Διυλιστήριο: 09/16/14
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη ληστεία δημοσιου και ιδιωτικού πλούτου στη νεώτερη ιστορία. Στο 174,2% το ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ χρεος της χώρας!

Από το 109% ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ, διαχειρίσιμου δηλαδή χρέους το 2009, φτάσαμε στο ιλιγγιώδες σημερινό, ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ με βρετανικό δίκαιο χρέος του 2014. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.
Έχει μεσολαβήσει μια κολοσσιαία ληστεία δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αυτά τα 5 χρόνια, ήτοι:
105 δις δημόσιου και ιδιωτικού χρήματος (μικροομολογιουχοι, ασφαλιστικά ταμεια, ΝΠΔΔ κλπ) ληστευθηκαν μέσω του PSI.
Το 2009, το πετρέλαιο θέρμανσης κόστιζε 0,49 Ευρω. Σημερα κοστίζει 1,35.
Η βενζίνη απο 0,9 στο 1,65.
Οι φόροι ακίνητης περιουσίας αυξήθηκαν κατα 750%.
Οι μισθοί μειώθηκαν κατα 40%, ομοίως και οι συντάξεις.
Αυτοι οι αριθμοί οπως καταλαβαίνετε, μεταφράζονται σε χρήμα που “χάθηκε”.
Χάνεται όμως το χρήμα; Οχι βέβαια. Αλλάζει τσέπες.
Περί τα 210 δις λοιπόν, Ελληνικου χρήματος, έφυγαν και πήγαν σε “άγνωστες” κατευθύνσεις.
Το ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ του χρέους στην ουσία εκποιεί και κάθε μελλοντικό έσοδο της Ελλαδας απο διαχείριση πλούτου, πηγών, ορυκτών, γεωπολιτικής αξιοποίησης κλπ.
Μετα την ληστεία του χρηματιστηρίου λοιπόν, όπου 67 δις ευρώ ιδιωτικής περιουσίας και ασφαλιστικών ταμείων φτερουγισαν εκτος Ελλαδος, η ίδια συμμορία, αυτη του Σημιτη, επανήλθε.
Πραγματοποιώντας την μέγιστη ληστεία της σύγχρονης ιστορίας σε καιρό ειρήνης.

Η αδυναμία αποσυμπίεσης των δημοσίων οικονομικών (οι αστοχίες στον Προϋπολογισμό, οι υψηλοί στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα και φιλόδοξοι στόχοι για την ανάπτυξη, η αργή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η υστέρηση στις αποκρατικοποιήσεις, ο αποπληθωρισμός και τα υψηλά επιτόκια δανεισμού) σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα στο πολιτικό προσκήνιο, οδηγούν σε αναθεώρηση προς το χειρότερο των εκτιμήσεων του ΔΝΤ έως τη χρονιά-ορόσημο για το χρέος πουείναι το 2020. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο του ΔΝΤ, το ελληνικό δημόσιο χρέος αναμένεται να κλείσει φέτος στο 174,5%, υποχωρώντας στο 128-129% το 2020 και στο 117-118% το 2022.

Η τρόικα στο βασικό της σενάριο εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 174,2% του ΑΕΠ φέτος, στο 171% του ΑΕΠ το 2015, στο 160,5% το 2016 και στο 152% το 2017.

Την ανάγκη πρόσθετων παρεμβάσεων ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος τονίζει και η Standard & Poor’s στις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία. Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως μακροπρόθεσμα η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τα επίπεδα του πληθωρισμού θα υπολείπονται των εκτιμήσεων της τρόικα, επομένως το δημόσιο χρέος θα μειώνεται με μικρότερη ταχύτητα της προσδοκώμενης. Η Standard & Poor’s εκτιμά ότι το χρέος θα ανέλθει στο 176,7% του ΑΕΠ φέτος, στο 173,2% το 2015, στο 168,1% το 2016 και στο 164,4% το 2017.

(Η απόκλιση μεταφράζεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, που αν τελικώς ισχύουν οι προβλέψεις του αμερικανικού οίκου, τότε η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε νέες δημοσιονομικές παρεμβάσεις ώστε να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος για μείωση του δημοσίου χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω από το 110% του ΑΕΠ το 2022.)

Τέλος, η τρόικα εκτιμά ανάπτυξη 0,6% του ΑΕΠ το 2014, ανάπτυξη 2,9% το 2015 και ανάπτυξη κατά 3,7% το 2016, η δε Standard & Poor’s εκτιμά πως η Ελλάδα θα σημειώσει ύφεση κατά -0,2% το 2014, ανάπτυξη 1,9% το 2015, ανάπτυξη κατά 2,3% το 2016 και ανάπτυξη κατά 2,7% το 2017.
Η τιμωρία για τους υπαίτιους της εθνικης καταστροφής, πρεπει να ειναι μόνον μια.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο τραπέζι η αλλαγή του εκλογικού νόμου

Το Διυλιστήριο λέει  :....'' Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη, το ότι η συγκυβέρνηση των μνημονίων καταρρέει. Σκέφτονται για μια ακόμη φορά, να παραβλέψουν τους νόμους και να δράσουν μαφιόζικα. ''Πασάρουν'' την κυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ και του δημιουργούν μία δυναμική που μπορεί να ελπίζει για αυτοδυναμία και την μη σύμπραξή του με άλλα αντιμνημονιακά κόμματα. Σε μία τέτοια περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να επιβάλει κάποιες αντεθνικές θέσεις του χωρίς καθόλου κλυδωνισμούς.....''''
Ανοιχτή τη συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου διατηρεί η χθεσινή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου υπενθύμισε με νόημα ότι η προγραμματική συμφωνία της δικομματικής κυβέρνησης περιλαμβάνει και τη συγκεκριμένη δέσμευση.

«Δεν θέλω όμως να αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά συγκυριακά ούτε να στέλνουμε λάθος μηνύματα. Χρειάζονται θεσμικές λύσεις και οι θεσμικές λύσεις ξεκινούν από αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα: συναίνεση για την εκλογή του αρχηγού του κράτους, του Προέδρου της Δημοκρατίας, που είναι σύμβολο εθνικής ενότητας, ρυθμιστής του πολιτεύματος», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τα σενάρια για αλλαγές στον εκλογικό «χάρτη» (όπως έγραψε το «Εθνος» στο φύλλο της Δευτέρας), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο χθεσινό τετ α τετ με τον πρωθυπουργό συζήτησε το σενάριο κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών και σε κάθε περίπτωση τις πιθανότητες αλλαγών προς έναν αναλογικότερο νόμο, με το «βλέμμα» σε πιθανές «δίδυμες» εκλογές όπως το 2012, εάν η πρώτη κάλπη δεν εξασφαλίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Το Μαξίμου
Από το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησαν πάντως να κλείσουν το θέμα, καθώς συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι η ΝΔ το μόνο που συζητά σε αυτήν τη φάση είναι το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Οι γνωρίζοντες προσθέτουν ότι η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος εκτιμά πως αν αποδεχτεί να ανοίξει τον σχετικό «φάκελο» ενώ συζητείται εντόνως το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τότε θα θεωρηθεί κίνηση ηττοπάθειας λόγω των δημοσκοπήσεων που καταγράφουν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ισως γι' αυτό και η δημόσια αναφορά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου του Ευ. Βενιζέλου ήταν αρκούντως προσεκτική και με... ανοιχτό χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση του νόμου - παρά τις πληροφορίες ότι αυτό μπορεί να συμβεί με το άνοιγμα της Ολομέλειας της Βουλής. Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι προηγείται η κορυφαία θεσμική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που να ενώνει το έθνος και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Αρα, ας δούμε πώς αντιμετωπίζεται το ζήτημα αυτό και έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και άλλα θέματα όταν έρθει η ώρα».

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, παρότι προσεγγίζουν με διαφορετικά κίνητρα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, έχουν -σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες- κάνει αναλυτική κουβέντα για το πολιτικό τοπίο που θα διαμορφωθεί μεταξύ πρώτου και δεύτερου εκλογικού γύρου, που, όπως προβλέπουν, δεν μπορούν να αποκλείσουν. Ετσι διαπιστώνουν ότι η ανάγκη πολιτικής σταθερότητας τους οδηγεί αναμφισβήτητα σε αυτό που συνέβη πρόσφατα στην Ιταλία, όπου με συμφωνία Ρέντσι-Μπερλουσκόνι προωθήθηκε η αλλαγή του εκλογικού νόμου, που δίνει αυτοδύναμη προοπτική στο 37% και άνω!

«Η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών δεν σημαίνει και εξάλειψη του μπόνους», εξήγησε ο Κ. Πιερρακάκης, μέλος του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου. Πιστεύει ότι το θέμα έχει αργήσει να ανοίξει, ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή στην αναζήτηση αναλογικότερου συστήματος ώστε να εξασφαλίζεται πολιτική σταθερότητα και δήλωσε ότι «ευελπιστούμε να μη γίνει με αφορμή την εκλογή Προέδρου, δηλαδή να μη βρεθούν οι 180 ψήφοι».

Η Ντόρα Μπακογιάννη πάντως έκανε λόγο για σπασμωδικές κινήσεις: «Δεν αλλάζεις τον εκλογικό νόμο παραμονές των εθνικών εκλογών. Αυτά είναι αλήστου μνήμης κουτσογιωργικές αντιλήψεις. Δεν είναι δυνατόν το 2014 να σκεπτόμαστε ακόμα με την ίδια λογική».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η NSA χρησιμοποιεί γερμανικό λογισμικό για τις κατασκοπείες!

Η ιστοσελίδα WikiLeaks του Julian Assange, δημοσίευσε νέες πληροφορίες σχετικά με την δράση των υπηρεσιών συλλογής προσωπικών πληροφοριών, που προορίζονται για χρήση από τις μυστικές υπηρεσίες των αγγλοσαξονικών χωρών (τα πέντε μάτια).

Οι νέες αποκαλύψεις του WikiLeaks φέρουν την ονομασία spyfiles4 και εμπλέκουν γερμανική εταιρία ανάπτυξης κατασκοπικού λογισμικού που προμηθεύει τις μυστικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα η εταιρεία FinFisher ,που μέχρι πρότινος εμφανίζονταν ως μέλος Gamma GroupInternational με έδρα την Βρετανία, είναι στην πραγματικότητα Γερμανική εταιρία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη και παραγωγή λογισμικών συστημάτων που έχουν ως κύρια χρίση την παρακολούθηση και παράκαμψη συστημάτων ασφαλείας προσωπικών υπολογιστών και την συλλογή πληροφοριών από δίκτυα και servers, εν αγνοία των χριστών.

Το λογισμικό αυτό έχει την δυνατότητα παραβίασης όλων των γνωστών λειτουργικών συστημάτων και η δράση του ήρθε στο φως για πρώτη φορά το 2011 μέσω των αρχικών αποκαλύψεων της ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με τον Ασάνζ, αρχισυντάκτη του WikiLeaks, η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί με έδρα την Γερμανία, προμηθεύοντας ορισμένα από τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα του πλανήτη που το χρησιμοποιούν για να κατασκοπεύουν δημοσιογράφους, πολιτικούς ακτιβιστές και διαφωνούντες. Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους καλύτερους πελάτες της εταιρείας που φτάνει τα 50 εκατ. δολάρια τζίρο, είναι η Μογγολία, η οποία μάλιστα έχει προταθεί για την έδρα της οργάνωσης freedom online coalition!

Οπως αναφέρει η κυβέρνηση της Μερκελ δηλώνει ενοχλημένη για την παραβίαση της ιδιωτικότητας από τιςαμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ενώ την ίδια στιγμή και εν πλήρη γνώση της μια γερμανική εταιρία κατασκευάζει αυτό το κακόβουλο λογισμικό…


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ν.Έρογλου: "Κατοχική δύναμη οι Ελληνοκύπριοι, όχι ο τουρκικός Στρατός"!

Σε ομιλία του στην Αττάλεια της Τουρκίας, σε τελετή για την ολοκλήρωση των εργασιών σε λεωφόρο στην οποία δόθηκε το όνομά του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, υποστήριξε πώς οι Ελληνοκύπριοι είναι η κατοχική δύναμη στην Κύπρο και όχι το τουρκικός στρατός.

"Κατά καιρούς χαρακτηρίζουν κατοχικό τον τουρκικό στρατό. Στην πραγματικότητα, αυτός που έχει καταλάβει την Κύπρο και αυτήν τη στιγμή είναι υπό την κατοχή του, είναι οι Ελληνοκύπριοι", ισχυρίστηκε ο κ. Έρογλου.

Στο νησί, συνέχισε, επιθυμούν μία ομοσπονδιακή λύση, με ίσα δικαιώματα, που θα την αποτελούν δύο ίσες ιδρυτικές πολιτείες. Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, οι Ελληνοκύπριοι "λένε ψέματα" εδώ και 40 χρόνια, για την εξασφάλιση επιστροφής στην κατάσταση πριν το 1974.

"Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην κατάσταση πριν το 1974. Θα συνεχιστεί η αποτελεσματική εγγύηση της Τουρκίας. Εάν μπορέσουμε να ιδρύσουμε ένα νέο κοινό κράτος, όλοι οι πολίτες, που πήραν 'υπηκοότητα', θα είναι πολίτες του κράτους εκείνου. Αυτές είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές", είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....