Διυλιστήριο: 03/26/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Νέες ποινικές διώξεις για την προμήθεια των αντιαρματικών Kornet

Στρέφονται κατά του ήδη προφυλακισμένου πρώην διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου της εταιρείας ΚΒΡ, Κωνσταντίνου Δαφέρμου

Στην άσκηση νέων ποινικών διώξεων για μια ακόμη υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος από την προμήθεια εξοπλιστικών -αυτή τη φορά για την προμήθεια των αντιαρματικών Kornet-Ε- προχώρησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ειδικότερα, η δίωξη που ασκήθηκε, σε βαθμό κακουργήματος, αφορά στην προμήθεια των αντιαρματικών Kornet-E και στρέφεται κατά του ήδη προφυλακισμένου πρώην διευθυντή εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου της εταιρείας ΚΒΡ, Κωνσταντίνου Δαφέρμου.

Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκαν οι νέες διώξεις είναι αυτά της δωροδοκίας, της δωροληψίας με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι δύο επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για την προμήθεια 98 αντιαρματικών εκτοξευτών μεγάλου βεληνεκούς νέας γενιάς τύπου Kornet διακινήθηκαν τρία εκατ. δολάρια από τον αντιπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας, προκειμένου ο Αντώνης Κάντας να προβεί σε υπηρεσιακές ενέργειες, που ανάγονταν στα καθήκοντά του και συγκεκριμένα στην υπογραφή της επίμαχης σύμβασης.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης σύμβασης ανέρχεται σε 100 εκατ. δολάρια.

Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στους ανακριτές διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Χριστόφορο Μάρκο, οι οποίοι και θα καλέσουν τους δυο κατηγορούμενους σε απολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα είχε διαταχθεί από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, ενώ τα στοιχεία ενισχύθηκαν από την ομολογία του κατηγορούμενου Αντώνη Κάντα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο εδώλιο 32 κατηγορούμενοι για τις μίζες στα γερμανικά υποβρύχια - Ποιοι παραπέμπονται σε δίκη για την πολύκροτη υπόθεση

Η πολύκροτη υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων για την προμήθεια των οποίων φέρεται ότι διακινήθηκαν μίζες εκατομμυρίων ευρώ, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, πήρε το δρόμο για το ακροατήριο.

Το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμα του, “έδειξε” το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε 32 άτομα, μεταξύ των οποίων στρατιωτικοί και γνωστοί επιχειρηματίες, οι οποίοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για κατηγορίες που αφορούν πράξεις δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Μάλιστα, οι κατηγορίες σε κάποιες περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη “μίζας” που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, τα παράνομα χρήματα για την προμήθεια των όπλων από τις επίμαχες συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας με την γερμανική HDW-Ferrostaal κινήθηκαν κυρίως μέσω δύο εταιρειών.

Οι Εφέτες αποφάσισαν να μην παραπεμφθούν σε δίκη η σύζυγος του πρώην εμπόρου όπλων Π. Ευσταθίου, καθώς και οι Γ. Αγουρίδης, Πέτρος και Γιώργος Χριστοδουλίδης και Γιώργος Κάμαρης, για τους οποίους αποφαίνονται ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την στοιχειοθέτηση των κατηγοριών που τους έχουν απαγγελθεί.

Ποιοι παραπέμπονται

Μεταξύ των κατηγορουμένων που παραπέμπονται είναι ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι άλλοτε στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού Αντώνης Χάγιας, καθώς και ο Γιώργος Νικολάου.

Το βούλευμα διατάσσει την παραμονή στην φυλακή του άλλοτε στελέχους του Υπουργείου Άμυνας Αντώνη Κάντα, ο οποίος έχει συμπληρώσει το πρώτο δωδεκάμηνο προσωρινής κράτησης. Αντίθετα, διατάσσεται η άρση της προσωρινής κράτησης του Γιάννη Μπέλτσιου με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό τμήμα. Τέλος, οι Εφέτες με το βούλευμα τους αποδέχονται το αίτημα του Σωτήρη Εμμανουήλ για μείωση από τα 2 εκατομμύρια στις 500 χιλιάδες της χρηματικής εγγύησης που του έχει επιβληθεί για την αποφυλάκιση του.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έως 15 δισ. τα έσοδα από την φορολόγηση των ελβετικών καταθέσεων

10.000 οι Έλληνες φοροφυγάδες με καταθέσεις στην Ελβετία λέει αυστριακός οικονομολόγος ειδικός σε θέματα παραοικονομίας

Με αφορμή την ανακοίνωση της ελβετικής κυβέρνησης ότι εντός της εβδομάδας ξεκινούν στην Αθήνα συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με το διευθυντή της υπηρεσίας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων Ζακ Βατεβίλ ο αυστριακός καθηγητής Οικονομικών Φρίντριχ Σνάιντερ υπολογίζει ότι η υπογραφή μιας φορολογικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας θα απέφερε στο ελληνικό δημόσιο περίπου 10 με 15 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Λιντς δηλώνει σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ότι «οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία πρέπει να ανέρχονται σε τουλάχιστον 80 δισεκατομμύρια ευρώ και ότι περίπου τα δύο τρίτα είναι μαύρο χρήμα». Υπολογίζει τους έλληνες φοροφυγάδες με καταθέσεις στην Ελβετία στους 10.000, οι οποίοι μόλις τα τελευταία χρόνια μετέφεραν τα χρήματά τους. Θεωρεί ότι «οι συνολικές καταθέσεις διπλασιάστηκαν τα τελευταία 4 - 5 χρόνια». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Deutsche Welle ο Σνάιντερ υπολογίζει πως μια φορολογική συμφωνία θα ήταν ο πιο γρήγορος και πιο αποδοτικός τρόπος φορολόγησης των καταθέσεων. Εξέφρασε μάλιστα την έκπληξή του για το γεγονός ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μέχρι σήμερα ελάχιστα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και για το γεγονός ότι οι διεθνείς πιστωτές δεν ζητούν επιτακτικά από την Αθήνα να αναλάβει πρωτοβουλίες. 

Οι γερμανικές τράπεζες απορρίπτουν το σενάριο ελέγχων στην ροή κεφαλαίων, όπως πρότεινε πριν μερικές μέρες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο ολλανδικό ραδιόφωνο. Ο γενικός διευθυντής του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών (BdB) Μίχαελ Κρέμερ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung ότι ο περιορισμός της ελεύθερης ροής κεφαλαίων «δεν αποτελεί πανάκεια». Ενδεχομένως να αποδώσει βραχυπρόθεσμα, είπε. Χωρίς όμως συγκεκριμένο πρόγραμμα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας οι έλεγχοι στη ροή κεφαλαίων δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Πηγή Deutsche Welle 

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιους εξυπηρετείτε;

Tου Απόστολου Ρόσσιου.

Για τους όψιμους, εν γένει "προοδευτικούς" και ορντινάτσες των νεοταξιτών, για να μην πουλάνε άλλο παραμύθι στον ελληνικο λαό! Δίνω κάποιες διευθύνσεις στις οποίες υπάρχουν βιντεο με παρελάσεις από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες! Αυτοί είναι τριτοκοσμικοί; Είναι εθνικιστές; Ασχολούνται με ταρατατζούμ; Πόσο εθελόδουλοι είστε; Τελικά ποιους εξυπηρετείτε; Σίγουρα πάντως όχι τον ελληνικό λαό! Διότι δεν προσφέρετε υπηρεσία στο ελληνικό Έθνος και στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ρήξη..

     Κάθε επανάσταση είναι μία ρήξη.
Ρήξη με το κατεστημένο, με το βολικό, με την δουλοπρεπή νοοτροπία, με την ροή της Ιστορίας.
Και κάθε ρήξη, είναι μία επανάσταση.
Από κει και πέρα όμως, ενώ η ρήξη γίνεται από έναν, ή έστω μία ομάδα φωτισμένων (ή όχι),
..η επανάσταση απαιτεί μιά πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή.

Από την άλλη, μία επανάσταση δεν προαναγγέλεται, γιατί ο αντίπαλος θα σε κατατροπώσει,
..ούτε η ρήξη προγραμματίζεται. Δεν λες: Θα κάνω μιά ωραία ρήξη τον Ιούνιο, ή τον Ιούλιο. Την κάνεις από την πίεση των γεγονότων ή από εκτίμηση της κατάλληλης συγκυρίας, και ελπίζεις στην μαζική αποδοχή ώστε να εξελιχθεί σε επανάσταση.

Στην επανάσταση δεν μπορείς να έχεις εκ των προτέρων με το μέρος σου το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Αυτό θα προϋπόθετε μιά μακριά περίοδο αναλυτικής ενημέρωσης και θα έχανες το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Αλίμονο αν είχε γίνει έτσι το '21!
Ξεκινάει με μία μικρή σχετικά ομάδα, και με την πρόοδο και τις επιτυχίες της συμπυκνώνεται γύρω της όλο και μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.
Επανάσταση με ''δημόσια διαβούλευση'' δεν γίνεται!

Στην περίπτωσή μας τώρα, και στην τρέχουσα συγκυρία:
Η πρώτη (και σημαντική) ρήξη έγινε από τον λαό στις εκλογές. Ρήξη, όχι επανάσταση. Ακολούθησε πλατιά αποδοχή της ρήξης αυτής, και εξακολουθεί ακόμα η στήριξη της καινούργιας κυβέρνησης να είναι σε επίπεδα επανάστασης.
Όμως:
Η περίφημη ρήξη που υπαινίχθηκε και προανείγγηλε (κακώς, κάκιστα) ο υπουργός των Οικονομικών, πρέπει να γίνει από την ηγεσία με δική της ευθύνη και με δική της εκτίμηση της κατάλληλης συγκυρίας.
Θα είναι όπως όλες οι ρήξεις ένα τεράστιο ρίσκο, ένα άλμα πάνω από την ροή της Ιστορίας, όπως αυτή τουλάχιστον καταγράφεται σε κάθε εποχή από τις δυνάμεις του κατεστημένου,
..που, αν ήταν στο χέρι τους θα διανύαμε ακόμη κάποιο κομμάτι του Μεσαίωνα.

Κάντε την ρήξη κύριε υπουργέ και κύριοι της κυβέρνησης, εφ' όσον βέβαια πιστεύετε σε αυτή,
..αλλά μην ζητάτε εκ των προτέρων πλατιά αποδοχή.
Αν το πιστεύετε κάντε το. Σύντομα όμως. Τώρα που οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας και με το μέρος μας.
Σε λίγο καιρό μπορεί να μην είναι!
Κάντε το όσο ακόμα έχετε την κεκτημένη ταχύτητα της νίκης των εκλογών, και όσο ακόμη είσαστε αμόλυντοι και καθαροί (πάντα ελλοχεύουν οι άνθρωποι-κερκόπορτες).

Κάντε το χωρίς πολλές εξηγήσεις και προσπάθειες συγκατάνευσης.
Αυτή την στιγμή δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Χρειάζεται μόνον η αλήθεια.

Οι οπλαρχηγοί της επανάστασης του '21 δεν τους εξήγησαν πού τους πάνε! Αν τους εξηγούσαν, οι περισσότεροι θα καθόντουσαν στα σπίτια τους, και μείς θα μιλάγαμε ακόμη τούρκικα!
Τους οδήγησαν όμως στην ελευθερία.
Αυτό έχει σημασία. Ο σκοπός, όχι η διαδικασία!

Είσαστε εκεί που είσαστε γιατί εμείς κάναμε την πρώτη ρήξη.
Οδηγήστε μας και σείς κάπου καλύτερα.
Λογικά, θ' ακολουθήσουμε!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....