Διυλιστήριο: 09/29/18
ροη αναρτησεων

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ευρωκοινοβούλιο: Δρομολογήθηκε η άρση ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου



Με ομόφωνη απόφαση της, η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποφάσισε, μόλις χθες, να άρει την ευρωκοινοβουλευτική ασυλία του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κύρτσου, προκειμένου να λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη, για μη καταβληθείσες οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο, όταν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος (Γενικός Διευθυντής) της εταιρείας «FreeSunday Εκδοτική Α.Ε.» στην Ελλάδα.

Η απόφαση, ως είθισται, κοινοποιήθηκε ήδη στον ίδιο τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, στην ελληνική δικαιοσύνη και στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τα περαιτέρω.

Στην απόφαση λαμβάνεται υπόψη ότι, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του Γεωργίου Κύρτσου, βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνάρτηση με ποινική διαδικασία λόγω μη καταβολής χρεών (άνω των 200.000 ευρώ) προς το Δημόσιο.

Οτι ο Γεώργιος Κύρτσος ενεργούσε από τις 29 Ιουνίου 2009 ως νόμιμος εκπρόσωπος (Γενικός Διευθυντής) της εταιρείας «FreeSunday Εκδοτική Α.Ε.» και υπό αυτήν την ιδιότητα, κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε το οφειλόμενο στο κράτος ποσό των εξακοσίων είκοσι επτά χιλιάδων επτακοσίων πενήντα δύο ευρώ και εξήντα πέντε λεπτών (EUR 627 752.65).

Λαμβάνοντας, ακόμη, υπόψη η Επιτροπή ότι το φερόμενο αδίκημα προδήλως δεν συνδέεται άμεσα με την ιδιότητα του Γεωργίου Κύρτσου ως βουλευτού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά, αντιθέτως, αφορά την προηγούμενή του θέση ως διαχειριστή της εκδοτικής του εταιρείας καθώς και ότι η δίωξη δεν αφορά γνώμες εκφρασθείσες ή ψήφους δοθείσες κατά την άσκηση των καθηκόντων του εν λόγω βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποφασίζει να άρει την ασυλία του Γεωργίου Κύρτσου.

Νίκος Ρούσσης

Πηγή: reporter.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κόλαφος ο εισαγγελέας στην υπόθεση Γεωργίου - Υπερασπιστής του, το Ποτάμι



Στο Συμβούλιο Εφετών κρίνεται αν θα δικαστεί για ψευδή βεβαίωση σχετικά με το έλλειμμα

Εχοντας στα χέρια του μια εισαγγελική πρόταση-κόλαφο για τον τρόπο με τον οποίο διογκώθηκε το έλλειμμα του 2009, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας καλείται να αποφανθεί πάλι για την παραπομπή ή όχι του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης. Είναι η πρώτη φορά που εισαγγελέας Εφετών υπογράφει παραπεμπτική πρόταση για τον κ. Γεωργίου, για τον οποίο είναι κοινό μυστικό πως οι δανειστές έχουν ανοίξει ομπρέλα προστασίας, πιέζοντας με κάθε τρόπο για να μην καθίσει στο εδώλιο.

Είναι ενδεικτικό πως στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο της ευρωπαϊκής Αρχής (Eurostat) με το οποίο βεβαιώνεται ότι έχει εγκριθεί από αυτήν ο υπολογισμός του ελλείμματος για το 2009 που έγινε με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες που ισχύουν μέχρι σήμερα. Ο εισαγγελέας Στ. Κωσταρέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, με την παραπεμπτική πρότασή του επικαλείται τα καταγγελλόμενα περί διογκώσεως του ελλείμματος, η οποία έβαλε τη χώρα στην περιπέτεια των Μνημονίων από τα τότε μέλη της Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαο Λογοθέτη.

Σε μια υπόθεση που τείνει να εξελιχθεί σε σίριαλ, το Συμβούλιο Εφετών εξετάζει για τρίτη φορά τα στοιχεία και τις αναφορές για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος, ώστε να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Εχουν προηγηθεί δύο απαλλακτικά βουλεύματα, αλλά και δυο αναιρέσεις, οι οποίες έφεραν την υπόθεση για νέα κρίση στο Εφετείο. Την περασμένη άνοιξη το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία άσκησε αναίρεση, καθώς έκρινε ότι το βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου που απάλλαξε τον κ. Γεωργίου έχει νομικά σφάλματα. Το Δικαστικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να μην παραπεμφθεί ο κ. Γεωργίου σε δίκη, κατά πλειοψηφία, καθώς είχε καταγραφεί μειοψηφία από την πλευρά της εισηγήτριας της υπόθεσης.

Αυτή ήταν η δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που απάλλαξε τον κ. Γεωργίου για τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 και η δεύτερη αναίρεση που ασκήθηκε, οδηγώντας την υπόθεση πάλι -για τρίτη συνεχόμενη φορά- για επανάκριση από το Συμβούλιο Εφετών.

Στήριξη Γεωργίου από το Ποτάμι 

Με μια ειρωνική ανακοίνωση το Ποτάμι, καταγγέλει την νέα δίωξη Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Α. Γεωργίου κατηγορείται οτι αλλοίωσε τα στοιχεία του ελλείματος για να μπεί η Ελλάδα στο μνημόνιο, αν και η υπαγωγή στο μνημόνιο έγινε πρίν τοποθετηθεί στο τιμόνι της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας ο κ. Γεωργίου.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Tο Ποτάμι συγχαίρει τους λίγους (έως ελάχιστους) δικαστές που συνεχίζουν να προσπαθούν να αποκαλύψουν τον πραγματικό ρόλο του Ανδρέα Γεωργίου. Τους συγχαίρει που δεν πτοούνται από τις συνεχείς αθωώσεις του. Τους συγχαίρει που αδιαφορούν για την δήθεν δικαίωσή του. Τους συγχαίρει που αγνοούν ακόμη και τις συγνώμες επώνυμων μετανοημένων αντιμνημονιακών. Ναι! Η χώρα δεν χρεoκόπησε! Απλώς οι ξένοι συνωμότες με την βοήθεια του Γεωργίου και άλλων ομοίων του, μας εμφάνισαν χρεoκοπημένους στα χαρτιά για να μας σπρώξουν στα δανεικά.

Τιμή και δόξα λοιπόν σε όσους επιμένουν να κυνηγούν… Γεωργίου. Και μην τους ξεγελούν οι βραβεύσεις όπως αυτή της 19ης Σεπτεμβρίου στα Παρίσια, για «τον υψηλότατο επαγγελματισμό που επέδειξε ο κ. Γεωργίου στη διάρκεια της θητείας του» και «τη συμβολή του στην ακεραιότητα των στατιστικών συστημάτων». Η παγκόσμια συνωμοσία συνεχίζεται. Αδέλφια αντιμνημονιακοί δικαστές γρηγορείτε!


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εισβολή χάκερ στο Facebook: Εκτέθηκαν πάνω από 50 εκατ. λογαριασμοί χρηστών


Η επίθεση εντοπίστηκε στις αρχές της εβδομάδας και αντιμετωπίστηκε από τους τεχνικούς - Πάνω από 89 εκατ. λογαριασμοί απενεργοποιήθηκαν την Παρασκευή το πρωί για έλεγχο

Πάνω από 50 εκατ. λογαριασμοί χρηστών βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε χάκερ που επιτέθηκαν και κατάφεραν να «σπάσουν» το δίκτυο του Facebook, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της μεγάλης εταιρείας.

Η εταιρεία εντόπισε την επίθεση στην αρχή της εβδομάδας. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σύστημα, ωστόσο οι χάκερ είχαν ήδη προλάβει να παραβιάσουν εκατομμύρια λογαριασμούς. Το πρόβλημα που προέκυψε διορθώθηκε, ενώ το Facebook κατέφυγε σε νομική υπηρεσία, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και να αποδοθούν ευθύνες.

Η τεχνική υπηρεσία του Facebook αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει πάνω από 90 εκατ. λογαριασμούς χρηστών την Παρασκευή το πρωί, προκειμένου, όπως τόνισε ο εκπρόσωπός της, να τους προφυλάξει. Μετά τον έλεγχο που έγινε, προέκυψε ότι εκτέθηκαν πάνω από 50 εκατ. λογαριασμοί χρηστών.

Η εταιρεία δεν κατάφερε να αναγνωρίσει την ταυτότητα των χάκερς, ούτε να εντοπίσει την προέλευσή τους. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι υπεύθυνοι, δεν διευκρινίστηκε ούτε ο σκοπός της επίθεσης, καθώς ακόμη δεν έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία, ώστε να γίνουν οι συγκριτικές μελέτες και να προκύψει η κοινή συνισταμένη από τους λογαριασμούς που παραβιάστηκαν.

Η νέα επίθεση από χάκερ στο σύστημα του Facebook σημειώθηκε λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τις ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές του 2016, γεγονός που υποχρέωσε τον ιδρυτή του μεγάλου ιντερνετικού δικτύου, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, να απολογηθεί ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας, στο Κογκρέσο, αλλά και ενώπιον της Ευρωπαϊκής Βουλής.

Στην υπόθεση που έχει μείνει γνωστή ως «σκάνδαλο της Cambridge Analytics», επηρεάστηκαν πάνω από 89 εκατ. λογαριασμοί χρηστών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είχαν προέλευση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην απολογία του, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε παραδεχθεί ότι είναι σχεδόν αδύνατον να προφυλαχθούν απόλυτα οι χρήστες του Facebook και ανακοίνωσε μία δέσμη μέτρων ασφαλείας, τα οποία, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν φαίνεται να απέδωσαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Ο ίδιος τότε είχε δηλώσει, απευθυνόμενος στα περίπου δύο δισ. χρήστες του δικτύου του, ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να προφυλάξουμε τα δεδομένα σας και αν δεν το καταφέρουμε, δεν είμαστε άξιοι να σας παρέχουμε υπηρεσίες».


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μονογράφτηκαν οι συμβάσεις έρευνας υδρογονανθράκων



Αφορούν δύο θαλάσσια «οικόπεδα» της Κρήτης και το μπλοκ 10 στην Κυπαρισσία

Εγινε χθες μονογραφή των συμβάσεων παραχώρησης έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για τα δύο θαλάσσια «οικόπεδα» νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς και για το θαλάσσιο μπλοκ 10 στον Κυπαρισσιακό κόλπο, από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Ιωάννη Μπασιά και εκπροσώπους των εταιριών που έχουν επιλεχθεί. Το κοινοπρακτικό σχήμα για την Κρήτη περιλαμβάνει τις εταιρίες Total (40%, διαχειριστής), ExxonMobil (40%) και ΕΛ.ΠΕ. (20%), ενώ για το μπλοκ 10 είναι σε ποσοστό 100% τα ΕΛ.ΠΕ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι ανοίγει ένα τεράστιο πεδίο για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων και εξέφρασε την ελπίδα η Ελλάδα να μπει στον χάρτη των παραγωγών χωρών. Σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα ισχύει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, που είναι η αυστηρότερη στον κόσμο. Θα ακολουθήσει άμεσα, όπως ανέφερε η μονογραφή της αντίστοιχης σύμβασης για τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, ενώ παράλληλα γίνεται επεξεργασία των γεωλογικών δεδομένων ώστε να προχωρήσει επαναπροκήρυξη θαλάσσιων περιοχών στη δυτική Ελλάδα που είχαν μείνει αδιάθετες στο πλαίσιο του προηγούμενου διαγωνισμού.

Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και για το υπεράκτιο μπλοκ του Ιονίου, έπειτα από την απόφαση του Γ. Σταθάκη, στα τέλη Αυγούστου για τον ορισμό της κοινοπραξίας των εταιριών Repsol (50%, διαχειριστής) και ΕΛ.ΠΕ. (50%), ως επιλεγείσας αιτούσης. Το επόμενο βήμα είναι να οριστικοποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης ύστερα από τις διαπραγματεύσεις της κοινοπραξίας με την ΕΔΕΥ και το ΥΠΕΝ, ώστε να μονογραφεί από τους εμπλεκομένους και να πάρει τον ίδιο δρόμο που καταλήγει στην κύρωση από τη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής διαγωνισμός για τη συγκεκριμένη περιοχή έγινε παράλληλα με αυτόν της Κρήτης.

Στο πεδίο ανάπτυξης του τομέα των υδρογονανθράκων υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον ενεργειακών ομίλων παγκόσμιου βεληνεκούς, που έχουν προσελκύσει οι διεθνείς διαγωνισμοί για την παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές.


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....