Διυλιστήριο: 07/24/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

75.000.000 ευρώ θα πληρώσει ο Κοντομηνάς για φοροδιαφυγήΤο μυθικό ποσό των 75.000.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Επιχειρηματίας και Ιδιοκτήτης του ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς, ύστερα από τις καταγγελίες που είχε κάνει πριν αρκετά χρόνια ο Πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας ΑΞΙΑ, ποσό άνω των 75.000.000€ καταλογίστηκε στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA κ. Κοντομηνά Δημήτρη από την Δ’ ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ,

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Νικολόπουλο, σχετικά με την υπόθεση που ο ίδιος ανέδειξε, μας ανέφερε χαρακτηριστικά:

”Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, έστω και με καθυστέρηση πολλών ετών, κινήθηκαν και έπραξαν το καθήκον τους. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου αναδείξαμε το απαράδεκτο καθεστώς της καθυστέρησης να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές, για μια υπόθεση φοροδιαφυγής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Έστω και καθυστερημένα πιέζοντας την γραφειοκρατία θεσμικά, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και φυσικά εξαιτίας της αγωνίας του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή, μετά από δύο χρόνια επιτέλους κοινοποιήθηκε το τεράστιο ποσό των 75 εκ. ευρώ που καταλογίστηκε στους μετόχους της Alpha τηλεόρασης. Τα αυτονόητα έπραξε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, που οι πριν από αυτόν, όμως δεν το έκαναν. Μένει να δούμε αν ο Διοικητής θα διατάξει επανελέγχους στα ΜΜΕ με την ίδια λογική.”

Σε ερώτησή μας προς τον κ. Νικολόπουλο, σχετικά με τη λάσπη και τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα και σχόλια σε τηλεοπτικές εκπομπές που δέχθηκε ο ίδιος, προφανώς λόγω του γεγονότος ότι ανέδειξε το θέμα, μας είπε:

”Παρότι δεχτήκαμε απίστευτο πόλεμο και λάσπη, ιδίως από δημοσιογράφους και ΜΜΕ προσκείμενα στον επιχειρηματία, δεν διστάσαμε να αναδείξουμε ένα ζήτημα ανικανότητας ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές.

Σε αντίθεση με υποθέσεις ανωνύμων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών όπου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι άμεσοι και αμείλικτοι, στην περίπτωση του κ. Κοντομηνά, για παράνομες πράξεις των ετών 2005 και 2006, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αδράνησαν, ως κάποιο αόρατο χέρι να επέβαλε την καθυστέρηση εξέτασης των εν λόγω υποθέσεων.”

Τέλος, ρωτήσαμε τον Πρόεδρο των Χριστιανοδημοκρατών, εάν νιώθει δικαιωμένος και εάν το θέμα κλείνει εδώ, δηλαδή αν ο κ. Κοντομηνάς πληρώνει τα 75.000.000 ευρώ και η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο… Και ομολογουμένως η απάντησή του μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, καθώς όπως φαίνεται, για ακόμη μια φορά υπήρξε ένα ”αόρατο χέρι” στον κρατικό μηχανισμό που φρόντιζε να ”εξαφανίζει” τις υποθέσεις:

”Η ικανοποίησή μας δεν ολοκληρώνεται στον καταλογισμό των 75.000.000€ στον κ. Κοντομηνά, με τον οποίον προφανώς και δεν έχουμε οποιαδήποτε προσωπική διαφορά.
Απαιτούμε να διερευνηθεί σε βάθος ποια είναι η αιτία της καθυστέρησης καταλογισμού των προστίμων, ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και για ποια αιτία «έθαψαν» την υπόθεση επί 6 χρόνια.

Απαιτούμε, σε περίπτωση που διαπιστωθεί αδικαιολόγητη παροχή «ασυλίας» από δημόσιους λειτουργούς στην συγκεκριμένη υπόθεση, να ελεγχθεί η περιουσιακή κατάσταση όλων των εμπλεκομένων καθώς και των συγγενικών τους προσώπων ώστε να διευκρινιστεί αν η καθυστέρηση οφείλετο σε προσωπική ανικανότητα ή σε δόλιους λόγους. Σε κάθε περίπτωση να ασκηθούν οι προβλεπόμενες ενέργειες ώστε εφόσον κριθούν ανίκανοι να απομακρυνθούν από την Υπηρεσία τους.

Απαιτούμε να επανελεγχθούν όλες οι σημαντικές υποθέσεις που οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι ελέγξαν και είτε καθυστέρησαν σημαντικά να ολοκληρώσουν είτε τελικά έριξαν στα ελαφριά τους ελεγχόμενους.

Απαιτούμε τέλος να ελεγχθεί ποιοι δικαστικοί λειτουργοί και για ποια αιτία καθυστέρησαν να εξετάσουν την εν λόγω υπόθεση, εφόσον όφειλαν να το πράξουν.

Μένει να δούμε την καταβολή των 75 εκ. ευρώ στα δημόσια ταμεία!”

Κλείνοντας, ο κ. Νικολόπουλος μας τόνισε ότι ”το αίτημα του φτωχοποιημένου Ελληνικού λαού είναι να πληρώσουν οι νταβατζήδες φοροκλέπτες, που για τόσα χρόνια καλοπερνούσαν γλεντοκοπούσαν και έπιναν στην υγειά των κορόιδων και επιτέλους να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα”, γεγονός που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, μιας και η κοινωνία στην κυριολεξία βράζει, με τις υποθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων φοροδιαφυγής – κυρίως ”επιφανών” οικογενειών – που βλέπουν το φως της δημοσιότητας!

Η υπόθεση έχει παρόν και μέλλον, καθώς η εν λόγω υπόθεση μας θυμίζει αρκετά και την υπόθεση της ΔΟΥ Κηφισιάς, όπου και πάλι ένα ”αόρατο χέρι” φρόντιζε να εξαφανίζει υποθέσεις που έκαιγαν!

Πηγή 24wro.com.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!Έσβησαν μέχρι και πρόστιμο του Εμμανουήλ των υποβρυχίων οι Σαμαροβενιζέλοι!!


ΤΟΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΤΟΥ ΕΣΒΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ! Το έκαναν με το… αζημίωτο;

Θυμάστε φυσικά την εγκληματική τροπολογία που πέρασαν και απέσυραν μέσα σε 24 ώρες όμως παρόλαυτά πρόλαβε να κάνει χρήση της ο Εμμανουήλ των υποβρυχίων και να αποφυλακιστεί; Φυσικά διά χειρός του κύριου Χαράλαμπου Αθανασίου. Τώρα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Ντοκουμέντο, ο κύριος Εμμανουήλ έλαβε κι άλλη εξυπηρέτηση από την εγκληματική εκείνη κυβέρνηση. Του έσβησαν μέχρι και πρόστιμο στο υπουργείο οικονομικών! Άρωμα κύριου Στουρνάρα δηλαδή. Και το ερώτημα είναι απλό. Έκαναν τροπολογία σκάνδαλο για να τον αποφυλακίσουν, του έσβησαν σκανδαλωδώς ακόμα και τα χρέη. Το έκαναν με το αζημίωτο;

Πηγή netakias.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απόφαση-σοκ του Άρειου Πάγου: Η επίσχεση μπορεί να θεωρηθεί «σιωπηρή δήλωση βούλησης του εργαζόμενου να λύσει τη σύμβαση εργασίας»!

Λίγες μέρες μετά τον σάλο που προκάλεσε η απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποίαν η μη καταβολή δεδουλευμένων «δε συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας», μία νέα απόφαση του ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έρχεται να «δέσει χειροπόδαρα» τους απλήρωτους εργαζόμενους καθώς πλέον τίθεται άλλος ένας δικαστικός φραγμός στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ’αριθ. 114/2017 απόφαση του Β2 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου «…από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 5 παρ . 3 του ν. 2112/1920 και 173, 200 και 288 ΑΚ συνάγεται ότι σε περίπτωση αποχής του μισθωτού από την εργασία του, που δεν οφείλεται σε ασθένεια βραχείας διάρκειας ή λοχεία ή στην κατά το νόμο 3514/1928 στράτευσή του, αλλά σε άλλη αιτία, όπως σε επίσχεση της εργασίας του, το δικαστήριο, εκτιμώντας γενικά τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η αποχή, κρίνει σύμφωνα με τις αρχές της καλής πίστης και αφού ληφθούν υπόψη και τα συναλλακτικά ήθη, αν η αποχή αυτή, κατά κρίση αντικειμενική, πρέπει να θεωρηθεί ως σιωπηρή δήλωση βούλησης του εργαζόμενου να λύσει τη σύμβαση εργασίας του, δηλαδή ως σιωπηρή εκ μέρους του καταγγελία αυτής, με όλες τις δυσμενείς γι’ αυτόν επιπτώσεις».
Σύμφωνα δηλαδή με το σκεπτικό του Άρειου Πάγου η επίσχεση εργασίας μπορεί να εκληφθεί από τον εργοδότη ως δήλωση πρόθεσης του εργαζόμενου να αποχωρήσει από την επιχείρηση, και ως εκ τούτου μπορεί να τον απολύσει.

Παράλληλα σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρεται ότι το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας μπορεί να θεωρηθεί καταχρηστικό «όταν, μεταξύ άλλων, δεν υπάρχει χρονικά αξιόλογη καθυστέρηση της εκπληρώσεως των υποχρεώσεων του εργοδότη (όπως της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων μισθών) ή όταν η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του εργοδότη, αλλά σε απρόβλεπτες περιστάσεις ή αντιξοότητες ή σε πρόσκαιρη οικονομική δυσπραγία ή σε εξαιρετικά δυσμενείς γι’ αυτόν περιστάσεις ή όταν η επίσχεση προξενεί δυσβάσταχτη και δυσανάλογη ζημία στον εργοδότη, σε σχέση με το σκοπούμενο αποτέλεσμα ή όταν στρέφεται κατά αξιόπιστου και αξιόχρεου εργοδότη ή όταν αναφέρεται σε ασήμαντη αντιπαροχή του εργοδότη (ΑΠ 940/2015, 1248/2015, 790/2014, 1342/2014, 2094/2014, 1502/2010).»

Σύμφωνα δηλαδή με τον Άρειο Πάγο σε περίπτωση που ο εργοδότης επικαλείται πρόσκαιρη οικονομική δυσπραγία οι εργαζόμενοι πρέπει να ανεχθούν να εργάζονται απλήρωτοι ενώ σε περίπτωση που προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας είναι δυνατό να απολυθούν.
Σύμφωνα με στοιχεία συνδικαλιστικών οργανώσεων υπολογίζεται ότι περίπου 1,5 εκατ. εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι για διάστημα από έναν έως έξι μήνες.
Πηγή: documento

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στα ''ψιλά'' η είδηση : Πρώτοι στα μαθηματικά οι Έλληνες μαθητές στην Ε.Ε., 12οι στον κόσμο


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Χθες χαρήκαμε (και καλά κάναμε) για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των νέων στην Ευρώπη στο μπάσκετ. Όλα τα κανάλια, είχαν και έχουν διαθέσει αρκετά λεπτά για την είδηση αυτή. Πρωθυπουργός, αξιωματική αντιπολίτευση κ.α. έτρεξαν να συγχαρούν για την κατάκτηση αυτή. 
Αλήθεια πόσα λεπτά άραγε θα ''σπαταλήσουν'' για τα παιδιά που ανέδειξαν την Ελλάδα στην Ε.Ε. στα μαθηματικά ; Θα μιλήσει κανείς πολιτικός μας ; 
Εμείς να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας σε και σε αυτά τα παιδιά. Όσο υπάρχουν τέτοιοι νέοι, υπάρχει ελπίδα ...''

Με μεγάλη επιτυχία για την ελληνική αποστολή ολοκληρώθηκε η 58η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο από 12 έως 23 Ιουλίου 2017.

Πρόκειται για θεσμό υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο.

Η Ελληνική αποστολή κατέλαβε τη 12η θέση στον κόσμο, την τρίτη στην Ευρώπη και την πρώτη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Κατέκτησε ένα Χρυσό μετάλλιο, τέσσερα αργυρά και ένα Χάλκινο μετάλλιο. Συγκεκριμένα:

Γεωργιάδης Βασίλειος Χρυσό Μετάλλιο

Μελάς Δημήτριος Αργυρό Μετάλλιο

Λώλας Δημήτριος Αργυρό Μετάλλιο

Τσιάμης Ραφαήλ Αργυρό Μετάλλιο

Τσιντσιλίδας Δημήτριος Αργυρό Μετάλλιο

Ψυρούκης Ραφαήλ Χάλκινο Μετάλλιο

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Καθηγητής ΕΜΠ κ. Ανάργυρος Φελλούρης και υπαρχηγός ο Μαθηματικός κ. Σιλουανός Μπραζιτίκος.

Οι μαθητές πέτυχαν την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, συνεχίζοντας την παράδοση επιτυχιών των ελληνικών ομάδων σε αντίστοιχους διαγωνισμούς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο των στόχων της που είναι η αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και εκπαίδευσης στη χώρα μας. Για 3η συνεχή χρονιά, μεγάλος χορηγός της ομάδας ήταν το Ίδρυμα Ωνάση.»


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Τέλος» οι εργολάβοι καθαριότητας από την αγορά του Ρέντη- Μείωση κόστους πάνω από 1 εκατ. ευρώΕτήσια εξοικονόμηση που προϋπολογίζεται σε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ πέτυχε ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) με το νέο μοντέλο διαχείρισης αποβλήτων και καθαριότητας που έχει θέσει σε εφαρμογή, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου αναβάθμισης της Κεντρικής Αγορά του Ρέντη. Η εικόνα της και η λειτουργία της εκτιμάται ότι πολύ σύντομα θα αλλάξει ριζικά, φέρνοντάς την πιο κοντά στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Στεφανία Γεωργακάκου -Κουτσονίκου, υπογράφηκε ετήσια προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και του ΟΚΑΑ για τη συλλογή των απορριμμάτων με πιο αποτελεσματική διαχείριση. Επιτυγχάνεται διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση με έμφαση στη χωριστή διαλογή των βιοαποβλήτων (καφέ κάδος) και μείωση του όγκου των αποβλήτων. (Συλλέγονται δηλαδή ξεχωριστά από τα υπόλοιπα στερεά απορρίμματα, όσα απόβλητα είναι οργανικά (υπολείμματα τροφίμων και άλλα βιοαποδομήσιμα υλικά, πράσινα απόβλητα κ.ά. που είναι ο κύριος όγκος αποβλήτων της Αγορά).

Επιπλέον σημειώνεται ότι έγιναν προσλήψεις 30 εργαζόμενων για την καθαριότητα των χώρων του Οργανισμού, βάσει του άρθρου 63 του ν.4430/16, και αμοιβές με βάση το ενιαίο μισθολόγιο, πλήρη ασφάλιση και δικαιώματα.

Όπως σημείωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού σε δηλώσεις τη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «λόγω της αδυναμίας πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, σταδιακά αποδυναμώθηκε ο οργανισμός, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί σε ανάθεση της καθαριότητας σε εργολάβους. Όμως με πρόσφατη ρύθμιση, μας δόθηκε η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε πλήρως την προηγούμενη εμπειρία μας, και μέσω της πρόσληψης προσωπικού να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα μια σημαντική εξοικονόμηση. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα επεκτείνουμε το μοντέλο αυτό και σε άλλες εγκαταστάσεις του Οργανισμού, με πρώτη την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου».

Η ίδια πρόσθεσε ότι αξιοποιήθηκε και ενισχύθηκε ο μηχανικός εξοπλισμός καθαριότητας του ΟΚΑΑ (σύγχρονα οχήματα/μηχανήματα καθαριότητας) και σύμφωνα με τη σύμβαση, τα απορρίμματα που παράγονται και συλλέγονται στο χώρο του ΟΚΑΑ, μεταφέρονται και στη συνέχεια επεξεργάζονται στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων Δυτικής Αττικής (ΧΥΤΑ Φυλής) και σε άλλες εγκαταστάσεις ευθύνης του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής. Σημειώνεται ότι οι δραστηριότητες της Αγοράς του Ρέντη βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του λεκανοπεδίου, η δε διαχείριση των απορριμμάτων είναι κρίσιμη για τη δημόσια υγεία, καθώς διακινείται η μεγαλύτερη ποσότητα των νωπών οπωροκηπευτικών που καταναλώνουμε, ενώ η αποτελεσματικότητά της αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΚΑΑ Μιχάλης Μυτιλινάκης σημείωσε σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του οργανισμού, εκπονήσαμε και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων της Κεντρικής Αγοράς. Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος αφορούν στην απόλυτη τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, και στην ανάπτυξη συνεργειών με ΟΤΑ και άλλους δημόσιους φορείς, παράλληλα με τον περιορισμό του κόστους. Με την επιτυχία του προγράμματος, ο οργανισμός θα έχει αναπτύξει εξειδικευμένη τεχνογνωσία και στη διαχείριση απορριμμάτων, την οποία και θα μπορεί να διαθέτει σε άλλες αγορές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Έρχονται ριζικές αλλαγές

Η διευθύνουσα σύμβουλος Στεφανία Γεωργακάκου - Κουτσονίκου, αναφερόμενη στους στόχους της διοίκησης του οργανισμού που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή, όπως είπε, αυτοί περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και εξέλιξη των υποδομών, ταυτόχρονα με την εισαγωγή νέων προϊόντων (πχ τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα, τυροκομικά μέχρι και λουλούδια) και τον σχεδιασμό νέων υπηρεσιών. «Ο στόχος είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε σταδιακά μια αγορά σύγχρονη, με ευρεία γκάμα προϊόντων, πλήρως ψηφιακή λειτουργία, υπηρεσίες city agro-logistics και ειδικές υπηρεσίες για τη νησιωτική διαμεταφορά. Το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάπλαση να ολοκληρωθεί με τρόπο που θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων στο σύνολό τους, χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία της αγοράς» όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός διαθέτει τη σχετική εμπειρία από την προηγούμενη φάση της ανάπλασης (Κρεαταγορά), για την οποία έχει βραβευθεί από την Παγκόσμια Ένωση Αγορών Χονδρικής (World Union Wholesale Market - WUWM) και αυτή την τεχνογνωσία μπορεί να την αξιοποιήσει στην εσωτερική αγορά όσο και στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι ήδη στην Αθήνα ο ΟΚΑΑ συνεργάζεται με τον Δήμο Αθηναίων, ως τεχνικός σύμβουλος στην ανάπλαση της Βαρβακείου Αγοράς.

Πέραν όμως της διαχείρισης αγορών, πρόσθεσε η ίδια, ο οργανισμός αναπτύσσει σταδιακά και νέες δραστηριότητες, που αφορούν την υποστήριξη επιχειρήσεων για την προώθηση της εξωστρέφειας, αλλά και τη συμβουλευτική με εξειδίκευση στην οργάνωση, λειτουργία και αναδιάρθρωση αγορών.

Πηγή (AΠΕ-ΜΠΕ)

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εφαρμογή big brother με δέλεαρ χαμηλότερα ασφάλιστρα !!!


Το Διυλιστήριο λέει : ''Όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες με δέλεαρ χαμηλότερα ασφάλιστρα το χρόνο βάσει της χιλιομετρικής απόστασης, εγκαθιστούν στα αμάξια GPS και έτσι ανά πάσα στιγμή μπορεί ο οποιοσδήποτε να γνωρίζει που βρίσκεστε. Άραγε το εγκρίνει το Υπουργείο Μεταφορών ; Πάντως ο big brother ζει και βασιλεύει ...'' 

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και δείτε με πόσο όμορφο τρόπο προσπαθούν να προσελκύσουν και να επιβάλλουν τον έλεγχο 

Όσοι δεν χρησιμοποιούν πολύ το αυτοκίνητό τους μπορούν πλέον να ασφαλιστούν με βάση την απόσταση που διανύουν, επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα Βuy The Mile της Anytime

της Ναταλίας Θαλασσινού

Εκείνοι που έχουν εύκολη πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ιδίως στο Μετρό, είναι λογικό να χρησιμοποιούν λιγότερο το αυτοκίνητό τους, τουλάχιστον για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Προγραμματίζουν καλύτερα το χρόνο τους, δεν αγχώνονται με το parking κι εξοικονομούν χρήματα μειώνοντας τα λειτουργικά έξοδα του Ι.Χ. τους. Για την ακρίβεια, κάνουν οικονομία στα περισσότερα έξοδα που σχετίζονται με τη χρήση, αλλά όχι και στα ασφάλιστρα.

Είναι λογικό, όμως, να πληρώνουν τα ίδια χρήματα ένας οδηγός που διανύει 10 ή 15 χιλιάδες χιλιόμετρα το χρόνο, με έναν άλλο που βγάζει το αυτοκίνητό του από το γκαράζ μόνο τα Σαββατοκύριακα;

Η απάντηση είναι αυτονόητη. Δυστυχώς, όσο κι αν οι ασφαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν πλήθος παραμέτρων για να εφαρμόσουν μια δίκαιη κοστολόγηση των προϊόντων τους (για παράδειγμα, την εμπειρία του οδηγού, τη συχνότητα εμπλοκής του σε ατυχήματα, την ηλικία του αυτοκινήτου), άφηναν εκτός "αλγορίθμου" ίσως τον πιο βασικό παράγοντα: τα διανυθέντα χιλιόμετρα. Κι ας είναι ευνόητο ότι όσο περισσότερο κινεί κανείς ένα όχημα τόσο πιο πολύ αυξάνει ο κίνδυνος. Για να λανσαριστούν τέτοια ασφαλιστικά προϊόντα θα έπρεπε να μπορεί να γίνει υπολογισμός της απόστασης που διανύεται, κάτι πρακτικά αδύνατο μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Ωστόσο, η πρόοδος της τηλεματικής, που βρίσκει πάμπολλες εφαρμογές στον τομέα των μεταφορών, κάνοντας τις μετακινήσεις ασφαλέστερες, καθιστά πλέον εφικτό τον ακριβέστατο υπολογισμό των χιλιομέτρων που διανύει ένα όχημα, με τρόπο αδιαμφισβήτητο.

Στο εξωτερικό, αυτός ο τρόπος ασφάλισης είναι πια ιδιαίτερα διαδεδομένος και τον επιλέγουν οδηγοί που δεν χρησιμοποιούν πολύ τα οχήματά τους. Σήμερα, είναι διαθέσιμος και στην Ελλάδα, καθώς η Anytime πρωτοπορεί και λανσάρει τα ασφαλιστικά προγράμματα Βuy The Mile, τα οποία συνδέουν τα ασφάλιστρα με τις αποστάσεις που καλύπτει το αυτοκίνητο.

Πρόκειται για προγράμματα ασφάλισης που ξεκινούν από τα 3.000 χιλιόμετρα ετησίως και απευθύνονται σε όλους εκείνους που πληρώνουν δυσανάλογα υψηλά ποσά για ασφάλιση σε σχέση με τις αποστάσεις που διανύουν.

Στην κατηγορία αυτοί εμπίπτουν, για παράδειγμα, όσοι δεν χρειάζεται να μετακινούνται με το αυτοκίνητό τους καθημερινά. Όσοι το χρησιμοποιούν μόνο για τις κοντινές μετακινήσεις των παιδιών, για να μεταφέρουν τα ψώνια της εβδομάδας, για μια έκτακτη ανάγκη, για αναψυχή το Σαββατοκύριακο ή κατά την περίοδο των διακοπών. Μεγάλο όφελος προκύπτει και για κατόχους δύο αυτοκινήτων, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιείται σποραδικά, αλλά και για αυτούς που αδυνατούν να ασφαλίσουν το όχημά τους και ρισκάρουν με το σκεπτικό ότι διανύουν μόνο μικρές αποστάσεις όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Για όλες αυτές τις κατηγορίες οδηγών, το κέρδος που προσφέρει το Βuy The Mile σε σύγκριση με ένα από τα παραδοσιακά προγράμματα είναι μεγάλο.

Τα νέα αυτά προγράμματα παρέχουν, συγχρόνως, και ευελιξία που θυμίζει τις χρεώσεις των καρτοσυμβολαίων κινητής τηλεφωνίας. Σε περίπτωση που κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα Βuy The Mile, ξεκινώντας με 3.000 χιλιόμετρα, αλλά με την πάροδο του χρόνου διαπιστώσει ότι η ανάγκη του για μετακινήσεις αυξήθηκε, μπορεί να προσθέσει 2.000 χιλιόμετρα, με 20 ευρώ και να αυξήσει το όριο των χιλιομέτρων.

Η εξακρίβωση της απόστασης που διανύεται είναι δυνατή μέσω ειδικής τηλεματικής συσκευής, η οποία μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από το 2.000 και μετά κι έχουν τη σχετική υποδομή.

Η τηλεματική συσκευή OBD (On Board Diagnostics) παρέχεται δωρεάν κι αποστέλλεται με courier στον ασφαλισμένο δύο μέρες μετά την πληρωμή του συμβολαίου. Εγκαθίσταται εύκολα από τον ίδιο, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις και καταγράφει την απόσταση που διανύεται από το όχημα, μέσω του ενσωματωμένου GPS που διαθέτει. Ωστόσο, κανένα από τα στοιχεία δε διατηρείται. Διαγράφεται αυτόματα αμέσως μετά τον υπολογισμό των χιλιομέτρων.

Ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για τη συνολική απόσταση που έχει διανύσει, τόσο μέσω online εφαρμογής όσο και μέσω της εφαρμογής Buy The Mile που μπορεί να εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο. Και, για να είναι βέβαιο ότι θα πληροφορηθεί σχετικά με την κάλυψη καθώς προσεγγίζει το όριο, ενημερώνεται αυτόματα με sms ή e-mail όταν φθάσει το 80% των χιλιομέτρων αλλά και όταν καλύψει το 95%.

Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατέστρεψαν την ΑTE για να σωθούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚΗ άρον άρον μεταβίβαση διασφάλισε ότι τα δάνεια των δύο κομμάτων δεν θα αποπληρωθούν

Με την πρώτη ματιά, μάλλον έχει πλάκα. Αν στην Ελλάδα ο καπιταλισμός λειτουργούσε όπως σε κάθε αναπτυγμένη και ευνομούμενη χώρα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα άλλαζαν χέρια.

Αν εφαρμόζονταν οι νόμοι, τα σήματα, τα σύμβολα και τυχόν άλλα περιουσιακά στοιχεία θα έβγαιναν στο σφυρί, όπως έγινε με τον ΔΟΛ και και θα γίνει με τον Πήγασο στις 26 Ιουλίου, και θα τα αποκτούσε όποιος έδινε τα περισσότερα, οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά θα ήταν... υπάλληλοι του νέου αφεντικού.

Μπορεί να έχει μεγάλη δόση χιούμορ ή χολής, αν προτιμάτε, το προηγούμενο συλλογιστικό σχήμα, όμως τυπικά σε μια χώρα με νόμους και κανόνες έτσι θα μπορούσε να είχαν εξελιχθεί τα πράγματα, ή μάλλον σε μία χώρα, όπως αυτή που προαναφέρθηκε, τα πολιτικά κόμματα και το πολιτικό προσωπικό δεν θα μπορούσαν να πλιατσικολογήσουν με τόσο άτσαλο, προκλητικό και παράνομο τρόπο καταθέσεις τραπεζών. Αλλά, για να είμαστε ακριβείς και να μην αδικούμε κανέναν, θα επισημάνουμε ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον αμαρτωλό δανεισμό των κομμάτων τον έχει η Αγροτική Τράπεζα (χορήγησε πάνω από το 72% των δανείων) και λιγότερο οι άλλες τράπεζες. Στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας, της οποίας μέτοχος ήταν το Δημόσιο, η εκάστοτε κυβέρνηση έκανε ό,τι ήθελε. Από τότε που στήθηκε το μεγάλο κόλπο των δανείων των κομμάτων με αέρα κοπανιστό, επικεφαλής της τράπεζας τοποθετούνται σκληρά κομματικά στελέχη και έμπιστοι των αρχηγών των κομμάτων.

Ολο το σύστημα λειτουργεί όμορφα και ωραία, τα κόμματα, και ιδίως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, παίρνουν άνετα τα δάνεια που χρειάζονται και εκχωρούν στην τράπεζα την κρατική επιχορήγηση.
Αν χρειάζεται να κάνουν και καμία αθώα... κομπίνα, όπως, για παράδειγμα, να εκχωρούν όχι μόνο σε μία, αλλά σε περισσότερες τράπεζες την ίδια κρατική επιχορήγηση ως εγγύηση για νέο δάνειο, δεν έχουν κανένα νομικό ή ηθικό κώλυμα. Βεβαίως, αυτό απαγορεύεται σε κάθε κοινό θνητό, όμως ποιος θα ψάξει να μάθει, όταν πρόκειται για μεγάλα κόμματα, και μάλιστα εξουσίας, τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να πάψουν εκείνον που τοποθέτησαν τα ίδια επικεφαλής στην τράπεζα. Εξάλλου, είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης τους. Και, για να μην ξεχνάμε, δάνεια μόνο με κόλπα μπορούν να πάρουν. Αν μπορούσαν αλλιώς, δεν θα χρεοκοπούσαν, ούτε θα σταματούσαν να πληρώνουν το προσωπικό των γραφείων, το ΙΚΑ κ.λπ.

Πήραν, λοιπόν, τα δάνεια και λειτουργούσαν ακόμα και με πολυτελή γραφεία (εξάλλου, από την τσέπη τους πλήρωναν τα ενοίκια;) και όσο τα ποσοστά τους είναι πάνω από 30% ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ελέγχουν το παιχνίδι πλήρως και με διακομματική συναίνεση «αρμέγουν» την ΑΤΕ όποτε το επιθυμούν. Κάπως έτσι, το ανεξόφλητο ύψος των δανείων της ΑΤΕ έφτασε στα 96.800.000 ευρώ προς το ΠΑΣΟΚ και στα 105.000.000 ευρώ προς τη Νέα Δημοκρατία. Ηρθαν, όμως, τα καταραμένα Μνημόνια, τα ποσοστά των δύο κομμάτων, ιδίως του ΠΑΣΟΚ, καταβαραθρώνονται και η κρατική επιχορήγηση δεν φτάνει πλέον για τις εγγυήσεις. Χάνουν και την εξουσία, οπότε τα πράγματα στριμώχνουν ακόμα περισσότερο. Και για να καταλάβουμε αν τώρα τα κόμματα μπορούν να ξεπληρώσουν ή όχι τα δάνεια, θα χρησιμοποιήσουμε τη γνώμη του τελευταίου διοικητή της ΑΤΕ, πριν από τη μεταβίβασή της εν μία νυκτί στην Τράπεζα Πειραιώς.

Απάντηση με νόημα


Ο Θεόδωρος Πανταλάκης, καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όταν ρωτήθηκε πότε θα μπορέσουν να ξεπληρώσουν τα κόμματα, απάντησε με σαφήνεια: «Οταν θα επανέλθουν στην εξουσία». Αρα, ως τότε οι τράπεζες, και πρωτίστως η Πειραιώς, η οποία κληρονόμησε τα δάνεια των κομμάτων, θα πρέπει είτε να κάνουν υπομονή είτε να στραφούν στη νομική οδό για να διεκδικήσουν τα δανεικά, όπως κάνουν για κάθε κοινό θνητό. Και επειδή τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία για δεκαετίες αντιλαμβάνονται το 2012 ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά, φροντίζουν να πάρουν τα μέτρα τους.

Το πρώτο που κάνουν, προς γενική κατάπληξη και σε αντίθεση με δηλώσεις και δεσμεύσεις του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είναι να καταδικάσουν την ΑΤΕ σε εξαφάνιση, πληρώνοντας ακριβότερα την Πειραιώς για να την πάρει (το εγχείρημα κόστισε μόλις... 3,8 δισ. παραπάνω), παρά να την εξυγιάνουν με λιγότερο κόστος για τους φορολογούμενους πολίτες. Ετσι, και την Πειραιώς σώζουν και εξασφαλίζονται και τα ίδια. Και ο καχύποπτος της περασμένης Κυριακής θα σκεφτεί πως αυτά δεν γίνονται χωρίς ανταλλάγματα. Μπορεί να έχει άδικο, αλλά πώς θα σκεφτεί αλλιώς:

■ Οταν η Πειραιώς πήρε τζάμπα την ΑΤΕ, πληρώνοντας μόνο 95.000.000 ευρώ, ποσό που έβγαλε με την πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και της θυγατρικής στη Ρουμανία και επιπλέον προικοδοτήθηκε με 7,4 δισ. ευρώ.
■ Οταν τα δάνεια των κομμάτων δεν πήγαν στην «κακή» τράπεζα της ΑΤΕ, αλλά ακολούθησαν το υγιές κομμάτι στην Πειραιώς και εκεί τα πάρκαραν με ασφάλεια.

Γιατί τα δύο κόμματα γνώριζαν πολύ καλά ότι, αν μεταφέρονταν ως μη εξυπηρετούμενα στην «κακή» Αγροτική, θα έπρεπε αμέσως να καταγγελθούν και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, πράγμα κομματάκι δύσκολο. Ετσι, προτίμησαν τη ζεστή και φιλόξενη αγκαλιά της Πειραιώς, έστω και αν κόστισε κάτι παραπάνω, όχι σε αυτά, αλλά στους φορολογουμένους. Και για να μην πει κανείς ότι καλώς πήγαν στην Πειραιώς, θα αναφέρουμε ότι έγγραφο του Γενικού Συμβουλίου Χορηγήσεων της Αγροτικής Τράπεζας με ημερομηνία 24 Ιουλίου 2012, δηλαδή δύο μέρες πριν από την απόφαση διάσπασης της τράπεζας, αναφέρεται στην επιδείνωση της διαβάθμισης των κομμάτων ως πελατών-δανειοληπτών, καθώς και στο ότι δεν είχαν τηρηθεί οι όροι της συμφωνίας, τουτέστιν ήταν μπαταχτσήδες και τα δάνεια έπρεπε κανονικά να πάνε στην «κακή» ΑΤΕ. Και όλα φαίνεται να πηγαίνουν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, μέχρι που ο εισαγγελέας Καλούδης αρχίζει έρευνες και καταλήγει σε πόρισμα το οποίο παραδίδει στις 15 Μαρτίου 2013, με το οποίο κατηγορούνται 50 τραπεζικά στελέχη (37 της ΑΤΕ και 13 της Εθνικής) και 10 στελέχη των κομμάτων. Οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές και ποινικού χαρακτήρα και αν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την τελική ετυμηγορία.

Μέγας πανικός. Οχι μόνο γιατί δικά τους τραπεζικά στελέχη και στελέχη των κομμάτων τους κινδυνεύουν με αυστηρές ποινές, αλλά και γιατί μπορεί να παραβιαστεί η ομερτά, να ανοίξουν στόματα και άντε τότε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ιδίως σε μία εποχή που η οργή των πολιτών κατά των παλιών κομμάτων κοχλάζει.

Οι υποχρεώσεις

■ Στις 29/02/2012, η Ν.Δ. εμφάνιζε δάνεια στην ΑΤΕ 106.430.000 ευρώ, στην ΕΤΕ 5.170.000 ευρώ, στην Πειραιώς 15.630.000 ευρώ, 2.000.000 ευρώ στην Attica Bank και 3.190.000 ευρώ στη Eurobank.
■ Το ΠΑΣΟΚ εμφάνιζε 92.290.000 ευρώ στην ΑΤΕ, 8.770.000 ευρώ στην ΕΤΕ, 6.150.000 ευρώ στην Πειραιώς, 5.200.000 ευρώ στην Attica Bank, 5.160.000 ευρώ στη Eurobank και 3.160.000 ευρώ στη Marfin Egnatia.
■ Το ΚΚΕ, 7.720.000 ευρώ στην Εθνική, 1.300.000 ευρώ στην Attica Bank και 1.950.000 ευρώ στη Marfin.
■ Ο ΣΥΝ (μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ) 8.040.000 ευρώ στην ΕΤΕ, 152.000 ευρώ στην Πειραιώς και 79.000 ευρώ στην Attica Bank.
Ολα αυτά με μοναδική εξασφάλιση τις κρατικές επιχορηγήσεις και με εξαίρεση το ΚΚΕ, το οποίο είχε υποθηκεύσει μέρος της ακίνητης περιουσίας του.

Η τροπολογία που αμνήστευε τους υπευθύνους!


Ετσι, λοιπόν, ξαφνικά, στις 4 Απριλίου 2013, βαθιά μεσάνυχτα, τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι Δημήτριος Χριστογιάννης, Δημήτριος Τσουμάνης και Διονύσης Σταμενίτης, λίγη ώρα προτού ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου, που είχε καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης για «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις»,
έφεραν προς ψήφιση την τροπολογία που αμνήστευε -αναδρομικά- τους τραπεζίτες.
Η τροπολογία ήταν: «Δεν συνιστά απιστία κατά την έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα για τον πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη των τραπεζών η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο, καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και β) τηρήθηκαν, κατά τη χορήγησή τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος», δηλαδή ήταν απολύτως φωτογραφικά.

Το πόρισμα Καλούδη

Και θα καταλάβουμε γιατί τόση πρεμούρα αν δούμε το πόρισμα Καλούδη με το οποίο αιτούνταν την άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία των Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, Αννας Πολυχρόνη, Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, Μενέλαου Δασκαλάκη, Αθανασίου Σκορδά και Νικολάου Σοφιανού. Σε ό,τι αφορά τους πρώην βουλευτές Κώστα Γείτονα, Τηλέμαχο Χυτήρη και Ανδρέα Μακρυπίδη, πρότεινε διαβίβαση της δικογραφίας στον Αρειο Πάγο, καθώς «φέρεται ότι τέλεσαν τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων τους».

Μετά την απίστευτη αυτή τροπολογία, η υπόθεση τέθηκε αναγκαστικά στο αρχείο και, όπως είπε στη Βουλή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε ερώτηση «διάταξη που να επαναφέρει ποινικές διατάξεις που έχουν ήδη τεθεί στο αρχείο δεν μπορεί να υπάρξει».

Και θα κλείσουμε με ένα ρητορικό ερώτημα το οποίο εμπεριέχει ένα ηθικό και πολιτικό ζήτημα.
Οσο ήταν ο Μιχάλης Σάλλας επικεφαλής της Πειραιώς, όλα καλά και ελεγχόμενα. Τώρα που έφυγε τι θα κάνουν τα δύο κόμματα αν οι νυν μέτοχοι, που ελέγχουν την Πειραιώς (ξένα funds) σκεφτούν να χρησιμοποιήσουν τα δάνεια ως μοχλό πίεσης για δικά τους συμφέροντα;


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα Ιμια έμειναν χωρίς ελληνική παρουσία για 6.000 ευρώ!Συνέντευξη στον
Νίκο Σταυρουλάκη

Ντροπή για το ελληνικό κράτος, που άφησε τον Καλύμνιο βοσκό Αντώνη Βεζυρόπουλο να φύγει από τα Ιμια»… Τα λόγια ανήκουν στον Δ. Διακομιχάλη, ο οποίος στις 25 Ιανουαρίου 1996, ως δήμαρχος Καλυμνίων, συνοδευόμενος από τον τότε διοικητή του αστυνομικού τμήματος του νησιού και από δύο ναυτικούς με το πλοιάριό τους, ύψωσε την ελληνική σημαία στα Ιμια. Απαντούσε με αυτόν τον τρόπο στην απροκάλυπτη προβοκάτσια της Τουρκίας, έναν μήνα νωρίτερα, όταν στις 25 Δεκεμβρίου 1995 μια τουρκική φορτηγίδα, που προσάραξε στη μεγάλη Ιμια, αρνήθηκε την ελληνική βοήθεια, με την αιτιολογία ότι οι δύο βραχονησίδες είναι «τουρκικό έδαφος»!

Σήμερα, ο άνθρωπος που διατράνωσε και προασπίστηκε την ελληνικότητα των Ιμίων σύρεται να πληρώσει πρόστιμο 50.000 ευρώ, επειδή ενίσχυε οικονομικά, δήθεν «παράνομα», επί επτά χρόνια (όσο παρέμεινε δήμαρχος) τον βοσκό που πήγαινε στα Ιμια, φροντίζοντας τα κατσίκια του και διατηρώντας «στην πράξη» την ελληνική κυριαρχία στις βραχονησίδες. Ο Δ. Διακομιχάλης ανοίγει την ψυχή του στην «κυριακάτικη δημοκρατία» και ξεσπά για τα Ιμια, το Αιγαίο, τον βοσκό που «έδιωξε» το ανάλγητο ελληνικό κράτος, την τουρκική προκλητικότητα, για τη Θράκη που «κοχλάζει», για το τουρκικό προξενείο που έχει γίνει «ζεστή φωλιά Τούρκων πρακτόρων», αλλά και για τους τραγικούς χειρισμούς των Σημίτη - Πάγκαλου, που αποδέχθηκαν στη Μαδρίτη «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Κύριε Διακομιχάλη, τι συνέβη και η πρωτοβουλία σας, ως δημάρχου Καλυμνίων, να ενισχύσετε οικονομικά (μετά την κρίση του 1996) τον βοσκό Αντώνη Βεζυρόπουλο, που διατηρούσε τα ζώα του στα Ιμια, έμπλεξε στα γρανάζια της Δικαιοσύνης;
Το θέμα έχει μεγάλη ιστορία… Η επιχορήγηση του βοσκού, δηλαδή η οικονομική στήριξη του ενός και μοναδικού κτηνοτρόφου που διατηρούσε κατσίκια στα Ιμια, ξεκίνησε το 1996, έως το 2002, που ήμουν στο τιμόνι του δήμου. Του καλύπταμε όλες τις δαπάνες για καύσιμα, τροφή και για το νερό που μετέφερε από την Κάλυμνο στις δύο βραχονησίδες.

Κάποια στιγμή, το θέμα καταγγέλθηκε από αντιπολιτευόμενες παρατάξεις. Η γενικότερη «κατηγορία» ήταν ότι ο δήμος, εκτός της στήριξης προς τον βοσκό των Ιμίων, χρηματοδοτούσε κάθε Χριστούγεννα - Πάσχα τη Μητρόπολη Ιμβρου και Τενέδου, ενώ συνέβαλλε (οικονομικά) και στην ανέγερση του παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου στα Μοίρα της Λυκίας (στη Μικρά Ασία), την πατρίδα του αγίου των ναυτικών, καθώς το νησί μας είναι νησί ναυτικών. Επίσης, το ότι ο δήμος στήριξε οικονομικά -και είναι η πρώτη φορά που το λέω- την τέταρτη γέννηση κάθε καλυμνιώτικης οικογένειας μέχρι το παιδάκι να γίνει τεσσάρων ετών, αντιμετωπίζοντας έτσι το οξύ δημογραφικό πρόβλημα.

Αποτέλεσμα του γενικευμένου «κατασταλτικού ελέγχου» από το 1997 έως το 2002, που ζήτησε το 2007 ο τότε δήμαρχος, ήταν να γίνουν ορισμένες διαπιστώσεις από τον τοπικό επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.) του ν. Δωδεκανήσου -κατά πόσο, δηλαδή, όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο-, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο σημείο να είναι υπό καταλογισμό οι δαπάνες του βοσκού, οι άλλες δαπάνες για Ιμβρο - Τένεδο και οι δαπάνες για τις πολύτεκνες οικογένειες, και όχι μόνο... Ασκήσαμε έφεση, η οποία βρίσκεται πλέον σε επίπεδο τμήματος του Ε.Σ. (δηλαδή, σε επίπεδο Εφετείου).

Τον Δεκέμβριο θα εκδικαστεί η υπόθεση. Η σύνθεση του δικαστηρίου είναι επταμελής και πιστεύω -επειδή πρόκειται για δικαστές υψηλού επιπέδου- ότι θα αφουγκραστούν όσα ακριβώς είχαν γίνει και θα μας απαλλάξουν.

Ελπίζω να μη χρειαστεί να πάμε στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου... Λέω «ελπίζω», γιατί θεωρώ ότι οι δαπάνες που έγιναν είχαν εθνικό σκοπό και ξέφευγαν από τα στενά γεωγραφικά όρια της Καλύμνου. Είχαν εθνική διάσταση το να διατηρηθεί ο βοσκός στα Ιμια, όπως και το να επιδοτηθεί μια πολύτεκνη οικογένεια.Τι απέγινε τελικά ο βοσκός των Ιμίων; 

Αναγκάστηκε να σταματήσει... Και σήμερα δεν υπάρχει ζώσα ψυχή στις δύο ελληνικές βραχονησίδες των Ιμίων. Σημειώνω ότι κατσίκια και βοσκός στα Ιμια υπήρχαν, σύμφωνα με στοιχεία, πριν από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στη μητέρα Ελλάδα. Υπήρχαν και τις δεκαετίες του '50, του '60, του '70 και του '80. Μετά τα γεγονότα των Ιμίων, ο βοσκός αντιμετώπισε δυσκολίες και πολύ συγκεκριμένες παρενοχλήσεις... Αλλά σταθήκαμε όρθιοι, ώστε τα Ιμια να μη γίνουν «γκρίζα ζώνη», και τα καταφέραμε. Το κατάπιαν και οι Τούρκοι, διότι υπήρχαν διαρκής ελληνική παρουσία και οικονομική ζωή στις βραχονησίδες.

Αυτό συνεχίστηκε έως τον Απρίλιο του 2004. Ημουν δήμαρχος έως το 2002. Πληρώναμε τον βοσκό έως τις 31 Δεκεμβρίου 2002. Από την 1η Ιανουαρίου 2003 έως τον Απρίλιο του 2004 ο νέος δήμαρχος δεν πλήρωνε, αλλά ο βοσκός εξακολούθησε να πηγαίνει. Μετά δεν άντεχε ο άνθρωπος, γιατί υπήρχε όντως οικονομικό πρόβλημα, πέρα από τις αντικειμενικές δυσκολίες. Το μεγάλο δυστύχημα για εμένα και η ντροπή για το ανάλγητο ελληνικό κράτος είναι ότι άφησε τον βοσκό, τον Καλύμνιο βοσκό, να φύγει από τα ελληνικά Ιμια για 6.000 € τον χρόνο...

Ωστόσο, είναι ατράνταχτες οι αποδείξεις για την ελληνικότητα των Ιμίων.
Τα Ιμια είναι κατοχυρωμένα (στην Ελλάδα) με διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις. Με την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, του 1947, είναι νησιά ελληνικά. Δημοσίευσα πρόσφατα σειρά χαρτών, και μάλιστα τουρκικής προέλευσης (της Τουρκικής Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού) του 1970, και όχι μόνο, που δείχνουν τα Ιμια στην εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

Τελευταία, δημοσίευσα έναν «ξεχωριστό» χάρτη, του 1936, όταν κυβερνήτης στα -ιταλικά, τότε- Δωδεκάνησα ήταν ο στρατάρχης Τσέζαρε Μαρία ντε Βέκι (1936-1940), έμπιστος του Μουσολίνι. Είναι ξεχωριστός, γιατί, εκτός από την οριογραμμή Ιταλίας - Τουρκίας, που καθορίστηκε το 1932 και δείχνει τα Ιμια στην τότε ιταλική και μετέπειτα ελληνική πλευρά, ο χάρτης (που έχει και τη φωτογραφία του Ντε Βέκι) καταγράφει την έκταση (σε τετρ. χιλιόμετρα) όλων των κατοικημένων νησιών της Δωδεκανήσου, αλλά και την έκταση των εξαρτώμενων νησίδων από τα μεγάλα νησιά.

Ο χάρτης δίνει απάντηση στον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι υπάρχουν 130 νησίδες «που δεν έχουν ούτε όνομα ούτε ξέρουμε σε ποιον ανήκουν»... Γιατί τα δεκάδες μικρά νησιά και τις βραχονησίδες τα εξαρτά από τα κατοικημένα νησιά με τη συνολική επιφάνειά τους. Κατονομάζει όμως τη Στρογγύλη και τη Ρω, στην περιοχή του Καστελόριζου, καθώς από τότε είχε για τους Ιταλούς ιδιαίτερη σημασία. Από εκεί και πέρα, δείχνει όλα τα «ιταλικά» τότε Δωδεκάνησα να είναι δυτικότερα από τη θαλάσσια οριογραμμή Ιταλίας - Τουρκίας. Σκοπεύω να τον στείλω στον Νίκο Κοτζιά, διότι εκτιμώ ότι είναι ένα πολύ καλό «όπλο» στα χέρια του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, που θα τον χαρακτήριζα «όαση» στην έρημο των Μνημονίων.Ποιον ρόλο θεωρείτε ότι έχει παίξει ως προς την τουρκική προκλητικότητα η ελληνική πολιτική ηγεσία όλα αυτά τα χρόνια; Θεωρείτε, π.χ., ότι με τα Ιμια και αργότερα, με την «κοινή δήλωση» της Μαδρίτης (1997), η ελληνική κυβέρνηση «ξεπούλησε» το Αιγαίο, αναγνωρίζοντας «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας;

Το κρίσιμο θέμα εδώ είναι η ένταση των τουρκικών διεκδικήσεων. Στο Βόρειο Αιγαίο υπάρχουν και άλλα περιστατικά καταγεγραμμένα, ανάλογα με το αλιευτικό από την Κάλυμνο, που προανέφερα. Μετά την εισβολή στην Κύπρο, το Αιγαίο έγινε «σουρωτήρι», ενώ και η Θράκη «κοχλάζει», με το προξενείο στην Κομοτηνή να έχει γίνει ζεστή φωλιά Τούρκων πρακτόρων!

Συνεπώς, την περίφημη «κοινή δήλωση της Μαδρίτης» θα πρέπει να τη δει κανείς με βάση την ένταση των τουρκικών διεκδικήσεων. Η «κοινή δήλωση» στα συμπεράσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ (1997), που αποδέχθηκαν ο Κώστας Σημίτης και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ότι η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο, δημιουργεί στους απέναντι υπόβαθρο διεκδικήσεων, αφού το δέχθηκε ελληνική κυβέρνηση. Μιλάμε για ανοησία!

Ομως, ο Πέτρος Μολυβιάτης την έχει «αχρηστεύσει» με χιούμορ, λέγοντας ότι πρόκειται για μια «κοινή, κοινότατη δήλωση».
Σαφώς, αν η ελληνική διπλωματία ήταν επιθετική και διαμόρφωνε κατάλληλους συσχετισμούς στην πορεία των χρόνων, θα μπορούσε πράγματι η δήλωση αυτή να είχε πάει στο καλάθι των αχρήστων. Συμβαίνει στη διπλωματία. Γίνεται μια δήλωση λόγω συγκυρίας, αλλά η πρακτική αργότερα είναι τέτοια που την αχρηστεύει. Αν η δική μας συμπεριφορά ήταν τέτοια που θα αχρήστευε τη δήλωση, θα λέγαμε ότι είναι πράγματι «δήλωση της στιγμής». Η συνέχεια (πρακτικά) δεν το απέδειξε...

Τι ακολούθησε την κρίση των Ιμίων μέχρι σήμερα; Ως Καλύμνιος που ζει εκεί, βιώνετε καθημερινά τουρκικές προκλήσεις;

Παραβιάσεις και υπερπτήσεις γίνονται, οπωσδήποτε. Ομως, η Κάλυμνος δεν είναι στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων. Είναι συγκεκριμένα τα νησιά όπου γίνονται υπερπτήσεις και για συγκεκριμένους (και γνωστούς) λόγους! Το ότι γίνονται παραβιάσεις σε όλο το εύρος του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) είναι γνωστό. Εδώ είναι και το μεγάλο ζήτημα: Μέχρι πού είμαστε διατεθειμένοι ως χώρα να αφήσουμε να εξελίσσεται αυτό το «θέατρο του παραλόγου»; Διότι δεν ξέρω ποια άλλη σοβαρή χώρα θα ανεχόταν να γίνεται αυτό το παιχνίδι στον δικό της ΕΕΧ.

Μιλάω ως απλός Ελληνας πολίτης, που αγωνιά για την πατρίδα. Λέω και τονίζω ότι αυτή την ώρα, που συμβαίνουν τόσα στη γειτονιά μας και μας επηρεάζουν άμεσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με τη στρατιωτική ηγεσία, κεκλεισμένων των θυρών, στην οποία θα κρατηθούν πρακτικά, και όλοι μαζί να αναλύσουν και να χαράξουν τις «κόκκινες γραμμές» και την εθνική στρατηγική για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων.

«Ακήρυχτος πόλεμος» 50 ετών στο Αιγαίο

Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι ρίζες της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο;
Οι Τούρκοι, μεθοδικά από το 1960, αμφισβητούν το καθεστώς στο Αιγαίο, σε θάλασσα και αέρα. Η αμφισβήτηση εντάθηκε μετά την εισβολή στην Κύπρο. Θα σας πω ότι υπάρχει περιστατικό του 1962, καταγεγραμμένο ιστορικά, σε ελληνικά νερά, μεταξύ Ιμίων και Καλολίμνου, όταν οι Τούρκοι βύθισαν καλυμνιώτικο αλιευτικό σκάφος διατεινόμενοι ότι βρίσκεται στα δικά τους χωρικά ύδατα. Κάτι τέτοιο, ασφαλώς, δεν συνέβαινε… Υπήρξε μεγάλη διπλωματική εμπλοκή τότε, και τελικά επιβεβαιώθηκε διεθνώς ότι το σκάφος βρισκόταν στα ελληνικά ΧΥ. Επομένως, δεν είναι η εισβολή στην Κύπρο η αρχή του κακού. Απλώς, η κατάσταση εντάθηκε μετά την εισβολή και κατοχή μέρους του νησιού με 40.000 στρατιώτες. Πολλοί μιλούν για «ακήρυχτο πόλεμο» 50 χρόνων. Το Αιγαίο είναι πρόκληση. Το θεωρούν «ζωτικό» χώρο τους. Σήμερα, με τα ενεργειακά και όσα συμβαίνουν στη ΝΑ Μεσόγειο, καταλαβαίνετε το μέγεθος της πρόκλησης…

Ολα πιθανά από τον Ερντογάν!

Θεωρείτε τον σημερινό Τούρκο ηγέτη Τ. Ερντογάν επικίνδυνο για τη χώρα μας;
Τα 13 χρόνια ειρήνης είναι μια παράμετρος που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ομως, πιστεύω ότι μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2019 ο Ερντογάν θα «πουλάει τσαμπουκά», προκειμένου να συγκρατεί τους εθνικιστές. Βλέπετε ότι κεμαλιστές και εθνικιστές τον κατηγορούν ότι ξεπούλησε νησιά στο Αιγαίο. Επομένως, οι προκλήσεις είναι στο πρόγραμμα. Και ο ίδιος είναι «υποχρεωμένος» να πουλάει επιθετικότητα… Αυτό δεν σημαίνει ότι, λόγω του χαρακτήρα του και επειδή άνετα μπορεί να βρεθεί κολλημένος στον τοίχο αναφορικά με την ενότητα της χώρας του, πρέπει να αποκλειστεί οποιοδήποτε «απονενοημένο διάβημα»... Γι' αυτό και επιβάλλεται να είμαστε στον καλύτερο βαθμό προετοιμασμένοι στρατιωτικά και διπλωματικά, ανεξάρτητα από τα οικονομικά προβλήματά μας.

Η ανάπτυξη δεν έρχεται απλά με τις εξαγγελίες!

Πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση με την Τουρκία οι νέοι; Είναι άνθρωποι που δεν έχουν παραστάσεις της κρίσης του 1996. Τι, αλήθεια, μπορούν να καταλάβουν;
Η νέα γενιά έχει πληγεί από τα Μνημόνια και αντιμετωπίζει την οικονομική κατάσταση πολύ δύσκολα μέσω της οικογένειας. Κάνω έκκληση να μην είναι μόνο τα οικονομικά θέματα πρώτα στην ατζέντα της καθημερινότητας και του δημόσιου διαλόγου. Θα πρέπει, ταυτόχρονα, και τα εθνικά θέματα να μπουν στον δημόσιο διάλογο. Συνέβαιναν αυτά που συνέβαιναν στο Κυπριακό... Πόσα έντυπα ή ηλεκτρονικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με την απαιτούμενη σοβαρότητα και την εθνική ευαισθησία, ενημερώνοντας σωστά τους Ελληνες;

Ο νέος που γαλουχείται και βιώνει την κατάσταση από την ενημέρωση που δέχεται είναι λογικό να μην αντιμετωπίζει τα εθνικά θέματα κατά προτεραιότητα, αλλά κυρίως το πώς θα βρει δουλειά και το πώς γι' αυτόν η επόμενη ημέρα θα γίνει καλύτερη.

Στα νησιά μας επιβάλλεται να υπάρξει άμεσα ανάκαμψη. Είναι αυτό που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ότι «η καλύτερη άμυνα είναι η ανάπτυξη»! Να δούμε πραγματικά πώς στα νησιά και στη Θράκη -γιατί και εκεί υπάρχει τεράστιο θέμα- θα δημιουργηθούν συνθήκες ουσιαστικής ανάπτυξης. Γιατί ακούω όλοι να μιλούν για ανάπτυξη, αλλά δεν τη βλέπω...

Τι συγκεκριμένο, δηλαδή, θα προτείνατε για τα ακριτικά νησιά μας;
Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας -μηχανικός- και δώδεκα χρόνια δήμαρχος. Ασκώ το επάγγελμά μου 40 χρόνια. Ξέρω ότι, για να γίνει μια επένδυση, για να αρχίσει να αποδίδει και να προσφέρει μόνιμες θέσεις εργασίας, πρέπει να περάσουν τρία τέσσερα χρόνια, από την ώρα που τη σχεδιάζεις μέχρι την ώρα που την έχεις ολοκληρώσει. Οι πολιτικοί δεν λένε την αλήθεια... Η ανάπτυξη δεν έρχεται με εξαγγελίες. Αφησαν τον πρωτογενή τομέα να καταρρεύσει. Φτάσαμε να εισάγουμε λεμόνια από την Αργεντινή, ενώ ζούμε σε ευλογημένη χώρα.

Ιδιαίτερα για τα νησιά μας στέκομαι στη σημερινή κυβέρνηση. Κάνω, ως απλός Ελληνας, ως ακρίτας, έκκληση να μην εξισωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ από την 1η Ιανουαρίου με τη λοιπή χώρα. Ακόμα και σε αυτά τα νησιά όπου εξισώθηκε πρέπει να επανέλθει το παλαιό καθεστώς. Εχουμε αυξημένο μεταφορικό κόστος, έχουμε ιδιαιτερότητες νησιωτικότητας. Στα απέναντι παράλια, ο ΦΠΑ είναι 7%-8%. Εμείς συζητάμε για τριπλάσιο! Υπάρχει εθνική στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί, αρκεί να τολμήσουν οι πολιτικοί…


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΓΓΡΑΦΟ - Όταν ο Αθανασίου, ως υπουργός της ΝΔ, απένεμε χάρη μέχρι και σε έμπορο κοκαΐνηςΤην ώρα που η Δικαιοσύνη δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο στην Ηριάννα και η ΝΔ φωνάζει για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, η αξιωματική αντιπολίτευση ξεχνά πως επί ημερών της, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης της, Χαράλαμπος Αθανασίου, μοίραζε απονομές χάριτος, βγάζοντας από τη φυλακή ακόμη κι έναν έμπορο ναρκωτικών.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου φάνηκε ιδιαίτερα «γενναιόδωρος» στον 1,5 χρόνο υπουργίας του, καθώς όπως αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, υπέγραψε 110 απονομές χάριτος.

Σημειώνεται ότι η απονομή χάριτος που αποτελεί αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας ασκείται βάσει γνωμοδότησης του Συμβουλίου Χαρίτων και φέρει την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, ο οποίος προτείνει την εκάστοτε απονομή. Πρόκειται για ένα μέτρο σωστό αφού αποδίδεται και σωστά, κι όχι σε περιπτώσεις όπως εμπόρων κoκαΐνης, διακινητών μεταναστών, ανθρώπων που κατηγορούνται για υπεξαίρεση, νοθεία δημόσιων διαγωνισμών ή κλοπές.

Τέτοιες ήταν οι χάρες που απένειμε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Documento, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, είχε υπογράψει χάρη στον Καναδό Κέβιν Χίμπερτ, ο οποίος είχε συλληφθεί το 1999 στο αεροδρόμιο του Ελληνικού στην προσπάθεια του να περάσει δύο κιλά κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική. Ο Καναδός καταδικάστηκε με το δικαστήριο να τον χαρακτηρίζει ιδιαίτερα επικίνδυνο. Το 2008 πήρε ολιγοήμερη άδειαεξόδου από τις φυλακές και κατάφερε να δραπετεύσει από τη χώρα, για να συλληφθεί και να επιστρέψει ξανά στις ελληνικές φυλακές.

Το 2013 με την υπογραφή του Χαράλαμπου Αθανασίου μετατράπηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης σε 20 χρόνια φυλάκισης και έτσιο Χίμπερτ επέστρεψε στην πατρίδα του ελεύθερος.

Το καναδικό δίκτυο CBC News είχε περαιτέρω ρεπορτάζ για την υπόθεση όμως. Όπως μεταφέρει το Documento, το δίκτυο είχε αποκαλύψει ότι κάποιοι προσέγγισαν την οικογένεια του καταδικασθέντος και της πρότειναν να ρυθμιστεί το θέμα, έναντι 60 χιλιάδων δολαρίων. Τελικώς από ό,τι φαίνεται η οικογένεια δεν ανταποκρίθηκε. Η ποινή ωστόσο των ισοβίων εξαφανίστηκε διά της απονομής χάριτος.

Αντιπεριφερειάρχης μέσω χάριτος


Μία από τις 110… χάρες που έκανε ο Αθανασίου ήταν και αυτή στον πρώην αντιπρόεδρο της Δισδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και νυν αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπο Κόκκινο. Το 2012 ο κ. Κόκκινος καταδικάστηκε μαζί με άλλους 3 συναδέλφους του, σε πεντάμηνη ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος για προσλήψεις που έγιναν εις βάρος άλλων συνυποψήφιωνχωρίς να υπάρχουν τα απαιτούμενα προσόντα. Τελικά στις 30 Απριλίου 2014, τρεις εβδομάδες πριν από τις περιφερειακές εκλογές ο κ Αθανασίου απονέμει χάρη μόνο στον κ Κόκκινο προκειμένου να μην απολέσει τη θέση εργασίας του. Εκείνος επανεκλέγεται ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου με την παράταξη της ΝΔ , ώστε να φτάσει σήμερα στο αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη.

Λούφα, χάρη και απαλλαγή

Μία άλλη περίπτωση αφορά το κύκλωμα που εξασφάλιζε απαλλαγές στράτευσης για πλούσιους κι επώνυμους. Το δικαστήριο καταδικάζει 29 άτομα για την υπόθεση, ωστόσο το 2014 ο Χαράλαμπος Αθανασίου υπογράφει απονομή χάριτος σε έναν εκ των καταδικασθέντων,προκειμένου η κατασκευαστική εταιρεία που εκπροσωπεί –«Αλέξανδρος Κακλαμάνης και Συνεργάτες»– να δύναται να συμμετέχει σε διαγωνισμούς έργων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο εσωτερικό και εξωτερικό, καθώς επίσης και για να μπορεί και ο ίδιος να διορισθεί σε δημόσια υπηρεσία και να προσληφθεί σύμβουλος μεγάλων κατασκευαστικών έργων.

Χάρη… για το Δημόσιο κι όχι μόνο


Σε πολλές περιπτώσεις απονομής χάριτος κατά την περίοδο υπουργίας του κ Αθανασίου ο σκοπός ήταν οι καταδικασθέντες να διοριστούν στον δημόσιο τομέα, όπως αναφέρει το Documento. H εφημερίδα μάλιστα αναφέρει επώνυμα την περίπτωση μιας γυναίκας που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση αντικειμένου μεγάλης αξίας, ενός άνδρα που είχε καταδικαστεί για φυτείες χασίς και ενός άλλου που είχε καταδικαστεί για ληστεία και τους απονεμήθηκε χάρη για να διοριστούν στο Δημόσιο.

Συχνό φαινόμενο είναι και n απονομή χάριτος σε καταδικασθέντες για έκδοση πλαστών εγγράφων και σφραγίδων, για πρόκληση σωματικήςβλάβης και παράνομη οπλοχρησία ή κλοπή προκειμένου να αποκτήσουν άδεια εργασίας ως σεκιούριτι, εγείροντας εκ νέου ερωτήματα για το πώς κρίθηκαν ικανοί να προσφέρουν υπηρεσίες ασφάλειας.

Υπό έρευνα συνεργάτες του Αθανασίου

Την ίδια στιγμή, μία σοβαρή υπόθεση που αγγίζει τον πρώην υπουργό βρίσκεται υπό διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη. Οι δύο πιο στενοί συνεργάτες του υπουργικού γραφείου του, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής του, δικαστικοί με εξέχουσα θέση στο δικαστικό σώμα, ερευνώνται από την εισαγγελία για πιθανό χρηματισμό προκειμένου να αποφυλακίσουν κατηγορούμενο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, όπως σημειώνει το Documento επικαλούμενη τη σχετική δικογραφία. Την καταγγελία έχει κάνει ο ίδιος ο κατηγορούμενος με ένορκη κατάθεση, κατονομάζοντας τον ενδιάμεσο δικηγόρο, στο δικηγορικό γραφείο του οποίου εργαζόταν ο γιος του διευθυντή του Αθανασίου.

Τρεις παρεμβάσεις που θα μείνουν αξέχαστες

Καταληκτικά, να σημειωθεί ότι η θητεία Αθανασίου δεν χαρακτηρίστηκε μόνο από τις απονομές χάριτος, αλλά και από 3 ακόμη… αξέχαστες παρεμβάσεις του.

Στην πρώτη τροπολογία της καριέρας του ως υπουργός Δικαιοσύνης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου επιχείρησε να απαλλάξει τις ναυτιλιακές και τις offshore φυσικά από τη δήλωση πόθεν έσχες, με την τροπολογία να πέφτει έπειτα από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Τον Απρίλιο του 2014, πάλι ως υπουργός Δικαιοσύνης, με τον νόμο 4254αφαίρεσε λέξεις από τον Ποινικό Κώδικα και έτσι οδήγησε σε αμνηστία πολλούς καταχραστές του δημοσίου και εγκληματίες του λευκού κολάρου. Μετά από 13 μέρες απέσυρε τη ρύθμιση, υποστηρίζοντας ότι οι λέξεις διεγράφησαν εκ παραδρομής. Όσοι αμνηστεύτηκαν σε αυτό το διάστημα ωστόσο… αμνηστεύτηκαν.

Επίσης ο υπουργός της ΝΔ ήταν αυτός που μετέτρεψε την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες από κακούργημα σε πλημμέλημα. Με τις γνωστές συνέπειες που έχει κάτι τέτοιο, σε περιπτώσεις όπως αυτή του Γιάννου Παπαντωνίου.

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Αθανασίου
Μετά τις ανακοινώσεις που έχουν ανταλλάξει κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, σε δήλωσή του, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, τόνισε ότι θα προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη κατά του ΣΥΡΙΖΑ.Πηγή: Documento, left.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....