Διυλιστήριο: 10/22/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

VIDEO - Ένσταση αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ υπέβαλε ο Βενιζέλος

Αντιρρήσεις ως προς τη συνταγματικότητά του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σχετική συνεδρίαση της βουλής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

"Θα περιμένε κανείς να εισαχθεί στη βουλή ένα δρακόντειο νομοσχέδιο που εφαρμόζει το Σύνταγμα με άτεγκτο και αποτελεσματικό τρόπο. Ενώ λοιπόν αναμέναμε να γεννήσει το όρος ένα νομοσχέδιο που θα κάνει πάταγο, τελικά ένα νομοσχέδιο που λειτουργεί ως όχημα διευκόλυνσης της αδιαφάνειας και της διαπλοκής" είπε ο κ. Βενιζέλος και εξήγησε αναλυτικά γιατί υποβάλλει ένταση αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο.
Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποπομπή της Σαββαΐδου αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιοΤην αποπομπή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, μετά τη δίωξή της, σε βαθμό πλημμελήματος, για την καθυστέρηση είσπραξης φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων.


Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Σαββαΐδου απέρριψε νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, το αίτημα του πρωθυπουργού να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι όλες οι ενέργειές της ήταν σύννομες και είχαν την έγκριση των αρμόδιων αρχών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κουραδομηχανές..

     Παραγωγοί κοπριάς σε υπουργικές καρέκλες.
Αυτό είναι πολλοί που μας κυβέρνησαν , και πολλοί απ' όσους μας κυβερνούν ακόμα.

Το blog δεν το συνηθίζει να κάνει προσωπικές και απ' ευθείας επιθέσεις σε μεμονωμένες κουραδομηχανές,
..αλλά για τούτο το
εξαιρετικό σακί με σκ@τά θα κάνει μία εξαίρεση:
Πες μας ρε δίποδο ζώο, ποιά είναι η πραγματική σου συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία.
Όχι οι κομματικές και συνδικαλιστικές θέσεις σου κατά καιρούς. Ούτε οι παχυλές θέσεις αρχισυντάκτη σε διάφορα ΜΜΕ. Αυτές ήταν για την τσέπη σου και για να παχαίνει ο κ@λος σου.
Την πραγματική σου συνεισφορά λέμε στην κοινωνία.
Τί ακριβώς ωφελήθηκε ο κόσμος απ' την ύπαρξή σου.
Σιγά, μη ζορίζεσαι να απαντήσεις γιατί θα βρωμοκοπίσουν μέχρι και τα μόνιτορς στο διαδίκτυο.

Ώστε ''πενταροδεκάρες'' η επιβάρυνση του πολίτη από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.
Ώστε ''Όσοι επιλέγουν ιδιωτική εκπαίδευση, αναλαμβάνουν και το κόστος''.
Ναι, ω κοπρίτη, πράγματι. Ο γονιός που στέλνει το παιδί του εκεί που εκτιμάει ότι θα σπουδάσει καλύτερα, παίρνει το κόστος και κάνει το σκ@τό του παξιμάδι για να σπουδάσουν τα παιδιά του!
Στερείται τα πάντα. Κάνει θυσίες.
Αυτό βέβαια, αν ανήκει σε κάποια παραγωγική τάξη της κοινωνίας.
Αν είναι χαραμοφάης σαν κι εσένα δεν ζορίζεται καθόλου, διότι με το επάγγελμα ''κομματικό στέλεχος'' έχει λύσει τα προβλήματά του, και εξακολουθεί να τρώει το καταπέτασμα μέχρι να φτάσει το λίπος στο μυαλό του και να το μπλοκάρει οριστικά.

Το μόνο χρήσιμο που έχεις κάνει, ω εκλεκτή κουραδομηχανή, είναι να αποδεικνύεις μέρα με την ημέρα,
..πως δεν υπάρχει δεξιά και αριστερή ξετσιπωσιά,
..πως η πολιτική αλητεία είναι υπερκομματική,
..πως η προδοσία του λαού που ισχυρίζεστε ότι υπηρετείτε, σας μετατρέπει σε ακόμη πιό ζώα απ' ό,τι μερικοί γεννηθήκατε.

Άλλα ήθελε να σχολιάσει το blog σήμερα, αλλά βλέποντας την δυσώδη φυσιογνωμία σου και την τρείς φορές βρωμερότερη ανάσα του μυαλού σου δεν συγκρατήθηκε.
Δεν πειράζει όμως.
Έτσι κι αλλιώς η πολιτική καμόρα είναι εδώ και σχεδιάζει να μείνει.
Έτσι κι αλλιώς το θηρίο βρήκε έναν λαό σε καταστολή και έχει αποθρασυνθεί.

Ετοιμάζει τα νύχια του.
Ας ετοιμαστούμε κι εμείς.
Είτε να μας ξεσκίσει,
..είτε να του τα κόψουμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα βρήκαν στην ύφεση – Εμμονή στους πλειστηριασμούςΜε «δώρο» ένα δημοσιονομικό μαξιλάρι περίπου 1,7 δισ. για το 2015 και το 2016 ξεκίνησε χθες η πρώτη επίσκεψη των τεσσάρων θεσμών μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Μια επίσκεψη που σε όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις προκαλούσε κρύο ιδρώτα αφού κατέληγε σε διορθώσεις που θα πρέπει να γίνουν και συνήθως την ανάγκη νέων μέτρων.

Η σημαντική αναθεώρηση στην ύφεση του 2015 κατά περίπου 1% του ΑΕΠ ( περίπου 1 ,7 δισ. ευρώ ) στο 1,3-1,4% του ΑΕΠ έναντι της αρχικής πρόβλεψης για ύφεση 2,3% του ΑΕΠ χωρίς καν να περιμένουν να δημοσιοποιηθούν επίσημα τα στοιχεία του ΑΕΠ ούτε για το τρίτο τρίμηνο του χρόνου είναι άνευ προηγουμένου . Σε προηγούμενες ανάλογες περιπτώσεις μια τέτοια αναθεώρηση θα παρέπεμπαν κοντά στο Απρίλιο όταν η Commission θα ανακοίνωνε επίσημα τις δικές της προβλέψεις. Πρακτικά το δημοσιονομικό «μαξιλάρι» μπορεί να διευκολύνει πολύ στην λείανση σκληρών περικοπών ή άδικων φορολογικών μέτρων που είναι σήμερα στο μνημόνιο και μπορούν ενδεχομένως να αφαιρεθούν .

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της Commission κ Βάλντις Ντομπρόβσκις «υπόσχεται» την υποδόση των 2 δισ. ευρώ για την επόμενη εβδομάδα, την στιγμή που δια στόματος του υπουργού οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου το πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα του Οκτωβρίου «υλοποιεί» τα 15 από 48 προαπαιτούμενα. Την ίδια ώρα όλοι γνωρίζουν ότι το τυπικό κλείσιμο των υπολοίπων 33 προαπαιτούμενων απαιτεί και μια σειρά υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα τα οποία δεν υπάρχει χρόνος να εκδοθούν έγκαιρα.


Μέχρι στιγμής και παρά το γεγονός ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται για παραπάνω από 10 ημέρες στην Ελλάδα και πλέον οι ελλείψεις και οι καθυστερήσεις είναι γνωστές δεν σηκώνουν τους τόνους ούτε καν για την αιφνίδια αρρυθμία που βλέπουν στην λειτουργία της ΓΓΔΕ, το ΦΠΑ στην παιδεία. Απλώς ανησυχούν για τους δημοσιονομικούς στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015 και το 2016 χωρίς όμως να συζητούν – προς το παρόν- νέα μέτρα.

Από όλα αυτά συνάγονται δύο πράγματα : Ότι η Commission δεν θέλει να αποτύχει το ελληνική πρόγραμμα με το «καλημέρα» και ότι δεν θέλει να φέρει ξανά την Ελλάδα στο χείλος του -δημοσιονομικού- γκρεμού την στιγμή που καλείται να παίξει ένα δύσκολο πρωταγωνιστικό ρόλο στο προσφυγικό πρόβλημα το οποίο έχει καταστεί πανευρωπαϊκό .

Το περιθώριο για κάτι τέτοιο δίνει το γεγονός ότι ο ρόλος του ΔΝΤ σε αυτή την φάση είναι περιορισμένος. Οι σκληροί τεχνοκράτες του ταμείου οι οποίοι ως γνωστό δεν δέχονται ούτε οριακές αλλαγές σε όσα συμφωνούνται με τα κράτη μέλη τα οποία δανείζουν είναι μεν επόπτες του προγράμματος αλλά δεν μπορούν να επιβάλλουν μέτρα αφού δεν συμμετέχουν στην χρηματοδότηση .

Βεβαίως υπάρχουν πολλές «νάρκες» στις οποίες μπορεί να πέσει η Κυβέρνηση σήμερα και αύριο. Για παράδειγμα η εμμονή των δανειστών για ξήλωμα του νόμου Κατσέλη και πλειστηριασμούς εξπρές σε «κόκκινους» δανειολήπτες το εισόδημα των οποίων μόλις ξεπερνά το όριο της φτώχειας .

Η σύσταση και λειτουργία του νέου ταμείου των αποκρατικοποιήσεων μέσω του οποίου αναμένονται «ήπιες» αποκρατικοποιήσεις που δεν μπορούσε να κάνει το «αμαρτωλό» κατά την Κυβέρνηση ΤΑΙΠΕΔ .

Η ανακατανομή των φορολογικών βαρών μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και του εναλλακτικού νόμου για τον ΕΝΦΙΑ .

Αν και σε αυτά τα θέματα η Κυβέρνηση πετύχει μια ευνοϊκή λύση τότε θα μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος ώστε το μνημόνιο ΙΙΙ να καταστεί «βιώσιμο».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κάνει πίσω το Βερολίνο για το "μοίρασμα" του Αιγαίου: "Δεν είπαμε για κοινές περιπολίες απλά για συντονισμό Ελλάδας-Τουρκίας"

Έκανε πίσω το Βερολίνο για το προωθούμενο από αυτό "σχέδιο συνεργασίας" Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο για τις ροές προσφύγων το οποίο επί της ουσίας ήτανε "μοίρασμα" του Αιγάιου, με τον κυβερνητικό εκρπόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ να διευκρινίζει σήμερα ότι δεν πρόκειται για κοινές περιπολίες, καθώς γνωρίζουν για τις ελληνικές ευαισθησίες για το θέμα, αλλά για συντονισμό ενεργειών.

Αναφερόμενος στην άτυπη συνάντηση κορυφής που διοργανώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την Κυριακή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας δήλωσε: "Σε αυτή την ανεπίσημη συνάντηση κάποιων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, την Κυριακή, θα πρέπει να γίνουν και σκέψεις για το πώς μπορούν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις όλου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Μέρος αυτών των αποφάσεων είναι ότι χρειαζόμαστε έναν καλύτερο, αποτελεσματικότερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Σε αυτό, τα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας -δύο μελών του ΝΑΤΟ- στο Αιγαίο παίζουν μεγάλο ρόλο.

Συντονισμός, πιστεύω, είναι εκεί αυτό το οποίο θα έπρεπε να επιδιώξουμε. Ασφαλώς μας είναι γνωστές οι ευαισθησίες στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να επιδιωχθεί συντονισμός κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με έναν εταίρο στο ΝΑΤΟ όπως την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει κοινές περιπολίες, αυτό είναι κάτι άλλο".

Κληθείς να διευκρινίσει πώς θα μπορούσε να γίνει αυτός ο συντονισμός στο Αιγαίο, ο κ. Ζάιμπερτ περιορίστηκε να επισημάνει ότι δεν είναι σε θέση, ως εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, να περιγράψει με λεπτομέρειες τον συντονισμό μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής πλευράς. "Αλλά ο στόχος, πιστεύω, είναι προς το συμφέρον όλων", κατέληξε.

Φαίνεται πως η σθεναρή στάη της κυβέρνησης απέδωσε και το Βερολίνο αναγκάστηκε να "μαζευτεί". Όμως με πρώτη ευκαιρία θα επανέλθει, χρειάζεται επαγρύπνηση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ονόματα κι αριθμοί από Μιχαλίτση στη Βουλή: Η ΕΡΤ ζημιώθηκε 4 εκατ. ευρώ για χάρη της Digea

Τη ζημιά που έχει υποστεί το Δημόσιο και το δημόσιο συμφέρον από το κλείσιμο της ΕΡΤ και την αναγκαστική συνεργασία της με την Digea προκειμένου να εκπέμπει ψηφιακά, εξέθεσε ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης, ως συμμετέχων στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. Κατονόμασε μάλιστα τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ Νίκο Παπαουλάκη ως το φυσικό αυτουργό της ζημιάς του ελληνικού Δημοσίου, που λειτούργησε υπέρ της κοινοπραξίας των 6 ιδιωτικών καναλιών.

Από την αρχή της τοποθέτησής του ο Νίκος Μιχαλίτσης ξεκαθάρισε πως η συνεργασία της ΕΡΤ με τη Digea, αν και καλή, είναι αναγκαστική. Κι αυτό, όπως εξήγησε ο τεχνικός διεθυντής της ΕΡΤ, γιατί με το "μαύρο" της 11ης Ιουνίου 2013 ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας όχι μόνο αποκλείστηκε από το διαγωνισμό για την παροχή ψηφιακού σήματος αλλά του στερήθηκε η δυνατότητα να αγοράσει τους δικούς του πομπούς ψηφιακού σήματος προκειμένου να εξυπηρετήσει τις δικές του έστω ανάγκες.

Απαντώτας στον επικεφαλής της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), Πάνο Κυριακόπουλο που υποστήριξε πως ο αν φύγει η ΕΡΤ από την Digea θα αναγκαστεί να πληρώνει 4-5 φορές περισσότερα από σήμερα, ο Νίκος Μιχαλίτσης απάντησε με συγκεκριμένα νούμερα: Έχοντας δώσει 1,8 εκατ. πέρυσι και 2,2 φέτος, 4 εκατ. ευρώ έχουν φύγει από το δημόσιο προς την Digea προκειμένου η ΕΡΤ να εκπέμπει ψηφιακά για δύο χρόνια από μόλις 100 πομπούς, ενώ η αγορά ιδιόκτητων πομπών, 320 τον αριθμό, που ήδη δρομολογείται, αναμένεται να στοιχήσει 5,43 εκατ. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει πως το Δημόσιο ζημιώθηκε από το γεγονός πως δεν αγόρασε από την πρώτη στιγμή ιδιόκτητους πομπούς εξαιτίας του κλεισίματος του Ιουνίου 2013.

Φυσικός αυτουργός ο Παπαουλάκης

Αφού ανέλυσε εν συντομία τους λόγους για τους οποίους ο διαγωνισμός για τις ψηφιακές συχνότητες που κέρδισε "κατεβαίνοντας" μόνη της η Digea ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της, ο Νίκος Μιχαλίτσης κατονόμασε τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Νίκο Παπαουλάκη ως το φυσικό αυτουργό της ζημιάς του Δημοσίου από το κλείσιμο της ΕΡΤ και την επακόλουθη εξέλιξη των πραγμάτων:

"Ο «φυσικός αυτουργός» είναι ο Νίκος Παπαουλάκης, ο οποίος το 2013 ήταν σύμβουλος του υπουργού" είπε ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Το Δεκέμβριο, λίγο πριν τον διαγωνισμό για την DIGEA, ανταμείφθηκε με το να διοριστεί αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ. Είναι ο ίδιος που, σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων, στις 11 Ιουλίου ανέβηκε και έκλεισε τους πομπούς του Υμηττού με τους οποίους η ΕΡΤ εξέπεμπε στην Αττική» είπε ο κ. Μιχαλίτσης από τα έδρανα της Βουλής.

Δείτε όλη την παρέμβαση του Νίκου Μιχαλίτση:Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Διέγραψαν χρέη ύψους 128.000 ευρώ τρίτεκνης οικογένειαςΧρέη ύψους 128.000 ευρώ τρίτεκνης οικογένειας διέγραψε το Ειρηνοδικείο Καλλονής με το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Σύμφωνα με την απόφαση που ανέδειξε ο Νίκος Μανάβης, στην τοπική εφημερίδα «Εμπρός», αναγνωρίζεται στην οικογένεια ότι θα πρέπει πρώτα να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τους άλλους πιστωτές της και μετά τις οφειλές της προς τις τράπεζες.

Το συνολικό χρέος προς τις τράπεζες ανέρχονταν σε 95.000 ευρώ και σύμφωνα με το Ειρηνοδικείο Καλλονής, ο οφειλέτης (σύζυγος) καλείται να καταβάλει 100 ευρώ το μήνα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Δηλαδή το συνολικό ποσό που θα καταβάλει είναι 6.000 ευρώ.

Επίσης, προστατεύεται η κύρια κατοικία της οικογένειας, όπου ο οφειλέτης θα πρέπει να καταβάλει στις πιστώτριες τράπεζες το ποσό που αντιστοιχεί στο 80% της αξίας του σπιτιού μετά το πέρας πενταετίας, δηλαδή 145 ευρώ το μήνα ή 34.800 ευρώ σε διάστημα 20 ετών.

Οι συνολικές οφειλές της συζύγου ανέρχονται στα 33.000 ευρώ, και υποχρεούται να καταβάλει 50 ευρώ το μήνα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Δηλαδή το συνολικό ποσό που θα πληρώσει είναι 3.000 ευρώ. Τέλος, το δικαστήριο απαγόρευσε στις τράπεζες να κατασχέσουν το Ι.Χ. αυτοκίνητο της οικογένειας, εκτιμώντας ότι είναι απαραίτητο για τις μετακινήσεις της.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

450.000€ πήρε ο υφυπουργός Πετρόπουλος και κόβει τις συντάξεις στα 392€

Ποιος είναι ο υφυπουργός Πετρόπουλος που σφαγιάζει τώρα τις συντάξεις. Είχε υπογράψει σύμβαση 450.000€ με την Τράπεζα Αττικής. Θέλει …1.000 χρόνια για τόσα λεφτά ένας συνταξιούχος!Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς φαίνεται, πως όσο περνάει ο καιρός εξαϋλώνεται και μετατρέπεται μέσα από συμβάσεις και αδήλωτα ποσά, σε ευκαιρία ορισμένων για ευκαιριακό πλουτισμό και χτίσιμο καριέρας. Ο νέος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος δήλωσε στη Βουλή ότι η κατώτατη σύνταξη μειώνεται στα 392 για όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά μετά το 2011 αλλά παραμένει στα 480 ευρώ για όσους έχουν ενταχθεί στο σύστημα πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Σύμφωνα με το press-gr ο κ. Πετρόπουλος θέλησε να παρουσιάσει και ως …επιτυχία αυτή την εξαθλίωση, ακόμη και τη διατήρηση αυτών των 480 ευρώ, ενώ προσπάθησε τεχνηέντως να επιρρίψει ευθύνες για το θέμα της κατώτατης σύνταξης με αιχμές κατά του προκατόχου του Παύλου Χαϊκάλη.
«Η εγκύκλιος Χαϊκάλη έχει λάθος» είπε διαβεβαιώνοντας, ότι δεν υπάρχει καμία μείωση κατώτατης σύνταξης για όσους ασφαλίστηκαν προ του 2011.
Ποιος είναι όμως ο κ. Πετρόπουλος; Πριν από μερικούς μήνες, την άνοιξη του 2015, το αριστερό περιοδικό UNFOLLOW, αποκάλυψε ότι ως εργατολόγος ο Αναστάσιος Πετρόπουλος συνήψε συμβόλαιο με αποδοχές ύψους 450.000 ευρώ με τη Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, για τον «εκσυγχρονισμό κρίσιμων ζητημάτων στον Κανονισμό Εργασίας και Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις», την ίδια στιγμή που ήταν νομικός σύμβουλος και των εργαζομένων της Τράπεζας! Δηλαδή ο κ. Πετρόπουλος εν αγνοία των εργαζομένων της Τράπεζας, αποφάσισε να προσφέρει παράλληλα τις νομικές του υπηρεσίες και στον εργοδότη τους κατά τρόπο ασυμβίβαστο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο κ. Πετρόπουλος αυτές τις ημέρες είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση στη θέση του Διοικητή του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και η τοποθέτησή του εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής. Ο κ. Πετρόπουλος είναι μέλος της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ στον ΔΣΑ και το συμβόλαιο υπογράφτηκε στις 2 Ιανουαρίου 2015 (λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, όταν ακόμη ήταν στην κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!!!) και την Τράπεζα εκπροσωπούσε ο διευθύνων σύμβουλός της Γκίκας Μάναλης, ο οποίος πάντως μετά τις εκλογές δεν κατάφερε να διατηρήσει την ίδια θέση στην Τράπεζα.
Το περίεργο επίσης ήταν, κατά την αποκάλυψη του περιοδικού, ότι ανάμεσα στα αντικείμενα που με τις εύσχημες διατυπώσεις που ανέλαβε, ήταν και η συρρίκνωση των μισθών των εργαζομένων, η εντατικοποίηση της εργασίας και οι απολύσεις – κι ας ήταν νομικός σύμβουλος και των εργαζομένων! Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι σταμάτησε τη συνεργασία του με την Διοίκηση της Τράπεζας (στο εσωτερικό της οποίας μεσολάβησαν μεταβολές…) δύο μήνες μετά τη σύναψη του συμβολαίου, γιατί διαπίστωσε «μεταβολή της γραμμής της». Κατά σύμπτωση πάντως την περίοδο αυτή -και με τον ΣΥΡΙΖΑ πια στην κυβέρνηση- είχε γίνει γνωστό ότι προορίζεται για διοικητής του ΟΑΕΕ. Επίσης ο κ. Πετρόπουλος δέχτηκε ότι δεν ολοκλήρωσε το έργο του η Τράπεζα, πίστωσε τον λογαριασμό του με 103.000 ευρώ, ενώ από το 2014 είχε πάρει άλλα 50.000 ευρώ η εταιρεία του, για να συντάξει το νέο «Κανονισμό Εργασίας της Τράπεζας«. Απαντώντας στο περιοδικό ο ίδιος έδωσε έμφαση «στο γεγονός ότι η λογιστική εγγραφή ποσού 103.000€ σε λογαριασμό της εταιρίας μου, μετά λίγες ημέρες διεγράφη, αφού έλυσα την σύμβαση ως αυτή να μην είχε ποτέ υπάρξει«. Βέβαια, υπάρχουν πολλά ασαφή σημεία ως προς αυτή τη λογιστική εγγραφή και πώς ακριβώς έγινε αυτό το θέμα με τα 103.000 ευρώ, τα οποία σημεία η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής υπό τους κ. Γαμβρίλη και Αντωνόπουλο δεν έχει μέχρι τώρα αποσαφηνίσει. Όμως δεν είναι και πάλι αυτό το μείζον σημείο αυτής της …ξεχασμένης υπόθεσης. Άλλωστε ως σωστός επαγγελματίας ο κ. Πετρόπουλος σωστά έπραξε για τις υπηρεσίες του. Ποιος άλλος δικηγόρος δεν θα ήθελε κάτι ανάλογο;; Το μείζον είναι το ηθικοπολιτικό στοιχείο που παρατηρείται όταν ένας υφυπουργός έρχεται να σφαγιάσει τις συντάξεις στα 392 και στα 480 ευρώ ενώ πριν από μερικούς μήνες ο ίδιος έχει υπογράψει σύμβαση 450.000 ευρώ, άσχετα από το αν και γιατί δεν εκτελέστηκε. Πόσο εύκολο είναι να καταλάβει τον συνταξιούχο που χρειάζεται …1000 χρόνια (ναι!) για να συγκεντρώσει ένα τέτοιο ποσόν; Κατά τα λοιπά ο κ. Πετρόπουλος φαίνεται ότι ανήκει στους ανερχόμενους πολιτικούς άνδρες της σημερινής κυβέρνησης, όπως και ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης που κι αυτός, περιέργως πως, συνδέεται με την Τράπεζα Αττικής την οποία μάλλον θα συναντάμε αρκετά συχνά μπροστά μας από εδώ και πέρα.http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξαναβάζει μπροστά τις μηχανές το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα

Με 60.000 τόνους τεύτλων από Έβρο και Ροδόπη αρχίζει σήμερα η επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα,ύστερα από έναν χρόνο αναστολής της λειτουργίας του. Ήδη έχουν προσληφθεί 94 άτομα με συμβάσεις διάρκειας 3,5 μηνών, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα προχωρήσει και η πρόσληψη άλλων 140 εργαζομένων, προκειμένου να επανδρωθούν τα διάφορα τμήματα για τις περίπου 15 μέρες επεξεργασίας της συγκεκριμένης ποσότητας τεύτλων.

«Οι 60.000 τόνοι τεύτλων αντιστοιχούν σε 12.000 στρέμματα καλλιέργειας, έκταση κατά πολύ μικρότερη της καλλιεργητικής πρόθεσης των αγροτών, η οποία στη διάρκεια της σποράς «άγγιζε» τα 25-30.000 στρέμματα, που όμως δεν μπόρεσαν να καλλιεργηθούν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών» διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του εργοστασίου Παράσχος Παρασχούδης.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει πολύ σημαντική την επαναλειτουργία του, καθώς παραδοσιακοί καλλιεργητές τεύτλων που τα τελευταία χρόνια είχαν αποσυρθεί, λόγω της αβεβαιότητας που υπήρχε ως προς τη βιωσιμότητα της επιχείρησης, τώρα επανέρχονται,εκφράζοντας εκ νέου το ενδιαφέρον τους για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Αναφορικά με την πορεία των συζητήσεων για τη δυνατότητα συνεργασίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) με επιχειρηματίες από τη Βραζιλία, ο κ. Παρασχούδης εξηγεί πως βρίσκονται σε καλό δρόμο.

«Τα μηνύματα που έρχονται είναι ότι προχωράει η συμφωνία και θα υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα. Οι Βραζιλιάνοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τα τρία εν λειτουργία εργοστάσια της ΕΒΖ για τη μετατροπή της ακατέργαστης ζάχαρής τους από ζαχαροκάλαμο, σε τελικό προϊόν λευκής κρυσταλλικής. Με δεδομένο ότι όλα τα εργοστάσια ζάχαρης παγκοσμίως λειτουργούν εποχικά για κάποιες μέρες του χρόνου και το υπόλοιπο διάστημα περιμένουν την επόμενη σεζόν, είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το χρονικό διάστημα της αναμονής να μπορεί το εργοστάσιο να μετατραπεί σε ραφιναρία (μετατροπή ακατέργαστου υλικού σε προϊόν συγκεκριμένης ποιότητας. Η Βραζιλία παράγει πολύ μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και έχει ήδη πελατολόγιο για τις ποσότητες που θα επεξεργάζονται στην Ελλάδα. Αν ανακοινωθεί λοιπόν η συμφωνία με τη Βραζιλία, οι αγρότες πια θα είναι σίγουροι ότι το εργοστάσιο θα λειτουργεί και θα προγραμματίζουν τις καλλιέργειές τους πολύ νωρίς. Ένα εργοστάσιο που μπορεί να λειτουργεί πολύ περισσότερες μέρες τον χρόνο, εκ των πραγμάτων θα έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα», αναφέρει ο κ. Παρασχούδης.

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία του εργοστασίου για την τοπική κοινωνία, λέγοντας ότι αν ρωτήσει κανείς τους κατοίκους της Ορεστιάδας που έκαναν το πρώτο τους μεροκάματο, η απάντηση που θα εισπράξει από την πλειοψηφία αυτών θα είναι στο εργοστάσιο ζάχαρης: Πριν από σαράντα χρόνια, οι πρώτοι εργαζόμενοι ονειρεύτηκαν και ταύτισαν τη ζωή τους με τη λειτουργία του εργοστασίου, σήμερα νέοι άνθρωποι καλλιεργητές και εργαζόμενοι, φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους, μπορούν να ελπίζουν και να αισιοδοξούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ένταλμα σύλληψης για τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Χάρη ΓεωργιάδηΈνταλμα σύλληψης εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, σχετικά με υπόθεση πέντε πρώην αεροσυνοδών εναντίον των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Προνοίας των Κυπριακών Αερογραμμών, εκ των οποίων οι δύο κινήθηκαν νομικά και κατά του υπουργού Οικονομικών.

Η έκδοση του εντάλματος αφορά την μη εμφάνιση του υπουργού ενώπιον του Δικαστηρίου όπου σήμερα εκδικαζόταν η υπόθεση.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, δήλωσε ότι γίνονται διαβήματα για ακύρωση του εντάλματος σύλληψης του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ, πρόκειται για περίπτωση που αφορά ιδιωτική ποινική υπόθεση, η οποία καταχωρήθηκε «σε σχέση με κατ` ισχυρισμόν οφειλές που αφορούν τα μέλη του Ταμείου Προνοίας των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών».

«Κατά την άποψή μας, εσφαλμένα και παράτυπα περιλήφθηκε μεταξύ των κατηγορουμένων και το όνομα του υπουργού Οικονομικών», ανέφερε ο κ. Κληρίδης.

Σημείωσε ότι για το λόγο αυτό ο ίδιος θα προέβαινε σήμερα το πρωί στην καταχώρηση αναστολής ποινικής δίωξης στην υπόθεση αυτή, σε σχέση με τον υπουργό.

Εξήγησε όμως ότι λίγο προτού καταχωρηθεί η αναστολή, δικηγόρος που εμφανίστηκε εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε και εξασφάλισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του υπουργού «αδικαιολόγητα κατά την άποψη μας, και γίνονται διαβήματα για την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης».

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο πρόκειται για υπόθεση όπου απαίτηση των δύο πρώην αεροσυνοδών των Κ.Α. προς τον υπουργό Οικονομικών είναι όπως αποσύρει την επιστολή, στην οποία διατυπώνεται η υποχρέωση του αιτητή να υπογράψει το έντυπο, προκειμένου να λάβει τα δικαιώματά του από το Ταμείο Προνοίας.

Βασικό επιχείρημα των δύο αεροσυνοδών είναι ότι με την υπογραφή του εν λόγω εντύπου αυτομάτως αποποιούνται του δικαιώματος της προσφυγής εναντίον του κράτους, ως του μεγαλύτερου μετόχου των Κυπριακών Αερογραμμών, που θεωρούν υπεύθυνο για την κακή πορεία της εταιρείας, αλλά και κατά των Κυπριακών Αερογραμμών προς διεκδίκηση άλλων απαιτήσεων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....