Διυλιστήριο: 11/19/13
ροη αναρτησεων

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Εμείς κι αυτοί

το Διυλιστήριο λέει: πολύ σωστά! Χρειαζόμαστε ''κινήματα'' και όχι κόμματα..



Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Σέρρες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζήτησε να αποχωρήσει το τηλεοπτικό συνεργείο της Δημόσιας Τηλεόρασης. Ο κ. Καμμένος είπε πως δεν υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση αλλά υπάρχουν η ΕΡΤ, η ΕΤ3 και η ΕΡΑ.



Η στάση του Πάνου Καμμένου να ζητήσει την αποχώρηση του συνεργείου της Δημόσιας Τηλεόρασης από τη συνέντευξη Τύπου είναι μια ξεκάθαρη στάση.

Μπορεί κάποιος να διαφωνεί μαζί του αλλά είναι μια ξεκάθαρη στάση.

Αυτό που λείπει από τους πολιτικούς και τους πολίτες που εναντιώνονται στην κυβερνητική και μνημονιακή πολιτική είναι η ξεκάθαρη στάση.

Άνθρωποι που υποστηρίζουν πως έχουμε πόλεμο, την επόμενη στιγμή είναι στα καθεστωτικά κανάλια και χαριεντίζονται παρέα με τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους και τους «εχθρούς».

Μετά από αυτό, ο πολίτης τι συμπέρασμα να βγάλει;

Αυτό που δεν έχουν καταφέρει να περάσουν στους πολίτες οι πολιτικές δυνάμεις που εναντιώνονται στην κυβέρνηση, την Τρόικα και το Μνημόνιο είναι πως «εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς».

Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν να κινητοποιήσουν μαζικά τους πολίτες, αν και η κυβερνητική πολιτική ξεσκίζει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας.

Οι πολίτες στρέφονται εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στην κυβέρνηση, στηρίζουν στις δημοσκοπήσεις τα αντιμνημονιακά κόμματα αλλά δεν γίνονται κίνημα.

Δεν γίνονται «εμείς».

Η τακτική των αντιμνημονιακών κομμάτων να ακολουθούν τις ίδιες μεθόδους δομής και επικοινωνίας με τα κυβερνητικά κόμματα δεν βοηθάει τους πολίτες να πιστέψουν πως μπορεί να υπάρξει κίνημα. Δεν τους βοηθάει να πιστέψουν πως υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές λύσεις.

Υπάρχουν διαφορές μέσα στην κοινωνία.

Για παράδειγμα, δεν είναι όλοι οι Έλληνες ξεπουλημένοι, ούτε είναι διατεθειμένοι να γλείφουν τους σίμους, τους μουρούστηδες και τους καψήδες για μια θεσούλα, ή να γίνουν ομοτράπεζοι σφουγγοκωλάριοι της Ντόρας Μπακογιάννη και να γεμίζουν το ποτήρι του Βενιζέλου, λέγοντάς του πόσο έξυπνος είναι.

Υπάρχουν και αξιοπρεπείς άνθρωποι στη χώρα.

Αλλά θα πρέπει αυτό να γίνει εμφανές –με πράξεις-, ώστε να πάρουν θάρρος οι πολίτες και να πιστέψουν πως μπορεί να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή.

Οι πολιτικοί των αντιμνημονιακών κομμάτων –δεξιά ή αριστερά δεν έχει σημασία (εννοείται πως η συμμορία της Χρυσής Αυγής εξαιρείται)- έχουν μεγάλη ευθύνη και θα πρέπει να κάνουν ρήξη με το σύστημα αλλά και με τις συνήθειές τους.

Όσο επιθυμούν να τα έχουν καλά με όλους αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και τον εξευτελισμό, δεν πρόκειται να συγκινήσουν κανέναν.

Αν επιθυμούν να κινητοποιήσουν τους πολίτες, να τους κάνουν να πιστέψουν πως μια Ελλάδα με ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια είναι δυνατή, και να τους οδηγήσουν μαζικά στις κάλπες –και όχι στην αποχή- για να κάνουν πραγματικότητα το «εμείς», πρέπει να πράξουν ανάλογα. Και διαφορετικά.

Αν το καταφέρουν αυτό, στη συνέχεια θα είναι και πολύ εύκολο αυτές οι πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν δημιουργικά και αποτελεσματικά στην επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Γιατί θα έχουν πείσει τους πολίτες για τις προθέσεις τους και πως είναι διαφορετικοί, αφού δεν έχουν καμία σχέση με τους προηγούμενους.

Για να δούμε, θα τολμήσουν επιτέλους;

Εγραψε:Pitsirikos
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελληνικό χρέος: Τα 10 ερωτήματα ενός καθηγητή του ΑΠΘ

Άνοιξα τα mail μου το πρωί και ανάμεσά τους ήταν αυτό που αναδημοσιεύω παρακάτω, πιστεύοντας ότι ο συντάκτης του κειμένου δεν θα έχει αντίρηση που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.
Ο Καθηγητής Κ.Τοκμακίδης απο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έθεσε δέκα ερωτήματα που καλό είναι να μαςπροβληματίσουν, σχετικά με τις σκοπιμότητες της παγκόσμιας οικονομίας και των κέντρων που την ελέγχουν…

Διαβάστε τα ερωτήματα και πιθανόν να σας απαντηθούν αυτόματα πολλές απορίες, άσχετα αν αυτες δεν απαντώνται απο τους “αρμόδιους”….

Ερωτήσεις που δεν απαντώνται:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ να σωθούν, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να ” ξετινάξει” μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% του ΑΕΠ του το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας “υψηλόμισθος” τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5.Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές; Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι “έπαθε” εκεί: α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό! β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν “ψυχικά κουρασμένος” και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών! γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές. δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!

Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να “αντέχουν” να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους; Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα,ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος ;

Καθηγητής Κ.Τοκμακίδης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Φόβοι κοινωνικών αναταραχών

το Διυλιστήριο λέει: δεν είναι στραβός ο γιαλός..στραβά αρμενίζουμε!..



Μία γενιά, η οποία ξεκινάει την επαγγελματική της ζωή με μηδενικές μελλοντικές προοπτικές και ελπίδες, θα ακολουθήσει κυρίως τους πολιτικούς που δημαγωγούν και λαϊκίζουν – προκαλώντας συγκρουσιακές εντάσεις, με καταστροφικές συνέπειες

Η ελίτ του πλανήτη, με κριτήριο την έρευνα μεταξύ 1.500 συμμετεχόντων στην παγκόσμια οικονομική διάσκεψη (Davos), φοβάται ότι θα υπάρξουν κοινωνικές εντάσεις σε πολλές περιοχές της υφηλίου – σαν αποτέλεσμα της υψηλής δομικής ανεργίας πολλών οικονομιών, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, καθώς επίσης των συνεχώς αυξανομένων εισοδηματικών ανισοτήτων.

Το πλέον σημαντικό πρόβλημα φαίνεται να είναι η ανεργία σε πολλές περιοχές του πλανήτη – αφού στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική, στην Αφρική, καθώς επίσης στη Μέση Ανατολή η πλειοψηφία των ερωτηθέντων το τοποθετεί στην πρώτη θέση (εικόνα που ακολουθεί).




Οι μεγαλύτερες προκλήσεις ανά περιοχή


Μόνο στην Ασία, καθώς επίσης στην κεντρική Αμερική τοποθετούνται άλλα προβλήματα πριν από την ανεργία. Ειδικότερα, στη Β. Αμερική προηγούνται οι εισοδηματικές ανισότητες, ακολουθούμενες από την ανεργία και τις ανησυχίες για τις κλιματικές αλλαγές.

Στην Ευρώπη, τα σημαντικότερα προβλήματα είναι κατά σειρά η ανεργία, η χαμηλή ανάπτυξη και η κρίση χρέους, στη Μ. Ανατολή / Β. Αφρική η πολιτική αστάθεια, η ανεργία και η παιδεία, στην Κεντρική Αμερική οι ανισότητες, ο ρυθμός της ανάπτυξης και η παιδεία, στη Ν. Αφρική η φτώχεια και η ανεργία, ειδικά αυτή των νέων, ενώ στην Ασία οι ανισότητες, ο ρόλος της Κίνας, καθώς επίσης οι γεωπολιτικές αντιθέσεις.

Ειδικά όσον αφορά την Ευρώπη, ο φόβος εκτεταμένων κοινωνικών αναταραχών, προερχομένων από το υψηλό ποσοστό της ανεργίας ανησυχεί την ελίτ περισσότερο από κάθε τι άλλο. Με δεδομένο δε το ότι η ήπειρος απειλείται με ύφεση και το 2014, ενδεχομένως με αποπληθωρισμό, οι ανησυχίες αυξάνονται – ενώ η Γαλλία θεωρείται ως η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, όσον αφορά το ξέσπασμα μεγάλων συγκρούσεων.

Όπως λέγεται χαρακτηριστικά, «Μία γενιά, η οποία ξεκινάει την επαγγελματική της ζωή με μηδενικές μελλοντικές προοπτικές και ελπίδες, θα ακολουθήσει κυρίως τους πολιτικούς που δημαγωγούν και λαϊκίζουν – ενώ δεν πρόκειται να αγωνισθεί για να εξασφαλίσει εκείνες τις δεξιότητες, οι οποίες απαιτούνται σήμερα, στα πλαίσια του εξουθενωτικού παγκόσμιου ανταγωνισμού. Οι άνθρωποι, ειδικά οι νέοι, θα πρέπει να απασχοληθούν παραγωγικά, να εργασθούν δηλαδή έναντι αμοιβών που επιτρέπουν την επιβίωση τους. Διαφορετικά θα διαρρηχθεί η κοινωνική συνοχή, με καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη».

Περαιτέρω, στα τέλη Οκτωβρίου, τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Πορτογαλία, πολλές χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική λιτότητας των κυβερνήσεων τους – η οποία «καίει» ένα μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας.

Στη Γαλλία αυξάνονται οι φόβοι βίαιων αντιδράσεων, μετά τις πρόσφατες αναταραχές των αγροτών – ενώ η ακροδεξιά, η οποία είναι πλέον το πρώτο κόμμα στη χώρα, προσπαθεί να επεκτείνει την επιρροή της στην υπόλοιπη Ευρώπη (όπου διαπιστώνονται πολλές μυστικές συναντήσεις βίαιων εξτρεμιστικών οργανώσεων).

Στη Βόρεια Αμερική το μεγάλο πρόβλημα είναι οι εισοδηματικές ανισότητες – οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική σταθερότητα, ενώ αποτελούν απειλή για τα διεθνή ασφάλεια.

Η απασχόληση, (διάγραμμα που ακολουθεί), η οποία περιορίζεται συνεχώς, παράλληλα με αυτούς που επιβιώνουν με τα κουπόνια διαβίωσης, καθώς επίσης με τη συρρίκνωση της ρευστότητας των μικρομεσαίων, παρά τις τεράστιες αποδόσεις των χρηματιστηρίων και την αύξηση του ΑΕΠ, εντείνει ακόμη περισσότερο τις εισοδηματικές ανισορροπίες.



Δείκτης απασχόλησης προς πληθυσμό.


Ολοκληρώνοντας, αυτό που επίσης θα μας απασχολήσει στο μέλλον είναι οι εντάσεις στη Β. Αφρική, στις χώρες της Αραβικής Άνοιξης, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας – λόγω της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας που επικρατεί στις περισσότερες.

Η αναζωπύρωση του πολέμου στη Συρία δεν αποκλείεται καθόλου (ενεργειακός πόλεμος), ενώ ο ρόλος του Ισραήλ, το οποίο δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη για την απαγόρευση της χρήσης χημικών όπλων, διαθέτοντας μεγάλη επιρροή στις Η.Π.Α. μέσω του χρηματοπιστωτικού θηρίου που εξουσιάζει (πολλές υπερμεγέθεις τράπεζες, καθώς επίσης βασικά στελέχη στις κεντρικές), είναι μάλλον σκοτεινός και καθόλου αμελητέος.

Analyst Team
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

TIME-LAPSE ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΚΡΗΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1945-1998 (VIDEO)

To video του Ιάπωνα καλλιτέχνη Isao Hashimoto που απεικονίζει ένα όμορφο όσο και αναμφισβήτητα τρομακτικό time-lapse με τις 2053 πυρηνικές εκρήξεις που έλαβαν χώρα μεταξύ 1945 και 1998, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες. Το video παρότι παλιότερο χρονολογικά (το Wired είχε γράψει γι’ αυτό από το 2010) ξεκινάει αδρά με το σχέδιο «Τριάδα» του προγράμματος Μανχάταν, συνεχίζει με τις φημισμένες πυρηνικές δοκιμές κοντά στο Los Alamos και τελειώνει με τις πυρηνικές δοκιμές του Πακιστάν, το Μάιο του 1998. Στο timelapse δεν εμφανίζονται δυο υποτιθέμενες πυρηνικές δοκιμές κοντά στη Βόρεια Κορέα (η γνησιότητα των οποίων δεν είναι έχει εξακριβωθεί).

Δείτε το video:



Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο αποστάτης αποστασίες ονειρεύεται..

το Διυλιστήριο λέει: γιατί δεν ρωτάνε και τον πρωθυπουργό πώς γίνεται μιά κανονική αποστασία; Αυτός κάτι παραπάνω θα ξέρει..

Πλημμύρισε πάλι από ιερή αγανάκτηση η αυτού χυδαιότης το Ιερόν(για τον εαυτό του) Κτήνος, και πρασίνισε απ' το κακό του:

''Καλούν σε αποστασία τους βουλευτές ΜΟΥ!''.
''Θέλουν να πέσει η κυβέρνησή ΜΟΥ, να κινδυνεύσει η δημοκρατία ΜΟΥ, να χρεοκοπήσει το κράτος ΜΟΥ!''
''Τους καλούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση και να καταψηφίσουν τα νέα μέτρα, τα μέτρα που ΕΓΩσυμφώνησα να επιβάλλουν στον λαό, διότι ΕΓΩ γνωρίζω το καλό του, και γι αυτό ΕΓΩ στηρίζω αυτή την κυβέρνηση, κι όχι για να μην πάω φυλακή όπως λένε οι κακές γλώσσες!''
''Και αυτό συνιστά αποστασία! Και είναι ανεπίτρεπτο! Διότι ξέρουν καλά πωςμόνον ΕΓΩ μπορώ να είμαι αποστάτης!..
..αποστάτης από την αλήθεια, αποστάτης από την ηθική, από τα συμφέροντα του λαού, αποστάτης από την δημοκρατία! Την απλή δημοκρατία, όχι την Νέα! Αυτήν την στηρίζω! ''

Γέλασε ο κάθε πικραμένος (που είμαστε όλοι μας) από την νέα διαστρέβλωση που επιχειρούν ταπρασινομπλέ παπαγαλάκια:
Όποιος δηλαδή κυβερνητικός βουλευτής τολμήσει να καταψηφίσει τα αντιοικονομικά και λαοκτόνα μέτρα, θα ονομάζεται ''αποστάτης''..
..και όχι αντιπρόσωπος του λαού, σεβόμενος την Συνταγματική επιταγή περί ''αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας''!

Το κόμμα, δηλαδή, και η κυβέρνηση υπεράνω όλων! Uber Alles!
Jawohl mein Fuhrer!!!

Έτσι να συνεχίσετε.. Μ΄ αυτά τα μυαλά!
Κι όταν τυχόν ο λαός αποφασίσει να πάρει τις τύχες στα χέρια του, και σας συμπεριφερθεί σαν κατακτητές και δυνάμεις κατοχής(που είσαστε)..
..θα κλαίτε και θα οδύρεστε περί ''εμφυλίου σπαραγμού''!
Σαν γνήσιοι αποστάτες του ελληνισμού..




Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δημοπρατείται η θρυλική επιστολή του Θ.Κολοκοτρώνη

Η επιστολή με μια από τις πιο θρυλικές φράσεις που είχε απευθύνει ήρωας της Επανάστασης του ‘21 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», δημοπρατείται αύριο από τον οίκο Πέτρος Βέργος.

Είχε λεχθεί το 1822 από το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη προς τους κατοίκους χωριών προκειμένου να τους παροτρύνει να βοηθήσουν στην πολιορκία της Πάτρας. Μια φράση η οποία πέρασε στην ιστορία και έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές όταν θέλει κάποιος να τονίσει εμφατικά την ανάγκη για εθνική συσπείρωση και συναίνεση.

Η φράση αυτή, δεν είναι μια προφορική αφήγηση η οποία έχει περάσει στην ιστορία, αλλά υπάρχει στην πραγματικότητα και συγκεκριμένα σε μια επιστολή του ίδιου του Κολοκοτρώνη προς «τα χωριά της Λιοδώρας, όλα από Ζάτουνα έως Ασπρα Οσπήτια», προκειμένου να τον ακολουθήσουν το 1822 στην πολιορκία της Πάτρας εναντίον του Ιμπραήμ Πασά και του Ελληνα προδότη υπαρχηγού Δημήτρη Νενέκου.

Η επιστολή αυτή, αναμένεται να δημοπρατηθεί την Τετάρτη από τον οίκο Πέτρος Βέργος και ανήκει σε μια ιδιωτική συλλογή με 8 επιστολές, η οποία αναμένεται να «βγει στο σφυρί», αναφέρουν τα Νέα, με την εκτίμηση του εγγράφου να κυμαίνεται μεταξύ 2.500-3.500 ευρώ.

Το κείμενο της επιστολής του Κολοκοτρώνη:

"Εις Ελόγου Σας χωρία της Λιοδώρας, όλα από Ζάτουνα έως Ασπρα Οσπήτια. Ευθύς όπου λάβετε το παρόν μου να ακούσετε την φωνήν του γενναιοτάτου χιλιάρχου Δημητράκη Πλαπούτα, τον οποίον διορίζω με πληρεξουσιότητα να πάρη τα άρματα σας και όλοι μαζύ να ελθήτε το ογληγορώτερον κατά το χρέος σας. Του έδωσα άδεια δια εκείνους από εσάς όπου δεν θελήσουν να θύση και να απολέση με φωτιά και τζεκούρι, οι δε λοιποί είσθε εις την αγάπην μου και κάμνετε το χρέος σας με προυθυμίαν, και ελπίζω ότι θ” ακολουθήσετε χωρίς δυσκολίας. Ακολουθήσατε λοιπόν καθώς σας γράφω και ακολουθήσατε τον Καπιτάν Δημητράκη να προφθάσετε το ογληγορώτερον.

15 Ιουνίου 1822, Σαραβάλι εκ της πολιορκίας Πατρών,

Ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε χωματερή των χημικών της Συρίας μετατρέπουν την Βόρειο Ήπειρο (Αργυρόκαστρο) οι ΗΠΑ!

Οριστική φαίνεται ότι είναι η μυστική συμφωνία με την κυβέρνηση του αλβανική κυβέρνηση του Έντι Ράμα έκλεισαν οι ΗΠΑ για την μεταφορά και αποθήκευση στην Βόρειο Ήπειρο των χημικών όπλων της Συρίας στις υπόγειες σήραγγες που υπάρχουν στη Μαμαλία, της επαρχίας Αργυροκάστρου εκεί όπου βρίσκονται τα ορυχεία λιγνίτη, όπου χιλιάδες Έλληνες άφησαν την τελευταία τους πνοη εργαζόμενοι υπό απάνθρωπες συνθήκες στα ορυχεία του κομμουνιστικού καθεστώτος του Ε.Χότζα.

Επίσης ο κίνδυνος ρύπανσης του Αώου ποταμού και του Ιόνιου είναι άμεσος και υπαρκτός καθώς έγκυροι επιστήμονες της Αλβανίας αμφισβητούν σφόδρα την στεγανότητα των εν λόγω υπόγειων εγκαταστάσεων.

Πρακτικά υπάρχει κίνδυνος περιβαλλοντικής ερημοποίησης ολόκληρης της Ηπείρου, αλλά και του Ιονίου σε περίπτωση διαρροής ακόμα και μέσω του υδροφόρου ορίζοντα των χημικών ουσιών των παλαιών σοβιετικών χημικών βλημάτων με τα οποία ήταν εξοπλισμένος ο συριακός Στρατός

Προ διημέρου πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη σε περιοχές του αλβανικού νότου ο Αναπληρωτής Πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα και επισκέφτηκε ακριβώς αυτή την περιοχή που κατοικούν οι Έλληνες της Αλβανίας στο Τεπελένι όπου ο Ελληνικός Στρατός απελευθέρωσε μετά από σκληρές μάχες το 1940-1'41

Ταυτοχρόνως έχει ξεσπάσει και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Μπερίσα και Ράμα με τον πρώτο να κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον δεύτερο να υποχρεώνεται σε διάψευση μέσω τηλεοπτικών διαγγέλματος.

Σύμφωνε με τον Paul Walker, από τον Διεθνή Πράσινο Σταυρό, στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ότι η Αλβανία έχει συμφωνήσει για την καταστροφή των χημικών όπλων.

Η αντιπολίτευση της γείτονος επιμένει ότι ο Ράμα προχώρησε στην εν λόγω συμφωνία κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη.

Από ελληνικής πλευράς δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία αντίδραση...

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....