Διυλιστήριο: 01/10/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Εξτρά χρηματοδότηση του ESM για την ελάφρυνση του χρέους, αποκάλυψε μέλος τουΕίναι οριστικό και η επιβεβαίωση έρχεται από το εξωτερικό από τα πλέον “αρμόδια” χείλη: «Αναμένουμε έως το τέλος Ιανουαρίου το επίσημο πράσινο φως για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε πριν από λίγο στο πρακτορείο Dow Jones ο Καλίν Άνεβ Γιάνσε, μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

«Αυξήσαμε τον στόχο μας για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση κατά 14% το 2017, για να καλύψουμε τις επιπλέον ανάγκες ρευστότητας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», πρόσθεσε ακόμη ο αξιωματούχος του ESM.

Όπως είπε ο στόχος για τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 57 δισ. ευρώ και αποτελεί μία εκτίμηση, που μπορεί να αλλάξει στη διάρκεια του έτους.

Τέλος, τόνισε ότι ο ESM θα εκδώσει ομόλογα σε δολάρια για πρώτη φορά το 2017.

ΥΓ: Προφανέστατα, καμία εξτρά χρηματοδότηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα μπορούσε να αποφασιστεί από τον ESM, που ελέγχεται πλήρως από το Βερολίνο, αν δεν ήταν να: ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, και αν δεν έχει αποφασιστεί να αναλάβει ο ESM και το χρηματοδοτικό μερίδιο του ΔΝΤ. Προφανές συμπερασμα από αυτα, είναι ότι “παρακάμπτεται” και υποβαθμιζεται η σημασία του ΔΝΤ και ότι ο δρόμος για ενταξη στο προγραμμα χαλάρωσης, προβάλλει ορθάνοιχτος, το επόμενο διάστημα.

Πηγή thefaq.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τα «αντικειμενικά» ρεπορταζ του STAR με «τυχαίους» πολίτες…


Πάντα σε όλες τις ειδήσεις των ''αντικειμενικών'' καναλιών της Ελληνικής τηλεόρασης, παρουσιάζουν, θέλοντας να προκαταβάλουν την κοινή γνώμη, ένα ή δύο άτομα που αναλόγως τις πολιτικές συνθήκες της εποχής, αποτελούν τους ''εκατοντάδες'' χιλιάδες. Μην ξεχάσουμε την εποχή που ''όλοι'' μιλούσαν για success story και φυσικά, απλοί πολίτες που έβρισκαν τότε τα κανάλια έβλεπαν, ανάπτυξη. Έτσι και σήμερα, βρήκαν την ''αντικειμενική'' δικηγόρο, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, η οποία ούτε για καύσιμα δεν έχει λεφτά. Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να πούμε ότι πρόβλημα δεν υπάρχει. Αλλά χάνει την αντικειμενικότητά της, η είδηση όταν αυτήν θέλεις επίμονα να την γιγαντώσεις. Δείτε το video :
  


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ολόκληρες ''κατασκευασμένες'' εκπομπές, με κατασκευασμένες ερωτήσεις (δείτε εδώ) για να προβάλουν και να προωθήσουν αυτό που πιστεύουν.

Πηγή olympia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Μύγα..

     Και πρώτα απ' όλα να εξηγήσουμε τον τίτλο:
Όταν βλέπεις κάποιον να δίνει συνέντευξη μ' αυτό το γελοιοδέστατο γυαλί που τον κάνει να μοιάζει με μύγα (στα σκ@τά ή όχι, αδιάφορο),
..πρέπει να ξέρεις πως έχεις να κάνεις με άτομο αγενέστατο, αγράμματο, κοινωνικά αμόρφωτο, και βαθιά κομπλεξικό.
Από 'κει και πέρα ο συνειρμός μεταξύ της συγκεκριμένης φάτσας, και της μύγας που
τριγυρνάει να πέσει στα σκ@τά (εν προκειμένω στην Βουλή) για να φάει,
..είναι προφανέστατος.

Και τώρα στο πραγματικό ερώτημα-απορία που θέτει σήμερα το σχόλιο:
Σε όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια το σύστημα με θαυμαστή πρόνοια και φροντίδα επεδίωξε να μπαίνουν στην Βουλή και κάποιοι μικροί σχηματισμοί,
..που σε ενδεχόμενο κίνδυνο για το σύστημα θα έπαιζαν (και έπαιξαν) τον ρόλο τής πατερίτσας, θα ήταν δηλαδή το δεκανίκι των μνημονιακών κυβερνήσεων,
..μικρά σε μέγεθος (όχι σε αποτέλεσμα) δωσιλογάκια δίπλα στους μεγάλους προδότες.

Τέτοια δεκανίκια υπήρξαν ο ΛΑγΟΣ ενός καραβλάκα, η ΡΗΜΑΔ ενός "αριστερού" βλάκα, το Βοθροπόταμο ενός αγράμματου, οι Εξαρτημένοι Ανθέλληνες ενός μπούλη (κατά τον πρωθυπουργό), και πρόσφατα η Ένωση Γελοίων ενός λεβεντομ@λάκα.
Όλοι αυτοί μπήκαν στην βουλή ελέω συστημικών ΜΜΕ, ελεεινής προπαγάνδας, βρώμικου ξεπλύματος, και κυρίως λόγω της ηλιθιότητας του έλληνα ψηφοφόρου.
Μόλις έβλεπε το σύστημα πως το ένα δεκανίκι δεν τράβαγε, ή ξεμπροστιαζότανε τελείως και θα υπήρχε κίνδυνος εξαφάνισής του (όπως εξαφανίστηκαν τα πρώτα δύο, αφού πρώτα επετέλεσαν και με το παραπάνω το προδοτικό τους έργο),
..τσουπ! ξεφύτρωνε το επόμενο.
( παρένθεση: Δεν αναφέρουμε την παρουσία στην Βουλή του ακροδεξιού κόμματος, όχι μόνον γιατί δεν ξέρουμε τον ρόλο που έπαιξε ή θα παίξει, αλλά κυρίως διότι ως εκφραστής, φορέας κάποιας ιδεολογίας -κακής ή καλής άλλο θέμα- δικαιούται εφ' όσον κινούμαστε σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον να βρίσκεται και να εκφράζεται μέσα στο κοινοβούλιο )

Τώρα που το σύστημα βλέπει πάλι πως τόσο το Βοθροπόταμο μπούκωσε απ' τα πολλά σκ@τά που κατέβασε,
..όσο και οι Εξ.Ανθ. λόγω υπέρμετρης προδοσίας,
..αλλά και η Ένωση Γελοίων λόγω προϊούσας άνοιας και γεροντικής αποβλάκωσης του ιδιοκτήτη,
..φυλλοροούν,
..και άρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ξαναβρεθούν στο κοινοβούλιο,
..είχε σοφρόνως προετοιμάσει την διάδοχη υποστηρικτική των δωσιλόγων κατάσταση στο πρόσωπο της Μύγας και των καμμένων (μπιτ για μπιτ) οπαδών του.
Φαίνεται όμως πως τούτη την φορά, και πριν μπει στην τελική ευθεία το ξέπλυμα από τα ΜΜΕ και η έντεχνη προπαγάνδα,
..το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται απ' τα μέσα, και να εμφανίζεται η γάγγραινα σε κοινή θέα.
Η είσοδος στην Βουλή έχει αρχίσει να απομακρύνεται απ' τον αχαιό "επιτήδειο", βάζοντας σε έκτακτους μπελάδες και τρεχάματα το σύστημα για να βρεί τον αντικαταστάτη του.

Και τώρα η απορία:
Ποιόν θα μας πλασάρουν σε αντικατάσταση του κουτσού δεκανικιού;
Και θα προλάβουν πριν τις εκλογές;
Ή απλούστατα θα τρενάρουν τις εκλογές μέχρι να τον εμφανίσουν;

Και το κυριώτερο:
Η ηλιθιότητα του έλληνα ψηφοφόρου,
..έχει πάτο;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπάλληλος του ΕΚΑΒ "απουσίαζε" επί 5 χρόνια από την υπηρεσία του- Εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκηΟ,τι έχετε ακούσει μέχρι τώρα για "κοπανατζήδες" υπαλλήλους του δημόσιου τομέα είναι λίγο, μπροστά σ' αυτό που συνέβη στο ΕΚΑΒ Πέλλας: Υπάλληλος του Κέντρου - με ειδικότητα "διασώστη" - δεν πάτησε επί 5 χρόνια(!) στη δουλειά του στο διάστημα 2006-2011. Και όχι μόνο εισέπραττε κανονικά το μισθό του, αλλά έπαιρνε και... υπερωρίες!

Οι προϊστάμενοι του δεν έδωσαν καμία σημασία στην απουσία του. Υπέγραφαν κανονικά τις μισθολογικές καταστάσεις και τις πλασματικές υπερωρίες και όταν υπήρχε ανάγκη έβαζαν άλλους εργαζόμενους να κάνουν τη δουλειά του.

Σ' αυτό το διάστημα, ο "κοπανατζής" υπάλληλος εισέπραξε 126.381 ευρώ σε μισθούς και υπερωρίες. Και αφού δεν πήγαινε στο ΕΚΑΒ, έκανε άλλες δουλειές: Ανοιξε μία καφετέρια και δύο ακόμη επιχειρήσεις με λέβητες και εμπόριο βιομάζας.

Επιπλέον, με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου εξασφάλισε και δύο τραπεζικά δάνεια 120.000 ευρώ και 20.000 ευρώ, το πρώτο για αγορά κατοικίας και το άλλο για αγορά αγροτ

Η υπόθεση του έφθασε στον αντεισαγγελέα Εφετών Ευάγγελο Μπακέλα, ο οποίος πρότεινε προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της απάτης, επιδή εισέπραξε από το Δημόσιο το προαναφερθέν ποσό (126.381 ευρώ) «για εργασία που παράνομα, αθέμιτα και αδικαιολόγητα δεν παρείχε».

Ο αντεισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη για άμεση συνέργεια τρεις προϊστάμενοί του, στα καθήκοντα των οποίων περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων, η κατάρτιση του προγράμματος εργασίας και κίνησης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Πέλλας, καθώς και ο έλεγχος της ορθής εκτέλεσης. Οι τρεις προϊστάμενοι δήλωσαν άγνοια για την απουσία του.

Όπως περιγράφεται στην εισαγγελική πρόταση, όταν ο "κοπανατζής" διασώστης σταμάτησε να πηγαίνει στη δουλειά του, «η απουσία του δεν ανακοινώθηκε στην κεντρική υπηρεσία. Δεν αποτυπωνόταν ούτε στα προγράμματα εργασίας του ΕΚΑΒ που καταρτίστηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα και υπέγραφαν οι συγκατηγορούμενοί του, ούτε στις αντίστοιχες μηνιαίες εκκαθαρίσεις μισθοδοσίας. Στην κεντρική υπηρεσία υποβάλλονταν μόνο τα αρχικά καταρτιζόμενα προγράμματα και όχι τα τελικώς εκτελεσθέντα».


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Πράσινοι της Γερμανίας ζητούν ιατρική συνταγογράφηση… για σεξ με ιερόδουλεςΜια πρόταση που προκάλεσε αίσθηση έκανε μια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος των Πρασίνων στη Γερμανία.

Η Elisabeth Scharfenberg δήλωσε ότι το κράτος θα πρέπει να πληρώνει για ανάπηρους και ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες τα έξοδα για σεξ με ιερόδουλες. Έθεσε, ωστόσο, ως προϋπόθεση πως θα πρέπει να αποδείξουν την ιατρική τους κατάσταση και πως δεν μπορούν να πληρώσουν την επίσκεψη σε οίκους ανοχής.

Μιλώντας στην εφημερίδα Welt am Sonntag, η βουλευτής Scharfenberg δήλωσε ότι «μπορώ να φανταστώ μια κρατική χρηματοδότηση για σεξουαλική βοήθεια».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η πορνεία είναι νόμιμη στη Γερμανία από το 2002 κι από τότε οίκοι ανοχής λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα ένας αυξανόμενος αριθμός ιερόδουλων έχει αρχίσει να προσφέρει «σεξουαλική βοήθεια» σε ανθρώπους με σοβαρές ιατρικές παθήσεις, όπως άνοια ή με σωματικές αναπηρίες. Οι υπηρεσίες ποικίλου από «αισθησιακά αγγίγματα» μέχρι σεξουαλική επαφή.

Πρόταση ανάλογη με αυτήν της εκπροσώπου των Πρασίνων εφαρμόζεται ήδη στην Ολλανδία.

Πηγή www.toxwni.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έκκληση Φερχόφστατ σε Τσίπρα να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 αξιωματικοί


Το Διυλιστήριο λέει : ''.... Να ενημερώσουμε τον κύριο Φερχοφστατ, που επιθυμεί κιόλας να αναλάβει την θέση του Προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής, ότι στα κράτη μέλη της Ευρωπαικής ένωσης, η δικαιοσύνη οφείλει να είναι ανεξάρτητη, να παίρνει αποφάσεις βάσει των νόμων που διέπουν την χώρα  και να μην επηρεάζεται από τις επιθυμίες του εκάστοτε πρωθυπουργού. Μάλλον οι φίλοι σας εντός των τειχών της Ελλάδας, σας ενημέρωσαν λάθος για τον τρόπο λειτουργίας της Ελλάδας. Ελπίζουμε να σας απαντήσει άμεσα το ''αδελφό'' σας ευρωπαικό κόμμα που είναι η ΝΔ ...''
  
Έμμεση έκκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα, να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία, απηύθυνε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Γκι Φέρχοφαστ, με επιστολή του στο Μαξίμου.

Έμμεση έκκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα, να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία, απηύθυνε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Γκι Φερχόφστατ, με επιστολή του στο Μαξίμου.

Παραδεχόμενος ότι ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει για την ενοχή ή την αθωότητα των εν λόγω στρατιωτικών για συμμετοχή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα, ο πρώην Βέλγος πρωθυπουργός υπενθυμίζει στον Έλληνα πρωθυπουργό πως η «κοινή νομική τάξη» που διέπει την Ένωση, υποχρεώνει όλα τα κράτη-μέλη να μην εκδίδουν κανέναν, «ανεξαρτήτως της ενοχής ή της αθωότητάς του», σε κράτη όπου είναι πιθανόν να υποστεί βασανιστήρια ή άλλης μορφής υποτιμητική ή απάνθρωπη μεταχείριση.

«Δυστυχώς, τους τελευταίους πέντε μήνες μετά το πραξικόπημα, ακολούθησαν στην Τουρκία οι συλλήψεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών και ο τρόπος που οι «μετα-πραξικοπηματικοί» νόμοι έκτακτου χαρακτήρα ακολουθούνται, εγείρει σοβαρές ανησυχίες για τον σεβασμό των απαράβατων δικαιωμάτων που εγγυάται το τουρκικό σύνταγμα, μεταξύ των οποίων, το δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια της σωματικής και πνευματικής ύπαρξη, το τεκμήριο της αθωότητα και το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη», τονίζει ο Γκι Φερχόφστατ.

Κλείνοντας, ο κ. Φερχφστατ εκφράζει την ελπίδα πως οι ελληνικές αρχές, θα εμπνευστούν από τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες, στην απόφασή τους για την τύχη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Αγαπητέ Αλέξη,
Οι αρχές τις χώρας σας θα αποφασίσουν σύντομα για το ζήτημα της έκδοσης στην Τουρκία, των οκτώ αξιωματικών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, της 15ης Ιουλίου.
Αντιλαμβάνομαι την πολιτική περιπλοκότητα και ευαισθησία της υπόθεσης, και δεν είμαι σε καμία θέση να γνωρίζω αν οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί είναι ένοχοι ή όχι, για συμμετοχή στην εν λόγω απόπειρα πραξικοπήματος.
Ωστόσο θα ήθελα να τονίσω την ζωτική σημασία των θεμελιωδών αρχών που διέπουν την κοινή νομική τάξη της Ένωσης, και οι οποίες υποχρεώνουν όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην εκδίδει κανέναν, ανεξαρτήτως της ενοχής του ή όχι, σε ένα κράτος που κινδυνεύει να υποστεί βασανιστήρια ή άλλης μορφής υποτιμητική και απάνθρωπη μεταχείριση (άρθρο 19. Της Χάρτας των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Δυστυχώς, τους τελευταίους πέντε μήνες μετά το πραξικόπημα, ακολούθησαν στην Τουρκία οι συλλήψεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Ο τρόπος που οι «μετα-πραξικοπηματικοί» νόμοι έκτακτου χαρακτήρα ακολουθούνται, εγείρει σοβαρές ανησυχίες για τον σεβασμό των απαράβατων δικαιωμάτων που εγγυάται το τουρκικό Σύνταγμα, μεταξύ των οποίων, το δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια της σωματικής και πνευματικής ύπαρξη, το τεκμήριο της αθωότητας και το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη.
Οι ανησυχίες για παραβίαση αυτών των δικαιωμάτων από τις τουρκικές αρχές, έχουν διατυπωθεί τόσο από τον Ευρωπαίο επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όσο και από την Κομισιόν, στην τελευταία της αναφορά, τον Οκτώβριο του 2016.
Για αυτούς τους λόγους, ελπίζω πως μοιράζεστε την άποψη μου για την ανάγκη να διατηρήσουμε και να σεβαστούμε απολύτως τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, για τις οποίες η Ελλάδα βοήθησε να διαμορφωθούν κατά την ευρωπαϊκή ιστορία, και τις οποίες συμφώνησε και δεσμεύθηκε να σέβεται, με τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το συμβούλιο της Ευρώπης.
Ειλικρινά ελπίζω οι Ελληνικές αρχές να καθοδηγηθούν από αυτές τις αξίες, στην απόφασή τους για την τύχη των οχτώ Τούρκων αξιωματικών. 


Πηγή www.skai.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....