Διυλιστήριο: 11/21/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

VIDEO - Eπικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας προς ΕΕ: «Κάνατε την Ελλάδα τη μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην Ιστορία»



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι και επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας Τζάστιν Ουέλμπι, άστραψε και βρόντηξε κατά την Ευρωπαικής Ένωσης υπερασπιζόμενος τη Ελλάδα σε πρόσφατη ομιλία του στο Καθολικό Ινστιτούτο στο Παρίσι, όπου βρέθηκε για να ανακηρυχτεί επίτιμος διδάκτορας δηλώνοντας ότι «μετατρέψατε την χώρα σε μια φυλακή οφειλετών».

Ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας υπερασπίστηκε με πύρινα λόγια την Ελλάδα κάτι που δεν κάνει ούτε το ίδιο το πολιτικό της σύστημα (μην πούμε και για τους διανοούμενους της χώρας), που καταστράφηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ υπήρξε αυστηρότατος με εκείνους που προσπαθούν να πείσουν ότι η τζιχαντιστική τρομοκρατία δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι καταδίκασε την Ευρωπαϊκή Ένωση που μετέτρεψε την Ελλάδα «στη μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην ευρωπαϊκή ιστορία».

«Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρατούν στην απελπισία ολόκληρες χώρες εξαθλιώνοντας τους πολλούς πολίτες αυτή η ανισότητα σημαίνει ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι απολαμβάνουν πρωτοφανή επίπεδα διαβίωσης, ενώ για τους άλλους έχουν γίνει τα πράγματα χειρότερα εξαιτίας του συγκεντρωτισμού, της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος υποστήριξε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο αλλά πλέον μετά την απόφαση του βρετανικού λαού και την συμπεριφορά της ΕΕ αποφάσισε να πάρει το «όπλο» του.

«Η Ελλάδα παροτρύνθηκε να εισέλθει στην Ευρωζώνη με ουσιαστικά ψεύτικα στοιχεία, με επίσημο χρέος πολύ κάτω από την πραγματικότητα και χωρίς να πληροί τα κριτήρια για ένταξη στο ευρώ.

Υπήρξε ενός βαθμού συνεννόηση από όλους τους ενδιαφερόμενους, που ήθελαν περισσότερες χώρες στην Ευρωζώνη»,

Είπε δηλαδή ότι άπαντες γνώριζαν ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ αλλά την έβαλαν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα [που γνώριζαν ότι θα καταστρέψουν την ευημερία της χώρας!

Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος, δηλαδή ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αγγλίας δεν είναι τυχαίο άτομο. Έχει επιστημονική κατάρτιση και ξέρει τα θέματα για τα οποία μιλάει.
«Υιοθετώντας το ευρώ που είναι ουσιαστικά ένα ξένο νόμισμα, μία χώρα χάνει την ικανότητα να εξυπηρετήσει το χρέος της με την εκτύπωση χρήματος για να βρει διέξοδο από τα προβλήματά της», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι.

«Όταν έφτασε η Μεγάλη Ύφεση το 2008, δεν μας έκανε έκπληξη που η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πληρώσει τον λογαριασμό. Και εξαιτίας της προηγούμενης κακοδιαχείρισης και επίσης της διαφθοράς από μια ελίτ, οι φτωχοί ενός ολόκληρου έθνους έχουν τεθεί ουσιαστικά σε ακούσια πτώχευση. Τα βάρη έπεσαν σε εκείνους που είχαν τα λιγότερα για να επιβιώσουν κι όταν τα βάσανά τους επιδεινώθηκαν από την απελπιστική κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, και τώρα εκατομμυρίων [κάτι κακό περιμένει ο Αρχιεπίσκοπος], ελάχιστη βοήθεια τους δόθηκε».

«Αυτό που έχουμε δει είναι το παγκόσμιο σύστημα της αγοράς και ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δανείζει στους ανθρώπους χρήματα για να αγοράσουν διάφορα και στη συνέχεια πνίγει τις ελπίδες και το μέλλον τους εάν δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Αυτό που έχουμε σήμερα [στην Ελλάδα] είναι η μεγαλύτερη φυλακή οφειλετών στην ευρωπαϊκή ιστορία».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τρομοκρατία και κάλεσε τους θρησκευτικούς ηγέτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις πράξεις των τρομοκρατών που διαπράττουν φρικαλεότητες στο όνομα της πίστης τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι θρησκευτικοί ηγέτες δεν μπορούν απλά να υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος «]δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ».


«Οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη, είναι ανάγκη να κατανοήσουν καλύτερα τη θρησκεία ώστε να καταπολεμήσουν τις βάρβαρες τρομοκρατικές ενέργειες. Η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει τι συμβαίνει στο μυαλό εκείνων που διαπράττουν τρομοκρατία που υποκινείται από τη θρησκεία. Πώς περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά στην ήπειρό μας την υποκινούμενη βία από τη θρησκεία εάν δεν έχουμε την ικανότητα να την κατανοήσουμε;».

Και συνέχισε: «…ομάδες σαν το Ισλαμικό Κράτος έχουν μια ιδεολογία, για την ακρίβεια θεολογία, που βρίσκεται στην καρδιά της προπαγάνδας τους και από εκεί και πέρα η κινητήριος δύναμη, που έχει μια αποκαλυπτική κατανόηση της ανθρώπινης ιστορίας, δεν είναι χαλαρή αλλά άκρως αυστηρά δομημένη: πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι στο τέλος του, ότι ο Προφήτης θα επιστρέψει μαζί με τον Ιησού και θα νικήσουν τις δυτικές δυνάμεις».

«Για να ηττηθεί η θρησκευτική τρομοκρατία πρέπει να ξεφύγουμε από τη δημοφιλή ατάκα που λέει ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει σχέση με το Ισλάμ, ότι η χριστιανική πολιτοφυλακή στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία δεν έχει σχέση με τον χριστιανισμό, ή ότι οι εθνικιστές Ινδουιστές που καταδιώκουν χριστιανούς στη νότια Ινδία δεν έχουν σχέση με τον Ινδουισμό».

«Μέχρι οι θρησκευτικοί ηγέτες να σταθούν όρθιοι και να αναλάβουν τις ευθύνες εκείνων που κάνουν [αποτρόπαια] πράγματα στο όνομα της θρησκείας τους, δεν θα δούμε καμία λύση», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.



Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παυλόπουλος: Δεν ανεχόμαστε αμφισβήτηση συνόρων



Με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε το μήνυμα ότι η χώρα δεν πρόκειται να ανεχθεί «ούτε κατ’ ελάχιστον, αμφισβήτηση και, πολύ περισσότερο, παραβίαση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου ως προς τον καθορισμό των συνόρων μας».

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει:

«Ο Ελληνικός Λαός καταθέτει σήμερα, πανηγυρικώς, τα αισθήματα ευγνωμοσύνης του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Οι οποίες, με γνήσιο δημοκρατικό φρόνιμα, με υποδειγματική ανιδιοτέλεια και, κυρίως, με απαράμιλλη αποτελεσματικότητα υπερασπίζονται, μέχρις αυτοθυσίας, την ένδοξη πορεία του Έθνους μας, την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας και τα σύνορά της. Σύνορα τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Κατά συνέπεια, ο σημερινός Εορτασμός μας δίνει το δικαίωμα αλλά και μας επιβάλει το χρέος να καταστήσουμε σαφές, προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται ν’ ανεχθούμε, ούτε κατ’ ελάχιστον, αμφισβήτηση και, πολύ περισσότερο, παραβίαση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου ως προς τον καθορισμό των συνόρων μας. Χρόνια πολλά!»


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

DW: Εκτός προεδρικών εκλογών ο Σαρκοζί



Μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο ο Φρανσουά Φιγιόν κατάφερε την ανατροπή, ο Αλαίν Ζιπέ από φαβορί έγινε αουτσάιντερ και ο Νικολά Σαρκοζί υποχρεώθηκε να αποσυρθεί. Η έκπληξη ήταν διπλή όχι μόνο για τη νίκη του Φιγιόν αλλά και για το μεγάλο ποσοστό που συγκέντρωσε.

44,2% έδειξε η κάλπη για τον Φιγιόν, διπλάσιο ποσοστό από αυτό που συγκέντρωσε ο Σαρκοζί ο οποίος μόλις ξεπέρασε το 20,6% ενώ ο νικητής της κάλπης κατάφερε να ξεπεράσει με μεγάλη διαφορά τον αντίπαλό του Ζιπέ, ο οποίος συγκέντρωσε το μόνο 28,5% των ψήφων.

Υστέρα από μια ολόκληρη ζωή στην πολιτική, οι προκριματικές εκλογές ήταν το κύκνειο άσμα για τον Σαρκοζί, που αποσύρεται δίνοντας την υποστήριξή του στον Φιγιόν πρώην πρωθυπουργό, που υπήρξε μόνιμα καταπιεσμένος επί προεδρίας του Σαρκοζί και σήμερα απολαμβάνει τη μεγάλη ρεβάνς.

Δεν παραιτείται ο Αλαίν Ζιπέ

Στα παράθυρα των καναλιών οι υποστηρικτές του Σαρκοζί κυκλοφόρησαν γρήγορα την ιδέα ότι θα ήταν καλό να αποσυρθεί και ο Ζιπέ για να μην υπάρξει δεύτερος γύρος και να μείνει το κόμμα συσπειρωμένο, με δεδομένη τη δυναμική Φιγιόν.

Η απάντηση του Ζιπέ ήταν άμεση: «Θα συνεχίσω τον αγώνα μέχρι τέλους, τώρα οι Γάλλοι έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικά προγράμματα» δήλωσε.

Πράγματι το άκρα φιλελεύθερο πρόγραμμα Φιγιόν με θατσερικούς τόνους, που θεωρείται μη εφαρμόσιμο κατά τον Ζιπέ σε μια Γαλλία που κατεβαίνει στους δρόμους παρουσιάζει αρκετές διαφορές από το πιο ήπιο πρόγραμμα Ζιπέ.

Η μάχη ξεκινάει από σήμερα.

Πηγή: DW

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Αθήνα;



Γίνεται... Μπαράκ Ομπάμα ο Ντόναλντ Τραμπ. Και αλλά όχι μόνο όσον αφορά στον Λευκό Οίκο. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να ετοιμάζει ταξίδι μοναχά για πάρτη μας!

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Παρόν την Κυριακή (20.11.2016). Επικαλείται έγκυρες διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζει ταξίδι στην Ελλάδα μέσα στο 2017.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τραμπ βάζει την Ελλάδα μέσα στις πρώτες χώρες που θα επισκεφτεί μέσα στον νέο χρόνο. Υπενθυμίζεται ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ορκίζεται και αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

Στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν τέσσερις ελληνοαμερικανοί, με τον Ράιαν Πρίμπους να έχει ήδη αναλάβει τη θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου.

Ο δεύτερος ελληνοαμερικανός δίπλα στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ είναι ο Τζορτζ Τζιτζίκος, γνωστός και ως «συγκεντρωσιάρχης» του Τραμπ, ο τρίτος είναι ο Τζορζ Παπαδόπουλος και ο τέταρτος ο Χρήστος Μαραφάτσος.

Πηγή www.newsit.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αυτός ήταν ο Κωστής Στεφανόπουλος



O Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 15 Αυγούστου 1926 και ήταν γιος του δικηγόρου Δημητρίου Στεφανόπουλου, ο οποίος χρημάτισε κατ' επανάληψη βουλευτής Αχαΐας και υπουργός.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1954 άσκησε ενεργό δικηγορία μέχρι το 1974, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

Το 1964, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας με το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ, ύστερα από τρεις ανεπιτυχείς συμμετοχές στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.



ΠΗΓΗ: χρήστης youtube, 77Rally

Το 1974, έγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Το Δεκέμβριο του 1981, διεκδίκησε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Στη σχετική ψηφοφορία πήρε 32 ψήφους, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα εξέλεξε πρόεδρο τον Ευάγγελο Αβέρωφ.

Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μέχρι το 1985.

Το Σεπτέμβριο του 1984, ήταν για δεύτερη φορά υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πήρε 41 ψήφους χάνοντας την προεδρία από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Το 1985, αποχώρησε από τη ΝΔ και στις 6 Σεπτεμβρίου ίδρυσε τη Δημοκρατική Ανανέωση (ΔΗΑΝΑ) μαζί με εννέα νεοδημοκράτες βουλευτές που προσχώρησαν στο νέο κόμμα.

Τον Απρίλιο του 1991, με πρότασή του στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΑΝΑ που προέκυψε από το 2ο Συνέδριο του κόμματος το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών ανήλθε σε 25%, το υψηλότερο για τη συγκεκριμένη περίοδο σε ανώτατο κομματικό όργανο.

Τρεις μέρες μετά την αποτυχία της ΔΗΑΝΑ στις ευρωεκλογές της 12ης Ιουνίου 1994, στις οποίες προσέγγισε, αλλά δεν εξασφάλισε το 3%, ώστε να εκλέξει ευρωβουλευτή, ανακοίνωσε τη διάλυσή της και την αποχώρησή του από την πολιτική.

Στις 8 Μαρτίου 1995, με την υποστήριξη 11 βουλευτών της Πολιτικής Άνοιξης (ΠΟΛΑΝ), η οποία τον είχε προτείνει για το ανώτατο αξίωμα και 170 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη, στην τρίτη ψηφοφορία, πρόεδρος της Δημοκρατίας.




ΠΗΓΗ: ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2000, επανεξελέγη από τη Βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 269 ψήφους (161 από το ΠΑΣΟΚ, 101 από τη ΝΔ και 7 από ανεξάρτητους βουλευτές).

Με την εκλογή του αυτή, -η επίσημη ορκωμοσία ετελέσθη στις 11 Μαρτίου-, έγινε ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που υποστηρίχθηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα και συγκέντρωσε τόσο μεγάλη πλειοψηφία, καθώς και ο πρώτος πρόεδρος που εξελέγη για δύο συνεχείς θητείες.

Το Νοέμβριο του 2000, ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και το Φεβρουάριο του 2005, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Ύπατα Αξιώματα: Πρόεδρος Δημοκρατίας από 08/03/1995 έως 09/03/2000 και από 11/03/2000 έως 12/03/2005.




ΠΗΓΗ: ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κυβερνητικά Αξιώματα: Υφυπουργός Εμπορίου (ΚΕΕ) από 26/07/1974 έως 09/10/1974 , υπουργός Εσωτερικών από 21/11/1974 έως 10/09/1976, υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών από 10/09/1976 έως 28/11/1977, υπουργός Προεδρίας από 28/11/1977 έως 10/05/1980, υπουργός Προεδρίας από 10/05/1980 έως 17/09/1981 και υπουργός Προεδρίας από 17/09/1981 έως 21/10/1981.

Έτυχε διαφόρων τιμητικών διακρίσεων και των ανωτάτων παρασήμων ξένων κρατών και είναι Επίτιμος δημότης πολλών Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας μας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ και www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μάγκες πιάστε τα γιοφύρια..

     Η πιό δύσκολη ημέρα της βδομάδας είναι για το blog η Δευτέρα.
Το δευτεριάτικο σχόλιο πάντα είναι ένα πρόβλημα..
Το σαββατοκύριακο το blog αποφεύγει να ακούει ειδήσεις, αποφεύγει να συγχίζεται, προσπαθεί να μιμηθεί την ζωή όπως θάπρεπε να είναι χωρίς
προδότες και προδοσίες.
Ως εκ τούτου αποφορτίζεται, και ώσπου να ξαναφορτίσει πάλι (κοινώς: να φορτώσει) έχει φτάσει ήδη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Έτσι και σήμερα, για να πιάσουμε πάλι την μουρμούρα πρέπει να πιαστούμε από μιά φράση που το blog άκουσε στις πρωινές ειδήσεις: " Οι διαπραγματεύσεις με τους "θεσμούς" μπλα, μπλα, μπλα, και μπλα, μπλα, μπλα,..οι απόψεις για τα εργασιακά φαίνεται να είναι αγεφύρωτες.."

Ρε πόσες φορές έχουμε ακούσει το ίδιο παραμύθι χωρίς να ντρέπονται διόλου αυτοί που μας το λένε;
Ρε δε θα βρεθεί ένας σταθμός, ένας εκφωνητής που να πεί:
" Όχι ρε, αυτή τη μ@λακία δεν την εκφωνώ πάλι, αντέστε @@@@θείτε!
Τί "αγεφύρωτες" και παπαριές και μύδια καλαβρέζικα;
Αφού ρε ξεφτιλισμένοι κι αυτή η "διαφορά" θα "γεφυρωθεί", και μάλιστα εσείς θα την "γεφυρώσετε", για να πάρετε τα φράγκα (που σκ@τά στα μούτρα σας θα πάρετε, όλα στους τοκογλύφους πάνε και χρεώνονται στον λαό),
..αλλά προπαντός για να παραμείνετε στην εξουσία.
Αφού κάθε διαφωνία και ρήξη με τους "θεσμούς" -που "θεσμοί" να σας ψάλλουν- θα σημάνει για εσάς το τέλος της καρέκλας.
Είσαστε ρε αναλώσιμοι για τους "θεσμούς" -που θεσμικά να ψοφήσετε.
Περιμένουν κι άλλοι "πρόθυμοι" στην ουρά. Δεν τελειώνουν οι προδότες με σάς.
Τρέμετε και πετάγεστε στον ύπνο σας μη τυχόν κάτι δεν θα πάει καλά με τις "διαπραγματεύσεις" , μη τυχόν και μείνει κάτι "αγεφύρωτο" (κάτι δηλαδή απ' τις εντολές των τοκογλύφων που δεν υπογράψετε) και βρεθείτε εκτός εξουσίας και υπόδικοι για τα εγκλήματά σας.
Σκάστε λοιπόν και "γεφυρώνετε", αλλά μη μας ειρωνεύεστε κι από πάνω δευτεριάτικα πως είναι τάχα αγεφύρωτες οι διαφορές σας με την τρόϊκα.
Παλιάνθρωποι.
Ξεφτιλισμένοι.
Προδότες! "

Φορτίσαμε και φορτώσαμε πάλι πριν την ώρα μας.
Έτσι είμαστε εμείς όμως σαν λαός.
Φορτώνουμε, βρίζουμε, εκτονωνόμαστε.
Κι οι άλλοι "γεφυρώνουν"!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με «βαλίτσες με χρήμα, ρουσφέτια και… κοριούς «βγήκε» το Documento



Αλληλοπαρακολουθήσεις και καταγραφές συνομιλιών στο αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟπου εμπλέκουν υπουργούς σε όργιο παράνομων διορισμών, αποκαλύπτει στο παρθενικό της φύλλο που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή 20 Νοεμβρίου, η εφημερίδα Documento.

Στις τηλεφωνικές συνακροάσεις που αποτυπώνουν ανάγλυφα τη ρεμούλα στους κόλπους του ΚΕΕΛΠΝΟ, πρωταγωνιστεί, όπως αποκαλύπτει το Documento, ο πρώην διευθυντής του Κέντρου Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο οποίος εμφανίζεται να συνομιλεί με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα και συμβούλους τους.

Οι συνομιλίες που αποκαλύπτει η εφημερίδα επιβεβαιώνουν ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρξε κέντρο αφενός παράνομων προσλήψεων και αφετέρου εξυπηρέτησης πολιτικών προσώπων. Στις επίμαχες συνομιλίες μάλιστα γίνεται λόγος ακόμη και για βαλίτσες με χρήμα αλλά και για διαπλεκόμενους ανθρώπους στη Δικαιοσύνη που μπορύν να βοηθήσουν.

Τα στοιχεία που φέρνει στο φως η εφημερίδα και αποκαλύπτουν το όργιο της διαπλοκής εστάλησαν στα γραφεία του Documento μόλις λίγες ημέρες αφού ανακοινώθηκε η έκδοσή του και με μοναδικό σκοπό να προχωρήσει επιτέλους η έρευνα για Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων το οποίο άλλωστε ήδη ελέγχεται από τις Αρχές όχι μόνο για παράνομες προσλήψεις, αλλά και για διακίνηση μαύρου χρήματος και για χρήση πολλών εκατομμυρίων ευρώ τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις διοχετεύθηκαν σε εικονική διαφήμιση.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι δανειστές υπέκυψαν: Προϋπολογισμός με κονδύλια για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης


Κατατίθεται την Δευτέρα το απόγευμα στη Βουλή, με την σύμφωνη γνώμη των δανειστών, ο προϋπολογισμός για το 2017, με την πρόβλεψη για πλήρη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (760 εκατ. ευρώ), όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον προϋπολογισμό θα υπάρχει και ένα κονδύλι ύψους 300 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών παρεμβάσεων σε υγεία και παιδεία. Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό 2017, ενώ θα προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα λίγο πάνω από το 1,8% του ΑΕΠ «για λόγους ασφαλείας».

Σημειώνεται ότι αργά το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των θεσμών και ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, με αντικείμενο την 3η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το άνοιγμα των αγορών.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Δημοσιογράφος της εφημ. «ΑΥΓΗ»: «Η σημαία είναι ένα πανί. Δε σημαίνει τίποτε το κάψιμό της.»


Κατόπιν του άρθρου μας ''' περί σημαίας ο λόγος'', έρχονται πάλι οι εθνομηδενιστές, που όπως καταλαβαίνεται δεν έχουν κόμματα, αλλά έχουν παρεισφρίσει σαν τα σκουλίκια, σε όλα τα πόστα.

Τώρα ο Πετροπουλος της εφημεριδας Αυγη, στον Ευαγγελατο στο Εψιλον, αθωωνει τους δραστες που εκαιγαν τη σημαια λεγοντας πως το καψιμο της δεν σημαινει κατι και η σημαια ειναι ενα πανι... Ο "αγωνιστης" που την καιει εχει δεμενη στην πλατη μια αλλη σημαια ομως...αυτην του ΚΕΕΡΦΑ.




Βλάκα, η σημαία δεν είναι το Κράτος! Είναι η μάνα σου, ο πατέρας σου κι ο παππούς σου…


Είσαι βλάκας. Εκεί καταλήγω. Απλά βλάκας. Κι είναι το μόνο που σε κάνει να νιώθεις ανίκητο. Η βλακεία σου. Α και το γεγονός ότι το περίφημο Κράτος, που πολεμάς σε χαϊδεύει. Τι σε χαϊδεύει δηλαδή, σε ζει. Ξέρεις τι εννοώ μπαχαλάκη… Όλοι ξέρουμε πια. Είσαι ο χρήσιμος βλάκας του συστήματος, που για ένα χαρτζιλίκι θα σε βγάλει στο δρόμο για να τρομάξεις τον κόσμο. Αυτός που ξεφτιλίζει ακόμη και την έννοια «αναρχικός». Είσαι ένας ασύδοτος, χαϊδεμένος από όλους και απ’όλα που πουλάς δήθεν επανάσταση καίγοντας τη σημαία. Θεωρείς και καλά βλάκα ότι αυτό το κομμάτι πανί δεν συμβολίζει τίποτα περισσότερο από το Κράτος και το καις για να το παίξεις επαναστάτης…

Βλάκα, άκουσε με καλά. Για να καις εσύ αυτό το πανί, κάποιοι σκοτώθηκαν… Έχυσαν το αίμα τους, άφησαν γυναίκες χήρες και παιδιά ορφανά, για να κυματίζει αυτή η σημαία και όχι η άλλη των Ναζί, σε αυτόν τον τόπο. Για να είσαι εσύ βλάκα ελεύθερος να καις και να ρημάζεις την περιουσία του κοσμάκη. Ανθρώπων που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα μεροκάματο...

Άκου βλαξ. Η σημαία δεν είναι το Κράτος. Είναι η μάνα σου και ο πατέρας σου, ο παππούς και η γιαγιά σου... Είναι ο αέρας που αναπνέεις και το χώμα που πατάς. Είναι οι ρίζες σου ρε βλάκα! Είναι αυτό που θα σε ξανακάνει μια γροθιά, αν ποτέ στο μέλλον, κάποιος προσπαθήσει να σε σκλαβώσει. Είναι αυτό που θα ξανακάνει ΜΕΓΑ τον μικρό και τους λίγους να φαίνονται πολλοί… Είναι αυτό που την ώρα της μάχης, θα κρατάει όρθιο τον πληγωμένο… Είναι αυτό που μας κράτησε όρθιους εδώ και εκατοντάδες χρόνια, βλάκα…

Τι σου λέω όμως βλάκα… Τι σου λέω… Που να καταλάβεις; Ζήσε ευτυχής μες στη βλακεία σου. Άλλωστε από τα παλιά τα χρόνια, είχες πάντα το ρόλο σου στην Ιστορία αυτού του τόπου. Κάποτε σε έλεγαν Εφιάλτη, τώρα μπαχαλάκη κι άπλυτο… Αλλά είπαμε δεν φταις εσύ… Ο κόσμος φταίει, οι πολλοί, εγώ κι εσύ πατριώτη, που τους ανεχόμαστε…

Πηγή magnesia247.gr και www.onsports.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....