Διυλιστήριο: 03/16/15
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Από το Λουτράκι τις επόμενες εβδομάδες και επίσημα η λειτουργία της ΜΟΜΑ



Από το Λουτράκι αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και επίσημα η λειτουργία της ΜΟΜΑ, των Μικτών Ομάδων Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης του στρατού, την ανασύσταση και επαναλειτουργία της οποίας είχε προαναγγείλει ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Η νέα Μονάδα θα έχει ενεργό ρόλο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, αλλά θα αναλαμβάνει δράση και σε έργα της ελληνικής περιφέρειας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ, προαναγγέλλει τα βασικότερα σημεία του σχεδιασμού αναφορικά με τον αριθμό των μονάδων που θα συμμετέχουν ανά την Ελλάδα αλλά και τον εφοδιασμό του τεχνικού εξοπλισμού των βαρέων μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή των εργων.

Όπως λέει κ. Καμμένος, «σε ένα περίπου μήνα από σήμερα, γύρω στον Μάιο θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση για τη λειτουργία της ΜΟΜΑ ενώ ήδη έχει συγκροτηθεί η Επιτροπή που απαρτίζεται από τους κατάλληλους ανθρώπους μεταξύ των οποίων και μηχανικοί που μελετούν γύρω από την σύσταση της».

Στο Λουτράκι η πρώτη μονάδα

Η πρώτη μονάδα Μηχανικού θα συσταθεί στο Λουτράκι και θα στεγάζεται στο Στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού που υπάρχει ήδη στην πόλη, μια δεύτερη μονάδα Μηχανικού σχεδιάζεται να συγκροτηθεί στην Λάρισα ενώ θα ακολουθούσουν άλλες δύο σε Μακεδονία και Θράκη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που αναπτύσσεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ΜΟΜΑ προβλέπεται να συσταθεί και στην Αττική, σε μονάδα Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Θέματος, η πρώτη ΜΟΜΑ Λουτρακίου θα αναλάβει πιλοτικά εργασίες σε νησιά του Ιονίου, του Αιγαίου και την Κρήτη με δύο αρματαγωγά και σειρά μηχανημάτων ενώ στη ζώνη ευθυνης της πρωτης ΜΟΜΑ θα είναι και οι δυσπρόσιτες περιοχές.

Όσον αφορά στα μεγάλα έργα όπως οδικό δίκτυο, γέφυρες, λιμάνια, αεροδρόμια εγγειοβελτιωτικά έργα πιθανότατα θα κατασκευάζουν εκείνα τα τεχνικά έργα ο διαγωνισμός των οποίων θα κηρύσσετε άγονος ενώ παράλληλα θα γίνονται τεχνικά έργα σε έκτακτες καταστάσεις όπως θεομηνίες αλλά και σε όσα ανατίθενται χωρίς διαγωνισμό.

Εξάλλου, η ΕΕ δεν επιτρέπει την δραστηριοποίηση κρατικών φορέων όταν υπάρχουν εργοληπτικές εταιρείες για λόγους ανταγωνισμού και αυτό ίσως τελικά περιορίσει τον ρόλο της νέας ΜΟΜΑ. Ο υπουργός ωστόσο δίνει την δική του απάντηση σχετικα με τις συμβασεις των μεγάλων τεχνικών έργων, «Θα σεβαστούμε τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά όπου μπορούμε να επέμβουμε θα το κάνουμε. Εγώ δεν είμαι υπουργός κανενός εργολάβου», αναφέρει ο κ. Καμμένος.

Αναφορικά με την τεχνική υποστήριξη των μονάδων αυτών και τα μηχανήματα (εκσκαφείς, μπουλντόζες, γερανούς, φορτηγά, οδοστρωτήρες, γκρέιντερ) που πρέπει να βρεθούν ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες της ΜΟΜΑ, τα περισσότερα θα προέρχονται από τον ΟΔΔΥ, από ιδιώτες, από εργολάβους αλλά και από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος είχε επικοινωνία με τις ΗΠΑ προκειμένου να διαθέσουν δομικά και άλλα μηχανήματα που βρίσκονται ανενεργά στο Ιράκ αλλά και με τον Ρώσο ομόλογο του για αντίστοιχες προσφορές. Επίσης, έχει ζητήσει από τις Περιφέρειες μηχανήματα που παραμένουν ανεκμεταλλευτα. Οι μονάδες της νέας ΜΟΜΑ θα εξυπηρετούνται και από αρματαγωγά.

Όσο για το εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτούν τέτοια εργα, στο υπουργείο φαίνεται ότι εχουν καταληξει η νέα ΜΟΜΑ να επανδρωθεί με όσους ήδη υπηρετουν τη θητεία τους: αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, οικονομολογους, ενώ γίνονται σκέψεις, «εκμεταλλευόμενοι» το φασμα της ανεργίας που θα αντιμετωπίσουν μετά τις στρατιωτικές τους υποχρεωσεις, να τους προτείνουν παρατάση της θητείας τους με το δέλεαρ της πιστοποίησης, της βεβαίωσης δηλαδή προϋπηρεσίας.

Αυτό που δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Καμμένος είναι ότι «δεν προβλέπεται να γίνει καμία πρόσληψη προσωπικού στη νέα ΜΟΜΑ».

Πηγή: protothema.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τίς πταίει;..*

    * (Το 1874 δημοσιεύεται στην εφημερίδα ''Καιροί'' άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο ''Τις πταίει''. Σε αυτό ο Τρικούπης καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την πολιτική κρίση που διέρχεται ο τόπος τον βασιλιά Γεώργιο Α΄.Ως τότε ίσχυε η λεγόμενη ''θεωρία του κηπουρού'': ο Βασιλιάς μπορούσε να διορίσει πρωθυπουργό όποιον ήθελε, ακόμα και τον κηπουρό του. Το άρθρο οδήγησε στην ''Αρχή της δεδηλωμένης''. Η αρχή της δεδηλωμένης είναι όρος του Συνταγματικού Δικαίου και ορίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να έχει τη ''δεδηλωμένη'' εμπιστοσύνη της Βουλής.)

Για άλλη μιά φορά οι ομοιότητες μετά από σχεδόν ενάμιση αιώνα, σοκάρουν.
Ποιός, ή ποιοί παίζουν σήμερα τον ρόλο του βασιλιά, και ποιοί των κηπουρών, είναι φανερό και στον πιό αδαή για τα πολιτικά ζητήματα της χώρας.
Το κολάζ της φωτογραφίας αποτυπώνει τέλεια την κακοδαιμονία που μας έφερε εδώ.
Κι ας μην μπερδευόμαστε, δεν είναι τα συγκεκριμένα πρόσωπα (ή έστω μόνο τα συγκεκριμένα) που εκπροσωπούν το κακό. Αυτά είναι ας πούμε τα πιό πρόσφατα ''κραγμένα'', τα πιό δαχτυλοδεικτούμενα τελευταίως.

Η διαπλοκή, η ανάμειξη δηλαδή των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων, υπογείως και αφανώς με την πολιτική,
..αναδεικνύοντας ως ''επιφανείς'' πολιτικούς ανθρώπους ''του σωρού'', και προωθόντας τους με την δύναμη του χρήματος και την χειραγώγηση των μαζών μέσω των ιδιωτικών τους ΜΜΕ, σε θέσεις ύψιστης εξουσίας, είναι αυτό που βλέπουμε στο κολάζ αυτό.
Όταν ντεμέκ νομικοί, ντεμέκ δημοσιογράφοι μετατρέπονται σε ντεμέκ πολιτικούς, που γίνονται όμως αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί και πρωθυπουργοί,
..σε τί άλλο από δουλίτσες τού μέντορά τους θα εξελιχθούν;

Το ολικό όμως ξεβράκωμα γίνεται τώρα με την αποκάλυψη (σιγά μη δεν το ξέραμε!) και της διεθνούς διαπλοκής που δρα στην χώρα μας.
Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ''εμμονή'' του χερ-Καροτσάκι, αλλά και του φον-Σούλτς στο να εξακολουθεί να συμβουλεύει (με τις προηγούμενες κυβερνήσεις απαιτούσε) με ποιό κόμμα πρέπει να γίνει συγκυβέρνηση και με ποιό όχι;
Και τί σύμπτωση!
Το κόμμα που όλοι αυτοί οι ''ατσαλάκωτοι'' παλιάνθρωποι επιθυμούν για συγκυβέρνηση,
..είναι το κόμμα της εικονιζόμενης παραδουλεύτρας!
Είναι το κόμμα που θα μπορούσε να εκβιάζει διαρκώς με πτώση μιά κυβέρνηση που θα προσπαθούσε να περπατήσει έναν άλλο πιό ίσιο δρόμο!
Είναι το κόμμα-συνέχεια της καταστροφικής πορείας τριανταπέντε ετών διαπλοκής.
Το κόμμα-Δούρειος Ίππος. Το κόμμα-5η φάλαγγα.

Αντίθετα το μικρότερο κόμμα που στηρίζει σήμερα την κυβέρνηση, τους είναι ανεπιθύμητο, τους είναι ενοχλητικό.
Που σημαίνει ότι βαδίζει σωστά!
Που σημαίνει ότι κάτι όλοι μαζί κάνουν σωστό για τον ελληνικό λαό!

Να άλλο ένα ασφαλές κριτήριο, για το τί πάει σωστά και τί λάθος σ' αυτή τη χώρα:
Η συμπάθεια,
..ή η απαρέσκεια της διεθνούς διαπλοκής!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διαδήλωση κατά της λιτότητας έξω από την ΕΚΤ


Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια διαδήλωση που πρόκειται να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στη Φρανκφούρτη, για να καταγγείλουν τις πολιτικές λιτότητας για την επιβολή των οποίων θεωρούν συνυπεύθυνη την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ακολουθήσει τις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Κύπρο, όπου διεξήχθησαν οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, κι αντανακλά τη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που ενεργεί ο πανίσχυρος θεσμός, ο οποίος αποστασιοποιείται από τις συνεχιζόμενες πολιτικές διενέξεις στην ευρωζώνη.

«Ο κύριος λόγος της κινητοποίησης είναι ότι η ΕΚΤ είναι μέρος της τρόικας, κι η τρόικα είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές λιτότητας που έσπρωξαν τόσους πολλούς στη φτώχεια», επισήμανε ο Ούλριχ Βίλκεν, ένας από τους οργανωτές της διαδήλωσης του κινήματος “Blockupy”, η οποία θα γίνει μπροστά στο νέο κτίριο της τράπεζας, το οποίο κόστισε 1,3 δισ. ευρώ.

Η ΕΚΤ διαθέτει πολλούς τρόπους να επηρεάζει τη λήψη πολιτικών αποφάσεων, καθώς για παράδειγμα χορηγεί χρηματοδότηση στις τράπεζες χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης επέκρινε πρόσφατα την πολιτική της ΕΚΤ έναντι της Αθήνας, λέγοντας ότι προκαλεί «ασφυξία» στην ελληνική κυβέρνηση, κάτι το οποίο επίσης καταγγέλλουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης.

«Δεν έχουν εκλεγεί δημοκρατικά, αλλά πιέζουν συνεχώς τις κυβερνήσεις για να λαμβάνουν αποφάσεις», τόνισε ο Βίλκεν, αναφερόμενος στα μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ. «Το είδαμε ξανά αυτό στον τρόπο με τον οποίο έκαναν πολύ πιο σκληρούς τους όρους προκειμένου η Ελλάδα να αντλεί χρηματοδότηση μετά τις εκλογές».

«Αυτές είναι οι πολιτικές τις οποίες εφαρμόζουν από τα ωραία καινούργια γραφεία τους στη Φραγκφούρτη», σημείωσε ο Βίλκεν.

Οι διοργανωτές αναμένουν ότι περίπου 3.000 άνθρωποι θα μεταβούν στη Φραγκφούρτη από άλλες χώρες για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση, ενώ υπολογίζουν ακόμη ότι θα κινητοποιηθούν 7.000 άνθρωποι στη Γερμανία.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όταν οι χρεωκοπημένοι Γερμανοί υποδέχονταν τον Ωνάση με Ελληνικές σημαίες [video]


Εξαιρετικό παράδειγμα του πως η ιστορία κάνει κύκλους αποτελεί το ιστορικό βίντεο που δείχνει τους Γερμανούς εργάτες στα ναυπηγεία να υποδέχονται με τιμές ήρωα (και ελληνικές σημαίες να κυματίζουν) τον Αριστοτέλη Ωνάση.
Όλα αυτά την εποχή που βοηθούσε ενεργά να πάρει ξανά μπροστά η μεταπολεμική βιομηχανία τους , δίνοντάς τους παραγγελία για 30 τάνκερ-μεγαθήρια. Μάλιστα αρχικά ο Ωνάσης είχε ζητήσει ένα μόνο τάνκερ, με τους Γερμανούς να απαντούν αρνητικά καθώς υπήρχε έλλειψη ρευστού. Τελικά βρέθηκε η λύση του συμβολαίου για 30 τάνκερ, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα ως εγγύηση στην τράπεζα για την ανακατασκευή του ναυπηγείου.
Δείτε το βίντεο -το οποίο αποτελεί μέρος ενός εξαιρετικού ντοκιμαντέρ- από το 9.45 και μετά. Τότε που βλέπουμε την καθέλκυση του πρώτου τάνκερ, με την Χριστίνα Ωνάση να σπάει την σαμπάνια και τον Αλέξανδρο Ωνάση να πατάει το κουμπί.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....