Διυλιστήριο: 12/23/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα πήραν “ανάσα ζωής”! Ποια απόφαση αλλάζει τα δεδομένα



Ιστορική στιγμή για την πορεία και το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων A.B.E.E. αποτελεί η σημερινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της εταιρείας για την κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, ύψους 800εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένων των σχετικών προστίμων.

Η εν λόγω κεφαλαιοποίηση έρχεται ν’ αλλάξει τα δεδομένα στην αναπτυξιακή πορεία των ΕΑΣ, μιας και προσδίδει ευελιξία και αξιοπιστία σε κάθε επίπεδο για την περαιτέρω επενδυτική και λειτουργική βιωσιμότητα και προοπτική τους.

Ο συγκεκριμένος στόχος αποτελούσε βασική προτεραιότητα της σημερινής Διοίκησης και είναι αποτέλεσμα ενός σημαντικού κύκλου πρωτοβουλιών και επιλογών της τους τελευταίους μήνες, σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τις ηγεσίες των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.

Πηγή www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Eπιπλέον 970 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα: Τι συζήτησε ο Αλ. Τσίπρας με την Επίτροπο Περιφ. Πολιτικής


Κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η ενδιάμεση ανακατανομή πόρων βάσει της ρήτρας αναθεώρησης της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και η διαθεσιμότητα επιπλέον 970 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε ότι η εσωτερική κατανομή των πόρων αυτών αποτελεί αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρετσού, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρη Λιάκου.

Κατά τη συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η κα. Κρετσού συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για το έργο της, και ιδιαίτερα το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης για τις εντυπωσιακές επιδόσεις στην απορρόφηση πόρων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά & Επενδυτικά Ταμεία.

Επιπλέον, τονίστηκε από κοινού η ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ ως βασικού πυλώνα για την εδαφική και κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της κοινωνικής αποδοχής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Πηγή left.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Με 180 δόσεις η ρύθμιση χρεών σε εφορία και ταμεία - Οι προϋποθέσεις

Προϋπόθεση για την υπαγωγή μιας επιχείρησης στη ρύθμιση του εξωδικαστικού μηχανισμού είναι: ο οφειλέτης να έχει μία τουλάχιστον κερδοφόρα χρήση προ φόρων την τελευταία τριετία ή για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεςις (με διπλογραφικό λογιστικό σύστημα ) μία τουλάχιστον χρήση με θετικό EBITDA την τελευταία τριετία ή εναλλακτικά να έχει θετική καθαρή θέση - βιωσιμότητα θα αξιολογείται με αυτόματη ηλεκτρονική εφαρμογή οι παράμετροι της οποίας (οικονομικοί και ποιοτικοί δείκτες, κριτήρια κλπ.) θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση. 

Αυτό προβλέπεται μεταξύ των άλλων στο νομοσχέδιο, στο οποίο αναφέρεται, επίσης, πως την πληρότητα της αίτησης μιας επιχείρησης για την ένταξη στις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού αξιολογεί ο συντονιστής ο οποίος ειδοποιεί τους πιστωτές να συναινέσουν ή όχι στην πρόταση ρύθμισης που έχει υποβάλει ο οφειλέτης. Οι πιστωτές μπορούν να υποβάλουν αντιπροτάσεις, να ζητήσουν πρόσθετα στοιχεία κλπ. Επίσης οι οφειλές προς το Δημόσιο δεν μπορούν να ρυθμιστούν σε περισσότερες από 120 δόσεις (για χρέη μέχρι 2 εκατ.) ή 180 δόσεις για μεγαλύτερες οφειλές και η ελάχιστη δόση είναι 50 ευρώ το μήνα. Οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ ρυθμίζονται σε έως 36 δόσεις με ελάχιστη καταβολή 20 ευρώ το μήνα. Παράλληλα η συναίνεση του Δημοσίου σε σύμβαση αναδιάρθρωσης οφειλών τελεί υπό την αίρεση της δικαστικής της επικύρωσης και αν ο οφειλέτης δεν καταβάλει τρεις διαδοχικές ή πέντε συνολικά δόσεις τότε οι πιστωτές μπορούν να ζητήσουν ακύρωση της συμφωνίας και αναβίωση των χρεών. Αν η αθέτηση των δόσεων γίνει προς το Δημόσιο τότε η ρύθμιση ανατρέπεται αυτοδίκαια έναντι όλων των πιστωτών. 

Ειδικότερα οι βασικότερες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης υπό τον τίτλο «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών» προβλέπουν τα εξής: 

-Οι επιχειρήσεις διαχωρίζονται ως προς το μέγεθος σε μεγάλες (τζίρος άνω των 2,5 εκατ. ευρώ ή υποχρεώσεις άνω των 2 εκατ.), μεσαίες (τζίρος έως 2,5 εκατ. και υποχρεώσεις έως 2 εκατ.) και μικρές (τζίρος έως 1,5 εκατ. και υποχρεώσεις έως 1 εκατ.) 

-Στη ρύθμιση υπάγονται φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα και νομικά πρόσωπα. Για να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση θα πρέπει να έχουν δάνειο σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών την 31η Οκτωβρίου και να μην έχουν υποβάλει αιτήσεις υπαγωγής στους νόμους Κατσέλη, Δένδια ή στον πτωχευτικό κώδικα και να είναι σε λειτουργία. 

-Εξαιρούνται από τη ρύθμιση οι περιπτώσεις που η απαίτηση ενός πιστωτή υπερβαίνει το 85% των συνολικών απαιτήσεων κατά του οφειλέτη. 

-Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Στην αίτηση εκτός από τα στοιχεία του οφειλέτη και των πιστωτών θα περιλαμβάνονται φορολογικές δηλώσεις, οικονομικά στοιχεία και συναλλαγές σε βάθος πενταετίας (από 1-1-2011) ώστε να εντοπίζονται οι περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών καθώς και πρόταση για τη ρύθμιση των οφειλών. 

-Προϋπόθεση υπαγωγής στη ρύθμιση είναι ο οφειλέτης να έχει μία τουλάχιστον κερδοφόρα χρήση προ φόρων την τελευταία τριετίας ή για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεςις (με διπλογραφικό λογιστικό σύστημα ) μία τουλάχιστον χρήση με θετικό EBITDA την τελευταία τριετία ή εναλλακτικά να έχει θετική καθαρή θέση. Η βιωσιμότητα θα αξιολογείται με αυτόματη ηλεκτρονική εφαρμογή οι παράμετροι της οποίας (οικονομικοί και ποιοτικοί δείκτες, κριτήρια κλπ.) θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση. -Την πληρότητα της αίτησης αξιολογεί ο συντονιστής ο οποίος ειδοποιεί τους πιστωτές να συναινέσουν ή όχι στην πρόταση ρύθμισης που έχει υποβάλει ο οφειλέτης. Οι πιστωτές μπορούν να υποβάλουν αντιπροτάσεις, να ζητήσουν πρόσθετα στοιχεία κλπ. 

-Οι οφειλές προς το Δημόσιο δεν μπορούν να ρυθμιστούν σε περισσότερες από 120 δόσεις (για χρέη μέχρι 2 εκατ.) ή 180 δόσεις για μεγαλύτερες οφειλές και η ελάχιστη δόση είναι 50 ευρώ το μήνα. Οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ ρυθμίζονται σε έως 36 δόσεις με ελάχιστη καταβολή 20 ευρώ το μήνα. 

-Η συναίνεση του Δημοσίου σε σύμβαση αναδιάρθρωσης οφειλών τελεί υπό την αίρεση της δικαστικής της επικύρωσης. -Αν ο οφειλέτης δεν καταβάλει τρεις διαδοχικές ή πέντε συνολικά δόσεις τότε οι πιστωτές μπορούν να ζητήσουν ακύρωση της συμφωνίας και αναβίωση των χρεών. Αν η αθέτηση των δόσεων γίνει προς το Δημόσιο τότε η ρύθμιση ανατρέπεται αυτοδίκαια έναντι όλων των πιστωτών. 


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο δρόμος για την ελευθερία..

     Το πιό πολύτιμο δώρο είναι η γνώση.
     Αυτήν φοβούνται οι δυνατοί αυτού του κόσμου.
     Αυτήν ξορκίζουν όλες οι θρησκείες (πλην της δικής τους θεόσταλτης "γνώσης").

     Πάνω στην αμάθεια και την ημιμάθεια θεμελιώνονται φασισμοί, παγκοσμιοποιήσεις και μελλοντικές δυστοπίες.

     Χαρίζοντας γνώση, παλεύοντας για την γνώση ο άνθρωπος,
     ..χαρίζει και παλεύει για την ελευθερία,
     ..την ισότητα,
     ..τον ανθρωπισμό.

     Ας παλέψουμε κι εμείς για την γνώση, την κατανόηση, την ενημέρωση,
     ..κι ίσως ελευθερωθούμε.

     Καλά Χριστούγεννα!..
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

HXHTIKO - 30εκ.€ από Λιάνη,Φούρα,Σγουρό και άλλους 37 ζητά το Ελεγκτικό Συνέδριο για το ''Αθήνα '97''



Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, όπως είναι γνωστό έχει συγκρουστεί μετωπικά με τους «νταβατζήδες» και τα συμφέροντα που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα με αφορμή την επίδοση των καταλογιστικών πράξεων για το μεγάλο φαγοπότι του «Αθήνα 97»

Τα έξοδα είχαν προϋπολογιστεί σε 2.150.000.000 δρχ. και πέταξαν στα 5.180.626.000 δρχ. και ο λογαριασμός τελικά έφτασε στα 19.119.427.013 δρχ. ,400% πάνω δηλαδή!

Η τελετή έναρξης -λήξης είχε προϋπολογιστεί στο ποσό των 800.000.000 δρχ. και καταβλήθηκαν 2.235.997.199 δρχ. ,δηλαδή τρεις φορές περισσότερα!

Βρέθηκε μέχρι και «φίλη» Υπουργού με βιλίτσα αγορασμένη στο όνομά της από τις μίζες!

Και τώρα με αναφορά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος θα σταλεί το πόρισμα στους Οικονομικούς Εισαγγελείς και στους Εισαγγελείς διαφθοράς για να διερευνηθεί σε ποιους λογαριασμούς εσωτερικού ή εξωτερικού διοχετεύτηκαν τα δις.α, που είναι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων

Με αφορμή την ανωτέρω εξέλιξη, ο Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση , απαντώντας ταυτόχρονα και σε όσα είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξη (max fm) ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας:

«Ήταν αναμενόμενο και αναπόδραστο ότι θα «ξεμύτιζε» από το ….λαγούμι το, ο Ανδρέας Φούρας τώρα που «έσφιξαν τα γάλατα». Χαίρομαι που άρχισε να ψελλίζει τα «δικά του» ο πρώην Υφυπουργός, αλλά δεν πρόκειται να τον σώσουν οι όποιες επικοινωνιακές παραστάσεις του από τούδε και στο εξής.

Οι καταλογισμοί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 1997 έγιναν! Είναι πλέον υπόλογος. Και ας γνωρίζει ότι τα αδικαιολόγητα δεν δικαιολογούνται, όση…φιλότιμη προσπάθεια και να καταβάλει.

Μέχρι τώρα μιλούσα εγώ και με αντιμετώπιζε με υπεροψία. Τώρα όμως «μιλάει» η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και είναι καταπέλτης και κόλαφος για τον Ανδρέα Φούρα και δεκάδες βαστάζους του, που είχαν αναγάγει το αθλητικό «σύστημα Φούρα» της αποφράδας Σημιτικής περιόδου σε μία «καλοδουλεμένη μηχανή» λεηλασίας του δημοσίου χρήματος.

Η Έκθεση «φρεσκάρει» την μνήμη, αλλά κυρίως είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Θυμάστε κύριε Φούρα πως το προϋπολογισθέν κόστος της τελετής έναρξης και λήξης των αγώνων εκτοξεύτηκε από τα 800 εκ. δρχ. σε 2.2 δις δρχ.; (!) Το λέει η Έκθεση:

Συμφωνήσατε, με κλειστές τις πόρτες, να δώσετε την «δουλειά» στον Βαγγέλη Παπαθανασίου και το πειθήνιο όργανο σας, ο Β. Σαβράμης (πρόεδρος τότε της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων) έκρινε αναιτιολόγητα και ετσιθελικά άγονο τον διαγωνισμό και ενώ είχαν προκριθεί 3 φερέγγυες εταιρείες για να πραγματοποιήσει, όποια τελικά επιλεγόταν, τις τελετές με 800 εκ. δρχ.!

Το θυμάστε; Αναφέρεται στην Έκθεση σχετική επιστολή του Β. Παπαθανασίου που αφελώς ο άνθρωπος, σας «δίνει στεγνά»! (σελ. 31,32 της έκθεσης)]

Έχει και άλλα.. ωραία η 100σελιδη Έκθεση που αποδεικνύουν ότι ο εντιμότατος κ. Α. Φούρας «κρατούσε την μπαγκέτα» της διοχέτευσης δημοσίου χρήματος σε «δικά του παιδιά»… Με εντολή Υπουργού -αυτό αναφέρει η Έκθεση- καταβλήθηκαν συνολικά 27,4 εκ. δρχ. σε 22 υπαλλήλους του ΣΕΓΑΣ, που υποτίθεται ότι εργάζονταν στο ΟΑΚΑ για τις ανάγκες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ αυτοί δεν το κούνησαν ρούπι από τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ. Κι όμως τους δίνατε εκατομμύρια για έξοδα κίνησης, σίτισης και …παράστασης!

Το ίδιο και με τους εργαζόμενους του ΟΑΚΑ. Παρότι πληρώνονταν (και υπερωριακά όταν παρίστατο ανάγκη) για την δουλειά τους, πριμοδοτήθηκαν με 125 εκ. δρχ. άνευ διευκρίνισης! Ενώ άλλα 172,5 εκ. δρχ. δόθηκαν για υπερωρίες, πέραν των υπερωριών που έπαιρναν! Όντως, εν προκειμένω, έχει δίκιο ο Θ. Πάγκαλος: «μαζί τα φάγατε» (επιβεβλημένη η παράφραση).

Πάμε τώρα ενδεικτικά και σε άλλα εδάφια και παραγράφους της Έκθεσης. Καθεμιά και μία παρανομία και στο σύνολο τους εκατοντάδες :
Με απόφαση της ΚΟΕ απασχολήθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 8500 αστυνομικοί.. Όμως καταβλήθηκαν έξοδα σε ..15.000! Το συνολικό κόστος ανήρχετο σε 1.050.000.000 δρχ.. Στα ταμεία της ΕΛΑΣ «έφτασαν» 910 εκ. δρχ.! τα υπόλοιπα 130 εκ. δρχ. σε ποιο «δρόμο» χάθηκαν κύριε Φούρα;
Ο όρος «εθελοντές» ίσχυε εικονικά την περίοδο των αγώνων. Οι περισσότεροι ήταν…ψηφοφόροι και συνολικά δαπανήθηκαν 600 εκ. δρχ. (και χωρίς μάλιστα να καταβάλετε τις ασφαλιστικές εισφορές τους).
Μπορείτε να μας πείτε κύριε πρώην Υφυπουργέ, ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσαν τα έργα «εκτός σκοπού», στο σπίτι της Άρσης Βαρών και στο Ποδηλατοδρόμιο; Αν δυσκολεύεστε, να σας διευκολύνω : Δίνατε λεφτά, χωρίς έγκριση, σε φιλαράκια σας (Σγουρό και λοιπούς).
Και για άλλα έργα, χωρίς έγκριση της Κ.Ο.Ε. κατεβλήθησαν 209 εκ. δρχ.

Η αλήθεια είναι, εν τέλει, ότι οι διοργανωτές της λεηλασίας έλεγαν σε όποιον ήθελαν, να κόβει τιμολόγιο και να περνάει από το ταμείο, χωρίς μετά την είσπραξη να ξέρουμε τι άλλο γινόταν.

Κάπως έτσι δόθηκαν για …καπέλα 9.5 εκ. δρχ., για… τσιγαροθήκες 15 εκ. δρχ., για ..λινάτσες 2.2 εκ. δρχ., για …τρόχισμα και βίδες 2.7 εκ. δρχ., για …αυτοκόλλητους αριθμούς 1.8 εκ. δρχ.

Ων ουκ έστιν ο αριθμός τέτοιων «απίθανων» τιμολογίων καθ’ υπέρβαση της δικαιοδοσίας του Β. Σαβράμη, που εκείνη την περίοδο ήταν το «μάτι», το «αυτί» και το «πιστό σκυλί» του Α. Φούρα.

Έχει και πολλά άλλα…. ο μπαξές. Ενδεικτικά αναφέρω τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, «εκτός σκοπού». Έγιναν γύρω στις 15. Μία από αυτές ήταν αφιερωμένη στον ποιητή, στιχουργό και δημοσιογράφο Λ. Παπαδόπουλο, κόστους 21.2 εκ. δρχ.!

Το…πρόγραμμα των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος είχε και αγορά καλλιτεχνικών έργων. Δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια. Τα έργα που αγοράστηκαν έπρεπε να αποτελούν περιουσία του Κράτους. Τα μέλη της Επιτροπής που συνέταξαν την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν τα βρήκαν πουθενά. Σε ποια σπίτια βρίσκονται; Ποιοι είναι οι «κλέφτες»;

Ό,τι περιέγραψα ανωτέρω και αφορά δαπάνες επαναλαμβάνω πως έχει ενδεικτικό χαρακτήρα. Και όλα έγιναν σε γνώση, είτε με την ανοχή, είτε με εντολή Φούρα. Αυτός ήταν, κατ’ εμέ, ο «διευθυντής της ορχήστρας».

Ας μην εκπλήσσεται, λοιπόν, για το «μπιλιετάκι» που παρέλαβε ή πρόκειται να παραλάβει από τον δικαστικό επιμελητή. Είναι δε, ανώφελο να προσπαθεί να συσκοτίζει ή να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Ξέρει και ο ίδιος που οι πάντες τον έχουν κατατάξει και αυτό δεν αλλάζει. Συνεπώς, όση… ροδοζάχαρη και αν χρησιμοποιήσει, δεν πρόκειται να «γλυκάνει» τις «αταξίες» του.

Η αλήθεια είναι μία: Ως εγωκεντρικός και υπερόπτης και με αυξημένη την αίσθηση του ακαταδίωκτου, συνέβαλε καθοριστικά ώστε το κόστος των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου 1997 να εκτιναχτεί από τα 2 στα 20 δις δρχ.! Ε, ήλθε η ώρα να αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Και να καταμετράει τα καταλογισθέντα, που πρέπει να «σηκώνει από το στρώμα» και να αποδώσει….»!

Ο Νίκος Νικολόπουλος στο max fm: «20εκ.€ από Λιάνη, Φούρα, Σγουρό και άλλους 37 ζητά το Ελεγκτικό Συνέδριο»



Πηγή olympia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΟΣΜΗΣΕ ΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ ΜΕ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Yannis Xenos, Architekt Dipl. Ing., T.U. Karlsruhe

Πόσο θα πίστευες αν σου έλεγε κάποιος ότι τον 19ο αιώνα υπήρξε κάποιος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα (Έλληνας) που:
- Πήρε τρία διδακτορικά διπλώματα στην Ιταλία!
- Έφτιαξε το Σύνταγμα της τότε Επτανησιακής Πολιτείας (και έγινε κυβερνήτης της σε ηλικία 26 χρονών!)
- Έφτιαξε το επιτυχημένο Ελβετικό Σύνταγμα (που ισχύει μέχρι σήμερα)
- Έσωσε από διαμελισμό και από πτώχευση την ηττημένη το 1815 Γαλλία.
- Έγινε Υπουργός Εξωτερικών (1816) της μεγαλύτερης (τότε) Ευρωπαϊκής δύναμης (της Ρωσίας)
- Έσωσε την Ελληνική επανάσταση.

Ομολογώ ότι κατά καιρούς άκουγα για κάποιον Καποδίστρια με τόσα απίθανα κατορθώματα που μου φαινόντουσαν το λιγότερο, υπερβολές!
Τέτοια κατορθώματα είμαστε συνηθισμένοι μόνο στα μυθικά χρονιά. Ποιός να ήταν αυτός ο Έλληνας του 19ου αιώνα που, τουλάχιστον σε πολιτικούς άθλους, φάνηκε αντάξιος του Ηρακλή; Είναι όλα αυτά αλήθεια;
Το όνομα του: Ιωάννης Καποδίστριας.


Στην αποκαλυπτική του ομιλία ο κ. Κορνιλάκης παρουσιάζει τον «Άγιο της πολιτικής», την σπουδαία βιογραφία του σε όλη την Ευρώπη, τα επιτεύγματά του, τις θυσίες του για την Ελλάδα μέχρι και την ύστατη θυσία του να προσφέρει την ίδια του την ζωή για την ενότητα της πατρίδας μας.
Ιωάννης Καποδίστριας:
• Γενετικές Ρίζες: από Κέρκυρα (πατέρας) και Κύπρο (μητέρα)
• Σπουδές: Ιατρική , Νομική και Φιλοσοφία (Ιταλία)
• Ιονική Επτανησιακή Πολιτεία: Δημιουργός του Συντάγματός της και Κυβερνήτης (σε ηλικία 26 χρονών)
• Δημιουργός του Ελβετικού πολιτειακού συστήματος: Στην Ελβετία (όταν υπάλληλος στην Ρωσική πρεσβεία) ανέλαβε και έφτιαξε ένα νέο πολιτειακό ομοσπονδιακό σύστημα που ένωσε με επιτυχία τα διάφορα καντόνια. Έφτιαξε το Ελβετικό Σύνταγμα πάνω στις αρχές της άμεσης Αρχαιο - Ελληνικής Δημοκρατίας (η χρησιμοποίηση δημοψηφισμάτων για αποδοχή των Νόμων). Θεωρείται ακόμη ο «πρώτος επίτιμος πολίτης της Ελβετίας».
• Ελληνική νεολαία: Με δικά του λεφτά σπούδαζε 300 Ελληνόπουλα στην Ευρώπη (Ο ένας από τους δυο δολοφόνους του είχε σπουδάσει με τα λεφτά του.)
• Σώζει την Γαλλία το 1815: Μετά το Βατερλώ, επηρέασε τον Τσάρο για να μην διαμελισθεί η Γαλλία (σαν ηττημένη χώρα) και οι πολεμικές αποζημιώσεις μειώθηκαν κατά 99%! (με το επιχείρημα ότι «ο λαός της δεν ευθυνόταν»)
• Υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας: Το 1816 ο Ρώσσος Τσάρος του ζήτησε (λόγω ικανότητας και προσωπικότητας) να γίνει Υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας! Ο Καποδίστριας δέχτηκε, αλλά επειδή ήθελε να μείνει Έλληνας με διακαή Ελληνική πιστότητα, είπε στον Τσάρο «Μεγαλειότατε δέχομαι, με τον όρο να μην γίνω υπήκοος αλλά να είμαι υπάλληλός σας».


• Ελληνική επανάσταση: Το 1821 παραιτήθηκε από την Ρωσική κυβέρνηση και πήγε στην Ελβετία (1821- 1827). Έδωσε τα πάντα για την Πατρίδα. Η επανάσταση δεν θα πετύχαινε χωρίς την συμβολή του Καποδίστρια. Έδωσε πολιτική μάχη με Ευρωπαίους δικτάτορες φιλικά προσκείμενους με την Οθωμανική Αυτοκρατορία (π.χ. Μέττερνιχ). Ξεσήκωσε το φιλελληνικό κίνημα στην Ευρώπη. Έστελνε λεφτά, οπλισμό και τόνους παξιμάδι στην Ελλάδα. Το 1827, στην συνεδρίαση της Τριζίνας, ο Κολοκοτρώνης προτείνει τον Καποδίστρια σαν τον «Ηγέτη του Έθνους».
• Οργάνωσε το Πολεμικό ναυτικό και γενικά την ναυτιλία (οικονομικό θέμα)
• Ήθελε να κάνει τους Έλληνες νοικοκυραίους: Να δώσει γη και δάνεια.
• Ακολούθησε τον δρόμο της θυσίας για το Έθνος. Δεν δέχτηκε αμοιβή σαν Κυβερνήτης: «Όταν βεβαιωθώ ότι ουδέν Ελληνόπουλο πεινά, τότε ίσως θα δεχτώ έναν οβολό».
• Έβαλε υποθήκη τα χτήματα του στην Κέρκυρα σε Έλληνα εφοπλιστή προκειμένου να φέρει δυο καραβιές τροφή για τον πεινασμένο λαό.
• Το 1831 δολοφονήθηκε από «ελληνικά» χέρια στα σκαλοπάτια του Αγίου Σπυρίδωνα (Κυπριακής καταγωγής Άγιος) στο Ναύπλιο. Ο Κολοκοτρώνης τον ονόμασε «Πατέρα του Έθνους». (Από τότε δεν έχουμε καθορίσει στον Κυβερνήτη Καποδίστρια αυτήν την τιμή). Ο Κανάρης σε γράμμα του μίλησε για Πατροκτονία.
• Ο Καποδίστριας ήταν μια οικουμενική προσωπικότητα. Ακόμη τον τιμούν στην Ρωσία, στην Γαλλία, στην Ελβετία, στην Σλοβενία. Στην Ελλάδα μάλλον τον αγνοούμε.
«Ει o Θεός μεθ' ημών, ουδείς καθ' ημών» Ι. Καποδίστριας
«Στις δύσκολες στιγμές οι μόνοι μας σύμμαχοι είναι οι πρόγονοί μας»


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - H νέα πρόκληση του Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης


Σε ακόμη μία προκλητική δήλωση προέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρομοιάζοντας τη θλίψη που βιώνει σήμερα η Τουρκία με εκείνη που βίωνε μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης, λόγω των εδαφικών απωλειών.

"Ζούμε την ίδια θλίψη με αυτή που ζούσαμε από τις απώλειές μας από την Συνθήκη της Λωζάννη, είμαστε ένα θλιμμένο έθνος όπως τότε με τη Συνθήκη της Λωζάννης" είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εγκαίνια Οργανισμού στο Μπέστεπε.

Δείτε το βίντεο από το Star:



Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διακανονισμός 7,2 δισ. δολ. μεταξύ Deutsche Bank και υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ



Σε διακανονισμό 7,2 δισ. δολ. συμφώνησε η Deutsche Bank με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σχετικά με την υπόθεση πώλησης "τοξικών" τραπεζικών επενδυτικών προϊόντων, την περίοδο πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης του 2008.

Πρόκειται για συμφωνία επί της αρχής, την ανακοίνωσε η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας στη Φραγκφούρτη, χαλαρώνοντας (μερικώς) την πίεση οικονομικής ρευστότητας στην Deutsche Bank, οι μετοχές της οποίας δέχτηκαν σοβαρό πλήγμα τον Σεπτέμβριο, όταν είχε γνωστοποιηθεί ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, είχε επιβάλλει πρόστιμο διπλάσιου οικονομικού ύψους.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και στον κόσμο



Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας είναι το μεγαλύτερο, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ειδικότερα, οι εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στη μικρή νησίδα του Σαρωνικού Κόλπου έχουν δυναμικότητα κάλυψης ενός πληθυσμού 5,6 εκατομμυρίων κατοίκων.

Κάθε μέρα, ο μέσος όρος της παροχής των εισερχόμενων λυμάτων στην Ψυττάλεια αγγίζει τα 730.000 κυβικά μέτρα.

Η πρώτη φάση των έργων στην Ψυττάλεια ολοκληρώθηκε το 1994, η δεύτερη φάση το 2004, ενώ η τρίτη και τελική φάση ολοκληρώθηκε το 2007, με την κατασκευή της μονάδας θερμικής ξήρανσης της ιλύος.

Ο βαθμός απόδοσης της επεξεργασίας των λυμάτων φτάνει στο εντυπωσιακό ποσοστό 95%.

Έτσι, τα λύματα που περνούν από την Ψυττάλεια μετατρέπονται τελικά σε επαναχρησιμοποιούμενο νερό.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....