Διυλιστήριο: 02/14/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Κατάργηση του Οίκου Ναύτου !!!

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συνήλθε έκτακτα σήμερα με αφορμή το επιχειρούμενο «εν κρυπτώ και παραβύστω» πλήρες ξεπούλημα και ουσιαστική κατάργηση του ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ και μάλιστα με διαδικασίες ντροπής, που θυμίζουν άλλες εποχές, τις οποίες και όλοι οι Έλληνες προσπαθούμε να ξεχάσουμε.

Πιο συγκεκριμένα με γραπτή εντολή «εξαιρετικώς επείγουσα» και ημερομηνία 13-2-2014 του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ εντέλλονται οι « ..επιτροπές παραλαβής να αρχίσουν την διαδικασία παραλαβής, από τις αντίστοιχες επιτροπές παράδοσης των κτιρίων από Παρασκευή 14.2.2014 και να έχει ολοκληρωθεί την Δευτέρα 17.2.14…»

Και όλα αυτά στα πλαίσια του νέου Νόμου περί ΕΟΠΥΥ, που ναι μεν ψηφίστηκε στη Βουλή το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 2014, πλην όμως μέχρι και τώρα δεν έχει δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης ώστε να αποκτήσει την απαιτούμενη από την νομοθεσία τυπική και ουσιαστική δύναμη για την εφαρμογή του.

Και το χειρότερο είναι ότι οι επιτροπές αυτές, παράδοσης – παραλαβής, συστάθηκαν με εντολή του κ. Προέδρου του ΕΟΠΠΥ με ημερομηνία 17-1-2014, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων ασφαλισμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του «σχεδίου νόμου» και όχι βέβαια σε εκτέλεση ψηφισθέντος και δημοσιευθέντος Νόμου.

Τέτοιες μεθοδεύσεις, οι οποίες και αποτελούν πράγματι ντροπή για ένα ευνομούμενο κράτος, καταδεικνύουν δυστυχώς ότι η κυβέρνηση υπακούει πιστά στις εκάστοτε εντολές της ΤΡΟΪΚΑΣ και των οργανωμένων συμφερόντων.

Οι όποιες όμως μνημονιακές και λοιπές σκοπιμότητες δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελούν το άλλοθι για να στερούν από τους Έλληνες ναυτεργάτες τις στοιχειώδεις και ανθρώπινες υπηρεσίες υγείας, για τις οποίες και έχουν υποστεί πλείστες όσες στερήσεις και θυσίες.

Θα πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους οι αρμόδιοι ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και ότι ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι ναυτεργάτες δεν αντέχουν άλλα βάρη στις πλάτες τους.

Οι Έλληνες Ναυτεργάτες όχι μόνον αντιδρούν και δεν δέχονται την επιχειρούμενη παραλαβή και παράδοση αλλά προτάσσουν τα στήθη τους για την διαφύλαξη του ΟΙΚΟΥ τους, ο οποίος και αποτελεί δική τους περιουσία, που αποκτήθηκε με πολύ ιδρώτα και πολύ αλμύρα.

Ήδη σήμερα τα μέλη της Διοίκησης της ΠΝΟ με δεκάδες ναυτεργάτες επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο του ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΗ και απαίτησαν την άμεση σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου και ταυτόχρονα δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν το ξεπούλημα και την απεμπόληση της περιουσίας τους.

Τέλος καλούνται όλοι Έλληνες ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι να δώσουν, μαζί με τα μέλη της Διοίκησης της ΠΝΟ, δυναμικά το παρόν τους έξω από τα γραφεία του ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΗ το πρωί της Δευτέρας 17-2-2014.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έκλεισαν το ΙΚΑ στο Γαλάτσι και την Ηλιούπολη με απόφαση που καν δεν είχε δημοσιευθεί με ΦΕΚ !!!

Από Γαλάτσι 
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Γαλατσίου κου Κ. Τσίρου ότι το ΙΚΑ δεν θα φύγει από το Γαλάτσι, και τις χειραψίες με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη τον περασμένο Οκτώβριο, σήμερα το πρωί Επιτροπή του ΕΟΠΠΥ επιχείρησε να σφραγίσει τα ιατρεία του ΙΚΑ στη Λεωφ. Γαλατσίου, σε εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε προ μιας εβδομάδος. Μάλιστα, ειδοποιήθηκαν οι γιατροί για να μαζέψουν τα προσωπικά τους αντικείμενα από τα ιατρεία.

Το σφράγισμα των ιατρείων αποφεύχθηκε προς ώρας, λόγω αντιδράσεων από γιατρούς και πολίτες (παρών ήταν και ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου με το ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Παναγιώτου), γιατί δεν είχε δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ, άρα το «λουκέτο» επιχειρήθηκε να μπει εσπευσμένα και παράνομα, όπως μας δήλωσαν γιατροί του υποκαταστήματος. Όπως μας ενημέρωσαν, ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, πλην της μικροβιολόγου κας Σοφίας Λεπίδα-Ντάγλα, ήταν απόντες.

Η Επιτροπή ενδέχεται να επιστρέψει την εβδομάδα που έρχεται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του σφραγίσματος. Από τη Δευτέρα οι γιατροί διοργανώνουν κινητοποιήσεις και καλούν τους Γαλατσιώτες να συμμετάσχουν σ’ αυτές.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίρος είχε διαβεβαιώσει τους Γαλατσιώτες, μέσω της δημοτικής εφημερίδα, τον περασμένο Οκτώβρη ότι δεν πρόκειται ν’ αφήσει το ΙΚΑ να φύγει, δηλώνοντας: «Ως Δήμαρχος και ως γιατρός είχα υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να αφήσω το υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ να φύγει από την πόλη μας, καθώς εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων, κυρίως ηλικιωμένων. Όλοι μαζί αγωνιστήκαμε και πετύχαμε μέσα από τις συνεχείς παρεμβάσεις μας να παραμείνει το υποκατάστημα στο Γαλάτσι». Σήμερα, αποδείχθηκε ακόμη μία φορά πολιτικά ασυνεπής και αναξιόπιστος.
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γ. Σταθάκης: Να αυξηθούν τα φορολογικά εσόδα, η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση

Σε μία αναφορά που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο βουλευτής και ένας εκ των εισηγητών του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τίτλο «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας».

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι «η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση», εννοώντας την υστέρηση που παρουσιάζεται στη χώρα σε ό,τι αφορά τα έσοδα από την φορολογία ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τα έσοδα είναι μόλις στο 38% του ΑΕΠ. Οφείλουμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα στο 43%. Η τρύπα είναι στο 6% σε σχέση με Γερμανία στα φυσικά και νομικά πρόσωπα» είπε ο κ. Σταθάκης και συμπλήρωσε, περιγράφοντας ένα μέρος του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το μείγμα είναι δεδομένο, 40% φόροι προσώπων νομικών προσώπων, 40% έμμεσοι, 20% εισφορές».
Παράλληλα τόνισε ότι η αποβιομηχάνιση της Ελλάδας είναι αδιανόητη. «Στη Γερμανία δεν άφηναν εύκολα να κλείσουν οι εταιρίες. Υπήρχε μια ενεργητική βιομηχανική πολιτική. Είδαν ότι όσοι κράτησαν τον παραγωγικό ιστό άντεξαν, άρα σκέφτονται και πάλι τη βιομηχανική πολιτική», σημείωσε ο κ. Σταθάκης και συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό το βήμα της ΕΕ, η οποία βλέπει και πάλι τη βιομηχανία.Δήλωση ΚεδίκογλουΤις δηλώσεις του Γ.Σταθάκη σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφέροντας:

«Οφείλει να εξηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι εννοεί το μέλος του Οικονομικού Επιτελείου του κόμματος κ. Γ. Σταθάκης, όταν λέει ότι η Ελλάδα “υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση” και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να αυξήσει τους φόρους κατά 5% του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 10 δις.

Οφείλει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ να μας ενημερώσει σε ποιους Έλληνες θα αυξήσει την φορολογία. Μήπως σε μισθωτούς και συνταξιούχους, μήπως στους αγρότες ή τους ελεύθερους επαγγελματίες ή μήπως μαζί με αυτές τις κατηγορίες θα υπερφορολογήσει την ακίνητη περιουσία και τις καταθέσεις, όπως, άλλωστε, ορίζει και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Περιμένουμε σήμερα ξεκάθαρες απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ με ποιον –συγκεκριμένο- τρόπο θα «ανακουφίσει τον πόνο του Έλληνα από την χαμηλή φορολόγησή του».

ΣΥΡΙΖΑ: Αύξηση των φορολογικών εσόδων, όχι των φόρων

Το σχόλιο του γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γ. Σταθάκης:

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση των φορολογικών εσόδων (και ΟΧΙ των φόρων) στο μέσο όρο της ΕΕ, την οποία και εκφώνησε στη χτεσινή εκδήλωση του TVXS ο Γιώργος Σταθάκης, δεν είναι καινούρια. Πρόκειται για βασικό άξονα του φορολογικού συστήματος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ , το οποίο χαρακτηρίζεται από τη δίκαιη κατανομή των βαρών και την αποτελεσματικότητα στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων και κινείται στον αντίποδα της φορολογικής ασυλίας των πλουσίων, της φοροδιαφυγής, καθώς και της επιβάρυνσης των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων που επιβάλλει η μνημονιακή κυβέρνηση.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση αφήνει στα συρτάρια της διάφορες φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν και ζημιώνει το δημόσιο συμφέρον στερώντας από φορολογικά έσοδα εκατομμυρίων ευρώ, ενώ χαρατσώνει τους φτωχούς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι τουλάχιστον προκλητικό να εγκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να αυξήσει τους φόρους.

Θα περιμέναμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και από τα ΜΜΕ που εργολαβικά έχουν αναλάβει άτυπα χρέη αναπληρωτών κυβερνητικών εκπροσώπων, να αντιπαρατεθούν για μια φορά επί της ουσίας με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να τιθασεύουν τόσο τη «φαντασία» τους, όσο και την προπαγανδιστική τους διάθεση.

Ακολουθεί το πλήρες απόσπασμα της ομιλίας Σταθάκη:

«Η Ελλάδα υποφέρει 20 χρόνια από λίγους φόρους και αυτή είναι η βασική αιτία του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Διότι όπως και αν το ψάξετε από το 95, που υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία, δαπανούσε κάθε χρόνο 43 – 44% του ΑΕΠ, αυτές ήταν οι δημόσιες δαπάνες.

Αυτό το μέγεθος βρίσκεται λίγο πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Άρα η χώρα δεν είχε ούτε πολύ μεγάλο κράτος σε σχέση με την Ευρώπη, αλλά λίγο μικρότερο, και η σύνθεση επίσης των δαπανών όσο και να το μελετήσει κανείς στην Ελλάδα, θα δει ότι ήταν κοντά στην ευρωπαϊκή σύνθεση μιας και αυτά είναι λίγο έως πολύ τα δεδομένα των χωρών της ΕΕ, δηλαδή χρειάζονται 19% για τη δημόσια διοίκηση, σχεδόν 10 % για συντάξεις, σχεδόν 10 % για υγεία και άλλο ένα 10% για εκπαίδευση και άμυνα. Άρα πανομοιότυπα είναι όλα.

Εν τούτοις τα έσοδα του προϋπολογισμού, τα δημόσια έσοδα μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές για σχεδόν 20 χρόνια ήταν μόλις 38,5% κατά μέσο όρο. Άρα σε μια οικονομία η οποία θέλει να κρατήσει τα ευρωπαϊκά της χαρακτηριστικά, όσον αφορά τη δομή των κοινωνικών δαπανών και του κράτους, δεν τίθεται θέμα να μειώσεις το 43%, και να το κάνεις 42 ή 41%. Από εκεί και πέρα η συζήτηση δεν έχει και πολύ νόημα, αντίθετα η χώρα οφείλει να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα στο 42 – 43% του ΑΕΠ όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Και για να γίνω ποιο συγκεκριμένος ακόμα επειδή και τα φορολογικά έσοδα είναι πανομοιότυπα στην Ευρώπη, είναι 40% έμμεσοι φόροι, 40% φόροι και ασφαλιστικές εισφορές από τον κόσμο της εργασίας και 20% είναι φορολόγηση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Όπως και αν το ψάξετε τα τελευταία 20 χρόνια η τρύπα είναι προσδιορισμένη. Είναι η τρύπα της φορολογίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, η οποία είναι 6% του ΑΕΠ κάθε χρόνο σε σχέση με τη Γερμανία, με τη Γαλλία, με την Ιταλία, με την Ισπανία.

Η Ελλάδα έχει μια μόνιμη τρύπα στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, θα τολμούσα να πω πιο πολύ των φυσικών προσώπων παρά των επιχειρήσεων. Άρα η ιδέα για λιγότερους φόρους είναι παραπλανητική, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα παρά μόνο αν θέλει κάποιος να αφομοιώσει πολύ το σκέλος των δαπανών, στην οποία περίπτωση η Ελλάδα μεταφέρεται όπως κάνει εν μέρει το μνημόνιο που επιδιώκει ένα κράτος του 37-38% δημόσιες δαπάνες, το οποίο όμως προσεγγίζει επίπεδα των βαλκανικών χωρών κάτι που ελπίζω να μην το επιθυμεί κανείς.»
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μα ποιος είναι τελικά ο κύριος Γεωργίου ;;; VIDEO

Οι καταγγελίες του Προέδρου των εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ Νίκο Κλουβάτο και όχι μόνο, για απειλή συναδέλφων του, ότι όποιος ασχολείται με το έλλειμμα αποκεφαλίζεται που αφορούν τον κύριο Ανδρέα Γεωργίου πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, διορισμένο από την Τρόικα,φαίνεται ότι δεν συγκινούν κανένα, ούτε καν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που αν και γνωρίζει τι γίνεται και συμβαίνει, δεν… τολμά καν να το αγγίξει.
Ο κύριος Κλουβάτος αναφέρει ότι ο κύριος Γεωργίου αντί να εξοπλίσει τη διεύθυνση εθνικών λογαριασμών και συγκεκριμένα το τμήμα ελλειμμάτων με περισσότερα άτομα για να γίνει έρευνα,έβγαλε κιόλας 2 άτομα και έχει αφήσει το τμήμα με μόλις 6-7 άτομα καθώς θέλει να καθυστερεί το συγκεκριμένο τμήμα!
«Τα έχει καταργήσει όλα,είναι στο απυρόβλητο»αναφέρει κατηγορηματικά!
Να σας θυμίσουμε ότι ήταν υπεύθυνος για το έλλειμμα που παρουσίασε η χώρα (στο 15,9%) και για το λόγο αυτό ήρθε και η Τρόικα.  
Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι όλα τα κόμματα, θεωρούν ότι ο κύριος Γεωργίου είναι υπόδικος, παρόλο αυτά μένει στην συγκεκριμένη θέση !!!


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εφτά κρυφά επιδόματα που μπορείτε να διεκδικήσετε

Επτά άγνωστα επιδόματα που χορηγούνται εφάπαξ ή μηνιαίως και φτάνουν έως και τα 700 ευρώ αναμένουν τους δικαιούχους στα συρτάρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, πρόκειται για παροχές του ΟΑΕΔ και των ΟΤΑ που ελάχιστοι γνωρίζουν και αφορά -μεταξύ άλλων- δικαιούχους άνεργους μετά τη λήξη της επιδότησης, νέους, αλλά και εργαζόμενους που η εταιρία τους βρίσκεται σε πτώχευση.

Αναλυτικά:

ΟΑΕΔ
Τρίμηνη επιδότηση ανέργων: Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά και «επίκαιρα» βοηθήματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι δεν δικαιούνται ένταξη στην τακτική επιδότηση. Το ύψος του βοηθήματος ανέρχεται σε 216 ευρώ και καταβάλλεται κάθε τρεις μήνες (συνολικά 648 ευρώ το χρόνο).

Βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης: Όσοι παραμένουν άνεργοι για ένα μήνα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας δικαιούνται ειδικό βοήθημα εφάπαξ 187 ευρώ. Τα ετήσια οικογενειακά εισοδήματα του δικαιούχου δεν πρέπει να υπερβαίνουν το ποσό των 9.977 ευρώ.

Οικογενειακό επίδομα για όλους
Ο ΟΑΕΔ προσφέρει οικογενειακό επίδομα ακόμα και σε εργαζομένους των οποίων η κλαδική σύμβαση δεν το προβλέπει. Πρόκειται για το ΔΛΟΕΜ, το οποίο δίνει 98 ευρώ για ένα παιδί, 295 για δύο παιδιά και περίπου 700 ευρώ για τρία παιδιά. Χορηγείται εφάπαξ.

Παροχή λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη: Πληρωμή μισθών που αντιστοιχούν σε τρία μηνιάτικα. Απευθύνεται σε εργαζομένους με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, των οποίων οι εταιρίες βρίσκονται σε πτώχευση ή εκκαθάριση.
Επίδομα σε νέους 20-29 ετών: Οι απόφοιτοι λυκείου, πανεπιστημίου και ΤΕΙ, εφόσον παραμένουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για έναν χρόνο, δικαιούνται μηνιαίο επίδομα 73,37 ευρώ. Χορηγείται για πέντε μήνες. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όσοι εκπλήρωσαν μόλις τη στρατιωτική θητεία τους.

ΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
Επίδομα Ένδειας: Θα χορηγείται από όλους τους ΟΤΑ αλλά το ύψος του επιδόματος και οι προϋποθέσεις συμμετοχής δεν έχουν καθοριστεί ακόμα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα χορηγείται εφάπαξ.

Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: Δικαιούχοι είναι φτωχές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως τα 4.700 ευρώ. Ανέρχεται στα 600 ευρώ για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 3.000 ευρώ ή στα 300 ευρώ για εισοδήματα από 3.000 έως 4.700 ευρώ ετησίως. Χορηγείται εφάπαξ μετά την 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους και αφορά μόνο όσους έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο έτη διαμονής

arouraios.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Τα ΜΜΕ έκαναν πρώτο θέμα το κουβούκλιο, ενώ σε μια νύχτα ο Μ. Βορίδης ως υπουργός χάρισε 23 εκατ. ευρώ πρόστιμα στην εταιρία διοδίων"

Η Ιωάννα Στεργίου, δημοτική σύμβουλος στο δήμο Ωρωπού, μιλά στο Κόκκινο για τις νέες κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καπερνάρος: Χρεωκοπήσαμε με χρέος 300 δις... και μας λένε ότι πάμε καλά μετά από τόσες θυσίες του Ελληνικου λαού με το χρέος να φτάνει τα 320δις.(βίντεο)

Χείμαρος ο Καπερνάρος μίλησε για το χρέος, τους ολυμπιακούς αγώνες και τα λεφτά που φαγώθηκαν, είπε απατεώνα τον Γιώργο Παπανδρέου προκαλώντας τον μάλιστα να του κάνει μήνυση, είπε ακόμα ότι τουλάχιστον μια πτέρυγα του κορυδαλλού χρειάζεται για αυτούς που κλέψανε, τέλος αναφέρθηκε για την μη οργάνωση της γεωργίας μας και για τους λαθρομετανάστες λέγοντας χαρακτηριστικά: Ξέρετε καμιά χώρα 10 εκατομμυρίων να έχει 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες;

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποφασίζετε και διατάζετε..

Καθε μέρα καινούργια κρούσματα κυβερνητικής-εξουσιαστικής αυθαιρεσίας επιβεβαιώνουν ότι ζούμε στο πιό ανελεύθερο (οιονεί φασιστικό) καθεστώς μετά την ''χούντα των συνταγματαρχών''.

Κυρίες και κύριοι, η ''χούντα των δημοκρατικών''(!) παρουσιάζει:

Με την συνεργασία της διευθύντριας λυκείου (πάντα αυτού του είδους τα καθεστώτα στηρίζονται στην συνεργασία διαφόρων ''προθύμων'') που έδωσε στην αστυνομία τα ονόματα μαθητών που έκαναν κατάληψη, κλήθηκαν οι μαθητές στην αστυνομία ''δι υπόθεσίν'' τους..
Όπου οι ανήλικοι αυτοί πολίτες αφού φοβερίστηκαν ότι δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες, ερωτήθηκαν μεταξύ των άλλων: ''Τί ψηφίζουν οι γονείς σου;''!!
Οι υπόλοιπες ερωτήσεις που τους υποβλήθηκαν ήταν του τύπου: ''Τι δουλειά κάνουν οι γονείς σου; Πώς είναι τα οικονομικά σας; Ποιες είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις των καθηγητών σου; Ποιοι από τους καθηγητές σου ήταν υπέρ της απεργίας; Γιατί κάνατε την κατάληψη; Σας παρακίνησαν καθηγητές ή πολιτικό κόμμα;''
Όλα μέσα στο πλαίσιο της παιδαγωγικής, της δημοκρατίας και της ''αναμόρφωσης''!

Με κατηγορητήριο για κακουργήματα και πλημμελήματα με βάση τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, για δημοσίευση πληροφοριών που αναφέρονταν σε ένα ΦΕΚ, σύρθηκε μία δημοσιογράφος στην Γενική Ασφάλεια!
Καταλάβαμε όλοι; Κατηγορήθηκε δηλαδή μία πολίτης για διαρροή στρατιωτικών μυστικών (κακούργημα) γιατί δημοσίευσε κάτι που ήδη είχε δημοσιευθεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως!!
Εδώ η δημοκρατία τύπου κυβέρνησης Ψευταρά στοχεύει σε δύο πράγματα:
Πρώτον μία απ' ευθείας απόπειρα λογοκρισίας, κοινώς ''γύψου'', και δεύτερον εκφοβισμό και αποτροπή μελλοντικής αναδημοσίευσης τευχών ΦΕΚ,
..όπου ποιός ξέρει τί άλλο θέλουν να περάσουν ακόμα με υπουργικές αποφάσεις ''εν κρυπτώ και παραβύστω''!

Κατά τ' άλλα μας διοικούν και μας εξουσιάζουν τύποι που δεν έχουν καμία λαϊκή νομιμοποίηση, δεν ψηφίστηκαν ποτέ απ΄ τους πολίτες,όπως είναι ο υπουργός Οικονομικών και Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.
Άπαντες με εντολή και επιθυμία Ψευταρά..

Πρόκειται για κυβέρνηση-κωμωδία-τραγωδία παντελώς παράνομη, ή έστω παράτυπη,
..της οποίας οι αποφάσεις και οι υπογραφές ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

Είναι ήδη έκπτωτοι στην συνείδηση και στην ψυχή του λαού,
..και αυτό θα τους ανακοινωθεί επίσημα και με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΣΟΚ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΙΣΤΟΝ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ! Αποστομωτικές δηλώσεις Λιλλήκα! Πορεία ρήξης από Νικόλα Παπαδόπουλο!

Σοκ προκαλεί η κυνική χθεσινοβραδινή ομολογία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στους δημοσιογράφους, έριξε αληθινή βόμβα - που παρά τα αντιθέτως λεγόμενα - αποδεικνύει ότι η Κύπρος διαλύεται και
στην θέση της δημιουργούνται δύο νέα κράτη, με εντελώς ξεχωριστές ιθαγένειες και σύνορα-ζώνες!

Συγκεκριμένα ομολόγησε, ότι τελικά οι Έλληνες που θα μεταβούν - υποτίθεται στα πλαίσια της "Ομόσπονδης Κύπρου" - στα νυν Κατεχόμενα, δεν θα μπορούν ούτε να ψηφίζουν, ούτε να ψηφίζονται, δεν θα έχουν δηλαδή βασικά και θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ευρωπαϊκά κεκτημένα, αφού θα πρόκειται για ξεχωριστό όντως κράτος, χαλαρά δεμένο με την το νότιο κομμάτι του νησιού, ίσα ίσα για να το κηδεμονεύει και αυτό και την πλούσια ΑΟΖ του!

Οι Ελληνοκύπριοι δηλαδή πρόσφυγες, που θα γυρίσουν στις περιουσίες, τα χωριά και τις πόλεις τους ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ να έχουν λόγο για τον τόπο τους, καθως θα είναι και πάλι ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΣ, όχι πια από Ψευδοκράτος, αλλά από αναγνωρισμένο και νόμιμο ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ...ΚΡΑΤΕΙ..., όπου δεν θα ισχύουν τα στοιχειώδη Δημοκρατικά και ανθρώπινα Δικαιώματα!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: "Το δικαίωμα ψήφου για την Άνω βουλή ή τη Γερουσία με το οποίο διασφαλίζεται η πολιτική ισότητα θα ενασκείται όχι με βάση τον τόπο κατοικίας αλλά την ιδιότητα του πολίτη της κάθε μιας των συνιστωσών πολιτειών"!

Πρόκειται για έσχατη κατάντια, για τραγικότατη εξέλιξη, για εφιάλτη, που ξεσκεπάζει τον τελικό στόχο των Τούρκων: την πλέον επίσημη αναγνώριση και νομιμοποίηση του Αττίλα! Την πλέον επίσημη και νόμιμη διχοτόμηση της Κύπρου!
Και επομένως, για να μπορεί να ψηφίζει ένας Ελληνοκύπριος στα Κατεχόμενα, θα πρέπει να πολιτογραφηθεί ως Τούρκος!

ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μομφή κατά του Προέδρου Αναστασιάδη εξαπέλυσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και γιος του αείμνηστου Τάσσου, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ΡΙΚ και αφήνοντας απόλυτα ανοιχτό το ζήτημα της αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες:

"Δεν υπάρχει αναφορά στο κοινό ανακοινωθέν, ούτε για Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε για συνέχισή της...

...Οι Τουρκοκύπριοι παίρνουν την κυριαρχία, την ιθαγένεια, το κατάλοιπο εξουσίας, αλλά εμείς πρέπει να ψάξουμε να βρούμε το πού υπονοείται η συνέχιση της κυπριακής Δημοκρατίας, που θεωρείτο από όλους κόκκινη γραμμή.

...Θεωρώ ότι ο Πρόεδρος με την πράξη του παραβίασε τη συμφωνία που υπογράφηκε με το Δημοκρατικό Κόμμα και στην οποία απαιτείτο από τον Νίκο Αναστασιάδη να διαφυλάξει την μια κυριαρχία, την μια ιθαγένεια, τη μια διεθνή προσωπικότητα, να ξεκαθαρίζει η βάση των συνομιλιών, να μην επανέλθουν οι πρόνοιες του σχεδίου Ανάν και άλλα, τα οποία σήμερα δυστυχώς υπάρχουν εντελώς αντίθετα στην διακηρυξη των δύο ηγετών".

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αύξηση της ανεργίας στο 28% το Νοέμβριο.

Το Διυλιστήριο λέει .... Πρέπει το Υπουργείο Εργασίας να μετονομαστεί σε Υπουργείο Ανεργίας .... Παρότι τα αισιόδοξα σενάρια θέλουν τη χώρα μας να επιστρέφει στο μονοπάτι της ανάπτυξης φέτος, η ανεργία δείχνει για άλλη μια φορά το σκληρό της πρόσωπο.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε πως η ανεργία αυξήθηκε το Νοέμβριο στο 28% με βάση τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία, ενώ μεταξύ των νέων καταγράφεται το "εκρηκτικό" ποσοστό του 61,4%.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2013 το ποσοστό ανεργίας είχε ανέλθει στο 27,7%, ενώ το Νοέμβριο του 2012 είχε διαμορφωθεί στο 26,3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Νοέμβριο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.550.679 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.382.062 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.376.643 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 112.752 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (μείωση 3,1%) και κατά 35.726 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 (μείωση 1,0%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 78.041 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (αύξηση 6,0%) και κατά 5.698 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 (αύξηση 0,4%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 36.448 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (αύξηση 1,1%) και κατά 6.331 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 (αύξηση 0,2%).


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....