Διυλιστήριο: 09/22/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις: Εισαγγελική παρέμβαση στις εταιρείες δημοσκοπήσεων!Μετά την αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, επιτέλουε ΤΙΜΩΡΙΑ!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ετοιμάζεται σφοδρή εισαγγελική παρέμβαση που θα ειναι πρωτοφανής για τα Ελληνικά δεδομένα.

Αναμένεται μάλιστα να γινει άμεσα, μετά τα διαδικαστικά δημιουργίας της νεας κυβερνησης, ώστε να μην υπάρχει θεσμικό κώλυμα.

Ειναι κοινό μυστικό πάντως ότι ο έντιμος εισαγγελέας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο άνθρωπος που συνέδεσε την μικρή θητεία του με τεράστιο έργο στην δικαιοσύνη και την ρήξη με τα σταγονίδια της διαπλοκής, θα μεινει για να ολοκληρώσει το εξαιρετικά σημαντικό έργο που έχει αναλάβει.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταστροφική εξέλιξη για την Τουρκία: Τα “βρίσκουν” ΗΠΑ και Ρωσία για την Συρία


H Ουάσινγκτον διαμηνύει την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με τη Ρωσία , κατ’ αρχήν, στον τομέα της διαχείρισης πληροφοριών, κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, επικαλούμενη αμερικανικές πηγές. Όπου όμως υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στελέχη της CIA και των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών συναντήθηκαν, την προηγούμενη εβδομάδα, στη Μόσχα για να συζητήσουν τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στην Συρία.

Οι Αμερικανοί εμφανίζονται πρόθυμοι να παραχωρήσουν πληροφορίες στους Ρώσους, σχετικές με το ΙΚ, ώστε να διευκολύνουν τη δράση τους κατά των τζιχαντιστών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Ουάσινγκτον, έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα από τις αυξανόμενες προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

Λίγες ημέρες πριν οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Ρωσίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας, συζήτησαν τις εξελίξεις και κυρίως το μέλλον της Συρίας.

Μετά την συνομιλία αυτή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι δήλωσε πως ο ΗΠΑ αναζητούν τα κοινά συμφέροντα που έχουν με τη Ρωσία, στη Μέση Ανατολή και την προοπτική συνεργασίας τους στην Συρία.

Όχι τυχαία, άλλωστε, ο Κέρι δήλωσε ότι το θέμα της απομάκρυνσης του Άσαντ μπορεί να διευθετηθεί…στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: Μιχάλης Ιγναντίου

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι όμορφοι καναπέδες όμορφα κατάσχονται!..

     Κι αν όσοι πήγαμε να ψηφίσουμε βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας,
..οι άλλοι,
..οι ''οπαδοί'' της αποχής,
..βγάλανε τα δικά τους (μαζί με όσα δεν καταφέραμε να βγάλουμε εμείς) χωρίς ούτε να
κουνήσουν το δαχτυλάκι τους, από τον καναπέ τους!

Ας μας εξηγήσουν οι προεκλογικοί εγκάθετοι,
..τα τρολς του συστήματος,
..πώς ενώ η ΝΔ ας πούμε, ενώ έχασε περίπου 200.000 ψηφοφόρους από τις εκλογές του Ιανουαρίου, αύξησε το ποσοστό της κατά μισή μονάδα περίπου; ΠΩΣ;

Πώς, ενώ ο ΣυΡιζΑ έχασε 300.000 ψηφοφόρους, μείωσε το ποσοστό του μόνο κατά 0,88%;
Αντιστοιχούν οι 300.000 σε 0,88% του εκλογικού σώματος που είναι 9.840.525 νοματαίοι;
Όχι βέβαια. Οι 300.000 ψηφοφόροι αντιστοιχούν σε κάτι παραπάνω από 3% του εκλογικού σώματος.
Το υπόλοιπο τί έγινε; Το έφαγε η γάτα; Όχι.
ΤΟ ΕΚΡΥΨΕ Η ΑΠΟΧΗ!

Ας το πάρουν είδηση οι λοβοτομημένοι που κάνουν τους πολιτικοποιημένους και προβληματισμένους πολίτες: για τα ποσοστά και για το σύστημα, αλλά και για την λογική ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ, ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Δεν τους υπολογίζει κανείς και πουθενά!

Ο νομοθέτης, το ίδιο το σύστημα, αλλά και πάλι η λογική δίνουν διέξοδο στον ψηφοφόρο που απαξιώνει όλους τους πολιτικούς να το εκφράσει ψηφίζοντας λευκό.
Για να φανταστούμε, αν αντί για αποχή, να βρίσκονταν, αν όχι 45%, έστω 35% λευκά ψηφοδέλτια τί θα γινόταν! Κόλαση.
Ενώ τώρα με 45% αποχή γελάνε και οι ρόδες απ' το καροτσάκι του φον-Σακάτη.
Η αποχή ΔΕΝ είναι άποψη. Σημαίνει δεν συμμετέχω, απουσιάζω, δεν έχω γνώμη.
Το λευκό ΕΙΝΑΙ άποψη. Σημαίνει σας έχω αξιολογήσει όλους και σας έχω χ@σμένους.

Και σε μιά βαθύτερη ανάλυση, η αποχή είναι απόρροια της τριαντάχρονης ψυχικής και ηθικής άλωσης του έλληνα ψηφοφόρου απ' το εγκληματικό σύστημα ΠαΣοΚ. (ναι, αυτό που επιβράβευσε προχθές!).
Ένα σύστημα που καλλιέργησε συστηματικά, έντονα και έντεχνα την λογική της ''ήσσονος προσπάθειας''. Το να κερδίζεις δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερα με όσο δυνατόν λιγότερο κόπο, χωρίς προσπάθεια.
Η λογική κι η πρακτική της λαμογιάς, της ρεμπελο-τεμπελιάς και του κομματοσκυλισμού σε όλο της το μεγαλείο!

Η πρακτική που έστειλε στους καναπέδες το 45% των ψηφοφόρων(άντε 35% αν υπολογίσουμε τούς μη ενημερωμένους εκλογικούς καταλόγους,
..με την λογική (;) τού λιγότερου κόπου ακόμη και όταν πρόκειται για την έκφραση δυσαρέσκειάς του.
''Άσε να κάνουν επανάσταση οι άλλοι. Άσε να βγάλουν τα κάστανα απ' τη φωτιά οι άλλοι. Άσε να πέσουν οι απατεώνες μόνοι τους. Εμείς διαμαρτυρόμαστε από τον καναπέ μας!''

Ξεχνάνε όμως οι ''ιδεολόγοι'' απέχοντες, πως μαζί με τους δικούς μας,
..σε λίγο θα κατάσχουν και τους δικούς τους καναπέδες!
Μαζί με τα σπίτια, τα τιμαλφή, τις (όποιες) καταθέσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις.

Η όμορφη αποχή, όμορφα μας καταστρέφει,
..παρέα με το σύστημα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία νεφρών στο εργαστήριοΑκόμη ένα σημαντικό βήμα προόδου στον δρόμο για την ανάπτυξη πλήρως λειτουργικών νεφρών στο εργαστήριο έκαναν επιστήμονες στην Ιαπωνία. Οι ερευνητές μεταμόσχευσαν σε πειραματόζωα -χοίρους και αρουραίους- νεφρούς εργαστηρίου, οι οποίοι δούλεψαν σαν τους φυσιολογικούς, περνώντας ακόμη και το «τεστ της ούρησης».

Σε προηγούμενες απόπειρες, οι εργαστηριακοί νεφροί είχαν αποτύχει στην εν λόγω δοκιμασία, καθώς φούσκωναν αφύσικα υπό την πίεση των ούρων. Οι ερευνητές κατάφεραν όμως να λύσουν το πρόβλημα, αναπτύσσοντας εκτός από τους νεφρούς έναν ουρητήρα (σωλήνα «αποχέτευσης»), καθώς και μια ουροδόχο κύστη όπου καταλήγουν τα ούρα.

Όταν το σύστημα αυτό συνδέθηκε στη φυσιολογική ουροδόχο κύστη των πειραματόζωων, λειτούργησε κανονικά. Τα ούρα περνούσαν από τους μεταμοσχευμένους εργαστηριακούς νεφρούς και, μέσω του εργαστηριακού ουρητήρα, έφθαναν στη μεταμοσχευμένη εργαστηριακή ουροδόχο κύστη κι από εκεί στην κανονική ουροδόχο κύστη του ζώου. Οκτώ εβδομάδες μετά την τοποθέτηση των εργαστηριακών οργάνων, το ουροποιητικό σύστημα δούλευε χωρίς πρόβλημα.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Τακάσι Γιόκου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζικέι στο Τόκιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC, δήλωσαν ότι οι σχετικές κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους θα αργήσουν ακόμη μερικά χρόνια.

Ο τελικός στόχος παραμένει η δημιουργία εργαστηριακών νεφρών που θα αντικαθιστούν τους κανονικούς, χωρίς να χρειάζεται δότης για τη μεταμόσχευση. Πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν σήμερα περιμένοντας για την εύρεση του κατάλληλου οργάνου λόγω ανεπάρκειας δοτών.

Οι εργαστηριακοί νεφροί αναπτύσσονται από βλαστικά κύτταρα του ίδιου του ασθενούς. Άλλες επιστημονικές ομάδες έχουν ακολουθήσει διαφορετική οδό και προσπαθούν να αναγεννήσουν τους ίδιους τους προβληματικούς νεφρούς, αντί να δημιουργήσουν άλλους εξ αρχής.

Μια άλλη αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε για πρώτη φορά στο συμπέρασμα ότιτα παιδιά που έχουν πέτρες στα νεφρά κινδυνεύουν περισσότερο από αθηροσκλήρωση ως ενήλικες. Οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη βέβαιοι αν οι πέτρες στα νεφρά και η αθηροσκλήρωση (η σκλήρυνση και στένωση των αρτηριών που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακό επεισόδιο) προκαλούνται από τον ίδιο βιολογικό μηχανισμό, αν και υποθέτουν ότι παίζει κάποιο ρόλο η χρόνια φλεγμονή.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι κάτι συμβαίνει στο σώμα σχετικά με τον σχηματισμό πέτρας στα νεφρά, το οποίο επίσης επιδρά αρνητικά στην υγεία των αρτηριών των παιδιών» δήλωσε η υπεύθυνη της μελέτης δρ Κίρστεν Κουσούμι του Νοσοκομείου Παίδων Nationwide, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό παιδιατρικής «Journal of Pediatrics».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σκάνδαλο μεγατόνων απειλεί τη γερμανική Volkswagen

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ημερήσια βουτιά που άγγιξε το 20%, τη μεγαλύτερη στη μακρά ιστορία της, κατέγραψε χθες η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen που βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σκάνδαλο μεγατόνων το οποίο απειλεί την εικόνα της, τα πλάνα επέκτασής της στην αγορά των ΗΠΑ και τη θέση του επικεφαλής της, Μάρτιν Βίντερκορν.

Η «βόμβα» έσκασε το βράδυ της Παρασκευής, όταν η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) κατηγόρησε την VW ότι κατασκεύασε λογισμικό που παραποιούσε τα δεδομένα για τις εκπομπές ρύπων των μοντέλων με ντιζελοκινητήρα την περίοδο 2009-2015.

Το λογισμικό ουσιαστικά «έκρυβε» τις πραγματικές εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των σχετικών ελέγχων στις ΗΠΑ (όπου το νομοθετικό πλαίσιο είναι αυστηρότερο από ό,τι στην Ευρώπη), ώστε να εμφανίζονται χαμηλές και «φιλικές προς το περιβάλλον», ενώ στην πραγματικότητα ήταν έως και 40 φορές υψηλότερες σε σχέση με τα επιτρεπτά όρια.

Όπως όλα δείχνουν, η Volkswagen όχι μόνο θα αναγκαστεί να ανακαλέσει τα 482.000 ΙΧ που κυκλοφόρησαν με το επίμαχο λογισμικό στις ΗΠΑ (πρόκειται για τα μοντέλα Jetta 2009-2015, Beetle 2009-2015, Golf 2009-2015, Passat 2014-2015 και το Audi A3 2009-2015, όλα με δίλιτρο κινητήρα ντίζελ), αλλά και απειλείται με πρόστιμο-μαμουθ που θα μπορούσε να φτάσει τα 18 δισ. δολ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η EPA εξετάζει το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ δικηγορικό γραφείο στις ΗΠΑ ήδη άσκησε ομαδική αγωγή κατά του αμερικανικού βραχίονα της VW, κατηγορώντας την για εξαπάτηση των καταναλωτών και των ρυθμιστικών αρχών.

Χιονοστιβάδα 

Η κρίση επεκτάθηκε χθες και στην Ευρώπη, με τη γερμανική κυβέρνηση να προαναγγέλλει έρευνα για να διαπιστώσει εάν η Volkswagen παραποίησε μετρήσεις για τις εκπομπές ρύπων και στην εγχώρια αγορά, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και η Κομισιόν που θεωρεί «εξαιρετικά σοβαρό» το θέμα. Έντονη ανησυχία για τις παρενέργειες του σκανδάλου εξέφρασε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Όπως καταλαβαίνετε, ανησυχούμε ότι η δικαιολογημένα εξαιρετική φήμη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας γενικά και της VW ειδικά θα δεχθεί σοβαρό πλήγμα», είπε χαρακτηριστικά, την ίδια στιγμή που ο κ. Βίντερκορν κλήθηκε εσπευσμένα για να λογοδοτήσει ενώπιον του Γερμανού υπουργού Μεταφορών. Την Κυριακή, ο επικεφαλής της εταιρείας ζήτησε προσωπικά συγγνώμη για την παραβατική συμπεριφορά στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι η VW συνεργάζεται με τις αρχές. «Ζητώ επίσης συγγνώμη που χάσαμε την εμπιστοσύνη του κοινού και των πελατών μας... Θα κάνουμε τα πάντα για να αντιστρέψουμε τη ζημία αυτή», κατέληξε ο κ. Βίντερκορν.

Ζημίες 


Πολλοί αναλυτές, ωστόσο, εκτιμούν ότι η ζημία δεν είναι αναστρέψιμη. «Πρόκειται για καταστροφή άνευ προηγουμένου», σχολίασε ο Φέρντιναντ Ντουντενχόφερ, επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας για την Αυτοκινητοβιομηχανία στο Πανεπιστήμιο του Ντούισμπουργκ. «Το καλύτερο σενάριο για την VW είναι μάλλον ένα πρόστιμο δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρει ο αναλυτής της Bernstein Research Μαξ Γουόρμπερτον. Και αυτό είναι μάλλον μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς είναι βέβαιο ότι το σκάνδαλο θα πλήξει τις πωλήσεις της VW, ενώ ορατό είναι και το ενδεχόμενο «τσουνάμι» αγωγών. Όσο για τον Βίντερκορν, μπορεί να βγήκε νικητής από τη μάχη εξουσίας με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Volkswagen Φέρντιναντ Πιχ λίγους μήνες πριν, εξωθώντας τον τελευταίο σε συνταξιοδότηση, αλλά είναι πολύ πιθανό να βγει χαμένος στη σύγκρουση με τον Αμερικανό καταναλωτή και τις ρυθμιστικές αρχές και να χάσει τη θέση του. «Στον αέρα» βρίσκονται επίσης και τα φιλόδοξα σχέδια της εταιρείας για ενίσχυση της θέσης της στη κρίσιμη αγορά των ΗΠΑ, όπου το σήμα της VW αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από Ford, General Motors και Τοyota, ενώ τα πολυτελή μοντέλα της θυγατρικής Audi χάνουν έδαφος από τα αντίστοιχα της BMW και της Mercedes-Benz. Υπενθυμίζεται ότι η Volkswagen το α’ εξάμηνο του έτους πήρε τα σκήπτρα από την Toyota ως κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου από πλευράς πωλήσεων, αλλά το απότομο «φρενάρισμα» των πωλήσεων στην αγορά της Κίνας και το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ απειλούν την πρωτοκαθεδρία της -και όχι μόνο. Η μετοχή της VW υποχώρησε χθες ενδοσυνεδριακά σε χαμηλό τριετίας στα 125,4 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 132,2 ευρώ, με ημερήσιες απώλειες 18,6%.

Απάτη


Η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος κατηγορεί την VW ότι κατασκεύασε λογισμικό που «έκρυβε» τις πραγματικές εκπομπές ρύπων των ντιζελοκίνητων μοντέλων της, ώστε να εμφανίζονται χαμηλές και «φιλικές προς το περιβάλλον», ενώ στην πραγματικότητα ήταν έως και 40 φορές υψηλότερες σε σχέση με τα επιτρεπτά όρια στις ΗΠΑ.

Πρόστιμο


Η Volkswagen βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμο έως και 18 δισ. δολ., ενδεχόμενη ποινική δίωξη για απάτη και πληθώρα αγωγών.

Σχέδια


«Στον αέρα» βρίσκονται και τα φιλόδοξα σχέδια της εταιρείας για ενίσχυση της θέσης της στην κρίσιμη αγορά των ΗΠΑ, όπου το σήμα της VW αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από Ford, General Motors και Τοyota, ενώ τα πολυτελή μοντέλα της θυγατρικής Audi χάνουν έδαφος από τα αντίστοιχα της BMW και της Mercedes-Benz.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ακόμα δεν καταλάβατε γιατί ο Σουλτς τρέμει τον Καμμένο;

ΙΔΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ:

Ο επιχειρηματίας Αβατάγγελος που κατηγορείται για την υποθεση των εξοπλιστικών, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη του οτι η συμφωνία για τα υποβρύχια ήταν δώρο του Σημίτη στον Σρέντερ. Χωρις αυτό το δώρο, είπε χαρακτηριστικά, η HDW θα είχε κλείσει επηρεάζοντας άμεσα τα συμφέροντα του Σρέντερ.
Όλως τυχαίως, ο Σρέντερ που έστησε την δουλειά με τον Σημίτη και την ολοκλήρωσε ο Βενιζέλος στην πλάτη του Ελληνικού λαού, είναι ο πολιτικός συνέταιρος του Σουλτς. Όλοι οι Γερμανοί εμπλεκόμενοι στις μίζες, είναι θερμοί υποστηρικτές τους. Ποικιλοτρόπως.
Γι’ αυτό και η γερμανική δικαιοσύνη έσπευσε να τους καθαρίσει μαζί με τον Ματαντό, τον «Χριστοφοράκο των υποβρυχίων» δηλαδή. Και η εδώ κυβερνηση Σαμαρά προσπάθησε να καθαρίσει τον Βενιζέλο αλλά και τον Ματαντό!
Όλο αυτο το πανηγύρι του αίσχους, στοίχισε δισεκατομμύρια στον Ελληνικό λαό, ειδικά με την σκανδαλώδη ενέργεια του Βενιζέλου, που προσέφερε ακόμα και ασυλία στους γερμανούς απατεωνες.


Όταν ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε πως ο Τσοχατζόπουλος ειναι μεσα για «τροχαία παράβαση» (σε σύγκριση με αυτά που έκανε ο Βενιζέλος), η συμμορία κινητοποιήθηκε άμεσα. Το μήνυμα Καμμένου ήταν σαφές: Σας ξέρω, θα σας λιώσω».
Προσπαθούν λοιπόν με αιχμή του δόρατος τον πολιτικό (;) κληρονόμο του Σρέντερ, να εκφοβίσουν τον Έλληνα ΥΠΕΘΑ, ώστε να τον αποθαρρύνουν.
Ξέρουν λοιπόν τι κάνουν, αφού αυτό είναι το «μυστικό». Η επερχόμενη εξεταστική δεν θα ανεχθεί κανέναν εξωδικαστικό συμβιβασμό Ματαντων και γερμανων φίλων του Σουλτς. Όπως δολίως προσπάθησε να υιοθετήσει το καθεστώς Σαμαρά, που τωρα φανερώνεται η αιτία της γοητείας που ασκούσε στον γερμανικό παράγοντα.
Δικαίως ανησυχείτε κύριε Σουλτς.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ιδού ποιοι στηρίζουν το ΕΠΑΜ! Ο πρώην πρόεδρος της OMEGA BANK…

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιο κόμμα στηρίζει τώρα ο πρώην πρόεδρος της OMEGA BANK κ. Γεννηματάς.

Όπως καταλάβετε το κόμμα που αυτοαποκαλείται «Εθνικό Παλλαϊκό Μέτωπο» έχει ακόλουθους πρώην προέδρους τραπεζών.Και να ‘ταν μόνο αυτό;

Πρόκειται για την τράπεζα που εξαγόρασε το 2005 η Proton και στο ΔΣ συμμετείχε ο αδελφός του ΓΑΠ, Νίκος Παπανδρέου και εν συνεχεία απορροφήθηκε από την Proton του Λαυρεντιαδή.

Με λίγα λόγια, ένα κόμμα που προσπαθεί τα τελευταία πέντε χρόνια να μπει στη Βουλή με βασικό επιχείρημα το αντιμνημονιακό του λόγο, υποστηρίζεται από προέδρους τραπεζών στις οποίες μέτοχος ήταν ένας καταδικασμένος επιχειρηματίας και ο αδερφός του πρωθυπουργού που έριξε τη χώρα στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων.

Δηλαδή «αντιμημονιακός αγώνας» με ολίγο από διαπλοκή και καραμπινάτες απάτες. Και δεν μιλάμε για διαπλοκή Β’ Κατηγορίας, αλλά για πρόσωπα που κατέστρεψαν την χώρα.

Άραγε ο κ Καζάκης πώς δέχτηκε την υποστήριξη από το συγκεκριμένο πρόσωπο; Δεν ξέρει το παρελθόν του; Μα φυσικά και το ξέρει απλά όπως φαίνεται το μόνο που δεν έχει για κάποιους σημασία είναι η σωτηρία της χώρας αλλά και το πώς φτάσαμε ως εδώ.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει, όπως φαίνεται, είναι μέσα από την εκμετάλλευση των κρίσεων και την απόγνωση των πολιτών να πετύχουν τη δική τους αναρρίχηση στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ιδού και το έγγραφο με το ΔΣ της OMEGA:
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αναστηλώνεται η δυτική δωρική στοά της Αγοράς στην αρχαία Μεσσήνη

Η αναστήλωση της δωρικής στοάς, μήκους 34 μ., που βρέθηκε στη δυτική πλευρά της Αγοράς στην αρχαία Μεσσήνη, έρχεται να ολοκληρώσει το αναστηλωτικό πρόγραμμα που «τρέχει» στον περίφημο αρχαιολογικό χώρο της περιοχής τα τελευταία χρόνια.

Μαζί της θα «σηκωθεί» και το περιστύλιο με τους αρράβδωτους κίονες, που αντιστοιχεί σε αρχαίο κρεοπωλείο (σφαγείο για την ακρίβεια), το οποίο αποτελούσε ένα από τα καταστήματα αυτής της πλευράς της αγοράς. Η υλοποίηση των παραπάνω, μετά και τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, έχει ήδη ξεκινήσει.

«Η δωρική στοά είναι ελληνιστική και σε πρώτη φάση είχε πίσω μαγαζιά, που αργότερα καταργήθηκαν, ενώ φτιάχτηκε κι ένα περιστύλιο το οποίο χρησιμοποίησαν ως σφαγείο» αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης, που από το 1986 διευθύνει την ανασκαφή της Αρχαιολογικής Εταιρείας στην αρχαία Μεσσήνη, καθώς και το αναστηλωτικό έργο του Υπουργείου Πολιτισμού στον ίδιο αρχαιολογικό χώρο.

Το κρεοπωλείο ταυτίστηκε με επιγραφή του 1ου αι. μ. Χ., που βρέθηκε στη στοά και πληροφορεί ότι ένας εύπορος Μεσσήνιος ξόδεψε 1.875 δηνάρια από την περιουσία του για να επισκευαστεί η στέγη της και να τοποθετηθούν κονιάματα.

Εκτός από την επιγραφή, ωστόσο, υπάρχουν και ίχνη που μαρτυρούν την παραπάνω χρήση, σφαγείου και μαγαζιού: Μια ογκώδης πέτρα με οπή για το δέσιμο των μεγάλων ζώων, που εντοπίστηκε στη βορειοανατολική γωνία του περιστυλίου, οι αύλακες γύρω από την πέτρα όπου έτρεχε το αίμα και οι γούβες που είχαν σχηματιστεί στα κατώφλια από τα πολλά πατήματα.

Επιπλέον, μια άλλη επιγραφή, παλαιότερη, προετοιμάζει το έδαφος για το τι πρόκειται να βρεθεί. «Υπάρχει μια επιγραφή που συνδέεται με γενικές επισκευές κτιρίων τα οποία είχαν καταστραφεί από σεισμό. Ένα από αυτά είναι και η στοά ενός παντοπωλείου, που δεν έχουμε βρει ακόμα, και σύμφωνα με την επιγραφή ήταν κοντά στη στοά του κρεοπωλείου», συμπληρώνει ο κ. Θέμελης.

Η αναστήλωση της δωρικής στοάς, που έχει ήδη ξεκινήσει, δεν θα αργήσει να ολοκληρωθεί. «Έχουμε όλο το υλικό, τα πάντα είναι έτοιμα. Ούτε μήνα δεν θα μας πάρει για να τελειώσει. Ελπίζουμε να πάρουμε μερικούς μήνες παράταση μέσα στο 2016 γιατί όλα τα έργα έχουν καθυστερήσει και θα έχουμε υπόλοιπα χρημάτων, καλό είναι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε όλα τα έργα που αφορούν το πρόγραμμά μας» αναφέρει. Το αναστηλωτικό πρόγραμμα, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στον αρχαιολογικό χώρο, είναι ενταγμένο σε ΕΣΠΑ. Ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους και αφορά, εκτός από τη δωρική στοά και το περιστύλιο του κρεοπωλείου, τις αναστηλώσεις μνημείων, όπως της τρίκλιτης βόρειας στοάς της Αγοράς, των εντυπωσιακών Γυμνασίου και Σταδίου κι ενός πύργου στα τείχη της αρχαίας Μεσσήνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....