Διυλιστήριο: 05/20/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βράβευσε τον Έλληνα πατέρα της νανοεπιστήμης


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα βράβευσε τον διακεκριμένο καθηγητή των Νανοεπιστημών και της Νανοτεχνολογίας στο Berkeley και πρώην διευθυντή του Berkeley National Laboratory Lawrence (Berkeley Lab) Παύλο Αλιβιζάτο, με το Εθνικό Μετάλλιο των Επιστημών (National Medal of Science). Η συγκεκριμένη διάκριση, είναι η υψηλότερη τιμή στις ΗΠΑ για τα επιτεύγματα στους τομείς της επιστημονικής έρευνας.

Ο Παύλος Αλιβιζάτος είναι ένας από τους «πατέρες της νανοεπιστήμης», λόγω της πρωτοποριακής έρευνάς του στις εχνητές νανοδομές.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα τόνισε στην ομιλία του για τον Έλληνα επιστήμονα:

«Το Εθνικό Μετάλλιο των Επιστημών απονέμεται στον Παύλο Αλιβιζάτο από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το Lawrence Berkeley National Lab. Για την θεμελιακή συνεισφορά του στον τομέα των νανοεπιστημών, για την ανάπτυξη των νανοκρυστάλλων ως δομικό στοιχείο των νανοτεχνολογιών, και για την ηγεσία του στην κοινότητα των νανοεπιστημών «.

Ο Έλληνας καθηγητής είναι ο 15ος καθηγητής του Berkeley που λαμβάνει το Εθνικό Μετάλλιο των Επιστημών, το οποίο θεσπίστηκε από το Κογκρέσο το 1959 ως ένα Προεδρικό βραβείο.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταψήφισε η ΝΔ τον έλεγχο της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών στα ΜΜΕ


Τον έλεγχο της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε βάθος δεκαετίας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, και των μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας. Την πρόταση καταψήφισε η ΝΔ.

Την απόφαση για την επέκταση του ελέγχου στη διαφημιστική δαπάνη πέραν του ελέγχου της νομιμότητας των δανειοδοτήσεων, έλαβε η Επιτροπή, αποδεχόμενη σχετική πρόταση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττας Καββαδία.

Υποστηρίζοντας την πρότασή της η κ. Καββαδία ανέφερε ότι, κατά το 2015, πέντε μέσα ενημέρωσης και όμιλοι μέσων, μοιράστηκαν το 70% περίπου της διαφημιστικής δαπάνης των τραπεζών και τόνισε ότι, "οι πολίτες πρέπει να μάθουν ότι την ίδια ώρα που οι τράπεζες έκλειναν τη στρόφιγγα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έδιναν αφειδώς διαφήμιση στα ίδια μέσα ενημέρωσης που είχαν πάρει δάνεια από αυτές".

«Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ποσά έδιναν οι τράπεζες σε συγκεκριμένα ΜΜΕ που φέρονται να έχουν πάρει δάνεια από τις ίδιες τράπεζες και αδυνατούσαν να τα εξυπηρετήσουν», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την πρόταση της κ. Καββαδία διαφώνησε η Νέα Δημοκρατία. Ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης υποστήριξε, ότι βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής που έχει λάβει η επιτροπή από την Ολομέλεια, έθεσε και ζήτημα προστασίας του «απορρήτου». «Μπαίνουμε σε μια διαδικασία να προκαλέσουμε "θόρυβο", δηλαδή περισσότερες πληροφορίες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε», δήλωσε εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν, οι ΑΝΕΛ, η Χρυσή Αυγή, που ζήτησε έλεγχο από το 2002, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων. Παρών, ψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πορτογαλία: Για 4 μέρες πλήρης ηλεκτροδότηση μόνο από ΑΠΕΕπί τέσσερις συνεχείς μέρες η Πορτογαλία ηλεκτροδοτήθηκε αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δηλαδή αιολική ενέργεια, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Τα στοιχεία για το ενεργειακό ορόσημο της χώρας της Ιβηρικής που παρουσίασε ο πορτογαλικός οργανισμός ZERO, σε συνεργασία με την Πορτογαλική Ένωση Ανανεώσιμης Ενέργειας (ARPEN) δείχνουν ότι η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια καλύφθηκε πλήρως από ΑΠΕ από τις 06.45 το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου μέχρι τις 05.45 την επόμενη Τετάρτη 11 Μαΐου σε ένα σερί 107 ωρών.

Το ιστορικό επίτευγμα της Πορτογαλίας έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Γερμανίας ότι κάλυψε το 95% των αναγκών της με ΑΠΕ την Κυριακή 15 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια εκείνης της ημέρας δημιουργήθηκαν πλεονάσματα ηλεκτρικής ενέργειας η οποία πουλήθηκε σε αρνητικές τιμές, κοινώς απορρίφθηκε, σε γειτονικές χώρες.

Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 9 Ιουνίου 2015, τα αιολικά πάρκα στη Δανία όχι μόνο κάλυψαν τις ανάγκες της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια, αλλά παρήγαγαν και πλεόνασμα που επίσης εξήχθη στις γειτονικές Νορβηγία, Σουηδία και Γερμανία.

Η εξέλιξη στην Πορτογαλία «είναι σημαντική επιτυχία για μια ευρωπαϊκή χώρα, όμως αυτό που φαίνεται εξαιρετικό σήμερα σε μερικά χρόνια θα αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο στην Ευρώπη» σχολίασε στον Guardian ο Τζέιμς Γουάτσον, διευθύνων σύμβουλος της SolarPower Europe. Η διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης κερδίζει δυναμική και τα ρεκόρ όπως αυτό θα συνεχίσουν να καταρρίπτονται σε όλη την Ευρώπη» προέβλεψε.

Εξίσου αισιόδοξες ήταν οι εκτιμήσεις του Όλιβερ Τζόι, εκπροσώπου του φορέα Wind Europe: «Με τις κατάλληλες πολιτικές, η αιολική ενέργεια θα μπορούσε να καλύπτει το ένα τέταρτο των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης [σε ηλεκτρική ενέργεια] τα επόμενα 15 χρόνια» είπε.

Σύμφωνα με την ARPEN, το 2015 οι ΑΠΕ κάλυψαν το 48% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Πορτογαλία. Κατά το ίδιο έτος, η αιολική ενέργεια κάλυψε το 42% των αναγκών της Δανίας, το 20% της Ισπανίας, το 13% της Γερμανίας και το 11% στη Βρετανία.

Από το 2013 ως το 2016 στην Πορτογαλία εγκαταστάθηκαν 550 αιολικά Μεγαβάτ με τους φορείς του κλάδου να στρέφουν το βλέμμα τους στις εξαγωγικές δυνατότητες της αιολικής ενέργειας τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες χώρες.

Πηγή: econews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δανειολήπτες: Ζητούν να αγοράζουν τα δάνειά τους με όρους fundsTης Αλεξάνδρας Γκίτση

Ίση μεταχείριση με τα funds, αλλά χρονικό προβάδισμα έναντι αυτών, προκειμένου να αγοράσουν τα δάνειά τους, ζητούν δανειολήπτες. Μέσω ψηφίσματος, που έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του κινήματος Avaaz.org (κινήματα πολιτών), οι δανειολήπτες ζητούν από την Πολιτεία να νομοθετήσει υπέρ των δανειοληπτών και των εγγυητών το δικαίωμα να υποβάλουν πρόταση εξαγοράς των δανείων πριν την πώληση τους.

"Σε μια τέτοια περίπτωση η τράπεζα πετυχαίνει ακριβώς, ό,τι θα πετύχαινε και με την συνδιαλλαγή της με το κερδοσκοπικό fund, δηλαδή την είσπραξη του ίδιου χρηματικού ποσού”, υποστηρίζουν στο ψήφισμά τους. Επικαλούνται δε νομοθέτημα της Κύπρου. Όπως αναφέρουν, τον Οκτώβριο του 2015 νομοθετήθηκε στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της 8ης αξιολόγησης, η δυνατότητα του δανειολήπτη και του εγγυητή εντός 45 ημερών να υποβάλει πρόταση στην τράπεζα για την εξαγορά του δανείου του.

Σε άλλο σημείο του ψηφίσματος αναφέρεται πως: "οι Έλληνες δεν θέλουν να αποφύγουν την αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων. Μέγιστη απόδειξη, ότι το έτος 2007 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέρχονταν σε ποσοστό 4,6%. Σήμερα ανέρχονται σε ποσοστό 53% αποκλειστικά λόγω της πρωτοφανούς σε μέγεθος και διάρκεια ύφεσης της ελληνικής οικονομίας. Αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις τους εξαιτίας της βίαιης συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους, της ανεργίας, των πολλαπλών δυσβάστακτων φορολογικών επιβαρύνσεων και του μεγάλου όγκου των πτωχευμένων επισήμως και ανεπισήμως επιχειρήσεων.”

Καλούν τέλος τους αναγνώστες του ψηφίσματος και φυσικά τους δανειολήπτες τα δάνεια των οποίων είναι εξυπηρετούμενα και μη να στηρίξουν υπογράφοντας το ψήφισμα, (σ.σ. ο στόχος είναι οι 35.000 υπογραφές), για να νομοθετηθεί η προτεραιότητα του δανειολήπτη και του εγγυητή να εξαγοράσουν το δάνειο που τους βαρύνει.

alexandra.gitsi@capital.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προσβλητική επίθεση Λεβέντη στον Κουρουμπλή: Μην ξεχάσεις τα χειρόγραφαΠρωτόγνωρα προσβλητική συμπεριφορά επέδειξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, απέναντι στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ήταν στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 25 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», όταν ανέβαινε στο βήμα ο κ. Κουρουμπλής και του φώναξε ο κ. Λεβέντης:


«Και μην ξεχάσεις να πάρεις τα χειρόγραφά σου»...

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου σηκώθηκε όρθια για να αντιδράσει ενώ τη συγκράτησε ο υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ ο οποίος φώναξε: «Τι πράγματα είναι αυτά...» ενώ από το βάθος της αίθουσας κάποιος φώναξε «Ντροπή».


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μετά από 28 χρόνια, η λίμνη Δοϊράνη στην αρχική της μορφήΌταν πριν από 28 χρόνια άνοιγε το κανάλι της λίμνης Δοϊράνης για να αρδευτεί ο κάμπος της Θεσσαλονίκης που είχε πληγεί έντονα από τη λειψυδρία, οι κάτοικοι έβλεπαν τη στάθμη της να κατεβαίνει και με τον καιρό να δημιουργούνται αποξηραμένες εκτάσεις.

Στα αμμώδη εδάφη που αποκαλύφθηκαν, φύτρωσαν δέντρα και θάμνοι που κάλυψαν ένα μεγάλο κομμάτι της. Μετά από δύο χρόνια βροχοπτώσεων, περιορισμού των γεωτρήσεων και έργων εμπλουτισμού του οικοσυστήματος, φέτος η λίμνη επανήλθε και πάλι στην αρχική της κατάσταση, δημιουργώντας στο μυαλό των κατοίκων προσδοκίες για τη δημιουργία χώρων αναψυχής.

«Σήμερα η κατάσταση στην οποία βρίσκεται και πάλι η Δοϊράνη μάς θυμίζει την εικόνα που έχουμε και εμείς από την παιδική μας ηλικία. Ωστόσο, η βλάστηση που έχει προκύψει στο εσωτερικό της πρέπει να καθαριστεί, ώστε να μπει τάξη στο τοπίο και να αξιοποιηθεί για λόγους αναψυχής» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, με αφορμή πρόταση που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας για υποβολή στο πρόγραμμα ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας «Ελλάδα-ΠΓΔΜ 2014-2020», με σκοπό τη δημιουργία συστήματος αειφορικής διαχείρισης του οικοσυστήματος.

Πρόκειται για ακόμη μία προσπάθεια των τοπικών Αρχών του Κιλκίς να αξιοποιήσουν διασυνοριακά προγράμματα προς την παραπάνω κατεύθυνση, καθώς και στο παρελθόν η δημοτική Αρχή είχε προσπαθήσει να προσφέρει ισχυρό δέλεαρ στον επισκέπτη ώστε να περάσει το χρόνο του όμορφα εκεί, αντί να αναζητήσει ευκαιρίες ψυχαγωγίας και διασκέδασης στην απέναντι όχθη, στη γειτονική χώρα, όπου υπάρχουν πολλές υποδομές, με πλαζ στις όχθες της λίμνης, αρκετά καταστήματα, χώρους εστίασης, βενζινάδικα και καζίνο.

«Λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων της λίμνης πλημμύρισαν οι παραθεριστικές υποδομές που δημιουργήθηκαν στην πλευρά της ΠΓΔΜ. Υπήρξε μάλιστα αίτημα στην ελληνική πλευρά για παρεμβάσεις, ώστε να κατέβει η στάθμη» σημειώνει ο κ. Βεργίδης.

Σε ό,τι αφορά τα σχέδια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει: «Θέλουμε να καθαρίσει η λίμνη, να δημιουργηθεί χώρος αναψυχής και περιπάτου με κιόσκι και φωτισμό».

Η ελληνική πρόταση, η οποία εγκρίθηκε από την Περιφέρεια, προβλέπει την εκπόνηση διαχειριστικού σχεδίου της λίμνης, που εκτιμάται ότι θα καθορίζει τα μέτρα για την προστασία, τη διαχείριση και την αποκατάστασή της, αλλά και την ανάπτυξη ενός κοινού μηχανισμού-δικτύου διαχείρισης, καθώς και την εγκατάσταση και λειτουργία τηλεμετρικού δικτύου.

Οι εργασίες που εκτιμάται ότι θα γίνουν στη λίμνη για τη βελτίωση των υποδομών πρόσβασης και τον καλλωπισμό του μετώπου της περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στο κανάλι υπερχείλισης, εκβάθυνση της κοίτης, διαμόρφωση αναχωμάτων, καθαρισμό από φερτά υλικά και εκσυγχρονισμό των θυροφραγμάτων.

Ειδικά για τον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης προβλέπονται μία σειρά από δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των νέων, αλλά και ενέργειες κατάρτισης ειδικών ομάδων, όπως οι αγρότες και οι επιχειρηματίες, προκειμένου να υιοθετήσουν μία φιλοπεριβαλλοντική συμπεριφορά αλλά και εθελοντική κουλτούρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο ΦΠΑ σταν νησιά δεν αλλάζει όσο υπάρχω..

     ..είπε ο Πανούλης σε tweet του στις 4 Ιουνίου πέρυσι.
Σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά, ο απίστευτος αυτός μπουχέσας την Κυριακή το βράδυ, μαζί με άλλους 152 απατεώνες, θα ψηφίσει τα πάντα προκειμένου να μην
ξεκολλήσει απ' την υπουργική καρέκλα.

Τώρα που τελειώνουν τα πάντα, τώρα που ξεπουλιούνται τα πάντα, η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία των ελλήνων,
..τώρα που η κυβέρνηση των αισχρών ανθελλήνων και προδοτών καταργεί στην ουσία την Βουλή, αφού παραδίνει για 99 χρόνια τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας μέσω ενός ''Υπερταμείου'' με διοικητή εκπρόσωπο των τοκογλύφων-δανειστών,
..και προχωρά στη σύσταση Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής (*), με σκοπό τον προσδιορισμό, την βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων,
..που θα είναι ανεξάρτητη λειτουργικά με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, και ΔΕΝ θα υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές,

..τώρα που δημιουργεί έναν ''κράτος εν κράτει'' ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, που θα κατευθύνεται από την τρόϊκα,
..τώρα είναι η ώρα,
..να κάνουν οι ηλίθιοι έλληνες τον απολογισμό και την αυτοκριτική τους.

Να κάτσουν να σκεφτούν τί έκαναν, και κυρίως τί ΔΕΝ έκαναν,
..ποιούς ψήφισαν και ποιούς άφησαν έξω απ' την Βουλή,
..σε ποιούς εμπιστεύτηκαν την ενημέρωσή τους, και εμπιστεύονται ακόμη,
..και ποιούς εν τέλει καταδίκασαν σε μιά χαμένη ζωή, προκειμένου να μην βγούν οι ίδιοι απ΄την βολή τους, να μη σπάσουν αυγά, να φροντίσει κάποιος άλλος γι αυτούς.

Και σήμερα ακόμα που δεν έχουν περισσότερη αξία από σκλάβους σε γαλέρα, οι ηλίθιοι έλληνες εξακολουθούν και καγχάζουν κατ' εντολή και κατά παρότρυνση των ΜΜΕ, εναντίον αυτών που δεν άλλαξαν γνώμη και πορεία, εναντίον αυτών που στάθηκαν συνεπείς σ' αυτά που έλεγαν,
..εναντίον του Γιάνη, εναντίον της Ζωής,
..εναντίον όσων από 'μας συνεχίσαμε ευθεία όταν οι άλλοι έστριβαν, στην πορεία μας προς την ανάκτηση της ανεξαρτησίας μας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας και του Συντάγματος.

Ηλίθιοι έλληνες!
Όλα αυτά που θα γίνουν την Κυριακή σας αξίζουν!
Ούτε ένα λιγότερο!..


(*) Από τον καιρό ήδη του κιτρινιάρη Εκσυγχρονιστή, η δημιουργία τέτοιων ''ανεξάρτητων'' αρχών σκοπό είχε το μπέρδεμα και την συσκότιση της διάκρισης των εξουσιών, που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν σε ένα οργανωμένο κράτος,
..με τελικό και επιθυμητό αποτέλεσμα για την διαπλοκή και το σύστημα την υπονόμευση του πολιτεύματος με την παράκαμψη των εντολών του Συντάγματος.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αφαιρεί τον επίτιμο τίτλο από τον X. ΡίχτερΓια την ανάκληση του επίτιμου τίτλου του ιστορικού Χάινς Ρίχτερ αποφασίζει η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά από τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του αλλά και το βιβλίο «Επιχείρηση Ερμής: Κατάκτηση της Νήσου Κρήτης τον Μάιο 1941».

Η αιτιολογική έκθεση του Πανεπιστημίου αναφέρει ότι μετά την «ατυχή δικαστική διαδικασία», ο Γερμανός ιστορικός κλιμακώνει και αναβαθμίζει διαρκώς τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, των Κρητών και της Εβραϊκής κοινότητας. «Είναι ξεκάθαρο πως εκμεταλλευόμενος δυστυχώς τις βραβεύσεις από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο κ. Ρίχτερ αυτοπροβάλλεται σαν ο πλέον ειδικός για τη σύγχρονη ιστορία και τη λειτουργία του ελληνικού πολιτικού συστήματος στη γερμανική κυβέρνηση, διαχέοντας απίστευτες ανακρίβειες που δηλητηριάζουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις με τη Γερμανία στο πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής κρίσης» τονίζει η έκθεση.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι οι απόψεις του κ. Ρίχτερ δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις απόψεις του Πανεπιστημίου Κρήτης. : «Πέραν λοιπόν του δεδομένου ότι το επιστημονικό έργο του κ. Ρίχτερ ελέγχεται και αμφισβητείται από πολλούς έγκριτους ιστορικούς, θα πρέπει να επανεξεταστεί και να καταστεί απολύτως σαφές ποιο πρόσωπο και με ποια επιμέρους κριτήρια επιλέγεται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την εξόχως τιμητική διάκριση την οποία αυτό επιφυλάσσει -και θα πρέπει να επιφυλάσσει- μόνο σε όσους θέλει πραγματικά να ταυτίσει με την πορεία και τις αξίες του».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την αιτιολογική έκθεση ΕΔΩ


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επίθεση Στουρνάρα στον Βαρουφάκη : ''Οι «διαπραγματεύσεις» του Βαρουφάκη μας κόστισαν 86 δισ. ευρώ''Δριμύ κατηγορώ κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά ουσιαστικά κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα και της πρώτης κυβέρνησής του, εξαπέλυσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας με ομιλία του στο Λονδίνο.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι οι «γενναίες διαπραγματεύσεις» του Γιάνη Βαρουφάκη είχαν κόστος 86 δις. ευρώ, όσο είναι το ύψος του τρίτου μνημονίου και των περιορισμών που επιβλήθηκαν στην κίνηση κεφαλαίων, μετά από εκροές καταθέσεων ύψους 45 δις. ευρώ.

«Και αυτοί οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων επιβλήθηκαν για να διαφυλάξουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητας ύστερα από τις ‘γενναίες διαπραγματεύσεις’ του κ. Θεοχαράκη και του κ. Βαρουφάκη», δήλωσε ο Διοικητής της ΤτΕ, προσθέτοντας: «Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά είχα την υποχρέωση να πω τα πράγματα με το όνομά τους».

Σημειώνεται ότι πριν από τον κ. Στουρνάρα είχε προηγηθεί στο βήμα ο κ. Νίκος Θεοχαράκης, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και στενός συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. «Ειλικρινά λυπάμαι πολύ που η ομιλία του Νίκου Θεοχαράκη πριν από τη δική μου ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα κομματικοποιημένης πολιτικής, αφού χρημάτισα κι εγώ υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε σχεδόν αποικιοκρατική στην κομματικοποιημένη ομιλία του», δήλωσε αγανακτισμένος ο κ. Στουρνάρας.


Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία Στουρνάρα

Το Διυλιστήριο λέει : ''Για να θυμηθούμε την ομιλία του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ποιος έχει δίκιο ; Ο Στουρνάρας ή ο Βαρουφάκης ; Βέβαια δεν μας λέει ο κύριος Στουρνάρας ποιος παραποίησε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και μπήκαμε στα μνημόνια; Ούτε τελικά μας λέει ποια σχέση έχει η γυναίκα του με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου . Αναρωτιόμαστε γιατί ο κύριος Στουρνάρας βρήκε τώρα, μόλις δύο μέρες πριν το κλείσιμο της αξιολόγησης και το άνοιγμα της συζήτησης για το χρέος, να μας πει πόσα χάσαμε από τις πολιτικές Βαρουφάκη - Τσίπρα. 
Για μια ακόμα φορά ο κύριος Στουρνάρας, επιλέγει την γραμμή Σόιμπλε


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....