Διυλιστήριο: 09/10/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

FAZ: Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς!

«Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς», γράφει στο πρωτοσέλιδο η Frankfurter Allemeine Zeitung με αφορμή τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως μόνο Γάλλοι και Δανοί εργάζονται λιγότερο από τους Γερμανούς». Ειδικότερα, οι Έλληνες εργάζονται κάθε χρόνο 1.808 ώρες, την ώρα που -σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας- οι Γερμανοί εργάζονται 1.658,5 ώρες, ενώ Ούγγροι, Πολωνοί και Ρουμάνοι δουλεύουν 1.840 ώρες.

«Ο σκληρά εργαζόμενος Γερμανός αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις μύθους της

μεταπολεμικής Γερμανίας. Η στατιστική μοιάζει αρχικά να επιβεβαιώνει τον μύθο αυτό. Σε καμιά άλλη χώρα της Ε.Ε., με εξαίρεση τη Βρετανία, οι εργαζόμενοι δεν κάνουν τόσες, συχνά απλήρωτες, υπερωρίες όπως στη Γερμανία», τονίζει.

Η εφημερίδα σημειώνει δε πως «ο αριθμός των ωρών εργασίας δεν λέει και πολλά για το πόσο σκληρά και πόσο πολύ εργάζονται πραγματικά οι εργαζόμενοι», καθώς «από την άλλη πλευρά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κανένας άλλος εργαζόμενος δεν έχει τόσο πολλές γιορτές και αργίες όσες ο Γερμανός». Σύμφωνα με το άρθρο συγκεκριμένα, σε Γερμανία και Γαλλία οι εργαζόμενοι έχουν ετησίως 40 μέρες αργίας, στη Δανία 39 και στο Βέλγιο 29.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων από Mercedes, BMW και OPEL !!! Αυτά από τους άμεμπτους Γερμανούς !!!

Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή μέσω υποτιμολογήσεων από αντιπροσωπείες γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ελλάδα. Φάκελος του ΣΔΟΕ καταλογίζει πρόστιμα 600 εκατ ευρώ σε αντιπροσωπείες των BMW, MERCEDES και OPEL για διακίνηση πολυτελών αυτοκινήτων με παραποιημένα στοιχεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας FM Voice, παλαιότερα δημοσιεύματα του γερμανικού Spiegel αλλά και του 105,5 Στο Κόκκινο, το ΣΔΟΕ έχει ήδη καταλογίσει φοροδιαφυγή η οποία μαζί με τα σχετικά πρόστιμα υπολογίζεται σε 600 εκατ. ευρώ και αφορά αντιπροσωπείες της BMW , Mercedes και OPEL στην Ελλάδα την περίοδο 2011-2014.

Οι αντιπροσωπείες εισήγαγαν με υποτιμολόγηση πολυτελή μοντέλα αυτοκινήτων απο τη Γερμανία στην Ελλάδα με τιμές 10.000 ευρώ για αυτοκίνητο που κόστιζε 90.000-100.000 με αποτέλεσμα να αποφεύγουν το αντίστοιχο ΦΠΑ και το φόρο πολυτελείας.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν άλλα στοιχεία απο αυτά που αναγράφονται στον εργοστασιακό κινητήρα και δεν συμφωνούν με εκείνα που αναγράφουν τα έγγραφα με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Υπάρχουν ενδείξεις και καταγγελίες πως πιθανών η υπόθεση έχει ευρύτερες διαστάσεις ως προς τη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία οι Αρχές είναι υποχρεωμένες να διευρύνουν την έρευνα σε βάθος δεκαετίας και αφορά και άλλες επιχειρήσεις. Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο η φοροδιαφυγή εκτιμάται ότι φτάνει το ιλιγγιώδες ύψος των 4 δισ. ευρώ.

Σχετική δήλωση επί του θέματος έχει κάνει και το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, Θόδωρος Φλωράτος ο οποίος έχει παραπέμψει το θέμα στην αρμόδια εφορία μεγάλων επιχειρήσεων για την είσπραξη των προστίμων.

Έρευνες πραγματοποιεί και ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης της Αρχής για τη Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος καθώς και η αντίστοιχη υπηρεσία της Ε.Ε. (OLAF).

Για αντίστοιχες περιπτώσεις φοροδιαφυγής δύο από τις εμπλεκόμενες και στην Ελλάδα γερμανικές εταιρίες στο Καναδά, συμβιβάστηκαν εξωδικαστικά με το καναδικό Δημόσιο για τη καταβολή 1,5 δισ. δολαρίων ώστε να αποφύγουν τη ποινική δίωξη για τα στελέχη τους.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τρείς και την κακή σας μέρα!..

     Τρία θέματα της επικαιρότητας, που δείχνουν (λες και δεν το ξέρουμε) το μέγεθος της πολιτικής αλητείας και κακουργίας της κυβέρνησης των ανδρεικέλων:

Απόφαση ακύρωσης των απολύσεων στην ΕΡΤ εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, το οποίο ζητάει από το ελληνικό Δημόσιο να τους επανατοποθετήσει.
Δηλαδή; Παράνομες οι απολύσεις; Με το ''έτσι θέλω''; Τίνος; Εντολή Ψευταρά;
Και θ' αρχίσει καινούργιος χορός άρνησης του υπουργείου να συμμορφωθεί με τις εντολές της δικαιοσύνης, διαμαρτυρίας απολυμένων, ξύλο από τα ΜΑΤ, και πάει λέγοντας;

Ως αντιεπιστημονικές καταγγέλλονται οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΠΥΥ για τις προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις.
Με απόφαση(!) του υπουργού Υγείας(;), μπαίνει φρένο στις διαγνωστικές εξετάσεις για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών όπως είναι ορισμένες μορφές καρκίνου (καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του προστάση, καρκίνος του μαστού) αλλά και εξετάσεις καρδιακών ασθενών που έχουν χειρουργηθεί.
Πλέον εξετάσεις όπως το ΠΑΠ-τεστ, μαστογραφία, ή για τον καρκίνο του προστάτη, δεν θα γίνονται για όλες τις ηλικίες ενηλίκων, ούτε κάθε χρόνο!
Δηλαδή την αναγκαιότητα της πρόληψης δεν θα την ορίζει η ιατρική, αλλά η υπουργική απόφαση!
Και για την μαθηματικά βέβαιη αύξηση, εξ αιτίας αυτής της πολιτικής, των κρουσμάτων του καρκίνου, ποιός θα είναι υπεύθυνος;
Η κυβέρνηση συνολικά; Η τρόϊκα; Η ''εντολή''; Ή ο τσεκουράτος υπουργός;

Τρίτον: Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία τα άρθρα του ''αντιρατσιστικού'' νομοσχεδίου.
Μαζί τους όμως ψηφίστηκε ουσιαστικά και η ποινικοποίηση της σκέψης,
..μέτρο δηλαδή που είναι περισσότερο φασιστικό απ' τον φασισμό που θέλει να αντιμετωπίσει!
Δηλαδή; Θα τρέχει η Πολιτεία τώρα τους πολίτες στα δικαστήρια για τον Αριστοτέλη, τον Σωκράτη, τον Νίτσε, ή τον Μπακούνιν;
Θα έχουμε δίκες προθέσεων;
Όχι πως δεν το θέλουν!
Τούτο ειδικά το τελευταίο είναι ακριβώς ό,τι χρειάζονται για τον εκφοβισμό και την φίμωση κάθε ελεύθερης σκέψης και αντίστασης στην δωσιλογική πολιτική τους!

Τρία σημερινά -μόνον- δείγματα της ποιότητας και του ήθους της διακυβέρνησης Ψευταρά-Αυτού Χυδαιότητας.
Τρείς ακόμα αποδείξεις της κατάλυσης του Συντάγματος και του πολιτεύματος που έχουν πραγματοποιήσει.
Πρόκειται για μιά κυβέρνηση πειρατών,
..στηριγμένη μόνον σε μιά πλαστή και υποκλεμμένη με ψέματα πλειοψηφία προ διετίας.

Ο λαός, σας έχει προ πολλού διαγράψει από την συνείδησή του.
Όπου νάναι θα σας βροντοφωνάξει εκείνο το παλιό μήνυμα-καρτέλα της ΕΡΤ όταν τελείωνε το πρόγραμμα:
''Καληνύχτα σας''!..Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Κάτω τα χέρια από την Πατρίδα μας!»

Στο κήρυγμα του ο σεβασμιότατος τάχθηκε κατά των απαγορεύσεων του αντιρατσιστικού και επεσήμανε τους κινδύνους από την αθρόα προσέλευση φονταμενταλιστών στην χώρα μας – Συγκλονιστική ομιλία του Μητροπολίτη προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα


Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Μιλώντας στους πολίτες τόνισε ότι «στη Συρία βιάστηκαν κοπέλες επειδή είναι χριστιανές και το πλήθος ωθούσε τους βιαστές να κάνουν αυτές τις πράξεις» είπε ο ιεράρχης υπογραμμίζοντας ότι «οδηγούμεθα σε μια κατάσταση την οποία αποδέχεται η Ευρώπη».

Σε άλλο σημείο του κηρύγματός του είπε: «Αυτοί που σφαγιάζουν τον λαό μας θα επικρατήσουν κι εμείς όταν τους λέμε ‘’γιατί μας σφάζετε;’’ Θα είμαστε ρατσιστές. Δεν θα μπορούμε να πούμε γιατί μας σφάζετε; Ποιος τους έφερε όλους αυτούς εδώ; Γιατί τους έφερε και με ποιο σκοπό;» αναρωτήθηκε με νόημα ο σεβασμιότατος και βροντοφώναξε: «Κάτω τα χέρια σας από την Πατρίδα μας. Κάτω τα χέρια σας από την πίστη μας».

Παράλληλα τόνισε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα αίσθημα μίσους και εκδίκησης: «Εμείς αγαπάμε και τους εχθρούς μας» είπε και συνέχισε ότι αυτό αποδείχθηκε όταν «Μας έδιωξαν πριν από 90 χρόνια από τις πατρογονικές μας εστίες μέσω του ‘’συνωστισμού’’ και μας οδήγησαν στην πείνα και στην εξαθλίωση».

Τώρα είπε ο ιεράρχης φεύγουν από τη Συρία, από την Αίγυπτο, από την Νιγηρία, από το Πακιστάν και έρχονται εδώ για να τους σώσουμε… κι όταν τους σώσουμε θα μας σφάξουν». Παράλληλα τόνισε και την ευθύνη που έχει ο ελληνικός λαός για τις επιλογές του, εννοώντας προφανώς τις πολιτικές επιλογές…

Δείτε το βίντεο με το ξέσπασμα του Μητροπολίτη Κορίνθου:Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άκυρες οι απολύσεις στην ΕΡΤ με απόφαση δικαστηρίου.

Με απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (αρ. 2732/2014) ακυρώνει τις απολύσεις εργαζομένων της ΕΡΤ – τεχνικών που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο με δικηγόρο τη Ντορίνα Κορακά. Έρχεται, δε, μόλις μια μέρα μετά την μεταβίβαση στην Δικαιοσύνη των καταγγελιών για τις παράτυπες προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ και μερικές εβδομάδες ύστερα από την δικαίωση των 20 εργαζομένων της ΕΡΑ Ηρακλείου.

Η απόφαση ορίζει ότι οι απολύσεις των εργαζομένων είναι άκυρες, επιδικάζει κάποια ποσά – επί της ουσίας μισθούς – υπέρ των εργαζομένων για το διάστημα από την καταγγελία της σύμβασης έως σήμερα ενώ κρίνει ότι το ελληνικό δημόσιο έως διάδοχη κατάσταση της ΕΡΤ πρέπει να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων τοποθετώντάς τους σε θέσεις με αντίστοιχα καθήκοντα και μισθούς.

Όπως εξηγεί στο tvxs.gr, η δικηγόρος Ντορίνα Κορακά πρόκειται για μια απόφαση που αφορά μεν έναν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων θα μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί νομικά από όλους τους απολυμένους που είτε έχουν προσφύγει, είτε θα το κάνουν.

Το αρνητικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την Ντορίνα Κορακά, είναι ότι η απόφαση δεν είναι προσωρινά εκτελεστή κάτι που δίνει στο Δημόσιο την ευκαιρία να ασκήσει έφεση. «Το πιθανότερο είναι ότι έφεση θα γίνει. Η απόφαση, ωστόσο, είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς είναι η πρώτη που ονομάζει ρητώς τις απολύσεις ως άκυρες».

Όσον αφορά τις 132 παράτυπες προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ η εισαγγελέας, Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, ζητώντας να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες σχετικά με τον διαγωνισμό, με βάση όλο το υλικό που αφορά όσα καταγγέλλονται για τον επίμαχο διαγωνισμό, αλλά και σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης για τη νομιμότητα και το αδιάβλητο των διαδικασιών του διαγωνισμού.

Την έρευνα θα διενεργήσουν οι Εισαγγελείς Αριστείδης Κορέας και Χαράλαμπος Λακαφώσης προκειμένου να διαπιστώσουν τη βασιμότητα των καταγγελλομένων και αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τι δεν είδαμε στις ανασκαφές στην Αμφίπολη ;


ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ.
Τέντες είδαμε, σκαλωσιές είδαμε, μεμβράνες για την προστασία από τις πλημμύρες και το φως είδαμε, αντιστηρίξεις είδαμε, αυξημένη αστυνομική δύναμη είδαμε, γεννήτρια για τον φωτισμό την νύχτα είδαμε
αλλά
Χάθηκε ο κόσμος, να μπει μια ελληνική σημαία στην Αμφίπολη, ώστε όσοι (φίλοι, εχθροί και αδιάφοροι) παρακολουθούν τις ανασκαφές και βλέπουν τις εικόνες να λαμβάνουν ο καθένας τους ξεκάθαρα το μήνυμα ?
Ντρεπόμαστε να δείξουμε ότι ο χώρος των ανασκαφών είναι ένα σημείο της πατρίδας μας και ότι τις ανασκαφές τις διεξάγουν οι επίσημες ελληνικές αρχές και υπηρεσίες ?
Φοβόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες και ότι αυτό το θαύμα που αναδύεται σιγά σιγά βρίσκεται στην Ελληνική Επικράτεια και είναι έργο των προγόνων μας ?
Τόσο πολύ μυαλό χρειάζεται για να σκεφτεί κάποιος αρμόδιος ένα τόσο απλό πράγμα και να εκμεταλλευτεί η χώρα μας αυτή την χρυσή ευκαιρία να προβάλει τα εθνικά μας ζητήματα?
Ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα το διαβάσει και θα συγκινηθεί !!!

Γράφει ο Άγγελος Νικόπουλος (δικηγόρος παρ'Αρείω Πάγω)

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπάχαλο στη Βουλή με την ηλεκτρονική ψηφοφορία: «Σκούρα» τα βρήκαν οι βουλευτές

Το Διυλιστήριο λέει :''.... Οι άνθρωποι είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Από την μια δεν διαβάζουν τι ψηφίζουν, και από την άλλη δεν μπορούν να μάθουν τόσο απλό, να ψηφίζουν ηλεκτρονικά. Τους έκαναν και ιδιαίτερα μαθήματα. Και αυτοί και πάλι μετεξεταστέοι. Ήμαρτον πια. Δεν γίνεται την εποχή των ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, την εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αυτοί να μην μπορούν ούτε την κάρτα να μάθουν. Το επίπεδο, πολύ χαμηλό. Και θέλουν να κυβερνήσουν ;Μήπως τώρα που αρχίζουν τα σχολεία κάποιοι από αυτούς πρέπει να ξανακαθίσουν στα θρανία ; ''

Τελικά όσα μαθήματα και αν γίνουν στους βουλευτές για την ηλεκτρονική ψηφοφορία φαίνεται πως δύσκολα θα μάθουν.

Το απόγευμα στην ονομαστική ψηφοφορία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έγινε πάλι το έλα να δεις.

Ηταν τέτοια η ασχετοσύνη των βουλευτών στο πως να βάλουν την Ηλεκτρονική τους κάρτα στην ειδική υποδοχή και ποια κουμπιά να πατήσουν ώστε στο τέλος η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά είπε «Οτι έγινε -έγινε ... πάμε να συνεχίσουμε με την κανονική ψηφοφορία»

Ετσι και αλλιώς η ηλεκτρονική ψηφοφορία ήταν η τρίτη δοκιμαστική μέχρι να καθιερωθεί σε όλες τις ψηφοφορίες της Βουλής αλλά φαίνεται πως οι βουλευτές είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως και δεν τα κατάφεραν ούτε αυτή τη φορά.

Ηταν τέτοια η απογοήτευση της κ. Κόλλια ώστε κάποια στιγμή φωνάξε στους βουλευτές: « Επιτέλους να μη μάθουμε να ψηφίζουμε ηλεκτρονικά;»

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....