Διυλιστήριο: 09/01/14
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

Οχι της Κύπρου σε νέες κυρώσεις στην Ρωσία! Ο Βενιζέλος τι λέει;

Κατά της επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία από την ΕΕ, τάχθηκε ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, κατά το πρώτο μέρος των εργασιών του Άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που ολοκληρώθηκε χθες στο Μιλάνο.

Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η μέθοδος των κυρώσεων διεφάνη πως δεν πετυχαίνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αφού υπογράμμισε πως η λύση της ουκρανικής κρίσης δεν μπορεί να είναι στρατιωτική αλλά πολιτική, εισηγήθηκε όπως προσπάθειες της ΕΕ επικεντρωθούν σε διαδικασίες διαμεσολάβησης, με στόχο να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός και εκεχειρία και να φέρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δυο πλευρές.

Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, τα θέματα που απασχόλησαν το πρώτο μέρος των εργασιών ήταν η τρέχουσα κατάσταση σε Νότια Γειτονία και η Ανατολική Εταιρική Σχέση. Όσον αφορά την κατάσταση στη Νότια Γειτονία, όπως αναμενόταν, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από πρόσφατες εξελίξεις σε Ιράκ και συγκεκριμένα σε δράση οργάνωσης Islamic state of Levant and Syria.

Σε σχέση με θέμα Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, το Άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις νεότερες εξελίξεις σε Ουκρανία, αντάλλαξε απόψεις με στόχο την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της κατάστασης ενώ καταγράφηκαν πολλές αναφορές για ανάγκη επιβολής νέων κυρώσεων σε Ρωσία.

Οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων ολοκληρώνονται σήμερα με συζήτηση εξελίξεων επί θέματος Ειρηνευτικής Διαδικασίας Μέσης Ανατολής.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ενημέρωση στα χρόνια της χολέρας..*

    Πριν λίγες μέρες και για κάμποσο καιρό ο ''πρωθυπουργός'' έμεινε κλινήρης στην μεγαλύτερη και πολυτελέστερη ξενοδοχειακή μονάδα της χώρας, δίπλα στο χωριό του.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ συσκότισαν τελείως το γεγονός. Δεν έχει σημασία γιατί.
Σημασία έχει ότι μαθαίνουμε μόνον ό,τι θέλουν αυτοί. Και όπως το θέλουν. Και από όποια σκοπιά τους βολεύει!

Οι μέρες που έρχονται είναι βαρύγδουπες και πονηρές.
Στο Παρίσι του ''νέου Πεταίν''**, όπως οι ίδιοι οι γάλλοι αποκαλούν πιά τον Πρόεδρό τους,
ο δικός μας ''Πεταίν'', θα πάει κατόπιν δικού του αιτήματος (όπως διέρρευσε απ' την ίδια την τρόϊκα), μαζί μ' έναν εσμό-σκασμό από υπουργούς,
..όχι για να διαπραγματευτεί κάτι (αστεία πράγματα!), αλλά για να δώσει τροφή και εικόνα στην προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Καταπίεσης,
..εν όψει της επίσκεψής του και ομιλίας στην ΔΕΘ.
( Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, άλλωστε, χαρακτήρισε τις συνομιλίες αυτές προπαρασκευαστικές για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της οικονομικής πολιτικής της συγκυβέρνησης. Μια αξιολόγηση που θα γίνει στον συνήθη τόπο των εκτελέσεων, στην Αθήνα, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.)
Το ψέμα, η διαστρέβλωση, η χυδαιότητα θα πάει σύννεφο.

Και θ' ακολουθήσουν πολλά άλλα θέματα αιχμής, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ, ο πλειστηριασμός πρώτων κατοικιών, νέες απολύσεις, ο νέος Ποινικός Κώδικας, το ξεπούλημα των αιγιαλών, και πάει λέγοντας.
Για όλα αυτά θα χρειαστούν ισχυρές δόσεις προπαγάνδας, και άρα θα χρειαστεί κάτι να δείξουν: Κάποιες εικόνες. Κάποιες χειραψίες. Κανά φιλάκι. Κάτι!

Η πραγματική χούντα είναι τα ίδια τα ΜΜΕ, και οι ιδιοκτήτες τους.
Όλο το άλλο πολιτικό σύστημα είναι οι ''μπροστινοί''.

Οι τηλεοράσεις στα σπίτια κάθε σκεπτόμενου, κάθε αντιμνημονιακού, κάθε αντισυστημικού πολίτη πρέπει να κλείσουν!
Ενημέρωση μόνον από επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, και από επιλεγμένα sites και blogs στο διαδίκτυο.
Ας το θυμόμαστε και ας το καθιερώσουμε:
Η πρώτη πράξη αντίστασης είναι να μην ακούμε καν την προπαγάνδα τους.

Και προσοχή:
Με τον νέο Ποινικό Κώδικα κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμη θα είμαστε όλοι μαζί,
..πόσοι θα σιγήσουν,
..και πόσοι θα καταντήσουν η 5η φάλαγγα του καθεστώτος!
Αγρυπνούμε και προσέχουμε!..

(*) Παράφραση του αριστουργηματικού ''Έρωτας στα χρόνια της χολέρας'' του Γκαμπριέλ Γκαρθία Μαρκές.

(**) Πεταίν: πρωθυπουργός και πρόεδρος της Γαλλίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αμφιλεγόμενος κυρίως για την συνθηκολόγησή του με τη Ναζιστική Γερμανία, μετά την οποία έγινε αρχηγός της συνεργαζόμενης με τις δυνάμεις κατοχής κυβέρνησης του Βισύ.

 Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Αλέξης στην λέσχη Μπιλντεμπεργκ !!!

Από εφημερίδα ''Δημοκρατία''
Αγκαλιά με τα ''κοράκια'' (τους γύπες των αγορών) της παγκόσμιας οικονομίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας !!! Και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο, καθώς θα λάβει μέρος στο συνέδριο που διοργανώνει ένα από τα πιο κλειστά κλάμπ του κόσμου, το Ambrosetti Club. Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στην πόλη Κόμο, παρέα με μερικά από τα ανώτατα στελέχη των τραπεζών, των αγορών, αλλά και της λέσχης Μπίλντεμπεργκ του Νότου.
Εξάλλου, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, το συγκεκριμένο φόρουμ είναι στην πραγματικότητα μια μικρογραφία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που γίνεται κάθε χρόνο στο Νταβός.
Αξιοσημείωτο είναι, ότι ένας παλιός γνωστός μας έχει συμμετάσχει κατά το παρελθόν (το 2011) στην ..σεμνή εκδήλωση. Πρόκειται για τον πρώην τσάρο της ελληνικής οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στα χνάρια του οποίου βαδίζει πλέον ο κύριος Τσίπρας. Τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου, που δεν είναι απίθανο να καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον σταρ - οικονομολόγο Νουριελ Ρουμπινί (που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου επί Γιώργου), ο οποίος είχε ''προφητεύσει'' την χρεοκοπία της Ελλάδας. Ο κ. Ρουμπινί, πάντως θα έχει φέτος συνάντηση με τον κύριο Τσίπρα, αφού και οι δυο θα βρεθούν στην Ιταλική πόλη.
Ο επικεφαλής του Συριζα αναμένεται να βρεθεί κάτω από την ίδια στέγη με τους πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, τον τέως πρόεδρο της κομισιόν Χοσε Εμμανουέλ Μπαρόζο, καθώς και τους Ζαν Κλοντ Τρισέ, Γιεργκ Ασμούσεν, Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Να τα μας !!! Μυστική συνάντηση ΣΑΜΑΡΑ - ΤΣΙΠΡΑ !!!

Εντελώς κουφό, αλλά ακούγεται έστω και ψιθυριστά. Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά έκανε μυστική συνάντηση με έμπιστο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα μέσα στο καλοκαίρι.
Τι ακριβώς είπαν στη πολύωρη συνάντηση τους κανείς δεν γνωρίζει επ’ ακριβώς. Διαδίδεται ότι μίλησαν «έξω από τα δόντια» για τη κατάσταση της χώρας και η πλευρά Σαμαρά πρότεινε έναν, καταρχήν, συμβιβασμό. Η πλευρά ΣΥΡΙΖΑ άκουσε αλλά δεν δεσμεύτηκε.
Περισσότερα δεν μάθαμε, αλλά αν η πληροφορία είναι αληθινή αποδεικνύεται ότι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα όπως τα παρουσιάζουν οι διαφημιστές της κυβέρνησης. Είναι όντως δύσκολα, πάρα πολύ δύσκολα και το Νοέμβριο τα προβλήματα θα είναι αξεπέραστα.
Φοβούνται ακόμα και κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες. Φοβούνται ότι θα πτωχεύσουμε και με τη βούλα. Ότι οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού θα πάνε στράφι.
Προφανώς μπροστά στο τσουνάμι που έρχεται η «άρχουσα τάξη των ολιγαρχών» να επιδιώκει μια ανιαρή συμμαχία ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ για να διασώσει ότι μπορεί.
Φοβάμαι ότι είναι πολύ αργά. Εκτός και αν γίνει θαύμα αλλά δυστυχώς θαύματα δεν γίνονται…

Προσέξτε επίσης πως αναφέρει την συνάντηση ΣΑΜΑΡΑ - ΤΣΙΠΡΑ η συριζείκη κυριακάτικη kontranews (που να θυμηθούμε ότι διευθυντής της είναι ο γνωστός μας Αιμίλιος Λιάτσος) :

Η "Κυριακάτικη kontranews" αποκαλύπτει: Άρχισε η διαδικασία παράδοσης της εξουσίας…

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ αίσθημα ευθύνης η εφημερίδα μας αποκαλύπτει, έχοντας πλήρη και απόλυτη εμπιστοσύνη στην πηγή μας, ότι έχει ήδη γίνει συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα σε σπίτι γνωστού αθηναίου και κρατήθηκε μυστική λόγω της σπουδαιότητάς της.
Μέχρι στιγμής δεν μπορέσαμε να βεβαιωθούμε τίνος ήταν η πρωτοβουλία, γιατί δεν αποκλείεται οι δύο ηγέτες να… «παγιδεύτηκαν» από κάποιον, από τους συνεργάτες τους και «τυχαία» να έγινε η συνάντηση, ότι τάχατες κάποιος από τους 2 ηγέτες είδε… φώς στο φιλικό του σπίτι και μπήκε μέσα, χωρίς να ξέρει ποιοι βρίσκονταν ήδη εκεί…
Στην πραγματικότητα πρόκειται για την αρχή της διαδικασίας παράδοσης εξουσίας από τον Σαμαρά στον Τσίπρα. Με τη σημερινή πολιτική και οικονομική καταστροφή που διέρχεται η χώρα και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λαός μας – μην ξεχνάτε μόνο τις 6.500 αυτοκτονίες – η παράδοση της εξουσίας με ήρεμο και πολιτισμένο τρόπο θα ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, χωρίς προηγουμένως συναινέσεις και υποσχέσεις…
Υπό αυτή την έννοια χειροκροτούμε τη συνάντηση και ελπίζουμε ότι η αλλαγή της εξουσίας, που θα γίνει πολύ σύντομα, να μην δημιουργήσει στον τόπο κανένα σοβαρό πρόβλημα και να πραγματοποιηθεί με ηρεμία και απόλυτα δημοκρατικό τρόπο… Οι ευθύνες δε ορισμένων πολιτικών προσώπων, που έφεραν τη χώρα στην καταστροφή, προφανώς και θα συζητηθούν με ψυχραιμία, σε επόμενα στάδια, γιατί σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει για όλους τους υπευθύνους συγχωροχάρτι για τη συμφορά που μας έφεραν.
Καταλαβαίνουμε ότι η είδηση θα διαψευστεί, αλλά εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην πηγή, γιατί ήταν… παρούσα!


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....