Διυλιστήριο: 04/14/18
ροη αναρτησεων

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Η Βουλή θα υιοθετήσει τα δύο παιδιού του αδικοχαμένου πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου



Λίγες ώρες πριν την τέλεση της κηδείας του αδικοχαμένου πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος κατέπεσε με το Mirage 2000-5 ανοιχτά της Σκύρου το μεσημέρι της Πέμπτης 12/4, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας από όπου κατάγεται, μία κοινοβουλευτική απόφαση φιλοδοξεί να ανακουφίσει όσο αυτό είναι δυνατόν τον αβάσταχτο θρήνο.

Έτσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει τα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου, κάτι που πρακτικά σημαίνει, ότι η Βουλή αναλαμβάνει την κάλυψη των εξόδων των παιδιών ως την ηλικία των 25 ετών.

Η απόφαση, η οποία βασίζεται σε απόφαση που έχει λάβει η Ολομέλεια της Βουλής το 2010 επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου, βάσει της οποίας όλα τα παιδιά των πεσόντων, εν ώρα καθήκοντος, ανδρών, των ενόπλων δυνάμεων υιοθετούνται από τη Βουλή, έχει ως εξής:
«Η Βουλή θα προχωρήσει άμεσα στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην “υιοθεσία” των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος»

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος.

Θα τους δίνει 18.000 ευρώ το χρόνο

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δυο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

πηγή: iefimerida

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....