Διυλιστήριο: 09/24/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Οι μεγάλες μπίζνες της Άνγκελα στην Ελλάδα

Η ουσία κρύβεται στις λεπτομέρειες και τελικά στην πολιτική εκτός από τη γλώσσα του σώματος πρέπει κανείς να ζυγίζει και τα νοήματα πίσω από τις διατυπώσεις.

Η χθεσινή εικόνα του πρωθυπουργού ήταν άκρως αποκαλυπτική για το τι ακριβώς ειπώθηκε στο γεύμα εργασίας με την Άνγκελα Μέρκελ. Επειδή ο κινητήριος μοχλός στην ιστορία των κρατών δεν είναι άλλος από το χρήμα, είναι προφανές ότι εκτός από τις αρνήσεις η κυρία Μέρκελ έθεσε κι άλλα πράγματα στο τραπέζι των συζητήσεων.

Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι η Μέρκελ είπε δυο λέξεις που «κλειδώνουν» όλη την χθεσινή συζήτηση: Τα project που συζητά η Task Force και τα δάνεια από την γερμανική KfW.

Αυτά τα δυο ζητήματα είναι όλη η «ταμπακιέρα» που σε κάθε συνάντηση θέτει επιτακτικά η Άνγκελα Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ας πάρουμε όμως τα ζητήματα αυτά αναλυτικά:

1. Δάνεια στους Μικρομεσαίους

Εδώ ισχύει το δόγμα: Αν δεν δώσεις «τυράκι» στο λαό δεν μπορούν να γίνουν τα μεγάλα deals. Επειδή λοιπόν δεν πρόκειται να γίνουν μεγάλες μπίζνες αν δεν ταΐσεις την αστική τάξη η κυρία Μέρκελ φρόντισε να ξεκαθαρίσει στον Σαμαρά ότι «αφού οι δικές σας τράπεζες δεν μπορούν να ενισχύσουν την ρευστότητα στην αγορά, θα το κάνουμε εμείς». Κίνηση η οποία έχει μεν μια λογική, γιατί πρόκειται για τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Από εκεί τρώνε δηλαδή χιλιάδες ελληνικές οικογένειες.

Η ..είδηση όμως είναι ότι οι δανειστές θεωρούν αδύνατη τη δανειοδότηση αυτών των επιχειρήσεων από τις τράπεζες. Αν πίστευαν ότι οι στρόφιγγες θα ανοίξουν μετά από τόσα χρήματα που μπήκαν τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δεν θα πίεζαν για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω Ευρώπης και κυρίως μέσω ..Γερμανίας

Η χρηματοδότηση που στην ουσία είναι δάνεια, θα έρθει και από την Γερμανική Τράπεζα επενδύσεων.

Η Γερμανική KfW που συμμετέχει ήδη στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, έχει δώσει 100 εκατ. ευρώ και άλλα τόσα η Ελλάδα.

Ωστόσο, με την ανακύκλωση των κεφαλαίων οι συνολικές χρηματοδοτήσεις που θα δοθούν σε ΜμΕ την επόμενη επταετία μπορούν να φθάσουν έως και σε 700 εκατ. ευρώ.

Γιατί καίγονται λοιπόν να δώσουν ρευστότητα στις μικρές επιχειρήσεις της Ελλάδας; Από οικονομικής άποψης είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η ελληνική οικονομία και να επιστραφούν τα δανεικά στην τρόικα. Μόνο αν βγάλουν λεφτά οι επιχειρήσεις θα μπουν χρήματα στις τράπεζες με τη μορφή καταθέσεων και μετά με τη σειρά τους να δώσουν δάνεια στον κόσμο.

2. Από μια άλλη σκοπιά όμως, στόχος είναι οι μεγάλες business!

Η Μέρκελ το έχει πει πολλές φορές και για τον λόγο αυτό βρίσκονται στην Ελλάδα οι πιο στενοί της συνεργάτες. Ο κ. Ράιχενπαχ και ο κ. Φούχτελ που έχουν αναλάβει ο ένας το χώρο της Υγείας και ο άλλος τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στις δηλώσεις της ήταν απολύτως ξεκάθαρη:
«Εξακολουθεί να υφίσταται ένα ακόμη κρίσιμο σημείο, η τροφοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δάνεια. Μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και για αυτό η Γερμανία προσπαθεί και σε αυτόν τον τομέα να παράσχει βοήθεια.
Έχουμε μια στενή ανταλλαγή απόψεων σε πολλά θέματα. Επ' αυτού μπορώ να αναφέρω την Task Force, στο πλαίσιο της οποίας η Γερμανία έχει αναλάβει δύο projects, τα οποία νομίζω ότι προχωράνε πολύ καλά στην Ελλάδα. Αφενός πρόκειται για τη βελτίωση του συστήματος υγείας και αφετέρου για τη συνεργασία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Και στα δύο πρόγραμμα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τον Πρωθυπουργό, σημειώνεται πρόοδος και βρίσκονται σε καλό δρόμο».

Η κυρία Μέρκελ θεωρεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την αποκομιδή των απορριμμάτων κερδοφόρα projects και όχι μέρος της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί ένα κράτος. Ξεκάθαρα πράγματα. Επιθυμεί διακαώς οι γερμανικές εταιρείες να πουλήσουν μηχανήματα και τεχνογνωσία στα κρατικά νοσοκομεία και οι γερμανοί εργολάβοι – με έλληνες συνεταίρους – να πάρουν την διαχείριση των σκουπιδιών.

Άλλωστε αντίστοιχα κέρδη είχαν οι γερμανοί στο παρελθόν και με άλλα μεγάλα deals με τον ΟΤΕ, τα υποβρύχια, εξοπλιστικές δαπάνες κλπ. Μέχρι και τα φανάρια στους δρόμους έχουν πάρει...

Το ερώτημα λοιπόν είναι τι της απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός;

Και αν υποθέσουμε ότι της απάντησε θετικά, με τι αντάλλαγμα για το συμφέρον της χώρας μας το έκανε αυτό και με ποια δικαιοδοσία;

Πήραμε κάτι για να δώσουμε κάτι άλλο; Με ποια δικαιοδοσία μπορεί ακόμα κι ένας πρωθυπουργός να διαπραγματεύεται τέτοια ζητήματα σε κλειστά γεύματα εργασίας;

Αυτά είναι ερωτήματα που έρχονται στο νου του κάθε Έλληνα πολίτη και στα οποία η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να απαντήσει.

Τα υπόλοιπα περί επιμήκυνσης του χρέους είναι για το θεαθήναι και για εσωτερική κομματική κατανάλωση.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο "υπερπατριώτης" Γεωργιάδης: Aν πέσει η κυβέρνηση θα βγάλω τα λεφτά μου στο εξωτερικό-VIDEO!

Το Διυλιστήριο λέει : ''...Μην ξεχνάμε (δυστυχώς ξεχνάμε εύκολα) ότι η κυρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής της ΝΔ (χαχχαχ), είχε μιλήσει ότι γνώριζε τον Ιούνιο του 2012 ότι η Ελλάδα θα είχε bank run .... αλλά δεν μπορούσε να μιλήσει γιατί τα πράγματα θα γινόταν χειρότερα (εδώ), όπως επίσης τον νεαρό blogger, που ακόμα κυνηγάνε, επειδή προέτρεπε να βγάλουμε τα χρήματα από τις τράπεζες γιατί θα οδηγηθούμε σε πτώχευση (εδώ). Τώρα δεν πρέπει να επέμβει εισαγγελέας ; ή το λιγότερο η κυβέρνηση να τον αποβάλει από τους κόλπους της ; Τι λέω τώρα .....''

Προτρέπει να πάρει ο κόσμος τα λεφτά του από τις τράπεζες, ο Αδ. Γεωργιάδης, από την πρωινή ζώνη του Mega. Προτροπή σε άδειασμα των τραπεζών από χρήματα, καλώντας ακόμα και τους δημοσιογράφους της εκπομπής να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες σε περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση και βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταστροφολογεί, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μαινόμενος για άλλη μια φορά, απειλώντας με κατάρρευση... των τραπεζών.

«Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;» αναρωτήθηκε.

- Να παρέμβει κάποια τραπεζική αρχή για αυτές τις δηλώσεις, ζήτησε ο Βαρεμένος λέγοντας ότι ο Γεωργιάδης πάσχει από «ακράτεια λόγων»

Σε αντιπαράθεση ήρθαν το πρωί της Τρίτης στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε απευθυνόμενος στον κ. Βαρεμένο ότι εάν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «πέσει», τότε θα αποσύρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες και θα τα μεταφέρει στο εξωτερικό.

Είπε χαρακτηρισικά: «Αν η κυβέρνηση θέλει να με βγάλει εκτός ευρώ θα είμαι με την κυβέρνηση των τρελών; Αν η κυβέρνηση θέλει να τινάξει τη χώρα στον αέρα θα πάμε με αυτούς; Αν είναι τρελοί στην εξουσία θα πάμε με τους τρελούς;».

Γυρνάει τότε προς τον κ. Βαρεμένο και ρωτάει: «Θα μας πείτε ποια είναι η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ λέω πως είναι η δραχμή. Το λέω ευθέως! Για αυτό και δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες. Εσύ θα τα κρατήσεις τα λεφτά σου τις τράπεζες (αναφερόμενος στον δημοσιογράφο κ. Καμπουράκη). Αλήθεια πες στον κόσμο. Θα τα κρατήσεις; Οχι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόλις πέσει η κυβέρνηση δεν θα μείνει φράγκο. Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;»

Πρόσθεσε δε ότι εκτιμά πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ κρατικοποιήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όλες οι τράπεζες θα κλείσουν.

Στα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει παρέμβει κάποια τραπεζική αρχή για τις σχετικές δηλώσεις.

Είπε δε ότι ο κ. Γεωργιάδης πάσχει από «ακράτεια λόγων».Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βαρεθήκαμε να πανηγυρίζουμε!..

    Άσε να λένε, παλικαρόπουλε, οι επικριτές σου!
Εμείς ακούσαμε χθες με τα ίδια μας τ' αυτιά την ίδια την καγκελάριο να λέει: ''.. πολλοί τουρίστες Γερμανοί πηγαίνουν με χαρά στην Ελλάδα..''

Συγκλονιστήκαμε!
Συθέμελα! Και πατόκορφα!
Αν δεν είναι αυτό στήριξη της πολιτικής σου, και έκφραση ευαρέσκειας,
..τότε τί είναι;
Τί θα μπορούσε να είναι;

Μετά από τέτοιο θρίαμβο είμαστε βέβαιοι ότι από σήμερα κιόλας θ' αρχίσεις τις φορολογικές ελαφρύνσεις και παροχές!
Και δεν εννοούμε βέβαια μόνον εκείνη την ήδη εξαγγελθείσα μείωση κατά 30% στον ανεβασμένο κατά 450% φόρο πετρελαίου θέρμανσης,
..που θα προκαλέσει την συντριπτική μείωση κατα 12 δεκάρες την τιμή του καυσίμου, και θα βάλει φωτιά σε καυστήρες, σόμπες, και μπορεί και στα τόπια,

..παρά εννοούμε πως θα μπορέσεις στα σίγουρα να βάλεις τους γίγαντες οικονομολόγους που σε περιτριγυρίζουν, να ξαναρίξουν μιά ματιά σε κείνον τον ΕΝΦΙΑ,
..θα μπορέσεις να μειώσεις την προκαταβολή φόρου απ' το 50% στο 48%,
..θα δυνηθείς να ξαναδώσεις τον 13ο και 14ο μισθό τουλάχιστον στους έρμους τους συνταξιούχους του δημοσίου,
..θα κάνεις πραγματικότητα το όνειρο της πολιτικής σου καριέρας, να μειώσεις τον ΦΠΑ εστίασης,
..θα σταματήσεις τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας,
..θα δημιουργήσεις νέες θέσεις εργασίας, ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ,
..θα δώσεις την δυνατότητα 100 δόσεων για χρέη -πλαστά και άλλα- προς την εφορία!

Και αυτά για αρχή!
Γιατί στη συνέχεια θα σταματήσεις να λες ψέματα παντού, πάντα, και για τα πάντα,
..θα σταματήσεις να γέρνεις σαν υποβρύχιο, από μαγκιά, όταν απευθύνεσαι σε πολιτικούς σου αντιπάλους,
..θα ξεκινήσεις την αποχουντοποίηση μέσα στο κόμμα σου, φεύγοντας πρώτος εσύ!

Όλα αυτά, κι άλλα τόσα, περιμένουμε να δούμε εμείς οι καλόπιστοι υποστηρικτές σου, μετά τον χθεσινό σου θρίαμβο!
Τα υπόλοιπα θα σου τα στείλουμε γραπτώς μετά τις εκλογές..
Στο σπίτι!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εβαλαν φωτιά σε εκκλησία για να γυρίσουν τουρκικό σίριαλ

Χριστιανικές εκκλησίες, ελληνικά μνημεία, αρχοντικά και έργα τέχνης καταστρέφονται ή βεβηλώνονται στην Τουρκία για τις ανάγκες των τουρκικών σίριαλ και σε ορισμένες περιπτώσεις για τις ανάγκες των σεναρίων οι τούρκοι παραγωγοί δεν διστάζουν να βάζουν και φωτιά στις εκκλησίες. Το εξωφρενικό είναι ότι πρωταγωνιστές των τουρκικών σίριαλ που μετέχουν και σε καταστροφές χριστιανικών μνημείων είναι γνωστοί στην Ελλάδα από τη συμμετοχή τους σε άλλα σίριαλ, όπως ο Μεχμέτ Ακίφ Αλακούρτ (Σιλά), η Οζλέμ Γιλμάζ(Μοιραίος Έρωτας).


Την αποκάλυψη φέρνει σε φως η εφημερίδα «Σημερινή» της Κύπρου, με τη σημείωση ότι από τη βεβήλωση των χριστιανικών ναών και των ελληνικών μνημείων έχουν ξεσηκωθεί ακόμα και πολιτιστικοί σύλλογοι στην Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι ακόμα και ο Πάπας είχε ενδιαφερθεί για την καταστροφή χριστιανικών εκκλησιών στην κατεχόμενη Κύπρο (τις είχαν μετατρέψει σε στάβλους, μπαρ ή κοτέτσια) και είχε επισκεφθεί μάλιστα και τη Λευκωσία ζητώντας σεβασμό.


Τα τελευταία χρόνια στα γυρίσματα στην Καππαδοκία έχουν καταστραφεί χριστιανικά μνημεία, επειδή έτσι ήθελε ο σεναριαγράφος των τουρκικών σειρών. Οι τούρκοι δεν διστάζουν να βεβηλώσουν τόπους ιστορικής σημασίας. Και είναι τόσο μεγάλο το μένος τους για τα χριστιανικά μνημεία που ακόμα και σκεπτόμενοι τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν. Εκπρόσωποι πολιτιστικών οργανισμών της περιοχής της Καππαδοκίας ζήτησαν ήδη παρέμβαση του εισαγγελέα.


Τελευταίο θύμα της τουρκικής τηλεοπτικής κουλτούρας (που δεν ενόχλησε καθόλου το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού) είναι η εκκλησίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νεάπολη (Νεβσεχίρ) στην Καππαδοκία. Όπως έγραψε η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak οι δημιουργοί της σειράς Emanet (Παρακαταθήκη), με πρωταγωνιστές τους γνωστούς στην Ελλάδα Αλακούρτ και Γιλμάζ επέλεξαν το εσωτερικό της ιστορικής εκκλησίας για να γυρίσουν σκηνές βίας προκαλώντας μάλιστα και σοβαρές ζημιές. Ήταν τόσες οι ζημιές προκάλεσαν που διαμαρτυρήθηκε και ο διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας και Προστασίας Κτισμάτων της Καππαδοκίας κ. Μιουκρεμίν Τοκμάκ ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία στην εισαγγελία:«Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη» σημειώνει ο κ. Τομκάτ στην καταγγελία του προς την εισαγγελία, επειδή οι ιθύνοντες της σειράς που γυρίζεται για το FOX Tv (και έχει ήδη ελληνική σελίδα στο Facebook) κατέστρεψαν τις σιδερένιες μπάρες που είχαν τοποθετηθεί για την προστασία του περιβόλου της εκκλησίας και αφού παραβίασαν τις πόρτες, εισέβαλαν στον ιερό ναό.


Η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου λειτουργούσε από το 1849 έως και το 1924. Την περίοδο 1950- 1983 είχε μετατραπεί σε φυλακή και εν συνεχεία εγκαταλείφθηκε στην τύχη της. Από το 1986 και μετά λόγω της ιστορικής (αλλά και της τουριστικής) της αξίας άρχισαν έργα αναστήλωσης που για άγνωστους λόγους δεν συνεχίστηκαν.


Πριν από τρία χρόνια το τουρκικό Ιδρυμα για την Προώθηση και Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (CEKUL) είχε καταγγείλει τα τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία που πήγαν για γύρισμα στην περιοχή της Καππαδοκίας ότι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε χριστιανικές εκκλησίες, ελληνικής κατοικίες ιστορικής σημασίας και ελληνικά μνημεία: «Έβαλαν φωτιά σε ένα παλιό ελληνικό αρχοντικό σε γειτονιά του Μουσταφά Πασά για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς Αyat Devam Ediyor (Η ζωή συνεχίζεται), που γυρίστηκε από έναν τούρκο τραγουδιστή και ηθοποιό», είχε πει στην εφημερίδα Χουριέτ εκπρόσωπος του Ιδρύματος, αναφερόμενος στην καταστροφή του ιστορικού κτιρίου που βρισκόταν στο ελληνόφωνο χωριό Σινασός. Πριν από την ανταλλαγή πληθυσμών είχε 3.000 έλληνες κατοίκους..


Ανάλογη ασέβεια (και βεβήλωση) υπήρξε και στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς Yer Gok Ask (Η αγάπη είναι παντού) στο χωριό Προκόπι (σήμερα Ουργκούπ), στον τόπο όπου έζησε και αγίασε ο Οσιος Ιωάννης ο Ρώσος. Για τις ανάγκες του σίριαλ είχαν βάλει φωτιά σε λάστιχα και ξύλα στο εσωτερικό του χριστιανικού ναού, στην περιοχή Τζεμίλ ή Τζαλέλα. Στην περιοχή αυτή υπήρχαν έλληνες πριν από το ΄24. Το μένος όμως των τηλεοπτικών συνεργείων δεν σταμάτησε εκεί. Έκαψαν και τέσσερα πολύτιμα έργα τέχνης που είχαν παραχωρήσει στο χωριό ένα Ιδιωτικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....