Διυλιστήριο: 05/15/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

VIDEO - Όταν ο Κοτζιάς χόρευε με τον Τούρκο, σκεφτόταν καθόλου την διχοτομημένη Κύπρο ;


Το Διυλιστήριο λέει : '' ... Τι μας θύμισε ; Κάτι ζεμπεκιές που έριχνε ο Γιωργάκης στην Τουρκία, κάτι κουμπαριές του Κωστάκη με τον Ερντογάν και τώρα αυτό. Και τώρα θα μου πείτε, τι κακό, για την ειρήνη τραγουδούσαν. Ποια ειρήνη ; 
Βέβαια όπως και τότε θα συνεχιστούν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, θα συνεχίσουν οι Τούρκοι να σκοτώνουν Κούρδους, θα συνεχίσουν θα αποκεφαλίζουν χριστιανούς, θα μένουν νεκροί οι πιλότοι μας στα Ίμια, θα παραμείνει νεκρός ο Κύπριος που προσπάθησε να κατεβάσει την τούρκικη σημαία στην Κύπρο, θα συνεχίσουν να απειλούν για την Ελληνική ΑΟΖ και να μην τολμήσουμε στα δικά μας χωρικά ύδατα να κοιτάξουμε για υδρογονάνθρακες,  και φυσικά θα συνεχίσει να είναι διχοτομημένη η Κύπρος μας. Δυστυχώς για τον κύριο Κοτζιά .......''  

Μια...διασκευή του τραγουδιού «We Are the World» τραγούδησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μαζί με άλλους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στο δείπνο συνάντησής τους στις 13 Μαΐου στην Αττάλεια (Τουρκία).

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, μετά το γεύμα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέβηκε στη σκηνή για να ευχαριστήσει την Ορχήστρα Ενμπέ η οποία είχε παίξει για τους καλεσμένους, προσφερόμενος να τραγουδήσει ένα τελευταίο τραγούδι «για την ειρήνη».

Ο Τσαβούσογλου κάλεσε και άλλους υπουργούς επί σκηνής, με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, να ανεβαίνει πρώτος από όλους, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα. Στη συνέχεια, ανέβηκαν ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, και η Φεντερίκα Μογκερίνι, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Το «We Are the World» είναι τραγούδι και single για φιλανθρωπικούς σκοπούς που είχε αρχικά ηχογραφηθεί από το σχήμα «USA for Africa» το 1985. Το έγραψαν ο Μάικλ Τζάκσον και ο Λάιονελ Ρίτσι.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πήγαν σε εκλογές πριν σκάσει "κανόνι"!


Ο Σταϊκούρας επιβεβαιώνει τον Μάρδα για την "τρύπα" «Γι' αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε να κλείσει τη συμφωνία εντός διμήνου», ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας για την «τρύπα» στο δημόσιο ταμείο τον Φεβρουάριο.


Η εκτίμηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε να επισπεύσει την προεδρική εκλογή για τον Δεκέμβριο -και άρα τις εθνικές εκλογές- λόγω της «τρύπας» 452 εκατ. που αναμενόταν να υπάρχει στο δημόσιο ταμείο τον Φεβρουάριο, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα. 

«Ποιου επιλογή ήταν οι εκλογές το ξέρει όλος ο κόσμος. Ο κόσμος ξέρει και ποιος έταζε και ποιος του έλεγε να μην πληρώνει», απάντησε ο Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος τόνισε πως «πράγματι, δηλαδή το πρόσημο θα ήταν αρνητικό τέλος Φεβρουαρίου. Γι' αυτό το λόγο και η προηγούμενη κυβέρνηση ήθελε να κλείσει τη συμφωνία εντός διμήνου, ώστε να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία τμήμα ή το σύνολο της δόσης, για να καλύψει αυτές τις άμεσες πιεστικές ανάγκες». 

Ο κ. Μάρδας είχε αναφέρει νωρίτερα στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του κράτους ότι το «άνοιγμα» 452 εκατ. ευρώ που υπήρχε στο δημόσιο ταμείο στις 24 Φεβρουαρίου οδήγησε στην επιλογή επίσπευσης της προεδρικής εκλογής για τον Δεκέμβριο, διότι -όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργό - η προηγούμενη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αρχίσει την διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο για να «σκάσουν» οι εκλογές τον Φεβρουάριο, καθώς υπήρχε ενδεχόμενο να γίνουν οι εκλογές χωρίς να μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. 

«Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν 1,9 δισ. ευρώ ”συν” στο τέλος Ιανουαρίου, με πρόβλεψη για αρνητικό πρόσημο τέλος Φεβρουαρίου. Ορθώς, συνεπώς, ο κ. υπουργός μίλησε γι' αυτό» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας και προσέθεσε: «Με μια διαφορά, όμως. Ότι ενώ τα γνώριζαν αυτά στην κυβέρνηση από τέλος Ιανουαρίου, 20 Φεβρουαρίου υπέγραψαν μια συμφωνία, στην οποία έλεγαν -αφού ο υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι δεν έχουμε ανάγκη τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ- ότι τα 7,2 δισ. ευρώ τελικά τα έχουμε ανάγκη, αλλά στο τέλος της αξιολόγησης. Εδώ υπάρχει τουλάχιστον μια αντίφαση, αν όχι άγνοια της πραγματικότητας, την οποία ορθώς υποστήριξε ο κ. υπουργός».

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

O Τόμσεν παραπονιέται γιατί έχει δυσκολία πρόσβασης στα στοιχεία των υπουργείων.


Το Διυλιστήριο λέει : '' Παραπονιούνται οι τροικανοί γιατί δεν τους αφήνουν πια, να έχουν άμεσα πρόσβαση τα γερμανικά κλιμάκια στα υπουργεία. Παραπονιούνται επειδή μία ''φίλια''  χώρα θέλει να έχει την ανεξαρτησία και οι άλλες ευρωπαικές δυνάμεις να μην γνωρίζουν κρατικά στοιχεία. Λέτε για αυτό να θέλουν υποχρεωτικά τον Στουρνάρα; Λέτε να τους δίνει τα στοιχεία που θέλουν να έχουν; '' 


Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ ενημέρωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, διατυπώνοντας παράπονα ότι οι εμπειρογνώμονες των Θεσμών δεν έχουν καμία πρόσβαση στους Έλληνες υπουργούς, ούτε καν στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Πολ Τόμσεν ανέφερε ότι σημειώθηκε πρόοδος μόνο στα διαδικαστικά, και όχι στα σημαντικά θέματα από την επίλυση των οποίων εξαρτάται η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. «Η κατάσταση είναι πολύ μακριά από το να είναι ιδεώδης», φέρεται να είπε ο κ. Τόμσεν και χαρακτήρισε καλή εξέλιξη την ανάληψη του ελέγχου της διαπραγμάτευσης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τόμσεν φέρεται να είπε ότι δεν έχει ιδέα για την πραγματική κατάσταση της ρευστότητας και αυτό δεν του επιτρέπει να τοποθετηθεί στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. «Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι οι εμπειρογνώμονες του Brussels Group δεν έχουν πρόσβαση στους υπουργούς. Δεν μπορούν να δουν τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι εκπρόσωποι των Θεσμών δεν μπορούν να γνωρίζουν αν αυτά που τους λένε οι αξιωματούχοι από την Αθήνα αντικατοπτρίζουν τις αποφάσεις που παίρνουν οι υπουργοί ή είναι θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων που ίσως να μην έχουν πολιτικό αντίκρισμα» φέρεται να είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πηγή εκτός Ταμείου «σημειώθηκε πρόοδος, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τη ρευστότητα και τη διαδικασία αν και τις τελευταίες ημέρες βελτιώθηκε».

Σύμφωνα με τον κ. Τόμσεν έχει υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία στην αναθεώρηση και στα κόκκινα δάνεια. Οι δύο πλευρές έχουν διαφωνήσει στα εξής θέματα: Εργατικά και συντάξεις, στη δημοσιονομική πολιτική για το 2015 και τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Ο κ. Τόμσεν απέρριψε τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ζήτησε κούρεμα του χρέους από τους Ευρωπαίους. Δεν τους πίεσα, είπε, για αναδιάρθρωση του χρέους και τόνισε ότι δεν έχει γίνει μελέτη για τη βιωσιμότητα του χρέους. Χαρακτήρισε καλή εξέλιξη την πληρωμή από την Ελλάδα της δόσης, την περασμένη Τρίτη, και υποστήριξε ότι τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Θύμισε ότι η Αθήνα χρωστά στο Ταμείο για το μήνα Ιούνιο 1,23 δισεκ. και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα πληρώσει. Ο κ. Τόμσεν εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι τη Δευτέρα θα συνέλθει το Brussels Group και θα υπάρξει πρόοδος.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο πρόθυμος ηλίθιος..

     Τούτο το απίστευτο δείγμα ενός γλοιώδους και αργόστροφου ''τίποτα'', που σιγά-σιγά και γλείφοντας έφτασε εκεί που έφτασε,

..και που είχε το θράσος μέσα στην βουλή να βρίζει εκλεγμένους πολιτικούς,
..και να αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις τους, ως δοτός από την τρόϊκα και το ''σύστημα'' υπουργός Οικονομικών,
..θα έπρεπε να είχε αποπεμφθεί από την πρώτη στιγμή της νέας διακυβέρνησης.

''Ανησυχούν'' τώρα οι ''Εταίροι'' μας για τις επιθέσεις (σιγά τα αίματα) που γίνονται προς το Στουρνάρι από στελέχη της κυβέρνησης,
..και θεωρούν ότι δημιουργούν πρόβλημα, καθώς αμφισβητείται η ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος!
Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που χειροτερέψει η κατάσταση ενδεχομένως να υπάρξει και επίσημη προειδοποίηση προς την κυβέρνηση.
Τί λέτε καλέ παλιάνθρωποι; Αλήθεια;
Δηλαδή η κεντρική Τράπεζα κάθε κράτους είναι ανώτερη από το ίδιο το κράτος; Ανεξέλεγκτη; Κράτος εν κράτει;
Αυτή είναι η Ευρώπη των λαών; Η Ευρώπη των τραπεζών;

Κι ας μην ήταν πρωτεργάτης της καταστροφής της Ελλάδας σαν μέλος της ομάδας του ''εκσυγχρονιστικού'' ΠαΣοΚ που μέσα σε οκτώ χρόνια αλυσόδεσε την χώρα με υπέρογκο δανεισμό, ύποπτες συμβάσεις, συνθήκες τύπου ''Δουβλίνου'', χρηματιστήριο, πλαστά στοιχεία για να μπούμε στην ''ζώνη του ευρώ'', και τόσα άλλα.
Κι ας μην ήταν ο εντεταλμένος υπουργός των τοκογλύφων εις βάρος της πατρίδας του (άραγε έχουν πατρίδα τα σκουλήκια;), εξωκοινοβουλετικός και οιονεί προδότης.
Και μόνον ότι τώρα οι διεθνείς απατεώνες έχουν το θράσος και απειλούν την ελληνική κυβέρνηση μέσω σχολίου του Ούγκο Ντίξον (διεθνές παπαγαλάκι των τραπεζών τύπου Περδεντέρη, τύπου Χατζηπαπάρα, και όλων αυτών), πως: ''Θα ήταν ανοησία εκ μέρους του Τσίπρα να απολύσει τον Στουρνάρα. Εκτός και αν θέλει Grexit''(!!!),

..και μόνον αυτή η απειλή-παρέμβαση θα έφτανε για να πεταχτεί με τις κλωτσιές εκτός οποιασδήποτε θέσης εξουσίας και ισχύος ο συγκεκριμένος πιθηκάνθρωπος!

Την θρασύτητα αυτή, τις προειδοποιήσεις και την ψευτοπαλικαριά σας, να την κρατήσετε κύριοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. για τις γκόμενές σας (πληρωμένες βέβαια), και τους γκόμενούς σας (Γερούν γερά!).
Αρμόζουν σε νταβατζήδες και όχι σε ''κυρίους'' με γραβάτα που την φοράνε για να κρύψουν την σαπίλα τους.
Οι λαοί δεν εκβιάζονται!
Και όταν εκβιάζονται επαναστατούν!

Περιμένουμε απ' την κυβέρνηση να αποπέμψει άμεσα τον αρουραίο.
Έτσι Αλέξη;
Α, να γειά σου, που είσαι και λεβέντης που λέγαμε εχθές!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....