Διυλιστήριο: 08/01/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Σύμβουλος του Θεοδωράκη ο Χάρης Θεοχάρης;

Παράλληλα με την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης επιδίδεται σε συναντήσεις με πρόσωπα – «κλειδιά» που επιθυμεί να στελεχώσουν το κόμμα του και να το βοηθήσουν στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Μια από αυτές έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο εστιατόριο «Αλάτσι», που του ανήκει. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές φήμες, στο δείπνο συμμετείχαν ο τέως γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, αλλά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Πέτρος Τατσόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανός, που μετέχουν και στην «Επιτροπή Διαλόγου» που έχει συγκροτήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το «Ποτάμι» ήταν το μόνο κόμμα που αντέδρασε στην καρατόμηση του Χάρη Θεοχάρη και φαίνεται ότι αυτό τον έφερε πιο κοντά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος, όπως λένε συνεργάτες του, τον συμβουλεύεται συχνά για τα φορολογικά θέματα.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» συνεχίζει τις περιοδείες του. Το Σάββατο θα βρεθεί στην Σπάρτη για να συμμετάσχει σε εκδήλωση που οργανώνει, μαζί με ελαιοπαραγωγούς της Λακωνίας, ο γνωστός σκηνοθέτης και φίλος του «Ποταμιού» Μανούσος Μανουσάκης. Την Κυριακή αναμένεται στην Κω, όπου και θα κάνει παρέμβαση για τον τουρισμό.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της: Ξενιτεμένοι οι καλύτεροι Έλληνες επιστήμονες

Mπορεί η Ελλάδα να διαθέτει κορυφαία «μυαλά» σε πολύ υψηλό ποσοστό, περίπου 30 φορές πάνω από την πληθυσμιακή αναλογία, ωστόσο, οι περισσότεροι κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες μεγαλουργούν στην… ξενιτιά και όχι στην πατρίδα τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ιωάννης Π. Α. Ιωαννίδης, καθηγητής στο Στάνφορντ των ΗΠΑ, παρά τη σημαντική παραγωγή Ελλήνων επιστημόνων, το 85% εκείνων με ισχυρή επιρροή δε βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, κ. Ιωαννίδης -στο τελευταίο βιβλίο του «Παραλλαγή πάνω στην τέχνη της φυγής και ένα απονενοημένο Ριτσερκάρ» τιμά τους Έλληνες επιστήμονες και ερευνητές, αλλά αναδεικνύει και τα προβλήματα του ελληνικού κράτους και του συστήματος οργάνωσης των ελληνικών πανεπιστημίων.

Αιτίες της… εξορίας των Ελλήνων επιστημόνων είναι κατά τον Έλληνα καθηγητή όχι μόνον η έλλειψη πόρων, υποδομών και συλλογικού κοινωνικού οράματος για την ανάδειξη της αριστείας, αλλά και η εκτεταμένη επικράτηση των μετρίων στον ελληνικό βίο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη: Με βάση τις αναφορές που κάνουν άλλοι επιστήμονες στο έργο ενός τρίτου επιστήμονα, συνολικά 336 επιστήμονες με ελληνικά ονόματα περιλαμβάνονται στους πλέον κορυφαίους επιστήμονες, ως προς την επιρροή τους στη διεθνή βιβλιογραφία… Όμως το 85% από τους κορυφαίους 336 επιστήμονες με ελληνικά ονόματα βρίσκεται σήμερα στο εξωτερικό. Ακόμη και οι λίγοι που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν κάνει τις περισσότερες φορές το μεγαλύτερο μέρος του σημαντικού τους έργου εκτός Ελλάδας και πολλοί από αυτούς φεύγουν πάλι τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό. Ενδεικτικά, περίπου το 95% του δημοσιευμένου έργου των 336 έχει γίνει εκτός Ελλάδος.

«Οι καλύτεροι Έλληνες επιστήμονες έχουν μαζικά εξοριστεί από την Ελλάδα. Μια φθίνουσα μειονότητα εξακολουθεί να ζει στην Ελλάδα, συχνά σε συνθήκες σκληρής εσωτερικής εξορίας. Η έλλειψη χρηματικών πόρων, υποδομών και υποστήριξης για την επιστήμη και την έρευνα είναι βέβαια πασιφανής, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος γι’ αυτήν τη φυγή του καλύτερου δυναμικού που διαθέτει η χώρα. Θεωρώ ότι ακόμη χειρότερος λόγος είναι η έλλειψη συλλογικού κοινωνικού οράματος για την ανάδειξη της αριστείας και η εκτεταμένη επικράτηση των μετρίων στον ακαδημαϊκό, πολιτικό, και ευρύτερο κοινωνικό βίο που οδηγεί σε απαξίωση και μιζέρια. Αν και οι 336 αυτοί επιστήμονες είναι παγκοσμίως γνωστοί και διάσημοι, στον ελλαδικό χώρο, οι περισσότεροι είναι άγνωστοι, ενώ ακούγονται και επικρατούν κατά κόρον τα ονόματα μόνο διαφόρων ασήμαντων, φιλόδοξων και πολιτικά/συνδικαλιστικά/παραθρησκευτικά/ποδοσφαιρικά κ.λπ. δικτυωμένων» δήλωσε στην «Καθημερινή» ο κ. Ιωαννίδης. 


http://diulistirio.blogspot.gr/





Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι έλεγε ο πολιτικός απατεώνας Βενιζέλος στις 12 Ιουλίου 2011 που σήμερα “θρηνεί” την Αργεντινή – Πέσ’ τα ρε Βαγγέλα να μάθουν και στην κυβέρνηση ! – Ευτυχώς που υπάρχουν και τα VIDEO


Άλλα έλεγε ο μέγας Ευάγγελος τον Ιούλιο του 2012 και άλλα λέει σήμερα που χύνει κι αυτός, μαζί με τους υπόλοιπους προδότες που μας κυβερνούν, κροκοδείλια δάκρυα για την Αργεντινή, που όχι μόνο έσπασε τα μούτρα των κορακιών αλλά έκανε και συμμάχους της τις Τράπεζες των ΗΠΑ, που χαιρέτισαν με εξαιρετική ανακούφιση την κίνηση της πατριωτικής κυβέρνησης της χώρας…

Για να θυμηθούμε τι έλεγε ο Βαγγέλας το 2012…


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άντε, και στα δικά μας!..

     ''Πτώχευσε'' λέει η Αργεντινή, ενώ εμείς ''σωθήκαμε''!

Αυτό διαδίδουν και πανηγυρίζουν όσα παράσιτα τρέφονται με το αίμα μας, και με την καταστροφή της χώρας.
Θάθελαν άραγε να μπορούσαν να ''πτωχεύσουμε'' κι εμείς έτσι, και να τους λείπει κι άλλο ένα ....δι; (έτσι κι αλλοιώς ελλειματικοί είναι από ....δια!)

Ο λαός όμως της Αργεντινής βγήκε στον δρόμο και πανηγύριζε: ''Είμαστε πατρίδα και όχι αποικία!''.
Γιατί;
Διότι η κυβέρνηση της Αργεντινής επέλεξε την επιλεκτική χρεοκοπία (δηλαδή, επέλεξε να ΜΗΝ πληρώσει μόνον το συγκεκριμένο κερδοσκοπικό fund) μετά από μια απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ και την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και των εν λόγω κερδοσκόπων.
Διότι η κυβέρνηση της Αργεντινής επέλεξε να προστατεύσει την χώρα από τα διεθνή κοράκια.
Διότι η Αργεντινή ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ 7% ΑΝΕΡΓΙΑ, ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ 58% του ΑΕΠ της κι ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ 13% ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
Και διότι με τις συμφωνίες που υπέγραψε η Αργεντινή με τη Κίνα, πριν από 3 εβδομάδες, για την τόνωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων ύψους 11 δις εξασφαλίζει την αποφυγή της προσφυγής στις αγορές. (Παράλληλα υπογράφηκαν πάνω από 20 διμερείς συμφωνίες με τη Κίνα, ανάμεσά τους και η κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοστασίων ύψους 4,7 δις, αλλά και με τη Ρωσία, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες σύνδεσης με την ομάδα BRICKS.)

Αντίθετα στο δικό μας περίφημο PSI, (καμάρι της Αυτού Χυδαιότητας) δεν συμμετείχαν ξένα κερδοσκοπικά funds (μόνο ένα με 4,5 δισ. ομόλογα), αντίθετα κουρέψαμε τους συνταξιούχους και τα ασφαλιστικά μας ταμεία!
Επέλεξαν δηλαδή οι έλληνες δωσίλογοι να πληρώσουν στο 100% τα παλιόχαρτα που στην δευτερογενή αγορά ομολόγων οι διάφοροι αετονύχηδες απατεώνες (και γιατί όχι δικοί τους συνεταίροι;) είχαν αγοράσει στο 10% της αξίας τους!

Γι αυτό λοιπόν χαίρονται οι Αργεντίνοι.
Γιατί διαθέτουν Εθνική κυβέρνηση και όχι μαριονέτες των τοκογλύφων!

Αν νομίζει ο δικός μας ελλειματικός παλικαρόπουλος ότι μπορεί, έχει την δυνατότητα να μας ''χρεοκοπήσει'' με τον ίδιο τρόπο,
..και όχι να μας ''σώνει'' με 25% εως 30% ανεργία, χρέος 180% περίπου του ΑΕΠ και ανάπτυξη με αρνητικό πρόσημο, δηλαδή ύφεση,
..ας το κάνει!

Το μόνο όμως που κάνει προς το παρόν είναι να κοροϊδεύει τον λαό μεταφέροντας στο Παρίσι την επόμενη συνάντηση-έλεγχο της τρόϊκας με τους υπουργούς,
..προσπαθώντας να αποτρέψει την δημιουργία κακής ψυχολογικής κατάστασης(!) στην αγορά αλλά και στην κοινωνία!

Διότι αντίθετα μ' αυτό που φώναζαν οι αργεντίνοι,
..η κυβέρνηση κι ο ''πρωθυπουργός'' μας είναι της άποψης ότι,
..είμαστε αποικία και όχι Πατρίδα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μαριάς: Δεν διόρισα τα παιδιά μου στη Βουλή, ούτε στην Ευρωβουλή

Ο Νότης Μαριάς απαντά στους λασπολόγους

Μιλώντας σήμερα 31-07-2014 στη πρωινή εκπομπή του MEGA ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς έδωσε σκληρή απάντηση στους διάφορους λασπολόγους και συκοφάντες που επί ημέρες τώρα μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο έχουν προχωρήσει σε βιομηχανία δυσφήμισης του ιδίου και της οικογένειάς του.

Ο Νότης Μαριάς αφού επισήμανε ότι τα δύο παιδιά του Φοίβος και Γιώργος Μαριάς είναι επιστήμονες εγνωσμένης αξίας με μεταπτυχιακούς τίτλους, που κάνουν διεθνή καριέρα στο εξωτερικό πολύ πριν αυτός αναλάβει καν τα καθήκοντά του ως Ευρωβουλευτής, προσκόμισε on camera την από 30-07-2014 σχετική βεβαίωση της Ελληνικής Βουλής, από την οποία προκύπτει ότι «ουδέποτε υπηρέτησε ή υπηρετεί ως επιστημονικός συνεργάτης Βουλευτή-Ευρωβουλευτή, πρόσωπο με τα στοιχεία Φοίβος-Επαμεινώνδας Μαριάς του Επαμεινώνδα ή Γεώργιος-Ωρίων Μαριάς του Επαμεινώνδα».

Όπως παρατήρησε ο Ν. Μαριάς, οι διάφοροι λασπολόγοι και συκοφάντες τον κατηγορούν επίσης ως Ευρωβουλευτή για γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα σε ανύποπτο χρόνο και μάλιστα δεκατέσσερις (14) μήνες τουλάχιστον πριν ο Νότης Μαριάς αναλάβει τα καθήκοντά του ως Ευρωβουλευτής και για το λόγο αυτό προσκόμισε επίσης on camera βεβαίωση του Γενικού Γραμματέα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, από την οποία προκύπτει ότι ο Γιώργος Μαριάς συνεργάζεται με την εν λόγω Ομάδα από τις 08-04-2013.

Κλείνοντας, ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι θα προσφύγει στα ποινικά και αστικά δικαστήρια ενάντια στους κάθε λογής λασπολόγους και συκοφάντες.



http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένας βουλευτής της ΝΔ που δεν τον ψήφισε κανείς ΝΔομοκράτης !!!


Γίνεται να βγει κάποιος βουλευτής χωρίς να τον ψηφίσει κανείς ψηφοφόρος του κόμματος και χωρίς να ανήκει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας;
Στην Ελλάδα ΟΛΑ γίνονται! Μιλάμε για τον Θανάση Πλεύρη που θα αναλάβει καθήκοντα τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να ορίσει στη θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αποχωρήσει από τη Βουλή. Όλα καλά μέχρι εδώ.
Όπως προβλέπεται, τη θέση στο κοινοβούλιο θα πάρει ο πρώτος επιλαχών βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας (Α” Αθηνών) στην οποία είχε εκλεγεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Έτσι, ορίστηκε ο Θανάσης Πλεύρης.
Έλα όμως που ο Θανάσης Πλεύρης δεν διεκδίκησε την ψήφο των Νεοδημοκρατών το 2012!
Συγκεκριμένα, στις πρώτες εκλογές του Μαΐου, όχι μόνο δεν συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αντίθετα συμμετείχε σε εκείνο του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη!
Και όταν το ΛΑΟΣ δεν κατάφερε να πιάσει ικανοποιητικό ποσοστό στις εκλογές του Μαΐου, ο Θανάσης Πλεύρης την… έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και αποφάσισε να ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία, όχι ως «απλός στρατιώτης», αλλά παίρνοντας την όγδοη θέση στο ψηφοδέλτιο της Α” Αθηνών για τις επαναληπτικές εκλογές που θα γίνονταν τον Ιούνιο!
Θυμίζουμε πως οι επαναληπτικές γίνονται με λίστα και έτσι ο πρόεδρος της Ν.Δ. τοποθέτησε όλους τους υποψήφιους με τη σειρά που είχαν εκλεγεί τον Μάιο, πλην ορισμένων «μεταγραφών» από τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και φυσικά του Θανάση Πλεύρη.
Άρα λοιπόν, ο Θανάσης Πλεύρης γίνεται σήμερα βουλευτής χωρίς να τον έχει ψηφίσει ούτε ένας Νεοδημοκράτης, παίρνοντας τη θέση του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη, του σημερινού προέδρου του ΣΜΕΧΑ, που είχε ψηφιστεί από πολλές χιλιάδες συμπολίτες του…
Προφανώς, ο Θανάσης Πλεύρης από αύριο θα εκπροσωπεί… τον λαό που ΔΕΝ τον ψήφισε.



http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....