Διυλιστήριο: 06/08/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Francis Collins, Δ/της του Προγράμματος Ανθρωπίνου Γονιδιώματος (Η.Π.Α.): Γιατί πιστεύω στον Θεό

Δήλωση του Francis Collins, Δ/του του Προγράμματος Ανθρωπίνου Γονιδιώματος, στο CNN *

Είμαι επιστήμονας και πιστός και δεν βρίσκω καμία σύγκρουση μεταξύ αυτών των δύο. Ως διευθυντής του Προγράμματος Ανθρώπινου Γονιδιώματος έχω ηγηθεί συνεργασίας επιστημόνων για να διαβάσουμε τα 3,1 δισεκατομμύρια γράμματα του ανθρώπινου γονιδιώματος, του βιβλίου εντολών του DNA μας.


Ως χριστιανός βλέπω το DNA, κέντρο πληροφοριών όλων των ζώντων οργανισμών, σαν τη γλώσσα του Θεού και την κομψότητα και την πολυπλοκότητα των ίδιων των σωμάτων μας και της υπόλοιπης φύσης, ως αντανάκλαση του σχεδίου του Θεού. Ως μεταπτυχιακός φοιτητής στη φυσικοχημεία τη δεκαετία του 1970 ήμουν άθεος, μη βρίσκοντας λόγο να υποθέσω την ύπαρξη οποιασδήποτε αλήθειας, έξω από τα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία. Στη συνέχεια, όμως, πήγα στην Ιατρική Σχολή και εκεί αντιμετώπισα θέματα ζωής και θανάτου στο προσκέφαλο των ασθενών μου. Κάποτε, μια ασθενής μου, με ρώτησε: « Εσείς σε τι πιστεύετε γιατρέ ; ». Αυτό με προβλημάτισε και άρχισα να ψάχνω για απαντήσεις.


Αναγκάστηκα να παραδεχτώ ότι η επιστήμη, που αγαπούσα τόσο πολύ ήταν ανίκανη να απαντήσει σε ερωτήματα, όπως: « Ποιο είναι το νόημα της ζωής ; », « Γιατί είμαι εδώ ; », « Γιατί τα Μαθηματικά λειτουργούν έτσι κι αλλιώς ; ». « αν το σύμπαν έχει αρχή, ποιος το δημιούργησε ; », « Γιατί οι φυσικές σταθερές στο σύμπαν είναι τόσο λεπτά ρυθμισμένες, ώστε να επιτρέπουν τη δυνατότητα των σύνθετων μορφών ζωής ; », « Γιατί οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση της ηθικής ; », « Τι συμβαίνει, όταν πεθαίνουμε ; ».


Είχα υποθέσει ότι η πίστη βασίζεται μόνο σε συναισθηματικά και παράλογα επιχειρήματα και έμεινα έκπληκτος, όταν ανακάλυψα, ότι μπορεί κάποιος να αναπτύξει πολύ ισχυρά επιχειρήματα για την πιθανότητα ύπαρξης του Θεού πάνω σε ένα αποκλειστικά λογικό υπόβαθρο. Η αρχική αθεϊστική μου βεβαιότητα, πως « ξέρω ότι δεν υπάρχει Θεός » αναδύθηκε τότε ως η πιο αβάσιμη εκδοχή.


Καθώς εύστοχα έχει παρατηρήσει ο Άγγλος συγγραφέας G.K. Chestetron, « ο αθεϊσμός είναι το πιο τολμηρό δόγμα, γιατί είναι η υποστήριξη μιας καθολικής άρνησης. Αλλά η λογική από μόνη της δεν μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη του Θεού. Η Πίστη είναι λογική συν αποκάλυψη και αυτή αποκάλυψη απαιτεί σκέψη τόσο με το πνεύμα, όσο και με το μυαλό. Πρέπει να ακούσει κανείς τη μουσική, δεν φτάνει να διαβάσει μόνο τις νότες στο πεντάγραμμο. Τελικά ένα άλμα πίστης είναι απαραίτητο.


Για μένα, αυτό το άλμα ήρθε στο 27ο έτος της ηλικίας μου, όταν η αναζήτηση για να μάθω περισσότερα για τον Θεό με οδήγησε στον Ιησού Χριστό. Εδώ παρουσιαζόταν ένα πρόσωπο με ισχυρότατες ιστορικές μαρτυρίες για τη ζωή του, το οποίο έκανε εκπληκτικές δηλώσεις σχετικά με την αγάπη προς τον πλησίον, οι δε ισχυρισμοί του, ότι ήταν γιος του Θεού απαιτούσαν να πάρω μιαν απόφαση, για το αν ήταν πλανεμένος ή ήταν όντως ο γιος του Θεού. Μετά από αντίσταση σχεδόν δύο χρονών έγινα ακόλουθος του Ιησού.


Ορισμένοι με ρώτησαν: « Δεν έχει εκραγεί το μυαλό σου; Μπορείς να αναζητείς το πώς λειτουργεί η ζωή, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της Γενετικής και της Μοριακής Βιολογίας και συγχρόνως να λατρεύεις ένα Δημιουργό Θεό; Δεν είναι η εξέλιξη και η πίστη στο Θεό ασυμβίβαστες ; Μπορεί ένας επιστήμονας να πιστεύει σε θαύματα, όπως η Ανάσταση ; ».


Στην πραγματικότητα δεν βρίσκω καμία σύγκρουση σ’ αυτά και το ίδιο συμβαίνει με το 40% των ενεργών επιστημόνων που δηλώνουν ότι είναι πιστοί. … Αλλά γιατί δεν θα μπορούσε η εξέλιξη να είναι το σχέδιο του Θεού για τη Δημιουργία ; Είναι αλήθεια ότι αυτό είναι ασυμβίβαστο με μία, κατά γράμμα ερμηνεία της Γένεσης αλλά ακόμη κι ο Ιερός Αυγουστίνος δεν ήταν σίγουρος για την ακριβή ερμηνεία της καταπληκτικής αυτής ιστορίας της Δημιουργίας. Το να προσκολληθεί κανείς σε κατά γράμμα ερμηνείες … δεν είναι σοφό ούτε αναγκαίο … .


Εντυπωσιακή η ομολογία του Collins. Ακόμη και μέσα απ’ τα επιστημονικά οχυρά της αθεΐας αναδεικνύει η Αγαθότητα του Θεού επιστήμονες, οι οποίοι διακηρύττουν περίτρανα την πίστη τους! Θα ήταν ίσως χρήσιμο να γί
νουν δυο σχόλια.


Α. Ο Collins, όπως φαίνεται και στο βιβλίο του « Η γλώσσα του Θεού » αποδέχεται πλήρως τη θεωρία της Εξέλιξης. Ακριβώς λόγω της τοποθέτησής του αυτής, η ομολογία του κορυφαίου γενετιστή εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους χρησιμοποιούν τη θεωρία της εξέλιξης, σαν επιχείρημα εναντίον της πίστης.


Β. Το βιβλίο της Γένεσης περιγράφει γεγονότα, τα οποία, σύμφωνα με τις σύγχρονες κοσμολογικές αντιλήψεις συνέβησαν σε διάστημα 14 δισεκατομμυρίων ετών. Το ιερό κείμενο αφιερώνει λίγες μόνο σελίδες για τα γεγονότα αυτά και η αφήγηση απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε εποχής, μόρφωσης και ηλικίας. Κι ενώ το βιβλίο είναι Θεόπνευστο και η κάθε του λέξη έχει σημασία, δεν αποτελεί επιστημονικό εγχειρίδιο, παρ’ ότι περιέχει εντυπωσιακές επιστημονικές αλήθειες.


Η άπειρη σοφία του Θεού δεν μας έδωσε έτοιμες επιστημονικές απαντήσεις, μας έδωσε όμως την ικανότητα και τις αφορμές για επιστημονική διερεύνηση: «…πολλά απεσιώπησεν, τον ημέτερον νουν γυμνάζουσα προς εντρέχειαν ( ευστροφία ), εξ’ ολίγων αφορμήν παρεχόμενη επιλογίζεσθαι ( από λίγες αφορμές να συμπεράνουμε τα υπόλοιπα )…» γράφει ο Μέγας Βασίλειος. ( ΕΠΕ 4, 72/4 ).


Το μέλλον θα δείξει τι οδό ακολούθησε η Πανσοφία του Θεού για τη Δημιουργία της ζωής και του ανθρώπου. Ένα είναι σίγουρο. Ο Θεός δεν απειλείται από τις επιστημονικές ανακαλύψεις! « Ου γαρ ελαττούται η επί τοις μεγίστοις έκπληξις επειδάν ο τρόπος καθ’όν γίνεται τι των παραδόξων εξευρεθή » ( δεν μειώνεται ο θαυμασμός μας για τα μεγαλεία της δημιουργίας, όταν ανακαλυφθεί ο τρόπος με τον οποίο έγιναν ) λέγει ο Μ. Βασίλειος, Εις την Εξαήμερον, Ομιλία Α’ , 10.


«… Έχω βρει ότι υπάρχει μία θαυμάσια αρμονία στις συμπληρωματικές αλήθειες της Επιστήμης και της Πίστης. Ο Θεός της Βίβλου είναι επίσης, ο Θεός του γονιδιώματος. Ο Θεός μπορεί να βρεθεί στον καθεδρικό ναό ή στο εργαστήριο. Ερευνώντας τα μεγαλειώδη και θαυμάσια δημιουργήματα του Θεού, η Επιστήμη μπορεί να γίνει ένα μέσο λατρείας », καταλήγει ο Collins.
* Η συνέντευξη δόθηκε τον Απρίλιο του 2007. Χάρις στον Collins τα αποτελέσματα της μνημειώδους έρευνας στο ανθρώπινο γονιδίωμα διατέθηκαν ελεύθερα στη διεθνή κοινότητα. Ο Collins είναι διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας ( NIH ) των Η.Π.Α. Στο βιβλίο του : « Η γλώσσα του Θεού. Ένας επιστήμονας δίνει μαρτυρία για την πίστη » ( Ελληνική έκδοση Παπαζήση ) κάνει εκτενέστατη ομολογία πίστης.
Πηγή : κ. Πετρουλέας Βασίλειος, Δρ. Φυσικός, Ε.ΚΕ.Φ.Ε. « Δημόκριτος »
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ηχητικό - Ομολογία Χαρδούβελη για το success storyΛίγα 24 ωρα μετά την κυνική ομολογία Σαμαρά στην Real της Κυριακής ότι “δέσμευσε τη χώρα με την 5η αξιολόγηση χωρίς να πάρει χρήματα, επειδή ήξερε ότι θα ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση “,ήρθε και ο τελευταίος ΥπΟικ του καθεστώτος Σαμαρά-Βενιζέλου, Γκίκας Χαρδούβελης, να καταρρίψει το “μύθο” του success story της προηγούμενης κυβέρνησης, “ομολογώντας” στον ΒΗΜΑ FM ότι, ήταν έτοιμοι να δεσμευθούν με πολύ υψηλά πλεονάσματα ( 4,5% και πάνω ) προκειμένου να πάρουν νέο δάνειο, αν, και όπως λέει, λογάριαζαν ότι θα τους υποστήριζε το ΔΝΤ για να τα καταφέρουν, χωρίς ωστόσο να το έχουν σίγουρο ότι και με αυτά τα νέα απόλυτα καταστροφικά μέτρα, θα καταφερναν να πεισουν τους Ευρωπαίους να τους δωσουν λεφτά … Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί επιλέγει αυτή τη στιγμή και ο Σαμαράς και ο Χαρδούβελης να προβούν σε αυτές τις αποκαλύψεις-ομολογίες ενοχής, αδειάζοντας ουσιαστικά τον τωρινό πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και το αφήγημα που προσπαθεί να υπερασπιστεί γαι αποτυχημένη διαπραγματευση από τον ΣΥΡΙΖΑ και νέτρα που δεν χρειάζονταν αλλά του τα επέβαλλαν οι ξένοι ως … τιμωρία. Μαλιστα το ερώτημα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο καθώς και οι δύο “ομολογίες” γίνονται μετά την “πατάτα” Κυριάκου με τις οφ σορ, και την κίνηση ματ, του Πρωθυπουργού για γενική απαγόρευση σε πολιτικά προσωπα συμμετοχής σε εξωχώριες εταιρείες, που έχουν βάλει … “σε μεγάλα τρεξίματα” πολλά πολοτικά πρόσωπα του παρελθόντος …

Καταρρίπτει τα ψέμματα Σαμαρά – Βενιζέλου περί success storyΧαρδούβελης: «Πράγματι ήταν αρκετά αυστηρό το πλαίσιο του 2014. Μιλούσε το 2016 να έχουμε ένα πλεόνασμα 4,5%. Στόχος μας ήταν τότε να κλείσουμε την αξιολόγηση. Δεν θέλαμε να το φέρουμε στο τραπέζι από τότε. Θέλαμε να το μειώσουμε από 4,5%, να το φέρουμε στο 3%. Πιστεύαμε ότι ένα 3% θα μπορούσε να το αντέξει η οικονομία με τους ρυθμούς ανάπτυξης που θέλαμε να έχουμε».

Δημοσιογράφος: «Οι δανειστές θα το δεχόντουσαν αυτό;»

Χαρδούβελης: «Θα το δεχόντουσαν. Δεν μπορούσαμε να το βάλουμε στο τραπέζι το 2014, διότι θα χάναμε αξιοπιστία. Επρεπε πρώτα να κλείσουμε την αξιολόγηση. Είχαμε το ΔΝΤ με το μέρος μας. Θα το φέρναμε με το μέρος μας και θα το δεχόντουσαν, πιστεύω».

Με τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Χαρδούβελης αποκάλυψε:

1. Οτι η κυβέρνησή του ήταν έτοιμη να δεχτεί εν γνώσει της πλεονάσματα που δεν ήταν σε θέσει να πραγματοποιήσει, με αντίτιμο την υπογραφή της αξιολόγησης.

2. Οτι μετέθετε τη διαπραγμάτευση για τη μείωση του πλεονάσματος μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης. Αλλά για ποιο λόγο θα υποχωρούσαν τότε οι δανειστές;

3. Οτι δεν έβαλαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τη μείωση των υπερβολικών πλεονασμάτων για να μην χάσουν «αξιοπιστία». Αλλά αν το έκαναν εκ των υστέρων, πώς θα διατηρούσαν την «αξιοπιστία» τους;

4. Οτι θεωρούσε πως θα επιτύχει την υποχώρηση των δανειστών με τη βοήθεια του ΔΝΤ. Μάλιστα στην ίδια φράση λέει ότι «είχαμε το ΔΝΤ με το μέρος μας» και ότι «θα φέρναμε το ΔΝΤ με το μέρος μας». Αλλά γνωρίζουμε όλοι ότι σ’ αυτή την περίπτωση το ΔΝΤ θα συνόδευε τη «βοήθειά» του με τον εξαναγκασμό σε νέα σκληρά μέτρα λιτότητας.

5. Και όλα αυτά, τέλος, συνοδεύονται με τη φράση «πιστεύω πως θα δεχόντουσαν». Αυτή την «πίστη» του ο κ. Χαρδούβελης δεν την τεκμηριώνει πουθενά. Αλλά είναι ενδεικτική για την αφελή (ή τυχοδιωκτική) ερμηνεία εκείνης της κρίσιμης περιόδου.

Ο κ. Χαρδούβελης με την τοποθέτησή του αυτή ουσιαστικά δικαίωσε την επιλογή της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσει νέα διαπραγμάτευση ως μόνη διέξοδο στην ολέθρια συμφωνία που ετοίμαζε η κυβέρνηση Σαμαρά.


Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο John Oliver αγόρασε και μετά διέγραψε τα χρέη υγείας 9.000 Αμερικανών

Ο John Oliver απάλλαξε 9.000 Αμερικανούς από τα ιατρικά τους χρέη, αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων και τις απειλές για την αποπληρωμή τους 

Σε ήρωα της ημέρας έχει αναδειχθεί ο κωμικός και παρουσιαστής του σόου Last Week Tonight στο ΗΒΟ, έγραψε ιστορία πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, ο ταλαντούχος κωμικός, που τα λέει έξω από τα δόντια, καυτηριάζοντας πολιτικούς, διασημότητες και εκατομμυριούχους απ' όλο τον κόσμο, αποφάσισε να μην μοιράσει δώρα, ως είθισται, αλλά να απαλλάξει 9.000 Αμερικανούς από τα χρέη τους στο σύστημα υγείας.

Ο Oliver εξήγησε πως εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στις ΗΠΑ χρωστούν συνολικά 12 τρισεκατομμύρια δολάρια και πως τα περισσότερα από τα ληξιπρόθεσμα και καθυστερημένα χρέη πωλούνται μετά σε εισπρακτικές εταιρίες που κυνηγούν με κάθε τρόπο τους οφειλέτες.

Έτσι, θέλοντας να σώσει από το μαρτύριο όσους περισσότερους πολίτες μπορούσε, πατώντας ένα κουμπί.

"Η αγορά του χρέους είναι βρώμικη επιχείρηση, που χρειάζεται επειγόντως μεγαλύτερη εποπτεία. Έτσι, όπως είναι η κατάσταση ο κάθε ηλίθιος μπορεί να μπει σε αυτή τη δουλειά. Και μπορώ να αποδείξω πόσο ανησυχητικά εύκολο είναι." είπε, στηρίζοντας τα λεγόμενά του σε μια έρευνα για τις εισπρακτικές εταιρίες.


Ο παρουσιαστής εξαγόρασε το υπέρογκο ποσό δημιουργώντας μια απλή εταιρία στο διαδίκτυο για 50 δολάρια, ενώ στη συνέχεια έκανε εγγραφή στο Μισισιπή. Ο ίδιος ονόμασε την εταιρεία Central Asset Recovery Professional, Inc και λίγο μετά την ίδρυση της εταιρίας, έλαβε μια προσφορά για να αγοράσει ιατρικά χρέη αξίας 15 εκατ. δολαρίων έναντι 60.000 δολαρίων.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις, όπως εξήγησε, η εταιρία που αγοράζει το χρέος ζητά συστηματικά από τους οφειλές την αποπληρωμή του, πολλές φορές χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες μεθόδους, όπως απειλές.

Το χρέος που αγόρασε ο Oliver άνηκε σε 9.000 πολίτες, στο τέλος της εκπομπής, πάτησε το κουμπί και ανακοίνωσε πως τα χρέη των οφειλετών θα διαγραφούν.

Το ρεκόρ για το μεγαλύτερο δώρο που έχει δοθεί ποτέ σε εκπομπή κρατούσε η Οprah Winfrey, που είχε δώσει το 2004 σε κάθε μέλος του κοινού της ένα αυτοκίνητο, με τη δωρεά να ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια δολάρια.
Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το «Απαρτχάϊντ νερού» της εταιρίας που διεκδικεί το νερό στη ΘεσσαλονίκηΣε ένα ενδιαφέρον άρθρο στο enallaktikos.gr, διαβάζουμε ότι η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση «Φίλοι της Γης» έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά της ισραηλινής εταιρίας νερού, Mekorot, η οποία διεκδικεί την ανάληψη της εκμετάλλευσης του νερού της Θεσσαλονίκης και, σύμφωνα με καταγγελίες, ευθύνεται για το «Απαρτχάϊντ νερού» που έχει επιβληθεί στους Παλαιστινίους.

Σε κείμενο διεθνούς καμπάνιας κατά του ισραηλινού κολοσσού, ο κόσμος καλείται να μην επιτρέψει στις κυβερνήσεις να συνεργαστούν με την συγκεκριμένη εταιρία και προβάλει 6 λόγους για να το κάνουν αυτό:

1. Η Mekorot έχει αρνηθεί την παροχή νερού σε παλαιστινιακές κοινότητες στο εσωτερικό του Ισραήλ, παρότι απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ αναγνωρίζει το δικαίωμά τους στην πρόσβαση στο νερό. Έκθεση του γαλλικού Κοινοβουλίου έχει χαρακτηρίσει αυτή την κατάσταση «απαρτχάιντ νερού».

2. Η υποστήριξη της Mekorot για τον αποικιοκρατικό εποικισμό συνεχίζεται αδιάλειπτα από την κατοχή το 1967 της Δυτικής Οχθης, της Γάζας και των Υψιπέδων του Γκολάν μέχρι σήμερα. Στην εταιρεία δόθηκε το μονοπώλιο όλων των πηγών νερού στα κατεχόμενα εδάφη, εφαρμόζοντας πολιτικές που ενισχύουν τον ισραηλινό εποικισμό εις βάρος των παλαιστινιακών κοινοτήτων.

3. Η Mekorot συμμετέχει στο διεθνές έγκλημα της λεηλασίας των φυσικών πηγών και στη χωρίς όρια καταστροφή των υποδομών νερού: Η Mekorot λειτουργεί 42 πηγάδια στη Δυτική Οχθη, κυρίως στην περιοχή της Κοιλάδας του Ιορδάνη που κατά κύριο λόγο υδροδοτούν τους ισραηλινούς εποικισμούς. Η Mekorot δουλεύει σε στενή συνεργασία με τον ισραηλινό στρατό για να κατάσχει σωλήνες ύδρευσης από Παλαιστίνιους αγρότες και να καταστρέφει τις πηγές παροχής νερού των παλαιστινιακών κοινοτήτων.

4. Η στέρηση του ανθρώπινου δικαιώματος στο νερό στους Παλαιστινίους από τη Mekorot είναι μέσο για την ισραηλινή πολιτική εκτοπισμού:

Το καλοκαίρι η Mekorot συνοδευόμενη από το στρατό, κλείνει τη βρύση για τους Παλαιστινίους στις κοινότητες της Δυτικής Οχθης, αφήνοντάς τους στην ξηρασία.

Η Mekorot είναι υπερήφανος συνεργάτης στο «Σχέδιο Ερημος Νέγκεβ» του Εβραϊκού Εθνικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο 40.000 Παλαιστίνιοι Βεδουίνοι, κάτοικοι του Ισραήλ, θα ξεριζωθούν από τα σπίτια τους και τα εδάφη τους θα χρησιμοποιηθούν για εποικισμούς «μόνο για εβραίους» στην έρημο Νέγκεβ.

5. Η Mekorot εξάγει το απαρτχάιντ νερού επωφελούμενη από την ιδιωτικοποίηση του νερού. Το Συνδικάτο Δημόσιου Τομέα της Αργεντινής δήλωσε στην καμπάνια του ότι «αν η σύμβαση δοθεί στη Mekorot, το νερό θα θεωρείται από εδώ και πέρα είδος πολυτελείας και όχι ζωτικός πόρος.

6. Η προβαλλόμενη ειδίκευση της Mekorot στο νερό χρησιμοποιείται ξεκάθαρα για αποπροσανατολισμό: Η δημιουργία μύθων σχετικά με το νερό έχει στόχο να βελτιώσει την εικόνα του Ισραήλ διεθνώς. Αντίθετα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, το Ισραήλ δεν έκανε την «έρημο να ανθήσει».

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

..και στα υπόγεια ζάρια τους αιώνες παιχνίδι παίζουν οι αργυραμοιβοί..

     Ο λαός δεν ορφανεύει ποτέ από ηγέτες.
Δεν ορφανεύει από επιστήμονες.
Ούτε καν από ήρωες.
Ορφανεύει από ανθρώπους του πνεύματος, της τέχνης, του πολιτισμού.

Με αφορμή την προχθεσινή επέτειο του θανάτου της Μαλβίνας (μία ήταν η Μαλβίνα), αναρωτιέται κανείς για την
τύχη τούτης της χώρας σε τούτα τα δίσεκτα χρόνια,
..αν δεν είχαμε κυριολεκτικά ορφανέψει από τους τεράστιους δημιουργούς της τέχνης και του πνεύματος, σ' αυτή την δύσκολη στιγμή.
Άνθρωποι όχι μόνον δημιουργοί, αλλά και εν δυνάμει μαχητές κι επαναστάτες,
..ταγμένοι πάντα στην αγάπη του ανθρώπου, στην δικαιοσύνη, στην δημοκρατία,
..στην φύση και στον ύμνο της ομορφιάς της,
..μιά ομορφιά εξωτερική αλλά και προπάντων εσωτερική, που φορτώνει τον άνθρωπο δύναμη και αποφασιστικότητα να παλέψει για τον ίδιον, για την φύση, για την δίκαιη και όμορφη ζωή.

Είχαμε την τύχη μέσα στον 20ο αιώνα και κυρίως στο δεύτερο μισό του, η Ελλάδα να κατακλυστεί από τέτοιους ανθρώπους του πνεύματος.
Ελύτης, Καζαντζάκης, Ρίτσος, Χατζηδάκις, Σεφέρης, Κουν, Θεοδωράκης, Γκάτσος, Αλέξης Σολωμός, Χορν, Λοίζος, Μόραλης, Μυταράς, Σκαρίμπας,
..και τόσοι άλλοι που όσους κι αν αναφέρεις πάντα κάποιον θα ξεχνάς και θα αδικείς.
Όλοι αυτοί, είναι σίγουρο πως θα ήταν αδύνατον να σταθούν απαθείς και αμίλητοι μπροστά στην κακουργία που συντελείται σήμερα κατά του λαού και της χώρας,
..θα ήταν αδύνατον να σταθούν σκυφτοί μπροστά στους απίθανους προδότες που κυβερνούν τόσα χρόνια,
..μπροστά στους ''εταίρους''-αργυραμοιβούς.

Δεν είναι δυνατόν να μη σκεφτούμε πως αν ζούσαν, αν ήταν εδώ, με μία μόνο δήλωσή τους, με μία λιτή φράση τους,
..θα μπορούσαν να αποκαθηλώσουν στην συνείδηση την δική μας και την παγκόσμια,
..όλο αυτό το ανοσιούργημα που σήμερα εφαρμόζεται σαν πείραμα στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Ορφανέψαμε.
Και ορφανέψαμε δύο φορές περισσότερο γιατί δεν σκύβουμε στα έργα τους, στην κληρονομιά τους.
Θα μπορούσαμε από 'κει να αντλήσουμε όλη την δύναμη, την αποφασιστικότητα και την αιτία για μιά δίκαιη επανάσταση,
..που θα ανέτρεπε τα σχέδια της Νέας νεοναζιστικής ευρωπαϊκής Τάξης πραγμάτων στην χώρα μας.

Ορφανέψαμε,
..αλλά δεν είναι που ορφανέψαμε.
Είναι που συμπεριφερόμαστε σαν εκ γενετής ορφανά.
Σαν να μην είχαμε ποτέ τέτοιους πνευματικούς γονείς!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤΑΙΠΕΔ: Οι αλλαγές στη σύμβαση πώλησης του Ελληνικού


Στα 8 δις ευρώ ανήλθε το ποσό της συνολικής επένδυσης στο Ελληνικό, το μνημόνιο κατανόησης του οποίου υπεγράφη το απόγευμα, μετά από τις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών για να εκταμιεύσουν την δόση των 7,5 δις ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, υπήρξαν αλλαγές και στον αριθμό των έργων, που είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική σύμβαση.

Στην ανακοίνωσή του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρονται τα εξής:

1. Οικονομικά Στοιχεία
α) Αυξήθηκε σημαντικά το ύψος της συνολικής επένδυσης. Ο Επενδυτής αποδέχθηκε να αναλάβει το κόστος ενός σημαντικού αριθμού έργων πέρα των προβλεπόμενων στην αρχική σύμβαση, που ανεβάζουν το ύψος της συνολικής επένδυσης στα 8 δισ. ευρώ.

Έργα που δεσμεύεται ότι θα υλοποιήσει ο επενδυτής:

i. Οι ανοιχτοί χώροι του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής

ii. Πρωτεύουσες συγκοινωνιακές υποδομές και εγκαταστάσεις

iii. Κύριες εγκαταστάσεις και δίκτυα κοινής ωφέλειας.

iv. Κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών , σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων και χώρο μεταφόρτωσης/ προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων στο Ακίνητο για τη διαχείριση απορριμμάτων αποκλειστικά και μόνο του ακινήτου.

v. Απαιτούμενα λιμενικά έργα

vi. Παράκαμψη και υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρος Ποσειδώνος, εφόσον εγκριθεί

vii. Έργα ανασύστασης/ διευθέτησης ρεμάτων

viii. Εκτεταμένο Δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων εκτιμώμενου μήκους περίπου πενήντα (50) χιλιομέτρων

ix. Ανάληψη του 50% του κόστους μελέτης και κατασκευής κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σταθμού μεταμόρφωσης απορριμμάτων και χώρου μεταφόρτωσης/ προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων σε περιοχή εκτός του ακινήτου υπό προϋποθέσεις

x. Ενίσχυση συνδεσιμότητας μέσων σταθερής τροχιάς

xi. Υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους πολιτιστικών και αθλητικών χρήσεων εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου

xii. Αναπαλαίωση, λειτουργία και ανάδειξη των διατηρητέων κτηρίων εντός του ακινήτου

xiii. Δημιουργία χώρων στέγασης των σωματείων ΑΜΕΑ εντός του Ακινήτου με αντίστοιχες των σημερινών προδιαγραφές

xiv. Ανάπλαση/ αναβάθμιση παραλίας 1 χλμ περίπου

β) Η επένδυση θα ολοκληρωθεί σε συντομότερο χρόνο. Το 80% των επενδύσεων θα γίνει στα 12 χρόνια έναντι των 15 που προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση.

γ) Προσδιορίζεται ότι ένα μεγάλο μέρος των επενδύσεων θα αφορά έργα υποδομής και ότι αυτά τα έργα θα γίνουν την πρώτη πενταετία, πρόβλεψη που δεν υπήρχε στην αρχική σύμβαση. Ειδικά ως προς το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής συμφωνήθηκε ότι η ολοκλήρωσή του αποτελεί χρονικά επενδυτική προτεραιότητα. Κάθε αυτοτελές τμήμα του που ολοκληρώνεται εντός των πρώτων 5 ετών θα τίθεται στη διάθεση των πολιτών.

δ) Η καταβολή του τιμήματος θα γίνει σε συντομότερο χρόνο. Το 51% του συνολικού ονομαστικού Τιμήματος Αγοράς Μετοχών θα καταβληθεί έως το 2018. Προβλεπόταν η καταβολή έως το 2022.

ε) Ο Επενδυτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει τη συντήρηση και την ασφάλεια του Μητροπολιτικού Πάρκου Πράσινου και Αναψυχής.

2. Χαρακτήρας επένδυσης


α) Μητροπολιτικό Πάρκο Πράσινου και Αναψυχής 2.000.000 τμ. κοινόχρηστο και με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους και με συγκοινωνιακή σύνδεση με τις γύρω περιοχές και την παραλία.

β) Επιπλέον χώροι πρασίνου και κοινωφελών χρήσεων 600.000 τμ.

γ) 300.000 τ.μ. για κοινωφελή χρήση και κοινωνική ανταποδοτικότητα ( π.χ. για μεταφορά στο ακίνητο του Ελληνικού εγκαταστάσεων κοινωφελών χρήσεων από όμορες περιοχές και περιοχές του λεκανοπεδίου ώστε στη θέση τους να δημιουργηθούν πνεύμονες πρασίνου).

δ) Μεγάλο δίκτυο πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, εσωτερική γραμμή Τραμ.

ε) Τουλάχιστον 1 χιλιόμετρο ανοικτής παραλίας προς όλους, διευκολύνοντας τις εξόδους του πάρκου προς τη θάλασσα.

στ) Μείωση του συντελεστή κάλυψης και ιδιαίτερα στην παραλία. Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση μπορεί να ανέλθει σε 3.600.000 τ.μ., ωστόσο ο Επενδυτής δεσμεύεται ότι η συνολική δόμηση δεν θα υπερβεί τα 2.700.000τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται και περίπου 60.000 τ.μ. υφιστάμενων διατηρητέων κτηρίων (3 υπόστεγα Πολεμικής Αεροπορίας, κτήριο Ανατολικού Αεροδρομίου Αθηνών κτλ).

3. Δέσμευση του Επενδυτή για την επίλυση του προβλήματος απορριμμάτων των όμορων Δήμων.


Ο Επενδυτής αναλαμβάνει τη συμμετοχή του με ποσοστό έως και 50%, στη μελέτη και κατασκευή κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και χώρου μεταφόρτωσης / προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων προϊόντων σε περιοχή εκτός του Ακινήτου.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....