Διυλιστήριο: 12/21/13
ροη αναρτησεων

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων ο Βύρων Πολύδωρας

Το Διυλιστήριο λέει: Συγχαρητήρια κύριε Πολύδωρα,κάλλιο αργά παρά ποτέ...


Εκτός κομματικής γραμμής εμφανίστηκε ο Βύρων Πολυδωρας καταψηφίζοντας πριν από λίγο το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ.


Μετά την καταψήφιση, ο κ.Πολύδωρας διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Χθες ο κ.Πολύδωρας είχε εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του στον ενιαίο φόρο των ακινήτων με μια ομιλία υψηλών τόνων από το βήμα της Βουλής, κάνοντας λόγο για «δήμευση περιουσίας» και «βαρύ και δυσβάσταχτο φορολογικό χτύπημα στον ελληνικό λαό».

«Είναι δήμευση. Τον αγριεύεις τον ιδιοκτήτη του βράχου. Τον βράχο τον έσκαψε με τα νύχια του. Δεν έχει συμβόλαιο - αλλά υπογραφή αίματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Αμφισβητώντας την επιχειρηματολογία του κόμματός του, ότι αντίστοιχοι φόροι υπάρχουν σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, ο κος Πολύδωρας χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ «φόρο χωρών τελουσών υπό κατοχήν» - και υποστήριξε πως τα δημοσιονομικά ισοδύναμα μπορούν να βρεθούν από τη φορολογία των off shore εταιρειών. Με βάση τις μέχρι στιγμής βεβαιώσεις φόρων σε υπεράκτιες εταιρείες, ο κ. Πολύδωρας υπολόγισε πως «στο σύνολο των 6.500 εταιρειών βγαίνουν δυνητικά 8 δισ.».

«Τι είδους οικονομική πολιτική είναι αυτή που μου ζητάτε να ψηφίσω - βρήκαμε υποζύγιο που λέγεται λαός και τον πατάμε στο λαιμό; Και η ιστορία μου; Ο πολιτισμός μου; Οι αγώνες μου για τη μεσαία τάξη;» αναρωτήθηκε.

«Η κατάσταση της ανάγκης αντιστρέφεται και παίρνει ένα ιερό περιεχόμενο. Επικαλούμαι την κατάσταση της ανάγκης να μην σας πληρώσω κύριοι τροικανοί γιατί θα μου πεθάνει το παιδί, θα μου πεθάνει ο λαός» σημείωσε καταλήγοντας στην ομιλία του.

Εδώ όλη η ομιλία του. Αξίζει να την ακούσετε. Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρώην πρωθυπουργός Σκοπίων: Σε 15 χρόνια θα γίνουμε αλβανικό κράτος

Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, δήλωσε, σε συνέντευξή του προς τη βουλγαρική εφημερίδα ‘Πρες’, ότι το κράτος των Σκοπίων σε 15 χρόνια θα γίνει αλβανικό κράτος και σε τουλάχιστον 7 με 8 χρόνια θα πλειοψηφούν οι Μουσουλμάνοι στη χώρα.

Ο Γκεοργιέφσκι, εξηγεί γιατί δεν είναι πλέον υπέρμαχος της δημιουργίας εθνικώς αμιγών κρατών στα Βαλκάνια.

«Αυτήν την ιδέα ήθελα να δημοσιοποιήσω σε Διάσκεψη των Βαλκανίων, ότι, δηλαδή, όλες οι χώρες να δώσουν τη συγκατάθεσή τους και να κάνουν ένα βήμα προς την ειρήνη και όχι στο πρόσωπο του πολέμου...

»Αν αναλύσουμε την κατάσταση σήμερα, βλέπουμε ότι οι διαδικασίες δεν βαδίζουν προς το μέλλον. Η Βοσνία υπάρχει μόνο στα χαρτιά, δεν υπάρχει πραγματική λειτουργία κράτους. Το Κοσσυφοπέδιο εξακολουθεί να είναι διαιρεμένο και δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα μεταξύ Αλβανών και Σέρβων.

»Το κράτος των Σκοπίων είναι μια μόνιμη αστάθεια, του οποίου η επιβίωση εξαρτάται πλέον από την καλή θέληση των Αλβανών. Συνειδητοποίησα ότι η ιδέα (που είχα παλαιότερα περί εθνικών κρατών) ποτέ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει και δεν είμαι πλέον ένθερμος υποστηρικτής της», δήλωσε ο Γκεοργκιέφσκι, σύμφωνα με το Alsat-M.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΟΙ ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΡΑΤΟΓΟΝΙΑΣ Ο ΚΡΥΦΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΕΠΕΝ

Toυ Μιχάλη Χαραλαμπίδη.
Δυστυχώς οι σχολές Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας δεν έχουν αναλύσει σοβαρά τα κόμματα της μεταπολίτευσης και τους μετασχηματισμούς τους. Ούτε βέβαια τις μεταστάσεις της τερατογονίας, του τέρατος. Η Επιστημονική παραγωγή είναι ανύπαρκτη ή απολογητική του καθεστωτισμού. Έτσι το «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ – ο Εκφυλισμός ενός Ιστορικού Εγχειρήματος» είναι παρ’ όλο που δεν το ολοκλήρωσα, ένα μοναδικό, Κλασσικό για αυτά τα ζητήματα βιβλίο. Το σχεδίασα για τον Νοέμβριο του 2009. Έπρεπε όμως να βγει πριν τις προσχεδιασμένες και μοιραίες για την χώρα εκλογές του 2009. Όφειλα να κάνω γνωστή την άποψη μου για τα επερχόμενα κακά.
Το βιβλίο είναι χρήσιμο για την ανάλυση του κόμματος μη κόμματος του συριζα. Το πώς μια πρώην γιάφκα επιβάλλεται ως κόμμα μη κόμμα στα πρότυπα του ΚΚΚΑΣΟΡ. Εκτός αυτού ένας Επιστημονικός αναλυτής παρατηρεί ότι υπάρχει ένας κρυφός, παράνομος δεσμός του με ένα από τα κλιμάκια του πρώην ΚΚΚΑΣΟΡ. Θα μπορούσαν να δημοσιοποιήσουν τον κρυφό δεσμό τους. Αυτός δεν κρύβεται πλέον. Είναι κατανοητός και από τους απλούς πολίτες. Εξάλλου είναι πολύ προστατευτικοί και μακιγιέρ τελευταίως του κυρίως ενόχου, του Λεβέντη.

Όσον αφορά τους 58. Η πολιτική επιστήμη λέει ότι πρόκειται για μια ένοχη, υπόλογη καθεστωτική ομάδα. Ούτε Κέντρο είναι, ούτε αριστερά.
Μπορεί να καταγραφεί ως ολοκληρωτική αριστερά.
Μετά την κατάρρευση των μεταπολιτευτικών καθεστωτικών δυνάμεων εμφανίζονται, τέτοιού είδους μορφώματα. Όπως έγινε μετά την πτώση της χούντας. Είναι ένα είδος ΕΠΕΝ.
Προκαλεί επίσης τον γέλωτα η Πιθικίστικου τύπου σύγκριση τους με την Ιταλική Εμπειρία της Ελιάς. Εκτός του ότι ο «μπός» τους (είναι όρος της Αμερικάνικης Κοινωνιολογίας) ήθελε να κόψει τις Ελιές. Ο Όμηρος θα τους ονόμαζε βουτηροφάγους.
Όπως γράφω στο «Ελληνική Πολιτική Παιδεία – η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη» η χώρα χρειάζεται Πολιτική Αναγέννηση, Αλλαγή. Όχι Αλλαγή Φρουράς.
Polis-agora.blogspot.com 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καλικάντζαροι..

Ποιά βρωμερή ανάσα του κάτω κόσμου σας ξέβρασε εδώ πάνω, για να βρεθείτε στην πορεία και την τροχιά ενός αιώνιου λαού και της πατρίδας του;
Πώς τολμήσατε να ονομάσετε τον εαυτό σας ''έλληνες'', ενώ δεν είσαστε ούτε καν άνθρωποι;
Ποιές λεγεώνες υποχθόνιων δυνάμεωνκαι ανάλγητων τεράτωνεκπροσωπείτε;
Πώς να περιγράψει κανείς την ασχήμια που αντικατοπτρίζει στο πρόσωπό σας η σαπίλα της ψυχής σας;

Δεν υπάρχουν πιά λέξεις ικανές να περιγράψουν την απέχθεια την σιχασιά, τοναποτροπιασμό που προκαλείτε στους πολίτες.
Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης να μπορεί να αποδώσει το μέγεθος της αιμοβόρας σας ύπαρξης,εκτός της θλιβερής εποχής του Άουσβιτς-Μπιρκενάου..

Ξεπεράσατε πιά και το όριο που θα μπορούσε να σας εξασφαλίσει έστω κι ένα ψίχουλο οίκτουόταν σημάνει η ώρα της κρίσης σας..

Κι εσύ..
..ο αρχηγός των καλικαντζάρων για φέτος, ο χειρότερος απ' όλους όσους πέρασαν από εδώ τα τελευταία χρόνια..
..η πλέον εκτρωματική προσωπικότητα της κάστας των καλικαντζάρων.
θα είσαι ο πρώτος που θα κριθείς, γιατί έχεις ξανανέβει εδώ πάνω κι άλλες χρονιές πιό παλιά, και γιατί είσαι ο καλικάντζαρος που ΠΡΙΟΝΙΖΕΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το δέντρο αυτής της χώρας.

Ξεφαντώστε καλικάντζαροι, χορέψτε τον χορό των τεράτων, μαγαρίστε την Ιστορία και την ψυχή αυτού του λαού, όσο είναι ο καιρός σας..

Γιατί σύντομα θα βρείτε μπροστά σας την αγιαστούρα και την μαγκούρα του παπα-Λαού,
..και θα στριμώχνεστε στην τρύπα του κάτω κόσμου πάλι,
..τούτη τη φορά όμως για να προλάβετε να επιστρέψετε στο σκοτάδι, στη βρωμιά, και στη σιωπή σας..

Βρωμερά όντα! Καλικάντζαροι!..



Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....