Διυλιστήριο: 11/01/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

VIDEO - Αν η ΝΔ πουλούσε μπρελόκ δε θα έπαιρνε θαλασσοδάνεια… και όμως το είπε



Στην Εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, έχουν ακουστεί πολλά και ο κόσμος έχει πλέον βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την τερατώδη διαπλοκήκομμάτων, ΜΜΕ και τραπεζών, που έχει φορτώσει στη χώρα το μισό δημόσιο χρέος.

Αυτό όμως που είπε σήμερα ο Θανάσης Σκορδάς, Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2012, ξεπερνάει και το πιο ευφάνταστο επιθεωρησιακό νούμερο.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης λοιπόν, ο Θ. Σκορδάς έβγαλε από την τσέπη του έναμπρελόκ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, λέγοντας επί λέξει: «Αυτό εδώ το πραγματάκι είναι μπρελόκ του ΕΛΚ. Τα κόμματα στην Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα να το φτιάξουν και να το πουλάνε και να έχουν έσοδο«


Ναι, καλά καταλάβατε. Ο πρώην δ/ντης της ΝΔ, εμμέσως πλην σαφώς, υπονόησε πως η ΝΔ δε θα χρειαζόταν θαλασσοδάνεια αν επιτρεπόταν να πουλάει μπρελόκ.

Γελάνε οι οφσορ του Παναμά, ο Παπασταύρου, το μαύρο ταμείο του ΠΑΣΟΚ και όλες οι λίστες φοροδιαφυγής του κόσμου…


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ηχητικό - 'Επεσαν οι μάσκες - Η ΝΔ κατά του άρθρου για ελάχιστο αριθμό υπαλλήλων 400 άτομα ανά κανάλι



Η αγορά είναι αυτή που θα καθορίσει τον αριθμό των εργαζομένων σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό και επειδή η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην ελεύθερη αγορά, γι αυτό δεν έβαλε κατώτατο όριο στον αριθμό εργαζομένων που πρέπει να απασχολεί ένας τηλεοπτικός σταθμός για να πάρει άδεια, στο σχέδιο πρότασης νόμου, που έδωσε στη δημοσιότητα, τόνισε ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ενώ για τον αριθμό των καναλιών τάχθηκε με την άποψη «να ανοίξουν όσοι θέλουν και όσοι μπορούν».

«Εμείς πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά που βεβαίως πρέπει να έχει εγγυήσεις. Βεβαίως και δεν έχει η πρόταση μας συγκεκριμένο αριθμό. Πώς θα μπορούσε να έχει σε μια ελεύθερη αγορά; Να ανοίξουν όσοι θέλουν και όσοι μπορούν» είπε ο βουλευτής.

Ο κ. Καραγκούνης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «έχει μπει σε έναν τεράστιο φαύλο κύκλο παλινωδιών και με τη γραμμή που ακολούθησε οδηγήθηκε σε έναν διαγωνισμό-παρωδία».

Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του ΕΣΡ, δήλωσε πως η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει πως για να γίνει εφικτή, πρέπει προηγουμένως να καταργηθεί ολόκληρος ο νόμος Παππά και να συμφωνήσουν σε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο. «Ο νόμος Παππά πρέπει να καταργηθεί, να παρθεί πίσω και να συμφωνήσουμε σε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο. Δεν είναι μόνο το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας του άρθρου 2Α, στο οποίο έμεινε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως ο αριθμός των αδειών, ο περιορισμός δηλαδή των αδειών» επισήμανε ο κ. Καραγκούνης.



Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr  
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση ακινήτων της εταιρείας Παπαστράτος


Νέα πνοή θα αποκτήσει μια από τις πιο κεντρικές περιοχές του Πειραιά μέσω επένδυσης ύψους 100 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας που προγραμματίζει η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

Η εταιρεία έχει αποκτήσει τρία οικοδομικά τετράγωνα, εκατέρωθεν της οδού Γραβιάς, τα οποία στέγαζαν στο παρελθόν τις αποθήκες, την παλιά εργοστασιακή μονάδα και το λιθογραφείο της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος και σχεδιάζει την ανάπλασή τους σε σύγχρονα κτίρια γραφείων. Παράλληλα δρομολογούνται: ξενοδοχειακή μονάδα, επιπλωμένες κατοικίες, πολυχώρος εκδηλώσεων, εμπορικά καταστήματα, υπόγειο πάρκινγκ και το Μουσείο Παπαστράτος.

Όπως ανέφερε ο Πάνος Παναγιωτίδης, Γενικός Διευθυντής της Dimand Real Estate, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, «ο Πειραιάς με την αξιοποίηση και ανάπλαση των συγκεκριμένων ακινήτων στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου θα μπορέσει να κερδίσει το χαμένο στοίχημα του Βοτανικού».

Σε πρώτη φάση η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με την Grivalia Properties για την ανάπλαση των παλαιών αποθηκών της Παπαστράτος και τη μετατροπή τους σε σύγχρονο κτίριο γραφείων. Παράλληλα συνεχίζονται οι συζητήσεις και με την Cosco για πιθανή εκμετάλλευση των χρήσεων. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτίδη, εκτιμάται ότι περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας θα φιλοξενηθούν στα τρία οικοδομικά τετράγωνα της εταιρείας Παπαστράτος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης ανέφερε ότι «η Dimand Real Estate ήθελε να κρατήσει την ψυχή των κτιρίων της Παπαστράτος ζωντανή και να τα αξιοποιήσει και έτσι βρήκαμε μαζί τρόπους να συνεχίσουμε την πορεία μας εδώ στον Πειραιά όπου ξεκίνησε η πρώτη παραγωγή τσιγάρων στην Ελλάδα». Ο κ. Χαρπαντίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο αξιοποίησης των ιστορικών κτιρίων της Παπαστράτος και τόνισε ότι αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης που χρειάζεται η Ελλάδα, ένα συνδυασμό παραγόντων και βήμα – βήμα πρόοδο.

Η φορολογία πλήγμα για τον κλάδο καπνικών στην Ελλάδα


Ειδική αναφορά, στην ενημερωτική συνάντηση έγινε από στελέχη της εταιρείας Παπαστράτος στην υπέρμετρη φορολογία των καπνικών προϊόντων. Όπως επισημάνθηκε μετά από επτά χρόνια συνεχών αυξήσεων (οκτώ στο σύνολο, συμπεριλαμβανόμενης της τελευταίας αύξησης του ΦΠΑ / Ιουν '16) στους φόρους των καπνικών προϊόντων, σήμερα (πριν την εφαρμογή της επερχόμενης αύξησης /Ιαν '17), η μέση φορολογική επιβάρυνση στα τσιγάρα είναι 84% ενώ το παράνομο εμπόριο έχει ξεπεράσει το 20% της αγοράς και γι’ αυτό η νόμιμη αγορά έχει συρρικνωθεί κατά 50%, περισσότερα από 10.000 περίπτερα έχουν κλείσει και τα δημόσια έσοδα έχουν υποστεί μεγάλη μείωση.

Όπως επισημάνθηκε, αν τελικά εφαρμοστεί η αύξηση του φόρου τον Ιανουάριο του 2017, αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση της μέσης φορολογικής επιβάρυνσης στα τσιγάρα στο 90%, αύξηση των λιανικών τιμών κατά 40 – 50 λεπτά το πακέτο με αποτέλεσμα το παράνομο εμπόριο θα εκτοξευθεί εκ νέου εις βάρος της νόμιμης αγοράς, η οποία θα συρρικνωθεί περαιτέρω, και αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγάλη πίεση στους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές, ακόμα περισσότερα περίπτερα θα κλείσουν και τα εκτιμώμενα 120 εκατ. ευρώ πρόσθετα έσοδα δεν θα έρθουν ποτέ. Αντίθετα, θα υπάρξει περαιτέρω συρρίκνωση των δημοσίων εσόδων (πλέον των 150 εκατ. ευρώ), δημιουργώντας νέο κύκλο ελλειμματικών προϋπολογισμών.

Όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία Παπαστράτος προχώρησε ήδη σε αύξηση της τιμής κατά 0,20 ευρώ ανά πακέτο προκειμένου να «σπάσει» στα δύο την αναπόφευκτη αύξηση τιμής πώλησης των τσιγάρων από 1/1/2017, λόγω της αλλαγής του φορολογικού πλαισίου και του αυξημένου ΕΦΚ.

«Εάν είχαμε την επιλογή δεν θα προχωρούσαμε σε αύξηση της τιμής πώλησης των τσιγάρων» ανέφερε ο κ. Χαρπαντίδης και συμπλήρωσε: «μόνο το λαθρεμπόριο ωφελείται από τις ανατιμήσεις».

Ζητούμενο, σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι η προστασία των δημόσιων εσόδων και η πάταξη του λαθρεμπορίου. Για την επίτευξή τους απαιτείται εντατικοποίηση των δράσεων των διωκτικών Αρχών και μη εφαρμογή της προβλεπόμενης αύξησης του φόρου από 1η Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρπαντίδης, «οι έλεγχοι για την πάταξη του λαθρεμπορίου βελτιώνονται και πάνε καλύτερα καθώς είναι ποιο στοχευμένοι αλλά δεν επαρκούν. Είναι σταγόνα στον ωκεανό».

Ερωτηθείς για τη στήριξη που παρέχει η μητρική εταιρεία Philip Morris International στην Παπαστράτος ΑΒΕΣ ο κ. Χαρπαντίδης ανέφερε ότι η μητρική έχει πολύ μεγάλο σεβασμό στα 85 χρόνια παρουσίας της εταιρείας Παπαστράτος στην Ελλάδα και τη σύνδεσή της με την κοινωνία και τους ανθρώπους και συνεχίζει να την στηρίζει. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «όλα όμως έχουν τα όριά τους».

Πηγή www.ethnos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόκληση του Έντι Ράμα: Η Ακρόπολη διασώθηκε χάρη στους Αλβανούς



Με μια ανάρτηση στο Facebook, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «η Ακρόπολη διασώθηκε χάρη στους Αλβανούς» επέλεξε να απαντήσει στο ελληνικόυπουργείο Εξωτερικών ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για το ζήτημα της Χειμάρρας.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η μετέπειτα ελληνική πρωτεύουσα Αθήνα είχε, σε συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, κυρίως αλβανικό πληθυσμό, κάτι ωστόσο που «δεν την καθιστά απολύτως αλβανική πόλη», σε παραλληλισμό με τη Χειμάρρα «που αν και βίωσε το ελληνικό αρχιπέλαγος και την ελληνική γλώσσα ως "κοινή διάλεκτο", αυτό δεν την καθιστά απολύτως μια ελληνική επαρχία».

Ειδικότερα, ο Έντι Ράμα δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια γκραβούρα που απεικονίζει την Αθήνα του 1670 γράφοντας πως «η Ακρόπολη στέκεται ακόμα χάρη στον Αλβανό Αρχιεπίσκοπο της Αθήνας, Γεωργίου Δούσμανη, ο οποίος ζήτησε από τους Βενετσιάνους να μην βομβαρδίσουν την Αθήνα».


Το μήνυμα του Εντι Ράμα το οποίο αναπαράχθηκε από ομογενειακές ιστοσελίδες είναι το ακόλουθο:

«Αυτή η γκραβούρα της παλιάς Αθήνας το 1670 (η πόλη στην οποία, όπως έγραφε ακόμα και το 1925 ο Έλληνας Φαναριώτης πρίγκιπας Ευγένιος Ρίζος - Ραγκαβής, ο γηγενής πληθυσμός είναι ακόμη και σήμερα κυρίως αλβανικός) μας υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, πως αν η Ακρόπολη στέκεται ακόμα για τη δόξα της ανθρωπότητας και του πολιτισμού, αυτό οφείλεται και στο όραμα του Αλβανού αρχιεπισκόπου της Αθήνας, Γεωργίου Δουσμανη (Gjergj Dushmani) o οποίος το 1686, διαπραγματεύεται με τον Φραγκίσκο Μοροζίνι του βενετικού στόλου για να μην βομβαρδίσουν την πόλη από το λιμάνι του Φαλήρου, επειδή εκεί υπήρχε μια τουρκική φρουρά.

Μια τέτοια ιστορία μιας πόλης που κάποτε ήταν σύμφωνα με τα αυθεντικά στοιχεία και τους ιστορικούς, κυρίως αλβανόφωνη, δεν την κάνει απολύτως μια αλβανική πόλη, αν και η Αθήνα οφείλει κάτι στους Αλβανούς στην εξαιρετική της ιστορία. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, παρόλο που η Χειμάρρα βίωσε το ελληνικό αρχιπέλαγος και την ελληνική γλώσσα ως "κοινή διάλεκτο" της Ανατολής, μέσω των θαλάσσιων ανταλλαγών, σε στενή και γόνιμη συνύπαρξη, αυτό δεν την καθιστά απολύτως μια ελληνική επαρχία. Μάλιστα ο πληθυσμός της σε όλες τις διεθνείς συμβάσεις, για να μην μιλήσουμε για την ιστορία, χαρακτηρίζεται απλά ως Αλβανικός».

Σημειώνεται ότι η ανάρτηση Ράμα έγινε λίγα 24ωρα μετά τα ειδοποιητήρια των αλβανικών αρχών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου με παραλήπτη 19 οικογένειες ομογενών στη Χειμάρρα, να εκκενώσουν τις κατοικίες τους εντός πέντε ημερών, προκειμένου να κατεδαφιστούν.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο ζήτησε την άμεση ακύρωση της κατεδάφισης, η οποία εντάσσεται στην ανάπλαση της Χειμάρρας και τονίζει ότι προκειμένου αυτά τα σχέδια να προχωρήσουν, θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές διαβουλεύσεις με τους ιδιοκτήτες των κατοικιών.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπαράζ επενδύσεων από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών



Σημαντική αύξηση των επενδύσεών τους κατά 24% το ά εξάμηνο του 2016 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015 παρουσιάζουν οι εταιρειών Τηλεπικοινωνιών.

Ο Κλάδος είναι υγιής και επενδύει δυναμικά στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας, τόνισε ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) στο 18ο ετήσιο συνέδριο Πληροφορικής και Ψηφιακών Επικοινωνιών που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Novotel Athens.

Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, τη μείωση εσόδων του Κλάδου, η οποία άγγιξε το 2015 το 4%, αλλά και διάφορα προσκόμματα στην αδειοδότηση, ο κ. Στεφανόπουλος υπογράμμισε ότι το 54% των EBIDA κερδών των εταιρειών κατευθύνεται σε νέες επενδύσεις και για να συνεχιστεί απρόσκοπτα αυτή η δυναμική χρειάζεται σταθερό επενδυτικό περιβάλλον.

Απαραίτητος ένας Οδικός Χάρτης για την ανάπτυξη

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ, χτύπησε καμπανάκι για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και προειδοποίησε ότι η χώρα χωρίς έναν Οδικό Χάρτη θα συνεχίσει να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ-28. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η γειτονική Βουλγαρία επιδιώκει να γίνει τεχνολογική πρωτεύουσα στην περιοχή, αλλά και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης βασίζουν εδώ και καιρό την αναπτυξιακή πορεία τους στην τεχνολογία με την Πολωνία ήδη να μετατρέπει τα πανεπιστήμιά της σε κυψέλες καινοτομίας και κέντρα startups κοινοτήτων, συνδέοντας την τριτοβάθμια εκπαίδευση με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Θετικό βήμα η σύσταση Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής

Ως πολύ θετικό βήμα για την Ελλάδα ανέδειξε τη σύσταση Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής από την κυβέρνηση και προσέθεσε ότι πλέον δίνεται η ευκαιρία στη χώρα να διαμορφώσει άμεσα ολοκληρωμένη στρατηγική για την ανάπτυξη, συμπληρώνοντας ότι σε αυτό πλαίσιο οι τηλεπικοινωνίες και ιδίως ο Κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ψηφιακής οικονομίας με αποτύπωμα σε σειρά τομέων, όπως ο περιορισμός της φοροδιαφυγής με τα ηλεκτρονικές συναλλαγές, η επιχειρηματικότητα, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης κ.α.

Απαραίτητη η συνεργασία με την Πολιτεία

Ο ίδιος ανέδειξε την κρισιμότητα του στρατηγικού σχεδιασμού και την ανάγκη ανάδειξης ενός συνεργατικού μοντέλου με την Πολιτεία, καθώς οι Κινητές Επικοινωνίες αποτελούν τη βάση για τον εκσυγχρονισμού του κράτους και την ψηφιοποίηση της οικονομίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και διεθνή τάση. Ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα του ειδικού τέλους στις κινητές επικοινωνίες που έχει επιβληθεί, αγνοώντας τις συνέπειες που θα έχει η κατάργηση της περιαγωγής στην Ευρώπη στην ελληνική οικονομία.

Ενδιαφέρον προκάλεσε, τέλος, ότι ο Κλάδος μπορεί να δώσει καλές πρακτικές για το πώς μπορεί να κινηθεί η οικονομία, καθώς με τα υπάρχοντα στοιχεία οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών είναι τρίτες σε παραγωγικότητα μετά τη ναυτιλία και τα πετρελαιοειδή.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οδοντίατροι στα σχολεία



Τακτικούς προληπτικούς ελέγχους στα σχολεία θα κάνουν από την τρέχουσα σχολική χρονιά 2016-17 οδοντίατροι του ΕΣΥ, των ΠΕΔΥ και άλλων δημόσιων δομών.

Λεπτομερέστερα, μετά από συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκε ότι οι γιατροί θα επισκέπτονται παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία στις περιοχές όπου υπηρετούν και θα ελέγχουν τα παιδιά. Όταν κάποια χρειάζονται περισσότερη παρακολούθηση, θα παραπέμπονται σε δημόσια οδοντιατρεία, ενώ όλοι οι μαθητές/ήτριες θα παίρνουν τη σχετική ιατρική βεβαίωση.

Ακόμα, οι γιατροί θα ενημερώνουν για τη στοματική υγιεινή και θα διανέμουν σχετικό έντυπο, που θα πρέπει να φτάσει σε γονείς – κηδεμόνες.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Mέσα στην Κωνσταντινούπολη o παλαιστής Μιχάλης Ιωσηφίδης νίκησε τον Τούρκο πρωταθλητή (φωτο)



«Ήθελα μια τέτοια μέρα, αφού δεν θα είμαι στην Ελλάδα να παρελάσω, να σηκώσω τη σημαία έστω έξω», δηλώνει περήφανος και ικανοποιημένος στο pontos-news.gr ο χρυσός αθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης Μιχάλης Ιωσηφίδης, που κατέλαβε την πρώτη θέση (στην κατηγορία των 96 κιλών) στο διεθνές τουρνουά «Cumhuriyet Kupasi 2016», ανήμερα της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ». Ο Ιωσηφίδης ήθελε πολύ τη νίκη επί του Τούρκου Βαλκανιονίκη και πρωταθλητή Τουρκίας Ταϊφάν Σενουρέκ και γιατί είχε χάσει σε προηγούμενο μεταξύ τους τελικό.

Ο Μιχάλης Ιωσηφίδης αφού νίκησε τον Τούρκο αθλητή, έκανε το γύρο του θριάμβου μέσα στο ταπί με την ελληνική σημαία.

Αμέσως μετά τη νίκη του, ο Πόντιος αθλητής φωτογραφήθηκε μαζί με τον προπονητή του και τους συναθλητές του και με τη σημαία της Αυτοκρατορίας των Κομνηνών της Τραπεζούντας.



«Με τον Μιχάλη έχουμε κάνει δουλειά όλη τη χρονιά και έχουν έρθει θετικά αποτελέσματα. […] Είναι σε ανοδική πορεία. Το περίμενα ότι θα πάει καλά», λέει στο pontos-news.gr ο προπονητής του ΑΟ Λεοντίδες Άνω Λιοσίων Νίκος Αποστόλου. «Ελπίδα» της πάλης χαρακτήρισε πέρα, από τον Ιωσηφίδη, τον Γιώργο Πιλίδη και τον Δημήτρη Τσεκερίδη, προβλέποντας λαμπρό μέλλον γι’ αυτούς.


Στο τουρνουά της Πόλης, που έγινε για 32η φορά, συμμετείχαν 140 αθλητές από δεκατρείς χώρες.

Την ελληνική εθνική αποστολή της πάλης στην Κωνσταντινούπολη αποτελούσαν οι Μιχάλης Ιωσηφίδης, Παύλος Καρακοζίδης, Χρήστος Χειλετζάρης και Γιάννης Σιδηρόπουλος. Χειλετζάρης και Σιδηρόπουλος πήραν χάλκινα μετάλλια στα 74 και 120 κιλά αντίστοιχα.

Οι αθλητές απο αριστερά προς τα δεξιά: Παύλος Καρακοζίδης, Χρήστος Χειλετζάρης, Γιάννης Σιδηρόπουλος και Μιχάλης Ιωσηφίδης

Ο 17χρονος αθλητής του ΑΟ Λεοντίδες Άνω Λιοσίων μίλησε για μια πολύ καλή διοργάνωση με δυνατούς αντιπάλους και σαφώς ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Σειρά έχουν τώρα οι μεσογειακοί αγώνες που θα γίνουν στην Ισπανία από τις 18-20 Νοεμβρίου 2016.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αμύθητη κληρονομιά στο «Χαμόγελο του Παιδιού»: Ο ιδιοκτήτης του «Τιτάνια» άφησε όλες του τις μετοχές στο σύλλογο



Μία δωρεά -μαμούθ προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» έκανε μετά θάνατον ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Τιτάνια» ο οποίος είχε ακούσει ότι τον τελευταίο καιρό ο σύλλογος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα κι έτσι αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στη διαθήκη του.


Ο 70χρονος Κωνσταντίνος Μαλάμος, απόγονος της γνωστής οικογενείας Πεσμαζόγλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», πριν από δύο μήνες άφησε την τελευταία του πνοή και αν και ήθελε πολύ να αποκτήσει οικογένεια, ωστόσο ο γάμος τη δεκαετία του '80 με την Ντέπυ Χανδρή ήταν σύντομος χωρίς την απόκτηση παιδιών.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να αφήνει στη διαθήκη του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του κεντρικού ξενοδοχείου επί της οδού Πανεπιστημίου στον σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού» με τον ρητό όρο να φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του και τα έσοδα από την ξενοδοχειακή επιχείρηση να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε με δηλώσεις στην εφημερίδα τη δωρεά -μαμούθ, τονίζοντας ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα γνωστοποιήθηκε στο «Χαμόγελο» η είδηση και πως ακόμη η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο και όπως δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, «για εμάς ήταν ένα τεράστιο δώρο. Πέσαμε από τα σύννεφα. Θα τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον άνθρωπο που θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά μας».

Κατά τα άλλα, ο αποθανών Κωνσταντίνος Μαλάμος κληροδότησε στις δύο ανιψιές που είχε από τη μεριά της αδελφής του ένα μεγάλο μέρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η βίλα-παλάτι στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο υποκατώτατος!..

    Η τακτική των μνημονιακών-δωσιλογικών κυβερνήσεων (αλλά και πιό πριν, των πασοκικών κυβερνήσεων, ιδίως της περιόδου των εκσυγχρονιστηριών) της δημιουργίας νεολογισμών-βαρβαρισμών,
..προκειμένου να κρύψουν απ΄ την λαϊκή συνείδηση την εγκληματική τους πολιτική,
..δεν θα μπορούσε να
σταματήσει από την τάχα αριστερή κυβέρνηση,
..αφού έτσι κι αλλιώς την ίδια μνημονιακή πολιτική εφαρμόζει με τους προηγούμενους προδότες,
..όπως άλλωστε ομολογεί έμμεσα με κείνο το περίφημο: "κι εσείς αυτά κάνατε"!
( παραλείποντας επίτηδες να σκεφτούν πως ακριβώς γι αυτόν τον λόγο ο λαός έδιωξε κακήν-κακώς τους "άλλους". Επειδή έκαναν αυτά. Αν ήθελε να συνεχιστούν "αυτά" δεν θα έκανε την υπέρβαση τον Ιανουάριο του 2015, όπου κουτσοί-στραβοί ψήφισαν αριστερά -έτσι νόμισαν- για να γλυτώσουν από τα "αυτά" των "άλλων"! )

Έτσι η ντεμέκ αριστερά συνεχίζοντας την δολοφονία της ελληνικής γλώσσας, αλλά και της κοινής λογικής,
..χρησιμοποιεί πρόσφατα (δικιά της εφεύρεση ή όχι, αδιάφορο) τον νεολογισμό-βαρβαρισμό "υποκατώτατος" για να περιγράψει τον μισθό που θα παίρνουν κάποιοι εργαζόμενοι.
Αγνοούν(;) άραγε οι ημιαγράμματοι πως ο υπερθετικός βαθμός της ελληνικής γλώσσας αποδίδει το ακραίο, τελικό, μη περαιτέρω όριο κάποιας έννοιας ή μεγέθους;
Πέρα απ' αυτό που περιγράφει ο υπερθετικός δεν υπάρχει κάτι άλλο.
Κάτω απ' τον "κατώτατο" δεν υπάρχει δεν μπορεί να υπάρξει κάτι άλλο χαμηλότερο. Το απαγορεύει η ίδια η χρήση της γλώσσας,
..του κώδικα εκείνου δηλαδή που μας επιτρέπει να επικοινωνούμε και να γινόμαστε σαφείς.

Δεν γίνεται χρυσέ μου, να υπάρχει μισθός κατώτερος απ' τον κατώτατο, πώς το λένε;
Γι αυτό λέγεται "κατώτατος". Αν ήταν αλλιώς θα τον έλεγαν "κατώτερο".
Από 'κει και πέρα κάθε περιγραφή κατωτερότητας του κατώτατου (θεέ μου, τί εκφράσεις χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τα απερίγραπτα) οδηγεί σε νεολογισμούς-βαρβαρισμούς του τύπου "υποκατώτατος".
Άσε, ρε καραγκιόζη, που όταν θες να περιγράψεις κάτι που λογικά δεν γίνεται να υπάρχει,
..τότε απλώς αυτό λογικά απαγορεύεται, είναι αντικανονικό να υπάρχει.
Όπως αντικανονικό είναι να δίνετε ή να δίνεται μισθός μικρότερος του ορισμένου ως "κατώτατος",
..και άρα και αυτή η πράξη σας είναι αντικανονική,
..και αυτό ακριβώς θέλετε να κρύψετε με τον νεολογισμό "υποκατώτατος":
Τάχα δηλαδή πως υπάρχει ανάλογη με την πράξη σας λέξη και έννοια,
..άρα είσαστε κι εσείς εντάξει, κανονικοί, λογικοί, πώς το λένε;

Αμ δε!
Ούτε εντάξει είσαστε, ούτε κανονικοί, ούτε λογικοί.
Ένα τσούρμο ηλίθιοι προδότες είσαστε,
..που καταφέρνετε ως τώρα να εξαπατήσετε έναν λαό.

Να σας πούμε εμείς τί είσαστε.
Υποκατώτατοι είσαστε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....