Διυλιστήριο: 09/08/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

VIDEO - Δεν πάει το μυαλό σας ποιος διαφήμιζε το ΙΕΚ Ξυνή


Από Αυγερινό Χατζηχρυσό

Άδωνις: Τα πτυχία των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι καλύτερα από αυτά των κρατικών..(βίντεο)

το ΙΕΚ Ξυνή εμφανιζόταν το 2012 να χρωστά κοντά στις 800.000 ευρώ στο ΙΚΑ, το οποίο προχώρησε σ’ έναν σκανδαλώδη διακανονισμό των χρεών αυτών.

Με βάση τον εν λόγω διακανονισμό που έφερε στο φως της δημοσιότητας το HOT DOC, ο όμιλος θα αποπλήρωνε τα χρέη του σε βάθος… τεσσάρων αιώνων!

Ειδικότερα, οι δόσεις διαμορφώθηκαν συνολικά στις 4700 με μηνιαίο ποσό τα 161,47 ευρώ!https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Δηλώσεις ΑΙΣΧΟΥΣ από τον Μπογδάνο για την τραγωδία στη ΜεσσηνίαΞεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του σε κυνικότητα, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναγκάζοντας τον σκηνοθέτη να ρίξει άρον-άρον διαφημίσεις προκειμένου να «καλύψει» την ανατριχιαστική του «γκάφα».

Την ώρα λοιπόν που ολοκληρωνόταν η ενημέρωση για τον καιρό, ημέρα που η θεομηνία σάρωσε ολόκληρη τη χώρα προκαλώντας καταστροφές, αλλά και τον θάνατο 4 ανθρώπων, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αποκάλυψε πως θεωρεί «κουραστικά» και «βαρετά» αυτά τα θέματα.

«Μέσα στην όλη τραγικότητά τους, είναι πολύ κουραστικό ή – αν θέλεις – και βαρετό να παίζεις αυτά τα θέματα», εξομολογήθηκε ο κ. Μπογδάνος, τερματίζοντας το κοντέρ του κυνισμού, τον οποίο διαθέτει άφθονο, όπως έχει αποδειχτεί ουκ ολίγες φορές.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το altsantiri.grΠηγή www.periodista.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άρχισε η δίκη των 100 τυφλών που… έβλεπανΈπειτα από πολλές αναβολές, άρχισε στα δικαστήρια της Χίου, η πολύκροτη υπόθεση των εκατό και πλέον κατηγορουμένων για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, επειδή έπαιρναν επίδομα τυφλότητας, χωρίς να το δικαιούνται.

Η αίθουσα του δικαστηρίου από το πρωί ήταν γεμάτη από τους δεκάδες κατηγορούμενους, αν και πολλοί από αυτούς δεν εμφανίστηκαν, εκπροσωπούμενοι από τους πληρεξουσίους δικηγόρους τους, ενώ πολλοί ήταν και οι απλοί πολίτες που θέλησαν να παρακολουθήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά ανθρώπους, οι οποίοι είχαν εισπράξει μεγάλα ποσά καθώς τους είχαν χορηγηθεί πιστοποιητικά τυφλότητας, που όπως αποδείχθηκε μετά από ελέγχους των αρμόδιων επιτροπών, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Η διαδικασία μετά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και των μαρτύρων υπεράσπισης, συνεχίσθηκε με την εκδίκαση ενστάσεων για την παραγραφή του αδικήματος για κάποιους εκ των κατηγορουμένων.

Πηγή astraparis.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Νίκος Δένδιας-"Θα επιστρέψουμε τα λεφτά του Ελληνικού λαού στους Καναλάρχες"«Αντισυνταγματικό» το νομοθέτημα για τις τηλεοπτικές άδειες επιμένει η Ν.Δ. και μιλά για «πραξικόπημα», ενώ ως πιστός υποστηρικτής των συμφερόντων των καναλαρχών της χώρας τους υποσχέθηκε μέσω του βουλευτή της Ν. Δένδια,ότι δεν θα αναγνωρίσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και θα τους επιστρέψει πίσω το ποσό των 245 εκ. ευρώ που εισέπραξε το Δημόσιο και ο ελληνικός λαός για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια για τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων της χώρας.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ είπε: «Σας λέω ευθέως ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να αναγνωρίσει αυτό το διαγωνισμό και η Ν.Δ. θα προκηρύξει και άλλες άδειες. Χρήματα που δόθηκαν θα πρέπει να δοθούν πίσω». Ενώ λίγο νωρίτερα χαρακτήρισε "πραξικόπημα" νόμο ψηφισμένο από τη Βουλή της χώρας. «Αν είναι κάθε πραξικόπημα (κοινοβουλευτικό έστω) να δημιουργεί δεδομένο ωραία πάμε».
Πηγή www.avgi.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανάκληση των αδειών του ΙΕΚ Ξυνή και του Mediterranean College- Ο όμιλος Ξυνή κατηγορεί τον Χατζηνικολάου για λασπολογίαH γενική γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε την ανάκληση των αδειών λειτουργίας του ΙΕΚ Ξυνή και του Mediterranean College.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, οι ανακλήσεις πραγματοποιήθηκαν λόγω της απώλειας τουλάχιστον μίας εκ των σωρευτικών προϋποθέσεων αδειοδότησης.

Η γενική γραμματεία, προχώρησε και στην ανάκληση των αδειών λειτουργών των:
Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τον Πειραιά.

Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης με τον διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ» ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής.

Η απόφαση για τον Όμιλο Ξυνή αφορά τη δικαστική εμπλοκή τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία της πλαστογραφίας κατά του δημοσίου οφέλους.

Η γ.γ. διευκρινίζει ότι τα αρχεία των παραπάνω ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, των οποίων ανακαλούνται οι άδειες, θα παραδοθούν εντός 30 ημερολογιακών ημερών, σε δημόσια ΙΕΚ.

Επιστροφή διδάκτρων

Οι σπουδαστές των ΙΕΚ δικαιούνται επιστροφής των διδάκτρων που έχουν ήδη προκαταβάλει, εν όψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, δικαιούμενοι είτε μεταγραφής σε άλλο ιδιωτικό ΙΕΚ της περιοχής προτίμησης τους, όπου λειτουργεί τμήμα της ειδικότητας τους, είτε δωρεάν μετεγγραφής σε δημόσιο ΙΕΚ, εφόσον λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα με την ειδικότητά τους. Αν δεν λειτουργούν τμήματα αντίστοιχα της ειδικότητας τους είναι δυνατόν να συγκροτηθούν νέα κατόπιν απόφασης της γ.γ.

Όσον αφορά τους σπουδαστές του Mediterranean College, δικαιούνται επιστροφή των διδάκτρων είτε μετεγγραφής σε άλλο Κολλέγιο της προτίμησής τους.

Ο όμιλος Ξυνή κατηγορεί τον Νίκο Χατζηνικολάου για «λασπολογία»

Ως κουμπάρο ιδιοκτήτη ανταγωνιστού ΙΕΚ αποκαλεί τον Νίκο Χατζηνικολάου και του απευθύνει ευθύνες λασπολογίας, ο όμιλος Ξυνή. Ενώ ο όμιλος, μέσα από ανακοίνωση δίνει την δική του απάντηση για ανάκληση της άδειας του.

Η ανακοίνωση:

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Ξυνή, ο παλαιότερος και πληρέστερος Εκπαιδευτικός Όμιλος στη χώρα, γιορτάζει φέτος 60 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης παρουσίας στα ελληνικά εκπαιδευτικά δρώμενα καιαριθμεί αισίωςπερί τους 270.000 απόφοιτους.

Δυστυχώς, ο εορτασμός της επετείου αυτής συνοδεύτηκε από μία ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή επίθεση από ΜΜΕ τα οποία εδώ και χρόνια κατευθύνονται από ανταγωνιστικό ΙΕΚ, το οποίο έχει βάλει σκοπό του να κλείσει τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, και γενικότερα τον Όμιλο Ξυνή, προκειμένου να μονοπωλήσει την αγορά. Ο λαός βέβαια λέει ότι «πετροβολούν μόνο τα δέντρα που έχουν καρπούς».

Στο ίδιο μοτίβο, «γνωστός» δημοσιογράφος που είναι ταυτόχρονα κουμπάρος των ιδιοκτητών του ανταγωνιστικού μας ΙΕΚ και εμφανίζεται ως επικεφαλής του τμήματος δημοσιογραφίας του, και ο οποίος πρωτοστατεί δυστυχώς στη λασπολογία εναντίον μας, στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του της Δευτέρας, 5 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που προανήγγειλαν το πολυπόθητο κλείσιμο του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, λέγοντας μάλιστα ότι «απ’ το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ διακινήθηκε το σαββατοκύριακο η είδηση» ότι ο Υπουργός Παιδείας και ο Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης υπέγραψαν αποφάσεις άρσης των αδειών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ και του Mediterranean College. Παρέλειψε βεβαίως ο «γνωστός» δημοσιογράφος αφενός να ζητήσει την άποψη των ΙΕΚ ΞΥΝΗ για το θέμα (όπως επιτάσσουν οι πλέον στοιχειώδεις και αυτονόητες αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας), και αφετέρου να αναφέρει ότι κατόπιν αιτήσεως ακυρώσεως που κατέθεσε το ανταγωνιστικό ΙΕΚ κατά του Υπουργού Παιδείας ζητώντας την ανάκληση των αδειών λειτουργίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, εξεδόθη η υπ’ αριθ. 973/2016 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (που -σημειωτέον- δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί προκειμένου να μπορέσουμε να ασκήσουμε ένδικα μέσα εναντίον της) η οποία έκρινε ότι οι άδειες του ΙΕΚ ΞΥΝΗ είναι ακυρωτέες λόγω ελλιπούς αιτιολογίας για το σύστημα franchiseτου ΙΕΚ. Η ίδια απόφαση αναπέμπει το θέμα στη Διοίκηση (στον Υπουργό Παιδείας) για νέα αιτιολογημένη κρίση, δηλ. για επανέκδοση των αδειών με πληρέστερη αιτιολογία. Ο εν λόγω δημοσιογράφος, λοιπόν, λέει τη μισή αλήθεια και παραπληροφορεί στην ουσία το κοινό, αποκρύπτοντας τα πιο πάνω στοιχεία και εμφανίζοντας το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ως δήθεν υπεύθυνο για την ακύρωση των αδειών, ενώ το Δικαστήριο έκρινε ότι οι άδειες είναι ακυρωτέες λόγω ελλιπούς αιτιολογίας για το σύστημα franchiseτου ΙΕΚ, για την οποία βεβαίως είναι υπεύθυνη η Διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας και όχι το ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Τόσο ο «γνωστός» δημοσιογράφος όσο και οι δημοσιογράφοι των εφημερίδων που υπογράφουν τα εν λόγω δημοσιεύματα, χωρίς να ζητήσουν και να φιλοξενήσουν -ως θα όφειλαν- την άποψή μας για το θέμα, και παραβιάζοντας ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας, κάνουν λόγο για ένα παραπεμπτικό βούλευμα και ένα κλητήριο θέσπισμα, σύμφωνα με το οποίο τα μέλη της διοίκησης του ΙΕΚ ΞΥΝΗ καλούνται να δικαστούν για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος μαζί με μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ (δηλ. του τότε εποπτικού οργάνου του Υπουργείου Παιδείας), αποκρύπτοντας και πάλι ότι στην υπόθεση εκείνη μηνύτρια είναι η εταιρία που λειτουργεί το ανταγωνιστικό ΙΕΚ. Στην υπόθεση αυτή βεβαίως ασκούνται ήδη προσφυγές κατά του ως άνω κλητηρίου θεσπίσματος, και σε κάθε περίπτωση επί της ουσίας δεν υπάρχει παράβαση καθήκοντος αφού το Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ με εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να ανακαλέσει την άδεια του ΙΕΚ ΞΥΝΗ όπως ζητούσε επιμόνως το ανταγωνιστικό μας ΙΕΚ. Πρέπει μάλιστα να επισημάνουμε ότι μετά από μήνυση του ανταγωνιστικού μας ΙΕΚ εναντίον μας, τα μέλη της διοίκησης του ΙΕΚ ΞΥΝΗ αθωώθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για το αδίκημα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης στην ίδια επί της ουσίας υπόθεση για την οποία παραπέμπονται εν προκειμένω.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στην ως άνω ραδιοφωνική εκπομπή, αναφέρθηκε ότι λόγω της παραπομπής μελών της διοίκησης του ΙΕΚ ΞΥΝΗ σε δίκη «το Υπουργείο υποχρεούται τώρα να αφαιρέσει τις άδειες του ΙΕΚ αλλά και του Mediterranean College», κάτι βεβαίως που επίσης είναι τελείως αυθαίρετο, αφού η παραπομπή και μόνο δεν μπορεί να οδηγήσει σε αφαίρεση της άδειας. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει, επί παραδείγματι, και με το πρόσφατο θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, στον οποίο συμμετείχαν και αδειοδοτήθηκαν καναλάρχες που έχουν παραπεμφθεί για ποινικά αδικήματα, χωρίς αυτό να εμποδίζει τη συμμετοχή τους στην όλη διαδικασία, αντιθέτως, δε, εάν τυχόν αυτοί καταδικαστούν η εταιρία τους δεν χάνει βεβαίως την τηλεοπτική άδεια, αλλά θα πρέπει σύμφωνα με το νόμο να αποχωρήσουν από τη διοίκησή της και να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους.

Οι «δημοσιογράφοι» που υπογράφουν τα συκοφαντικά άρθρα, αναφέρουν επίσης εντελώς εσφαλμένα, ότι το ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ αλλάζει συστηματικά «σχήματα», προκειμένου να ξεφύγει από την «τσιμπίδα» του νόμου. Οι εταιρίες που λειτουργούν τα ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ ουδέποτε έχουν «κλείσει» ή αλλάξει μορφή με στόχο να υπεκφύγουν των υποχρεώσεών τους – οικονομικών ή άλλων, και όλες οι εύλογες μεταβολές στη νομική μορφή τους ή στις διοικήσεις τους στα τόσα έτη λειτουργίας τους, έχουν πραγματοποιηθεί για επιχειρηματικούς, διοικητικούς, λογιστικούς σκοπούς (π.χ. αλλαγή από ΕΠΕ σε ΑΕ λόγω ύψους κύκλου εργασιών) ή για λόγους κωλύματος στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Τέλος, κανένας από τους «έγκριτους» δημοσιογραφους δεν αναφέρει ότι το ανταγωνιστικό μας ΙΕΚ έχει κάνει πλήθος μηνύσεων εναντίον μας για τις οποίες έχουμε ήδη πανηγυρικά αθωωθεί, όπως και αγωγές εναντίον των ΙΕΚ μας και άλλων ανταγωνιστικών ΙΕΚ, οι οποίες στην πλειοψηφία τους έχουν απορριφθεί τελεσίδικα και κάποιες εκκρεμούν ενώπιον των Δικαστηρίων. Αντίστοιχα βεβαίως και η πλευρά μας έχει στραφεί δικαστικώς με αγωγές κατά του ανταγωνιστικού ΙΕΚ για θέματα παραπλανητικής διαφήμισης (για την οποία έχει αποφανθεί και ο Συνήγορος του Καταναλωτή με πόρισμά του για τις διαφημιστικές μεθόδους του ανταγωνιστικού ΙΕΚ), αθέμιτου ανταγωνισμού και δυσφήμησης.

Σημειώνουμε δε ότι όλα τα πρόσφατα δημοσιεύματα είναι ελλιπέστατα, μονομερή, και διαλαμβάνουν πλήθος ψευδών για τα οποία οι υπεύθυνοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε ένα σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Όμιλος Ξυνή έχει δήθεν «ζημιώσει» το ΙΚΑ με περισσότερα από 11,5 εκατ. ευρώ, πράγμα ψευδέστατο αφού ΟΛΕΣ οι εταιρίες του Ομίλου μας διαθέτουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα (πράγμα άλλωστε απαραίτητο προκειμένου να διατηρούν σχολές εκπαίδευσης και κατάρτισης) και είναι συνεπείς σε όλες τις σχετικές τους υποχρεώσεις.

Στο παρελθόν μάλιστα το ΙΕΚ ΞΥΝΗ κατέθεσε αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων εναντίον των Μ.Μ.Ε. που πρόβαιναν σε αντίστοιχες ενέργειες, για τις οποίες εξεδόθησαν προσωρινές διαταγές που δικαίωναν τις θέσεις μας. Είναι αυτονόητο ότι ο Όμιλος Ξυνή θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες (ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές και μηνύσεις) κατά των μέσων που μάς δυσφημούν.

Ο Όμιλος ΞΥΝΗ και η διοίκησή του δηλώνουν ότι έχουν απεριόριστη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να κλείσει τα αυτιά του στις δημοσιογραφικές και λοιπές «σειρήνες» και στα γνωστά «παπαγαλάκια» που εξυπηρετούν δυστυχώς τα συμφέροντα των ανταγωνιστών μας και επιδιώκουν με κάθε μέσο και εντελώς αθέμιτα τη διακοπή της λειτουργίας μας, και διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν και στο μέλλον να παρέχουν προς τους νέους τις ίδιες άριστες εκπαιδευτικές υπηρεσίες για τις οποίες φημίζονται 60 χρόνια τώρα.

Πηγή www.seleo.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τριπλασιασμός των επιβατών στο νέο Αεροδρόμιο της Πάρου

Τριπλάσια ήταν η επιβατική κίνηση της Olympic Air στην Πάρο τον Αύγουστο, πρώτο μήνα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου που επέτρεψε την χρήση μεγαλύτερων αεροσκαφών. 

Συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2016, η Olympic Air μετέφερε 18.725 επιβάτες, τριπλάσιους σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015. 

Η Olympic Air υποστήριξε τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου με μεγαλύτερα αεροσκάφη, περισσότερες συχνότητες, αλλά και απευθείας σύνδεση με την Θεσσαλονίκη. Επίσης, για να αποκτήσει δυναμική ως προορισμός η Πάρος, προσφέρθηκαν μέσα στον Αύγουστο περισσότερες από 10,000 θέσεις με 39 & 55 ευρώ από την Πάρο και την Αθήνα αντίστοιχα. Επιβάτες Αύγουστος 2016 Αύγουστος 2015 Δ (%) Αθήνα – Πάρος 17.548 6.159 185% Θεσσαλονίκη – Πάρος 1.177 0 Σύνολο 18.725 6.159 204% Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN και της Olympic Air, κ. Δημήτρης Γερογιάννης δήλωσε: «Πρώτος μήνας λειτουργίας του νέου αεροδρομίου της Πάρου και ήδη έχουμε τριπλάσια κίνηση. Βλέπουμε ακόμη τα πρώτα μόνο δείγματα της προοπτικής του προορισμού. Το 2017 με επαρκή χρόνο για προπωλήσεις και δια-συνδεσιμότητα με όλο το δίκτυο εξωτερικού της ΑEGEAN από την Αθήνα, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακά. Η αποτελεσματική συνεργασία με την ΥΠΑ για την εκτέλεση του έργου του τερματικού σταθμού, με χρηματοδότηση και επίβλεψη της εταιρείας μας σε μόνο 102 ημέρες, αποδίδει ήδη σημαντικά. Είμαστε περήφανοι που συμβάλουμε στην απελευθέρωση της αναπτυξιακής δυναμικής της Πάρου». 

Επιπλέον ο κ. Γερογιάννης δήλωσε: «Κρίνοντας το καλοκαίρι του 2016 για όλο μας το δίκτυο, μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα με αδύναμο Μάιο και κυρίως Ιούνιο που επηρέασαν αρνητικά την πορεία του πρώτου εξαμήνου, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είχαν ικανοποιητική πορεία σε πληρότητες και ανάπτυξη της κίνησης. Παράλληλα και η δυναμική των προ-κρατήσεων, για το κλείσιμο της σαιζόν, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου διαμορφώνεται θετικά τόσο σε παλιότερους, όσο και στους νέους προορισμούς του δικτύου μας». 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση του νέου διαδρόμου της Πάρου από το ελληνικό δημόσιο, η Olympic Air υπήρξε φορέας εκτέλεσης και χρηματοδότησης του έργου ολοκλήρωσης και λειτουργίας του σταθμού επιβατών, αλλά και των έργων υποδομής του νέου αερολιμένα Πάρου.

Πηγή money-tourism.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατοχικό δάνειο: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το πόρισμα της ελληνικής ΒουλήςΣτο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέστειλαν σήμερα το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τη διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών οφειλών ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Οι δύο άνδρες επεσήμαναν στην επιστολή τους ότι το πόρισμα θα τεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την αμέσως προσεχή περίοδο.

Αναφορικά με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα των ελληνικών διεκδικήσεων της κατοχικής περιόδου από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, με την ίδια επιστολή των δύο προέδρων επισυνάφθηκε προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Cecilia Wikstrom, η αναλυτική ομιλία του Πρωθυπουργού, στις 16 Αυγούστου 2016 στο Κομμένο της Άρτας, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 317 θύματα της σφαγής του μαρτυρικού Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

«Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των απαράγραφων αυτών ελληνικών διεκδικήσεων εντάσσεται η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των θεσμικών οργάνων», αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Όχι» Τσίπρα σε συνάντηση με ΜέρκελΕρωτήματα, προκαλεί η άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει σε συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών, που συγκαλεί την προσεχή Κυριακή στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με θέμα την προεργασία ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Μπρατισλάβα την επόμενη εβδομάδα.

Η Αθήνα επικαλέσθηκε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, λόγω ΔΕΘ, για να αιτιολογήσει την αδυναμία του να ανταποκριθεί. Από πλευράς Βερολίνου επιβεβαιώθηκε η πρόσκληση ενώ αφήνεται να εννοηθεί ενόχληση για το ενδεχόμενο οι λόγοι της άρνησης να είναι προσχηματικοί.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κληθεί, από την Γερμανίδα καγκελάριο, να παραστεί σε προπαρασκευαστική συνάντηση στην Μπρατισλάβα μαζί με τους πρωθυπουργός του Βελγίου, της Ρουμανίας και του Λουξεμβούργου, εν όψει της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν θα μπορεί να παραστεί στη συνάντηση για «τεχνικούς» λόγους.

Πάντως, την Παρασκευή, πραγματοποιείται στην Αθήνα η Ευρωμεσογειακή διάσκεψη, παρουσία, μεταξύ άλλων, των Φρανσουά Ολάντ, Ματέο Ρέντσι και Νίκου Αναστασιάδη, με στόχο την ενίσχυση του μετώπου των χωρών του νότου της ΕΕ. Ενα σχέδιο που πάντως δεν βλέπει με καλό μάτι το Βερολίνο.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αλεξιάδης: Απαλλαγή απο τον ΕΝΦΙΑ για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα μετά απο καταγραφή


Σε καταγραφή των περίπου 1.200 λειτουργούντων φιλανθρωπικών οργανώσεων προχωρούν τα υπουργεία Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ώστε να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ, υπογράμμισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης

Ο Τρ. Αλεξιάδης επεσήμανε ότι «τα ακίνητα που χρησιμοποιούν για να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ. ΕΝΦΙΑ έχουν όσα χρησιμοποιούνται για να έχουν εισόδημα» (π.χ. ενοίκια). Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος ρώτησε για τον ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού». 

Ο Τρ. Αλεξιάδης απάντησε συνολικά και παραδέχθηκε ότι είναι «υπαρκτό πρόβλημα», το οποίο «μας απασχολεί πολιτικά και ψάχνουμε να βρούμε τους τρόπους να το λύσουμε». Το υπουργείο Οικονομικών αντιμετωπίζει ένα «τεχνικό πρόβλημα» γιατί δεν υπάρχει στο υπουργείο αρχείο με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, αλλά μόνο με τα μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα, επεσήμανε ο Τρ. Αλεξιάδης. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου θα εντοπιστούν τα νομικά πρόσωπα που ασκούν φιλανθρωπικό έργο – μάλιστα είπε ότι ήδη του είπε ότι πρόκειται για περίπου 1.200 οργανώσεις. «Θα προχωρήσουμε στην «πιστοποίησή» τους και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα», δεσμεύθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. 

Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην πορεία των εσόδων λέγοντας ότι τα δεδομένα από τα δημόσια έσοδα είναι θετικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν θριαμβολογούμε, δεν λέμε το δικό μας success story».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ελλάδα μπορεί… Στη ΔΕΘ θα παρουσιαστεί το πρώτο ελληνικό drone HCUAV RX-1


Φέρει σφραγίδα “Made in Greece”. Ζυγίζει λίγο παραπάνω από έναν άνθρωπο, έχει μήκος 4 μέτρα, απογειώνεται με ταχύτητα 2,8 μέτρων ανά δευτερόλεπτο και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 190 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Με εμβέλεια 150 χιλιομέτρων και αυτονομία 11 ωρών, μπορεί από ύψος 2 χιλιομέτρων, πετώντας μέρα και νύχτα, να μεταδώσει σε πραγματικό χρόνο κρίσιμες και λεπτομερείς πληροφορίες για την υποστήριξη υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και δημόσιας ασφάλειας: την παρακολούθηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, την προστασία κρίσιμων υποδομών, την υποστήριξη ερευνών διάσωσης, την εποπτεία δασικών εκτάσεων για την έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιών, τη δειγματοληψία εδάφους, θαλάσσιων και αέριων ρύπων, την εποπτεία οδικών αξόνων, την αεροφωτογράφηση περιοχών ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για το Πολιτικό Μη-επανδρωμένο Αερόχημα HCUAV RX-1, το πρώτο ελληνικής παραγωγής σε τέτοια κλίμακα . Η παρθενική του πτήση, στις 4 Αυγούστου 2016, διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και στέφθηκε από επιτυχία -μάλλον σπουδαία επιτυχία- αν λάβει κανείς υπόψη ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε μόλις πριν από 36 μήνες από μία … λευκή κόλλα χαρτί.

 “Πετάει πετάει η … Φαρκαδόνα” 

Το HCUAV RX-1αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συνεργατικού έργου της δράσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2011», της ΕΥΔΕ – ΕΤΑΚ, στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013, με επικεφαλής και συντονιστή τον αν. καθηγητή Κύρο Υάκινθο, Διευθυντή του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Στο ερευνητικό πρόγραμμα συμμετείχαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο τη σχεδίαση του αεροχήματος, αεροδυναμικές αναλύσεις, την κατασκευαστική μελέτη, βελτιστοποίηση γεωμετρίας και πτητικές δοκιμές και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με αντικείμενο τη ρομποτική όραση, αντίληψη περιβάλλοντος, και επεξεργασία σήματος. Μια εταιρεία από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων, η Spacesonic, ανέλαβε την κατασκευή του αεροχήματος, η Intracom Defense Electronics την ανάπτυξη και εγκατάσταση των συστημάτων επικοινωνιών, κινητούς σταθμούς εδάφους και συστήματα ευφυούς λογισμικού και η εδρεύουσα στη Θεσσαλονίκη MLS την εγκατάσταση συστήματος GPS, την προμήθεια χαρτών και δράσεις διάχυσης αποτελεσμάτων του έργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ερευνητικού προγράμματος ήταν 2 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ για τους πέντε εταίρους 1,3 εκατ. ευρώ.

“Ναι! Μπορούμε!” 

Μπορεί μια χώρα σαν την Ελλάδα, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, να αναπτύξει αεροναυπηγική βιομηχανία και μάλιστα ανταγωνιστική προς χώρες με παράδοση στον χώρο; “Ναι! Μπορούμε”, απαντά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Υάκινθος.

“Στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν εξαιρετικά πράγματα, σε συνεργασία των Πανεπιστημίων και ερευνητικών φορέων με τις ελληνικές εταιρείες. Στην Ελλάδα υπάρχει φοβερό δυναμικό, αλλά υπάρχει και το ερώτημα του επενδυτή, αν θα κάνει το επόμενο βήμα”, εξηγεί και αποτιμώντας τη δική του εμπειρία προσθέτει: “Πρέπει ως χώρα να δούμε πέρα από τους τομείς, που δίνουμε σήμερα προτεραιότητα. Μπορούμε! Πραγματικά με πειράζει και με στενοχωρεί, πως στην αρχή της προσπάθειας οι περισσότεροι μου έλεγαν, πού πας, τι θα κάνεις, σιγά μη γίνει ποτέ στην Ελλάδα αυτό. Κι όμως γίνεται, και μάλιστα με μικρό κόστος, αρκεί να υπάρχει όραμα και συνέπεια στα χρονοδιαγράμματα”.

 “Στην ευρωπαϊκή αγορά υπάρχουν πολλές χώρες που αναπτύσσουν τέτοια αεροχήματα. Η Τουρκία, για παράδειγμα, έχει επενδύσει πάρα πολλά εκατομμύρια στον τομέα. Είναι, άλλωστε, αλήθεια ότι η παρουσία στον αέρα προσδίδει διαφορετικό κύρος σε μία χώρα”, σημειώνει ο καθηγητής, ομολογώντας πάντως ότι υπήρξαν στιγμές που και ο ίδιος αμφισβήτησε πως η ελληνική …πρώτη απόπειρα θα ολοκληρωνόταν. “Ήταν όταν η γραφειοκρατία μας έδενε τα χέρια. Είναι αυτή που σταματάει τα πάντα. Όχι τα στελέχη των υπηρεσιών, αυτά συνήθως κάνουν τα πάντα να βοηθήσουν. Διαχρονικά το σύστημα είναι τόσο δύσκαμπτο, ενώ και οι μηχανισμοί στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, έχουν φτάσει στο άλλο άκρο για να διασφαλίσουν ότι τα χρήματα θα πάνε εκεί που πρέπει και σε αντιμετωπίζουν ως κάποιον που θα κάνει οπωσδήποτε την αρπαχτή”, εξηγεί.

“Προσγείωση στη ΔΕΘ πριν από την επόμενη πτήση”

Το Ελληνικό Πολιτικό Μη-επανδρωμένο Αερόχημα HCUAV RX-1, αφού αποσυναρμολογηθεί θα συναρμολογηθεί για να παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μετά την πρώτη δοκιμαστική πτήση έχουν ήδη δρομολογηθεί βελτιώσεις σε επιμέρους ζητήματα που καταγράφηκαν.

Τα πτητικά χαρακτηριστικά του HCUAV, οι επιχειρησιακές του δυνατότητες, καθώς και ο ηλεκτρονικός του εξοπλισμός, επιλέχθηκαν με βάση τις απαιτήσεις της Ελλάδας για την επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων εκτάσεων, σε μεγάλη ακτίνα, με έμφαση κυρίως στις φυσικές καταστροφές, τα περιβαλλοντικά ατυχήματα (φωτιές, θαλάσσια μόλυνση κ.α.) και στις επιχειρήσεις διάσωσης. Επιπλέον, έγινε λεπτομερής ανάλυση του κόστους παραγωγής μονάδων HCUAV η οποία έδειξε ότι το σύστημα του HCUAV μπορεί να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα προϊόντα της διεθνούς αγοράς με εξαιρετικές προοπτικές, εφόσον αξιοποιηθεί από την Πολιτεία.

“Μιλάμε για άκρως ανταγωνιστικό κόστος”, διαβεβαιώνει ο κ.Υάκινθος, ενώ διευκρινίζει ότι η προοπτική αξιοποίησης δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, καθώς το HCUAV σχεδιάστηκε ώστε να δίνει ευελιξία για τροποποιήσεις με βάση της απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη, χώρας κ.λπ.

Πηγή:  mignatiou.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο δρόμος του νερού..

    "Το νερό δεν ξεχνά" λέει ο λαός.
Ο λαός όμως ο ίδιος ξεχνάει πολύ εύκολα.

"Ανοχύρωτη πόλη η Καλαμάτα απέναντι στις πλημμύρες" αποφάνθηκε ο κοπρίτης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
..το υπολειμματικό καρκινικό κύτταρο του ΠαΣοΚ (ένα από τα δεκάδες) που μετανάστευσε σε άλλο όργανο,

..για να δώσει μεταστάσεις και να συνεχίσει εκεί την θανατηφόρα δράση του έναντι της πατρίδας και των πολιτών.

Και δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος να του πεί μέσα στην μούρη:
" Μα αφήσατε λεφτά καθόλου στο κράτος; Οι υποδομές και η συντήρηση των υποδομών χρειάζονται χρήμα. Πού είναι το χρήμα;
Τόσα χρόνια πριν την κρίση φάγατε του κόσμου τα λεφτά στα "εξοπλιστικά" και στις μίζες τους, προς μεγάλη χαρά των μεγάλων πολυεθνικών κατασκευής όπλων,
..φάγατε όλα τα λεφτά απ' τα ευρωπαϊκά προγράμματα σύγκλισης, και τα κάνατε ρουσφέτια, διορισμούς, δάνεια στην διαπλοκή, δημόσια έργα πληρωμένα στους εργολάβους-καναλάρχες τρεις και τέσσερεις φορές πάνω απ' το κόστος τους,
..τα κάνατε "εκσυγχρονισμό" και δεξιώσεις στα Four Seasons του Παρισιού,
..τα κάνατε "Ολυμπιακά έργα" που απέμειναν ωραία ερείπια,
..τα κάνατε τοξικά ομόλογα των ταμείων, για νάρθει μετά το κτήνος να τα ληστέψει με το PSI του.
Και τώρα, στον καιρό των μνημονίων και της προδοσίας, όλο το χρήμα, όλο το αίμα του κοσμάκη πάει στους Ειδικούς Λογαριασμούς,
..και από 'κει απ' ευθείας στις τσέπες των τοκογλύφων και των τραπεζών που σας κρατούν στην εξουσία.
Πού είναι λοιπόν το χρήμα για τις υποδομές;
Αφήσατε τίποτα με την ληστρική και την δωσιλογική πολιτική σας;
ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ.
Είσαστε υπόλογοι και για την παραμικρή καταστροφή,
..για κάθε θάνατο,
..όχι απ' την βαρειά αμέλειά σας, αλλά απ' την εγκληματική προμελέτη σας "

Όπως φαίνεται όμως μόνο το νερό δεν ξεχνάει.
Εμείς ξεχνάμε τα πάντα.
Γι αυτό και είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές.
Σε προσωπικό, τοπικό, εθνικό επίπεδο.

Εκτός κι αν ακολουθήσουμε τον δρόμο του νερού.
Αυτόν που συμπαρασύρει στο διάβα του όποιον και ό,τι του στέκεται εμπόδιο,
..για να συνεχίσει την προαιώνια χαραγμένη πορεία του.
Όπως πρέπει να κάνουν,
..οι λαοί του κόσμου τούτου!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Βίλα Αμαλίας γίνεται και πάλι σχολείο
 Αποκλειστικές φωτογραφίες από το ιστορικό κτίριο της διασταύρωσης Χέυδεν και Αχαρνών, πριν από τα εγκαίνια της στέγασης του 2ου Γυμνασίου Αθηνών

Η Βίλα Αμαλίας είναι έτοιμη για ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Το ιστορικό κτίριο της διασταύρωσης Χέυδεν και Αχαρνών στην πλατεία Βικτωρίας ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, πλήρως ανακαινισμένο έπειτα από την παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων, στεγάζοντας το 2ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Ύστερα από την επιθυμία που εξέφρασαν τα μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου Αθηνών, το συγκεκριμένο κτίριο να λειτουργήσει ξανά ως σχολείο, η Βίλα Αμαλίας ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου από τον Δήμο Αθηναίων, σε μία ενέργεια που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, και ανοίγει τις πόρτες της ξανά μετά από 43 χρόνια. Μελέτη για τη διάσωση του ιστορικού κτιρίου είχε κάνει ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων το 1998, ενώ τα μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου Αθηνών βλέπουν την επιθυμία τους να γίνεται πραγματικότητα από τη δημοτική αρχή.


Η παράδοση του 2ου Γυμνασίου, από το οποίο αποφοίτησαν σημαντικές προσωπικότητες, στέκει ακόμη ζωντανή μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Τα σχεδόν 150 χρόνια λειτουργίας, οι τρεις μεταστεγάσεις και οι πάνω από 10.000 απόφοιτοι του Συλλόγου Αποφοίτων του 2ου Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών είναι τα στοιχεία που αναδεικνύουν την ιστορία του σχολείου, το οποίο λειτούργησε λίγα μόλις χρόνια μετά την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους.

Όλα ξεκίνησαν από την πλέον όμορφη και παραδοσιακή συνοικία της Πλάκας, όπου λειτούργησε πρώτη φορά το 2ο Γυμνάσιο. Η πρώτη μεταστέγασή του έγινε στο κτίριο του πρώην Βασιλικού Τυπογραφείου στη Σταδίου, όταν η Αθήνα είχε αρχίσει ήδη να αναπτύσσεται δημογραφικά. Στη συνέχεια, το κτίριο επί των οδών Χέϋδεν και Αχαρνών φιλοξένησε τη δεύτερη μεταστέγαση του γυμνασίου από το 1932 έως το 1973. Σύμφωνα με τον εκδότη και απόφοιτο του 2ου Γυμνασίου των Αθηνών, Σάμη Γαβριηλίδη, η Βίλα Αμαλίας ονομάστηκε έτσι από τον Τύπο λόγω των καταληψιών, οι οποίοι είχαν καταλάβει πρώτα ένα κτίριο που ανήκει στο ίδρυμα Ωνάση στη λεωφόρο Αμαλίας και εκδιωκόμενοι από εκεί, κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις του πρώην 2ου Γυμνασίου των Αθηνών. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε επισημάνει στο παρελθόν πως, κατά τη γνώμη του, η Βίλα Αμαλία δεν θα υπήρχε αν δεν είχε καταληφθεί και κατοικηθεί, καθώς είχε χαρακτηρισθεί οριστικά ακατάλληλη από το 1973. Μετά από αυτή τη χρονιά, το σχολείο μεταστεγάστηκε για τελευταία φορά στην Πλατεία Βάθης, όπου συγχωνεύτηκε με το 42ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Διάσημοι Έλληνες των γραμμάτων, των τεχνών και της δημόσιας ζωής, αποφοίτησαν από το 2ο Γυμνάσιο Αρρένων.Ο καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο ζωγράφος Πέτρος Ζουμπουλάκης, ο δημοσιογράφος Άγγελος Μαρόπουλος, ο πρώην δημοσιογράφος και υποδιευθυντής της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle Άγγελος Μαρόπουλος, o ηθοποιός Τρύφων Καρατζάς, ο εκδότης Οδυσσέας Χατζόπουλος, ο ποιητής Μίλτος Σαχτούρης, ο πολιτικός Δημήτρης Ρέππας, ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο μουσικοσυνθέτης Μάριος Στρόφαλης και ο ζωγράφος Αλέκος Φασιανός είναι κάποιοι από τους χιλιάδες απόφοιτους του ιστορικού γυμνασίου. Ορισμένοι από αυτούς υπήρξαν και συμμαθητές, διατηρώντας στενούς δεσμούς φιλίας, όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, οι οποίοι αποφοίτησαν το 1953.Ιστορίες από τα σχολικά τους χρόνια στο 2ο Γυμνάσιο Αθηνών καταγράφονται στο βιβλίο «Καταφύγιο Ιδεών» που έγραψε ο Χρήστος Γιανναράς και εκδόθηκε το 2000. Συγκεκριμένα γράφει: «Τη διαδρομή των έξι χρόνων στο Β' Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών επρόκειτο να την κάνω με παρέα που σήμερα καυχιέται -και όχι άδικα- για τις διασημότητες που ανέδειξε. Ο πρώτος φίλος που έκανα και που έμεινε ο εγγύτερος όλα τα χρόνια ήταν ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, σκηνοθέτης σήμερα με παγκόσμια αναγνώριση. Στην τάξη μας και ο Αλέκος Φασιανός, ο ζωγράφος, με τον οποίο όμως ποτέ δεν συνδέθηκα περισσότερο. Ξεχωριστός στην παρέα ο Λευτέρης Παπαδόπουλος κι αυτός πασίγνωστος σήμερα δημοσιογράφος και στιχουργός.

»Τον Θεόδωρο κι εμένα ο Λευτεράκης μας σνόμπαρε συστηματικά: έγραφε πιο πούρα δημοτική από μας, διάβαζε πιο προχωρημένη λογοτεχνία και του άρεσε να εμφανίζεται σαν τύπος λαϊκός και ολίγον μάγκας. Στην τάξη μας ήταν ακόμα ο Τρύφωνας Καρατζάς, σήμερα ηθοποιός, και ο Αγγελος Μαρόπουλος, δημοσιογράφος που τον έμαθε το πανελλήνιο στα χρόνια της δικτατορίας από τις εκπομπές του στην Ντόϋτσε Βέλλε...». Μάλιστα, ο Αλέκος Φασιανός, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού 9,84, εξέφρασε την επιθυμία του ώστε η Βίλα «να γίνει πάλι γυμνάσιο όπως ήταν και να συνεχίσει τον ρόλο του, να βγάζει καλούς μαθητές και ανθρώπους στην κοινωνία, αντί να γίνονται καταλήψεις».https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Κλειστό το αεροδρόμιο της Καλαμάτας λόγω της ισχυρής βροχής! Τουλάχιστον λειτουργεί ο διαστημικός σταθμός

Σας παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το success story του Σαμαρά (γιατί δυστυχώς ξεχνάμε γρήγορα), όπου το Μάιο του 2013 θα υπέγραφε μνημόνιο συνεργασίας με την NASA !!! Αλλά δυστυχώς έριξε την κυβέρνηση (το 2015) ο κακός Καμμένος, που τώρα δεν παραιτείται, και ο πρώτη φορά αριστερά Τσίπρας και σταμάτησε το μεγαλειώδες έργο του Αντωνάκη ..... Θυμηθείτε το είδος από το σανό που μας έδιναν να τρώμε, από το αντικειμενικό Star, που τώρα το μόρφωμα αυτό της κυβέρνησης μεταξύ αριστεριστών και φασιστών τους πήρε την άδεια  .....

22 Μαίου 2013

Σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat επιθεωρητής της NASA, Περικλής Παπαδόπουλος, στην Καλαμάτα θα εγκατασταθεί σταθμός της NASA!

Από εκεί θα γίνονται πτήσεις ειδικών αεροσκαφών έξω από την ατμόσφαιρα της γης.

Το μέρος επιλέχθηκε λόγω της γεωγραφικής του θέσης που βρίσκεται στο σημείο όπου ενώνονται η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική, κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη του «»διαστημικού τουρισμού αλλά και λόγω του ότι είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του καθηγητή Περικλή Παπαδόπουλου.

Παράλληλα θα υπάρξει στην πόλη «διαστημικός τουρισμός» που θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικά κεφάλαια, όπως είπε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι για το θέμα είναι ενήμερη και η κυβέρνηση.

Τον Ιούλιο αναμένεται να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της NASA και της κυβέρνησης.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, για Πανεπιστημιακό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας στην Καλαμάτα μπορεί να αποδώσει με χρονικό ορίζοντα το 2020 κοντά στο 1 τρις δολάρια!

Ο Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος της Καλαμάτας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο το οποίο εφόσον προχωρήσει, δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές, όχι μόνο για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά για όλη την Πελοπόννησο και θα συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα και την αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο δεν μπορεί να μείνει έξω, αφού πρωτίστως αναφερόμαστε σε πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο».Δείτε τώρα την ανάπτυξη που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση στην πόλη καταγωγής του πρώην πρωθυπουργού. Ευτυχώς τα κατασκευαστικά έργα κρατάνε για πάνω από 20 χρόνια και δεν πρόλαβαν να τα καταστρέψουν ......

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

(Βίντεο-Φωτορεπορτάζ) - Στη Ρόδο το πρώτο εξάστερο πανελλαδικά, ξενοδοχείο!Μια σημαντική επένδυση, όχι μόνον οικονομική αλλά και ποιοτική, επιχειρείται στην Ρόδο. Το πρώτο ξενοδοχείο έξι αστέρων δυναμικότητας 1.000 κλινών πρόκειται συγκεκριμένα να κατασκευαστεί στο νησί και..
αναμένεται να αποτελέσει πόλο για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.
Το επενδυτικό σχήμα που επιχειρεί την συγκεκριμένη επένδυση, έχει όραμα και στόχο τη δημιουργία ενός Resort, που δεν θα αρκεστεί στην δημιουργία μόνον ενός πολυτελούς τουριστικού καταλύματος αλλά και που θα αποτελέσει, αυτό καθεαυτό, τουριστικό προορισμό.
Η Ρόδος αποτέλεσε στο παρελθόν τη «γενέτειρα» του τουρισμού στην Ελλάδα και δημιούργησε ένα ισχυρό παγκόσμιο Brandname.
Ένα Brandname που στηρίχθηκε στην σημαντική ιστορία του νησιού και στην καθοριστική συμμετοχή του στην εξέλιξη του ελληνικού και ως εκ τούτου και του παγκόσμιου πολιτισμού.
Ένα Brandname που υποστηρίχθηκε, προφανώς και από τα φυσικά πλεονεκτήματα, της μεγάλης διάρκειας ηλιοφάνειας, τις εξαιρετικές παραλίες, την ενδιαφέρουσα ακτογραμμή και γενικότερα το κάλλος όλου του νησιού.


Παρά τα όσα δυνατά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες, μια σειρά από στρεβλώσεις, αγκιλώσεις και επιλογές, δημιούργησαν μια κόπωση στο γενικότερο τουριστικό εγχείρημα, με αποτέλεσμα την μείωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών στις τουριστικές εγκαταστάσεις και στις υπηρεσίες, που οδήγησαν στη συρίκνωση του ποιοτικού τουρισμού και γενικότερα της ποιότητας ζωής.
Η συγκεκριμένη επένδυση, που θα υλοποιηθεί από επιχειρηματίες, που επί του παρόντος επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, στοχεύει στο να συμμετάσχει μαζί με όσες άλλες πρωτοβουλίες αναπτύσσονται ή θα αναπτυχθούν και από άλλους φορείς, δημόσιους ή ιδιωτικούς, στην ανατροπή του εφησυχασμού, πάνω σε μια πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί και δεν είναι αντίστοιχη με τις δυνατότητες και τη δυναμική που θα μπρούσε να έχει η Ρόδος.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ανατέθηκε στους Αρχιτέκτονες, Θεοφάνη Μπομπότη και Λουκά Μπομπότη (Bobotis+Bobotis Architects), ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου Resort.
Ένα γραφείο με διεθνή παρουσία στα σύνθετα έργα, πολλά εκ των οποίων ειναι δημοσιευμένα στην Ελλαδα καθώς και σε πολλές χώρες του κόσμου. Πρόκειται εξάλλου για το αρχιτεκτονικό γραφείο που σχεδιάζει τα περιφερειακά αεροδρόμια για λογαριασμό της Fraport.
Η Bobotis Architects ιδρύθηκε το 1976 από τον Θεοφάνη Μπομπότη και το 2005 προστέθηκε στο σχήμα και ο Λουκάς Μπομπότης.
Με βασική έδρα την Αθήνα, έχει δραστηριοποιηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διάφορες άλλες χώρες.
Mε βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς, σειρά δημοσιεύσεων σε διεθνείς εκδόσεις και ελληνικές, περιοδικού και ημερησίου τύπου, έχει εκπονήσει πλήθος μελετών που περιλαμβάνουν κτήρια γραφείων, μουσεία, αεροδρόμια, τράπεζες, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, yachts, εκπαιδευτικά ιδρύματα, καταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων, συνεδριακά κέντρα και πολεοδομικές μελέτες.
Σε ορισμένα δε εξ’αυτών, έχει υποστηρίξει την υλοποίησή τους παρέχοντας υπηρεσίες επίβλεψης.
Οι βασικοί άξονες που αποτέλεσαν τον πυρήνα του σχεδιασμού, του ξενοδοχείου είναι :
• Η σύνδεση του έργου με την ιστορία της Ρόδου.
• Η οριζόντια ανάπτυξη του συγκροτήματος.
• Η κάλυψη λειτουργικών αναγκών επιπέδου 6*.
• Η οικολογία.
• Η δυνατότητα λειτουργίας κατά την χειμερινή περίοδο κ.α.
• Η δημιουργία ταυτότητας.
Ο σχεδιασμός στηρίχθηκε, ως όφειλε, σε μία διακριτή ιδέα (concept), η οποία αποτελεί και την ταυτότητα του έργου.
Στην προκειμένη περίπτωση, η ιδέα η οποία αποτέλεσε και την βάση του σχεδιασμού, είναι η ιστορία της Ρόδου, που αποτυπώνεται και εκπροσωπείται από την Παλιά Πόλη και συγκεκριμένα από το κάστρο.


Στα πλαίσια αυτά, δημιουργείται και αναπτύσσεται ένα «τείχος», πάνω στο οποίο ένθετα, τοποθετήθηκαν εξώστες και κτιριακοί όγκοι, ως συμβολική αναφορά στις κατασκευές που προστέθηκαν στο τείχος του κάστρου στο πέρασμα των χρόνων.
Μπροστά από το συγκεκριμένο «τείχος», αναπτύσσονται υδάτινες επιφάνειες, ως επίσης συμβολική αναφορά στην Τάφρο που περιβάλλει το κάστρο, ενώ η διασπορά των υπολοίπων κτισμάτων, αποτελεί την αναφορά στην Παλιά Πόλη. Δεδομένου ότι, ο πολιτισμός και οι τεχνολογίες που τον συνοδεύουν, εξελίσσονται στην πορεία των χρόνων, είναι προφανές ότι οποιαδήποτε συμβολική αναφορά σε ιστορικά δεδομένα, οφείλει, εκτός από το σεβασμό στην ιστορία, να εκφράζεται και να αποτυπώνεται, έτσι ώστε να συμμετέχει στη δημιουργία και του δικού μας σύγχρονου πολιτισμού.
Αυτό αποτέλεσε και μία από τις βασικές παραμέτρους σχεδιασμού του συγκεκριμένου Resort. Μέσα από την λιτότητα και την καθαρότητα των μορφών και την επιλογή των υλικών και χρωμάτων, επιδιώκεται η σύνδεση της ιστορίας και του σύγχρονου. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται τα στοιχεία εκείνα, τα οποία εγγυώνται και την διαχρονικότητα του έργου.
Το όλο συγκρότημα, περιλαμβάνει:
• το κεντρικό κτήριο που φιλοξενεί, εκτός των βασικών λειτουργιών, σουίτες, δωμάτια, εστιατόρια, ειδικά bar, καταστήματα, συνεδριακή αίθουσα, fitness center, κλειστή πισίνα κλπ.
• το «τείχος», επί του οποίου χωροθετούνται οικογενειακά «δωμάτια» (family) κ.λ.π.,
• διάσπαρτοι κτιριακοί όγκοι, που περιλαμβάνουν δωμάτια, διαφορετικών χαρακτηριστικών,
• βίλλες ,
• waterpark, αθλητικές εγκαταστάσεις, mini golf,
• θεματικά εστιατόρια και bar στο παραλιακό μέτωπο,
• Δημιουργικό παιδικό σταθμό, κ.λ.π.
και γενικότερα μια σειρά από χώρους και εγκαταστάσεις, που υποστηρίζουν τις απαιτήσεις πολυτελούς διαμονής.

Ένας, επίσης, από τους βασικούς στόχους του σχεδιασμού, είναι η εξασφάλιση ιδιωτικότητας, θέας, οπτικής άνεσης και ορίζοντα όλων των χώρων και δωματίων.
Τα φυτεμένα δώματα των χαμηλών κτηρίων, συνεισφέρουν στην ποιότητα της θέας αλλά και στον οικολογικό και βιοκλιματικό σχεδιασμό.
Η συγκέντρωση των ομβρίων υδάτων, αλλά και η επιλεγμένη επανάχρηση του χρησιμοποιούμενου νερού, συνεισφέρει στην γενικότερη οικονομία υδάτινων πόρων, γενικότερα.
Μια σειρά από σύγχρονες τεχνολογίες και εφαρμογές στον τρόπο χρήσης όλων των εγκαταστάσεων, συμπληρώνουν τον σχεδιασμό, στοχεύοντας σε ένα εξαιρετικά ποιοτικό συνολικό αποτέλεσμα τουριστικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Περί Rothschild ...ο λόγος
Γράφει ο Σίμος

Σύμφωνα με την Εβραϊκή Εγκυκλοπαίδεια,
http://www.jewishencyclopedia.com/articles/12909-rothschild
από το 1817 έως το 1848, δηλαδή σε διάστημα 30 ετών περίπου, οι Rothschild δάνεισαν σε διάφορες χώρες το συνολικό ποσό των 654,8 εκατομμυρίων δολαρίων που θεωρητικά σήμερα θα αντιστοιχούσε στο ποσό των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Χωρίς καν να προσθέσουμε τους υψηλούς τόκους της εποχής (10%) κι ότι τα δάνεια αυτά ανανεώνονταν για δεκαετίες αν όχι για αιώνες. Φυσικά τα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνουν , ούτε τα πετρέλαια, ούτε τον χρυσό, ούτε τα διαμάντια, ούτε τις πρώτες ύλες, ούτε το εμπόριο αρχαιοτήτων και τεχνών, ούτε τις εκδόσεις, ούτε τυχόν άλλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις των Rothschild που εξασφάλιζαν σε διάφορα κράτη εκβιάζοντας τις κυβερνήσεις με τα δάνεια που είχαν τόσο ανάγκη να πάρουν.

Αυτοί λοιπόν που είχαν βάλει στο χέρι, μέσω των δανείων, τον μισό πλανήτη, αυτοί που ήταν οι πραγματικοί ηγεμόνες Ευρώπης, Αμερικής ,Αφρικής κι Ασίας, αυτοί στων οποίων τα ιδιωτικά γραφεία ορίζεται μέχρι και σήμερα η τιμή του Χρυσού, αυτοί που είχαν πάντα υπό τον έλεγχό τους τα μεγαλύτερα μεταλλεία Χρυσού και Διαμαντιών ...ήταν παντελώς «άγνωστοι» στον Μαρξ και τους «ενημερωμένους» αντικαπιταλιστές οπαδούς του.
Στο πολυσέλιδο «Κεφάλαιο» ... ο αντικαπιταλιστής Marx δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στο ονοματεπώνυμο του Παγκοσμίου Κεφαλαίου , δηλαδή στους Rothschild.
Σε κάποια υποσημείωση που έγραψε ο Friedrich Engels, κι όχι ο Marx φυσικά, αναφέρεται σε μία ανούσια ατάκα ενός Rothschild ... με τρόπο ώστε να μην μπορεί κανείς να καταλάβει το παραμικρό για τα οικονομικά μεγέθη και την ισχύ του συγκεκριμένου ονόματος.

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αρνήθηκε να καταθέσει στην Εξεταστική της Βουλής ο Θέμος ΑναστασιάδηςΟ Θέμος Αναστασιάδης γίνεται ο πρώτος μάρτυρας που αρνείται να καταθέσει ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που εξετάζει τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ. Για την πρόθεση του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (τη σχετική επιστολή υπέγραψε ο Διευθυντής, Χαράλαμπος Κούτρας) ενημέρωσε σχετικά τα μέλη της Επιτροπής ο πρόεδρος, Σωκράτης Φάμελλος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η πρόσκληση ήταν γνωστή από τις αρχές Ιουλίου και από το τέλος Ιουλίου είχε ενημερωθεί ότι αυτή την εβδομάδα θα καλείτο ως μάρτυρας.

Ο κ. Κούτρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προχθές ενημέρωσε ότι υπάρχει αδυναμία του κ. Αναστασιάδη να έρθει στην Επιτροπή. «Προσωπικά με ξένισε, γιατί ήταν γνωστό από τα τέλη Ιουλίου. Ζήτησα να υπάρχει γραπτό κείμενο και πρόταση για μία άλλη ημέρα εξέτασης», σχολίασε ο κ. Φάμελλος.

Υπογραμμίζεται ότι η επιστολή Κούτρα αναφέρει ότι ο Θέμος Αναστασιάδης λείπει για προσωπικούς λόγους στο εξωτερικό, δεν μπορεί να παρευρεθεί και δηλώνει ότι δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει και θα είναι διαθέσιμος στην Επιτροπή. Ο κ. Κούτρας δηλώνει ότι είναι εκ μέρους του κ. Αναστασιάδη εξουσιοδοτημένος να καταθέσει στην Επιτροπή.

Ο κ. Φάμελλος και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, ωστόσο, δεν δέχτηκαν τις αιτιάσεις Αναστασιάδη και αποφάσισαν να καλέσουν τον εκδότη του Πρώτου Θέματος σε νέα ημερομηνία, στις 15 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπυρίδων Λάππας, χαρακτήρισε απαξιωτική και προσβλητική για την επιτροπή την επιστολή του Πρώτου Θέματος.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο, συμφωνώντας με ανάλογη επισήμανση του κ.Τζαβάρα, ζήτησε να δεχτεί η επιτροπή την κατάθεση του κ. Μπάμπη Κούτρα αντί του Θέμου Αναστασιάδη, με το σκεπτικό ότι αυτός είναι διευθυντής και γνωρίζει καλύτερα τα των τραπεζικών δανείων της εφημερίδας. Ο κ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι δήλωσε ότι θα δεχόταν την κατάθεση του κ. Κούτρα και, στη συνέχεια, να προσκληθεί και ο Θέμος Αναστασιάδης, εφόσον δεν καλυφθεί η Επιτροπή. Κατά του κ. Αναστασιάδη στράφηκε και ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, η κα Καββαδία που κατηγόρησε τον κ. Αναστασιάδη ότι προσβάλλει τη βουλή και τον κ. Κούτρα για την αλαζονεία με την οποία απευθύνεται στην Επιτροπή, με την επιστολή του, με την εκτίμησή του ότι δεν θα πρόσφερε κάτι η κατάθεσή του.

Η Επιτροπή αποφάσισε να γίνουν προσκλήσεις, εκτός του κ. Αναστασιάδη, των κ.κ. Βαρδινογιάννη, Κυριακού και Κουρή, για την επόμενη εβδομάδα.Πηγή www.altsantiri.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....