Διυλιστήριο: 12/20/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Σοκ και δέος από το “όργιο” σπατάλης στον 984! Ποια γνωστά ονόματα φιγουράρουν και πως έγιναν “αέρας” και “αμοιβές” 37 εκατ ευρώ!!!



Σοκ και οργή προκαλούν τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας, που έχει στη διάθεσή του το Documento, για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος μέσω σωρείας παράτυπων αναθέσεων δήθεν έργων, αλλά και για υπέρογκες αμοιβές δημοσιογράφων, αγορές πανάκριβων αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, επώνυμων δώρων και πολλών άλλων ασύλληπτων «εξόδων» από διοικητικά συμβούλια της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Αθήνα 9.84. 

(Γράφει η Κατερίνα Κατή στο Documento)

Στις σχετικές εκθέσεις περιγράφονται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες οι ατασθαλίες που έγιναν στη οικονομική διαχείριση. Καταλογίζονται στους φερόμενους ως υπευθύνους ποσά εκατομμυρίων τα οποία θα πρέπει να επιστραφούν σε αποκατάσταση της οικονομικής βλάβης η οποία προκλήθηκε..

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, ακόμη κι όταν η χώρα έμπαινε στα μνημόνια, οι υπεύθυνοι της διοίκησης συνέχισαν να δίνουν την έγκρισή τους για κατασπατάληση εκατομμυρίων στην οποία φέρεται να επιδίδονταν για τουλάχιστον μια επταετία.

Η έκθεση του 2010, όπως και των προηγούμενων ετών (2003 -2010) είναι κομμάτια της δικογραφίας, η οποία μετά την πρόσφατη εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Ασπρογέρακα για παραπομπή σε δίκη 16 ατόμων, μελετάται από δικαστικό συμβούλιο που θα έχει την τελική κρίση.

Το σύνολο του δημόσιου χρήματος που κατασπαταλήθηκε ξεπέρασε τα 37 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν καταστραφεί ή και παραποιηθεί στοιχεία.

Μόνο για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, κάποιες από τις οποίες δεν έγιναν ποτέ, εξανεμίστηκαν κατά το διάστημα 2007- 2010 8.530.231 ευρώ! Εξωφρενικό είναι το στοιχείο ότι για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2011 εγκρίθηκε καταβολή 28.000 ευρώ για… πυροτεχνήματα! Το διάστημα 2007-2008 αγοράστηκαν δύο πολυτελείς ΒΜW, κόστους 35.545 ευρώ.

Παράλληλα προκύπτει ότι από τον 9.84 έπαιρνε παχυλούς μισθούς μια στρατιά δημοσιογράφων, κάποιοι από τους οποίους δεν προσέφεραν εργασία.

Εισέπρατταν μάλιστα χιλιάδες ευρώ για έξοδα… παραστάσεως και κινήσεως για τα οποία δεν προσκομίζονταν δικαιολογητικά.

Πρόσφατα δε, διαβιβάστηκε και άλλη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά τον επόμενο χρόνο και επεξεργάζεται από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τον σχηματισμό νέας δικογραφίας.

Στην έκθεση του 2010, καταλογίζονται τα χρήματα που αναλογούν ονομαστικά σε καθέναν από τους εμπλεκομένους, με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Αθανάσιο Καφέζα, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος που, όπως αναφέρεται, είχε εγκρίνει μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΔΣ Πέτρο Παπαγεωργίου και άλλα μέλη την αγορά δύο πανάκριβων μοτοσικλετών οι οποίες «ήταν πολλές φορές η συνοδεία του αυτοκινήτου του» ελέγχεται για σειρά μη νόμιμων ζημιογόνων πράξεων που καμία σχέση δεν είχε με τους σκοπούς του ραδιοφώνου.

Σύμφωνα με την έκθεση, μια από τις πιο προκλητικές πράξεις ποινικά και διοικητικά είναι το τεράστιο χρηματικό ποσόν που ξεπερνά σήμερα το 1.300.100 ευρώ, που δόθηκε σε επιχειρηματία, για δύο διοργανώσεις (με απευθείας ανάθεση) οι οποίες κανείς δεν ξέρει αν τελικά έγιναν και πώς, ενώ τα χρήματα έπρεπε να δοθούν σε τράπεζα στην οποία ο επιχειρηματίας είχε εκχωρήσει τις απαιτήσεις των εταιρειών του από τη Δημοτική Επιχείρηση. Το αποτέλεσμα είναι να φέρεται η επιχείρηση να χρωστάει τα χρήματα αυτά στην τράπεζα. Ο επιχειρηματίας που ωφελήθηκε από αυτή την ανήκουστη ενέργεια είναι ο Κυριάκος Γριβέας για τον οποίο έχει ζητηθεί η παραπομπή του σε δίκη, ενώ αυτό το διάστημα δικάζεται για την υπόθεση των θαλασσοδανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σύμφωνα με τις καταστάσεις προσωπικού των ετών που ελέγχθηκαν, στον 9.84 εκείνη την περίοδο (2010) εργαζόταν και ο Χρήστος Ράπτης, μετέπειτα συνεργάτης του Κυρ. Γριβέα.

Ερεαν τα εκατομμύρια

Σύμφωνα με την τελευταία μόνο έκθεση καταλογισμού του 2010:

*Ο αριθμός των δημοσιογράφων που απασχολήθηκαν ήταν πλέον του 88% των προβλεπόμενων θέσεων.

*Για πολλούς δεν προκύπτει νόμιμη απασχόληση.

*Κατεβλήθησαν υπέρογκα ποσά για υπερωρίες, χωρίς να δικαιολογείται ότι κάποιες φορές έφταναν το ύψος του κυρίως μισθού του εργαζομένου.

*Δόθηκαν χρήματα σε δημοσιογράφους χωρίς να προκύπτει ότι έκαναν έργο για το ραδιόφωνο. Αναφέρεται χαρακτηριστικά η περίπτωση της Αννας Παναγιωταρέα που φέρεται να έλαβε 15.028 ευρώ χωρίς, όπως επισημαίνεται, «να υπάρχει καν σύμβαση, δηλαδή χωρίς καμία συγκεκριμένη συμβατική υποχρέωση εκ μέρους της, ούτε σχετική απόφαση του ΔΣ που να εγκρίνει ανάθεση έργου στη συγκεκριμένη δημοσιογράφο, για την οποία, επίσης, δεν προκύπτει η εκτέλεση έργου».

*Πλήρωναν αδρά σύμβουλο εργασίας χωρίς καμία απόδειξη παρασχεθέντος έργου.

*Σπαταλήθηκαν για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 1.322.170 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος το 2009-2010 ανήλθε στο ποσόν των 2.312.170 ευρώ και από το 2010-2011 στις 417.600 ευρώ.

*Εκτός σκοπού εκδηλώσεις κόστισαν 621.320 ευρώ.

*Για διαφημίσεις της επιχείρησης, ακόμη και σε Μέσα που δεν εξυπηρετούσαν τον σκοπό, ξοδεύτηκαν 495.123 ευρώ.

*Για αγορά εφημερίδων έδωσαν 60.000 ευρώ, για έξοδα κίνησης και ταξιδιών γνωστών δημοσιογράφων και όχι μόνο καταβλήθηκαν αναιτιολόγητα 60.000 ευρώ.

*Οι δαπάνες… φιλοξενίας ανήλθαν στις 39.000 ευρώ.

Βεβαίως, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, οι αναφερόμενες μη νόμιμες δαπάνες δεν συνιστούν την οριστική κρίση του ελέγχου και συνεπώς της δημοσιονομικής ευθύνης των κατονομαζόμενων υπολόγων, διότι τελούν υπό την επιφύλαξη των απαντήσεών τους, με τις οποίες πιθανόν να διαφοροποιηθεί το παρόν πόρισμα ως προς τη νομική ή πραγματική βασιμότητά του.

Από το συνολικό βεβαίως πόρισμα ελέγχου προκύπτουν πολλά περισσότερα «έξοδα» στο βάθος της οκταετίας, τα οποία εκτινάσσουν τη ζημιά στις 37.253.508 ευρώ…

Στην έκθεση μάλιστα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρεται:

«Προς αποφυγήν προληπτικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο δαπανών του Δήμου Αθηναίων προωθείτο η πραγματοποίηση και εξόφληση τους από τον 9.84 που δεν ηλέγχετο προληπτικώς. Στο συμπέρασμα αυτό άγεται ο έλεγχος, διότι οι επισημανθείσες μη νόμιμες δαπάνες φαίνεται να εξυπηρετούν τους σκοπούς του Δήμου και όχι του ραδιοφωνικού σταθμού».

Από την ανάκριση πάντως δεν προέκυψαν ευθύνες δημάρχων των επίμαχων περιόδων ή άλλων προσώπων πλην μελών του ΔΣ του ραδιοφώνου.

Οι περισσότεροι καταλογισμοί αφορούν τον Αθανάσιο Καφέζα που ως πρόεδρος έδινε τις εντολές πληρωμής και υπέγραφε και τιμολόγια.

Καταλογισμοί –διάφορων χρηματικών ποσών, κατά περίσταση– έχουν γίνει και σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για τα οποία, πλην ορισμένων, υπάρχει πρόταση παραπομπής σε δίκη.

Το όργιο κακοδιαχείρισης

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την έκθεση καταλογισμού της περιόδου 2010-2011 (κυρίως το 2010) διαπιστώθηκαν:

Πλασματικές υπερωρίες – Μη νόμιμες συντάξεις

*Για πλασματικές υπερωρίες σπαταλήθηκαν 306.191,92. Το ποσόν καταλογίζεται εξ ολοκλήρου στον Αθαν. Καφέζα, καθώς είχε εκταμιευθεί με δική του εντολή.

*Ακόμη, στους Αθανάσιο Καφέζα, στον αντιπρόεδρο του ΔΣ Πέτρος Παπαγεωργίου και σε λοιπά μέλη τους καταλογίζονται περίπου 42.775 ευρώ για άνω του ορίου αποζημιώσεις απόλυσης λόγω συνταξιοδότησης.

Οι υπέρογκες αμοιβές – Δωράκια και η Παναγιωταρέα

* Για άλλες μη νόμιμες συμβάσεις που αφορούσαν μουσικούς, επιμελητές, συνεργάτες, εξωτερικούς συνεργάτες, δημοσιογράφους και λοιπές ειδικότητες, καθώς και… μαθητευόμενους έχουν καταλογιστεί σε Καφέζα, Παπαγεωργίου, και λοιπά μέλη ΔΣ ποσόν που υπερβαίνει το 1.200.000 ευρώ.

*Προσωπικά στον Καφέζα έχουν καταλογιστεί 295.413 ευρώ αλλά και 15.028,03 για την αμοιβή στην Αννα Παναγιωταρέα.

* Για υπέρογκες μη νόμιμες αμοιβές υπαλλήλων, το συνολικό ποσόν που ανέρχεται στα 97.721,25 ευρώ, ο καταλογισμός αφορά και πάλι μόνον τον Καφέζα, καθώς πληρώθηκαν με δική του εντολή. Στο ποσόν αυτό προστίθεται ακόμα 28.641,64 ευρώ.

*Για… συμβουλευτικές υπηρεσίες καταλογίζεται στον Καφέζα και μέλη του ΔΣ που είχαν εγκρίνει ομόφωνα ανανέωση σύμβασης με εταιρεία ποσόν 29.200 ευρώ… Το έργο δεν παραδόθηκε ποτέ.

* Για μη νόμιμες απευθείας αναθέσεις, με κατάτμηση δαπάνης σε δημοσκοπικές εταιρείες έχουν καταλογιστεί στον Καφέζα 33.441 ευρώ.

*Για δαπάνες εκδηλώσεων, εκτός σκοπού του 9.84, που έγιναν χωρίς να ληφθούν προσφορές και μόνο για το διάστημα 2009-2010 είναι καταλογιστέα 1.322.170 ευρώ σε Καφέζα και ακόμη εφτά μέλη του ΔΣ.

*Για χριστουγιεννιάτικες εκδηλώσεις έχει καταλογιστεί σε Καφέζα και μέλη ΔΣ ποσόν 120.000 ευρώ που καταβλήθηκε εντός του ελεγχόμενου έτους, καθώς η συνολική δαπάνη ανήρχετο σε… 492.000 ευρώ.

Ομως οι εκτός σκοπού και με απευθείας ανάθεση χορηγίες με ασύλληπτα χρηματικά ποσά δεν είχαν τελειωμό. Ανάμεσα σε αυτές καταγράφονται συμβάσεις για:

*Ομαδική ασφάλιση ομάδας χόκεϊ επί πάγου, προσχέδια εφημερίδων για παιδικές κατασκηνώσεις, διάφορα φεστιβάλ, μισθώσεις λεωφορείων για φεστιβάλ, χορηγίες σε προγράμματα, μπουφές για εγκαίνια εκθέσεων, θεατρικές παραστάσεις, υποστήριξη –επικοινωνία με σταθμό Λ.Δ. Κίνας, έντυπα, προσκλήσεις, αφίσες προσκόπων, μπουφέ για εγκαίνια του συλλόγου Αδελφότητα των Οφφικιάλων Οικουμενικού Πατριαρχείου και πολλά άλλα.

Σύνολο δαπανών 621.320 ευρώ!

Για κάποιες κρίνεται καταλογιστέος μόνο ο Καφέζας γιατί είχε υπογράψει τα σχετικά τιμολόγια.

Λοιπές δαπάνες

Σ΄ αυτό το κεφάλαιο ο έλεγχος αφορά μεγάλα ποσά για ασυνήθιστες για ραδιοφωνικό σταθμό δαπάνες και σε συχνά επαναλαμβανόμενες στους κωδικούς «διάφορα έξοδα και έξοδα διοίκησης και λοιπά υλικά», χωρίς αποφάσεις ανάθεσης και πρωτόκολλα παραλαβής ή καλής εκτέλεσης.

Αναφέρονται:

* Εξοδα για… μαθήματα και παράβολα επέκτασης άδειας οδήγησης για μηχανή, στεφάνια, καλλυντικά, αγορές κορνιζών, υπηρεσίες μακιγιάζ, μικρογεύματα, ζαχαροπλαστεία, σούπερμαρκετ, πανάκριβα κινητά και θήκες, κράνοι, είδη κυλικείου… Συνολικό ύψος εξόδων: 17.720 ευρώ.

Οι επιχορηγήσεις

Στο κεφάλαιο Επιχορηγήσεις αναφέρονται οικονομικές ενισχύσεις – δωρεές, μη νόμιμες, όπως χορηγία σε μηνιαία βάση προς το αθλητικό σωματείο Αστήρ Εξαρχείων, συνολικού ποσού 16.495 ευρώ. Η διοίκηση έκοβε επιταγές σε διάφορα σωματεία, για κάλυψη παραστάσεων σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, για εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς, ενίσχυε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, αγόραζε λαχνούς για τριήμερα ταξιδάκια ποδοσφαιρικής ομάδας …

Σύνολο δαπανών 53.155 ευρώ που καταλογίζονται κατά περίσταση σε Καφέζα και λοιπά μέλη ΔΣ, ανάλογα με τις συνθέσεις που ενέκριναν κάθε κονδύλι.

Οι μοτοσικλέτες του πρόεδρου

Στο κεφάλαιο με τίτλο Προμήθειες αναφέρεται η αγορά δύο μοτοσικλετών ΥΑΜΑΗΑ, υψηλού κυβισμού αντί 15.920 ευρώ. Οπως αναφέρουν οι ελεγκτές « ατύπως πληροφορηθήκαμε ότι ήταν πολλές φορές η συνοδεία του αυτοκινήτου του προέδρου» Το ποσόν καταλογίζεται στον πρόεδρο και σε μέλη του ΔΣ που είχαν εγκρίνει την αγορά…

Διάβαζαν πολύ και έτρωγαν στα καλύτερα!

Συνολικό ποσόν για εφημερίδες ύψους… 59.969 ευρώ . Οπως ενδεικτικά αναφέρεται είχε εκδοθεί τιμολόγιο 27.971,70 ευρώ για την αγορά 1.499 εφημερίδων ποσού 2.209,10 ευρώ και για έκτακτη αγορά εφημερίδων τριών μόλις μηνών 25.971,60 ευρώ. Για προσωπικές κάρτες Καφέζα και άλλων στελεχών δαπανήθηκαν 3.419,21 ευρώ.

Για υλικά μηχανογράφησης δαπανήθηκαν 40.976,54 ευρώ.

Για κινητά, των οποίων οι χρήστες δεν ταυτοποιούνται, δαπανήθηκαν μόνο για το 2010. 10.851,79 ευρώ.

Για τηλεκάρτες, οδοιπορικά υπαλλήλων, καύσιμα, έξοδα ταξιδιών δαπανήθηκανν περί τις 100.000 ευρώ.

Στο κεφάλαιο έξοδα υποδοχής και φιλοξενίας

Επισημαίνεται ότι οι δαπάνες αυτές δεν εξυπηρετούσαν τις λειτουργικές ανάγκες της Επιχείρησης, όπως όμως προκύπτει, οι προμηθευτές των μενού και των μπουφέδων ήταν ένας κι ένας… απ’ τα καλύτερα κέτερινγκ και εστιατόρια γίνονταν οι παραγγελίες που κόστισαν συνολικά 38.877,52 ευρώ.

Για κούριερ, έξοδα πολλαπλών εκτυπώσεων, καθαριότητας γραφείων (με αδιαφανείς διαδικασίες) ξοδεύτηκαν περί τις 150.000 ευρώ.

Οι διαφημίσεις

Καταβλήθηκαν συνολικά για διαφήμιση του ραδιοφώνου, με απευθείας ανάθεση 276.830,77 ευρώ.

Κάποια Μέσα στα οποία δόθηκαν χρήματα είναι γνωστά… Για κάποια άλλα δεν υπάρχουν λόγια… Μέχρι και σε περιοδικό που ασχολείται με τα άλογα είχε δοθεί διαφήμιση, ακόμη και σε έντυπα επαρχιακά με ελάχιστη κυκλοφορία.

Στο κεφάλαιο Διαφημίσεις από λοιπά Μέσα Ενημέρωσης – Εξοδα προβολής βρίσκουμε καταβολές 218.293,09 ευρώ ακόμη και για την προβολή του Μέσου σε… κρυστάλ ποτήρια!

Οι δημόσιες σχέσεις και τα… ασημικά πρόεδρου

Στο κεφάλαιο Εξοδα δημοσίων σχέσεων… ο μπαξές έχει απ’ όλα. Κατασπαταλήθηκαν, 207.883.13 ευρώ για αγορές δώρων, όπως μανικετόκουμπα, ζώνες, γραβάτες, ρούχα με το… τσουβάλι, αρώματα, μαντήλια, κλιματιστικά, κάμερες, λουλούδια, ποδήλατα, κομπολόγια, κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές, εισιτήρια για ποδοσφαιρικούς αγώνες και άλλα ασυνήθιστα –κατά τους ελεγκτές– ακριβά δώρα. Χαρακτηριστικά το 2010 μόνο για 18 κορνίζες – έκθεση Θ. Λάλας καταβλήθηκαν 2.399,42 ευρώ, το 2008, ένα γλυπτό κόστισε 5.000 και 80 κομπολόγια 1.822 ευρώ. Τα έξοδα αυξάνονταν με τον χρόνο για να εκτοξευθούν την τετραετία 2007 – 2010…

Η απίθανη ιστορία με τον Γριβέα

Στο τελευταίο κεφάλαιο της έκθεσης καταλογισμού αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο ο υπόδικος σήμερα Κ. Γριβέας ωφελήθηκε με ποσόν που ξεπερνά το εκατομμύριο από την Επιχείρηση, που εξαιτίας ενός ασύλληπτου χειρισμού του ΔΣ καλείται σήμερα να ξαναπληρώσει για δεύτερη φορά το ίδιο ποσόν.

Ο δήμος είχε υπογράψει με δύο εταιρείες του Γριβέα, τη C&C Events Management και την Communications in Practice ΕΠΕ, κατόπιν απευθείας ανάθεσης συμβάσεις έργου για την παραγωγή και υλοποίηση της διοργάνωσης «Παιδί και Πόλη» και για μια διοργάνωση στην Τεχνόπολις. Το συνολικό τίμημα ήταν 1.183.100 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας εκχώρησε σε τράπεζα τις απαιτήσεις των εταιρειών του από τη Δημοτική Επιχείρηση. Απέκτησε έτσι η τράπεζα απαίτηση σε βάρος του δήμου, καθώς παρά την αναγγελθείσα εκχώρηση εξόφλησε το ποσόν στις… εταιρείες του Γριβέα! Αποτέλεσμα; Ο δήμος φέρεται τώρα να χρωστάει στην τράπεζα τα χρήματα που έδωσε στον Γριβέα με την απαίτηση να καταγράφεται πλέον στο 1.362.100 ευρώ.

Καταλογιστέοι για το ποσόν είναι οι Καφέζας και λοιπά μέλη του ΔΣ .

Ο Καφέζας είναι καταλογιστέος για τον επιπλέον λόγο ότι έδωσε εντολή πληρωμής στις δύο εταιρείες Γριβέα, ενώ υπήρχε η σύμβαση εκχωρήσεως ενεχυριάσεως απαιτήσεως….

Κατέστρεφαν τις αποδείξεις

Για τις απαράδεκτες σπατάλες εξετάστηκαν μεταξύ άλλων ως μάρτυρες στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο διευθυντής (το 2011 που κλήθηκε για κατάθεση) του 9.84 Τάκης Καμπύλης και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου (είχε αναλάβει 1.1.2011) Θεόδωρος Λιβάνιος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεση του ο Γ Καμίνης:

«Υπήρχαν υπερβάσεις στον αριθμό των απασχολουμένων δημοσιογράφων σε ποσοστό 80% των προβλεπομένων στον κανονισμό θέσεων. Αυτό επιβάρυνε τον προϋπολογισμό σε ποσό ύψους 9.000.000 ετησίως… Διαπιστώνεται απαράδεκτη σπατάλη για δημόσιες σχέσεις, χωρίς να υπάρχουν τα οικεία παραστατικά… για τα ποσά που καταβλήθηκαν για τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε ιδιωτικές εταιρείες, ουδέποτε υπήρξε παραλαβή έργου…».

Ο Τάκης Καμπύλης μίλησε για «εξωφρενική διαχείριση δημοσίου χρήματος» αναφέροντας ότι «το συντριπτικό ποσοστό των εξόδων ήταν η παχυλή μισθοδοσία στρατιάς δημοσιογράφων πολλοί εκ των οποίων ούτε καν προσέφεραν στον σταθμό».

«Για να γίνει αντιληπτό, υποστήριξε, το μέγεθος της σπατάλης αναφέρω ότι οι πρώτοι σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν απασχολούν περισσότερους από 100 εργαζομένους κι έχουν τουλάχιστον πενταπλάσια έσοδα».

Κι ακόμη ότι « τα πρακτικά επιτροπής προμηθειών ήταν ανυπόγραφα κι όταν ρωτήσαμε μας είπαν ότι άνθρωπος της προηγούμενη διοίκησης είχε πάρει όλα τα παραστατικά σπίτι του και τα είχε αντικαταστήσει με καινούργια, επειδή τα παλιά είχαν λάθη», τους είχε δε ζητήσει να υπογράψουν τα καινούργια παραστατικά και όταν του ζήτησαν να τα αντιπαραβάλουν με τα προηγούμενα τους απάντησε ότι τα έχει καταστρέψει…

Ο Θεόδωρος Λιβάνιος αναφέρθηκε στην παροχή δώρων «τα οποία δεν προσήκουν σε σταθμό που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα».

Πηγή thefaq.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αυτό είναι το μοντέλο που είχε προσλάβει ο Άδωνις και για το οποίο μίλησε ο Πολάκης



Πανελίστρια σε παρακμιακές εκπομπές και πρώην μοντέλο που έχει περπατήσει σε πασαρέλες τοπικών καλλιστείων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η... άριστη αυτή "κορασίδα" σταδιοδρόμησε στο υπουργείο Υγείας επί θητείας Άδώνι Γεωργιάδη.

Σε αυτή την χαρακτηριστική περίπτωση αναφέρθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια διαμάχης του με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. που ξέσπασε χθες στη Βουλή, με τον πρώτο να κάνει λόγο για «ραβασάκια» διορισμών που έστελνε στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Γεωργιάδης και η σύζυγός του.

Όπως αποκάλυψε ο Π. Πολάκης το μοντέλο εργαζόταν αμισθί στο γραφείο Τύπου του Άδ. Γεωργιάδη όσο ήταν υπουργός Υγείας. Την ίδια κυρία διόρισαν σε έργο πεδίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να βγάλει ένα μηνιάτικο, όπως δήλωσε και αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα δε με δημοσιεύματα του 2013, το ίδιο πρόσωπο είχε επιλέξει ο Άδωνις Γεωργιάδης για να εκπροσωπήσει το υπουργείο Υγείας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.

Εντυπωσιάζουν τα κριτήρια επιλογής συμβούλων στη Νέα Δημοκρατία. Για τα προσόντα, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω.

Πρόκειται για την Ιωάννα Δεμεντή.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το 4.58 και μετά και ο κάθε ένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.



Παρόλο αυτά ο κύριος Γεωργιάδης και η Μανωλίδου προχώρησαν σε μηνύσεις


Πηγή www.periodista.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΤΕΑΝ: Πάνω από 1,3 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Περισσότερα από 1,3 δισ. ευρώ θα διοχετεύσουν στην αγορά τα νέα Ταμεία, (Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ και Ταμείο Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ) του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) προς όφελος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Όμως το Ταμείο έχει πολλά σχέδια ακόμη για να προσφέρει ρευστότητα στην ελληνική αγορά. Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ, Κώστας Γαλιάτσος, το ΕΤΕΑΝ από τις αρχές του 2017 επανεκκινεί την εγγυοδοτική λειτουργία του με νέες δράσεις, ετοιμάζει νέα προϊόντα, όπως το ειδικό υποταμείο μικροπιστώσεων και προγραμματίζει νέες διεθνείς συνεργασίες. Ο κ. Γαλιάτσος αναφέρει ότι το Ταμείο δημιουργεί για πρώτη φορά το προϊόν της εγγύησης χαρτοφυλακίων, αλλά θα προσφέρει και εγγυοδοτικά προϊόντα μεμονωμένων δανείων. Επίσης για πρώτη φορά, τα ακριβή χαρακτηριστικά του εγγυοδοτικού προϊόντος, θα διαμορφώνονται με την κάθε τράπεζα χωριστά, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες της.

Το Ταμείο έχει, ήδη, αποστείλει επιστολές στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και στην Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, με τις οποίες προσκαλεί τις τράπεζες σε συνεργασία, ενώ συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, για την ανάπτυξη συνεργασιών από κοινού με τις ελληνικές τράπεζες προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις και με την Ευρωπαϊκή Κοινωνική Τράπεζα για την υποβολή αίτησης δανειοδότησης με χαμηλότοκο δάνειο, το οποίο θα διοχετεύσει στην ελληνική αγορά ενώ πρόσφατα, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις, για συγκεκριμένη συνεργασία και με τη γαλλική αναπτυξιακή τράπεζα Bpifrance.

Τέλος, ο κ. Γαλιάτσος υπογραμμίζει ότι αποτέλεσμα των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) σε ότι αφορά στην απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων είναι ότι: «όπως προβλέπουμε, θα είμαστε στην ευχάριστη θέση στη λήξη του προγράμματος να ανακοινώσουμε την απορρόφηση όλων των διαθέσιμων πόρων».

Πηγή www.express.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - 12μηνο και χωρίς βύσμα στην Αθήνα, στην Αεροπορία παινεύτηκε ότι υπηρέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρακαλούσε τον πατέρα του να υπηρετήσει κανονικά την θητεία του

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε χτες την 23η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και το Τελωνείο Κήπων στον Έβρο στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του, στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Εκεί συζητώντας με τους αξιωματικούς, τους απεκάλυψε ότι είναι τόσο σκληρό αλάνι (ποιος μπορεί να ξεχάσει την εξορία του στην τρυφερή ηλικία των 6 μηνών), που ζήτησε από τον πατέρα του να υπηρετήσει κανονικά την θητεία του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπηρέτησε στην 346 Μοίρα των F16 για 12 μήνες ως οπλίτης στο κέντρο επιχειρήσεων και με καμάρι δήλωσε ότι ήταν μια θέση που δεν πολυχρειαζόταν, καθώς σήμερα όλες οι θέσεις των οπλιτών καλύπτονται από μόνιμους αξιωματικούς της αεροπορίας.




Πηγή luben.tv

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανοίγει ο φάκελος για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Η γνωστή λαϊκή ρήση «κάλλιο αργά παρά ποτέ» εξηγεί, όπως φαίνεται, τις δικαστικές εξελίξεις που πυροδότησε, ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια, ο φάκελος για την περίφημη ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Χάρη στην επίπονη έρευνα δύο ανακριτών διαφθοράς, ανοίγει για πρώτη φορά η υπόθεση αυτή η οποία αν και είχε παρουσιαστεί τότε λίγο ως πολύ ως…. success story της ελληνικής ναυπηγικής, αποδείχτηκε εξαιρετικά ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο.

Κι η «πολύφερνη νύφη», όπως είχε χαρακτηριστεί η Γερμανική κοινοπραξία HDW/Ferrstaal κατά τη διάρκεια της επίμαχης σύμβασης το 2002, στο τέλος μάλλον κράτησε για τον εαυτό της την «προίκα» που αφειδώς της προσφέρθηκε από την τότε κυβέρνηση.

Έπειτα λοιπόν από 14 ολόκληρα χρόνια, μπαίνει στο μικροσκόπιο ο φάκελος της πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Γερμανική κοινοπραξία HDW/Ferrstaal η οποία φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με ποσό που ξεπερνά τα 53 εκατομμύρια ευρώ. Η εν λόγω κοινοπραξία η οποία ερευνάται για μίζες που αφορούν το σκάνδαλο με τα υποβρύχια, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνα, έλαβε ως «δώρο» τα ναυπηγεία, υπογράφοντας μία «χρυσή» σύμβαση η οποία από την πρώτη στιγμή είχε προκαλέσει σειρά ερωτημάτων.

Τα νέα στοιχεία που συγκέντρωσαν η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής Γιώργος Ευαγγέλου τα οποία δρομολογούν νέο γύρο έρευνας για την υπόθεση ήδη διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς που θα αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων φορέων στην επίμαχη διαδικασία συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών προσώπων που συμμετείχαν στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποίησης. 

Εκείνη την περίοδο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ήταν ο Νίκος Χριστοδουλάκης, υπουργός Ανάπτυξης ο Άκης Τσοχατζόπουλος, υφυπουργός Ανάπτυξης ο Αλ. Καλαφάτης και υπουργός Άμυνας, ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Τρία είναι τα «γκρίζα» σημεία της διαδικασίας που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «σικέ».

Α. Η εταιρία ουδέποτε κατέβαλε το ποσό που είχε δεσμευθεί να καταβάλει ως αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΕΝΑΕ.

Β. Την ίδια ημέρα υπογραφής της σύμβασης ιδιωτικοποίησης (31/5/2002) υπεγράφη και η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των γερμανικών υποβρυχίων .

Γ. Αν και προτεραιότητα για την ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων ήταν συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και ο εκσυγχρονισμός των Ναυπηγείων, η πραγματικότητα ήταν πως τα Ναυπηγεία απαξιώθηκαν και εκατοντάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν.

Η νέα έρευνα στρέφεται κατά όλων των προσώπων - πολιτικών και μη - που ενεπλάκησαν στην υπόθεση εξαγοράς των Ναυπηγείων από τη HDW για απιστία κακουργηματική σε βάρος του δημοσίου. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει αν προκύψουν ερευνώμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων οι οποίες με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών είναι καταφανώς παραγεγραμμένες.

Οι δικαστικές αρχές έχουν αυτό τον προβληματισμό αλλά - επικαλούμενες ανάλογες υποθέσεις – θυμίζουν πως σε περίπτωση που διευρυνθεί ο κύκλος των αδικημάτων και εντοπιστεί ροή μαύρου χρήματος, τότε τα αδικήματα αυτά δεν θα είναι παραγεγραμμένα ακόμα και για πολιτικά πρόσωπα. Τέτοια περίπτωση βέβαια είναι του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στις έρευνες για τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Οι ανακριτές Ηλιάννα Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών , εντόπισαν έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις στην υπόθεση των Γερμανικων υποβρυχίων που τους οδήγησαν για πρώτη φορά στην διενέργεια ελέγχου της ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων (ΕΝΑΕ). Το πρώτο συμπέρασμα το οποίο μένει να επιβεβαιωθεί με περαιτέρω στοιχεία ειναι πως η πώληση έγινε με αδιαφανή διαγωνισμό και κατά παραβίαση των οριζομένων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ιδιωτικοποίηση Εταιρειών που βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο.

Ήδη οι δικαστικές αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορία για κακουργηματική απιστία σε βάρος ενός υπαλλήλου των ΕΝΑΕ, αλά εκτιμάται ότι ο κύκλος των ερευνωμένων θα ανοίξει. Κι αυτό γιατί φέρεται να έχουν προκύψει τα εξής:


-Οι εμπλεκόμενοι ( Μέλη της ΕΝΑΕ, εργαζόμενοι, ΕΤΒΑ και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης) έθεσαν τη γερμανική εταιρεία σε πλεονεκτική θέση έναντι των άλλων διαγωνιζομένων , ώστε να προτιμηθεί έναντι των αντιπάλων της δίνοντας συγκεκριμένα ωφελήματα ( τα οποία δεν προσέφεραν σε άλλες).

-Η γερμανική κοινοπραξία έχοντας πλήρη γνώση και εικόνα για τα οικονομικά δεδομένα της ΕΝΑΕ (εκκρεμείς συμβάσεις ,χρέη και παράνομες κρατικές ενισχύσεις ) αξίωσε και τελικά κατάφερε να πάρει συγκεκριμένα ανταλλάγματα.

-Τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις φέρονται ότι έπεισαν τη γερμανική εταιρεία να αποσύρει αντιρρήσεις που αρχικά είχε προβάλει προκειμένου να γίνει δεκτή η προσφορά της , καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδύνευε με αποκλεισμό . Τα ίδια πρόσωπα ,που μπαίνουν τώρα στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης, της υποσχέθηκαν ότι μετά την υπογραφή της σύμβασης θα ικανοποιούνταν όλες της οι απαιτήσεις .Μεταξύ των πολλών ωφελειών ήταν ότι αγόρασε την ελληνική επιχείρηση (ΕΝΑΕ ) απαλλαγμένη από πρόστιμα, τόκους υπερημερίας και άλλες οφειλές. Επιπλέον, ανέλαβε και το πρόγραμμα επισκευής και εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων.

Οι συνθήκες υπογραφής της σύμβασης ιδιωτικοποίησης αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας και της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ιδιωτικοποίηση ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο χαρακτηρίζοντας μάλιστα παράνομη την επιλογή της προσφοράς των Γερμανών.

Πηγή www.zougla.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Μάχαιραν έδωσες και μάχαιραν θα λάβεις"..

     Οι προτεσταντικής "ηθικής" σκληροπυρηνικοί χριστιανοί γερμανοί, θα πρέπει μάλλον να γνωρίζουν πολύ
καλά τον στίχο αυτό της Καινής Διαθήκης,
..δια στόματος μάλιστα Ιησού Χριστού.
Τί πιό επίσημο; Τί πιό έγκυρο;

Το ίδιο και η υπόλοιπη χριστιανική και μη Δύση.
Οι ευρωπαίοι χριστιανοί πολίτες εφησυχασμένοι από την απόσταση ασφαλείας του βεληνεκούς των βομβών του "πολιτισμένου κόσμου",
..την ώρα που ευλαβικά εκτελούν το χριστιανικό τους καθήκον τού υπερκαταναλωτισμού, και της δημιουργίας ευφορίας και ευτυχίας για τα παιδιά τους,
..αφήνουν τους ηγέτες τους, ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ,
..χωρίς καμία ενόχληση, χωρίς καμία λαϊκή δυσφορία και διαμαρτυρία,
..να δημιουργούν κάπου αλλού, χιλιάδες ορφανά παιδιά,
..και εκατομμύρια κόσμου πρόσφυγες και κυνηγημένους.

Το τέλος της αθωότητας είναι εδώ!
Κανείς μας δεν είναι πιά αθώος.
Φυσιολογικά.
Νομοτελειακά!..

Υ.Γ. Το blog θέλει εκ των προτέρων να συγχαρεί για την ευαισθησία τους όσους ευφυείς συμπολίτες μας ανεβάσουν την γερμανική σημαία στις φωτογραφίες και τα "προφίλ" τους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ από τον Ομιλο Goldair στο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο

"Επιτυχημένη χρονιά" θεωρείται το 2016 για τον Όμιλο Goldair σύμφωνα με τη διοίκηση, αφού ανέπτυξε στρατηγικές συνεργασίες, προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στους κλάδους που δραστηριοπούνται οι εταιρείες του Ομίλου και διατήρησε τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας.

Σε ότι αφορά τις διεθνείς Μεταφορές Εμπορευμάτων & Logistics, η Goldair Cargo συνέχισε και το 2016 τη δυναμική και αναπτυξιακή της πορεία και παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κατάφερε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνών μεταφορών & logistics στην Ελλάδα.

Έχοντας ανακηρυχτεί προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή και εκμετάλλευση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, η κοινοπραξία Goldair / ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ (Τράπεζα Πειραιώς) περιμένει την επιλογή ανεξάρτητου μηχανικού, την έγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την υπογραφή της από τη ΓΑΙΑΟΣΕ.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, τα ανωτέρω βήματα θα ολοκληρωθούν εντός εξαμήνου και στη συνέχεια, πιθανότατα αρχές του 2018 θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες θα διαρκέσουν δυο χρόνια.

Η κοινοπραξία θα προχωρήσει σε συνολικές επενδύσεις άνω των 180 εκατ., σε ορίζοντα 10ετίας, δημιουργώντας ένα εμπορευματικό κέντρο, το οποίο, σε συνδυασμό με το λιμάνι του Πειραιά και τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ευρώπη, φιλοδοξεί να καταστήσει τη χώρα «πύλη εισόδου» για εμπορεύματα, κυρίως προερχόμενα από την Ασία. Μεγάλο στοίχημα αποτελεί η δημιουργία κέντρου μεταποίησης.

Αναφορικά με την Goldair Cargo, όπως επισημαίνουν στελέχη της, συνέχισε και το 2016 την αναπτυξιακή της πορεία. Η εταιρεία πέτυχε αύξηση του μεταφερόμενου φορτίου κατά 8%, με αντίστοιχη αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 6% και παράλληλα, αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 5%.

Σε ότι αφορά την Rail Cargo Logistics Goldair, παρά το κλείσιμο της γραμμής στην Ειδομένη για 2 μήνες λόγω των μεταναστών και παρά την απεργία για 3 βδομάδες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με τους ιθύνοντες συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία, ενώ παράλληλα έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα με άδεια από την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων να πραγματοποιεί σιδηροδρομικές μεταφορές.

Εντός των πρώτων μηνών του 2017 η εταιρεία αναμένει να αποκτήσει όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας και παράλληλα με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των μηχανοδηγών και του υπόλοιπου προσωπικού, θα ξεκινήσει με τις δικές της λοκομοτίβες αυτή την εξαιρετικής σημασίας δραστηριότητα τόσο για την ίδια όσο και για την Ελληνική οικονομία γενικότερα.

Επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων

Στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης αεροδρομίων, το 2016 η θυγατρική στην επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων Goldair Handling πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών και του τζίρου κατά 7% καθώς και του EBITDA σε 3%. Πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ, εξυπηρέτησε συνολικά 6,2 % περισσότερες πτήσεις, αύξησε κατά 2,1% το μερίδιο αγοράς της καθώς και αύξησε κατά 8,1% τις θέσεις εργασίες φτάνοντας τους 2.626 υπαλλήλους.

Συγχρόνως, η Goldair Handling ανανέωσε τις συνεργασίες με ήδη υπάρχοντες πελάτες, όπως Azur Air, Ellinair, French Air Force, Novair, Primera Air, Royal Flight, SAS, Siberia Airlines, Small Planet, Sun Express, Turkish Airlines, Ural και Utair ενώ πρόσθεσε στο πελατολόγιο της νέους συνεργάτες όπως Air Company Armenia, Air Greenland, Bravo Airways, Flyone, Jordan Aviation, Signature & Small Planet Germany.

Όσον αφορά το διεθνές δίκτυο που έχει παρουσία η εταιρεία στη Βουλγαρία μέσω της θυγατρικής Goldair Handling Bulgaria με πλήρη επιτυχία ξεκίνησε η συνεργασία με τις αεροπορικές BH Air, Blue Air, Blue Panorama, Germania Flug AG Swiss, Norwegian Air Shuttle, Small Planet Germany και Smartlynx ενώ ανανέωσε με τις Alitalia & Turkish Airlines. Στην Κύπρο μέσω της κοινοπραξίας με την εταιρεία LGS (Louis Goldair Services) με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε η συνεργασία με τις Air Company Armenia, Ellinair, Fly 365 Aviation, Fly Jordan, Smartlynx (Estonia & Latvia) και United Airlines καθώς επίσης ανανέωσε τη συνεργασία με τις Alitalia, Danish Air Transport, Easy Jet (Switzerland & UK), Globus Air, Ukraine International, Ural και Wizz Air. Στο αεροδρόμιο Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, στα πλαίσια της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στην εταιρεία ICAS ξεκίνησε συνεργασία με τις Air Algerie, Air Djibouti, Etihad (Cargo Operations) και Saudia Airlines.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Goldair Handling πρόσθεσε δράσεις που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον με σκοπό την ενσωμάτωση των αξιών της αειφορίας και της βιωσιμότητας πραγματοποιώντας εθελοντικές ενέργειες καθώς επίσης δημιούργησε προϋποθέσεις και ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία.

Τέλος, έως το τέλος του 2016, η Goldair Handling αναμένεται να εξυπηρετήσει περισσότερες από 130.000 πτήσεις, 28 εκ. επιβάτες και 49 χιλ. τόνους εμπορευμάτων (σε Ελλάδα, Βουλγαρία & Κύπρο).

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Goldeco δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, υλοποίηση και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εστιάζοντας, στην ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια καθώς και στις μονάδες παραγωγής βιοαερίου, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η Goldeco διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ με συνολική ισχύ 4 MW. H εταιρεία από το 2011 διαθέτει σε λειτουργία φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW στον Ασπρόπυργο Αττικής. Για το 2017 αναμένεται η κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού έργου στο Νομό Σερρών, ισχύος 2MW.

Πηγή www.imerisia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τίτλοι τέλους για ΔΟΛ - Ξεκινούν 24ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι



Την αποχώρηση της οικογένειας Ψυχάρη από τον ΔΟΛ στις 31 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε στους εργαζομένους ο διευθυντής του "Βήματος" Αντώνης Καρακούσης, με τον ΔΟΛ να μπαίνει να μπαίνει σε εκκαθάριση εν λειτουργία.

Η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε τους εργαζομένους αφού δεν πρόκειται να πάρουν ούτε καν δώρο Χριστουγέννων, καθώς και μέρος των οφειλόμενων μισθών τους, παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης το προηγούμενο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι εικάζουν ότι η αποχώρηση Ψυχάρη ανακοινώνεται τώρα ώστε να απόφυγε τις ποινικές κυρώσεις για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων!

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 19.00 της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «vimaonline.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΗΠΑ και Ιράν έκλεισαν τις διπλωματικές τους αντιπροσωπείες στην Τουρκία



Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές διπλωματικές υπηρεσίες στην τουρκική πρωτεύουσα, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και τα Άδανα, θα παραμείνουν κλειστές, μετά τους πυροβολισμούς που έριξε άντρας που συνέλαβαν οι αρχές, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, χθες το βράδυ.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η τουρκική αστυνομία συνέλαβε έναν άντρα ο οποίος πυροβολούσε στον αέρα έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο άντρας πυροβόλησε 8 ή 9 φορές στον αέρα, με όπλο που είχε κρυμμένο στο σακάκι του, πριν από τη σύλληψή του.

Το Ιράν έκλεισε όλα τα προξενεία του στη Τουρκία σήμερα, ανακοίνωσε η ιρανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Και το Ιράν κλείνει τα προξενεία του

Χθες, ο πρέσβης της Ρωσίας στη Τουρκία Αντρέι Καρλόφ δολοφονήθηκε από ένοπλο σε εγκαίνια έκθεσης σε γκαλερί της Άγκυρας, ενώ άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι θεωρεί την επίθεση τρομοκρατική πράξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας, όλες οι υπηρεσίες των προξενείων στην Κωνσταντινούπολη, την Τραπεζούντα και την Ερζερούμ θα παραμείνουν κλειστές σήμερα. “Προτρέπουμε όλους τους Ιρανούς να αποφύγουν να προσέλθουν στις τοποθεσίες αυτές”, έγραψε η πρεσβεία, σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της.

Η δολοφονία έγινε την παραμονή μιας συνάντησης προγραμματισμένης στη Μόσχα των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν για να συζητήσουν την επίλυση του συριακού πολέμου. Ο Τούρκος υπουργός έφθασε στη Μόσχα και αποφάσισε να προχωρήσει στη συνάντηση παρά τη δολοφονία, τονίζοντας ότι το συμβάν δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σχεδόν ταυτόχρονα, τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Βερολίνο, , Άγκυρα, Ζυρίχη

Γερμανία 

Στους 12 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο- Φορτηγό εισέβαλε σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Το φορτηγό που έπεσε πάνω σε ένα πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του κεντρικού Βερολίνου χθες βράδι, σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 48, ήταν πιθανώς επίθεση, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.

Η εθνικότητα του φερόμενου ως οδηγού του φορτηγού, ο οποίος εγκατέλειψε τον τόπο της επίθεσης και συνελήφθη αργότερα, παραμένει αδιευκρίνιστη, δήλωσε η αστυνομία.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν τοπικές πηγές ασφάλειας σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ύποπτος που συνέλαβαν ήταν από το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν και μπήκε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο ως πρόσφυγας.

«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο», είπε η Έμα Ράστον, τουρίστρια, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Αρχίσαμε να βλέπουμε το επάνω μέρος ενός φορτηγού, που άρχισε να διακρίνεται ενώ έπεφτε πάνω στα κιόσκια και τους ανθρώπους», πρόσθεσε. Το φορτηγό της φάνηκε να προχωρά με ταχύτητα περίπου 65 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία του Βερολίνου 48 τραυματίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είπε ότι οι συνθήκες του επεισοδίου είναι αδιευκρίνιστες, προσθέτοντας, «Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη ‘επίθεση’ ακόμα, αλλά πολλά στοιχεία το υποδεικνύουν».

Το φορτηγό έπεσε πάνω στον κόσμο γύρω στις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας (9:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), μια ώρα όπου συνωστίζονται ενήλικες και παιδιά γύρω από τα παραδοσιακά ξύλινα κιόσκια που πουλούν φαγητά και χριστουγεννιάτικα πράγματα, σε μια ετήσια παράδοση που γιορτάζεται σε όλη τη Γερμανία και ένα μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης.

Ο Άριελ Ζουράβσκι, ιδιοκτήτης πολωνικής εταιρείας με νταλίκες στην οποία ανήκε το φορτηγό, είπε ότι ο οδηγός του φορτηγού δεν εργαζόταν για αυτόν. «Δεν ήταν ο οδηγός μου», είπε ο Ζουράβσκι στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι TVN 24. «Το επιβεβαιώνω, γιατί είναι ξάδερφός μου», πρόσθεσε.

«Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ένα φορτηγό έχει εισέλθει σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο», αναφέρει η τοπική εφημερίδα Berlin Morgen.


Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ ανέφερε σε δήλωσή του, πως ακόμα δεν είναι σαφές τι ακριβώς είχε συμβεί.

Σύμφωνα με το RT, οι αρχές εντόπισαν ύποπτο αντικείμενο σε εκκλησία κοντά στο σημείο που χτύπησε το φορτηγό. Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Οι αρχές γνωστοποίησαν πως το φορτηγό φέρει πολωνικές πινακίδες και ανήκει σε μια εταιρεία διανομής από την Πολωνία. Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι το φορτηγό αναχώρησε από την Πολωνία με προορισμό το Βερολίνο αλλά πως στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα) χάθηκε η επικοινωνία με τον οδηγό.

Τουρκία 

Αστυνομικός ο δράστης της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία

Υπέκυψε τελικώς στα τραυματά του ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόβ ο οποίος πυροβολήθηκε από έναν άνδρα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε έκθεση φωτογραφίας.Την είδηση μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στις τουρκικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για αστυνομικό, πληροφορία που επιβεβαιώνουν και οι τουρκικές αρχές ασφαλείας. Ο δράστης δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και το όνομά του είναι Mevlüt Mert Altıntaş.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν την μητέρα και την αδελφή του δράστη.

Σύμφωνα με τα ίδια πρακτορεία, ο δράστης της επίθεσης επίσης έπεσε νεκρός από πυρά της τουρκικής αστυνομίας, ενώ συνολικά τρία άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση. Στην αίθουσα βρίσκονταν περισσότερα από 70 άτομα.

Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν για τη Συρία. Ο δράστης της επίθεσης φέρεται σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μπήκε
στη γκαλερί με αστυνομική ταυτότητα.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ο δράστης μίλησε «για το Χαλέπι» και είπε ότι ήθελε «εκδίκηση».

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή αποκλεισμός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους πολίτες.

Οι τουρκικές αρχές αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την ρωσική πρεσβεία μετά την ένοπλη επίθεση στο Ρώσο πρέσβη. Ο δήμαρχος της Άγκυρας δήλωσε πριν από λίγο ότι η επίθεση είχε ως στόχο να καταστρέψει τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι ο δράστης ήταν αστυνομικός ενώ ανέφερε ότι ήταν οπαδός του Γκιουλέν.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση και θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, ανέφερε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί. Εξακριβώνουμε τις πληροφορίες. Ο πρόεδρος σχεδιάζει να δεχθεί αναφορές από τον ΥΠΕΞ και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας», σημείωσε ο Πεσκόφ.

Η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ στόχευε να βλάψει τις σχέσεις Αγκυρας και Μόσχας, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
«Αυτή η ειδεχθής δολοφονία είχε στόχο να βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών», τόνισε ο Γιλντιρίμ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην τουρκική πρωτεύουσα ήταν προμελετημένη και ο στόχος της ήταν να υπονομεύσει τη διαδικασίας διπλωματικής επαναπροσέγγισης ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, έκρινε πριν από λίγο ο δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτή η δολοφονία είχε στόχο να πλήξει τις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και στην Τουρκία», είπε ο Γκιοκτσέκ στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Την ίδια άποψη εξέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο ακόλουθος Τύπου της πρεσβείας της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον Φατίχ Εκέ: «η σφαίρα εναντίον του πρεσβευτή (της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι) Καρλόφ δεν είχε στόχο μόνο τον ίδιο. Είχε επίσης στόχο τις τουρκορωσικές σχέσεις», έγραψε.



Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή εξ ονόματος του Μπαν Γκι-μουν.

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι επίσης καταδίκασε τον φόνο του Καρλόφ, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η πρεσβευτίνα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ καταδίκασε επίσης τη «βάρβαρη» δολοφονία του πρεσβευτή σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter και τόνισε πως «οι σκέψεις μας είναι στα θύματα (της επίθεσης στην Άγκυρα) και στις οικογένειές τους».

Τον φόνο του πρεσβευτή Καρλόφ καταδίκασε και ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ κάνοντας λόγο περί μιας «ειδεχθούς» επίθεσης για την οποία δεν υπάρχει «καμιά δικαιολογία» κι εκφράζοντας τα «συλλυπητήριά του στην οικογένεια (του διπλωμάτη) και στον ρωσικό λαό».




Πυρά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Πυρά ακούστηκαν πριν από λίγο κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Άγκυρα, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν να κυκλοφορούν κοντά στην Αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία μετά από αναφορές για πυροβολισμούς στην περιοχή.

Το «σε εξέλιξη περιστατικό» συνέβη μόλις δύο ώρες μετά την εκτέλεση του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα.

Το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ βρίσκεται περίπου 2,5 μίλια μακριά από την γκαλερί όπου δολοφονήθηκε ο Ρώσος πρέσβης κι έχει τεθεί υπό αποκλεισμό.

Ελβετία

Ένοπλη επίθεση σε ισλαμικό κέντρο – Δύο σοβαρά τραυματίες

Ένας άνδρας, ντυμένος με μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο, εισέβαλε σε ένα τέμενοςστην Ζυρίχη ανοίγοντας πυρ ενάντια σε πιστούς που προσεύχονταν το βράδυ της Δευτέρας, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους.

Οι δύο από τους τρεις άνδρες – 30, 35 και 56 ετών – τραυματίστηκαν σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία της Ζυρίχης.

Ο φερόμενος ως δράστης, ένας άνδρας περίπου 30 ετών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διέφυγε από το σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως ανέφεραν οι αρχές, ένα πτώμα εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί αν αυτό συνδέεται με την ένοπλη επίθεση. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η αστυνομία τόνισε πως συνέλεξε αποδεικτικά στοιχεία εντός του κτιρίου, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για τα κίνητρα ή το υπόβαθρο του υπόπτου.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τράμπ για επιθέσεις: Τα πράγματα χειροτερεύουν



Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε χθες την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου που άφησε εννιά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, συνδέοντας το επεισόδιο με «ισλαμιστές τρομοκράτες» προτού ανακοινώσει η γερμανική αστυνομία ποιός ευθύνεται.

Σε δήλωσή του, ο Τραμπ είπε ότι «ο ISIS και άλλοι ισλαμιστές τρομοκράτες συνεχώς σφάζουν χριστιανούς στις κοινότητές τους και σε χώρους λατρείας τους ως μέρος της παγκόσμιας τζιχάντ τους», είπε, χρησιμοποιώντας ακρωνύμιο για το Ισλαμικό Κράτος.

Σε ξεχωριστό μήνυμα στον κοινωνικό ιστότοπο Twitter, είπε ότι η επίθεση αυτή, μαζί με άλλες στη Τουρκία και την Ελβετία δείχνουν ότι «τα πράγματα απλώς χειροτερεύουν. Ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης!»


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....