Διυλιστήριο: 06/28/15
ροη αναρτησεων

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Λαγκάρντ: «Ακυρο το δημοψήφισμα μετά τη λήξη του προγράμματος την Τρίτη» - «Εάν δεν πληρωθεί η δόση, η Ελλάδα παραμένει μέλος του ΔΝΤ»


Λαγκάρντ: «Άκυρο το δημοψήφισμα μετά τη λήξη του προγράμματος την Τρίτη» - «Εάν δεν πληρωθεί η δόση, η Ελλάδα παραμένει μέλος του ΔΝΤ, διασφαλίζει την πρόσβασή τις στην τεχνογνωσία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ταμείου, αλλά δεν μπορεί να λάβει νέα κεφάλαια, μέχρις ότου εξοφληθούν οι οφειλές»


Το δημοψήφισμα θα είναι άκυρο μετά τη λήξη του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος την Τρίτη», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξή της στο BBC η κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει πάνω σε προτάσεις που δεν θα είναι πλέον σε ισχύ. Ωστόσο, επεσήμανε ότι αν υπήρχε μια ηχηρή ψήφος υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και της αποκατάστασης της ελληνικής οικονομίας, τότε οι πιστωτές της Ελλάδας θα ήταν πρόθυμοι να προσπαθήσουν.

Η Κριστίν Λαγκάρντ κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει γνώμη και να δεχτεί τις προτάσεις της ευρωζώνης.

«Προσδοκώ πως, το αργότερο, μέχρι το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουνίου η Ελλάδα θα κατορθώσει να καταβάλλει τη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά εάν αυτό δεν συμβεί τότε θα πρέπει να ξεκινήσει μια σειρά από διαδικασίες», δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο CNBC η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρ. Λαγκάρντ.


Εν μέσω ραγδαίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στη χώρα, οι δηλώσεις της σιδηράς κυρίας του ΔΝΤ πέρασαν στα «ψιλά», ωστόσο σίγουρα κρύβουν μεγάλο ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα.

Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει την - ενοποιημένη - δόση των 1,53 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ έως τις 30 Ιουνίου. Πρόκειται για τη συγχώνευση των τεσσάρων δόσεων - σε μια ενιαία - που όφειλε για τον μήνα Ιούνιο προς το ΔΝΤ η Ελλάδα.

Η κυβέρνηση είχε καταθέσει το αίτημα για ενοποίηση των δόσεων στις 4 Ιουνίου, ήτοι τη μέρα που έπρεπε να δοθεί η εντολή για την πληρωμή της πρώτης από τις τέσσερις δόσεις προς το Ταμείο.

Το θέμα επανήλθε χθες στο προσκήνιο όταν η Κρ. Λαγκάρντ ρωτήθηκε για τις προσδοκίες της από την ελληνική κυβέρνηση, στον απόηχο μάλιστα της απόφασης της τελευταίας να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου.

Ποια είναι λοιπόν η σειρά διαδικασιών που θα πρέπει να ξεκινήσει, κατά τη Λαγκάρντ, ως αποτέλεσμα της μη καταβολής της δόσης;

Μόλις την περασμένη εβδομάδα το Ταμείο ανακοίνωσε ότι η καθυστέρηση της εξόφλησης της δόσης από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης δεν συνιστά χρεοκοπία, αλλά ληξιπρόθεσμη οφειλή.

«Εάν δεν πληρωθεί η δόση, η Ελλάδα παραμένει μέλος του ΔΝΤ, διασφαλίζει την πρόσβασή τις στην τεχνογνωσία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ταμείου, αλλά δεν μπορεί να λάβει νέα κεφάλαια, μέχρις ότου εξοφληθούν οι οφειλές», εξήγησε η Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εάν μια δόση δεν καταβληθεί, τότε ενεργοποιούνται άμεσα οι σχετικές διατάξεις. Η Ελλάδα περνάει τυπικά σε καθεστώς αθέτησης πληρωμής και η Λαγκάρντ οφείλει να ενημερώσει για τις εξελίξεις το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου.

Ελλάδα και ΔΝΤ συνεργάζονται καθαρά σε τυπικό επίπεδο και ο επανακαθορισμός της «σχέσης» τους κρίνεται επιβεβλημένος. Η Ελλάδα μπορεί να μην θεωρείται άμεσα μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει, ωστόσο το πλήγμα στην αξιοπιστία της δεν μπορεί να αποφευχθεί.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προσωρινή αναστολή των πληρωμών της Αθήνας ζήτησε ο Στρος Καν

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ προτείνει «η Ελλάδα να μην λάβει πλέον καμιά νέα χρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά να της δοθεί ακόμη και μια μαζική ονομαστική απομείωση του χρέους της έναντι των δημόσιων θεσμών»

«Ο εξαναγκασμός της ελληνικής κυβέρνησης να υποκύψει, θα δημιουργούσε ένα τραγικό προηγούμενο για την ευρωπαϊκή δημοκρατία και θα μπορούσε να θέσει σε κίνηση μια ανεξέλεγκτη αλυσιδωτή αντίδραση», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος – Καν.

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή στην αρχή της ελληνικής κρίσης, κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους να δεχτούν μια προσωρινή αναστολή των πληρωμών της Αθήνας και επέκρινε επανειλημμένα τον «βλακώδη» η «καταστροφικό» χαρακτήρα των «αυστηρών δημοσιονομικών προσαρμογών» που ήταν ο κανόνας στην ευρωζώνη στη διάρκεια της κρίσης.

Ο Ντομινίκ Στρος - Καν διατυπώνει την πρότασή του σε μια τρισέλιδη δήλωσή του στα αγγλικά και τα γαλλικά με τίτλο «Περί του να μαθαίνει κανείς από τα λάθη του», την οποία δημοσιοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας προτείνει «η Ελλάδα να μην λάβει πλέον καμιά νέα χρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΕ, όπως και εκ μέρους του ΔΝΤ, αλλά να της δοθεί μια πολύ εκτεταμένη παράταση της ωρίμανσης, ακόμη και μια μαζική ονομαστική απομείωση του χρέους της έναντι των δημόσιων θεσμών».

«Αυτό θα απελευθερώσει την Ελλάδα απ' όλες τις υποχρεώσεις της έναντι του επίσημου τομέα (επίσημοι θεσμοί) για τα δύο επόμενα χρόνια», συνεχίζει ο άνθρωπος που είχε συμμετάσχει το 2010 στις πρώτες συζητήσεις για τους κινδύνους που συνδέονται με το ελληνικό χρέος.

«Αυτό θα θέσει τη χώρα κάτω από μια δύσκολη δημοσιονομική πίεση, εφόσον δεν θα μπορεί να δανεισθεί από τις αγορές, δεν θα λαμβάνει πλέον πόρους της ΕΕ ή του ΔΝΤ και θα πρέπει συνεπώς να ισοσκελίσει μόνη τον προϋπολογισμό της», επιχειρηματολογεί ο Στρος-Καν.

Υπογραμμίζει πως οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν «δύσκολες δημοσιονομικές επιλογές» και αναφέρει στο πλαίσιο αυτό τη φορολογική μεταρρύθμιση και τις μάχες «εναντίον της ολιγαρχίας, των ιδιωτικών συμφερόντων και του βάρους του κρατικού μηχανισμού». Θα κάνουν οι ίδιοι αυτές τις επιλογές, χωρίς εξαναγκασμό προερχόμενο από το εξωτερικό, επιμένει.

Αν λειτουργήσει αυτή η ιδέα, η Ελλάδα θα μπορούσε τότε να γίνει «υποψήφια για σταδιακές διαγραφές του χρέους της», διευκρινίζει ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ, σύμφωνα με τον οποίο «μόνο τα δέκα δισεκατομμύρια που προβλέπονται για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος θα έπρεπε να αποπληρωθούν ώστε να επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» να συνεχίσει το πρόγραμμα της έκτακτης αρωγής της.

«Δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα λειτουργήσει», αναγνωρίζει ο Στρος-Καν, ο οποίος καλεί τις ελληνικές αρχές να επιδείξουν θάρρος και ανεξαρτησία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο ''Game over'' Τουσκ ΜΑΛΑΚωσε : Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο εγγονός των ΝΑΖΙ , ο πριν από λίγο καιρό game over, αυτός που είχε δηλώσει : '' «Οι Έλληνες να πάρουν τον ήλιο τους και να τον βάλουν εκεί που ξέρουν» (εδώ),  τώρα κρίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε επαφή με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο η Αθήνα να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση.
"Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης", έγραψε ο Τουσκ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, μετά την άρνηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης χθες να παρατείνουν τη δανειακή σύμβαση ενόψει της ενδεχόμενης αθέτησης ή καθυστέρησης πληρωμών της Ελλάδας την Τρίτη.

"Βρίσκομαι σε επαφή με ηγέτες για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης των 19 χωρών" μελών, πρόσθεσε ο Τουσκ μετά τη συνάντηση των 18 υπουργών Οικονομικών.

Πηγή ΑΜΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

178 ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - VIDEO


Με 178 "ναι" και 120 "όχι" ψηφίστηκε η πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου. Υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής και κατά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ . Από την ψηφοφορία απουσίασαν δύο βουλευτές.

Δείτε το βίντεο


Τσίπρας: Το μόνο που έχει να φοβηθεί ο ελληνικός λαός είναι ο φόβος


Το δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι εταίροι μας, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών θεσμών.

«Θα σεβαστούμε όλοι το αποτέλεσμα. Θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και ταυτόχρονα τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε πως η σημερινή ημέρα θα μείνει στην κοινή ευρωπαϊκή μας ιστορία με μελανά χρώματα, όχι μόνο γιατί κάποιοι αποφάσισαν έξω και πέρα από κάθε θεσμική διαδικασία να συνεδριάσουν αποκλείοντας έναν ισότιμο εταίρο, αλλά και γιατί αμφισβητήθηκε από υπουργούς Οικονομικών το δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον.

Η απάντηση του ελληνικού λαού πρέπει να είναι πάνδημη, συνέχισε και επισήμανε ότι «δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισεμπλουμ για να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό και να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».

«Διαπραγματευτήκαμε με ανοιχτά χαρτιά και με διάθεση συνεργασίας, με στόχο έναν έντιμο συμβιβασμό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι και προσωπικά έκανα ό,τι ήταν δυνατό. Στο τέλος επικράτησαν οι ακραίες φωνές μεταξύ των εταίρων και των θεσμών» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως κάθε πολίτης αυτού του τόπου γνωρίζει πως η Ελλάδα έκανε ειλικρινή προσπάθεια διαπραγμάτευσης. «Από τις πρώτες μέρες της εκλογής μας δώσαμε σκληρή μάχη για τον λαό και την πατρίδα μας, τόνισε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι «διαπραγματευτήκαμε με την πλάτη στον τοίχο σε συνθήκες πρωτοφανούς ασφυξίας».

Από χθες το βράδυ, τόνισε ο κ. Τσίπρας, «ξεκίνησε μια απίστευτη εκστρατεία φόβου που θα κλιμακωθεί» και πρόσθεσε: «Ο κόσμος όμως πεισμώνει. Οι Έλληνες γνωρίζουν να αψηφούν τον φόβο και να αντέχουν. Ας αναλογιστούν κάποιοι ότι οι εκβιασμοί φέρουν αντίθετα αποτελέσματα Η αξιοπρέπεια ενός λεηλατημένου λαού δεν είναι παιχνίδι. Χθες μας εκβίαζαν με τη ρευστότητα, σήμερα με τις τράπεζες, κάποτε και οι εκβιασμοί στερεύουν. Το μόνο που σήμερα έχει να φοβηθεί ο ελληνικός λαός μετά από τόσα χρόνια λεηλασίας είναι ο φόβος».

«Δεν μας ζήτησαν να συμφωνήσουμε, μας ζήτησαν να παραδώσουμε την πολιτική μας αξιοπρέπεια» τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. «Δεν αρνηθήκαμε τον συμβιβασμό, αλλά την παράδοση της χώρας μας ως νέας οικονομικής αποικίας σε αλλότρια συμφέροντα» πρόσθεσε.

«Ακόμα και την τελευταία στιγμή, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία, καταθέσαμε ισοδύναμα μέτρα στις υπερβολικά υψηλές απαιτήσεις των θεσμών με τη διαφορά ότι επιλέξαμε τα βάρη να τα σηκώσουν αυτοί που αντέχουν» υπογράμμισε και ανέφερε:

«Στο όνομα των μη υφεσιακών μέτρων, μας ζήτησαν να ρίξουμε τα βάρη στις συντάξεις και στους μισθούς. Παράλληλα μας κατέστησαν σαφές ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα έσοδα από τον έλεγχο του παράνομου πλούτου. Μας ζήτησαν να αυτοεξαιρεθούμε από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να διατηρήσουμε τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα της φτώχειας. Μας ζήτησαν να απελευθερώσουμε τις ομαδικές απολύσεις.

Απαίτησαν να προηγηθούν η μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων ώστε να προκαταλάβουν την μεταρρύθμιση. Ζήτησαν εκτόξευση του ΦΠΑ στον τουρισμό».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «η επιμονή σώνει και καλά να είναι και το ΔΝΤ στην απόφαση, περιόριζε ασφυκτικά κάθε πιθανότητα ενός έντιμου συμβιβασμού».

Σε ό,τι αφορά το χρέος, είπε ότι δεν έδωσαν τίποτα συγκεκριμένο παρά μόνο την ίδια αόριστη υπόσχεση όπως και στις προηγούμενες κυβερνήσεις.Δείτε το βίντεοΣαμαράς: Το πραξικόπημα δεν θα περάσει στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση περί δημοψηφίσματος.

«Η πρόταση για το δημοψήφισμα σέρνει την χώρα εκτός Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: « Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο. Φέρατε απαράδεκτη συμφωνία και μας οδηγείτε συστηματικά σε έξοδο από την Ευρώπη. Έχετε οδηγηθεί σε τραγελαφική κατάσταση και οδηγείτε την πατρίδα μας σε θεσμική παρωδία

«Ο ελληνικός λαός θα κληθεί να ψηφίσει ναι ή όχι στην Ευρώπη και στο ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: Η συμφωνία που εσείς κάνατε είναι το χειρότερο Μνημόνιο και περιέχει οκτώ φορές περισσότερα μέτρα από το mail Χαρδούβελη».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: « «Είστε ο ηθικός αυτουργός της πρότασης την οποία καταγγέλλετε. Εάν έχετε το θάρρος βγείτε στον ελληνικό λαό και συγκρίνετε την πρότασή της με το κείμενο που θέτετε σε δημοψήφισμα».

Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τα ευρωπαϊκά κόμματα να ματαιώσουν το πραξικόπημα Τσίπρα. «Το πραξικόπημα δεν θα περάσει στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας Ζάμπια. Δεν θα αφήσουμε την χώρα να βγει εκτός Ευρώπης και ευρώ».Δείτε το βίντεο
Μιχαλολιάκος: Καταδικάζουμε την πρόταση των δανειστών τοκογλύφων


«Καταδικάζουμε την πρόταση των δανειστών τοκογλύφων», δήλωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, προσερχόμενος στη Βουλή για τη συζήτηση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Παράλληλα, ο κ. Μιχαλολιάκος πρόσθεσε: «Όχι στους τοκογλύφους, ναι στην εθνική κυριαρχία».Δείτε το βίντεοO Θεοδωράκης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ζούσατε πάντα από τη μισθοδοσία του κόμματος


Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του κινήματος το "Ποτάμι" απευθύνθηκε σε μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τους είπε: "Δεν ζούσατε ποτέ από την εργασία σας, από τα χέρια σας, ζούσατε πάντα από τη μισθοδοσία του κόμματος."


Δείτε το βίντεο
Κουτσούμπας: "Όχι" στους δανειστές και "όχι" στην κυβέρνηση


Να πει ένα μεγάλο «όχι», τόσο στην πρόταση των δανειστών όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης, κάλεσε τον λαό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών θεσμών.

«Ούτε η μία ούτε η άλλη πρόταση δίνουν λύση στο πρόβλημα. Το "όχι" της κυβέρνησης είναι απάτη για να πει ο λαός "ναι" στη δική της αντιλαϊκή πολιτική» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα το λαό, και μετά να του λένε ότι εκείνος έκανε την επιλογή, να γίνει με τη βούλα του ό,τι γίνει και να δικαιωθεί, τελικά, ο ποιητής που λέει "λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε". Εξάλλου, κάλεσε τους πολίτες να συνταχθούν με το ΚΚΕ, προς την κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την ΕΕ.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι η κυβέρνηση φέρνει «εκβιαστικά διλήμματα χωρίς να θίγουν αυτούς που ευθύνονται για την κρίση: το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, η ΕΕ, οι λυκοσυμμαχίες που τον σφάζουν εδώ και χρόνια με αριστερό ή δεξιό πρόσημο». Χαρακτήρισε, δε, ως σταγόνα στον ωκεανό την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διευκολύνει τους επιχειρηματίες με διάφορους τρόπους. Όπως εξήγησε, αυτοί οι φόροι είναι έκτακτοι, ενώ οι φόροι για το λαό ήρθαν για να μείνουν, είναι μέτρα κατά του λαϊκού εισοδήματος.

Εξάλλου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τολμάει να φέρει την πρότασή της στη Βουλή, καθώς, όπως είπε «και 'σεις και εκείνοι προτείνετε βάρβαρα μέτρα με κάποια στρογγυλέματα στα ισοδύναμα». Η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης (ουσιαστικά προς όφελος των εργοδοτών, όπως είπε) είναι ή δεν είναι μείωση εισοδήματος; διερωτήθηκε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι «ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τώρα εμφανίζεται η ΝΔ δικαιωμένη, και θέλει να βγει κι από πάνω».

Δείτε το video 


Δάκρυσε ο Καμμένος στη Βουλή: Θα μας βρουν ενωμένους


«Είμαστε σήμερα εδώ, ενώπιον του ελληνικού λαού προκειμένου να δώσουμε στον ελληνικό λαό τον λόγο να αποφασίσει για το αύριο» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, από το βήμα της Βουλής.

«Η ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση που εξελέγη στις 25 Ιανουαρίου με τη λαϊκή εντολή να τερματίσει την εποχή των μνημονίων, έκανε επί πέντε μήνες σκληρές προσπάθειες προκειμένου να βρει μια λύση μες στην Ευρώπη των εθνικών κρατών, μες στην Ευρώπη της Δημοκρατίας, μες στην Ευρώπη των ίσων. Την Ευρώπη δηλαδή, που έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την Ελλάδα, συνομιλώντας και προσπαθώντας ακόμα και κατά παράβαση της εντολής που είχε λάβει να συμβιβαστεί για να πάμε στο αύριο. Απ’ τη μεριά των θεσμών η απάντηση ήταν ένας απόλυτος φασισμός, ένα παιχνίδι του σκωτσέζικου ντους» τόνισε ο κ. Καμμένος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δάκρυσε, και συνέχισε λέγοντας:

«Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται να του κουνούν το δάχτυλο, δεν δέχεται να τον απειλούν ότι θα του κλείσουν τις τράπεζες. Ξέρετε, θα μπορούσαμε να πάρουμε κι άλλα μέτρα. Αν ασκούσαμε βέτο σαν κυβέρνηση, σε οποιαδήποτε απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσαμε να είχαμε μπλοκάρει κάθε απόφαση.

Προσπαθήσαμε, με πρώτο τον Πρωθυπουργό, να βρούμε συμβιβαστική λύση. Να ξέρουν όμως, ότι αν το πάνε στο άγριο, και αν πάνε να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό, θα μας βρουν ενωμένους, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, απέναντι στην προσπάθεια να καθοδηγήσουν σε ένα δημοψήφισμα στο οποίο θα παραδοθεί η χώρα. Είναι οι τελευταίες ώρες της πατρίδας μας. Οι τελευταίες ώρες που θα πρέπει όλοι να ενωθούμε…

Σε αυτόν εδώ τον τόπο, όποιος τόλμησε να απειλήσει το έθνος και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, έχασε. Θα χάσουν και αυτοί λοιπόν».Δείτε το βίντεοΓεννηματά: Ανακαλέστε το δημοψήφισμα... προχωρήστε σε εκλογές


Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ανακαλέσει την απόφαση για δημοψήφισμα και να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές.

«Με την επικίνδυνη πολιτική σας την αμετροεπή σας στάση, την κρυφή σας ατζέντα, οδηγήσατε την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης», είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

«Ερωτώ ευθέως τον κ. Τσίπρα: έχετε συναίσθηση της ευθύνης σας απέναντι στον λαό και τη χώρα ή απλά είχατε προσχεδιάσει αυτή τη στάση; Θα κληθείτε να λογοδοτήσετε, ως ο μοιραίος άνθρωπος για την χώρα.

«Το δημοψήφισμα δεν μπορεί πια να γίνει. Το Eurogroup ενημέρωσε ότι η πρόταση δεν υπάρχει πια στο τραπέζι, αλλά και το ανυπόγραφο κείμενο που μας φέρατε δεν ήταν το τελικό. Επί ποιου κειμένου τελικά καλείτε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει;».

Δείτε το βίντεο


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....