Διυλιστήριο: 09/18/15
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Γι' αυτό πρέπει να μπουν ξανά στη Βουλή Καμμένος και ΑΝΕΛ...Οι νταβατζήδες της διαπλοκής ξέρουν πως ο Τσίπρας δεν πρόκειται να τους ακουμπήσει, αν υποχρεωθεί να συγκυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Το διαπλεκόμενο σύστημα της... αντικειμενικής ενημέρωσης των Ελλήνων ψηφοφόρων δίνει τα ρέστα του, από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν οι πρόωρες εκλογές, για να διασφαλίσει τον απόλυτο εγκλωβισμό του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να μην μπορεί τίποτα απ’ όσα έχει εξαγγείλει προεκλογικά, σε σχέση με την καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της φοροαποφυγής, να υλοποιήσει.

Kαναλάρχες, εκδότες, τραπεζίτες και επιχειρηματίες που τα ονόματά τους φιγουράρουν στις λίστες της Λαγκάρντ, έχουν λόγους για να μην θέλουν σε καμία περίπτωση να εκλεγεί μια νέα συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Και κάνουν το ολέθριο λάθος επιχειρώντας να «επιβάλλουν» τον αποκλεισμό του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ από την επόμενη βουλή.

Πώς; Διαμορφώνοντας ποσοστά τραγικά για το κόμμα του Πάνου Καμμένου στις δημοσκοπήσεις, χωρίς ίχνος ντροπής, καθώς το ίδιο ακριβώς «έργο» το παρακολούθησε ο ελληνικός λαός και λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου.

Και τότε, όπως και τώρα, ο Πάνος Καμμένος δεν έμπαινε στη Βουλή. Και τότε, όμως, μπήκε, όπως και τώρα θα μπει.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κινούνται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αρκετά πάνω από το φράγμα του 3% και σε καμία περίπτωση δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα τα... δημοσκοπικά ευρήματα.

Δεν θέλουν οι βαρόνοι των ΜΜΕ να δουν ξανά τον Καμμένο στα έδρανα της Βουλής.

Δεν θέλουν να τον ξαναδούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να στέλνει με... τζιπάκια τους φακέλους της διαπλοκής και των εγκλημάτων που έγιναν στα εξοπλιστικά στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου.

Δεν θέλουν να τον έχουν μέσα στα πόδια τους, να απαιτεί να πέσει άπλετο φως στα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και να φωνάζει για τη δρομολόγηση της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμψηφισμούς με τους καναλάρχες που διοικούν χρεοκοπημένες εταιρείες.

Μα πάνω απ’ όλα δεν θέλουν τον Πάνο Καμμένο στη Βουλή, για να περάσουν «χειροπέδες» στον Τσίπρα, ώστε να υποχρεωθεί να συγκυβερνήσει με το Ποτάμι που επί έξι μήνες στη Βουλή ως... πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα αλλαγής και ανανέωσης της πολιτικής ζωής του τόπου, φρόντιζε να... ανησυχεί μόνο για τα συμφέροντα του Μπόμπολα και των Καναδών που ρημάζουν το χρυσό μας στις Σκουριές και τον στέλνουν σε... ράβδους στη Γερμανία.

Να υποχρεωθεί να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ για να... κλείσει οριστικά η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, αφού ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δεχτεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που θα πρέπει να βάλει «βραχιολάκια» σε βαριά ονόματα.

Ας μην γελιόμαστε, λοιπόν...

Έχουν λόγους πολλούς οι νταβατζήδες τη διαπλοκής για να θέλουν τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκτός Βουλής.

Το δυστύχημα για εκείνους είναι πως και πάλι θα σπάσουν τα «μούτρα» τους, όπως τα έσπασαν και τον Γενάρη, όπως τα έσπασαν και τον Ιούλιο στο δημοψήφισμα. Γιατί τον ελληνικό λαό δεν μπορείς με τίποτα να τον ξεγελάσεις.

Ο Καμμένος έκανε λάθη στη διάρκεια της παρουσίας του ως κυβερνητικός εταίρος στην κυβέρνηση Τσίπρα. Εκανε και αυτός οπισθοχωρήσεις. Μα κανένας δεν μπορεί να του καταλογίσει «προδοσία» της πατρίδας, όπως την πρόδωσαν ο ΓΑΠ και οι Σαμαροβενιζέλοι, με τους υπάκουους βουλευτές τους, που μόνο «ναι σε όλα» γνώριζαν να λένε, στις διαταγές της Μέρκελ.

Ο Καμμένος, όμως, ήταν και ο μόνος που πέταξε έξω από τις λίστες τον Χαϊκάλη, στο άκουσμα και μόνο της εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση με την Offshore στην Κύπρο.

Αν οι πολιτικοί που... διαφημίζονται από τα ΜΜΕ της διαπλοκής σε βαθμό... πλύσης εγκεφάλου, είχαν πράξει τα μισά από όσα έχει κάνει ο Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την προάσπιση των συμφερόντων της πατρίδας, ίσως το σύστημα να τους αντιμετώπιζε διαφορετικά.

Στις 20 Σεπτεμβρίου οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος πρέπει και θα πάρουν μια δεύτερη ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες, για να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε χωρίς... βαρίδια εσωκομματικής αντιπολίτευσης στα πόδια και θηλιά χρεοκοπίας στο λαιμό, να υλοποιήσουν όλα όσα υποσχέθηκαν στον λαό και τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη.

Οι Έλληνες θέλουν να δουν αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία να πληρώνουν το λογαριασμό.

ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μόνα κόμματα που θέλουν, τολμούν και μπορούν να το κάνουν πράξη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Όλα τα ονόματα και αρχεία που έδωσε ο Φαλτσιανί στους εισαγγελείς - Η παράλληλη “λίστα Λαγκάρντ”


Στοιχεία που αλλάζουν την έννοια της “Λίστας Λαγκάρντ” παρέδωσε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθήνας Ηλία Ζαγοραίο και τους Εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζουρα και Γιώργο Καλούδη ο Ερβέ Φαλτσιανί. Τα στοιχεία αυτά τα οποία δεν ήταν εμφανή στη λίστα Λαγκάρντ, αποτελούν επίσης αρχεία της Τράπεζας HSBC και συγκεντρώνουν σε μακροσκελή αρχεία XL, τα ονόματα των ελλήνων που συνδέονται με καταθέτες της λίστας. Ο Φαλτσιανί προχωρά έτσι στην επιβεβαίωση όσων είχε πει το Μάρτιο του 2014 στο HOT DOC, πως κάτω από τη λίστα υπάρχει μια διασύνδεση ατόμων και λογαριασμών που φανερώνει τη λειτουργία ενός σκιώδους τραπεζικού συστήματος που έχει δημιουργηθεί για να κινείται το χρήμα, τις περισσότερες φορές μαύρο.

Το ηλεκτρονικό αρχείο που παρέδωσε ο Φαλτσιανί περιλαμβάνει τέσσερα αρχεία XL.Το κάθε αρχείο περιλαμβάνει ονόματα, αριθμούς λογαριασμών και σε μία περίπτωση ποσά, τα οποία συνδέθηκαν με 8 διαχειριστές λογαριασμών στην HSBC. Πρόκειται για τους χειριστές κεφαλαίων Λαναρά, Άγγελο Μεταξά, Σταύρο Παπασταύρου, Σάμπυ Μιονί , Αλέξανδρο Ματαθία και την offshore εταιρεία Samancor η οποία σχετίζεται με τον Θεόδωρο Ασημακόπουλο και το γνωστό διαφημιστή Χρήστο Παπαπολύζο. Συγκεκριμένα τα αρχεία έχουν τις ονομασίες:


agelos24_intermediary.xml


agelos24.xml


berklay_persons.xml


greek_bank_origines.xml


lanaras_relationships_with_declared_greeks.xml


lanaras_relationships.xml


matathias_relationships_accounts.xml


metaxas_relationships_with_accounts.xml


metaxas_spyro_relationships.xml


mionis_accounts.xml


mionis_relatives_from_accounts.xml


papastavrou.xml


samancor.xml


special_care_clients.xml

Το αρχείο με την ονομασία Special_care_clients περιλαμβάνει μόνο αριθμούς πελατών και όχι ονόματα. Πρόκειται για ειδικούς πελάτες ευαίσθητου χειρισμού με κρυπτογραφημένα στοιχεία και υψηλό ρίσκο όπως σημειώνει η τράπεζα. Από τους λογαριασμούς αυτούς έχουν διακινηθεί μυθικά ποσά ενώ όπως επίσης σημειώνεται υπάρχουν καταθέσεις της τάξης των 3,5 δις δολαρίων. Παραθέτουμε το αρχείο αυτό το οποίο μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον στα φυσικά πρόσωπα αφού δίνει στοιχεία λογαριασμών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΟΣΚΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ

ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΤΑΘΙΑ

Σε ένα από τα αρχεία που δόθηκε στους εισαγγελείς αναλύεται η σχέση των λογαριασμών της οικογένειας Λαναρά η οποία υπάρχει στη λίστα Λαγκάρντ με άλλους καταθέτες οι οποίοι δεν φαίνονται στη λίστα. Αξίζει να σημειωθούν δύο πράγματα. Πως πρόκειται για την αφρόκρεμα του ελληνικού επιχειρηματικού γίγνεσθαι η οποία συνδέεται μέσω οικονομικών δοσοληψιών με τους λογαριασμούς Λαναρά την περίοδο του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου όπου ενεπλάκη το όνομα του επιχειρηματία. Το δεύτερο είναι πως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπήρξε μέλος της Επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ αν και η μητέρα του ανήκει στην οικογένεια Λαναρά.

Από το αρχείο Λαναρά προκύπτει πως οι επλεκόμενοι στη λίστα, δηλαδή όσοι κίνησαν χρήματα μέσω HSBC είναι πολλοί περισσότεροι. Ουσιαστικά υπάρχει μια αόρατη ως σήμερα λίστα δίπλα στη λίστα Λαγκάρντ. Η έρευνα σε αυτή τη λίστα μπορεί να αποκαλύψει μαύρο χρήμα αλλά και ενδεχομένως πώς χάθηκαν τα χρήματα του Χρηματιστηρίου. Στο αρχείο Λαναρά υπάρχουν 567 άτομα με 371 τραπεζικές μερίδες.

ΑΡΧΕΙΟ ΛΑΝΑΡΑ


Ένα ακόμη αρχείο αναφέρεται σε σχέσεις καταθετών με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιονή, πάντα μέσω δοσοληψιών με την HSBC. 73 πελάτες της HSBC σχετίζονται με 18 τραπεζικές μερίδες στο λογαριασμό Μιονί. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η οικογένεια Μπόμπολα και γνωστοί επιχειρηματίες.

ΑΡΧΕΙΟ ΜΙΟΝΙ


Το αρχείο με την ονομασία agelos 24, αφορά τις σχέσεις του επιχειρηματία Άγγελου Μεταξά, ο οποίος διασυνδέεται επιχειρηματικά με τον Μιονί.

ΑΡΧΕΙΟ ΑΓΓΕΛΟΣ

Ο Φαλτσιανί έχει παραδώσει ένα ακόμη αρχείο για τον σύμβουλο του Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου. Στο αρχείο φαίνεται να σχετίζεται με το λογαριασμό ο ίδιος, ο πατέρας του Νίκος συνταξιούχος του ΟΤΕ και η μητέρα του Φανή, συνταξιούχος πρώην υπάλληλος της φαρμακευτικής Squib.

ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ


Για άγνωστο λόγο ο Φαλτσιανί έχει επιστήσει την προσοχή των εισαγγελέων στην εταιρεία SAMANCOR με την οποία συνδέονται μέσω δύο αριθμών πελατών οι Θεόδωρος Ασημακόπουλος (συνδέεται και με το Λαναρά) και ο Χρήστος Παπαπολύζος , γνωστός διαφημιστής. Ο Ασημακόπουλος είναι πρώην μέλος του ΔΣ της PROTON και εμφανίζεται ως συνεργάτης του γαμπρού του Παπακωνσταντίνου Αντρέα Ρωσσώνη στα εξοπλιστικά, του οποίου το όνομα είχε αφαιρεθεί από τη λίστα Λαγκάρντ.

ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΥ

Τέλος, ο Φαλτσιανί κατέθεσε αρχείο με το όνομα berklay_persons.xml. Πρόκειται για την εταιρεία Berkley Global Fund Limited.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ!


  του Δ.Κ.

  Πολύς λόγος γίνεται, δικαίως βέβαια αφού αυτό απασχολεί κάθε πολίτη, για το αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επέλεξε σωστά εκείνη τη δύσκολη νύχτα του Ιουλίου. Πριν προχωρήσουμε βεβαίως σε μια «ακτινογραφία» της συμφωνίας θεωρώ πρέπον να εξετάσουμε αντικειμενικά τις εναλλακτικές που η κυβέρνηση είχε:

  Ρήξη και έξοδο από την ΕΕ με άτακτη χρεοκοπία (μεσοπρόθεσμα ΚΑΙ από την ευρωζώνη αφού για να περιορίσει έστω λίγο την ανθρωπιστική κρίση η Ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να μπορεί να «κόψει» νόμισμα): Μια επιλογή περήφανη μεν, που θα ικανοποιούσε το θυμικό και τον εγωισμό των Ελλήνων, αλλά σε ελάχιστο χρόνο θα έφερνε τους ίδιους τους πανηγυρίζοντες να ρίχνουν τον πρώτο λίθο στην πλατεία Συντάγματος. 

  Η επιλογή αυτή θα σήμαινε αυτόματη κατάσχεση των ελληνικών τραπεζών και κλείσιμο τους ΕΠ’ΑΟΡΙΣΤΟΝ, λουκέτο στο 60% των ανοιχτών σήμερα επιχειρήσεων (πέραν όσων έχουν ηδη κλείσει), εκτίναξη της ανεργίας από το 30% που είναι σήμερα στο 50% εν μία νυκτί, κατάσχεση των σπιτιών όλων των Ελλήνων που χρωστούν στεγαστικά δάνεια, ΟΛΟΣΧΕΡΗ κατάσχεση έναντι του Δημοσίου Χρέους των λογαριασμών των Ελλήνων εκείνων που με εθνικό συναίσθημα προτίμησαν να κρατήσουν τα χρήματά τους στις εγχώριες τράπεζες για να στηρίξουν την οικονομία της πατρίδος τους. Θα τη γλύτωναν βεβαίως όλα εκείνα τα λαμόγια που διοχέτευαν ΔΙΣ από παράνομο πλουτισμό στο εξωτερικο, οι οποίοι θα τα έφερναν πίσω στη συνέχεια σε μια Ελλάδα βιαίως φτωχοποιημένη για να ζήσουν ως βασιλιάδες αγοράζοντας για ψίχουλα κι εμάς τους ίδιους!

  Λόγω του αποικιοκρατικού Αγγλικού Δικαίου που προδοτικά υπέγραψαν στα Μνημόνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ θα είχαμε και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του ίδιου του κράτους (κοιτάσματα, κερδοφόρες ΔΕΚΟ, ενέργεια κτλ) αφού είχε παραιτηθεί από την ασυλία στα περιουσιακά του στοιχεία, δημόσια ΚΑΙ ιδιωτικά. Θα ξαναζούσαμε μια κοινωνία «ανταλλακτικής οικονομίας» όπου όσοι παράγουν κάτι θα επιβίωναν με ανταλλαγές. Οι 7.000.000 κάτοικοι των αστικών κέντρων όμως που δεν παράγουν τίποτα δε θα μπορούσαν να ζήσουν! Για τουλάχιστον 6 μήνες χρήματα δε θα υπήρχαν (δεν υπήρχαν λεφτά στα ταμεία ούτε για να παραγγείλουμε ειδικό χαρτί για να τυπώσουμε εθνικό νόμισμα!) καν για αγοραπωλησίες, ενώ ο πληθωρισμός θα κάλπαζε κι η υποτίμηση του νέου, «άϋλου» στην αρχή, νομίσματος θα ηταν ραγδαία . 

  Ταυτόχρονα θα είχαμε εγκλωβισμό στην Ελλάδα όχι μόνο των 200.000 προσφύγων που έχουν ως τώρα έρθει (και χάρη στην ενδοκυβερνητική απαίτηση Καμμένου διοχετεύτηκαν ηδη ΟΛΟΙ σε όλη την Ευρώπη!), αλλά του ΣΥΝΟΛΟΥ των 3.000.000 που αναμένονται γιατί η χώρα μας θα είχε κλειστά σύνορα με την Ευρώπη! Πόσοι άραγε θυμούνται και μπορούν να ερμηνεύσουν την περιοδεία Μέρκελ σε Αλβανία-Σκόπια-Βουλγαρία τη μέρα του κρίσιμου Eurogroup όπου ο Σόιμπλε πρότεινε την έξοδό μας από την ΕΕ;;; Φανταστείτε να μη μπορούσαμε να τους διώξουμε και τι θα συνέβαινε σε μια χρεοκοπημένη χώρα που δε μπορεί να θρέψει ούτε τους Έλληνες, αν εγκλωβίζονταν εδώ 3.000.000 πεινασμένοι-ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες αγνώστου «ηθικής»!

  Ρήξη και έξοδο από την ΕΕ ΚΑΙ την ευρωζώνη ΑΜΕΣΩΣ (συναινετικά), σύμφωνα με το σχέδιο Σόιμπλε-Βαρουφάκη: Η παγίδα θανάτου που μας έστησαν οι Γερμανοί για να ελέγξουν όλη την Ευρωπη καταστρέφοντας εμάς. Περιλάμβανε ποσό 30 δις σαν ανθρωπιστική βοήθεια από την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση της επόμενης μέρας κι ένα ποσοστό διαγραφής χρέους. 

  Φαινόταν αρκετά δελεαστική πρόταση, αλλά η παγίδα ευτυχώς εντοπίστηκε εγκαίρως. Διότι μετά την έξοδο μας θα ίσχυε ακριβώς το ίδιο όπως και στην προηγούμενη περίπτωση. Θα είχαμε κλειστά σύνορα και τα 3.000.000 λαθρομετανάστες θα έμεναν εγκλωβισμένοι σε μια Ελλάδα πάμφτωχη «αποθήκη ψυχών» με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Καθένας μπορεί να το σκεφτεί μόνος του! 

  Ταυτόχρονα, όπως έδειξε μελέτη που παρήγγειλε ο πρόεδρος Ολάντ της Γαλλίας, θα συνέβαινε ισχυρότατο ντόμινο σε Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία. Οι πολίτες των χωρών αυτών πανικόβλητοι θα έτρεχαν στις τράπεζες και θα σήκωναν όλα τους τα χρήματα. Τα τραπεζικά συστήματα των 3 χωρών θα κατέρρεαν κι οι κυβερνησεις θα αναγκάζονταν να κλείσουν τις τράπεζες και να επιβάλλουν capital controls. Όλοι όσοι βεβαίως είχαν σηκώσει τα χρήματα τους θα ένοιωθαν ασφαλείς να τα καταθέσουν μόνο στις Γερμανικές τράπεζες, ως καταθέσεις ή ως επενδυτικά προϊόντα! 

  Η Γερμανία έτσι θα είχε γίνει ζάμπλουτη ελέγχοντας όλο το χρήμα των χωρών με τα μεγαλύτερα ΑΕΠ στην ευρωζώνη, η απόλυτη κατάκτηση δίχως να πέσει ούτε μια σφαίρα. Πού είσαι Αδόλφε να θαυμάσεις τους απογόνους σου!
  Σύναψη συμφωνίας ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση για να περιοριστούν με κάθε δυνατό τρόπο οι δυσάρεστες συνέπειες στους πολίτες, να αποφευχθεί οπωσδήποτε η παραμονή των 3.000.000 μεταναστών στην Ελλάδα και η ταυτόχρονη άτακτη χρεοκοπία. Η επιλογή που τελικά έκανε με οδύνη η κυβέρνηση, αφού πρώτα «μάτωσε» στη διαπραγμάτευση και κατάφερε να σώσει (ακόμη και να κερδίσει!) πάρα πολλά. 

  Αραγε όσοι τη μια μέρα υπερθεμάτιζαν για το σθένος της μιας και μοναδικής κυβέρνησης που για πρώτη φορα διαπραγματεύθηκε για την Ελλάδα και την επόμενη αναθεμάτιζαν επειδή η κυβέρνηση έφερε συμφωνία (και μάλιστα σε ρότα ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ από τα Μνημόνια κρίνοντας εκ του αποτελέσματος) τι ακριβώς πίστευαν ότι διαπραγματευόταν η κυβέρνηση τόσο καιρό; Μήπως αν το πέταγμα της πεταλούδας στην Ελλάδα επηρρεάζει τον καιρό στον Αμαζόνιο;Ας δούμε όμως όλες τις επιτυχίες της διαπραγμάτευσης αναλυτικά για να γνωρίζουν ΟΛΟΙ πως όποιος λέει τη συμφωνία «χειρότερη» είναι μάλλον επειδή ψήφιζε τα Μνημόνια χωρίς να τα διαβάσει και πως τίποτε δεν άλλαξε στη στόχευση των κυβερνητικών εταίρων, ίσα ίσα που ως Ελλάδα κάναμε ένα ουσιαστικό βήμα ΠΡΟΣ το στόχο της απαλλαγής:

  -Η νέα συμφωνία ακυρώνει το Αγγλικό δίκαιο στο οποίο προδοτικά είχαμε υπαχθεί από τους προηγούμενους κυβερνώντες μας καιεπαναφέρει την Εθνική μας κυριαρχία! Πρόκειται για το δίκαιο των αποικιών που καταργούσε την ασυλία της χώρας σε όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, δημόσια ΚΑΙ ιδιωτικά. Έδινε δηλαδή το δικαίωμα στους δανειστές να κατάσχουν ανα πάσα στιγμή τα πάντα έναντι του Δημοσίου χρέους και αυτό ακριβώς θα συνέβαινε αν τωρα χρεοκοπούσαμε. Αντιθέτως η νέα συμφωνία διέπεται από το Ευρωπαϊκό δίκαιο και με τα χρήματα αυτης θα εξοφληθούν όλες οι προηγούμενες υποχρεώσεις μας που υπάγονταν στο Αγγλικό για να μην κινδυνεύσουμε μελλοντικα με κατασχέσεις.
  -Η νέα συμφωνία έχει συναφθεί αποκλειστικά και μόνο με τον ESM,εξασφαλίζοντας ΚΑΙ το λογιστικό έλεγχο του χρέους που καταστατικά προβλέπει ο ESM. Αυτά σε πλήρη αντίθεση με την επιτροπή-παρωδία της κας Κωνσταντοπούλου περί δήθεν «αλήθειας του χρέους» στην οποία αρνήθηκε την παρουσία ορκωτού λογιστή και ΚΑΝΕΝΑ συμπέρασμα της δεν είναι αξιοποιησιμο απο τη χώρα!
  -Όλες οι «μονομερείς ενέργειες» που έκανε η κυβέρνηση για τους πολίτες της (κι ωρυόταν η Νέα Τρομοκρατία με ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι να μην τολμήσουμε να τις ψηφίσουμε, αλλά και στη συνέχεια οι πιστωτές απαιτούσαν να τις ακυρώσουμε!) όχι απλά παραμένουν αλλά ενισχύθηκαν κιόλας! Αυτά για τις Κασσάνδρες που λένε πως η κυβέρνηση δεν έχει περιθώριο ελιγμών ή επιλογής ισοδύναμων για να αναιρέσει στην πορεία δυσάρεστα προαπαιτούμενα.
  Πιο αναλυτικά η κυβέρνηση ψήφισε για την προστασία των αδύναμων και των μικρομεσαίων:
  α) το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση χωρίς «άδεια» των πιστωτών αλλά παραμένει, 

  β) το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις χωρίς «άδεια» αλλά παραμένει, 

  γ) την επέκταση του Νόμου Κατσέλη σε όλες τις οφειλές προς το Δημόσιο πέραν των τραπεζών χωρίς «άδεια» και παραμένει, 

  δ) τη διαγραφή χρεών μέχρι 20.000 ευρώ σε άνεργους συμπολίτες μας χωρίς περιουσία, μια ρύθμιση που απάλλαξε 35.000 ανθρώπους από όλες τις ψυχοφθόρες δικαστικές περιπέτειες και τον κίνδυνο φυλάκισης, 

  ε) οι οφειλές στον ΟΑΕΕ, για πρώτη φορά μετά το 1967 και τον χουντικό νόμο που κατάστρεφε οικογένειες επί 48 χρόνια έπαψαν να είναι ποινικό αδίκημα, 

  στ) οποιαδήποτε οφειλή προς το δημόσιο μέχρι 50.000 ευρώ έπαψε να είναι ποινικό αδίκημα, 

  ζ) για πρώτη φορά στα χρονικά θεσμοθέτησε τη «δεύτερη ευκαιρία»,
  η διαγραφή χρεών προς το δημόσιο μέσα σε μόλις 3 χρόνια για τους έντιμους επιχειρηματίες που απέτυχαν είναι πραγματικότητα, η) με την επέκταση του νόμου Κατσέλη και σε όλα τα χρέη έναντι του δημοσίου για πρώτη φορά θα διαγράφονται χρέη με ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ! Η κυβερνηση έκανε πράξη αυτό που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ήθελαν να κάνουν, να απελευθερώσουν την επιχειρηματικότητα από το στίγμα της αποτυχίας. Πράγματα που τα έλεγαν οι νέοι επιχειρηματίες σε όλους τους προηγούμενους πρωθυπουργούς και απλά τους χτυπούσαν στην πλάτη. Για όσους δεν έχουν καταλάβει μιλάμε για την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην χώρα. Είναι σαν να έχει αλλάξει η Ελλάδα αιώνα!
  -Η νέα συμφωνία καταργεί τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος!
  -Θα έχουμε 20 δις λιγότερα μέτρα (που οι πολίτες φυσικά θα πληρώναμε) μόνο και μόνο από τα κατά πολύ μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα που πετύχαμε στη νέα συμφωνία σε σχέση με αυτά για τα οποία είχαν δεσμευθεί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!
  -Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευθεί ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ για 12,5 δις «αδιευκρίνιστα μέτρα» για το 2015-16. Σε συνδυασμό με την υστέρηση στα έσοδα του 2014 κατα 3,5 δις, τα 3 δις απώλεια στόχου από το πρωτογενές πλεόνασμα που είχε υποσχεθεί συν τα 2 δις επιπλέον μέτρα του μέηλ Χαρδούβελη (που αφορούσαν το 2014 και ΟΧΙ το 2015 όπως ψευδώς υποστηρίζουν!) έχουμε ένα σύνολο επιπλέον μέτρων 21 δις που έρχονταν από την κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτά τα 21 δις ΣΥΝ τα προηγούμενα 20 που γλυτώσαμε απο τα πρωτογενή πλεονάσματα μας δίνουν 41 δις μέτρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για την επόμενη τριετία που θα έφερνε η κυβέρνηση Σαμαρά. Άρα τι συζητάμε; 

  Αν η συμφωνία που γλύτωσε 41 δις από τους Έλληνες κι αντί αυτών υποχώρησε στο να δώσει περίπου 10 (31 δις όφελος για τους πολίτες στην 3ετία!) είναι καλύτερη ή χειρότερη;
  -Πετύχαμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας!
  -Η σκληρή διαπραγμάτευση για τις αποκρατικοποιήσεις έφερε ένα τεράστιο όφελος: Αντί το 100% απο τα έσοδα να πηγαίνει για απομείωση του Δημοσίου Χρέους όπως είχαν υπογράψει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το 50% συμφωνήθηκε να πηγαίνει στην ανάπτυξη!
  -Σώθηκε και συνεχίζεται η καταβολή του ΕΚΑΣ
  -Πετύχαμε να σώσουμε το 61% των περιβόητων αποκρατικοποιήσεων-ξεπουλημάτων που είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! Ανάμεσα σε αυτά που κατάφερε να σωσει η κυβέρνηση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΣΥΡΙΖΑ, και σημαντικότερο όλων, η ενέργεια μας (ΑΔΜΗΕ) που προστατεύεται από το Σύνταγμα κι όμως οι πρώην της είχαν βάλει… χαριστήριο! Με στοιχεία λοιπόν οι διαφορές στις «αποκρατικοποιήσεις» στο σχετικό πίνακα στο τέλος…
  -Εξασφαλίσαμε για πρώτη φορά στα χρονικά ενα τεράστιο αναπτυξιακό πακέτο 35 δις για την πραγματική οικονομία (όχι δανεικά!), λεφτά που αν χρησιμοποιηθούν σωστά τα δυσάρεστα μέτρα της συμφωνίας θα μοιάζουν ανέκδοτο. Σήμερα οι ίδιοι που αχόρταγα κατέκλεψαν το δημόσιο χρήμα επί 40 χρόνια, που μας οδήγησαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στη χρεοκοπία καταθέτοντας τα λεφτά των Ελλήνων σε δικούς τους λογαριασμούς στο εξωτερικό, οι τρόφιμοι των διάφορων Λιστών (πχ Λαγκάρντ-Φαλτσιανί) κι οι υπόδικοι κακουργημάτων σε δεκάδες δικογραφίες (πχ Μεϊμαράκης, Παπασταύρου, Μαρκογιαννάκης) ζητούν την ψήφο μας για να τα «διαχειριστούν» εκείνοι! Τους εμπιστευόμαστε;;;
  -Προστατεύθηκε το Ασφαλιστικό των Ενόπλων Δυνάμεων, δόθηκε ξανά το σημαντικότατο βοήθημα του επιδόματος «παραμεθορίου» σε όλους όσους υπηρετούν την πατρίδα σε νησιωτικές περιοχές, επανιδρύθηκε η ΜΟΜΑ από τον Πάνο Καμμένο για να μπορεί το κράτος να προχωρά σε έργα για τους πολίτες του σε απογοήτευση των μόνιμων νταβατζήδων-εργολάβων του Ελληνικού δημοσίου που έχασαν τη «μάσα», βρέθηκαν τα χρήματα για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών των στρατιωτικών στα επιπεδα του 2012 και εστάλη το σχετικό κονδύλι για έγκριση στο Υπουργείο Οικονομικών όπου και πολύ σύντομα μετά τις εκλογές θα υπογραφεί, καμία μείωση δε θα γίνει στο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων, καμία απόλυση από τις Ένοπλες Δυνάμεις δε θα πραγματοποιηθεί παρ’ό,τι οι πιστωτές απαιτούσαν να απολυθούν 4000 άτομα!
  -Αποδείξαμε σε ολόκληρο τον πλανήτη πως η συμφωνία αυτη είναι προϊόν εκβιασμού και με βάση πρότερη απόφαση του ΟΗΕ έχουμε τη δυνατότητα ανα πάσα στιγμή να την προσβάλλουμε δικαστικώς και ακυρώσουμε.
  Κερδίσαμε συμμάχους εκτός (ΗΠΑ) και εντός (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία) της ευρωζώνης που δείχνουν πρόθυμοι να μας υποστηρίξουν στο εξής σε μια σύμπραξη με στόχο την ανατροπή των σχεδίων της Γερμανίας για «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» όπως οι Γερμανοί την εννοούν, «πανευρωπαική (Γερμανική) διακυβέρνηση» δηλαδή όπου στη θέση κάθε μέχρι πρότινος ανεξάρτητου έθνους-κράτους θα υπάρχει μια… επαρχία-πολιτεία!
  -Με το γενναίο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος η κυβέρνηση κατάφερε να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπο η χώρα μας να βγει από τη μέγγενη των Μνημονίων αναίμακτα εξασφαλίζοντας το μη βιώσιμο χρέος μας να γίνει βιώσιμο. Μια συζήτηση στην οποία Ελλάδα-ΗΠΑ-ΔΝΤ ξιφουλκούν υπερ του κουρέματος, ενώ ΗΔΗ η Ευρώπη έχει αποδεχθεί γενναία αναδιάρθρωση αυτού δίνοντας το στίγμα πως σε καθε περίπτωση η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη από αυτήν!Παραμένουν βεβαίως στη συμφωνία σημεία-αγκάθια για τα οποία δόθηκε επίσης σκληρή μάχη, αλλά σε μια διαπραγμάτευση δε μπορείς να τα κερδίσεις όλα. Σε κάποια σημεία θα χρειαστεί μια τακτική οπισθοχώρηση, ώστε να επανέλθεις μελλοντικά με νέα στρατηγική για να αγωνιστείς και για αυτά. Ναι, είναι δυσάρεστη η παραμονή του ΕΝΦΙΑ, η αύξηση φορολογίας-προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις απο 80% σε 100%, τα μέτρα για τους αγρότες, η αύξηση ΦΠΑ στο 23% στα προϊόντα που έγινε. Μπροστά σε αυτά που κερδήθηκαν όμως μπορούμε να μιλάμε μόνο για μια προσωρινή «θυσία», καθ’ό,τι η κυβέρνηση απέδειξε πως ξέρει να πολεμά κι έγινε η πρώτη κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση που το έκανε αυτό για εμάς!Οι πράξεις τους αποδεικνύουν πως δεν πρόκειται ακόμη κι αυτά τα λίγα δυσάρεστα να τα αφήσουν «στην τύχη τους», αλλά θα παλέψουν είτε για να τα αναιρέσουν νομοθετικά από την αφετηρία τους είτε να τα «εκμηδενίσουν» στην πράξη αξιοποιώντας το τεράστιο πακέτο των 35 δις που εξασφαλίσαμε για την ανάπτυξη!
  Τα λίγα μη κερδισμένα βεβαίως της διαπραγμάτευσης σε καμία περίπτωση δε δίνουν δικαίωμα κριτικής σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, το «μαύρο μέτωπο» που τις κρίσιμες ημέρες της διαπραγμάτευσης εγκαλούσε την κυβέρνηση που αγωνιζόταν για το λαό της και της σύστηναν να υπογράψει ό,τι της έδιναν οι Ευρωπαίοι χωρίς καμία αντίρρηση. Οι ίδιοι που ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για να συναντήσουν Ευρωπαίους αξιωματούχους και εγκαλούσαν κι εκείνους μην τυχόν και δώσουν καλύτερη συμφωνία σε Τσίπρα-Καμμένο απ’ό,τι είχαν δωσει σε αυτούς. Οι ίδιοι που σύμφωνα με παραδοχή του Άδωνη Γεωργιάδη, αφού πρώτα κατατρομοκράτησαν τον κόσμο και τον έβαλαν να σηκώσει τα λεφτά του από τις τράπεζες, στη συνέχεια ΑΥΤΟΙ πρότειναν στους Ευρωπαίους να μας τις κλείσουν. Όχι, αυτοί δε δικαιούνται να ομιλούν! Ας ξεμπερδέψουν πρώτα με τις αμέτρητες εκκρεμότητες τους με τη Δικαιοσύνη με πρώτο τον αρχηγό τους που, υπόδικος για την απώλεια 105.000.000 ευρώ του Ελληνικού λαού, έχει το θράσος να διεκδικεί την πρωθυπουργία για να εξασφαλίσει την πλήρη συγκάλυψη των εγκλημάτων του/τους και την εξαφάνιση των στοιχείων ενοχής. Να ξεμπερδέψουν με τη δίωξη για ηθική αυτουργία που άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών στο βουλευτη Μαρκογιαννακη στην υπόθεση δολοφονίας του άτυχου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Γιάννενα. Ας ξεμπερδέψουν με το κύκλωμα πρεζέμπορων και ομοφυλοφιλικής πορνείας που εξαρθρωθηκε στη Μύκονο και εντοπίστηκαν εντός αυτού ΔΥΟ Υπουργοί της ΝΔ. Ας ξεμπερδέψουν και με τους δεκάδες δικούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στη Λίστα Λαγκάρντ, την πραγματική όμως που μόλις προχθες παρέδωσε σε μυστική κατάθεση σε 4 εντιμους Έλληνες Εισαγγελείς στην Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι ο Ερβέ Φαλτσιανί. Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία τίποτα πια δε θα είναι ίδιο – επιτέλους – στην πολιτική ζωή του του τόπου.

  Όσο για τους εξώφθαλμους εναγκαλισμούς του κυκλώματος των δεκάδων «φαγωμένων» δις στα εξοπλιστικά με την κα Κωνσταντοπουλου και το Λαφαζαναίικο, ο κόσμος βλέπει κι έχει την ικανότητα να κρίνει ποιοι του παίζουν βρώμικο παιχνίδι. Ενδεικτικά και μόνο ο μπαμπάς Κωνσταντόπουλος ήταν συνηγορος υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου-Κάντα για τις μίζες. Η κόρη Κωνσταντοπούλου έκρυψε ως Πρόεδρος της Βουλής τις δικογραφίες που εμπλέκουν Παπαντωνίου-Βενιζέλο-Μεϊμαράκη για τις οποίες εχει ζητηθεί ΗΔΗ από τον Άρειο Πάγο και 6 διαφορετικούς Εισαγγελείς (!) η άρση της ασυλίας τους για να δικαστούν, με όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία που παρέδωσε για τις υποθέσεις αυτές ο Πάνος Καμμένος στην Εισαγγελία μέσα. 

  Στη συνέχεια ρίχνει την κυβέρνηση με το «παρεάκι» της για να δώσει την ευκαιρία στο Μεϊμαράκη να διεκδικήσει την πρωθυπουργία και την πλήρη συγκάλυψη των εγκλημάτων του. Χαριεντίζεται δημοσίως με τον πρόεδρο της ΝΔ κάνοντας κοινή επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επειδή… εφάρμοσε το Σύνταγμα, ενώ ταυτόχρονα ο Μεϊμαράκης δηλώνει πως «η κα Κωνσταντοπούλου κουβαλά βαρύ όνομα». Όταν βεβαίως ο Καμμένος ζήτησε να κληθεί βιαίως να καταθέσει στη Βουλή ο Στουρνάρας για τα εγκλήματα του κατά του Ελληνικού λαού η Κωνσταντοπούλου έληξε τη συνεδρίαση της Επιτροπής! Το «κερασάκι»; Στουρνάρας-Κάντας-Κωνσταντόπουλος ήταν ένα από τα διακεκριμένα παρεάκια της «χρυσής εποχής» του αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη! Τι κάνει νιάου νιάου είπαμε;;;

  Η ουσία όλων αυτών είναι μόνο μία… Στις 20 Σεπτέμβρη αναμετρώνται δύο κόσμοι, ο κόσμος που μας έφερε εδώ καταβροχθίζοντας αχόρταγα κάθε cent από τα δημόσια ταμεία και φυγαδεύοντάς τα στο εξωτερικό, με τον κόσμο που αγωνίζεται επιτέλους για κάθαρση και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτός ο δεύτερος όμως, που αγωνίζεται να φέρει πίσω τα κλεμμένα και με αυτά να πετύχει κι απομείωση του χρέους κι ελάφρυνση των βαρών των απλών ανθρώπων, είναι αυτός που έχει το δίκαιο με το μέρος του. Είναι αυτός που με σημαία την ηθική θα πετύχει άλλη μία μεγάλη νίκη κατατροπώνοντας το σκοτάδι. Σε αυτόν τον κόσμο ανήκουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η μόνη εγγύηση στην επόμενη κυβέρνηση για τα θέματα της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας, κι είναι σίγουρο πως τον πόλεμο που ξεκίνησαν θα τον πάνε μέχρι τέλους. Μέχρι την τελευταία μάχη και την οριστική νίκη εναντίον της εγχώριας Καμόρα που καταλήστευσε τον τόπο και της εξωτερικής υποτέλειας. Στις 20 Σεπτέμβρη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, αυταπόδεικτα πλέον, δεν είναι απλά το ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ… Είναι πλέον ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εισπράξιμοι φόροι 1,1 δισ. ευρώ από τη λίστα ΛαγκάρντΠηγή έξτρα ενίσχυσης των ταμείων του κράτους αποδεικνύεται η λίστα Λαγκάρντ -σε συνδυασμό και με άλλες αντίστοιχες λίστες που βρίσκονται στη διάθεση της πολιτείας-, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα υπάρξει η προς τούτο πολιτική βούληση, η οποία εξέλιπε στα χρόνια που η λίστα βρισκόταν στα συρτάρια των συγκυβερνήσεων Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και χρειάστηκε να έλθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες.

Μόνο από τη λίστα Λαγκάρντ, μετά την ολοκλήρωση των φορολογικών ελέγχων σε 1.727 φυσικά και νομικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται σε αυτήν και που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί σε επίπεδο ΑΦΜ, το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει φόρους συνολικού ύψους άνω του 1,1 δισ. ευρώ.

Για τις εξελίξεις των ημερών σχετικά με το ζήτημα αυτό μίλησε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κόκκινο" και τον Κώστα Αρβανίτη ο Νίκος Μανεσιώτης, εκδότης της εφημερίδας "F&M Voice" για τα ντοκουμέντα με όσους περιλαμβάνονται στη λίστα και έσπευσαν να πληρώσουν τα πρόστιμά τους, τα οποία έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από την ολοκλήρωση των φορολογικών ελέγχων σε 1.727 φυσικά και νομικά πρόσωπα της λίστας προκύπτουν προς καταβολή φόροι άνω του 1 δισ. ευρώ. Και αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό αφορά μία μόνο, και μάλιστα όχι ολόκληρη, από τις αρκετές λίστες που έχουν περιέλθει τα τελευταία χρόνια σε γνώση των ελληνικών αρχών.


Γνωστά ονόματα κατέβαλαν ήδη 15 εκατ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία στοιχεία, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και οι άλλες αρμόδιες φοροελεγκτικές υπηρεσίες που έχουν επιληφθεί των ελέγχων στα φυσικά και νομικά πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ βεβαίωσαν έως τώρα φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους άνω των 26 εκατομμυρίων ευρώ σε 23 περιπτώσεις.

Από το ποσό αυτό όμως εισπράχθηκαν περίπου 14,7 εκατ. ευρώ, καθώς οι περισσότεροι από τους ελεγχθέντες φορολογουμένους έκαναν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων του Ν. 4321/2015, που προέβλεπαν διαγραφή του συνόλου των προστίμων, των τόκων, των πρόσθετων φόρων και των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των βασικών φορολογικών τους οφειλών ή διαγραφή μεγάλου μέρους των πρόσθετων αυτών επιβαρύνσεων σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών κι έτσι γλίτωσαν από την πληρωμή ποσών συνολικού ύψους άνω των 11 εκατ. ευρώ.

Το γεγονός ότι στους επτά μήνες της κυβέρνησης Τσίπρα προχώρησαν για πρώτη φορά οι έλεγχοι αυτοί και μάλιστα ήδη γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου κατέβαλαν περίπου 15 εκατ. ευρώ, για να αποφύγουν τις περαιτέρω νομικές συνέπειες, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι, με την κατάλληλη πολιτική βούληση, όλες αυτές οι λίστες που στα χρόνια των συγκυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ περιφέρονταν από συρτάρι σε συρτάρι ή από στικάκι σε στικάκι αποτελούν το πρώτο και καλύτερο «ισοδύναμο» για την αποτροπή άδικων φορολογικών μέτρων εις βάρος των γνωστών υποζυγίων.

Αρμόδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ελάχιστα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες η κυβέρνηση που θα αναδείξουν αυτές θα κρίνει, εκτός των άλλων, και το αν θα υπάρξει συνέχεια ή όχι σε αυτή την προσπάθεια.

Έως τώρα 23 φυσικά πρόσωπα, τα οποία περιλαμβάνονται στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ, μεταξύ των οποίων γνωστοί εφοπλιστές, μεγαλοεκδότες και άλλοι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες, ελέγχθηκαν ήδη από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές, εντοπίστηκαν να έχουν αποκρύψει εισοδήματα σημαντικού ύψους και υποχρεώθηκαν να καταβάλουν συνολικά πάνω από 14,7 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ MEGAΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ)

Ακολουθεί σύνοψη αυτών. Στην συμφωνία με τους δανειστές περιλαμβάνονται σημαντικά ζητήματα που βελτιώνουν εξαιρετικά την κατάσταση στην Ελλάδα. Ακολουθεί σύνοψη αυτών.

1. τοποθέτηση έως τα μέσα του 2016 Σαρωτές (Σκάνερς) στα 3 βασικά λιμάνια για σύλληψη του λαθρεμπορίου (ετησίως απώλειες πολλά δις ευρώ). Η Ελλάδα είναι μια από τις ελάχιστες Ευρωπαϊκές χώρες χωρίς σκάνερ για τα κοντεινερς. Οι έλεγχοι είναι ελάχιστοι οπότε ο καθένας βάζει μέσα ότι θέλει.

2.δημιουργία τριών κινητών μονάδων επιβολής του νόμου αναφορικά με το λαθρεμπόριο (Σεπτέμβριος 2015)

3.Καταβολή εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία ανάλογες με το Πραγματικό εισόδημα, με διατήρηση μιας ελάχιστης εισφοράς (διαρκές αίτημα όλων των αυτοαπασχολούμενων

4. Ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων με εξοικονόμηση πολλών χρημάτων ετησίως

5. για την σύλληψη του λαθρεμπορίου καυσίμων Σύστημα Εισροών Εκροών καυσίμων ΠΑΝΤΟΥ και όχι κάπου και ιδίως όχι στα διυλιστήρια (ετησίως απώλειες πολλά δις ευρώ). Η διαπλοκή δεν επέτρεπε την εφαρμογή του μέτρου από την αρχή του Μνημονίου. Θέσπιση μέτρων για να εντοπίζονται εύκολα οι παράνομες δεξαμενές καυσίμων (λαθρεμπόριο)

6.ισχυρότερη μάχη κατά των ενδοομιλικών συναλλαγών με εφαρμογή δοκιμασμένων αρχών (ετησίως απώλειες πολλά δις ευρώ από τις τριγωνικές συναλλαγές ιδίως των πολυεθνικών)

7.Κατάργηση όλων των προστίμων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (η μεγάλη βάση του εκβιασμού των εφοριακών)

8.Εφαρμογή βελτιωμένου συστήματος διαγραφής οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και διαγραφή των οφειλών που κρίνονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης

9.Κατάργηση όλων των μη ανταποδοτικών τελών και ευθυγράμμιση των ανταποδοτικών τελών με παρεχόμενες υπηρεσίες (πχ το τέλος επιτηδεύματος που δεν αντιστοιχεί σε ανάλογες Υπηρεσίες)

10.Σημαντικές παρεμβάσεις στην ανάπτυξη της Γεωργίας (στα στάδια εμπορίας, εξαγωγών, αγροτικών συνεταιρισμών, διαχείριση υδάτων κλπ) με σκοπό την ουσιαστική ανάπτυξη της

11. Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο (επιτέλους)

12.Μόνιμη κινητικότητα στο Δημόσιο ώστε οι πλεονάζοντες από μια Υπηρεσία να μεταφέρονται άμεσα σε μια άλλη ελλειμματική Υπηρεσία

13.επιλογή Γενικών Διευθυντών με βάση την αξία και της ικανότητες και αποσύνδεση τους από πολιτικές αποφάσεις

14.καταγραφή των Νόμων στο διαδικτυο (στην κωδικοποιημένη τους μορφή), δηλαδή όποιος θέλει να βρει έναν νόμο ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ να το βρίσκει με ένα κουμπί

15.Ανεξαρτησία Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (για να σταματήσει κάποτε ο φορολογικός έλεγχος να γίνεται με βάση το αν είσαι φίλος και ευεργέτης του κόμματος).

16.ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών της εφορίας που ύστερα από τόσα χρόνια βρίσκονται ακόμα σε πρωτόγονες καταστάσεις

17.στεγανοποίηση της διεξαγωγής των ερευνών για Οικονομικό έγκλημα ώστε να αποφευχθούν πλήρως οι πολιτικές παρεμβάσεις που τις αποτρέπουν!! (Οκτώβριος 2015). Δημιουργία Συντονιστικού Σώματος στο οποίο θα προεδρεύουν εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος και εγκλημάτων διαφθοράς

18.πλήρης εφαρμογή στο ακέραιο και εγκαίρως των συστάσεων της Ομάδας χωρών κατά της διαφθοράς (GRECO)

19. εντοπισμό των μη δηλωμένων καταθέσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό, εντοπισμό των ακινήτων των Ελλήνων στο εξωτερικό και διαπίστωση αν προκύπτει φοροδιαφυγή

20. Αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα με βελτίωση των χρόνων που απαιτούν οι διαδικασίες και απαλλαγή των εντίμων πτωχευμενων από τα χρέη που τους βαρύνουν προσωπικά εντός μιας 3ετίας από την Πτώχευση (ψηφίστηκε ήδη τον Αύγουστο του 2015). Η ρύθμιση αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρηματίες μικρομεσαίους που πτώχευσαν, ιδίως εντός της Κρίσης. Ήδη, με την ψήφιση του Ν4336/2015, άνοιξε ο δρόμος για την πλήρη απαλλαγή από τα χρέη των Έντιμων μικρομεσαίων που έπεσαν έξω. Από 1/1/2016 εφαρμόζεται η Νομοθεσία με την οποία απαλλάσσονται πλήρως από τα χρέη που τους βαρύνουν, εξαιτίας της πτώχευσης της επιχείρησης, όλοι οι Μικρομεσαίοι που πτώχευσαν έντιμα (η εφαρμογή ισχύει τρία χρόνια μετά την πτώχευση). Παρότι αυτό ήταν υποχρέωση της χώρας μας ήδη από τις αρχές του 2014, η Κυβέρνηση τόλμησε εκεί που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις αδιαφόρησαν. Έως τον Δεκέμβριο 2015 θα οριστεί ακριβώς η διαδικασία με βάση την οποία όσοι Μικρομεσαίοι πτώχευσαν έντιμα (πτώχευσαν πραγματικά και όχι μόνο τυπικά) θα απαλλαχθούν από τα χρέη, θα έχουν την δυνατότητα να ξεκινήσουν άμεσα νέα επιχείρηση απαλλαγμένοι από τον βρόγχο των χρεών, θα στηρίξουν και πάλι τις οικογένειές τους, θα εισφέρουν και πάλι στην Ελληνική Οικονομία, θα σηκώσουν και πάλι το κεφάλι ψηλά. Τέλος στις αυτοκτονίες των επιχειρηματιών που απέτυχαν. Πλέον η Πτώχευση του Έντιμου επιχειρηματία δεν είναι ισόβια καταδίκη αλλά μέρος του επιχειρείν. Εκατοντάδες χιλιάδες Μικρομεσαίοι που πτώχευσαν μέσα στην Κρίση θα δούνε και πάλι το φως, την ελπίδα. Χιλιάδες άνεργοι θα βρούνε και πάλι δουλειά στις νέες επιχειρήσεις που θα δημιουργηθούνε από τους έμπειρους Μικρομεσαίους που έπεσαν έξω λόγω της Κρίσης και που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις τους έβαλαν στο περιθώριο, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματιών.

21.επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης (το ακουμε χρόνια και οι ανίκανοι δεν κάνουν τίποτα επί αυτού, ετησίως απώλειες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ). Ήδη ψηφίστηκε ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας που επιταχύνει σημαντικά τις διαδικασίες για τις αγωγές που θα γίνουν από το 2016 και μετά

22.θα πολεμηθούν τα φαινόμενα καρουζέλ (κλοπή ΦΠΑ) που έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις (ετησίως απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ)

23.θα εξοφληθούν οφειλές του Δημοσίου ύψους 7,5 δις προς την αγορά και προς τις εκκρεμείς συντάξεις έως τα τέλη του 2016

24.μειώνονται σημαντικά οι τιμές των φαρμάκων

25.έως το 2016 όλοι οι σπουδαστές της επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΣ, ΙΕΚ) και το 33% των σπουδαστών της τεχνικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ) θα κάνουν μαθητεία

26.έως τα τέλη του 2015 θα απλουστευθούν οι προτελωνειακες διαδικασίες και θα εγκρίνουν και στην συνέχεια θα εφαρμόσουν σημαντικό σχέδιο δράσης για προώθηση των εξαγωγών

27.προσφέρονται άμεσα ευκαιρίες άμεσης απασχόλησης 50.000 ελλήνων, με έμφαση στους μακροχρόνια άνεργους. Έως τον Μάρτιο του 2016 θα εγκριθούν προγράμματα στήριξης 150.000 ατόμων με εξατομικευμένα μέτρα (μακροχρόνια άνεργοι (29+), νέοι (16-29) και μειονεκτικές ομάδες

28.τα πλεονάσματα που συμφωνήθηκαν είναι -0,25%, 0,5%, 1,75% και 3,5% για τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018, σημαντικά μικρότερα από τις προηγούμενες συμφωνίες. Αυτό σημαίνει λιγότερα πλεονάσματα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα 3 χρόνια, δηλαδή λιγότερους φόρους και περισσότερα διαθέσιμα Κρατικά κεφάλαια για Κοινωνικές παροχές και Ανάπτυξη

29.πλήρης ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών με 25 δις ευρώ

30. Μεταφορά από το αγγλικό δίκαιο στο ευρωπαικό 

31. Μπήκαν οι βάσεις για ανάπτυξη τουρισμού και τους χειμερινούς μήνες (ιατρικά σεμινάρια, διαφημιστική καμπάνια για την Ελλάδα το χειμώνα κτλ)

32 Δεν αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα νησιά εκτός από Μύκονο και Σαντορίνη

33. Εφαρμογή των 100 δόσεων (που εξυπηρετήθηκαν πάνω από 1.200.000 οφειλέτες, έχοντας περίπου 150 εκατ. ευρώ το μήνα έσοδα το κράτος)

34. Υπογράφηκε ο αγωγός Greek Stream

35. Κατέβηκε από 67% του λιμανιού από την Cosco στο 51% στο ελληνικό δημόσιο

36. Τα αγροτικά ελληνικά προιόντα θα πωλούνται και σε νέες αγορές (π.χ. αραβικές χώρες, ΙΡΑΝ κτλ)

37. Δεν κόπηκε το ΕΚΑΣ όπως ζητούσε το email Χαρδούβελη

38. Άνοιξε πάλι η κρατική τηλεόραση και η web ert για τον απόδημο ελληνισμό

39. Προχώρησαν σε συλλήψεις μεγαλοφιελετών όπως ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γράμμα σε όλους μας ....από έναν άνθρωπο από εμάς!!!


Γράφει ο Άνθιμος Ιωάννου


ΕΧΕΤΕ ΝΟΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΤΕ 5-6 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ?????ΕΧΕΤΕ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ...ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ 9 ΜΗΝΗΣ ΦΥΑΚΙΣΗΣ....ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ>???? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΕΤΕ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΝΟΜΟ ΟΤΙ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 50 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΝ ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΗ??? ΕΓΩ ΤΑ ΕΧΩ ΝΟΙΩΣΕΙ....

ΕΧΕΤΕ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ..ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ....ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΣ ΣΕ ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ???? ΝΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΝΟΙΩΣΕΙ.....

ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΠΑΛΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΠΕ...ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΣΦΑΛΗΣΗ...ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ....

ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΕΠΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ???ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΤΙΖΕΣΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ????? ΜΟΥ ΕΧΕ ΤΥΧΕΙ...ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ 32 ΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ.....ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΗΡΘΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΤΥΦΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ..... ΕΞΗΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΜΟΥ.ΒΓΗΚΕ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ....ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΛΑ...ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ.....

ΕΧΕΤΕ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΠΩΣ ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΕΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ...ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ....ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ...ΤΥΦΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΑΤΟΣ....ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.....

ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ....ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΝΑ ΣΕ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ...ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ????ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΛΑ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΕΝΖΙΝΗ.....ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ.....

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ.....


από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ στο Ευρωκοινοβούλιο-”ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ” Λεπέν -Παπαδημούλης – “Δεν επιτρέπω να με λένε φασίστρια αυτοί που έχουν βάρος στη συνείδησή τους 100 εκατ.θανάτους”
Έγινε της Ευρωβουλής το κάγκελο

Eπίθεση κατά του Δημήτρη Παπαδημούλη εξαπέλυσε η Μαρί Λεπέν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, για τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων για τη μετανάστευση είπε:«Στην ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού κύματος, χρειάζεται μια ανθρωπιστική ευρωπαϊκή λύση. Ως Ευρωπαίος πολίτης, ντρέπομαι για την αποτυχία του Συμβουλίου των Υπουργών και τονίζω ότι είναι η ώρα των ηγετών. Των αρχηγών των κρατών. Να πάψουν να κρύβονται πίσω από τους υπουργούς τους. Αλλιώς, θα ακούμε εδώ μέσα φασιστικές κραυγές σαν της κυρίας Λεπέν, που προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους πάνω σε ανθρώπινες ζωές. Την ώρα που το Αιγαίο και η Μεσόγειος γίνονται νεκροταφείο χιλιάδων, μικρών παιδιών και των οικογενειών τους.Είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο η Ευρώπη να απουσιάζει, να αναβάλλει, να ακυρώνει τη συνθήκη Σέγκεν, να υψώνει τείχη, επειδή λίγες κυβερνήσεις της δεξιάς και της άκρας δεξιάς μπλοκάρουν την αναγκαία απόφαση. Το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να πρωτοστατήσει τώρα για να υπάρξει λύση, αλλιώς αύριο θα είναι αργά. Η χώρα μου, η Ελλάδα, δεν αντέχει μόνη της όλη αυτή την πίεση».

Μετά το τέλος της παρέμβασής του το λόγο ζήτησε η Πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του ENF η οποία απαντώντας στον κ. Παπαδημούλη είπε:«Δεν επιτρέπω να με αποκαλούν φασίστρια. Ιδίως εκ μέρους κάποιων που έχουν στο βάρος της συνείδησής τους 100 εκατομμύρια θανάτους ως πολιτικό κίνημα».


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαν δημοψήφισμα..

     Πρίν δυόμισι μήνες ένας μεγαλειώδης λαός, ένας λαός στα κάγκελα,
..αποφάσισε να πουλήσει ακριβά το τομάρι του,
..κόντρα στην αλητεία των κλειστών τραπεζών, και εναντίον των καθαρμάτων εσωτερικού-εξωτερικού που φοβέριζαν θεούς και δαίμονες αν δεν
υπερψηφίζοταν το προδοτικό τους ''ΝΑΙ''.

Και χάρισε στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο, το νέο, το σύγχρονο ''ΟΧΙ'',
..αυτό που πάγωσε προς στιγμή το χαμόγελο και το αίμα των γερμανόδουλων ''εταίρων'' της νεοναζιστικής ''Ενωμένης Ευρώπης''.
Μετά βρέθηκαν οι νέοι Εφιάλτες να περάσουν από πίσω απ' το μεγαλειώδες ''ΟΧΙ'' τα στρατεύματα της ευρωπαϊκής Νέας Τάξης, για να επιπέσουν σαν λαίλαπα στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα στον χρόνο αυτόν, που ο ελληνικός λαός συσπειρώθηκε εναντίον της καταστροφής που τού έχουν σχεδιάσει οι πληρωμένοι, οι με ''ίδιον όφελος'' ανθέλληνες.

Στις μεθαυριανές εκλογές, ο έλληνας πολίτης και ψηφοφόρος πρέπει να δείξει το ίδιο μεγαλείο θάρρους και ψυχής.
Να σταθεί μπροστά στην κάλπη σαν ένα ακόμα δημοψήφισμα!
Άσχετα αν προδόθηκε, άσχετα αν όσοι ως τώρα εμπιστεύθηκε αποδείχτηκαν τραγικά ''λίγοι'' και μικροί,
..ο ίδιος, για να μην προδώσει τον ίδιο του τον εαυτό οφείλει να συσπειρωθεί και πάλι σε ένα ακόμη ''ΟΧΙ''.

Κι αν τώρα δεν υπάρχουν ή δεν θέλει να διακινδυνεύσει καινούργιους πόλους συσπείρωσης,
..και μόνη η καταψήφιση όλων των συστημικών κομμάτων,
..όλων όσων με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ή δικαιολογία υπερψήφισαν μνημόνια,
..είναι αρκετή.

Το μήνυμα θα έχει και πάλι σταλεί.
Και δεν θά είναι πιά μήνυμα. Θά είναι απόφαση!
Μιά απόφαση που θα μετατρέψει τα όνειρα της καγκελαρίας και των σμπίρων της σε εφιάλτη.

Πάμε όλοι μαζί για ένα ακόμη ''ΟΧΙ".
Κι όσο κι αν είναι, θα είναι μιά καινούργια αρχή.
Μια μαγιά που θα φουσκώσει,
..και θα ξεπεράσει κατά πολύ εκείνο το ηρωϊκό 62%!..

Υ.Γ. Και μιλώντας για όνειρα και εφιάλτες:
Το blog είδε πριν λίγες μέρες στον ύπνο του ότι σκεφτόταν να ψηφίσει ένα κόμμα τω μνημονίων! Ξύπνησε απ' τον εφιάλτη με ένα μούδιασμα στο χέρι, λες και του είχε εκ των προτέρων ξεραθεί!
Το blog εύχεται να πάθουν το ίδιο όσοι από εμάς (του 62%) ψηφίσουν μνημονιακά κόμματα.

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....