Διυλιστήριο: 12/12/14
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σαμαράς της αντιπολίτευσης απαντάει στον Σαμαρά της συγκυβέρνησης

Αφού ο Σαμαράς της συγκυβέρνησης μας έβαλε όλους προ των ευθυνών μας στην ομιλία του στην Βουλή, και έθεσε όλες τις προκλήσεις τους κινδύνους και όλα τα δεινά που θα πάθει ο τόπος άμα δεν εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας ...
κομμάτι από την ομιλία του.

Την σκυτάλη την πήρε ο Αντώνης της αντιπολίτευσης και απάντησε σε όλα τα διλήμματα που έθεσε ο Σαμαράς. Αξίζει να τον ακούσετε, είναι απολαυστικός.www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ισπανία: Ψηφίστηκε ο νόμος που απαγορεύει τις διαδηλώσεις

Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο! Μία μέρα μετά την παγκόσμια μέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ψηφίστηκε από την βουλή στην Ισπανία και μένει να περάσει από την ισπανική γερουσία  ο νέος νόμος κατά των διαδηλώσεων (Ley Mordaza που σημαίνει νόμος φίμωτρο).
Μετά από τα κύματα διαδηλώσεων στην Ισπανία, και αφού η καταστολή που βιώνουν οι Ισπανοί δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα (τελευταία κινητοποίηση στις 29 Νοέμβρη  είχε δεκάδες τραυματίες) .Το εκεί υπόδουλο καθεστώς δεν δίστασε να πάρει φασιστικά μέτρα.
Με αυτό το νόμο, η παραγωγή και διανομή εικόνων όπως η παραπάνω μπορεί να επιφέρει πρόστιμο έως 30.000€.


Τα 16 σημεία είναι:

1. Φωτογράφιση ή μαγνητοσκόπηση αστυνομίας: 600 - 30.000€ πρόστιμο.

2. Ειρηνική ανυπακοή στις αρχές : 600 -30.000€ πρόστιμο.

3. Κατάληψη τραπεζών ως μέσο διαμαρτυρίας : 600 -30.000€ πρόστιμο.

4. Μη επισημοποίηση διαμαρτυρίας : 600 -30.000€ πρόστιμο..

5. Διεξαγωγή συγκεντρώσεων ή συναντήσεων σε δημόσιο χώρο : 100 -600€ πρόστιμο.

6. Για παρακώλυση ή αποτροπή έξωσης : 600 - 30.000€ πρόστιμο.

7. Παρουσία σε κατειλημμένο χώρο (όχι μόνο σε κοινωνικά κέντρα αλλά και σε κατοικίες 
κατειλημμένες από οικογένειες που έχουν υποστεί έξωση) :100 - 600€ πρόστιμο.

8. Οι αστυνομικές μαύρες λίστες για διαδηλωτές, ακτιβιστές και τον εναλλακτικό τύπο νομιμοποιούνται.

9. Η συνάντηση ή συγκέντρωση μπροστά από το κοινοβούλιο : 600 - 30.000€ πρόστιμο.

10. Για να ασκηθεί έφεση στο δικαστήριο απαιτείται η πληρωμή των δικαστικών εξόδων, το κόστος των οποίων εξαρτάται από το πρόστιμο.

11. Επιτρέπει την τυχαία εξακρίβωση στοιχείων, επιτρέποντας την στοχοποίηση μεταναστών και μειονοτήτων. 


12. Η αστυνομία μπορεί να διεξάγει επιδρομές με την δικιά της βούληση, δίχως να υπάρχει ανάγκη διατάραξης της "τάξης".

13. Οι εξωτερικοί σωματικοί έλεγχοι τώρα επιτρέποντα κατά την κρίση της αστυνομίας. 

14. Η κυβέρνηση μπορεί να αποτρέπει οποιαδήποτε διαμαρτυρία κατά βούληση, εάν νιώθει ότι διαταράσσεται η "τάξη".

15. Η κάθε ασαφώς καθορισμένη "κρίσιμη υποδομή" πλέον θεωρείται απαγορευμένη ζώνη για δημόσιες συγκεντρώσεις καθώς μπορεί να επηρεάζει την λειτουργία (της υποδομής)

16. Υπάρχουν επίσης πρόστιμα για όσους αναρριχώνται σε κτήρια και μνημεία δίχως άδεια..

www.diulistirio.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ!!!

Του Μπαγιαρτάκη Νικόλαου.

Πριν φτάσει η ανθρωπότητα να προχωρήσει στην οικονομία και στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, η κότα υπήρξε πτηνό όπου πετούσε, τα φτερά δεν ήτανε διακοσμητικά, στην πορεία που ο άνθρωπος έμαθε να εκμεταλλεύεται την γή και τα ζώα. Τα ζώα συγκεκριμένα τα έκανε οικόσιτα και ένα από τα ζώα που εκμεταλλεύτηκε ήταν η κότα. Η κότα έβρισκε τροφή από τον άνθρωπο, σταμάτησε να κυνηγάει την τροφή της και είχε ασφάλεια από κάθε κίνδυνο, γιατί την είχε μαντρώσει ο άνθρωπος. Η κότα έγινε πλαδαρή, δεν ασχολιόταν γιατί τι ταΐζει ο άνθρωπος, που αποσκοπεί, ποιό το όφελος του ανθρώπου;;; Δεν αναρωτήθηκε, δεν υποψιάστηκε το γιατί και συνέχισε να είναι μαντρωμένη, ώστε να χάσει στην πορεία και την φύση της, ξέχασε να πετάει και να γυμνάζει τα φτερά της.

Όταν έγινε μαζική η παραγωγή και η οικονομία, η κότα έφυγε από τα μαντριά και πήγε στα εργοστάσια. Την βάλανε σε ένα κλουβί που ίσα ίσα χωρούσε, της άφησαν να έχει ελεύθερο το κεφάλι της μόνο από το κλουβί και απέναντι της βάλανε μία λάμπα. Το κοτόπουλο πλέον δεν προλαβαίνει να διάγει μακρό βίος, δεν έχει ελευθερία χώρου, το μόνο που του επιτρέπεται είναι η τροφή του. Ο σκοπός της λάμπας, ποιός είναι;;; Η λάμπα έχει τον εξής ρόλο της παραπλάνησης, δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είναι μέρα και έτσι δεν πρέπει να κοιμηθεί και να συνεχίζει να τρώει.

Ο άνθρωπος με το που γεννιέται είναι ελεύθερος, εκεί υπάρχει ένα σύστημα που προσδοκά την υποδούλωση του και ψάχνει να βρεί τον τρόπο που θα το κάνει. Οι ψυχολόγοι λένε ότι το υποκείμενο (ο άνθρωπος) επηρεάζεται από το περιβάλλον (τα διάφορα ερεθίσματα που έχει στο σχολείο, στην οικογένεια, στον περίγυρο, στην γειτονιά) και το περιβάλλον επηρεάζει το υποκείμενο, λειτουργεί αμφίδρομα. Τι σημαίνει αυτό, ότι οι ισχυροί που κατέχουν εξουσία και θέλουν τόσο να παραμείνουν, όσο και να την εδραιώσουν βρίσκουν τρόπους για να κατευθύνουν στην υποδούλωση των άλλων ανθρώπων, για να ελέγχουν τους υπηκόους. Ελέγχει την οικονομία (την τροφή μας), ελέγχει την ελευθερία μας (μας μαντρώνει στις πόλεις και σε μεγάλες εταιρείες), ελέγχει τις ανάγκες μας (με την μόδα και το πώς θα φερόμαστε, γενικά το λεγόμενο το λούτρινο lifestyle).

Στην κότα ο άνθρωπος έβαλε μία λάμπα, για να της δημιουργήσει τις όποιες παραισθήσεις. Στον άνθρωπο δεν αρκεί μία λάμπα, χρειάζεται κάτι παραπάνω για τον εξουσιαστή, ώστε να ελέγχει τις μάζες και τα κατάφερε με την τηλεόραση. Το απόλυτο εργαλείο της μάζας όπου του δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι κυρίαρχος γιατί μπορεί να επιλέξει μέσω του τηλεκοντρόλ (ή τηλεαυνανηστήριον) και από εκεί επιλέγει το κανάλι του. Του δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι ελεύθερος, είναι όμως έτσι; Όταν η τηλεόραση ανήκει στο ίδιο το σύστημα που διαπλέκεται με το πολιτικοικονομικό και θέλει να παραμείνει ισχυρό, θα βάλλει ποτέ εναντίον του, άσχετα αν υπάρχει δίκαιο ή άδικο; Θα μοιάζει σαν να πυροβολεί τα πόδια της και πάει ενάντια στο συμφέρον της. Στην Ελλάδα η οικονομική ελίτ έχει κερδοφόρες επιχειρήσεις και όμως επενδύουν σε πτωχευμένες επιχειρήσεις, στα κανάλια. Γιατί πετάνε τα λεφτά τους;;; Ξέρουν στην πραγματικότητα ότι η ισχύ τους δεν βρίσκεται στις κερδοφόρες επιχειρήσεις τους, αλλά σε αυτές τις πτωχευμένες επιχειρήσεις τους.

Το σημερινό πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό σύστημα δεν θέλουν τον ανθρώπινο ελεύθερο, κυρίαρχο, ανεξάρτητο, ώστε να μπορεί να επιλέξει πραγματικά πως θέλει την ζωή του σήμερα και πως να την διαμορφώσει αύριο. Μας εγκλωβίζουν σε τοίχους και μας απομονώνουν τον έναν με τον άλλον. Μετά τις μεγάλες υπερδυνάμεις του κόσμου, ήρθαμε στο σήμερα της Παγκοσμιοποιημένης ΥπερΕθνικής ελίτ του 1% που αυξάνει σε καιρό ραγδαίας φτωχοποίησης των λαών τα κέρδη της και σήμερα κατέχει το 48% του Παγκόσμιου Πλούτου, όπου στις λεγόμενες αναπτυσσόμενες χώρες καταργούνται δικαιώματα που μέχρι πρότινος ήτανε αδιαμφισβήτητα και εικόνες όπως των αστέγων, των λιπόθυμων παιδιών από την πείνα ήτανε μακρινές εικόνες από το λεγόμενο Τρίτο Κόσμο. Το 10% των αμέσως πλουσιότερο κατέχει το 87% του Παγκόσμιου Πλούτου, άρα για το φτωχό 90% του Παγκόσμιου Πληθυσμού μένει μόνο το 13% του Παγκόσμιου Πλούτου, εδώ μιλάμε για δύο παράλληλους κόσμους που ζούνε στον ίδιο πλανήτη, ή καλύτερα ζούνε κάποιοι υπερ του δέοντος υπερπολυτελέστατα και οι άλλοι προσπαθούν να ζήσουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας.

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κρητικοί τραγουδούν εν πτήσει στον Ράιχενμπαχ το... «Πότε θα κάνει ξαστεριά»! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ελλάδα Σε... κρητική υπόθεση και με σαφή μηνύματα εναντίον της τρόικας και των μνημονίων, εξελίχθηκε η πτήση Βρυξέλλες – Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης, όταν οι 50 Κρητικοί που συνταξίδευαν με μέλη του κλιμακίου της τρόικας, άρχισαν να τραγουδούν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά», συνοδεία μάλιστα κρητικής λύρας ενώ τραγούδησαν και το «Κρήτη μου όμορφο νησί» 

Σε... κρητική υπόθεση και με σαφή μηνύματα εναντίον της τρόικας και των μνημονίων, εξελίχθηκε η πτήση Βρυξέλλες – Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης, όταν οι 50 Κρητικοί που συνταξίδευαν με μέλη του κλιμακίου της τρόικας, άρχισαν να τραγουδούν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά», συνοδεία μάλιστα κρητικής λύρας ενώ τραγούδησαν και το «Κρήτη μου όμορφο νησί».
Οι Κρητικοί, όλοι τους αντιμνημονιακοί,  που είχαν... νωπές τις ιστορικές αλήθειες για τις γερμανικές θηριωδίες στη χώρα μας την περίοδο της κατοχής, καθώς παρακολούθησαν εκδήλωση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις , αναγνωρίζοντας μεταξύ των επιβατών, και τον επικεφαλής της ομάδας δράσης για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της Ελλάδας, Χόρστ Ράιχενμπαχ, άρχισαν να τραγουδούν... αλλάζοντας τους στίχους του γνωστού τραγουδιού σε: «Πότε θα κα, πότε θα κάνει ξαστεριά, για να σκοτώσω Γερμανούς και Έλληνες Προδότες».

Το κλιμάκιο της τρόικας που άκουγε αποσβολωμένο, δίχως όμως να καταλαβαίνει, τις κρητικές μελωδίες και το μήνυμα που αυτές έστελναν, όσο και σε έναν Έλληνα ... που αγανακτισμένος σηκώθηκε από τη θέση του για να πει στους Κρητικούς ότι αυτά που κάνουν είναι«καραγκιοζιλίκια»...

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", οι ξένοι που πετούσαν μαζί με τους Κρητικούς, σηκώθηκαν και τους χειροκρότησαν, ενώ τα μέλη του κλιμακίου της τρόικας συνέχιζαν να κοιτούν αποσβολωμένοι.

Οι τροϊκανοί άκουσαν τα... κάλαντα λίγες ημέρες νωρίτερα...Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΚΑΜΜΕΝΟ (ΗΧΗΤΙΚΟ): '' Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ''


Σήμερα ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στο Alpha Radio και στην εκπομπή του Σπύρου Χαριτάτου, προχώρησε ακόμα παραπάνω στο θέμα της προσπάθειας ''εξαγοράς'' βουλευτών του κινήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς παίρνει τηλέφωνο τους βουλευτές του προκειμένου να τους μεταπείσει να ψηφίσουν για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.

Ακούστε το παρακάτω ηχητικό videohttp://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σούζαν Σάντλερ : Υπέκυψε το Ταμείο σε πολιτικές πιέσεις - Το κούρεμα του χρέους έπρεπε να γίνει το 2010, εκτιμά πρώην διευθύντρια ΔΝΤ.

Βιέννη, Αυστρία
Το ΔΝΤ έπρεπε να έχει επιμείνει για διαγραφή του ελληνικού χρέους ήδη από το 2010 τονίζει η πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος Ευρώπης, Σούζαν Σάντλερ, μακραίνοντας τη λίστα με τις παραδοχές για λανθασμένους χειρισμούς από την πλευρά του Ταμείου στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.

Η ίδια αποκαλύπτει ότι προκειμένου να υιοθετήσει αυτό το πρόγραμμα που δεν υπακούει στους κανόνες του το Ταμείο δέχθηκε πολιτικές πιέσεις. Εκφράζει δε αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σήμερα, επισημαίνοντας ότι η μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση της λήξης του δεν βοηθάει πολύ.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να είχε επιμείνει αμέσως, από το καλοκαίρι του 2010, στη διακοπή από την Αθήνα της αποπληρωμής παλιού χρέους και στη διαπραγμάτευση με όλους τους δανειστές μιας διαγραφής χρέους- και μάλιστα άμεσα», επισημαίνει η πρώην αναπληρώτρια διευθυντής του τμήματος Ευρώπης του ΔΝΤ, Σούζαν Σάντλερ, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Kurier»

Η κυρία Σάντλερ προειδοποιεί ότι κανείς θα πρέπει να φυλάγεται διαρκώς, καθώς, όπως σημειώνει, το κλίμα στις αγορές μπορεί να αναστραφεί απότομα.

Επιρρίπτει ευθύνες στο ΔΝΤ ότι υπέκυψε το 2010 σε πολιτικές πιέσεις και παρασύρθηκε σε ένα πρόγραμμα βοήθειας, εγκαταλείποντας τους κανόνες του, τη στιγμή που όλοι γνώριζαν πως οι προβλέψεις για την Ελλάδα ήταν υπερβολικά αισιόδοξες.

«Τι νόημα έχει να εξοφλούνται οι μεγάλες τράπεζες και να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι;», διερωτάται σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Σούζαν Σάντλερ, συμπληρώνοντας πως μια γρήγορη διαγραφή χρέους θα αποσαφήνιζε νωρίτερα την κατάσταση. Αντίθετα, η μακρά καθυστέρηση που υπήρξε μεγάλωσε ακόμη περισσότερο την άθλια οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ δεν μπόρεσε να εμποδιστεί η μετάδοση της κρίσης σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια του ΔΝΤ έχει, όπως λέει, ακόμη έως σήμερα αμφιβολίες για το εάν η Αθήνα θα μπορέσει να σηκώσει μακροπρόθεσμα το υπέρογκο χρέος της, καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο η χώρα θα πρέπει να έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πλεονάσματα, και μάλιστα για πολλά χρόνια.

Και μπορεί, όπως προσθέτει, οι εταίροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό απέναντι στην Ελλάδα στο θέμα των επιτοκίων, ωστόσο, η κ. Σάντλερ πιστεύει ότι αυτό δεν βοηθάει και πολύ, γιατί είναι αρκετά σαφές πως αυτά τα δάνεια δεν θα αποπληρωθούν πλήρως.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Από 1/1/2015 αίρεται η αναστολή των πλειστηριασμών της Α' κατοικίας


«Από 01/01/2015, τίθεται σε εφαρμογή ο δεσμευτικός για τις τράπεζες κώδικας δεοντολογίας», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστας Σκρέκας, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, διευκρινίζοντας ότι αυτό σημαίνει πως καμία τράπεζα δεν μπορεί να προχωρήσει σε πλειστηριασμό νωρίτερα των έξι μηνών από τη στιγμή που θα κάνει οποιαδήποτε καταγγελία.

«Έχουμε έξι μήνες παράταση του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας και, πέραν από αυτό, έχουμε και έξι μήνες ένα χρονικό διάστημα που μπορούμε να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φρικαλεότητες..

    Το να προσπαθεί τόσο άκομψα και τόσο προκλητικά ο ''πρωθυπουργός'' της χώρας να εκφοβίσει και να εκβιάσει βουλευτές και κατ' επέκταση τον λαό, για προσωπικό του πολιτικό (και ποιός ξέρει τί άλλο) όφελος,
..αποτελεί πολιτική παλιανθρωπιά πρώτης γραμμής.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ξαναγύρισε την χώρα τρία χρόνια πίσω, αναφερόμενος σε ''grexit'' και άλλα εμπριμέ,
..ακυρώνοντας ο ''γ@μώ το κεφάλι μου ο μ@λ@κας'' τον δικό του ισχυρισμό ότι με την πολιτική του θωράκισε και έσωσε την χώρα και την οδήγησε ήδη σε τροχιά ανάπτυξης και success story!

Όταν λες, ώ ολιγόνοε, πως αν προκηρυχθούν εκλογές τα ΑΤΜ θα βγάζουν βατράχια, και το κράτος θα ξεμείνει από χρήματα για συντάξεις και μισθούς, ποιόν κατηγορείς ως άχρηστο και τραγικά επικίνδυνο;
Τον εαυτό σου φυσικά. Αυτόν δηλαδή που κυβερνάει δυόμισι χρόνια τώρα (τρεισήμισι χρόνια αν συνυπολογίσουμε και την συγκυβέρνηση με τους προηγούμενους πολιτικούς απατεώνες), και είναι παντελώς ανίκανος για ο,τιδήποτε καλό.

Γνωρίζοντας βέβαια το ηθικό ανάστημα του ανθρώπου, αλλά και τα κόμπλεξ που σέρνει μετά από τόσα χρόνια κοιτάγματος του ταβανιού του στο σπίτι,
..περιμέναμε μιά τέτοια αντίδραση και φρικαλέα αντιμετώπιση των πολιτών ως κτήνη που έχουν ανάγκη από βούρδουλα και φοβέρες για να κάνουν το ''σωστό'' κατά τον τσοπάνη,
..δηλαδή να κάτσουν ήσυχα για το άρμεγμα και την σφαγή!

Το μόνο ''grexit'' που μπορείς να φοβάσαι εσύ, αλλά να ευχόμαστε εμείς, είναι η δικιά σου εκπαραθύρωση από την εξουσία, κι αν είναι δυνατόν κι απ' την χώρα.
Παρέα με όλα τα άλλα ανδρείκελα που καταντήσατε την χώρα και τον λαό υπόδουλους σε τοκογλύφους και διεθνείς απατεώνες.

Και σε απάντηση του γελοίου υπουργού σου, αυτού που πήρες δανεικό απ' το ΠαΣοΚ και που ήταν αδιάβαστος όταν ψήφιζε τα μνημόνια,
..και που ξανατσουτσούρωσε τώρα σαν λωλή, και βγαίνει κι αυτός και απειλεί, του λέμε πως:
ΟΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
..και θα ανταμειφθούν ανάλογα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....