Διυλιστήριο: 04/29/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πλειστηριασμοί ακινήτων .... στο ένα τρίτο της αντικειμενικής !!! Αν δεν πουληθεί πάει ακόμα χαμηλότερα ....

Σε ανοιχτή γραμμή με την τρόικα βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να διορθωθεί η πρόβλεψη που έχει ενσωματωθεί στο κείμενο της συμφωνίας με την Κομισιόν σχετικά με τους πλειστηριασμούς.
Στο κείμενο της συμφωνίας προβλέπεται ότι το υπουργείο Οικονομικών θα νομοθετήσει άμεσα ώστε οι πλειστηριασμοί ακινήτων να μπορούν να γίνονται στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας.
Σήμερα, οι πλειστηριασμοί δεν μπορούν να γίνουν σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής και δεδομένου ότι στις περισσότερες περιοχές οι αντικειμενικές αξίες είναι υψηλότερες των εμπορικών, οι πλειστηριασμοί συνήθως κηρύσσονται άγονοι. Προκειμένου μάλιστα να υποχωρήσει η αποδεκτή τιμή στον πλειστηριασμό ακινήτων κάτω από την αντικειμενική θα πρέπει να έχουν προηγηθεί δύο άγονοι πλειστηριασμοί και στη συνέχεια το Δημόσιο, μόνο αφού προηγηθεί δικαστική απόφαση, μπορεί να χαμηλώσει περαιτέρω τον πήχη της ελάχιστης αποδεκτής τιμής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο της αλληλογραφίας με την τρόικα έχει θέσει σειρά επιχειρημάτων για τα οποία δεν θα πρέπει να νομοθετηθεί διάταξη με την οποία θα επιτρέπεται πλειστηριασμός ακινήτου για χρέη προς το Δημόσιο στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας. Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η σχετική απαίτηση της τρόικας δεν είχε γίνει αποδεκτή στο πλαίσιο της συμφωνίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το υπουργείο Οικονομικών συζητούσε ευθυγράμμιση των διατάξεων με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, βάσει των οποίων οι πλειστηριασμοί θα μπορούσαν να διενεργούνται σε τιμές ίσες με τα δύο τρίτα των αντικειμενικών αξιών. Μια τέτοια εξέλιξη θα έφερνε τις τιμές στις οποίες βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα πιο κοντά στις εμπορικές αξίες σήμερα, δεδομένου ότι οι πραγματικές τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από τις αντικειμενικές.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χάνουμε τη Θράκη. ΣΤΟΠ

Με το σύνθημα αυτό το ανεξάρτητο τουρκικό κόμμα που ίδρυσε ο γνωστός Αχμέτ Σαδίκ, (εκτελεστικό όργανο του ανθελληνικού τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, και των πασάδων της Άγκυρας) έχει εξαπολύσει ένα πρωτοφανές κύμα επηρεασμού και σε ορισμένες περιπτώσεις ένα κύμα τρομοκρατίας, σε Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και ιδιαίτερα στα Πομακοχώρια για να ψηφίσουν «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».

Την ίδια ώρα το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής που βρίσκεται σε στενή και καθημερνή επαφή με τα υπουργείο Εξωτερικών και Μεταφορών της Τουρκίας, σχεδιάζει την «έφοδο 15.000-20.000 περίπου Τουρκόφωνων Ελλήνων μουσουλμάνων που κατοικούν όμως στην Τουρκία και προέρχονται από τη Θράκη, να έρθουν την ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα για να ψηφίσουν το κόμμα του Σαδίκ ώστε ακόμη και ένας από το κόμμα αυτό να μπει στην ευρωβουλή για να καταγγέλλεται σχεδόν καθημερινά η Ελλάδα για καταδυνάστευση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η ΕΥΠ παρακολουθούν τις κρίσιμες αυτές εξελίξεις στη Θράκη από μακριά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε παρέμβαση για να σταματήσει αυτή η ανθελληνική προσπάθεια των Τουρκόφωνων της Θράκης, αφήνοντας όμως έτσι ελεύθερο το έδαφος στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και στον Σαδίκ να υλοποιούν σχέδια της Άγκυρας για δημιουργία μειονοτικού σχήματος στη Θράκη.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ε, και;..

     Άρχισαν, λέει, χθες απεργία οι λιανοπωλητές των λαϊκών αγορών.
Ε, και;

Ας δούμε ποιό θά ναι το αποτέλεσμα της κινητοποίησής τους: θα κάνουν κάμποσες μέρες απεργίας, η κυβέρνηση δεν θα δώσει καμιά σημασία, στο τέλος θα πεινάσουν οι οικογένειές τους, συμπαράσταση από άλλους κλάδους εργαζομένων δεν θα υπάρξει,
..αντίθετα θα βρεθούν και μερικά πιθηκοειδή, που όταν οι τηλεκατευθυνόμενοι ρεπόρτερ τους ρωτήσουν στον δρόμο, αυτά θ' αποφανθούν για το ''πόσο κακό κάνει αυτή η απεςργία, γιατί δεν μπορεί να προμηθευτεί φθηνά τρόφιμα ο κοσμάκης''!
Και η απεργία θα λήξει, μ' άλλον έναν κλάδο ηττημένο κι απροστάτευτο στην λαίλαπα της ''νέας τάξης πραγμάτων''!

Πριν απ' τους λιανοπωλητές έκαναν απεργία και οι ναυτεργάτες. Και οι μεταφορείς. Και οι ταξιτζήδες. Και οι γιατροί. Και οι εργαζόμενοι στο μετρό. Και οι καθηγητές. Κι οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία. Και άλλοι, και άλλοι! Ε, και; Τί έγινε; Απολύτως τίποτα!
Η κατοχική κυβέρνηση δεν υποχωρεί, δεν αντιδρά, παρά μόνον για να κηρύξει ορισμένες απεργίες ''παράνομες και καταχρηστικές'' (όταν απεργούν κάποιοι πολύ ευαίσθητοι για το κοινωνικό σύνολο κλάδοι, που θα μπορούσαν να συμπαρασύρουν κι άλλους κλάδους σε απεργία και συμπαράσταση), και για να επιβάλλει επιστράτευση στους απεργούς.
Η κοινωνία δεν αντιδρά.
Και οι εργαζόμενοι ηττούνται!

Το ''κλειδί'' εδώ, η λέξη-σήμαντρο που δεν υπάρχει είναι: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ !

Όσο ο ένας κλάδος εργαζομένων αφήνει τον άλλον στην τύχη του να βγάλει μόνος του τα κάστανα από την φωτιά, ελπίδα δεν υπάρχει. Ούτε σωτηρία!
Όσο θα εξακολουθούμε να είμαστε κοινωνία και έθνος ''εαυτούληδων'',
..το σαλάμι που λέγεται ''εργαζόμενοι'' θα το κόβουν φετούλα-φετούλα οι επιτήδειοι λαοπροδότες, και θα το καταπίνουν αμάσητο μαζί με το ουζάκι τους, έτσι, για να ''φτιάχνουν κεφάλι'', για να ''γουστάρουν'' που χαλιναγωγούν όπως τους γουστάρει και χωρίς κόπο μιάν ολόκληρη κοινωνία!

Για να δούμε..
Τούτος ο ελαττωματικός λαός θα συμπαρασταθεί τουλάχιστον στον εαυτό του, με μία πράξη, μία κίνηση που δεν χρειάζεται να καταβάλλει επιπλέον κόπο απ' αυτό που έτσι κι αλλοιώς σκόπευε να κάνει: με την ψήφο;
Για να δούμε!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χανς-Βέρνερ Ζιν: «Παραπλάνηση» το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα

Για παραπλάνηση της κοινής γνώμης» κάνει λόγο αναφερόμενος στο ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, ασκώντας σκληρή κριτική στην τρόικα και στην Κομισιόν του οποίους κατηγορεί ουσιαστικά για παραποίηση και επιλεκτική χρήση μεμονωμένων στοιχείων.

Ο διάσημος σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης κ. Ζιν είναι γνωστός επικριτής των προγραμμάτων βοήθειας προς την Ελλάδα και υποστηρικτής της άποψης ότι η χώρα μας θα έπρεπε να αποχωρήσει από το ευρώ προκειμένου να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητά της.

«Τα δημοσιονομικά υπόλοιπα είναι πάντα θετικά, εάν αφήσεις απέξω αρκετά στοιχεία δαπανών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τηρεί κανείς τους κανόνες της Eurostat και όχι να τους κάμπτει κατά βούληση όπως είναι κάθε φορά βολικό» λέει μεταξύ αλλων.

«Στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για τέτοια πλεονάσματα προϋπολογισμού», αναφέρει ο κ. Ζιν σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Αυτό που έβαλε η τρόικα να ανακοινώσει ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες ήταν ένας αριθμός, ο οποίος απλώς εξαιρούσε οποιαδήποτε στοιχεία δαπανών τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως μη επαναλαμβανόμενα, κυρίως το κόστος διάσωσης των τραπεζών, αν και δεν μπορεί κανείς να προβλέψει ότι στα επόμενα χρόνια δεν θα απαιτηθούν περαιτέρω κεφάλαια για τη διάσωση των τραπεζών.»

» Τα δημοσιονομικά υπόλοιπα είναι πάντα θετικά, εάν αφήσεις απέξω αρκετά στοιχεία δαπανών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τηρεί κανείς τους κανόνες της Eurostat για τον υπολογισμό του πρωτογενούς ελλείμματος και όχι να κάμπτει αυτούς τους κανόνες κατά βούληση όπως είναι κάθε φορά βολικό».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τους κανόνες του Μάαστριχτ και όπως ανακοίνωσε η Eurostat, το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2013 έφτασε τα 23 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε 12,7% του ελληνικού ΑΕΠ.

Το πρωτογενές έλλειμμα που ανακοινώθηκε από την Eurostat, με άλλα λόγια το έλλειμμα χωρίς το βάρος των επιτοκίων, ήταν σαφώς αρνητικό, στο 8,7% του ΑΕΠ, συνεχίζει ο κ. Ζιν και τονίζει:

«Η ελληνική κυβέρνηση σαφώς δεν έχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της, όπως μεταδόθηκε χθες. Η Ελλάδα είναι στο χείλος της χρεοκοπίας και θα είχε αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση προ πολλού, εάν οι ιδιωτικές πιστώσεις δεν είχαν αντικατασταθεί από πιστώσεις με χαμηλό επιτόκιο από τα κράτη-μέλη».

«Όλες οι προβλέψεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που έχουν δημοσιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από την τρόικα και την ΕΕ βασίζονταν σε δραματικά υπερβολικές εκτιμήσεις ανάπτυξης.»

» Ο μόνος λόγος που η Ελλάδα μπορεί να έχει και πάλι πρόσβαση στις χρηματαγορές είναι οι άμεσες και οι υπαινισσόμενες υποσχέσεις διάσωσης από την κοινότητα των κρατών και την ΕΚΤ, οι οποίες σημαίνουν ότι, σε περίπτωση κρίσης, την αποπληρωμή θα αναλάμβαναν οι φορολογούμενοι άλλων χωρών», καταλήγει ο Γερμανός οικονομολόγος.

Καχυποψία σε Λονδίνο και Ουάσινγκτον

Η επιβεβαίωση του ελληνικού πρωτογενούς πλεονάσματος, την Τετάρτη, από την Eurostat δεν ήταν αρκετή για άρει την καχυποψία. Οι πιο «σκληρές» φωνές αμφισβήτησης ήρθαν από το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον, με δημοσιεύματα στον Guardian και τη Wall Street Journal αντίστοιχα.

Στη βρετανική εφημερίδα, ο αρθρογράφος Λάρι Έλιοτ αμφισβήτησε ευθέως την ανακοίνωση της Eurostat με δημοσίευμά του με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας είναι σε δεινή κατάσταση και το μαγείρεμα των βιβλίων δεν βοηθά».

Στη Wall Street Journal το αντίστοιχο δημοσίευμα της Ματίνα Στέβις και του Τσαρλς Φόρελ έχει τον επίσης χαρακτηριστικό τίτλο «Κι άλλα Greek Statistics; Η τρόικα επιβεβαιώνει το πρωτογενές πλεόνασμα».

Και στις δύο περιπτώσεις η επιχειρηματολογία είναι ανάλογη με εκείνη που χρησιμοποιεί ο Χανς-Βέρνερ Ζιν: Αν χρησιμοποιηθεί ο αυστηρός ορισμός του πρωτογενούς πλεονάσματος και από το δημοσιονομικό έλλειμμα των 23 δισ. ευρώ το 2013 αφαιρεθούν τα 7,2 δισ. ευρώ για πληρωμές τόκων, τότε η Ελλάδα εμφανίζει έλλειμμα 16 δισ. ευρώ, αντί πρωτογενούς πλεονάσματος.

Στην προκειμένη περίπτωση κάτι έχει αφαιρεθεί. Πρόκειται κυρίως για το έκτακτο (εφάπαξ) κόστος της στήριξης του τραπεζικού τομέα και την επιστροφή κερδών από τα ελληνικά ομόλογα. Κατ' αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ.

Με άλλα λόγια, στον υπολογισμό της δημοσιονομικής θέσης της Ελλάδας αφαιρέθηκαν έκτακτες ροές προκειμένου «να αποτυπώσουμε καλύτερα την υποκείμενη δομική δημοσιονομική θέση» της χώρας, όπως εξήγησε στην WSJ ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Σίμον Ο' Κόνορ.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υποχρεωτική ''ανακαίνιση'' για χιλιάδες ακίνητα

Υποχρεωτική ''ανακαίνιση'' για χιλιάδες ακίνητα 
Nέα «βόμβα» για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη την Ευρώπη βάζουν οι σχεδιαζόμενες οδηγίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων που συζητούνται στις Βρυξέλλες.Το επόμενο χρονικό διάστημα στο Ευρωκοινοβούλιο θα ανοίξουν θέματα που αφορούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν απανωτά χαράτσια για σειρά εργασιών που θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά.

Σύμφωνα με την Ημερησία,πρόκειται για ένα σχέδιο συνολικής αναβάθμισης των παλαιών κυρίως κτιρίων με τους ιδιοκτήτες, όμως, να πληρώνουν από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο. Με το προκάλυμμα των καλύτερων συνθηκών διαμονής και εργασίας στα κτίρια, την ενεργειακή αναβάθμιση που θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια και την υγεία των ενοίκων, τα «λόμπι των επαγγελματιών» που κάνουν τις προτάσεις, δεν καταθέτουν προγράμματα χρηματοδότησης και κίνητρα. Κάτι που σημαίνει ότι τα χαράτσια θα τα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες από την τσέπη τους. 
Ποιες είναι οι προτάσεις που προωθούνται: 
1. Επανέρχεται η οδηγία όχι μόνο για την ανακατασκευή αλλά και για την αντικατάσταση όλων των παλαιών ανελκυστήρων στα κτίρια. Κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορεί να επιβαρυνθούν συνολικά με ένα ποσό 5-10 χιλιάδων ευρώ.
2. Προτείνεται η αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων του νερού στα κτίρια. Δηλαδή να αντικατασταθούν χιλιάδες μέτρα σωλήνων που είναι παλιοί, με το κόστος να βαρύνει τις πλάτες των ιδιοκτητών. 
3. Υπάρχει η πρόταση για το λεγόμενο water performance, δηλαδή για το πώς διαχειρίζονται το νερό οι ιδιοκτήτες. Προτείνεται ο υποχρεωτικός έλεγχος για τον αριθμό και την ποιότητα των βρυσών, αν υπάρχουν συστήματα ανακύκλωσης του νερού, αν υπάρχουν ειδικά φίλτρα κ.λπ. 
4. Υπήρξαν προτάσεις για σειρά εργασιών όπως ξήλωμα αμιάντου (που υπάρχει μόνο σε ελάχιστα κτίρια, κυρίως σε στέγες και καπνοδόχους), αντικατάσταση μονωτικών υλικών, φελιζόλ, τζάμια, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα τα οποία στο μέλλον θα γίνουν υποχρεωτικά. 
5. Η βιομηχανία καλωδίων προωθεί στις Βρυξέλλες οδηγία για το scraping, δηλαδή το ξήλωμα όλων των καλωδίων, διακοπτών και ηλεκτρολογικών πινάκων από τα παλιά κτίρια και την αντικατάστασή τους με το τεράστιο κόστος να βαραίνει τον ιδιοκτήτη. 
6. Υπήρχε και πολύ σωστά η πρόταση για την προσβασιμότητα των αναπήρων σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Να κατασκευάζονται μπάρες, ράμπες ή άλλα ηλεκτρονικά συστήματα για τη διευκόλυνση των αναπήρων σε κτίρια που ζούσαν και εργάζονταν άτομα με ειδικές ανάγκες. Κάποια λόμπι πρότειναν οι εργασίες προσβασιμότητας να γίνουν σε όλα ανεξαιρέτως τα κτίρια, ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει κανείς ανάπηρος. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ενωσης Ιδιοκτητών, Στράτος Παραδιάς, τονίζει πως «η θέσπιση αυστηρών υποχρεώσεων για αναβαθμίσεις και υποχρεωτικές ριζικές ανακαινίσεις κτιρίων θα τινάξει στον αέρα εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, αλλά να δοθούν κίνητρα και χρηματοδοτικά πακέτα για τους ιδιοκτήτες, κυρίως τους ηλικιωμένους που έχουν στην κατοχή τους παλαιά ακίνητα. Θέλουμε ασφαλή και πράσινα κτίρια, αλλά όχι με απρόσιτο κόστος».
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Δήμαρχος της Κροατικής πόλης Kutjevo μείωσε τον μισθό του κατά 1/3 για να βοηθήσει να ξεπεραστεί η κρίση.

Ο νέος δήμαρχος από την πόλη Kutjevo της ανατολικής Κροατίας αποφάσισε να κόψει τον μισθό του περίπου στο 1/3.

Ο 26χρόχος φοιτητής οικονομικών Josip Budimir, εκλέχτηκε πρόσφατα δήμαρχος της πόλης με το κεντροδεξιό κόμμα SDP.

Ο νέος δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα  δουλέψει σκληρά και ότι μία από τις πρώτες του αποφάσεις είναι να μειώσει τον μισθό του ,αλλά και ακόμα τους μισθούς κι άλλων αξιωματούχων της πόλης, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση.
croatiantimes

Σχόλιο:
Όταν πιστεύεις ότι με λιτότητα θα ξεπεράσεις την οικονομική κρίση....όπως τα δικά μας τα καλόπαιδα.... Αν θέλεις ο κόσμος να συστρατευθεί μαζί σου και να στερηθεί....Αυτό πρέπει να κάνεις. Μόνο έτσι μπορείς να εμπνεύσεις τον κόσμο με απόδείξεις τα έργα σου, ότι πραγματικά πιστεύεις ότι αυτή είναι η μοναδική λύση. Όχι κόβοντας μισθούς και συντάξεις από όλους, και εσύ να κάθεσαι στην πολυθρονάρα σου χωρίς να σε αγγίζει τπτ και να μας λες θεωρίες οικονομικών.

www.diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συγκλονιστικές δηλώσεις του Γ. Πρετεντέρη και της Μ. Σπυράκη.

«Είμαστε ψεύτες δημοσιογράφοι»

Γ. Πρετεντέρης: Λέγαμε στην κυβέρνηση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και μας λέγανε: Να λέτε ότι είναι βιώσιμο. Και εμείς το λέγαμε και κοροϊδεύαμε τον κόσμο!...

Μ. Σπυράκη: Τον Μάιο – Ιούνιο του 2012 ο κόσμος έπαιρνε τα λεφτά του από τις τράπεζες και η κυβέρνηση κάθε μέρα έστελνε από την Ελευσίνα ένα αεροπλάνο και ερχόταν γεμάτο λεφτά. Αυτό το ξέραμε και το κρύβαμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ για να ΦΡΙΞΕΤΕ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ με προσοχή αυτά που δήλωσαν προχθές ο Γιάννης Πρετεντέρης και η Μαρία Σπυράκη για να καταλάβετε ΠΩΣ γίνεται η Δημοσιογραφία στην Ελλάδα και ΠΟΣΟ ΚΟΡΟΪΔΑ νομίζουν οι διάφοροι μεγαλοδημοσιογράφοι, ότι είναι οι αναγνώστες και οι Έλληνες τηλεθεατές.

Η Μαρία Σπυράκη η γνωστή δημοσιογράφος του MEGA και ήδη υποψήφια της Ν.Δ. για την Ευρωβουλή δήλωσε στο «Κρήτη TV».
Σπυράκη: Ξέραμε για τις τράπεζες και δεν το λέγαμε.

«Η Ελλάδα είχε bank run την περίοδο ανάμεσα στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι πήγαιναν στις τράπεζες και έπαιρναν τα λεφτά τους. Αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να το πει κανείς άνθρωπος στη θέση μου. (…) Υπήρχε μια διαδικασία πολύ οδυνηρή. Και ήταν η διαδικασία τροφοδοσίας της Ελλάδας με μετρητά. Εφευγε το αεροπλάνο από την Ελευσίνα, πήγαινε στην Ιταλία, επέστρεφε με μετρητά, που πήγαιναν στην Τράπεζα της Ελλάδος και μοιράζονταν στις τράπεζες. Αυτό δεν το περιγράψαμε ποτέ. Δεν είχαμε δικαίωμα να το πούμε ποτέ. (…) Και προφανώς τη διήγηση δεν μπορώ να σας πω από ποιον την έχω, αλλά την έχω από εκείνους που το ήξεραν με όλη του τη λεπτομέρεια».

Σας το κρύβαμε
Και τώρα δείτε τις δηλώσεις του άλλου… φωστήρα του MEGA του Γιάννη Πρετεντέρη.
Πρετεντέρης: Ξέραμε την αλήθεια για το χρέος και δεν τη λέγαμε.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης έχει περιγράψει το ρόλο του, όπως και του Mega, στο βιβλίο του «Ο Ψυχρός Εμφύλιος» (Εκδόσεις Πατάκη). Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Κατερίνα Ανέστη και στο www.iefimerida.gr παραδεχόταν τα εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι τα βασικά στοιχεία αυτής της αυτοκριτικής κύριε Πρετεντέρη;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: «Φωνάξαμε «λύκος» περισσότερες φορές απ΄ όσες έπρεπε στα Μέσα Ενημέρωσης. Το δεύτερο είναι ότι δεν τα είπαμε όλα, μέσα από μια ηλίθια αίσθηση εθνικού, δημόσιου συμφέροντος.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πείτε μου ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, παρακαλώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Η αναδιάρθρωση του χρέους: Ολοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι, ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι! Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες. Αυτό ήταν μια αυτοσυγκράτηση».

Καλώς τους, καλώς τους, τον… ΨΕΥΤΗ και την ΨΕΥΤΡΑ! Η κυρία Μαρία Σπυράκη γνώριζε, όταν ο κόσμος έτρεχε και έπαιρνε τα λεφτά του από τις τράπεζες τον Μαΐο – Ιούνιο 2012 και ότι κάθε πρωΐ, έφευγε ένα αεροπλάνο, από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για να μην διαρρεύσει το μεγάλο μυστικό, πήγαινε στην Ιταλία και γύριζε ΤΙΓΚΑ με ευρώ. Τυπώνανε οι Ιταλοί και τα μοιράζανε στις ελληνικές τράπεζες που τα «σήκωναν» οι καταθέτες τους!

Και η κυρία Μαρία ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ και είχε ΚΑΤΑΠΙΕΙ την είδηση μαζί με τη… γλώσσα της! Το έκανε λέει για εθνικούς λόγους! Ετσι τις είχε πει η κυβέρνηση και αυτή το ΕΧΑΨΕ και ΤΟ ΕΚΡΥΒΕ για να το ΧΑΨΟΥΜΕ εμείς…

Γύρευε η κυρία Μαρία με πόσες ΨΕΥΤΙΕΣ και πόσους τόνους ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ μας έχει ταΐσει όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια.

Πάντως πρέπει να ομολογήσετε ότι η κυβέρνηση της φέρθηκε άψογα! Για τις ψευτιές της, την ΠΛΗΡΩΣΕ και με το παραπάνω! Την έβαλε υποψήφια της Ν.Δ. για την Ευρωβουλή. Και αν την ψηφίσουνε ΟΛΟΙ αυτοί που τόσα χρόνια τους ΤΑΪΖΕ με κουτόχορτα, θα βγεί Ευρωβουλευτίνα και θα τσεπώνει γύρω στα ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ευρώ το μήνα! Το αξίζει. Με τόσα ψέματα που μας έλεγε και λίγα είναι…
Κανονικά έπρεπε να την έκαναν μια και έξω… «επίτροπο» στην Κομισιόν.

Το… γοργόν και χάριν έχει!

Και ερχόμαστε τώρα στον άλλο… ΨΕΥΤΗ τον Τζον Πρετεντέρη, που λέει και ο Τράγκας. Αυτός είναι… μεγαλύτερος ψεύτης από την ΣΠΥΡΑΚΗ, γιατί αυτός μας ζαλίζει το κεφάλι πολύ περισσότερες ώρες από την Μαρία και είναι και ειδικός στις… «αναλύσεις» των στημένων δημοσκοπήσεων, από τις οποίες βγάζει πάντα πρώτο τον Σαμαρά και τελευταίο τον Αλέξη.

Είμαστε περίεργοι, να δούμε τι…. λάκκο θα ανοίξει για να πάει να κρυφτεί, όταν θα βγαίνουν τα αποτελέσματα, το βράδυ των εκλογών.
Αν ο Γιάννης Πρετεντέρης και η Μαρία Σπυράκη, ζούσαν σε άλλη δυτική χώρα και τολμούσαν να ομολογήσουν ότι επί χρόνια ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ και παραπλανούσαν συνειδητά τους τηλεθεατές και έκρυβαν ειδήσεις, θα τους είχαν σκίσει τα διπλώματα και ο εισαγγελέας θα τους είχε συλλάβει.

Αν όμως ζούσαν στην Ιαπωνία, από την οργή του λαού θα γλύτωναν, μόνο αν έκαναν χαρακίρι…
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συνελήφθη ο Γιάννης Βούρος για χρέη.

Για χρέη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος συνεληφθη ο γνωστός ηθοποιός και πρόεδρος του ΚΘΒΕ Γιάννης Βουρος. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το θέατρο έχει ήδη υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης των χρεών του -
Το κρατικο θεατρο οφείλει ασφαλιστικες εισφορες στο ΙΚΑ υψους 250.000 ευρω.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα (28-04-2014), στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 59χρονος ημεδαπός, διευθυντής Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου που δραστηριοποιείται στο χώρο των Υπηρεσιών θεατρικών και λοιπών θεαμάτων γενικά, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ.

To ύψος της οφειλής ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 250.510,55 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 01-11-2013 έως 30-11-2013.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συλληφθέντα αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 1, παρ.1,2 Α.Ν. 86/67 που ισχύει και άρθρο 1, παρ.6 του ιδίου νόμου και άρθρο 22, παρ. 1 του Ν. 4038/12, περί ασφαλιστικών εισφορών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χάθηκαν 200 δισ. φόροι λόγω ανεπαρκούς μηχανογράφησης !!!

Διακόσια δισ. ευρώ έσοδα δεν εισπράχθηκαν και χάθηκαν από τα δημόσια ταμεία της Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια, λόγω της ανεπάρκειας και της αναποτελεσματικότητας που υπήρξε στον τομέα της μηχανοργάνωσης των φοροεισπρακτικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, αλλά και των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία, που παρέθεσε στη διάρκεια εκδήλωσης ο πρόεδρος της Τεχνόπολις Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ ΑΕ, Αναστάσιος Τζήκας, το παραπάνω ποσό, που ο όπως είπε αντιστοιχεί περίπου στο μισό του δημόσιου χρέους της χώρας, προέρχεται από τη φοροδιαφυγή στον τομέα της παραοικονομίας. Όπως εξήγησε, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ και άλλων οργανισμών, το ύψος της παραοικονομίας στην Ελλάδα φτάνει τα 60 δισ. ευρώ και από το ποσό αυτό το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να εισπράττει πολύ εύκολα γύρω στα 20 δισ. φόρους κάθε χρόνο, από το 1994 μέχρι σήμερα, με την προϋπόθεση όμως ότι θα εντόπιζε τη φοροδιαφυγή, με τη χρήση ολοκληρωμένων συστημάτων μηχανοργάνωσης.

«Στη δεκαετία του 90 η Ελλάδα διέθετε ένα πλούτο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας. Τότε η χώρα θα μπορούσε άνετα να οργανώσει τη μηχανοργάνωση, κάτι που έγινε ΄την εποχή εκείνη στην Ιρλανδία, στο Ισραήλ, στη Φινλανδία, κ.α., με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής από την παραοοικονομία. Δεν έγινε όμως ολοκληρωμένα και η χώρα έχασε μια μοναδική ευκαιρία», είπε ο κ. Τζήκας.

Μιλώντας στην εκδήλωση, με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τη Λύση στην Ελληνική Κρίση», που διοργάνωσε απόψε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης η διαδραστική πλατφόρμα δράσης "Thought for Action – Σκέψη για Δράση", επισήμανε ότι παρ΄όλα αυτά ο κλάδος των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα, παραμένει από τους πλέον δυναμικούς και αναφέρθηκε στη σημασία και στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Τεχνόπολις Θεσσαλονίκης.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, εξάλλου, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση της Ελλάδας είπε αν δεν ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί ανάπτυξη και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει εθνική στρατηγική σε αναπτυξιακούς τομείς και σε καινοτόμες δράσεις. Ανέφερε ως παράδειγμα τη Φινλανδία η οποία – όπως υπενθύμισε – κατάφερε, μέσω της καινοτομίας, να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο παραγωγής κινητών τηλεφώνων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που – όπως είπε – προκάλεσε στο «κατεστημένο της πολιτικής ηγεμονίας» της Θεσσαλονίκης, η απόφαση της διοίκησης του Δήμου να ανοίξει το δρόμο στις επισκέψεις τουριστών από την Τουρκία και το Ισραήλ. Ακόμα, επέκρινε όσους καλλιεργούν τη βία και αρνούνται τον ευπρεπισμό στο πανεπιστημιακό campus του ΑΠΘ, αλλά και την «εσωστρεφή πελατειακή», όπως τη χαρακτήρισε κατάσταση, που, όπως είπε, επικρατεί στο χώρο της νοσοκομειακής περίθαλψης.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....