Διυλιστήριο: 12/09/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Απόφαση - βόμβα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά της «Ελληνικός Χρυσός»

Με σημερινή του απόφαση το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει τις προσφυγές της Ελλάδας και της Ελληνικός Χρυσός.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Δικαστήριο κρίνει ότι:

- H Ελλάδα χορήγησε πλεονέκτημα στην Ελληνικός Χρυσός από μεταφορά κρατικών πόρων καθώς η μεταπώληση των μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός σε τιμή χαμηλότερης της αγοραίας τιμής, συνεπάγεται μείωση των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου σε σχέση προς τα έσοδα που θα μπορούσε να έχει αποκομίσει, και συνεπώς, απώλεια πόρων,

- H απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής φόρου για τη μεταβίβαση της κυριότητας των μεταλλείων συνιστά κρατική ενίσχυση καθώς συνεπάγεται τόσο πλεονέκτημα για την Ελληνικός Χρυσός όσο και απώλεια πόρων για τον κρατικό προϋπολογισμό,


-H κρατική ενίσχυση παρείχε πλεονέκτημα στην Ελληνικός Χρυσός έναντι των ανταγωνιστών της, και αυτό συνεπαγόταν κίνδυνο στρέβλωσης του ανταγωνισμού και επηρεασμού του μεταξύ κρατών μελών εμπορίου...


http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Aπόφαση του Ευρωκοινοβουλίου - Άρση ασυλίας για Κούλογλου και Κύρτσο

Την άρση της ασυλίας των κ. Κύρτσου και Κούλογλου αποφάσισε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων

Την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου αποφάσισε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα που είχε υποβληθεί, τον Οκτώβριο του 2015, από το Γραφείο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της Ελλάδος. 

 Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του reporter.gr, Νίκο Ρούσση, το αίτημα για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ αφορά, την απαίτηση των ελληνικών αρχών προκειμένου να δικασθεί, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης του σωφρονιστικού προσωπικού των φυλακών της Πάτρας, που είχε διαπράξει το 2010 ως δημοσιογράφος. 

 Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου προχώρησε επίσης σε άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κύρτσου, απόφαση που ικανοποιεί σχετικό αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που υποβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο τον Ιούλιο του 2015 και αφορά καταγγελία της Επιθεώρησης Εργασίας Ανατολικής Αττικής, για την μη καταβολή μισθών σε εργαζόμενο στις εκδοτικές επιχειρήσεις του σημερινού ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. 

 Μετά την άρση της ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου, ανοίγει ο δρόμος για την δικαστική δίωξη του, για το αδίκημα της μη πληρωμής, μέρους των μισθών ενός πρώην υπαλλήλου του, στις εφημερίδες που εξέδιδε το 2013. 


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Απειλεί με πυρηνικά ο ΠούτινΣε επίδειξη δύναμης προχωρά για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με τις προθέσεις του για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών.

Ο Ρώσος πρόεδρος, λίγη ώρα μετά την εκτόξευση πυραύλων από υποβρύχιο, εξέφρασε την ελπίδα του να μην χρειαστεί παρόμοιοι πύραυλοι να εξοπλιστούν με πυρηνικές κεφαλές!

Σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας της Μόσχας, Σεργκέι Σόιγκου, κατά την οποία ενημερώθηκε για την εξέλιξη των επιχειρήσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε την εξής δήλωση: «Πρέπει να αναλύσουμε όλα όσα συμβαίνουν στο πεδίο της μάχης και τα αποτελέσματα των όπλων μας. Οι πύραυλοι Kalibrs και KH-101 αποδεικνύονται αποτελεσματικοί και μεγάλης ακρίβειας στους στόχους τους και γνωρίζουμε ότι αυτά τα οπλικά συστήματα μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές. Φυσικά, δεν είναι αναγκαίο για να πολεμήσουμε τους τρομοκράτες τζιχαντιστές και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί και στο μέλλον».Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, ανακοίνωσε πως η Ρωσία έπληξε για πρώτη φορά στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία με πυραύλους Κρουζ (τύπου Kalibr) οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από το ρωσικό υποβρύχιο «Ροστόφ επί του Ντον», που επιχειρεί στη Μεσόγειο.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απίστευτο αίτημα της Φινλανδίας: Οι αιτούντες άσυλο να εργάζονται αμισθί

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας θα ζητήσει από τους αιτούντες άσυλο να εργάζονται αμισθί και να «επιμορφώνονται» όσον αφορά τον πολιτισμό και την κοινωνία της Φινλανδίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, παρουσιάζοντας μέτρα για την αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής.

«Η νέα σειρά μέτρων θα καταστήσει αυστηρότερες τις πρακτικές μας και θα εξαλείψει πιθανούς παράγοντες έλξης» των προσφύγων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιούχα Σιπίλα στους δημοσιογράφους.

Η φινλανδική κυβέρνηση θα προβαίνει τακτικά σε επαναξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούν στις χώρες προέλευσης των αιτούντων άσυλο, δύο φορές το χρόνο και αν το κρίνει απαραίτητο θα ακυρώνει τις άδειες παραμονής που τους έχει χορηγήσει.

Έπειτα από την τελευταία αξιολόγηση για το Αφγανιστάν, η φινλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να μην χορηγεί πλέον επικουρική προστασία σε αιτούντες άσυλο από το νότιο και το ανατολικό Αφγανιστάν, που υποστηρίζουν ότι κινδυνεύει η ζωή τους ή να υποστούν βασανιστήρια.

Παράλληλα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει να αναθέτει εργασία σε αιτούντες άσυλο που βρίσκονται σε ηλικία εργασίας, στη βάση σημαντικών ενεργειών που θα βοηθήσουν να ανακουφίσουν την απογοήτευση τους.

«Δεν είναι απαραίτητα εργασία με αμοιβή, μπορεί να είναι κάτι στην ύπαιθρο, κάποιες εργασίες συντήρησης σε κέντρα υποδοχής… Όσο περισσότερο οι άνθρωποι μένουν αδρανείς, τόσο περισσότερο απογοητευμένοι νοιώθουν», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάρι Λίντστρομ.

Επιπρόσθετα η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα πακέτο επιμόρφωσης για τον φινλανδικό πολιτισμό και την κοινωνία, ειδικά τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών.

«Όλοι οι αιτούντες άσυλο θα ενημερώνονται, μόλις το παραλαμβάνουν. Κανείς δεν θα είναι σε θέση να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε», επισήμανε ο Λίντστρομ.

Η Φινλανδία έχει υποδεχτεί φέτος 32.000 αιτούντες άσυλο, από 3.600 τον περασμένο χρόνο.

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως θα επιταχύνει τον επαναπροώθηση μεταναστών που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασύλου. Κατά επίσημους υπολογισμούς, περίπου τα δύο τρίτα των αιτήσεων ασύλου θα απορριφθούν.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανοίγει πόλεμο με την Κομισιόν η Γερμανία - «Πολιτικά συμφέροντα επηρεάζουν το έργο της - Να συσταθούν ανεξάρτητοι θεσμοί εποπτείας»

Προτείνει τη μεταφορά συγκεκριμένων δραστηριοτήτων της Κομισιόν σε ανεξάρτητους θεσμούς

Ανεξάρτητα απο πολιτικά συμφέροντα οφείλουν να εφαρμόζονται τα καθήκοντα της εποπτείας, αναφέρει σε έγγραφο της η γερμανική κυβέρνηση, προτείνοντας τη μεταφορά συγκεκριμένων δραστηριοτήτων της Κομισιόν σε ανεξάρτητους θεσμούς. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο "Περαιτέρω ανάπτυξη της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης: θέματα προς συζήτηση", που κατατέθηκε στην επιτροπή προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "τα καθήκοντα της εποπτείας της Κομισιόν πρέπει να εφαρμόζονται ανεξάρτητα απο πολιτικά συμφέροντα". 

Τον περασμένο μήνα η Κομισιόν είχε αναφέρει πως η Ιταλία, η Λιθουανία, η Αυστρία και η Ισπανία κινδυνεύουν να αθετήσουν τους κανόνες της ΕΕ με τα σχέδια προϋπολογισμών του 2016, ενώ υπάρχει περίπτωση και η Γαλλία να μην πετύχει ορισμένους απο τους δημοσιονομικούς της στόχους.
Το έγγραφο των τριών σελίδων ζητά μείωση της αναλογίας χρεόυς/ΑΕΠ απο το 94% που ισχύει για το σύνολο της Ευρωζώνης. 

"Πρέπει να μειώσουμε μόνιμα τα όρια χρέους", αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.
Τέλος, σημειώνει πως τα ισχύοντα σχέδια για δημοσιονομικό συμβούλιο της Ευρωζώνης είναι ανεπαρκή και πως το εσωτερικό "τείχος ασφαλείας" ή το outsourcing εποπτικών δραστηριοτήτων σε ανεξάρτητους θεσμούς θα μπορούσε να προστατεύσει την όλη διαδικασία έναντι παρεμβάσεων.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εληξε το τελεσίγραφο: Το Ιράκ αιτήθηκε στρατιωτική αρωγή από την Ρωσία και το Ιράν για να εκδιωχθούν τα τουρκικά στρατεύματα από το έδαφός του...

ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ
του Βασίλη Καπούλα
Το Ιράκ αιτήθηκε από την Ρωσία στρατιωτική αρωγή προκειμένου "Να εκδιωχθούν από το έδαφός του όλες οι ξένες δυνάμεις" και αυτή η διατύπωση εκτός από το ISIS περιλαμβανει και τα τουρκικά στρατευματα που έχουν εισβάλλει και κατέχουν μια περιοχή στην Μοσούλη.

Επίσης σε συναντήσες που είχε η σιιτική κυβερνηση του Ιράκ ζήτησε από το Ιράν την παροχή βοήθειας σε χερσαία στρατεύματα, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ζήτησε βοήθεια από την Ρωσία: "Να εκδιωχθούν από το έδαφός του όλες οι ξένες δυνάμεις"

Λίγες ώρες πριν λήξει το τελεσίγραφο της Βαγδάτης για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Μοσούλη ανακλήθηκαν όλες οι άδειες των πιλότων της ιρακινής Αεροπορίας, η οποία βέβαια έχει μικρή ισχύ, καθώς δεν έχουν παραδοθεί ακόμα τα περισσότερα από το F-16Q από τις ΗΠΑ.

Ετσι ή αλλιώς η τουρκική Αεροπορία είναι πολύ ισχυρός αντίπαλος για να μπορέσει η διαλυμένη ιρακινή Αεροπορία να ανταεξέλθει στις ανάγκες μιας επιχείρησης τέτοιας κλίμακος.

Ούτε καν η ρωσική Αεροπορία απο την Συρια δεν θα μπορούσε να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, ούτε, φυσικά η ιρανική Αεροπορία. Το ζήτημα είναι κατά πόσον μπορεί η τουρκική Αεροπορία να υποστηρίξει δύο μέτωπα...
Επίσης ιρακινές πολιτοφυλακές που χρηματοδοτούνται και εξοπλίζονται από το Ιράν απειλούν την Τουρκία με ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

«Η οργάνωσή μας θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο κατά των Τούρκων αν αυτοί δεν αποσυρθούν από τη χώρα μας εντός της προθεσμίας που έχει θέσει η κυβέρνησή μας. Για την ώρα δεν θα ανακοινώσουμε πια είναι τα μέτρα αυτά», είπε ο εκπρόσωπος Καρίμ αν Νουρί.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Haider Abadi, ζήτησε από το ΝΑΤΟ να διατάξει την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την περιοχή.

"Η Επιτροπή του Ιρακινού Κοινοβουλίου για την άμυνα και την ασφάλεια θα ζητήσει τη συνεργασία της Ρωσία για αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIS και στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στο Ιράκ" είπε το μέλος της Επιτροπής Iskander Watut.

Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να λήξει η τουρκική εισβολή στο βόρειο Ιράκ σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής, Iskander Watut.

"Σε σημερινή μας συνάντηση απαιτήσαμε από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λήξει η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ" είπε ο Watut.

Παράλληλα αραβικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν πως δεν υπάρχει μόνο τουρκική εισβολή στο Ιράκ αλλά έχουν σταλεί γερμανικά και Σαουδαραβικά στρατεύματα κοντά στη Μοσούλη.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως έχουν η Σαουδική Αραβία έχει στείλει 800 στρατιώτες και η Γερμανία 12 άρματα μάχης.
Πηγή


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκοτεινή ήπειρος, νεκρή χώρα..*

     Σε όλη την διάρκεια του 20ου αιώνα η Ευρώπη δεν υπήρξε τίποτε άλλο από ένα σκοτεινό και βίαιο εργαστήριο κοινωνικού και πολιτικού πειραματισμού,
..που απέδειξε πως το παραμύθι περί Ευρώπης-γενέτειρας της δημοκρατίας δεν είναι παρά μόνον παραμύθι.

Ο φασισμός και ο κομμουνισμός προτάθηκαν και προτιμήθηκαν σαν οι
εναλλακτικές λύσεις προς μία αδύναμη δημοκρατία.
Οι δυναμικές τους λύσεις που απαντούσαν στα καίρια οικονομικά, εθνικά και κοινωνικά ερωτήματα των λαών προσέλκυσαν τις μάζες και τον πνευματικό κόσμο(!),
..και φάνηκαν ως τα μέσα του 20ου αιώνα να κυριαρχούν ιδεολογικά και κοινωνικά.
Η δημοκρατία πέρασε στα αζήτητα σαν ένα σύστημα με διοικητικές και διαδικαστικές αγκυλώσεις, που δεν ήταν ευέλικτο και ικανό να οδηγήσει τις χώρες προς την ευημερία και την πρόοδο που υπόσχονταν οι τότε ραγδαία ανερχόμενες επιστήμες.
Μετά όμως την ''παρενέργεια'' του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα του Δ' Ράϊχ και της φιλόδοξης Νέας Τάξης του ναζισμού,
..τα ευρωπαϊκά έθνη αποφάσισαν να δώσουν μία ακόμη (αναγκαστική ίσως) ευκαιρία στην δημοκρατία.

Σήμερα όμως εβδομήντα χρόνια μετά τον πόλεμο,
..και αφού ο καπιταλισμός ως κυρίαρχο σύστημα, για όλα αυτά τα χρόνια, της δημοκρατίας, κατάφερε να επαναφέρει όλα τα προβλήματα των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα (ανεργία, οικονομική ύφεση, κοινωνική ασυνέχεια, ανεξέλεγκτη μετακίνηση πληθυσμών, εμπλοκή σε πολέμους),
..φαίνεται πως οι ηγεσίες αποφάσισαν να φορτώσουν τα προβλήματα ενός λάθος συστήματος (του καπιταλισμού) στην δημοκρατία, να την κατηγορήσουν και να την στοχοποιήσουν,
..και να επαναφέρουν χωρίς την συγκατάθεση των λαών τον ολοκληρωτισμό, ως τάχα λύση,
..μα στην ουσία ως την συνέχεια και την επιβολή του ακραίου καπιταλισμού με άλλα μέσα και χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες και λαϊκή συναίνεση.

Τώρα: πάνω στο τραπέζι του νέου αυτού πειράματος του σκοτεινού εργαστηρίου της νέας Νέας Τάξης του νεο-ναζισμού,
..βρίσκεται σφιχτοδεμένη η Ελλάδα.
Με την πολιτική της ηγεσία σύσσωμη να βρίσκεται ξεπουλημένη και στο πλευρό του ''κλάμπ'' των υπόλοιπων ευρωπαϊκών ηγεσιών,
..η χώρα και ο λαός της δεν φαίνονται να έχουν σοβαρές ελπίδες επιβίωσης από το εγκληματικό τούτο πείραμα.

Το πειραματόζωο ή θα βρεί τον τρόπο και την δύναμη να σωθεί μόνο του,
..ή θα πεθάνει!..

* Ο τίτλος και πολλά στοιχεία του σημερινού σχολίου προέρχονται από το ομώνυμο βιβλίο του Μαρκ Μαζάουερ ''Σκοτεινή Ήπειρος''.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....