Διυλιστήριο: 07/08/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Αύριο η συνάντηση Μπαράκ Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα



Συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αύριο στις 3.30 μμ (τοπική ώρα), στη Βαρσοβία, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου, θα είναι διάρκειας μισής ώρας περίπου και η ατζέντα θα περιλαμβάνει το ελληνικό πρόγραμμα και χρέος, ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη (Brexit), προσφυγικό, αλλά και θέματα περιφερειακής ασφάλειας.

Τον τελευταίο ενάμισι μήνα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει συναντηθεί, επίσης, με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Νίκος Κατσαρός (επιστημονικός συνεργάτης ''Δημόκριτου''): '' Αυτά θα γίνουν αν εγκριθεί η αλλαγή της TTIP''



 Η ΤΤΙP (Transatlantic Trade and Investment Partnership=Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων) είναι μια συμφωνία εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Η.Π.Α. και Ε.Ε, με σκοπό την προώθηση του ελεύθερου εμπορίου.

Με πρωτοβουλία της Μέρκελ, επιχειρείται να αλλάξει ο τρόπος επικύρωσης της TTIP στην Ε.Ε. ώστε μετά το ευρωκοινοβούλιο και την Κομισιόν να μην χρειαστεί να περάσει από τα Εθνικά Κοινοβούλια , όπου θα απορριφθεί, δηλώνει στον 9.84 ο πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Νίκος Κατσαρός , επιστημονικός συνεργάτης του «Δημόκριτου», υποστηρίζοντας ότι όλοι οι Δήμοι της Κρήτης, μετά το Ηράκλειο που έκανε την αρχή θα πρέπει να ανακηρυχθούν σε ελεύθερες ζώνες από την TTIP.

Περιέγραψε μάλιστα με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες , πως τυχόν έγκριση της, θα αλλάξει όλες τις δραστηριότητες του ανθρώπου στην Ευρώπη που θα περάσουν στον απόλυτο έλεγχο των πολυεθνικών, ενώ στο πρωτογενή τομέα περιέγραψε τα εφιαλτικά σενάρια από την είσοδο μεταλλαγμένων , μέχρι την κατάργηση του ΠΟΠ ή την ιδιωτικοποίηση όλων των υδάτων είτε ύδρευσης , είτε άρδευσης.




https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Βρετανία στέλνει στρατεύματα κατά του Πούτιν

Σε ετοιμότητα η Ρωσία, ετοιμάζει απάντηση στον Κάμερον

Εκατοντάδες Βρετανοί στρατιώτες θα... απλωθούν κωδικοποιημένα σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, ως μια επίδειξη δύναμης στον Βλαντιμίρ Πούτιν.


Ο Ντέιβιντ Κάμερον, λίγο πριν την οριστική αποχώρηση του από την πρωθυπουργία (λόγω Brexit) θα ανακοινώσει την ανάπτυξη ενός ισχυρού τάγματος 500 μελών στην Εσθονία, παράλληλα με άλλους 150 στρατιώτες να... σταθμεύουν στην Πολωνία «σε σταθερή βάση».

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών από τη δυτική συμμαχία σχετικά με τις προθέσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά της προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία: «Αυτή θα είναι μια σύνοδος κορυφής, όπου θα δείτε την ίδια τη Βρετανία να διεκδικεί ως ένα από τα πιο σημαντικά μέλη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Όχι μόνο θα πάμε να για να δηλώσουμε την υποστήριξή μας στο ΝΑΤΟ, αλλά είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Μιλώντας πριν από τη συνεδρίαση, ο Κάμερον δήλωσε: «Αυτή η σύνοδος κορυφής είναι μια ευκαιρία για μας να επαναλάβουμε την ισχυρή υποστήριξη μας για την Ουκρανία και άλλους ανατολικούς συμμάχους μας για να αποτρέψουμε τη ρωσική επιθετικότητα. Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τα λόγια και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι περήφανο να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο, στην ανάπτυξη στρατευμάτων σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα πως το Ηνωμένο Βασίλειο παίζει σημαντικό ρόλο στο ΝΑΤΟ».


https://diulistirio.blogspot.gr




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εφτιαξε μόνη της κινητό τηλέφωνο!




ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ

«Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ολοκλήρωσα την κατασκευή του ήταν να καλέσω τον αριθμό του δικού μου κινητού τηλεφώνου, μία διαδικασία παράξενη και αστεία.


Αμέσως μετά άρχισα να επικοινωνώ με τα μέλη της οικογένειάς μου. Το συναίσθημα ήταν εκπληκτικό γιατί μόλις είχα συνειδητοποιήσει ότι κατάφερα να φτιάξω κάτι που αγαπάω από το μηδέν». Η Μαρία Κιορουκτσίδου, τελειόφοιτη του Tμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να φτιάξει το πρώτο ελληνικό κινητό τηλέφωνο.

Κατά την περίοδο της έρευνας που προηγήθηκε αλλά και της κατασκευής του κινητού που ακολούθησε, υπήρξαν αρκετές φορές που αναρωτήθηκε αν θα τα καταφέρει.

Τελικά, λίγο το πείσμα, λίγο η επιμονή της να μην αφήνει στη μέση αυτά που ξεκινάει, αρκούσαν ώστε να παρουσιάσει στη σχολή της πριν από λίγες ημέρες το κινητό τηλέφωνο που έφτιαξε μόνο με τις δικές της δυνάμεις.

Παρακολουθώντας τον κόσμο σε καθημερινή βάση να βρίσκεται σχεδόν παντού με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι, καταλάβαινε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι προσκολλημένοι με αυτήν τη συσκευή. «Ετσι μια μέρα είπα γιατί να μη φτιάξω το δικό μου κινητό;».

Ερευνα

Η Μαρία Κιορουκτσίδου άρχισε να κάνει την έρευνά της προκειμένου να βρει τις κατάλληλες πλακέτες που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν -με την κατάλληλη προσθήκη από μέρους της ενός κώδικα- τις βασικές λειτουργίες ενός κινητού τηλεφώνου. Δηλαδή να πραγματοποιεί και να δέχεται κλήσεις.

«Στη συνέχεια βρήκα τα κατάλληλα εξαρτήματα που θα πλαισίωναν το τηλέφωνο, όπως οθόνη, ακουστικό, μεγάφωνο για τον ήχο κλήσης, μικρόφωνο, πληκτρολόγιο και αμέσως μετά ξεκίνησαν οι δοκιμές όσον αφορά τη συνδεσμολογία».

Μετά από ατέλειωτες ώρες πάνω από καλώδια, εξαρτήματα αλλά και μια δύσκολη προσπάθεια προκειμένου να γράψει από την αρχή τον κώδικα που χρειαζόταν ώστε να μπορεί το κινητό τηλέφωνο να δέχεται και να πραγματοποιεί κλήσεις, να αναπαράγει ήχο, καθώς και να εμφανίζεται στην οθόνη ο αριθμός του καλούντος, το πρώτο ελληνικό κινητό τηλέφωνο ήταν έτοιμο.

Η Μαρία Κιορουκτσίδου, πάντως, δεν πρόκειται να αναπαυτεί στις... δάφνες της. Ηδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να μπορεί το κινητό να δέχεται και να στέλνει γραπτά μηνύματα ενώ θα ακολουθήσουν οι κατάλληλες προσθήκες στον κώδικα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο αλλά και να «φορτωθεί» ένα παιχνίδι.

Ακόμη, μέσα στα σχέδιά της είναι να μικρύνει το μέγεθος του κινητού (στην τωρινή του μορφή έχει διαστάσεις 16Χ8,5 εκατοστά), σχεδιάζοντας μία καινούργια πλακέτα η οποία θα μπορεί να συνδεθεί με εξαρτήματα μικρότερου μεγέθους.

Η κατασκευή του κινητού τηλεφώνου κόστισε 200 ευρώ. Το πραγματικό κόστος, ωστόσο -αναφέρει- ήταν υψηλότερο, αν συνυπολογιστούν τα εξαρτήματα που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών και τα οποία έπρεπε να αντικατασταθούν.

Καριέρα

Οσον αφορά το μέλλον και τα επαγγελματικά της σχέδια, υπογραμμίζει πως «ένας από τους επαγγελματικούς τομείς που θα ήθελα να ασχοληθώ είναι να δοκιμάζω κινητά τηλέφωνα σε μεγάλες εταιρείες, πριν αυτά βγουν στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να ασχοληθώ με κάτι που να συνδυάζει software και hardware».

Αρχικά, μας λέει η Μαρία, θα προσπαθήσει στην Ελλάδα. «Θέλω να δω τι έχει να μου προσφέρει. Δεν θέλω να γυρίσω την πλάτη στη χώρα μου και να φύγω. Ωστόσο, αν δεν βρω κάτι το οποίο με ενδιαφέρει στο αντικείμενό μου, τότε είμαι θετική στο να φύγω στο εξωτερικό».

Η τελειόφοιτη του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα στηρίχθηκε στις δικές της δυνάμεις σε όλο αυτό το εγχείρημα που ανέλαβε να παρουσιάσει στο πλαίσιο της πτυχιακής της εργασίας.

Στο πλευρό της, πάντως, όπως μας είπε, στάθηκε ο επιβλέπων καθηγητής της και πρόεδρος του τμήματος Ιωάννης Ελληνας που την εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ρέντζι : «Αν το ζήτημα των ιταλικών κόκκινων δανείων είναι ένα ζήτημα άξιας "1", τότε το ζήτημα των παραγώγων των μεγάλων τραπεζών, είναι άξιας "100"»



Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση Ιταλίας και Γερμανίας για το θέμα της διάσωσης των ιταλικών τραπεζών. Το ιταλικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, με την πίεση να αυξάνεται από τα 360 δισ. ευρώ σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ το θέμα της διάσωσής τους προκαλεί τριγμούς στις σχέσεις Ρώμης-Βερολίνου.

«Η διάσωση θα επιβαρύνει τους καταθέτες τους», δηλώνει η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κάτι που βρίσκει αντίθετο τον Ματέο Ρέντσι. Ο ιταλός πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να παρακάμψει τους κανονισμούς για το «bail in» και να διασώσει τις τράπεζες χρησιμοποιώντας κρατικά κεφάλαια. Με βάση τους κανονισμούς της Ε.Ε., οι διασώσεις αυτές είναι παράνομες, εκτός και αν το βάρος πέφτει στους πιστωτές της τράπεζας.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξει ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο Ζαν Κ. Γιούνκερ, ο οποίος κάνει λόγο για κίνδυνο bunk run, αλλά και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον τελευταίο βέβαια να μιλά για κούρεμα καταθέσεων.

Από το ιταλικό στρατόπεδο, τους τόνους οξύνει ο Ματέο Ρέντσι, με μια δήλωση που εύκολα μπορεί να ερμηνευτεί ως απειλή με αποδέκτη το Βερολίνο.

«Είναι ξεκάθαρο για όποιον αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα ότι το αληθινό πρόβλημα του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα δεν είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Ιταλίας. Είναι τα παράγωγα των άλλων τραπεζών», δήλωσε ο Ρέντσι και συνέχισε: «Αν το ζήτημα των ιταλικών κόκκινων δανείων είναι ένα ζήτημα άξιας "1", τότε το ζήτημα των παραγώγων άλλων τραπεζών, των μεγάλων τραπεζών, είναι άξιας "100"» δείχνοντας προς τις γερμανικές τράπεζες αλλά και ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Με άλλα λόγια, ο Ρέντσι αφήνει να εννοηθεί πως εάν δεν φροντίσουν για τη σωτηρία των ιταλικών τραπεζών, με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμεί, με το Βερολίνο να σταματήσει να θέτει προσκόμματα, τότε εάν αυτές καταρρεύσουν, θα προκαλέσουν ντόμινο που θα συμπαρασύρει ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της γηραιάς ηπείρου.



https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

FAZ: Η μάχη για την Αγιά Σοφιά

Οι εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης είναι για τους Τούρκους ισλαμιστές και εθνικιστές το σημαντικότερο σύμβολο της οθωμανικής κατάκτησης της Πόλης. Επανειλημμένα έχουν γίνει απόπειρες να γίνουν τζαμιά. Για πολλούς συντηρητικούς μουσουλμάνους, στην Τουρκία, ήταν ένα μεγάλο όνειρο να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί και κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού γινόταν για μερικές ώρες καθημερινά. Ποιος και πότε το αποφάσισε δεν είναι σαφές. Το Κρατικό Ίδρυμα Θρησκείας παρουσίασε το «σόου του ραμαζανιού» σαν να επρόκειτο για το πιο αυτονόητο πράγμα στον κόσμο, γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ), σε δημοσίευμα για την Αγιά Σοφιά.

Και ενώ τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης πάλλονταν από ενθουσιασμό και έγραφαν για "ιστορικές στιγμές στην Αγία Σοφία", η κριτική έπεφτε σαν χαλάζι από το εξωτερικό. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την απόφαση "οπισθοδρομική" κάτι το οποίο από την άλλη πλευρά έγινε δεκτό με αγανάκτηση. Η Ελλάδα αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας, έγραψαν εξοργισμένα κάποια τουρκικά ΜΜΕ και διέδιδαν τη φήμη ότι ο Έλληνας πρόξενος πραγματοποίησε μυστική πρωινή επιθεώρηση στην Αγιά Σοφιά.

Μεταξύ άλλων και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προέτρεψε την Τουρκία να δείξει τον "προσήκοντα σεβασμό" στην ιστορία του χώρου. Ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος ΑΚP Κωνσταντινούπολης Σαμίλ Ταγιάρ έριξε λάδι στη φωτιά γράφοντας στο twitter ότι οι μουσουλμανικές λειτουργίες στην Αγία Σοφία είναι τα αντίποινα για την αναγνώριση του "αρμενικού ψέματος" από τη γερμανική Βουλή. Η Τουρκία δεν έχει φίλους στη Δύση πια, θα πρέπει επομένως να μην την λαμβάνει καθόλου υπόψη πλέον.

H αρμενικής καταγωγής Τουρκάλα βουλευτής Σελίνα Εζοζουν Ντογκάν, μια από τις λίγες χριστιανές πολιτικούς του κεμαλικού κόμματος της αντιπολίτευσης CHP στο τουρκικό Κοινοβούλιο, βρίσκει την ενέργεια απρεπή. Η Αγιά Σοφιά είναι ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά σύμβολα του παρελθόντος της χώρας και η μη θρησκευτική χρήση της είναι επομένως σωστή. «Αν κάποιος θέλει να επαναφέρει το κτίριο στην αρχική του λειτουργία, τότε θα έπρεπε λογικά να την μετατρέψει σε εκκλησία». Σε τελευταία ανάλυση η Αγία Σοφία κατασκευάστηκε αρχικά ως εκκλησία και χρησιμοποιήθηκε ως τέτοια επί αιώνες. Εκτός αυτού υπάρχει μεγαλύτερη έλλειψη εκκλησιών και όχι τζαμιών στη χώρα, λέει η Ντογκάν στη γερμανική εφημερίδα. Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και ο ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Βαρθολομαίος προ διετίας. Αυτές όμως τις μέρες δεν μπορεί κανείς να τον βρει, όπως άλλωστε και άλλους εκπροσώπους χριστιανικών εκκλησιών στην Πόλη.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι λιγότερο θέμα θρησκείας και περισσότερο πολιτικής ταυτότητας, λέει ο Κοράι Τσαλισκάν, καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου της Κωνσταντινούπολης. Για τους Τούρκους ισλαμιστές και εθνικιστές η Αγιά Σοφιά είναι το σημαντικότερο σύμβολο της κατάκτησης της Πόλης. Το ότι τα ιστορικά μνημεία ανήκουν σήμερα εξίσου σε όλους τους πολιτισμούς δεν ταιριάζει στο κοσμοαντίληψη αυτών των συντηρητικών ομάδων. Την Αγιά Σοφιά την αντιλαμβάνονται ως "χώρο νοσταλγίας", ο οποίος πρέπει να ξανακατακτηθεί.

Όποιος επισκεφτεί αυτές τις μέρες την Αγία Σοφία, δεν θα αντιληφθεί σχεδόν τίποτα από τη διαμάχη για το εντυπωσιακό μνημείο πολιτισμού. Την περασμένη Παρασκευή, πριν το τέλος του ραμαζανιού, επικρατούσε περισσότερη ησυχία και ηρεμία από ό,τι συνήθως. Έβλεπες μόνο ορισμένους μεμονωμένους επισκέπτες, λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Πόλης.

Η δημοσιογράφος Χιλάλ Μπαγιάρ πάντως δεν μπορεί να φανταστεί κάτι ομορφότερο από το να ζήσει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Η νεαρή γυναίκα με τη δεμένη κοτσίδα και το άνετο μαύρο φόρεμα πηγαίνει συχνά εκεί. Έχει ασχοληθεί εντατικά με την ιστορία της Αγίας Σοφίας και είναι πεπεισμένη ότι το κτίριο βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση χάρη στους Οθωμανούς κατακτητές. Η μετατροπή της σε τζαμί προστάτεψε το κτίριο και το διατήρησε για τις επόμενες γενιές. Είναι επομένως κρίμα που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τζαμί πια, είπε στην Frankfurter Algemeine Zeitung.

Η συζήτηση για τη χρήση της Αγίας Σοφίας πυροδοτείται επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια. Η πολυμελής "Ενωση Νέων της Ανατολίας" οργάνωσε πριν από δύο χρόνια μια προσευχή διαμαρτυρίας μπροστά στην Αγία Σοφία, στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες πιστοί και ξεκίνησε τη συγκέντρωση υπογραφών για τη μετατροπή της σε τζαμί. Παρόμοιες πρωτοβουλίες πήρε και η "Τουρκική Ένωση Φοιτητών". Υποστήριξη είχε και από κυβερνητικούς κύκλους: ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουλέντ Αρίντς διακήρυξε, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αγία Σοφία το 2013, ότι «προσεύχεται στον Αλλάχ να ξαναγελάσει». Επίσης βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ και του εθνικιστικού κόμματος της αντιπολίτευσης ΜΗΡ έφεραν στη Βουλή διάφορα νομοσχέδια με τα οποία ζητούσαν να χρησιμοποιηθεί η Αγία Σοφία σαν τζαμί.

Λογική δεν υπάρχει σε αυτήν την επιθυμία, τονίζει ο καθηγητής Κοράι Τσαλισκάν στη γερμανική εφημερίδα. Η Κωνσταντινούπολη δεν έχει ανάγκη από εντυπωσιακά τζαμιά. Πουθενά στην πόλη δεν υπάρχουν τόσο πολλά όσο στο ιστορικό κέντρο. Ακόμα και το μπλε τζαμί ακριβώς απέναντι από την Αγία Σοφία είναι μισογεμάτο στις ώρες της προσευχής. «Ο ίδιος ο Ερντογάν είχε πει προ ετών, "ας γεμίσει πρώτα το μπλε τζαμί πριν ασχοληθούμε με την Αγία Σοφία"» όπως υπενθυμίζει ο Τσαλισκάν. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ερντογάν δεν έχει εκφραστεί δημόσια για το θέμα οφείλεται σε στρατηγικούς λόγους, υποψιάζεται ο καθηγητής: «Ιδεολογικά του είναι χρήσιμη η συζήτηση, διότι ενισχύει την κομματική του βάση. Οικονομικά όμως δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του κανένα περαιτέρω βήμα το οποίο θα έβλαπτε τον τουρισμό της χώρας ακόμα περισσότερο». Υπό πόσο μεγάλη πίεση βρίσκεται δείχνει το γεγονός ότι υπέκυψε μπροστά στη Ρωσία και το Ισραήλ.

Ασφαλώς και δεν είναι σύμπτωση, λέει ο Τσαλισκάν, ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί για ένα μήνα έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα δεν τα πάει καθόλου καλά. Η τουρκική κυβέρνηση στρέφεται προς το πολιτικό Ισλάμ όσο μεγαλύτερη είναι η καθοδική πορεία της χώρας πολιτικά και οικονομικά. Οι ανάγνωση του Κορανίου μέσα από την Αγία Σοφία είναι μια μικρή υποχώρηση η οποία βελτιώνει μεν την διάθεση των συντηρητικών ψηφοφόρων, αλλά ταυτόχρονα προωθεί περαιτέρω την κοινωνική πόλωση, συμπληρώνει ο καθηγητής.

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραιτήθηκε ο Π.Ρουμελιώτης από το "Ελ. Βενιζέλος"


Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) υπέβαλε σήμερα ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Ρουμελιώτης είχε ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για την πρόθεσή του να παραιτηθεί, μετά και την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα για την προώθηση της διαπραγμάτευσης ώστε να ενταχθεί η Ελλάδα στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών (ΑΙΙΒ).

Αναμένεται τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην αντικατάστασή του. Υπενθυμίζεται πως ο Π. Ρουμελιώτης είχε εναντιωθεί στην εικοσαετή παράταση της σύμβασης παραχώρησης του ΔΑΑ.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποκάλυψη Μεϊμαράκη: Plan B συζήτησε και η κυβέρνηση Παπαδήμου


Αποκαλύψεις από τον πρώην αρχηγό της ΝΔ για το ενδεχόμενο Grexit πριν από τέσσερα χρόνια.

To γεγονός ότι plan B συζήτησε και η κυβέρνηση Παπαδήμου αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μέσω της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου στον realfm.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο δημοσιογράφος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εχω μία πληροφορία και θα την πω και την έχω από πολιτικό αρχηγό, ότι plan B συζήτησε και η κυβέρνηση Παπαδήμου, με τους πολιτικούς αρχηγούς που μετείχαν τότε, δηλαδή τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Καρατζαφέρη, σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με τον πρωθυπουργό, ότι συζήτησε το ενδεχόμενο plan b».

«Ηταν τότε η περίοδος που ο Σόιμπλε μιλούσε για το Grexit. Συζήτησαν τότε plan b, το ενδεχόμενο της δραχμής. Μάλιστα μαθαίνω ότι ο κ. Παπαδήμος είχε πει τότε ότι “αυτό ρε παιδιά θέλει 6 μήνες προετοιμασία, δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα”», απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης.

Αιχμές για τη στάση της ηγεσίας της ΝΔ στο δημοψήφισμα

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η δική του θέση ήταν υπέρ της αποχής καθώς -όπως είπε- αυτή η πολιτική στάση δεν θα νομιμοποιούσε ένα ερώτημα ασαφές και διχαστικό..

«Ο κ. Τσίπρας ετοιμαζόταν, με βάσει τις δημοσκοπήσεις να διαχειριστεί το Ναι που θα του έδινε και το σχετικό πολιτικό άλλοθι. Αλλά τελικά οι ηγεσίες παρασύρθηκαν από τις δημοσκοπήσεις», προσέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος τόνισε πως μετά την αιφνίδια παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά και σε μια δύσκολη στιγμή για την Νέα Δημοκρατία όπου κινείτο δημοκοπικά στο 14-15% , ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, «όταν κανείς εκείνη την περίοδο δεν ήθελε να αναλάβει, διότι ήταν φανερό ότι θα πηγαίναμε σε εθνικές εκλογές».

Επιπλέον σημείωσε ότι δεν ήταν μεταβατικός πρόεδρος από τη στιγμή που είχε ψηφιστεί και από την ΚΟ και την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώ σε ερώτηση για τα δημοσιεύματα που θέλουν να έχει αφαιρεθεί η φωτογραφία του από τη θέση των πρώην προέδρων στη Συγγρού, δήλωσε πως «αν έχει γίνει αυτή η απρέπεια, το επιτελείο του προέδρου θα το διορθώσει».

Αναφερόμενος στις τελευταίες εθνικές εκλογές δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για την εθνική του στάση, που συνέβαλε στη διατήρηση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ισχυροποίηση της ΝΔ που άγγιξε το 29%.

Ωστόσο, όπως είπε, το ποσοστό θα ήταν αρκετά καλύτερο αν βοηθούσαν κάποιοι περισσότερο και δεν είχαν επαναπαυτεί στη λίστα.

Για το σημερινό δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ ανέφερε ότι ήδη το κόμμα επί προεδρίας του, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και πριν από την ανάληψη της νέα ηγεσίας, είχε αρχίσει να παίρνει ξεκάθαρο δημοσκοπικό προβάδισμα

Επιπρόσθετα εξήγησε για άλλη μια φορά τη θέση του για την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και την ανάγκη που έχει η χώρα για εθνική συνεννόηση, λέγοντας ότι η πάγια θέση της ΝΔ και του ΕΛΚ είναι η συναίνεση στα μεγάλα εθνικά ζητήματα. Υπενθύμισε δε ότι γι΄ αυτή τη θέση του και κατηγορήθηκε εσωκομματικά, και ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε, επιλέγοντας την οδό των εκλογών, οι οποίες εκ του αποτελέσματος κρίνονται καταστροφικές.

Αντίθετος στις πρόωρες εκλογές και την απλή αναλογική


Σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για εκλογές υπενθύμισε την άποψή του πως «ζητούμενο παραμένει η εθνική συνεννόηση και όχι οι κραυγές» και μίλησε για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης «προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κρίση για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα».

«Το σύνθημα φύγετε δεν είναι λύση, γιατί η χώρα θα σέρνεται και ο Τσίπρας θα μένει», συμπλήρωσε.

Παράλληλα δήλωσε αντίθετος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

«Η χώρα θέλει σταθερότητα και ομαλότητα για να έρθουν οι επενδύσεις. Κανείς δεν επενδύει σε αβέβαιο περιβάλλον. Η ενισχυμένη αναλογική επιτρέπει και πολυφωνία στη Βουλή και σταθερή κυβέρνηση. Η χώρα δεν είναι σωματείο. Η ΝΔ δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο γιατί δεν πιστεύει στην απλή αναλογική. Ήδη από το 1990, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την ψήφιση του νόμου σταθεροποίησε το πολιτικό σύστημα, και δεν είναι τυχαίο που από τότε ο εκλογικός νόμος έχει παραμείνει ο ίδιος με μόνη αλλαγή την καθιέρωση του μπόνους, το οποίο είναι σεβασμός στη λαϊκή πλειοψηφία και δίνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ιδεολογικοπολιτικά η ΝΔ είναι υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής. Η απλή αναλογική είναι μια λύση για το πώς δεν θα κυβερνηθεί η χώρα», είπε συγκεκριμένα, ενώ για την συνταγματική αναθεώρηση τόνισε πως πρόκειται για κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία και δεν μπορεί να γίνει με ρήξεις. «Χρειάζεται συνεννόηση για μεγάλα θέματα όπως της Παιδείας, της Δικαιοσύνης, της Εκκλησίας και άλλα», συνέχισε και διατύπωσε τη θέση του η ηγεσία της Δικαιοσύνης να εκλέγεται από ένα ευρύτατο εκλεκτορικό σώμα, ώστε να αποφεύγονται οι υποψίες παρεμβάσεων της Εκτελεστικής προς τη Δικαστική εξουσία.

Έκλεισε για τον ίδιο το κεφάλαιο “ηγεσία της ΝΔ”

Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές και την αποτυχία εκλογής προέδρου της ΝΔ από την πρώτη Κυριακή, ο κ. Μεϊμαράκης θύμισε την άρνηση των συνυποψηφίων του να προχωρήσουν οι εκλογές χειρόγραφα, ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει και επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν έχει προχωρήσει δικαστικά κατά της εταιρείας που ευθυνόταν για την τεχνική διοργάνωση.

Παρατήρησε, επίσης, ότι με την αλλαγή του Καταστατικού για τον τρόπο εκλογής του προέδρου, η νέα ηγεσία υιοθέτησε πλήρως την άποψή του, ότι δεν μπορεί ο κάθε περαστικός να αποφασίζει για τον αρχηγό της ΝΔ.

Όσον αφορά το δικό του μέλλον στην πολιτική, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε πως το κεφαλαίο «ηγεσία της ΝΔ» έχει κλείσει.

«Κάνω αυτό που έκανα πάντα, να βοηθήσω την ηγεσία της ΝΔ να γίνει πλειοψηφία με πρόγραμμα και να κυβερνήσει. Η διοίκηση του κόμματος, η νομή της κομματικής εξουσίας και η ευθύνη αφορά τον πρόεδρο… Στα πρόσωπα δύσκολα θα συμφωνήσουμε. Με πολλούς μπορούμε και πρέπει να συνυπάρχουμε στην ΚΟ, αλλά δεν μπορεί να είναι στην ηγετική ομάδα και δεν μπορεί να κραυγάζουν. Δεν έχω δει τον κ. Μητσοτάκη από την ημέρα της εκλογής του. Θέλω να έχω μια τακτική επαφή μαζί του, αλλά αυτό έγκειται στον ίδιο. Μια τέτοια επικοινωνία πρέπει να γίνει επί της ουσίας και όχι για επικοινωνιακούς λόγους. Έχω απόψεις για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, όπως ο εκλογικός νόμος, η συνταγματική αναθεώρηση, η πορεία της χώρας, τα θέματα της συναίνεσης και της εθνικής συνεννόησης για τα οποία και θα παρεμβαίνω», προσέθεσε.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΠΑΜ-Θ: Ενεργοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ 7,5 εκατομ. ευρώ για την καταπολέμηση της φτώχειας



Στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα προγράμματα για την καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού από το ΕΣΠΑ του ΠΕΠ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αυτό επιτυγχάνεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη. Σε αυτό το πλαίσιο σε διάστημα 5 ετών θα ιδρυθούν Κέντρα Κοινότητας από τους 22 δήμους της ΠΑΜ-Θ.

Ειδικότερα, τα Κέντρα Κοινότητας είναι μία νέα δράση, με καινοτόμα χαρακτηριστικά και με τη λειτουργία τους επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης.

Το αντικείμενο των Κέντρων Κοινότητας συνδέεται με την δημιουργία Πύλης Εισόδου για την πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με τα προγράμματα πρόνοιας, κοινωνικής ένταξης και απασχόλησης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο και την υποστήριξή τους για να ενταχθούν σε αυτά, με την διασύνδεση με τους φορείς που παρέχουν υπηρεσίες απασχόλησης, καθώς και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες στα γεωγραφικά όρια της περιοχής. Κεντρικό ρόλο θα έχει η δικτύωση με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για τη διασφάλιση της άμεσης παραπομπής των ωφελουμένων ατόμων αλλά και την πρόσβαση στην πληροφόρηση για προγράμματα και δράσεις προώθησης στην απασχόληση, τα οποία είναι ενεργά ή προγραμματίζεται να ενεργοποιηθούν. Προγραμματίζεται τέλος ή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, όπως παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, παροχή συμβουλευτικής αγωγής σε θέματα νομικού χαρακτήρα, ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού, ανάπτυξη δράσεων δημιουργικής απασχόλησης και μαθησιακής στήριξης, διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Ωφελούμενοι των Κέντρων Κοινότητας θα είναι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης των «Κέντρων Κοινότητας» και συγκεκριμένα ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού καθώς και παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι φίλοι μας τα ζώα..

     Κι όχι ο,τιδήποτε ζώα: σκουλήκια.
Απ' αυτά τα σιχαμερά με τη γλίτσα επάνω, τα πρασινοκαφέ, που όλο κουνιούνται και κουλουριάζονται, και που σιχαίνεσαι και να τα πατήσεις.
Άσε που βρωμάνε.

Επειδή έχουμε καιρό ν' ασχοληθούμε, κι επειδή μέσα στην δίνη της επικαιρότητας, των προβλημάτων, και του
γενικού χαμού,
..εστιάζουμε μόνο στους πολιτικούς ως μείζονες προδότες,
..καλό είναι να υπολογίζουμε επίσης ως μείζονες προδότες και όλες εκείνες τις αιματοβαμμένες φωνές και πένες που στηρίζουν αυτούς τους πολιτικούς, όχι γιατί τους αγαπάνε, αλλά για να κονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα.

Όλους εκείνους τους παλιάνθρωπους που μόνο και μόνο για το χρήμα υποστήριξαν και υποστηρίζουν, μνημόνια, μέτρα, αύξηση φόρων, κόψιμο μισθών και συντάξεων, μενουμευρώπηδες, διευθυντήρια των Βρυξελών, και ό,τι άλλο προκάλεσε και προκαλεί την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας,
..βάφοντας έτσι τα χέρια τους με το αίμα μας, το αίμα των ελλήνων πολιτών, ανενδοίαστα, με επαγγελματική ψυχρότητα και αποφασιστικότητα πληρωμένου δολοφόνου.

Άνθρωποι-σκουλήκια υπεράνω ιδεολογιών και κυβερνήσεων, αρκεί να κονομάνε.
Αρκεί να επαναλαμβάνουν νύχτα-μέρα το πληρωμένο με αίμα του λαού ψέμα τους, την ολέθρια και σιχαμερή προπαγάνδα τους υπέρ των νεοναζί κατακτητών,
..και να βυσσοδομουν και να σκυλεύουν οποιονδήποτε προσπαθήσει να απαλλάξει την χώρα απ' το ψεύτικο και κατασκευασμένο άγος.

Ανθρώπινα σκουλήκια κατάλληλα μόνο για πάτημα.
Καλό είναι να τα θυμόμαστε συνέχεια.
Οι ευθύνες τους για την εξαθλίωση του λαού είναι πολύ πάνω απ' το μισό.
Αν δεν υπήρχαν αυτα τα σκουλήκια να εκτελούν συμβόλαια θανάτου της κοινωνίας με την συνεχή πλύση εγκεφάλου, με απροκάλυπτα ψέματα (όσο πιό τεράστια και οφθαλμοφανή τόσο πιό κατάλληλα για την προπαγάνδα τους), με εκβιασμούς και εκφοβισμούς της γνώμης των πολιτών,
..όλα θα ήταν σήμερα διαφορετικά.

Κάθε φορά που βρίζουμε και καταριόμαστε έναν προδότη πολιτικό να σκεφτόμαστε πως πίσω απ' αυτόν βρίσκονται πέντε τέτοια ανθρώπινα σκουλήκια, να τον στηρίζουν και να τον προστατεύουν.

Η ανοχή μας πρέπει κάποτε να τελειώσει.
Να μην υπάρξει ποτέ ασυλία ούτε για τους προδότες,
..ούτε για τα σκουλήκια που τους συντηρούν!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Χρυσοβελώνη: 21.000 αυτοκίνητα VOLKSWAGEN με πειραγμένο λογισμικό στην Ελλάδα



Για την ύπαρξη 21.000 αυτοκινήτων μάρκας VOLKSWAGEN με πειραγμένο λογισμικό σχετικά με την εκπομπή ρύπων ενημέρωσε τη Βουλή η υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και προανήγγειλε σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Δ. Καμμένου σχετικά με το σκάνδαλο που συγκλόνισε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η κ. Χρυσοβελώνη διαβεβαίωσε ότι: «Από την πλευρά του υπουργείου μας κινητοποιήθηκαν άμεσα οι υπηρεσίες μας, ώστε να γίνει πλήρης καταγραφή των οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας και φέρουν το επίμαχο λογισμικό, έγινε σχετική αλληλογραφία με τους εισαγωγείς, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΚΒΑ, ώστε να διερευνηθούν πιθανές ενέργειες για τη θεραπεία της όποιας βλάβης ενδεχομένως έχει υποστεί το δημόσιο συμφέρον».

Να αναφέρουμε επίσης ότι για τα 500.000 αυτοκίνητα στην Αμερική, η εταιρεία πλήρωσε πρόστιμο 15,3 δις δολάρια ενώ στην Ευρώπη κυκλοφορούν περίπου 8,5 εκατομμύρια.

Όπως ανέφερε η υφυπ. Μεταφορών όλη αυτή η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας από τους εμπλεκόμενους φορείς και μόλις ολοκληρωθεί, «θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για όλες τις περιπτώσεις που θα προκύψουν στοιχεία παραβίασης της νομοθεσίας για την έκδοση εγκρίσεων τύπου».

Παράλληλα, ενημέρωσε, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ανάκλησης των οχημάτων και συμμόρφωσής τους με τις προδιαγραφές των αντίστοιχων εγκρίσεων τύπου, όπως αυτή πραγματοποιείται παράλληλα σε όλα τα κράτη μέλη.

Τέλος η υφυπ. Μεταφορών προανήγγειλε διάταξη νόμου με την οποία, ανέφερε, καθιερώνονται κυρώσεις στις περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας για την έγκριση τύπου, η οποία θα καλύπτει και την συγκεκριμένη περίπτωση.

«Ήδη και οι δικαστικές μας αρχές αντέδρασαν άμεσα και αναμένονται εξελίξεις: μετά από σχετική πληροφόρηση που είχαμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την 6-10-2015, σχηματίσθηκε αυτεπαγγέλτως κατά παντός υπευθύνου η με ΑΒΜ Ω2015/132 ποινική δικογραφία, η οποία χρεώθηκε σε Εισαγγελέα. Την 8-10-2015 η δικογραφία διαβιβάσθηκε στον 13ο Πταισματοδίκη Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Μετά το πέρας αυτής επεστράφη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για περαιτέρω επεξεργασία. Λόγω και της ιδιότητάς μου, ως δικηγόρος, να σας πω ότι τα όποια στοιχεία προέκυψαν από την προκαταρκτική έρευνα σε σχέση με την δικογραφία αυτή δεν δύναται να γνωστοποιηθούν δεδομένου ότι αυτή είναι μυστική».





https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....