Διυλιστήριο: 10/22/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Διαβάστε ποιοι αντικατέστησαν τον "κλέφτη" Παπαγεωργόπουλο στα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ποιοι αντικατέστησαν τον "κλέφτη" Παπαγεωργόπουλο στα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Έτσι κι αλλιώς θα ξεχαστούν όλα σύντομα ...όπως και τα θαλασσοδάνεια των Μπακατσέλων από το ΤΤ. Είδατε πως από Τράπεζες σε καθεστώς χρεοκοπίας ... ρουφούσαν τα πάντα μέχρι τελευταία στιγμή γνωρίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν τίποτα ... αφού ο λαός "ανέλαβε" δια της βίας να τα πληρώσει όλα χωρίς αντιρρήσεις. Αυτοί οι μαφιόζοι μας κυβερνούν και πίνουν το αίμα μας.
Την ώρα που ο Μπουτάρης αποπροσανατολίζει τον κοσμάκη με freak show και Φεστιβάλ κωλοβακτηριδίων ...ο άλλος αδειάζει τράπεζες κι εσύ πεινάς και κρυώνεις ...για να "σωθούν" οι τοκογλύφοι.
Την Τράπεζα της "Ελλάδος" που επιβλέπει κι εγκρίνει όλες αυτές τις απάτες για λογαριασμό μας... δεν την ακουμπάει κανένας Εισαγγελέας. Ούτε ποτέ η Τράπεζα της "Ελλάδας" έδωσε στοιχεία για τα τεράστια ποσά που έφυγαν από Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών, του Χρηματιστηρίου ή από τα σκάνδαλα τύπου ENERGA κλπ
Τελικά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ στο μεγάλο κόλπο κι εμείς αναρωτιόμαστε γιατί δεν πάει ΚΑΝΕΝΑΣ φυλακή. Ακόμα κι αν στα κατώτερα επίπεδα ΔΕΝ ξέρουν πολλές λεπτομέρειες ... εν τούτοις ξέρουν καλά ότι ΔΕΝ χρειάζεται και ΔΕΝ πρέπει να τις μάθουν.
Γι' αυτό παρατηρούμε ότι οι πολιτικοί μπορεί να ΜΗΝ ξέρουν τους ιδιοκτήτες της Τράπεζας της "Ελλάδας"...αλλά ξέρουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι δεν πρέπει να ρωτήσουν ΠΟΤΕ γι' αυτούς.

Μήπως ακούσατε κανέναν Τσίπρα ή κανέναν Μαρξιστή ή κανέναν Τροτσκιστή να πιάνει στο στόμα του το ιδιοκτησιακό της καπιταλιστικής Τράπεζας της "Ελλάδας" ;
Ξυπνάτε σύντροφοι!
Σ.Σ

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παίρνουν πίσω τις κυρώσεις κατά της Μόσχας οι Ευρωπαίοι !!!

Φαiνεται ότι το διευθυντήριο των Βρυξελλών, είδε τελικά ότι είναι μέγιστο λάθος η πολεμική με την Μόσχα και η επιλογή να συρθεί η Ε.Ε. στο άρμα των ΗΠΑ για το θέμα των κυρώσεων, καθώς ο μεγάλος χαμένος από αυτή την αντιπαράθεση είναι οι οικονομίες των χωρών της Ε.Ε.

Έτσι, αποφασίζει να κάνει στροφή 180 μοιρών στην ακολουθούμενη πολιτική που σημαίνει ότι η απόφαση για άρση των κυρώσεων είναι πλέον ζήτημα χρόνου. Και αυτό εξαιτίας δύο πολύ σοβαρών λόγων: ο πρώτος έχει σχέση με την ολοένα και αυξανόμενη πολυεπίπεδη συνεργασία Ρωσίας – Κίνας και ο δεύτερος το εμπάργκο της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές οικονομίες και οσονούπω στο φυσικό αέριο.

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένα τα προαναφερθέντα, η Ε.Ε. προσανατολίζεται στην αλλαγή πλεύσης και αυτό αποτυπώνεται στην αποστροφή του εκπροσώπου της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Μόσχα Βιγκάουντας Ουσάσκας, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι: «Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάσουν στα τέλη Οκτωβρίου το ενδεχόμενο άρσης των κυρώσεων κατά της Μόσχας».

Το πλέγμα όλων αυτών των εξελίξεων αλλά και τις εν γένει σχέσεις Ε.Ε. - Ρωσίας, θα συζητήσει σήμερα στο Μιλάνο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής Ασίας-Ευρώπης. Η συνάντηση Μέρκελ – Πούτιν είναι κομβικής σημασίας και θεωρείται βαρόμετρο για το ίδιο το μέλλον της οικονομίας της Γερμανίας με δεδομένη την κατάσταση ύφεσης που απειλεί την ατμομηχανή της Ευρώπης. Είναι γεγονός ότι η οικονομία της Γερμανίας δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από το ρωσικό εμπάργκο. Και αυτό διότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι εξαγωγές της ξεπερνούν τα 30,3 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως, ενώ παραπάνω από 6.000 γερμανικές εταιρείες λειτουργούν στη Μόσχα.

Κυρώσεις - συναντήσεις

Τόσο η συνάντηση αυτή όσο και οι επαφές που θα έχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τους ευρωπαίους ηγέτες πραγματοποιούνται λίγες ώρες μετά τη σημαντική για τη γεωστρατηγική πολιτική και ενθουσιώδη από πλευράς υποδοχής επίσκεψη Πούτιν στην Σερβία αλλά και τις σκληρές δηλώσεις του ίδιου του Ρώσου προέδρου για το ζήτημα των κυρώσεων. Σε συνέντευξή του στο Βελιγράδι, ο Ρώσος ηγέτης χαρακτήρισε τις δυτικές κυρώσεις ως «παράλογες» και «ψευδαίσθηση» την προσπάθεια να απομονώσουν τη Ρωσία. «Είναι αδύνατο να επιτύχουν κάτι, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομία της Ευρώπης και του κόσμου», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.

100 δις ευρώ οι εμπορικές συναλλαγές Ρωσίας-Κίνας

Παρά την παγκόσμια οικονομική ύφεση, ο κύκλος εργασιών των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ρωσίας και Κίνας το προηγούμενο έτος αυξήθηκε κατά 1,6% και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρουσίασε άνοδο της τάξης του 4,5%, πρόσθεσε ο Πούτιν και υπογράμμισε ότι οι κοινές προσπάθειες των δύο χωρών επέτρεψαν και στις δυο πλευρές να σημειώσουν πρόοδο.

Οι κινεζικές επενδύσεις στη ρωσική οικονομία αυξήθηκαν κατά 15% το 2013, ανέφερε ο Ρώσος ηγέτης και πρόσθεσε ότι η Κίνα ήταν μια από τις κορυφαίες χώρες στον όγκο των επενδύσεων. Ο Πούτιν είπε ότι έμαθε για την επιτυχή έκβαση των συνομιλιών μεταξύ του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ και του Κινέζου ομολόγου του. Συνολικά έχουν υπογραφεί 38 συμφωνίες. «Δεν είναι τόσο ο αριθμός που έχει σημασία, όσο η προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών» τόνισε ο Πούτιν, αναφερόμενος στη συνεργασία που αναπτύσσεται σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ενέργειας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τό 'πε και το Mouga!..

     Δεν τό 'πε; Περίεργο.
Αυτοί ξέρουνε τα πάντα περί Αργεντινής!
Κι επίσης ξέρουνε τα πάντα για μας.

Ξέρουν ας πούμε ότι οι μόνοι που μπορούν να κυβερνούν αυτόν τον τόπο είναι αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή.
Ξέρουν ακόμα ότι δεν μπορούμε (ή δεν ΠΡΕΠΕΙ;) να ζήσουμε χωρίς μνημόνια.
Επίσης ότι ο ραγιαδισμός είναι το Α και το Ω της ''σταθερότητας''. Τουλάχιστον όπως αυτοί την εννοούν (ή τους ΣΥΜΦΕΡΕΙ;).

Κι αυτά δεν τα ξέρει μόνο του Mouga. Τα ξέρουν και τα υπόλοιπα καθεστωτικά κανάλια.
Κι επίσης τα ξέρει πολύ καλά κι ο Μπουμπούκος (ποιός είναι άραγε πιό γελοίος: ο Μπουμπούκος, ή αυτοί που τον ψήφισαν;), που έκανε τον σταυρό του (ο δωδεκάθεος) που δεν γίναμε Αργεντινή!
Τα ξέρουν κι ο ΒεληΓκίκας και το Στουρνάρι. Που αφού πούλησαν τα ακίνητα του Δημοσίου (ή τα ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ;), τώρα δεν έχουν τα 30 εκατομμύρια(!) για νοίκι για τα ίδια ακίνητα που πρίν ήταν δικά μας (του Δημοσίου).

Ποιοί άλλοι τα ξέρουν;
Μα φυσικά η Αυτού Χυδαιότης ο αντιπρόεδρος που κυκλοφορεί με την θωρακισμένη BMW, που ''απαλλοτρίωσε'' απ' το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μαζί με τα σχέδια για την άμυνα της χώρας (που μετά τα ''ξέχασε'' στο συρτάρι μαζί με την λίστα Λαγκάρντ)!
Αλήθεια: Φοβάται τίποτα; Γιατί να κυκλοφορεί με (τε)θωρακισμένο 750.000 ευρώ ένας τόσο λαοφιλής ''ηγέτης'' (του -3%);

Ποιός άλλος; Ε, ναι! Ο παλικαρόπουλος!
Που ολημερίς τα έσκιζε, το βράδυ τα κολλούσε! (τα μνημόνια. Μήνα τον μήνα! Μέρα με την ημέρα! Σελίδα σελίδα!)

Όλοι αυτοί λοιπόν που κάθε μέρα μας αφανίζουν, ξέρουν πολύ καλά το καλό μας (ή το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ;)
Ξέρουν πολύ καλά τί πρέπει να κάνουμε για να μην κινδυνεύσουμε κι εμείς σαν την Αργεντινή να στείλουμε κανα δορυφόρο στο διάστημα!

Κι εμείς;
Εμείς όσο τους ακούμε και κάνουμε ό,τι μας λένε,
..δεν κινδυνεύουμε να στείλουμε τίποτα στο διάστημα,
..παρά την @@@ακία μας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην πέμπτη θέση για κίνδυνο χρεοκοπίας η Ελλάδα!

-Το success story του Αντώνη Σαμαρά «παλεύει» με την Ουκρανία και το Πακιστάν - Δείτε τη λίστα με τις χώρες που κινδυνεύουν για άτακτη χρεοκοπία


Σε μια ακόμα παγκόσμια ..πεντάδα βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς το success story της κυβέρνησης φέρνει τη μια «επιτυχία» μετά την άλλη.

Σύμφωνα με την έκθεση της S&P Capital IQ για το γ' τρίμηνο του 2014, η χώρα μας βρίσκεται στην πέμπτη θέση, παγκοσμίως, στη λίστα με τις χώρες που κινδυνεύουν με χρεοκοπία!

Μάλιστα, η Ελλάδα «παλεύει» με χώρες όπως η Ουκρανία και το Πακιστάν, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκεται η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα σε μνημόνιο, η Κύπρος.

Η κυβέρνηση θέλει να βγάλει τη χώρα πρόωρα από το μνημόνιο, όμως οι αγορές τη διέψευσαν, αφού το σχέδιο ήταν ..ανύπαρκτο, αλλά και η χρονική στιγμή που επέλεξε να θέσει το θέμα ήταν «εκτός τόπου και χρόνου».

Όπως αναφέρει η έκθεση, τα παγκόσμια spreads αυξήθηκαν, αφού οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι τραντάζουν τις αγορές.

Ποιοι είναι αυτοί οι κίνδυνοι; Ρωσία - Ουκρανία, Ιράκ και Νότια Αμερική παρουσιάζουν γεωπολιτικές ανησυχίες που οδήγησαν σε υψηλότερα επίπεδα τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας, τα γνωστά CDS.

Η πρώτη δεκάδα:

1)τον μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας εμφανίζει η Αργεντινή, που κατατάσσεται πρώτη στη λίστα των κρατικών credits υψηλότερου κινδύνου.

2) δεύτερη έρχεται η Βενεζουέλα με πιθανότητα χρεοκοπίας 65,8%.

3) στην τρίτη θέση η Ουκρανία με 59%,

4) στην τέταρτη θέση το Πακιστάν με 40,1%,

5) στην πέμπτη η Ελλάδα με 38,7%,

6) στην έκτη η Κύπρος με 27,8%,

7) στην έβδομη το Ελ Σαλβαδόρ με 26,3%,

8) στην όγδοη ο Λίβανος με 23,4%,

9) στην ένατη το Ιράκ με 22,6% και

10) στη δέκατη η Τυνησία με 18%.

Η «ασφαλής» δεκάδα

Οι δέκα πιο «ασφαλείς» χώρες είναι:

1. Νορβηγία με πιθανότητα χρεοκοπίας 1,1%,

2. Σουηδία με πιθανότητα χρεοκοπίας 1,2%,

3. ΗΠΑ με 1,5%,

4. Γερμανία με 1,7%,

5. Βρετανία με 1,7%,

6. Ολλανδία με 1,9%,

7. Δανία με 2,1%,

8. Αυστρία με 2,1%,

9. Φινλανδία με 2,3% και

10. Ελβετία με 2,7%


http://diulistirio.blogspot.gr



Διαβάστε περισσότερα.... »
....