριστιανούς. Σύνηθες οι Τούρκοι να τελούν υπό παράκρουση αλλά βρίσκουν και τα κάνουν και βλέπουν ότι υπάρχει χώρος να κάνουν ακόμα... περισσότερα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Εκκλησία της Αλβανίας ζητάει να επιστραφούν Ναοί, Μονές, λείψανα, εικόνες



"Διαμαρτυρόμεθα, διότι κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες κατακρατούν μετά από είκοσιπέντε χρόνια Δημοκρατίας τους ιερούς αυτούς χώρους, δίνουν άδειες που βεβηλώνουν τα ιερά και τα όσια της Ορθοδόξου Εκκλησίας" αναφέρει η Εκκλησία της Αλβανίας μεταξύ άλλων στην αίτησή της να επιστραφούν Ναοί, Μονές, λείψανα, εικόνες . Αναλυτικά:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Κληρικολαϊκή Συνέλευση

(Στην οποίαν μετείχαν 300 μέλη: οι κληρικοί και λαϊκοί εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών περιφερειών – άνδρες, γυναίκες και νέοι)

Προς τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΝΑΩΝ, ΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΛΑΤΡΕΙΑΣ

Οι φωτογραφίες, που δείχνουν νεαρές γυναίκες να διαφημίζουν νυφικά επάνω στο Δεσποτικό Θρόνο, στην Ωραία Πύλη, στις εικόνες του εικονοστασίου σε Ορθοδόξους ιστορικούς ναούς του Βερατίου και του Ελμπασάν, αποτελούν μεγάλη προσβολή κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Το γεγονός αυτό αποτελεί προφανή ιεροσυλία και προσβάλλει γενικότερα το θρησκευτικό αίσθημα. Ασφαλώς αυτή η πράξη δεν συνάδει με τη θρησκευτική αρμονία για την οποία καυχάται η χώρα μας. Είναι αξιοσημείωτο ότι τέτοιες ιεροσυλίες δεν «προβάλλουν» την πολιτισμική κληρονομιά και δεν έχουν γίνει σε άλλη θρησκευτική κοινότητα της Αλβανίας. Διαμαρτυρόμεθα, διότι κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες κατακρατούν μετά από είκοσιπέντε χρόνια Δημοκρατίας τους ιερούς αυτούς χώρους, δίνουν άδειες που βεβηλώνουν τα ιερά και τα όσια της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

ΖΗΤΟΥΜΕ να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος 10057/22.1.2009, Αρθ. 22 παρ. 2, «Συμφωνία του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας». Να επιστραφούν στην Ορθόδοξο Αυτοκέφαλο Εκκλησία, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και προσχήματα, όλοι οι Ιεροί Ναοί, οι Μονές, τα ιερά Λείψανα, οι εικόνες, και τα αντικείμενα λατρείας, που είναι σεβαστά, πολύτιμα και ιερά για όλους τους ανά την οικουμένη Ορθοδόξους, και ασφαλώς και για τους πιστούς της Αλβανίας.

Νέα Μονή Αγίου Βλασίου - Δυρράχιο, 12 Μαρτίου 2016

πηγή: agioritikovima.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ιερισσός: στα 580mg το αρσενικό σε ρέμα, 40 πρόβατα νεκρά!

της Νέλλης Ψαρρού

από το site http://www.nellypsarrou.com/

Με αφορμή τον θάνατο 40 προβάτων βοσκού έγινε ανάλυση που έδειξε σε ρέμα που εκβάλλει στον κόλπο της Ιερισσού 580mg αρσενικό, με όριο το 10! Η δημοσιοποίηση του θέματος αποφεύχθηκε, ο βοσκός “σώπασε” και ο δήμος δεν δημοσιοποιεί τις αναλύσεις.

- Κάπου μέσα στον Δεκέμβρη του 2015 ξεκληρίστηκε ένα κοπάδι, 40 πρόβατα*, του βοσκού κ. Β., ο οποίος ανέφερε το ζήτημα στον δήμο Αριστοτέλη. Τα πρόβατα ήπιαν νερό από ένα μικρό ρέμα, στην περιοχή Χειλαντάρη, ανάμεσα σε Στρατώνι και Ιερισσό – εκεί όπου ενώνεται ο Κοκκινόλακας (που κατεβαίνει από την προϋπάρχουσα μεταλλευτική ζώνη του Μαντέμ Λάκου) και ο Ασπρόλακας (που κατεβαίνει από την καινούρια μεταλλευτική ζώνη των Σκουριών), και μετά χύνεται στον κόλπο της Ιερισσού. Τα πρόβατα ψόφησαν άμεσα.

- Πριν από τα Χριστούγεννα έγινε σχετική υδροληψία από την ΚΕΠΑΜΑΧ, παρουσία μελών του δημοτικού συμβουλίου, η οποία έδειξε υψηλή παρουσία βαρέων μετάλλων, ενώ στο αρσενικό ο δείκτης σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε 580mg με όριο το 10!

- Ο βοσκός, αφού αρχικά ανέφερε το θέμα στον δήμο, σύντομα έπαυσαν οι διαμαρτυρίες του. Φήμες στην περιοχη λένε ότι αποζημιώθηκε αδρά για τη σιωπή του, κάτι που φυσικά παραμένει άνευ τεκμηρίου!

- Τα παραπάνω ήρθαν σε γνώση μου το πρώτο 10ήμερο του Γενάρη. Μιας και προσωπικοί λόγοι δεν μου επέτρεπαν να ερευνήσω συστηματικά το ζήτημα, ανέμενα σχετικές ανακοινώσεις από τον δήμο ή μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη, για τις οποίες ήμουν βέβαιη λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος. Αυτές δεν υπάρξαν, όπως επίσης δεν διαπίστωσα κάποια αναφορά ούτε στα κοινωνικά δίκτυα από ντόπιους.

- Σε επαφή μου στα τέλη Γενάρη 2016, και ξανά τέλη Φλεβάρη, με μέλος του δημοτικού συμβουλίου που γνώριζα από την επιστημονική συμβολή του στο ντοκιμαντέρ για το νερό στην περιοχή των μεταλλείων,Σταγώνες, δήλωσε άγνοια. Άλλον υπεύθυνο για το θέμα στάθηκε αδύνατον να προσεγγίσω μέχρι πρότινος.

- Στις 25 Φλεβάρη 2016 συμμετείχα σε εκδήλωση της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Καλλιστώ” στο σινεμά “Αλέξανδρος” στη Θεσσαλονίκη με θέμα: “Κινήματα και περιβάλλον: Το Νερό και το Χρυσό”. Στην παρέμβασή μου μέσω Skype (λόγω κωλύματος να παραβρεθώ) αποφάσισα να κάνω δημόσια αναφορά στο θέμα, ώστε μέλη του κινήματος που ήταν καλεσμένα να έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν ή να επιβεβαιώσουν την είδηση, αλλά και να έχουν το έναυσμα να το δημοσιοποιήσουν στη συνέχεια. Μέλη της Επιτροπής Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς επιβεβαίωσαν την τοποθέτησή μου αναφέροντας τα εξής:

Από την αρχή δεν ξέραμε ακριβώς, υπήρχαν μόνο φήμες. Επειδή υπήρχαν και άλλα ζητήματα που θέλαμε να συζητήσουμε, μαζέψαμε 41 υπογραφές για να ζητήσουμε συνάντηση με τον δήμαρχο, κ. Ζουμπά και το δημοτικό συμβούλιο. Αφού προσπάθησε επανειλημμένα να την αποφύγει, τελικώς συναντηθήκαμε γύρω στα τέλη Γενάρη, όπου μας είπε ότι όντως υφίσταται το περιστατικό, και ότι ο δήμος δεν πήγε αμέσως για δειγματοληψία μιας και το ρέμα αυτό δεν τρέχει μόνιμα – φήμες πάλι λένε ότι τρέχει μόνο όταν ανοίγει μια στρόφυγγα η εταιρεία. Έτσι ο δήμαρχος ζήτησε από τον κόσμο να το κρατήσει μυστικό για να μην το μάθει η εταιρεία, και να τον ειδοποιήσει όταν δει το ρέμα να τρέχει για να πάρει δείγμα [σ.σ.: η εταιρεία όμως ήδη το ήξερε, αφού έγινε δειγματοληψία πριν τα Χριστούγεννα από τον δήμο, και ενημερώθηκε και η ΚΕΠΑΜΑΧ, στην οποία είναι μέτοχος η Ελληνικός Χρυσός!]. Ταυτόχρονα είπε ότι δεν έχει δημοσιοποιήσει το θέμα επειδή το έχει αναλάβει εισαγγελέας, στον οποίον στάλθηκαν δείγματα νερού, και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι οι αναλύσεις είναι στη διάθεσή τους άμα τις ζητήσουν.

(Το βίντεο με την εκδήλωση είναι αναρτημένο εδώ και εδώ).

Σε τηλεφωνική συνομιλία μου με μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς επισήμανε ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και για λόγους υγειονομικής ασφάλειας. Όπως μου είπε, “ένα πρόβατο να πεθάνει κινητοποιούνται όλοι οι μηχανισμοί, το υγειονομικό, μπαίνουν σε εξέταση και άλλα ζώα, διερευνούνται οι αιτίες εξονυχιστικά... Εδώ έχουμε, όχι ένα, αλλά 40. Και το πιο σημαντικό, που θάφτηκαν αυτά τα 40 πρόβατα; Αποσιωπήθηκε ένα τόσο σοβαρό θέμα από τον δήμο και όλες τις αρχές, γιατί”;
Τέλος, όπως μου επιβεβαίωσε άλλος ντόπιος που ήταν παρών εξ αρχής στη διαδικασία, ο δήμαρχος προσπαθούσε να αποφύγει αυτό το δημοτικό συμβούλιο (π.χ. προφασιζόμενος μη απαρτία, ή λέγοντας ότι δεν είναι καλό να διαρεύσουν αυτά τα θέματα κλπ) και καλούσε τους ντόπιους που ζήτησαν επίσημη ενημέρωση σε άτυπη συνάντηση σε επίπεδο δημοτικής παράταξης. Αυτό, εκτιμούν όλοι, έγινε προκειμένου να μην καταγραφούν τα πρακτικά σε καμερα, όπως γίνεται στα δημοτικά συμβούλια. Τα συνολικά θέματα για τα οποία ήθελαν να ενημερωθούν οι 41 υπογράφοντες από το δημοτικό συμβούλιο τέθηκαν τελικώς αναγκαστικά μετά από καθυστερήσεις, αλλά καμία επί της ουσία απάντηση δεν δόθηκε για κανένα από αυτά, πάρα μόνο ασάφειες και αντικρουόμενες απαντήσεις. "Παίζει ομερτά στην περιοχή. Διαφορετικά, που είναι η κτηνοτροφική υπηρεσία; Ένα πρόβατο να πεθάνει πρέπει να το δηλώσεις, αφού όλα έχουν σκουλαρίκι. Πρέπει αμέσως μετά το συμβάν να πάρουν ιστούς, να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις... Αυτοί αφήσαν τα πρόβατα, και το όλο θέμα, να θαφτεί για να μπει στις καλένδες στη συνέχεια καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον στοιχεία. Και την ανάλυση που λένε ότι έκαναν μετά με την ΚΕΠΑΜΑΧ, που έδειξε μεγάλη επιβάρυνση, έγινε για να καλύψουν την πρώτη που έγινε άμεσα και να την εξαφανίσουν. Που είναι η ανάλυση που έγινε και βάση της οποίας ο ίδιος ο αντιδήμαρχος μας ανέφερε κατ' ιδίαν πριν τα χριστούγεννα ότι το αρσενικό είναι πάνω από τα 500";

- Μετά την εκδήλωση ζήτησα από την περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ να ενεργήσουμε μαζί, με αφορμή την εκδήλωση όπου με είχαν καλέσει, ώστε να δημοσιοποιήσουμε το θέμα. Άλλωστε η οργάνωση έχει δείξει ένα σχετικό ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις των μεταλλείων σε ό,τι αφορά τρία είδη πανίδας της περιοχής: το λύκο, το τσακάλι και τη βίδρα. Η απάντηση ήταν ότι “δεν επαρκούν οι δυνάμεις μας να το τρέξουμε και έτσι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό”.

- Ταυτόχρονα, τέλη Φλεβάρη, κατάφερα να επικοινωνήσω με τον αντιδήμαρχο κ. Ψιλιάγκο και να του ζητήσω τις αναλύσεις. Αφού δεσμεύτηκε να μου απαντήσει αφού ρωτήσει τον δήμαρχο, και αφού χρειάστηκε να τον αναζητήσω εγώ ξανά, η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούν να μου δώσουν τις αναλύσεις επειδή το θέμα έχει σταλεί στον εισαγγελέα και στις αρμόδιες αρχές. Σε ερώτησή μου σχετικά με τη δέσμευσή τους στα μέλη της επιτροπής Μεγάλης Παναγιάς ότι κάθε πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση στις αναλύσεις αν τις ζητήσει, μου απάντησε ότι αυτή η δέσμευση ήταν παλιότερη, και δεν ισχύει εφόσον το θέμα ανέλαβε η εισαγγελία. Βέβαια, όταν τους έδωσε τη σχετική διαβεβαίωση τους είπε ότι είχε ήδη πάει στον εισαγγελέα. Τέλος, σε ερώτησή μου γιατί δεν αναρτούν τις αναλύσεις, όπως υποχρεούται να κάνει ο δήμος στην ιστοσελίδα του, μου είπε ότι αυτή είναι έκτακτη υδροληψία και γι αυτό δεν υποχρεούνται να την αναρτήσουν.

- Το θέμα έχει αναφερθεί στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, ενώ η εισαγγελία Πολυγύρου αρνείται να απαντήσει αν της έχει γίνει καταγγελία.

- Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει δημοσιοποίηση της υπόθεσης από κανέναν, αν και όλοι το γνωρίζουν. Μεταξύ αυτών και η ντόπια βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία όταν ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια πορείας στις Σκουριές από ντόπιο στα τέλη Ιανουαρίου, απάντησε: “έχει δημοσιογράφους εδώ για να το καταγγείλεις αν θες”...

Μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει τις αναλύσεις στα χέρια μου, και αν ο αριθμός του αρσενικού ανά λίτρο δεν είναι αυτός που αναφέρω, ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων που ο δήμος Αριστοτέλη δεν μου τις έδωσε ούτε τις δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα του, και επιφυλάσσομαι να διορθώσω αν χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση, είναι σίγουρα πολύ μεγάλος μιας και πέθαναν 40 πρόβατα και το θέμα πήγε στις αρμόδιες αρχές - και κυρίως μιας και το θέμα έχει τόσο έντεχνα και καθολικά αποσιωπηθεί...

* Μετά τη δημοσίευση του άρθρου, με ειδοποίησαν ότι δεν ήταν πρόβατα αλλά γίδια τα ζώα που πέθαναν. Το επισημαίνω, χωρίς να αλλάξω την ανάρτηση μιας και δεν αλλάζει το περιεχόμενου του άρθρου.



Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν αυτό το άρθρο προέρχονται από την Ολυμπιάδα, από έναν ερειπωμένο πλέον οικισμό δίπλα στις μεταλλευτικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εδώ και δεκαετίες στην περιοχή. Με αυτή την έννοια, είναι εικόνες από το μέλλον της υπόλοιπης ΒΑ Χαλκιδικής, που έχει χαρακτηριστεί μεταλλευτική ζώνη. Αυτά τα πρόβατα (που εικονίζονται στη φωτογραφία στην αρχή του άρθρου), τελευταίο κοπάδι ενός ανύπαρκτου πια οικισμού, βόσκουν δίπλα στον χώρο εργασιών που φαίνεται στη φωτογραφία..

Η περιοχή αυτή δεν είναι απλώς μολυσμένη, από τους αγωγούς που πέφτουν ακριβώς μέσα στα ρέματα και τα δημόσια ποτάμια, αλλά είναι και απαγορευμένη: κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει αν ενοχλεί την εταιρεία, παρόλο που παραμένει δημόσια και τα λίγα χαμόσπιτα αποτελούν ακόμα ιδιοκτησίες ντόπιων.


Έτσι, στο σημείο που στην πρώτη φωτογραφία έβοσκαν αμέριμνα τα πρόβατα κι εμείς τραβούσαμε βίντεο και φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το ντοκιμαντέρ Σταγώνες, (Νοέμβριος 2013), στις επόμενες φωτογραφίες βρίσκονται οι υπεύθυνοι ασφαλείας της εταιρείας για να μας πουν ότι είμαστε παράνομες και να φύγουμε από το σημείο! Το ίδιο είχαν κάνει λίγο πριν, όταν περνούσαμε το (δημόσιο φυσικά) ποτάμι. Ο τραμπουκισμός τους θα συνεχιζόταν αν δεν βρίσκονταν εκεί 1-2 ντόπιοι, που άρχισαν να τους "ξεφωνίζουν" για το γεγονός ότι οι ίδιοι, οι security της εταιρείας, βρίσκονται σε ξένη ιδιοκτησία την οποία καταπατούσαν και έπρεπε να φύγουν αμέσως...

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η αθάνατη Μαλβίνα σε μια απίστευτα προφητική εκπομπή για τα Σκόπια και τους "μουζάλες" της εποχής


Aκούστε την Μαλβίνα...πιο επίκαιρη απο ποτέ!




Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε καταγγελία των δανείων του MEGA



Η Τράπεζα Πειραιώς ενημέρωσε με επιστολή της τους βασικούς μετόχους του MEGA ότι προχωρά σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχει συνάψει με την «Τηλέτυπος» γράφει η εφημερίδα Αυγή.

Η Γ.Σ. των μετόχων της «Τηλέτυπος» ανακοινώθηκε για τις 7 Απριλίου με τους μετόχους να επιφυλάσσονται για τις προθέσεις της όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση.

Οι δανείστριες τράπεζες ζητούν να μάθουν άμεσα ποιοι από τους βασικούς μετόχους προτίθενται να λάβουν μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή ποιοι θα καταβάλλουν μετρητά και σε ποιο ύψος.

Σύμφωνα με την Αυγή οι διαβουλεύσεις των μετόχων με τις τράπεζες συνεχίζεται με στόχο να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες του δανείου ύψους 85 εκατ. Ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να γίνει άμεσα απαιτητό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες δεν έχουν ακόμα δώσει παράταση για την καταγγελία του δανείου.

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, αναστάτωση έχει προκαλέσει η κατάσχεση εσόδων του MEGA εις χείρας τρίτων από εταιρεία factoring/προεξόφλησης επιταγών, τιμολογίων κ.λπ., καθώς θεωρείται εχθρική κίνηση από την πλευρά Μπόμπολα. Με διαταγή πληρωμής που εξέδωσε η εταιρεία παραγωγής «Ανωση», του ομίλου Μπόμπολα, κάνοντας απαιτητά από το MEGA τιμολόγια του καναλιού που είχε εκχωρήσει στη θυγατρική της Alpha Bank, ABC Factors, ύψους 14 εκατ. Ευρώ, έχει ενδιαφέρον η παράθεση στην έκθεση του ΔΣ προς τη Γενική Συνέλευση της διάθεσης των κεφαλαίων των προηγούμενων αυξήσεων.

Σφήνα στις απαιτήσεις της «Ανωσης»/ABC Factors έρχεται η πληροφορία ότι με επιστολή της η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει τους βασικούς μετόχους του καναλιού (Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη) ότι προχωρά σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχει συνάψει με την «Τηλέτυπος». Η Τράπεζα Πειραιώς ερωτηθείσα πάντως δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία για καταγγελία των δανείων.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανεπιθύμητος ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στο Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κουίνς Κόλετζ Νέας Υόρκης

Διαχωρίζει τη θέση του από οποιαδήποτε πιθανή επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας της Ελλάδας, Νίκου Φίλη, στο Queens College, ο διευθυντής του Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών. Με επιστολή του προς τη Greek News, ο διευθυντής του Κέντρου, Δρ. Χρίστος Ιωαννίδης, ξεκαθαρίζει ότι η στάση του αυτή σχετίζεται με τις δηλώσεις του κ. Φίλη για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Παρότι η επιστολή του Κέντρου δεν δίνει περισσότερα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Φίλης επρόκειτο να μιλήσει στο πλαίσιο μαθήματος.

Ο Ελληνας υπουργός Παιδείας θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη καλεσμένος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης», για τα εγκαίνια της έκθεσής του στην Τετάρτη. Στα εγκαίνια έχει καλεστεί κι ο υπουργός Αναπληρωτής Πολιτισμού, κ. Μπαλτάς.

Το πρόγραμμα του κ. Φίλη περιλαμβάνει εθιμοτυπική επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, την Τρίτη, όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ενώ την Πέμπτη φημολογείται ότι θα παρευρεθεί σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, για το Hellenic University.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά τη δήλωση Φίλη για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα, αντιπροσωπεία της Παμποντιακής, Ποντιακών Συλλόγων, της Παμμακεδονικής και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, έκανε διάβημα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ανακοίνωση του διευθυντή του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών, έχει ως εξής:

“Το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College επιθυμεί να ξεκαθαρίσει την θέση του όσο αφορά το θέμα της πιθανής επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας της Ελλάδας, κυρίου Νίκου Φίλη, στο Queens College.
Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός.
Το Κέντρο τιμά και σέβεται την μνήμη των αδελφών μας Ποντίων που υπήρξαν θύματα της γενοκτονίας.
Το Κέντρο συμπαρίσταται στον αγώνα τον Ποντίων της Αμερικής και των απανταχού Ποντίων για την αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας.
Το Κέντρο σέβεται την μνήμη του ιδρυτή του και Διευθυντή για 30 χρόνια, καθηγητή Χάρρυ Ψωμιάδη, Ποντιακής καταγωγής, του οποίου η οικογένεια υπήρξε θύμα της γενοκτονίας και ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του στον αγώνα για την αναγνώριση της Ποντιακής γενοκτονίας από το Αμερικανικό Κογκρέσο.

Για τους πιο πάνω λόγους, το Κέντρο καθιστά σαφές ότι όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με την πιθανολογούμενη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, αλλά και αντιτίθεται αύτη την επίσκεψη.

Δρ. Χρίστος Π. Ιωαννίδης

Διευθυντής»

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Bernie Sander για την Εληνική κρίση και το ΔΝΤ(βίντεο)


Σκέφτομαι μελαγχολώντας, ότι οποιοσδήποτε μη Έλληνας γνώστης των γεγονότων ακούσει αυτό το απόσπασμα, θα θεωρήσει αυτονόητο ότι όλο το Ελληνικό λόμπυ στην Αμερική θα υποστήριζε αυτόν τον υποψήφιο. 'Οτι δεν θα υπήρχε Ελληνοαμερικανός που να μην τον ψήφιζε και που δεν θα στρατευόταν ως εθελοντής στην καμπάνια του. Ότι θα είχε κινητοποιηθεί ολόκληρη η ομογένεια σε κάθε Ελληνική παροικία για να δώσει ένα μήνυμα στο Κλιντονέικο και σε όλη την πολιτική σαβούρα των ΗΠΑ ότι η θνήσκουσα Ελλαδίτσα δεν έχει καμμία διάθεση να τους αφήσει χρόνους, όπως θα επιθυμούσαν.

Και βεβαίως θα επλανάτο πλάνην οικτράν. Κι εμείς οι Έλληνες ξέρουμε το λόγο: Δυστυχώς, ένα σημαντικό μέρος των «Ελλήνων» αλλά και των περίφημων «πανελλήνων» είναι καθαρά ταξικά τοποθετημένοι στο πλευρό των κερδοσκόπων και θα είναι έτσι, ακόμη κι αν δουν τους συμπολίτες τους να πεθαίνουν στους δρόμους και να τους παίρνουν με τα κάρα.

Θα βλέπουν ειδήσεις από τις πισίνες τους στο Αμέρικα ή αλλαχού και θα κουνάνε το κεφάλι για τους τεμπέληδες στην Ελλάδα που τους ντροπιάζουν στους ξένους φίλους τους. Είναι οι ενταγμένοι στο σύστημα, οι παρτάκηδες, οι ιδεολόγοι νεοφιλελέδες. Κάποιοι απ' αυτούς και δηλωμένοι φασίστες, κουμουνιστοφάγοι που έχουν τόσο χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, που θεωρούν τον Σάντερς (αν είναι δυνατόν)... αναρχοκομμουνιστή!


(για να δείτε ελληνικούς υπότιτλους πατήστε κάτω δεξια το κουμπάκι cc)
Το σχόλιο είναι από Kostis Bassogiannis.
www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Τζίμης Πανούσης παρουσιάζει μια πρωτοποριακή συσκευή

Ο Τζίμης Πανούσης μας παρουσιάζει μια νέα πρωτοποριακή συσκευή. Το "Βιβλίο" (c). [Βίντεο από την παράσταση Χωρατόριο ρε Ρε Μίζερο. Δεν θέλουμε να σας αποκαλύψουμε τις πρωτοποριακές μεθόδους που ακολουθεί. Πολύ σημαντική ανακάλυψη για τις μέρες μας.



http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν αξιώσεις κουρδικής αυτονομίας στη Συρία


Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν αναγνωρίζουν τη διακήρυξη περί αυτονομίας των Κούρδων της Συρία, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι.

«Δεν αναγνωρίζουμε ημιαυτόνομες αυτοδιοικήσεις περιοχών στο έδαφος της Συρίας», δήλωσε ο Κίρμπι αναφερόμενος στις προσπάθειες των Κούρδων για απόκτηση αυτονομίας στην περιοχή Ροτζάβα της Συρίας.


«Επιδιώκουμε να δούμε τη Συρία, ως μία ενιαία και ολοκληρωμένη χώρα που κυβερνάται από μία κυβέρνηση με άλλον επικεφαλής στη θέση του Μπασάρ αλ Άσαντ, που να μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του συριακού λαού σε μια ενοποιημένη κοσμική Συρία- αυτός είναι ο στόχος μας», είπε ο Κίρμπι, προσθέτοντας ότι η προσέγγιση αυτή είναι κοινή από τη διεθνή κοινότητα.

Νωρίτερα οι Κούρδοι της Συρίας ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργήσουν μια αυτόνομη περιοχή, αλλά οι περισσότερες από τις υπάρχουσες δυνάμεις στην περιοχή είναι αντίθετες σε μια τέτοια απόφαση και σύμφωνα με τη συριακή κυβέρνηση δεν έχει καμία νομική ισχύ.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με τη σειρά του, ανακοίνωσε ότι είναι εναντίον σε μονομερή απόφαση για ομοσπονδοποίηση της Συρίας.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, δήλωσε ότι η Μόσχα δεν υποστηρίζει την απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΛΙΝΤΣΑΡΑΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ (ΦΩΤΟ)



 Πρόσφυγες λίντσαραν και διαπόμπευσαν άλλο πρόσφυγα που κατηγορείται ότι βίασε επτάχρονη στον προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης. Οι πρόσφυγες πήραν το νόμο στα χέρια τους όταν θεώρησαν ύποπτο βιασμού επτάχρονης άλλο πρόσφυγα…
Στις εικόνες που κυκλοφόρησαν στην Daily Μail φαίνεται μία ομάδα ανδρών να ξυλοκοπά και να μεταφέρει στους άνδρες της ελληνικής αστυνομίας άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για παιδοφιλία.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο που βρέθηκε στο σημείο, οι πρόσφυγες κλωτσούσαν και χτυπούσαν με γροθιές τον κατηγορούμενο, ενώ ένας εξαυτών προσπάθησε να τον χτυπήσει με την ζώνη του στο κεφάλι.

Περίπου 46.000 πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, 14.000 εξ αυτών στην Ειδομένη, μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Οι πρόσφυγες μεταφέρουν τον άνδρα, ο οποίος είναι ντυμένος με με ένα μπεζ πουλόβερ και παντελόνι παραλλαγής, μακριά από τη σκηνή όπου τον «συνέλαβαν».

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αξιόπουστες (τα ζόμπι της καρέκλας)..

     Πρός Πανούλη ΥΠΕΘΑ,
στα 4,
Ενταύθα.

Όχι, Πανούλη, όχι!
Δεν βγήκαν τα ζόμπι του εθνομηδενισμού όπως είπες χθες. Μ' αυτά έχεις υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και συγκυβερνάς έναν χρόνο τώρα.
Με αυτά έχεις δώσει όρκους αγάπης, τους οποίους χθες από μόνος σου ανανέωσες λέγοντας ότι θα τα στηρίξεις για όλη την τετραετία (ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται).

Άλλα ζόμπι βγήκανε.
Άλλα.
Αυτά της καρέκλας.
Μόλις νομίσανε πως το χοντρό αρχιζόμπι, δηλαδή εσύ, θα σηκωθείς απ' την
καρέκλα,
..πεταχτήκανε σαν κλ@νιές να καλύψουνε το κενό.

Πρώτη κλ@νιά πετάχτηκε ο μέγκα-προδότης, η πιό απολιτίκ μ@λακία από συστάσεως ελληνικού κράτους: ο Σταύρος Ποτάμης.
Είπε πως ο κύριος υπουργός μπέρδεψε τη γλώσσα του ή γλώσσεψε τη μπέρδα του, ή κάτι τέτοιο, και πως εσύ είσαι εθνοκάπηλος, λαϊκιστής, και άλλα τέτοια πολύ κολακευτικά για σένα.

Άλλη κλ@νιά που πετάχτηκε, το απόλυτο κενό, ο GAP. Αυτός κάτι ψιθύρισε, κάτι τιτίβισε, αλλά κανείς δεν τούδωσε σημασία,
..γιατί όλος ο κόσμος, όχι μόνον ο λαός αλλά και οι πολιτικοί έχουν καταλάβει πιά πως όχι με το να αναφερθείς στον Μεγάλο Ηλίθιο, αλλά και με το να τον σκεφτείς μόνο, έχεις χάσει πιά την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία σου, και σούχει μείνει μόνον η αξιοπουστιά.

Βγήκαν και κάτι άλλες ελάσσονες κλ@νιές, λοβερδιανές, και δήλωσαν πως αυτές συγκυβέρνηση δεν κάνουν με ποτάμια και άλλους τέτοιους, αλλά επειδή τ' @@@@@ια μας έχουν βαρύνει απ' το πολύ γράψιμο, αμελήσαμε να τις συμπεριλάβουμε κι αυτές στο λίμπρο ντ' όρο μας.

Ο μόνος που δεν πετάχτηκε σαν κλ@νιά είναι ο λεβεντομ@λάκας.
Αλλά αυτός λόγω ηλικίας και λόγω παροιμίας που λέει πως ο γέρος ή από πέσιμο θα πάει ή από χέσιμο, τις φοβάται τις κλ@νιές γενικώς.
Αλλιώς θα πεταγότανε κι αυτός.

Αυτά τα ζόμπι βγήκανε που λες Πανούλη, κι όχι τα άλλα που μας έλεγες εσύ.
Αυτά μάλλον είδες και φοβήθηκες και ''ανέκρουσες πρύμναν'' εκτελώντας κωλοτούμπα επαγγελματική.
Συνέχισε εσύ την καλή δουλειά απρόσκοπτος, σκίζοντας τα μνημόνια και θωρακίζοντας με το ΝΑΤΟ και τους τούρκους αξιωματούχους στα νησιά μας την ελληνική επικράτεια.
Μη φοβάσαι τους αξιόπουστες.
Τί να κλ@σουν οι αξιόπουστες μπροστά σε σένα τον αρχηγό;

Συνέχισε.
Ο αετός (το λέει και το άσμα) πεθαίνει στον αέρα, άλλωστε!
Κι ο γλάρος, επίσης!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!!!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση-χαστούκι στην Άγκυρα ότι στην προγραμματισμένη επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ για να πάρει μέρος στην Διεθνή Διάσκεψη για την Πυρηνική Ασφάλεια κρίθηκε ανεπιθύμητος και αποκλείστηκε κάθε επαφή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου πρόεδρου στις ΗΠΑ έχει ήδη ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός διπλωμάτης και σύμβουλος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Alan Makovsky, ο Ερντογάν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο για τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός διπλωμάτης επέκρινε έντονα τον Ερντογάν για επιβολή δικτατορικού καθεστώτος στην Τουρκία και απέκλεισε την πιθανότητα αν τελικά έρθει στις ΗΠΑ, να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Alan Makovsky που εκφράζει την αμερικανική κυβέρνηση, κατήγγειλε ότι στην Τουρκία παραβιάζονται οι στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες και μετά τα γεγονότα του Gezipark έχει επιβληθεί δικτατορικό καθεστώς, ενώ κατηγόρησε την Τουρκία ότι στήριξε τους Τζιχαντιστές στα εγκλήματα του στην Συρία.

Τέτοιο χαστούκι σίγουρα δεν το περίμεναν στην Άγκυρα και… έπαιτε και συνέχεια!


ERDOĞAN ABD’ DE İSTEMEYEN MISAFIR = Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χάλκινο μετάλλιο η Στεφανίδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου


Το πρώτο της μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ ήρθε τρίτη στη διοργάνωση, η οποία άρχισε σήμερα στο Πόρτλαντ, με άλμα στα 4,80 μ. Είναι το 11ο μετάλλιο για τη χώρα μας σε αντίστοιχους αγώνες. Αντίθετα, η Νικόλ Κυριακοπούλου δε κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο. Με καλύτερη προσπάθεια στα 4,60 μ. περιορίστηκε στην 6η θέση. Μακριά από τον καλό του εαυτό βρέθηκε και ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο πρωταθλητής μας δε κατάφερε να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο του 2014 και έμεινε 7ος με 5,65.

Η νέα τριταθλήτρια κόσμου είχε πρώτο άλμα στα 4,50 και έφτασε μέχρι τα 4,80 έχοντας άψογα άλματα. Το πρώτο αποτυχημένο ήρθε στα 4,85 μ. ενώ δε κατάφερε να περάσει και πάνω από τα 4,90 μ. Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η Αμερικανίδα, Τζένιφερ Σουρ (4,90) και δεύτερη η συμπατριώτισσά της, Σάντι Μόρις (4,85).
Στο επί κοντώ των ανδρών, ο Κώστας Φιλιππίδης είχε τρεις χαμένες προσπάθειες στα 5,75. Πρωταθλητής κόσμου αναδείχθηκε ο Ρενό Λαβιλενί. Ο Γάλλος ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου με, μόλις, δύο άλματα. Πέρασε πάνω από τα 5,75 και τα 5,90. Αφού εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο ζήτησε να τοποθετηθεί ο πήχης στα 6,02, ύψος που πέρασε με την πρώτη και μετά ήρθε η… ώρα του 6,17. Σε αυτό το ύψος είχε τρία άκυρα άλματα και δεν κατάφερε να πετύχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Στη δεύτερη θέση του βάθρου θα ανεβεί ο Κέντρικς (ΗΠΑ) με 5,80 και στην τρίτη ο Λίσεκ (Πολωνία) με 5,75.

Τα ελληνικά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού.

ΧΡΥΣΑ
Χάρης Παπαδιάς 60 μ. 6.50 1997 Παρίσι
Κατερίνα Θάνου 60 μ. 6.96 1999 Μαεμπάσι
Κατερίνα Κόφφα 200 μ. 22.76 1997 Παρίσι
Δημήτρης Χονδροκούκης ύψος 2,33 2012 Κωνσταντινούπολη
Κώστας Φιλιπππίδης επί κοντώ 5,80 μ. 2014 Σόποτ

ΑΣΗΜΕΝΙΑ
Λάμπρος Παπακώστας Ύψος 2,35 μ. 1995 Βαρκελώνη
Λάμπρος Παπακώστας Ύψος 2,32 μ. 1997 Παρίσι
Πηγή Δεβετζή Τριπλούν 15,00 μ. 2008 Βαλένθια

ΧΑΛΚΙΝΑ
Γιώργος Θεοδωρίδης 60 μ. 6.54 2004 Βουδαπέστη
Κατερίνα Στεφανίδη επί κοντώ 4,80 μ. Πόρτλαντ
Πηγή Δεβετζή Τριπλούν 14,73 μ. 2004 Βουδαπέστη


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....