Διυλιστήριο: 03/20/16
ροη αναρτησεων

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Νέοι φόνοι για την ηρωίνη του «Noor 1»

Toυ Λαμπρόπουλου Βασίλη.

Τρεις ακόμη φόνοι στην περιοχή του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στο Αμστερνταμ που φαίνεται να συσχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την υπόθεση του δεξαμενοπλοίου «Noor 1» δημιουργούν νέα δεδομένα και φαίνεται να διευκρινίζουν πλήρως την ομιχλώδη υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν πλέον συγκεντρωθεί στο εξωτερικό, από τον Σεπτέμβριο του 2014 ως τις αρχές του 2015 συνολικά επτά φόνοι έχουν διαπραχθεί οι οποίοι αποδίδονται στον πόλεμο ξένων εμπόρων ναρκωτικών που είχαν «επενδύσει» στη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ. Μέσα από αυτόν τον κύκλο εγκληματικών ενεργειών και άλλες έρευνες φαίνεται να αποσαφηνίζεται το πολυσυζητημένο θέμα της χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς της τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών.


Ο ρόλος του «Ζυγού»


Η μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα με το μικρό δεξαμενόπλοιο «Noor 1» αποκαλύφθηκε στις αρχές του καλοκαιριού του 2014. Η υπόθεση αυτή εκδικάζεται τους τελευταίους μήνες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά και η δίκη βρίσκεται στο στάδιο των απολογιών των 35 κατηγορουμένων.
Αρχή της ανάδειξης του «κύκλου του αίματος» στο εξωτερικό για την υπόθεση του «Noor 1» ήταν ένα βίντεο διάρκειας 16 δευτερολέπτων που βρέθηκε στο κινητό ενός κεντρικού κατηγορουμένου για την υπόθεση.

Απεικονιζόταν η συνάντηση πέντε ατόμων σε γραφείο σε άγνωστο σημείο στην Κωνσταντινούπολη την 1η Μαρτίου 2014, περίπου δύο μήνες πριν από το κρίσιμο ταξίδι τού «Noor 1». Από τα τέλη του 2015 και τη μαρτυρία έλληνα υπό προστασία μάρτυρα, όπως και άλλα στοιχεία που απέστειλαν οι τουρκικές αρχές, αναδείχθηκε ότι αυτό το βίντεο αφορούσε τη συμφωνία μεταφοράς της ηρωίνης. Προσδιορίστηκε ότι το άτομο που φαίνεται στο «ραντεβού» ήταν ο 42χρονος ιρανικής καταγωγής Τούρκος Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι. Είχε συλληφθεί προ εννέα ετών για διακίνηση 75 κιλών ηρωίνης και αφέθηκε ελεύθερος τρία χρόνια αργότερα, συνελήφθη στις 24 Σεπτεμβρίου 2007 για διακίνηση 75 κιλών ηρωίνης και αποφυλακίστηκε στις 18 Αυγούστου 2010 για «άγνωστους λόγους».


Τον Οκτώβριο του 2010 είχε δώσει μυστική κατάθεση με το κωδικό όνομα «Ζυγός» ενώπιον του γνωστού τούρκου εισαγγελέα Ζεκέρια Οζ, ο οποίος ερευνούσε το σκάνδαλο «Εργκένεκον» για σχέσεις του τουρκικού κράτος με τη μαφία και παρακρατικούς μηχανισμούς. Μάλιστα σε τουρκικές εφημερίδες είχε διατυπωθεί τότε η άποψη ότι «ο Ζιντάστι ήταν πληροφοριοδότης της τουρκικής αστυνομίας αλλά πιθανόν και πράκτορας της DEA (αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών)». Στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης για τους δύο τόνους ηρωίνης φέρεται, σύμφωνα με τις ελληνικές διωκτικές υπηρεσίες, να ήταν και στενός συγγενής του Ζιντάστι, με το μικρό όνομα «Αλεξ», που διέμενε στη Βρετανία, όπου είχε εστιατόριο, και είχε επίσης κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών.


Από την εικόνα που έχει δημιουργηθεί με βάση τα νέα δεδομένα, ο Ζιντάστι (που εμφανιζόταν ως «Γκαμάλ») οργάνωσε τη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης μέσω των ελλήνων μεταφορέων από τον Περσικό στην Ελευσίνα και το φορτίο θα κατέληγε στο Βέλγιο με πιθανολογούμενους παραλήπτες τους τουρκικής καταγωγής Ουρχάν Ουρμ και Τσετίν Κ., οι οποίοι προφανώς θα κατέβαλλαν το σχετικό τίμημα. Σύμφωνα όμως με σειρά πληροφοριών, ο Ζιντάστι ίσως είχε διπλό ρόλο και ενημέρωσε την DEA και άλλες υπηρεσίες για το «μεγάλο κόλπο με την ηρωίνη».


Το «κάρφωμα» και οι φόνοι


Οταν το φορτίο έφτασε στην Ελλάδα, πέρα από την αρχική ειδοποίηση που είχε δώσει η DEA, σε επαφές με τις ελληνικές αρχές φέρεται να είχε έλθει και 48χρονος Ιρανός με τα στοιχεία «Αχμέντ Σαχίντ». Ο Σαχίντ φερόταν ως «στενός συνεργάτης» του Ζιντάστι στη μεταφορά της ηρωίνης, όμως και αυτός υποβοήθησε στην αποκάλυψη του κυκλώματος. Δεν συνελήφθη ποτέ στην Αθήνα και φέρεται να έφυγε ανενόχλητος για την Τουρκία.


Το επονομαζόμενο «κάρφωμα» της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης προκάλεσε τεράστιο κύκλο αίματος. Στις 5 Μαρτίου 2016 είχε αποκαλύψει «Το Βήμα» ότι στις 26 Σεπτεμβρίου 2014, περίπου τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του μεγάλου φορτίου ναρκωτικών στην Ελευσίνα, δολοφονούνται στο προάστιο Τσενκμετζέ της Κωνσταντινούπολης η 19χρονη κόρη του Ζιντάστι, Αρζού Σεντί, και ο 23χρονος οδηγός της. Λίγες ώρες αργότερα ο Ζιντάστι ανέφερε ότι η δολοφονία της κόρης του σχετίζεται με μια σημαντική υπόθεση ναρκωτικών περιγράφοντας την περίπτωση του «Νoor 1», μιλώντας και για «σχετική βοήθεια που είχε προσφέρει στις Αρχές».


Ο κύκλος του αίματος για το «Noor 1» μόλις άρχισε να «σχεδιάζεται». Στις 26 Δεκεμβρίου 2014 δολοφονούνται σε άλλο σημείο του Τσενκμετζέ της Κωνσταντινούπολης οι νεαροί Τούρκοι Χατζή Οσμάν Σεζέν και Χιχμέτ Αχτεμάρ, σε επίθεση που καταγράφεται από ιδιωτικές κάμερες. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ο Οσμάν Σεζέν ήταν μέλος της τουρκικής συμμορίας «Σαράλ» και ένας από τους δράστες της δολοφονίας της κόρης και του οδηγού του 42χρονου αναφερομένου στην υπόθεση του «Noor 1». Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναδείχθηκαν περαιτέρω, την εντολή για τη δολοφονία της κόρης του Ζιντάστι είχαν δώσει οι Βέλγοι τουρκικής καταγωγής Ορχάν Ουρμ και Τσετίν Κ., οι κύριοι παραλήπτες της ηρωίνης.


Συμβόλαια θανάτου


Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια, για τη δολοφονία της κόρης του Ζιντάστι διατέθηκαν περίπου 5 εκατ. δολάρια προκειμένου να ενοικιασθούν σπίτια κοντά στο σημείο όπου διέμενε η οικογένεια του Ζιντάστι με σκοπό την πολυήμερη παρακολούθησή της. Οι τούρκοι εκτελεστές έλαβαν 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που φέρεται να συγκεντρώθηκαν από τη συνεργασία τουρκικών και ολλανδικών αρχών, κύριο ρόλο στην υπόθεση των δύο τόνων ηρωίνης αλλά και σε μία άλλη μεταφορά 500 κιλών στην Τουρκία είχε ο Ολλανδός Ντίνο Σοερέλ (με το ψευδώνυμο «Επίτροπος») που είχε κατηγορηθεί για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στη Βόρεια Ευρώπη αλλά και για δύο φόνους την περίοδο 2005-2006.


Στις 24 Δεκεμβρίου 2014 στην περιοχή του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη δολοφονείται σε ενέδρα εν μέση οδώ και ενώ επέβαινε στο πολυτελές αυτοκίνητό του ο 40χρονος ποινικός Αλί Ακμπάρ Αγκούν, επονομαζόμενος και «Χημικός», που φέρεται να είχε σχέσεις με τη μαφία ποδοσφαίρου. Το θύμα ήταν ιδιοκτήτης καφέ στο Αμστερνταμ και στενός συνεργάτης του Σοερέλ. Η δολοφονία του στην Κωνσταντινούπολη συσχετίστηκε με την υπόθεση του «Noor 1», ενώ φέρεται να είχε υφαρπάξει και 4 εκατ. ευρώ από τον ολλανδό διακινητή.


Με παρόμοιο τρόπο, καταμεσής του δρόμου, δολοφονήθηκε τρεις ημέρες αργότερα (27 Δεκεμβρίου 2014) στο Αμστερνταμ ο 50χρονος ολλανδός ύποπτος για εμπλοκή επίσης στην υπόθεση του «Noor 1» αλλά και σε άλλες υποθέσεις ναρκωτικών Οκάν Φιντάν.


Το «ελληνικό ενδιαφέρον»


Παράλληλα οι τουρκικές διωκτικές αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές ότι στην Κωνσταντινούπολη δολοφονήθηκε και ο προαναφερόμενος 48χρονος Αχμέντ Σαχίντ που είχε βοηθήσει στην αποκάλυψη του κυκλώματος του «Noor 1» στην Αθήνα και ήταν «φίλος» του Ζιντάστι, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. Οι ελληνικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο - με βάση συνδυασμό ενδεικτικών στοιχείων - το άτομο με τα στοιχεία «Αχμέντ Σαχίντ» και ο δολοφονηθείς Αλι Ακμπάρ Αγκούν να είναι το ίδιο πρόσωπο.


Παραμένει το ερώτημα γιατί δεν έχουν βγει ακόμη από τις ελληνικές αρχές εντάλματα σύλληψης των συγκεκριμένων αλλοδαπών αλλά και γιατί δεν έχουν εμφανισθεί καν στο «κάδρο» της υπόθεσης.


Με βάση αυτά τα δεδομένα οι ελληνικές αρχές επιχειρούν να ανακαλύψουν πώς χρηματοδοτήθηκε από έλληνες ιδιώτες το κόστος του ταξιδιού του «Νoor 1» - και όχι η αγορά της ηρωίνης - που υπολογίζεται σε περίπου 600.000 δολάρια (κόστος επισκευών, διέλευση από Σουέζ, καύσιμα, μισθοδοσία κ.τ.λ.). Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σχετική κίνηση λογαριασμού από την Ελλάδα προς Ντουμπάι.


Εξετάζονται παράλληλα αναφορές για συναντήσεις σε ξενοδοχείο της παραλιακής έλληνα επιχειρηματία - ήδη κατηγορουμένου για την υπόθεση - με τους τούρκους διακινητές της ηρωίνης με το «Noor 1», η έρευνα όμως σε κάμερες του ξενοδοχείου δεν ανέδειξε κάτι αξιοποιήσιμο. Ερευνώνται επίσης νεότερες μαρτυρίες εμπλεκομένων ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε περαιτέρω «στενούς δεσμούς» με το «Noor 1». Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν γνώριζε οτιδήποτε για τη μεταφορά της ηρωίνης.


Διατυπώνονται και νεότερα ερωτήματα γιατί δεν υπήρξε εξέταση ελέγχου αποτυπωμάτων και δειγμάτων DNA στο φορτηγό με το οποίο μεταφέρθηκαν οι δύο τόνοι ηρωίνης από το δεξαμενόπλοιο σε δύο χώρους προσωρινής αποθήκευσης σε Φιλοθέη και σε Κορωπί.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

FYROM: πως ένα ψέμα γίνεται πραγματικότητα.(βίντεο)


Δείτε πως οι Αμερικάνοι χρησιμοποίησαν τη Μακεδονία ως αντάλλαγμα από το 1961...για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της Γιουγκοσλαβίας. Ομοίως υποχρέωσαν την Ελλάδα να μαθαίνει με το ζόρι Τουρκικά στους σλαβόφωνους Πομάκους ώστε να χρησιμοποιηθούν κι αυτοί ως αντάλλαγμα προς τους Τούρκους ως ένδειξη φιλίας από Ελληνικής πλευράς...το 1968.
 
Ομοίως οι σλαβόφωνοι της Μακεδονίας , με εντολή των ξένων νταβατζήδων, αναγνωρίστηκαν ως Βουλγαρική μειονότητα και μερικά χρόνια αργότερα ωςΣερβική μειονότητα (!) και πάλι ως αντάλλαγμα για να καλοπιάσουν οι Δυτικοί τους Σέρβους...αφήνοντάς τους να ελπίζουν ότι μέσω της "μειονότητας" θα αποκτούσαν ελεύθερη έξοδο στη Μεσόγειο.

"Λιβάδια" και ανθρώπινα "κοπάδια" που χρησιμοποιούνται και χαρίζονται στον έναν ή στον άλλον ,με εντολές έξωθεν, αναλόγως τα ΞΕΝΑ συμφέροντα.
Και φυσικά ...κανείς δεν ρώτησε τους Πομάκους ή τους Σλαβόφωνους αν επιθυμούσαν να γίνονται το κλωτσοσκούφι των επικυρίαρχων.

Μακεδόνες που έλαβαν μέρος σε όλους τους πολέμους για την απελευθέρωση της Ελλάδας από το 1821 και μετά ...βαφτίστηκαν "ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ" ...από τα ξένα αφεντικά για να χρησιμεύσουν ως μπαξίσι στα παιχνίδια επιρροής στη Βόρεια Ελλάδα.


Σίμος

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα Πατριώτες... αλλά η Πατρίδα πενθεί...


H λευτεριά της Πατρίδας είναι υπόθεση των εναποµείναντων ελαχίστων Ελλήνων Πατριωτών...

αυτών, που ένιωσαν δέος διαβάζοντας λίγο από την απέραντη ιστορία αυτού του Τόπου...

αυτών, που ζήτησαν να καταθέσουν μόνο το καθήκον τους προς αυτήν, χωρίς ανταλλάγματα, ως έχουν υποχρέωση...

αυτών, που δε "σκότωσαν" ποτέ την διαφορετικότητα των "άλλων" θέλοντας να επιβάλουν άλλη από την οικουμενική της Πατρίδας φιλοσοφία ...

η λευτεριά της Πατρίδας δεν εκκλησιάζεται εορτές και αργίες παρέα με τα τομάρια που την κατάντησαν παγκόσμια ζητιάνα, λιβανίζοντας τα γεμάτα λίπος και αμαρτία γένια τους...

η λευτεριά της Πατρίδας δεν εξαρτάται από τα μίση και τα πάθη αριστερών και δεξιών μορφωμάτων που στοχεύουν οι μεν τις καρέκλες των δε και ένα "δὸς ἡμῖν σήμερον" "μεροκάματο" ξεριζωμένο από τα σπλάχνα του στερημένου Λαού της... 

η Πατρίδα δε γεννήθηκε για να πεθάνει...
ζει για πάντα μέσα στις αρχαίες στοές ... στις απέραντες θάλασσές... στα περήφανα κάστρα της... στα ζωγραφιστά χωριά της... στις καρδιές των Ελλήνων... 

η Πατρίδα θα είναι πάντα εκεί, κάτω από το φως του θεού Ηλίου της να θυμίζει σε όλους και για πάντα, πως "αν η τύχη σου σε ευεργετήσει να πεθάνεις γι' αυτή, ποτέ σου δεν πεθαίνεις..."

η Πατρίδα θα "στολίσει" με μαχαίρια τα χέρια των αγνών Πατριωτών που θα τα μπήξουν βαθιά στις μαύρες καρδιές των εχθρών της...
και Πάσχα με το αίμα τους θα κάνει!
[...]

μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας σήμερα Πατριώτες...
αλλά η Πατρίδα πενθεί...
για τα ντροπιασμένα γερόντια της...
για τα ξενιτεμένα νιάτα της...
για τα βεβηλωμένα χώματά της...
για τις σκισμένες σημαίες της που στολίζουν ακόμα τα μισογκρεμισμένα κτίριά της ...
εκεί,
που προδότες και δωσίλογοι σχεδιάζουν από καιρό την παράδοσή της.-

{Χάρης Καφετζόπουλος}

www.diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

782 παιδιά πολυτέκνων στη Σάμο προσπαθούν να επιβιώσουν!

Κατεπείγουσα επιστολή προς τον...
Πρωθυπουργό έστειλε πριν λίγες ημέρες ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου Ικαρίας και Φούρνων, όπου του γνωστοποιείται το πρόβλημα επιβίωσης που έχουν 782 παιδιά πολυτέκνων στο νομό της Σάμου, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης και της ανέχειας που υπάρχει!

Ο Σύλλογος ζητά από τον Πρωθυπουργό να κάνει άμεσα ενέργειες ώστε να επιβιώσουν όλες αυτές οι οικογένειες!

Η επιστολή κοινοποιείται και προς τον Βουλευτή Σάμου κ. Δημ. Σεβαστάκη, τον ΥΕΘΑ Παν. Καμμένο, τον Μητροπολίτη τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, τους Δημάρχους Σάμου ικαρίας και Φούρνων, αλλά και σε όλες τις φιλανθρωπικές οργανώσεις Μ.Κ.Ο. και τον Ο.Η.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

Σάμος 16 Μαρτίου 2016
Αρ. Πρωτ. : 16
ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.
ΥΕΘΑ Παναγιώτη Καμμένο
Μητροπολίτη Σάμου – Ικαρίας & Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο.
Βουλευτή Σάμου Σεβαστάκη Δημήτριο.
Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Κατρακάζο Νικόλαο.
Δημάρχους Σάμου: κ. Αγγελόπουλο Μιχαήλ,
Ικαρίας: κ. Στυλιανό Σταμούλο &
Φούρνων κ. Ιωάννη Μαρούση.
ΆπασεςΦιλανθρωπικές Οργανώσεις – Μ.Κ.Ο – Ο.Η.Ε. κλπ εν τη Σάμο Ευρισκόμενες καθώς και Απάντων των Αδελφών.


ΚΟΙΝ.: Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.
Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων.


ΘΕΜΑ: Επιβίωση Ανηλίκων Τέκνων Πολύτεκνων Οικογενειών.

ΣΧΕΤ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.

1. Σας γνωρίζουμε ότι στα ακριτικά νησιά μας προσπαθούν να επιβιώσουν εκτός των εκατοντάδων πολύτεκνων γερόντων με ενήλικα αλλά και άνεργα σε συντριπτικό ποσοστό τέκνα, εκατοντάδες πολύτεκνες οικογένειες με ανήλικα όπως παρακάτω:

α. Ανατολική Σάμος: 363 τέκνα ανήλικα πολυτέκνων.
β. Δυτική Σάμος : 224 τέκνα ανήλικα πολυτέκνων.
γ. Ικαρία – Φούρνοι: 195 τέκνα ανήλικα πολυτέκνων.


2. Τα ανωτέρω τέκνα εκτός της στοιχειώδους διατροφής , πληρωμής των πάσης φύσεως λογαριασμών – χαρατσίων της οικογένειας χρειάζονται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υγιές οικογενειακό περιβάλλον καθώς και ψυχολογική υποστήριξη λόγω της συνεχιζόμενης και διευρυνόμενης κρίσης.

3. Παρακαλούμε, για την ενημέρωσή σας και τις ΑΜΕΣΕΣ ενέργειές σας ειδάλλως σε περίπτωση αδυναμίας σας να προβούμε σε ενέργειες προς άλλες κατευθύνσεις.

4. Αναμένουμε έμπρακτη φιλανθρωπική σας δράση εντός 15 εργασίμων ημερών.
Μη απάντησή σας από εμάς μη καταδικαστέα και συγχωρητέα αλλά κοινοποιήσιμη στον Ελλαδικό και Ευρωπαϊκό χώρο.


5.Στοιχεία οικογενειών σας αποστέλλουμε άμεσα με αίτησή σας.


Με σεβασμό
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Απόστολος Γ. Τσιώλης


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ιωάννης Β. Βούρος

το είδαμε εδώ/πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....