Διυλιστήριο: 05/23/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Αυτός είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας που διέγραψε 2 εκατ. Ευρώ από το χρέος της ΕλλάδαςΝέος, επιχειρηματίας στο Λονδίνο, ευγενής, μετρημένος, χαμηλών τόνων, με τα σπαστά του
ελληνικά λέει πάντα «Είμαι περήφανος να λέω ότι είμαι Έλληνας». Ο Πέτρος Νομικός, εφοπλιστής ιδιαίτερα γνωστός στο εξωτερικό για τις επιτυχημένες δραστηριότητες του και αγαπητός στον τόπο καταγωγής του την Σαντορίνη, άρχισε να γίνεται γνωστός στην Ελλάδα χάρη στην μη κερδοσκοπική οργάνωση, που ίδρυσε, «Greece Debt Free».

Έχει εργαστεί στην Ελλάδα από το 2004 έως το 2006. Τώρα εργάζεται στο Λονδίνο και στις ΗΠΑ, είναι εφοπλιστής. Η οικογένεια του πατέρα του είναι από τη Σαντορίνη και η σχέση της οικογένειας με το νησί είναι μεγάλη. Ο παππούς του γεννήθηκε στην Σαντορίνη, ο ίδιος και ο πατέρας του υποστήριξαν την οικονομική ανάπτυξη της Σαντορίνης από το 1946 μέχρι σήμερα. Ο παππούς του βοήθησε στην ανοικοδόμηση του νησιού μετά το σεισμό του 1956, που έδωσε χρήματα για να βοηθήσει την κατασκευή δρόμων, σχολείων, κλινικών κατά τη διάρκεια αυτών των σκληρών χρόνων.
H Greece Dept Free στηρίζεται στην «διαγραφή» χρέους μέσω της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων, ενώ δέχεται δωρεές με στόχο την αγορά ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων σε διεθνείς αγορές σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που χρωστά η ελληνική κυβέρνηση.
Η GDF, στη συνέχεια, βοηθά να μειωθεί το χρέος ακυρώνοντας αυτά τα ομόλογα. Η τρόικα έχει απαγορέψει στην ελληνική κυβέρνηση να αγοράσει στη δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα, σε τρίτους όμως όχι. Έτσι, αν κάποιος τρίτος, όπως η GDF θέλει να κάνει κάτι για την μείωση του χρέους μπορεί να βγει στις διεθνείς αγορές και να αγοράσει.

Μέχρι στιγμής χάρη στη GDF έχουν αγοραστεί ομόλογα αξίας πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ. Αν όμως όλοι αρχίσουν να αγοράζουν μαζικά στη δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα πιθανόν η τιμή τους να αυξηθεί, για αυτό η αγορά πρέπει να γίνεται σταδιακά. Η απλή αυτή ιδέα είναι μάλλον σωτήρια για αυτό και όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες – ανάμεσα τους πολλοί έλληνες- ανά τον κόσμο συμμετέχουν στην GDF.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στην περίπτωση της εν λόγω οργάνωσης είναι ότι προωθεί ταυτόχρονα με τη δράση της ελληνικά προϊόντα. Εκτός από απευθείας δωρεές, επιχειρήσεις με ελληνικά προϊόντα μπορούν να συμμετέχουν στη GDF φέροντας το ειδικό σήμα με την ελληνική σημαία, όπου αναγράφεται το λογότυπο «Ελλάδα χωρίς χρέος» και με κάθε αγορά ενός τέτοιου προϊόντος, η επιχείρηση δίνει το 50% των εσόδων της στην εξαγορά ελληνικού χρέους, όπως η ελληνική μπύρα VOLCAN.

Η οργάνωση «Greece Debt Free» στοχεύει στην «πατριωτική κατανάλωση προϊόντων» πρώτα και έπειτα στην εξαγορά ελληνικού χρέους έχει εξηγήσει ο κ. Νομικός, ενώ για να πείσει και τους πιο καχύποπτους υπενθυμίζει ότι η GDF έχει έδρα τις ΗΠΑ, ώστε να μην υπάρχει καμία κρατική και πολιτική παρέμβαση στην λειτουργία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού και όλες οι λειτουργίες του είναι διαφανείς και αναρτημένες στο www.greecedebtfree.org

Ο πατέρας του έχει χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Θήρας καθώς και ακαδημαϊκές μελέτες σχετικά με την αρχαιολογία και τη γεωλογία του νησιού. Στη Σαντορίνη μαζί με τη σύζυγό του ο Πέτρος Νομικός δημιούργησε ένα μουσείο και χώρο τεχνών που ονομάζεται Santozeum όπου παρασκευάζεται η ελληνική μπύρα Volkan.
Η GDF αντιπροσωπεύει την επιθυμία του να βοηθήσει τη χώρα του κατά τη διάρκεια αυτών των σκληρών χρόνων και η ιδέα για την σύσταση και το σκοπό της GDF προέκυψε τον χειμώνα του 2011 κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Σαντορίνη.

Η στιγμή αυτή για τους ανθρώπους της Greece Dept Free ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι προσπάθειες και η επιμονή ενός χρόνου απέδωσαν καρπούς. Χρειάστηκε η ιδέα, η αγάπη για τη χώρα και η θέληση για βοήθεια εν καιρώ κρίσης από έναν Έλληνα του εξωτερικού για να «ακουστεί» το αυτονόητο, Ελλάδα χωρίς χρέος. Ο εφοπλιστής Πέτρος Νομικός ίδρυσε τον Ιούλιο την μη κερδοσκοπική οργάνωση «Greece Debt Free», η οποία στόχο έχει την σταδιακή διαγραφή του ελληνικού χρέους, αγοράζοντας μέσω δωρεών ελληνικά ομόλογα στη διεθνή αγορά και εν συνεχεία ακυρώνοντας μέρους του χρέους.


πηγη athensmagazine.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αδρανή υλικά..

     Είναι πράγματι άβυσσος η διαφορά που χωρίζει όταν εξαναγκάζεσαι να κάνεις κάτι παρά την θέλησή σου,
..με το να υπερασπίζεσαι εκ των υστέρων αυτό το κάτι σαν το πιό σωστό, και να υπερθεματίζεις πως σωστά ''εξαναγκάστηκες''.
Αυτήν την άβυσσο βέβαια την γεφύρωσαν με πολύ ευφυή τρόπο εκεί στην
κυβέρνηση,
..βάζοντας τις 153 καρέκλες τους πάνω απ' το κενό, καλύπτοντας έτσι το χάος που χωρίζει τους ανθρώπους απ' τα τομάρια.

Σήμερα και μετά την ομολογία του τσαλακωμένου μέσα κι έξω, στα ρούχα και στην ψυχή, πως πράγματι παραχωρήθηκε (ξεπουλήθηκε) η εθνική περιουσία για 100 χρόνια,
( 100 χρόνια! Παραχώρησαν τον εθνικό πλούτο για 100 χρόνια με υπογραφές 153 απατεώνων φιλοτομαριστών. 100 χρόνια! Δεν θα ζουν ούτε τα παιδιά μας και πιθανόν και ούτε τα εγγόνια μας )
..δικαιούμαστε κι εμείς να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα.

Πρώτον: Όχι πιά στις τομάτες, τα αβγά, τα γιαουρτάκια και στα λογής άλλα εδώδιμα.
Είναι αντιοικονομικό.
Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και τα τρόφιμα θα χρειαστούν για να θρέψουν αυτούς που πεινάνε και όχι για άλλες χρήσεις.
Δεύτερον: Ναι στα αδρανή υλικά. Πέτρες, τούβλα, χαλίκια, ασβέστης, είναι υλικά που βρίσκονται πιό εύκολα, είναι τα περισσότερα δωρεάν,
..και το κυριότερο: είναι ανακυκλώσιμα. Τα μαζεύεις από κάτω και τα ξαναχρησιμοποιείς.
Τρίτον: Καμία ευαισθησία. Σαν νάχεις μπροστά σου σκυλί λυσσασμένο. Σαν φίδι έτοιμο να δαγκώσει. Σαν ταλιμπάν ζωσμένο εκρηκτικά. Σαν έναν απ' τους 153.
Να μην βρούνε στον ήλιο μοίρα. Ούτε καφέ να πιούν, ούτε να φάνε, ούτε να χ@σουνε που λέει ο λόγος.

Τέταρτον: Το Σύνταγμα έχει ολοκληρωτικά εκπέσει. Το μόνο που απομένει σε ισχύ από αυτό είναι το ακροτελεύτιο άρθρο-εντολή προς τους πολίτες.
Πέμπτον: Δεν υπάρχει πιά μία Ελλάδα. Υπάρχουν η Ελλάδα τους, κι η Ελλάδα μας.

Ο πιό βαθύς διχασμός είναι πλέον γεγονός.
Ο εμφύλιος έχει ήδη αρχίσει.
Ή εμείς ή αυτοί!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η πρώτη ολοσχερής διαγραφή χρέους με βάση τον συμπληρωματικό νόμο ΚατσέληΤου Παναγιώτη Στάθη

Στην πρώτη ολοσχερή διαγραφή χρέους στην Ελλάδα, μετά την απόδειξη του δανειολήπτη πως δε δύναται να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του προχώρησε περιφερειακό Ειρηνοδικείο το οποίο ακύρωσε δάνειο 20.000 ευρώ για 45χρονη δανειολήπτη, μακροχρόνια άνεργη και χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Η αλλαγή στη δικαστηριακή λογική εδράζεται στη νέα διάταξη που προστέθηκε στον νέο νόμο (4336/15) για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και προβλέπει 18μηνη "παύση" πληρωμής της οφειλής και στη συνέχεια ολοσχερή διαγραφή της, με την προϋπόθεση ότι μέσα στο επίμαχο χρονικό διάστημα δεν θα έχει αλλάξει η οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.

Η απόφαση (με αριθμό 11/2016, από το Ειρηνοδικείο Αγρινίου) αφορά 45χρονη οφειλέτη, η οποία είναι μακροχρόνια άνεργη και δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο, εκτός από ένα παλιό αυτοκίνητο 990 κυβικών, τις πινακίδες και την άδεια του οποίου έχει ήδη καταθέσει στη ΔΟΥ της περιοχής της. Η απόφαση, "πάτησε" πάνω στη νέα διάταξη, η οποία σύμφωνα με το σκεπτικό της, μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλούς δανειολήπτες:

Τι προβλέπει το άρθρο 5 του νέου νόμου για ολοσχερή διαγραφή:

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Ειρηνοδικείου, οι προϋποθέσεις για να υπαχθεί ένας οφειλέτης στο άρθρο 5 είναι οι εξής:

α) Να μη διαθέτει ακίνητη περιουσία και να μην έχει κάνει καμία κίνηση για διάθεση ακίνητης περιουσίας κατά την τελευταία τριετία πριν από την κατάθεση της αίτησης,

β) τα περιουσιακά του στοιχεία είτε ως δικαιούχου είτε ως συνδικαιούχου, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα, να μην υπερβαίνουν σε αξία το ποσό των χιλίων ευρώ,

γ) το ύψος των οφειλών του να μην ξεπερνούν τις είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, συμπεριλαμβανομένων τόκων, εξόδων και πάσης φύσεως προσαυξήσεων,

δ) να μην υπάρχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις επί του δανείου ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ασφαλισμένοι πιστωτές,

ε) τα πάσης φύσεως εισοδήματα του οφειλέτη καθ' όλη τη διάρκεια του τελευταίου έτους πριν από την ημέρα της επικύρωσης της αίτησης να είναι μηδενικά.

Ο νόμος προβλέπει ότι εφόσον κατά τη διάρκεια ισχύος της προσωρινής απαλλαγής δεν μεταβληθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις και αφού παρέλθει διάστημα δεκαοκτώ (18) μηνών, ο οφειλέτης θα απαλλαχθεί από το υπόλοιπο των χρεών του σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 1 του Ν. 3869/2010.

Ωστόσο, ο αιτών οφείλει και υποχρεούται να ενημερώνει οποτεδήποτε καταστεί αναγκαίο, και σε κάθε περίπτωση το αργότερο ανά τρίμηνο, από την ημερομηνία εκδόσεως της δικαστικής αποφάσεως τη γραμματεία του Ειρηνοδικείου για οποιαδήποτε μεταβολή της προσωπικής περιουσιακής του κατάστασης.

Σε περίπτωση παράβασης αυτής της υποχρέωσης ή σε περίπτωση που παραλείψει να ενημερώσει ειλικρινώς τον φάκελό του σε σχέση με τα στοιχεία που αφορούν την περιουσιακή του κατάσταση και τα πάσης φύσεως εισοδήματά του, τότε με αίτηση οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον ενώπιον του αρμοδίου Ειρηνοδικείου κηρύσσεται έκπτωτος από το καθεστώς προσωρινής απαλλαγής και αίρεται η αναστολή των ατομικών καταδιωκτικών μέτρων εναντίον του.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δεν τη γλίτωσε τελικά ο ΧριστοφοράκοςΤης Άννας Κανδύλη

Ανατρέπει πλήρως το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών την πρόταση του εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλλου, με την οποία ο Μιχάλης Χριστοφοράκος «καθάριζε» από τις κατηγορίες που του αποδίδονταν για την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C4I, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το έργο είχε ανατεθεί στην κοινοπραξία SAICTEAM, με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens.

Οι δικαστές με το υπ. αριθμόν 852 βούλευμά τους διατάσσουν τον εφέτη ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση να προχωρήσει σε περαιτέρω ανάκριση, προκειμένου να απαγγελθούν στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάς οι κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας, της ηθικής αυτουργίας στην απιστία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Εντονες αντιδράσεις

Στην εισαγγελική πρόταση που αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της ηRealnews και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, ο Στ. Κωσταρέλλος είχε την άποψη ότι ο φυγόδικος Χριστοφοράκος πρέπει να απαλλαγεί όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης αλλά και της δωροδοκίας.

Οπως σημείωνε, δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά τα εκατομμύρια που δόθηκαν για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα μας η γερμανική εταιρεία ήταν δωρεά (!) προς τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε και ειδικότερα από τις καταθέσεις μαρτύρων, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των αρμοδίων για την παρακολούθηση του έργου και στη συνέχεια των μελών των Επιτροπών Ελέγχου και Παραλαβής Προμήθειας C4I, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των στελεχών της ελληνικής εταιρείας Siemens A.E. (Μιχάλης Χριστοφοράκος, Διονύσιος Δενδρινός), καθώς και άλλων στελεχών της ίδιας υποκατασκευάστριας μέρους του όλου έργου εταιρείας, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο με διακίνηση χρηματικών ποσών προς υπαλλήλους (μέλη των αρμόδιων επιτροπών για την παρακολούθηση του έργου και την παραλαβή αυτού) ή άλλα υπηρεσιακά στελέχη που είχαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλακεί στη προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C41.


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προαστιακός Αθήνας: Ολοκληρώνεται η ηλεκτροκίνηση μέχρι Αθήνα και Πειραιά, τα μεγάλα οφέληΣτην τελική ευθεία περνάει το αστικό τμήμα του Σιδηρόδρομου σε Αθήνα και Πειραιά. Σύμφωνα με όσα είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνου Βούρδα στο ypodomes.com τα 2 έργα που είναι σε εξέλιξη πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Οι 2 εργολαβίες με την ολοκλήρωση τους θα έχουν αναβαθμίσει το σιδηροδρομικό διάδρομο από τον Πειραιά μέχρι το ΣΚΑ (Μενίδι). Από τον Πειραιά μέχρι την Αθήνα θα έχουμε διπλή γραμμή με σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση ενώ από την Αθήνα μέχρι το ΣΚΑ τετραπλή γραμμή με σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση.

Το σημαντικό είναι πως με το πέρας των εργασιών ολοκληρώνεται η επένδυση για τη λειτουργία ενός πραγματικού δικτύου στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας καθώς μέχρι σήμερα τα ημιτελή έργα δεν επιτρέπουν την ορθή εκμετάλλευση των γραμμών.

Οι επενδύσεις για τον Προαστιακό της Αθήνας ξεκίνησαν το 2002 με σκοπό να ολοκληρωθούν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 (!!). Από το 2005 και μετά ξεκίνησαν εργολαβίες που υποτίθεται θα ολοκλήρωναν τα έργα σε περίοδο μερικών μηνών αλλά αντί για αυτό, ήρθε μία καταστροφική περίοδος 6 ετών μέχρι το 2011 όταν τα έργα επισήμως σταμάτησαν αφήνοντας πίσω τους τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αθήνας εργοτάξιο και χώρο σκουπιδιών και το τμήμα από την Αθήνα μέχρι τον Πειραιά χωρίς ηλεκτροκίνηση.

Το 2012 η ΕΡΓΟΣΕ ξεκινά την πρώτη εργολαβία για την ανάταξη της ηλεκτροκίνησης από Αθήνα μέχρι Τιθορέα που είχε λεηλατηθεί και το 2015 ξεκινά η δεύτερη εργολαβία ολοκλήρωσης του τμήματος Αθήνα-Πειραιάς.

Σύμφωνα με τον κο Βούρδα στο τμήμα Αθήνα-3 Γέφυρες τα έργα ολοκληρώνονται μέσα στο καλοκαίρι (με τον Ιούλιο ως πιθανότερο μήνα) ενώ τα έργα μέχρι τον Πειραιά θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους καθώς τώρα ολοκληρώνεται η μελέτη εφαρμογής. Σημειωτέον πως ο νέος σταθμός ΖΕΦΥΡΙ είναι ολοκληρωμένος από την ΕΡΓΟΣΕ και αναμένεται η παραλαβή του από τον ΟΣΕ για να τεθεί σε λειτουργία.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ

Με την ολοκλήρωση των έργων, τα ηλεκτροκίνητα τρένα που σήμερα περιορίζονται στον διάδρομο Κιάτο-Αεροδρόμιο, θα μπουν επιτέλους στον αστικό ιστό και θα φτάνουν μέχρι το σταθμό του Πειραιά ενώνοντας πραγματικά το μεγάλο λιμάνι της χώρας με το δίκτυο του Προαστιακού (και το Αεροδρόμιο) αλλά και το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Το σημαντικότερο όφελος θα είναι η μείωση του κόστους των δρομολογίων από τη χρήση της ηλεκτροκίνησης που κατά βάση είναι φθηνότερη μέχρι και 70% σε σχέση με τα σημερινά ντιζελοκίνητα τρένα τύπου railbus.

Αυτό επίσης θα έχει ως συνέπεια την αύξηση των δρομολογίων στο αστικό τμήμα, που σήμερα είναι στο απαράδεκτο σημείο να διεξάγονται μέσα στην Αθήνα δρομολόγια ανά μία ώρα, λειτουργώντας δηλαδή το αστικό τμήμα ως προαστιακό.

Τέλος τα προαστιακά δρομολόγια από Κιάτο, Αεροδρόμιο και Χαλκίδα θα μπορούν με τα ηλεκτροκίνητα τρένα να φτάνουν χωρίς μετεπιβίβαση στο κέντρο και το λιμάνι της πρωτεύουσας αναβαθμίζοντας κατά 100% τις σημερινές μέτριες επιδόσεις τους.

ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ
Σήμερα το αστικό δίκτυο του Προαστιακού δεν λειτουργεί κάτω από ιδανικές συνθήκες λόγω των έργων. Υπάρχουν δύο διάδρομοι: ο διάδρομος Πειραιάς-Αθήνα-ΣΚΑ και ο διάδρομος Μαγούλα-Αεροδρόμιο.

Στο "βαρύ" αστικό τμήμα που απουσιάζει η σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση λειτουργούν οι σταθμοί: ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΛΕΥΚΑ, ΡΕΝΤΗΣ, ΤΑΥΡΟΣ, ΡΟΥΦ, ΑΘΗΝΑ, ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ, ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ, ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΕΣ, ΣΚΑ/ΑΧΑΡΝΕΣ. Σε αυτό το τμήμα ως απευθείας δρομολόγιο που συνδέει όλους τους σταθμούς υπάρχει μόνο το Προαστιακό δρομολόγιο της Χαλκίδας (ανά ώρα) ενώ δεν υπάρχει κάποιο ενδιάμεσο αστικό δρομολόγιο με μεγαλύτερη συχνότητα. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως ουσιαστικά στο αστικό τμήμα θα πρέπει να προστεθούν και οι σταθμοί Αχαρνές, Δεκέλεια και Άγιος Στέφανος που αποτελούν τμήμα των προαστίων της πρωτεύουσας.

Το δεύτερο αστικο τμήμα Μαγούλα-Αεροδρόμιο περιλαμβάνει του σταθμούς: ΜΑΓΟΥΛΑ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (ΖΕΦΥΡΙ από το καλοκαίρι και μετά), ΣΚΑ/ΑΧΑΡΝΕΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΠΕΝΤΕΛΗ, Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ, ΠΑΛΛΗΝΗ, ΠΑΙΑΝΙΑ, ΚΟΡΩΠΙ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και εκτελείται το Προαστιακό δρομολόγιο Κιάτο-Αεροδρόμιο ανά ώρα.

Τέλος λειτουργεί ένα "ενδιάμεσο" δρομολόγιο από τα Άνω Λιόσια μέχρι την Αθήνα για όσους θέλουν από το Κιάτο ή το Αεροδρόμιο να φτάσουν στο κέντρο της πόλης, που όμως δεν είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Έκθετος ο Βορίδης από τη «βόμβα» ΚουρουμπλήΑκόμα και με παραίτηση απειλεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι δεν είναι βάσιμες οι καταγγελίες του για τον Μάκη Βορίδη κι ακίνητο που διαχειρίστηκε ο τελευταίος όταν ήταν υπουργός Υγείας.

Η «κόντρα» ξεκίνησε μετά από καταγγελία του υπουργού Εσωτερικών για κτίριο του υπουργείου Υγείας, για το οποίο καταβάλλει 4 εκ ευρώ το χρόνο 32.000 τετραγωνικά που στεγάζει υπηρεσία με μόλις 15 άτομα προσωπικό.

Ο κ. Κουρουμπλής είπε:

«Πως αν τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λέω θα παραιτηθώ από υπουργός. Να κάνετε έρευνα για τους τρόπους που διαχειριστήκατε εσείς το θέμα και αν είναι τα πράγματα διαφορετικά θα παραιτηθώ».

Ο κ. Βορίδης απάντησε στον υπουργό Εσωτερικών πως:

«Δεν θα απαντήσω για ένα κτήριο την στιγμή που ο κ. Κουρουμπλής με μία υπογραφή του μεταβιβάζει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου».Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....